💢کابینه پزشکیان بیدفاع در فضای توییتر🔹کابینه مسعود پزشکیان صبح روز یکشنبه ۲۱ مرداد ماه به مجلس معرفی شد؛ از آن زمان تا پایان روز چهارشنبه ۲۴ مرداد، حدود ۷۰ هزار توییت و ریتوییت با ۷۴۰ هزار لایک و ۲۸ میلیون بازدید در این خصوص منتشر شده است. همچنین در تلگرام نیز حدود ۵۰ هزار مطلب با ۱۰۸ میلیون بازدید در این خصوص منتشر شده است.
🔸دادهها نشان میدهد که در میان وزرای پیشنهادی، اسکندر مؤمنی، عباس عراقچی، علیرضا کاظمی، اسماعیل خطیب و محمدرضا ظفرقندی بیش از سایر وزرا در محیط توییتر و تلگرام محل توجه بودهاند؛ در این میان عباس علیآبادی، علیرغم آن که در دولت قبل حضور داشت چندان مورد توجه کاربران توییتر و صفحات تلگرامی نبود. علاوه بر او، نوری قزلجه، محمد اتابک، رضا صالحی امیری و عزیز نصیرزاده نیز چندان مورد توجه رسانههای آنلاین نبودهاند.
🔹فضای عمومی توییتر اما بیانگر آن است که کابینه معرفیشده توسط مسعود پزشکیان در فضای رسانهای بیدفاع و بدون پشتوانه بوده است؛
شبکه بازنشرهای توییتهای مربوط به این موضوع (تصویر زیر) نشان میدهد که فضای عمومی توییتر برعلیه کابینه بوده است؛ در این شبکه، چهار گروه مجزا از یکدیگر شکل گرفتهاند که به جز یک بخش محدود، عمدتا در نقد پزشکیان بوده است.
🔸در این گراف، کاربران برانداز و مخالف جمهوری اسلامی ۳۸ درصد از شبکه، کاربران اصلاحطلب و میانهرو ۳۲ درصد، کاربران انقلابی و اصولگرا ۲۱ درصد، کاربران مخالف حضور افغانستانیها در ایران ۹ درصد و کاربران طرفدار مجاهدین خلق ۵ درصد از شبکه را بهخود اختصاص دادهاند.
🔹کاربران میانهرو و اصلاحطلب در این گراف به دو گروه تقسیم شدهاند؛ سمت راست خوشه آنها که به جریان تحولخواه و منتقد نزدیکتر است منتقد کابینه بوده و سمت چپ خوشه که اکانت مسعود پزشکیان نیز در آن قرار دارد، حامیان کابینه بودهاند؛ البته این حمایتها نیز عمدتا از چهرههایی نظیر محمد رضا ظفرقندی، عباس عراقی و احمد میدری بوده و نه کلیت کابینه.
🔸نکته مهمی که این گراف آشکار میکند، جایگاه اکانت مسعود پزشکیان در میان سایر کابران است؛ اکانت توییتری او که در زمان انتخابات در میانه نیروهای اصلاحطلب قرار داشت، اکنون به یک سمت خوشه اصلاحطلبان متمایل شده و بهنوعی به اصولگرایان نزدیکتر شده است. امری که نشان میدهد کابینه معرفیشده توسط مسعود پزشکیان از یک سو مورد انتقاد بخشی از اصلاحطلب قرار گرفته و در سوی دیگر بخشی از اصولگرایان از آن حمایت کردهاند.
🔹نکته مهم اما آن است که در سمت اصولگرایان اگرچه کاربرانی نظیر عبدالله گنجی و میثم ظهوریان از کابینه دفاع کردهاند، اما فضای حاکم بر آنها نیز سمتسوی انتقادی از کابینه دارد.
🔸نکته قابل تأمل حضور فعال کاربرانی است که مخالف حضور افغانستانیها در ایران هستند و هشتگ #اخراج_افغانی_مطالبه_ملی را بکار میبرند. این کاربران که در این گراف جایی بین کاربران اصلاحطلب و کاربران مخالف جمهوری اسلامی قرار گرفتهاند (در سمت چپ خوشه نارنجیرنگ)، با طرح انتقاداتی علیه عباس صالحی و احمد میدری، نکات انتقادی را علیه کابینه مسعود پزشکیان مطرح کردهاند. نیاز به توضیح نیست که سایر کاربران برانداز و مخالف جمهوری اسلامی نیز در نقد کابینه پزشکیان نوشتهاند.
🔹پرلایکترین توییت منتشر شده در این خصوص به کاربری به نام chbis اختصاص داشته است که در توییتی با 13.4 هزار لایک نوشته است:
پزشکیان موقع لیست کردن کابینه با خودش گفته اصلاح چه طلبی اخه
🔸این دادهها بهخوبی نشان میدهد فضای حاکم بر توییتر فارسی، حدود ۸۵ درصد از شبکه، در نقد کابینه مسعود پزشکیان بوده است؛ امری که بیانگر دو نکته مهم است: اول کابینه معرفی شده و خصوصا برخی از چهرههای خاص در این کابینه مورد اعتراض بخش قابل توجهی از کاربران قرار گرفته است؛ و دوم آن که اقدامات مسعود پزشکیان در فضای رسانهای آنچنان پشتیبانی نمیشود بهنحوی که اولین اقدام او تا این اندازه مورد اعتراض واقع شده است.
❇️کانال تحلیل شبکههای اجتماعی مجازی
📲
@socialMediaAnalysis