⭕️ چند نکته تاثیر گذار برای بهتر زیستن
1⃣ پذیرفتن این نکته که #خوشبختی_هدف_نهایی_زندگی_نیست
اغلب به ما میگویند که هدف نهایی در زندگی #شادی و #خوشبختی است اما این دنبال کردن #تجربیات_معنادار است که زندگیمان را حقیقتاً پربار میکند.
ما اغلب به دنبال خوشبختی میگردیم و آن را مقصدی میدانیم که وقتی به آن رسیدیم، تا ابد با خوشی زندگی خواهیم کرد اما زندگی یک افسانه نیست. #خوشبختی_گذراست .
مطالعات نشان میدهد کسانی که صرفاً بر روی خوشبختی تمرکز میکنند، اغلب کمتر احساس شادی میکنند و #استرس بیشتری دارند. این چیزی است که روانشناسان آن را « #پارادوکس_خوشبختی » مینامند.
2⃣ اولویت دادن به #خودمراقبتی و درون خود به جای مسئولیتهای بیرونی
اهمیت خودمراقبتی را نمیتوان نادیده گرفت. با این حال، این درسی است که بسیاری از ما خیلی دیر یاد میگیریم.
♻️ما اغلب هر چیز دیگری، از کار و خانواده گرفته تا مسئولیتهایمان را بر #رفاه خودمان ترجیح میدهیم. ♻️
غافل از اینکه بیتوجهی به مراقبت از خود میتواند منجر به #فرسودگی_شغلی ، استرس و مشکلات مربوط به #سلامتی شود.
روانشناسان به ما میگوید که مراقبت از سلامت جسمی، عاطفی و روانی برای حفظ یک زندگی متعادل و سالم حیاتی است.
✳️تمرین خودمراقبتی ساده است:
هر روز برای خودتان وقت بگذارید، چه با تمرین #مدیتیشن و چه یک حمام آرابخش یا خواندن کتاب یا هر آنچه که علاقه دارید و حالتان را خوب میکند. نکته کاربردی در این میان این است که فعالیتهای خودمراقبتیتان را درست مانند هر کار یا قرار ملاقات مهم دیگری برنامهریزی کنید. این یک تعهد کوچک است که میتواند تفاوت بزرگی در رفاه کلی و کیفیت زندگی شما ایجاد کند.
3⃣
شناخت ارزشهای بنیادین و معنا دادن به زندگیمان
درک اصلیترین ارزشهایمان مثل در اختیار داشتن قطبنمایی است که ما را در مسیر زندگی هدایت میکند اما متأسفانه بسیاری از افراد بدون درک روشنی از آنچه واقعا برایشان اهمیت دارد ، زندگی را پشت سر میگذارند.
اصول اعتقادی ما مشخص میکنند که ما که هستیم و اقدامات، تصمیمات و روابط ما را هدایت میکنند.
تحقیقات نشان میدهد افرادی که مطابق با ارزشهای خود زندگی میکنند، احتمالاً #رفاه و رضایت بیشتری از زندگی را تجربه میکنند.
4⃣
پذیرش شکست ، رنج و افعال منفی
این یک واقعیت از #قانون_اضداد زندگی است که افعال منفی باید باشند تا افعال مثبت معنا پیدا کنند ، توقع اینکه ما همیشه در افعال مثبت و بی دردی باشیم تولید رنج میکند.
#شکست ، #زشتی ها ، #ترس ، #غم و بقیه #افعال_منفی بخشی اجتناب ناپذیر از زندگی است. با این حال، بسیاری از ما برای اجتناب از آن چنان انرژی زیادی صرف میکنیم که فراموش میکنیم ارزش آن را ببینیم و صرفا به اضطراب خود می افزاییم.
کافی است کمی فکر کنید: چند بار به خاطر ترس از شکست، از امتحان کردن یک چیز جدید خودداری کردهاید؟ چند فرصت را به خاطر ترس از دست دادهاید؟
در حوزه روانشناسی، به خوبی ثابت شده است که #نگرش_ما_نسبت_به_شکست میتواند بهطور قابل توجهی بر رشد و موفقیتمان تأثیر بگذارد.
♻️شکست نه یک بن بست، بلکه پلهای در مسیر موفقیت است.♻️
5⃣ فراموشی کوتاهی عمر و عدم پذیرش گذرا بودن زندگی
به گزارش روزیاتو، ما بخش زیادی از زندگی خود را صرف دنبال کردن چیزهای متفاوت میکنیم، چه داراییهای مادی ، چه روابط و چه برخی هدفهای مشخص اما در این تعقیب بیوقفه، اغلب ماهیت #گذرا_بودن_ذاتی_زندگی را نادیده میگیریم.
روانشناسی تاکید میکند که شادی و رضایت ما به این عناصر گذرا وابسته نیست. زندگی آگاهانه مستلزم درک و پذیرش ناپایداری زندگی است. این کار به ما این امکان را میدهد که #وابستگی خود به این عناصر گذرا را رها کنیم و تغییر را بپذیریم.
6⃣ #خویشتن_دوستی و #پذیرش هر آنچه که هستیم
اغلب اوقات ما خشنترین منتقدان خودمان هستیم. خودمان را به خاطر اشتباهات و کاستیها سرزنش میکنیم و در چرخهای از خودکمبینی و منفیگرایی میافتیم. روانشناسی به ما میگوید که چنین رفتاری میتواند منجر به مسائلی مانند اضطراب، افسردگی و پایین آمدت اعتماد به نفس شود.
کلید یک رابطه سالم با خود، پذیرش است. چیزی که بسیاری از افراد دیر آن را متوجه میشوند. اما هرگز برای شروع تمرین خودباوری دیر نیست.
خودباوری به معنای خودخواهی نیست بلکه خود دوستی است.
@sigmundfreud0098