🔹
بررسی یک سهم پرحاشیه در فرابورس؛
بی توجهی نهاد ناظر به «#زماهان» ؟
🔹 امروز میخواهیم به یک سهم جنجالی و پرحاشیه در فرابورس بپردازیم؛ سهمی که پس از یک ریزش سنگین ۵۶ درصدی، سوالات بسیاری را در ذهن بسیاری از فعالان بازار ایجاد کرده است. سهمی که در ابتدا خیلیها امید زیادی به آن داشتند و امروز تبدیل به یک داستان پر از ابهام و سوالات بیپاسخ شده است: #
زماهان.
🔹 شاید وقتی شما هم اولین بار سهم
زماهان را خریداری کردید، امیدوار بودید که این سهم مثل بسیاری از سهمهای دیگر این روزهای بازار، روند صعودی داشته باشد. اما چه اتفاقی افتاد؟ سهم بعد رسیدن به سقف تاریخی خود تا به امروز بیش از 56 درصد سقوط کرده و بسیاری از سرمایهگذاران، مخصوصاً افرادی که در قیمتهای بالا وارد شده بودند، به یکباره با زیانهای سنگینی مواجه شدند. این ریزش ناگهانی و بیسابقه، سوالات زیادی را برای هر کسی که در این سهم سرمایهگذاری کرده بود ایجاد کرد. چرا؟”
🔹 بیایید کمی عمیقتر وارد بشیم. آیا این ریزش، یک اتفاق طبیعی بود؟ یا ضعفهای بنیادین شرکت در پس پرده قرار داشتند که هیچکس به موقع متوجهشان نشد؟ برای درک این ریزش باید نگاهی به وضعیت بنیادی
زماهان بیاندازیم.
🔹 آیا گزارشهای مالی شرکت به اندازه کافی شفاف بود؟ آیا مدیریت این شرکت توانسته بود اعتماد سرمایهگذاران را حفظ کند؟ یا شاید این ریزش حاصل از عدم شفافیت اطلاعاتی و عدم اطلاعرسانی به موقع به بازار بوده است؟ آیا شایعاتی که در بازار پخش شد، بهطور کامل بیپایه و اساس بودند؟ یا واقعاً مشکلاتی در دل این شرکت نهفته بود که هیچکس از آنها مطلع نشد؟ یا علت فروش سهامدار عمده «
شرکت سرمایه گذاری کشاورزی کوثر» در سقف تاریخی و ایجاد ترس برای سهامداران چیست؟
🔹 به رغم اینکه این سهم از رکن بازارگردان برخوردار بوده اما دلیل عدم اعمال تعهدات بازارگردان (
صندوق سرمایه گذاری فراز) این سهم در صف فروش قرار گرفته است. در این شرایط، سوال اصلی این است که آیا مدیریت این شرکت بهدرستی به سهامداران خود اطلاعات داد؟ آیا برنامهای برای مقابله با بحرانها داشت؟ یا فقط به امید رشد کوتاهمدت و جلب توجه بوده است.
🔹 “حالا میخواهیم کمی با نهادهای نظارتی صحبت کنیم. آیا شما نهادهای نظارتی این اتفاقات را میدیدید؟ آیا هیچگونه بررسی یا واکنش به این حجم از ریزش غیرمنطقی در این سهم داشتید؟ آیا سرمایهگذاران هیچوقت حق نداشتند که در جریان شفاف و بهموقع این ریزش قرار بگیرند؟ چرا هیچگونه دخالتی در این وضعیت نکردید؟ آیا این یعنی نظارتها در بازار بورس ما واقعاً به سطحی از کیفیت و کارآیی رسیدهاند که نتوانند جلوی چنین بحرانهایی رو بگیرند؟
🔹 چرا پس نهادهای نظارتی هیچوقت نسبت به این سهم که به وضوح دچار تلاطم شدید شده بود، واکنشی نشان ندادند؟ این ضعف نظارتی را نمیتوان تنها به اشتباهات ساده نسبت داد. در واقع، باید بگوییم که نظارت در بازار سرمایه هنوز به سطحی نرسیده که از سرمایهگذاران حقیقی حمایت کند.”
🔹 و حالا میرسیم به مدیریت شرکت. سوالی که پیش میآید این است که آیا مدیران این شرکت از ابتدا به وضعیت مالی و آینده شرکت فکر کرده بودند؟ آیا آنها از این ریزش عظیم و زیانهای سنگین سرمایهگذاران آگاه نبودند؟ چرا هیچ برنامهای برای مدیریت بحران نداشتند؟ آیا میتوان به کسی که چنین مدیریتی را برای سرمایهها و اعتماد مردم به کار میگیرد، اعتماد کرد؟
🔹 در نهایت، باید از همه شما سرمایهگذاران عزیز یک سوال بپرسیم: آیا میخواهید در چنین شرایطی دوباره در نماد معاملاتی
زماهان سرمایهگذاری کنید؟
آیا میتوانید با این حجم از ریسکهای پنهان و بیتوجهی به شفافیت، دوباره اعتماد به نماد زماهان کنید؟ سهمهایی مثل
زماهان که تنها به فکر جلب توجه لحظهای و سودآوری کوتاهمدت هستند، در واقع هیچ پشتوانهای برای رشد پایدار ندارند و به اعتماد کلی سرمایه گذاران به بخش مولد اقتصاد کشور طبعا صدمه وارد خواهد کرد.
#صدای_سهامدار
@shahrebours