متخصصین برق وانرژی ایران


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


فضایی برای اشتراک گذاشتن آخرین اخبارصنعت برق ومطالب فنی بخصوص تجدیدپذیر
ارتباط با ادمین: @Sevenecadmin
کد شامد: 1-1-473-61-4-2

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


هیدروژنی که توی فرآیندهای شیمیایی زمین ساخته میشه، می‌تونه نیازهای انرژی ما رو برای ۱۰۰۰ سال برطرف کنه! @sevenec


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در داووس اعلام کرد که ایالات متحده را به «پایتخت جهانی هوش مصنوعی و ارزهای دیجیتال» تبدیل خواهد کرد. @sevenec


مقاله ای که اخیرا داوری می نمودم درمورد ارتباط بین صنعت انرژی ترکیه ، انتشار کربن ، مصرف انرژی های تجدیدپذیر وارایه توصیه های سیاستی برای پایداری زیست محیطی بود. این تحقیق با استفاده از ابزارهای اقتصاد سنجی روابط بین کارایی انرژی وانتشار کربن را نشان می دهد.این موضوع تحقیق می تواند ایده مناسبی برای محققین داخل ایران باشد. با توجه به اینکه این عوامل با توجه به اقلیم و موقعیت کشورها متفاوت می باشد. @sevenec


BP Energy Outlook 2024 P02.pdf
4.4Мб
💢 نگاهی به گزارش چشم‌انداز انرژی بریتیش پترولیوم (BP) ۲۰۲۴ با عنوان "BP Energy Outlook 2024" - بخش دوم

❇️ گزارش «BP Energy Outlook 2024»، ارائه‌ای از شرکت بریتیش پترولیوم (BP)، به بررسی روندها، چالش‌ها و عدم قطعیت‌های مرتبط با انتقال انرژی جهانی تا سال 2050 می‌پردازد.

✴️ شرکت BP به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان انرژی در جهان، این گزارش را با هدف افزایش آگاهی عمومی و حمایت از تصمیم‌گیری‌های استراتژیک در زمینه آینده بازارهای انرژی منتشر کرده است. این گزارش تأکید می‌کند که گذار انرژی یک چالشی است که برای اولین بار در تاریخ انرژی نیازمند کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی در مقیاس جهانی است.

🌟 در این بخش تقاضای جهانی انرژی به ویژه در بخش‌های نفت، گاز طبیعی، ذغال سنگ، ال‌ان‌جی و سوخت‌های زیستی در دو سناریو:
۱) مسیر فعلی
۲) و صفر خالص
مورد بررسی قرار گرفته است.

بخش اول را اینجا ببینید

✍️مهشاد گل‎‌وردین دانشجوی ارشد دانشگاه شریف
✍️زهرا ذوالفقاری دانشجوی دکتری دانشگاه شریف
✍️ علی شاه‌حسینی کنشگر و پژوهشگر گذار انرژی


ریشه‌های بحران ناترازی انرژی

🔶 گفتگوی رضا اردکانیان و غلامحسین حسن‌تاش

🔻رضا اردکانیان: وقتی قیمت‌ها دستوری می‌شود، سیستم عرضه و تقاضا از حالت طبیعی‌اش خارج می‌شود. خصوصی‌سازی پیش از آزادسازی بازار، ظرفیت ایجاد فساد را در خود دارد. باید انرژی را به قیمت صحیح خود به‌فروش برسانیم و از درآمد حاصل از آن یارانه دهک‌های پایین را بدهیم. وزارت نیرو تا زمانی‌که گاز رایگان دریافت می‌کند، تلاشی در جهت افزایش بازدهی نیروگاه‌ها نمی‌کند.

🔻غلامحسین حسن‌تاش:
مسئله اصلی ما خلا حکمرانی در بخش انرژی است، تا زمانی‌که چنین مشکلی اصلاح نشود، نمی‌توانیم انتظار بهبود داشته باشیم. به دلیل شرایط تورمی، گران‌سازی قیمت انرژی باعث افزایش بهره‌وری بنگاه‌ها نمی‌شود بلکه بنگاه صرفا افزایش قیمت را به مردم منتقل می‌کند و منتظر می‌ماند تا تورم قیمت‌های نسبی را به نقطه قبل برساند. مدیریت انرژی در ایران باید با مدیریت تقاضا (مانند برنامه‌های بهینه‌سازی مصرف) آغاز شود و نه مدیریت عرضه.

🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/N-eMX9hVyEg

✅ حمایت «ارزی» و «ریالی» از آزاد @sevenec


دلایل عدم پذیرش آسان یک مقاله:



آمارها نشان می‌دهد در ۷۰ درصد موارد، علت عدم پذیرش یک مقاله، نه به خاطر فقدان کیفیت علمی آن، بلکه به خاطر عدم رعایت برخی اصول نگارشی یا ویرایشی بوده و مواردی همچون:

1️⃣ نمونه‌گیری نامناسب

2️⃣ عدم ذکر صحیح ارقام آماری

3️⃣ فقدان بحث و پرداختن به نتایج

4️⃣ عدم تبیین زمینه اصلی تحقیق

5️⃣ چکیده های خیلی کوتاه و خیلی بلند

6️⃣ عدم ارتباط موضوع مقاله با رویکرد نشریه

7️⃣ عدم رعایت اصول مقاله نویسی مورد نظر نشریه

8️⃣ ابهام در موضوع مقاله و وجود تعداد زیاد مقالات مشابه پیشین

9️⃣ و بی‌دقتی در تهیه متن (غلط تایپی، اشتباهات نگارشی) می‌باشد. @sevenec


PIIS2405844025001951.pdf
5.0Мб
جدیدترین مقاله ما با عنوان زیر در ژورنال الزویر منتشر گردید. Decentralized energy solutions: The impact of smart grid-enabled EV charging stations w @sevenec


مزیت مگا ژورنال ها نسبت به ژورنال های سنتی


بدون شک، برای طبقه‌بندی مگا ژورنال ها باید مسائل بسیاری را مدنظر قرار داد. سوال اصلی این است که اصلاً چه چیزی آن‌ها را در زمره‌ی مگاژورنال قرار می‌دهد؟ این ژورنال‌ها راه‌شان را از ژورنال‌های اشتراکی و کاملاً تخصصی جدا کرده‌اند. با توجه به زمان قابل توجهی که در مجلات سنتی برای انتشار مجلات و مقالات صرف می‌شود، نویسندگان در مگا ژورنال ها از فرایند داوری‌ای که تنها بر مستدلات علمی تمرکز می‌کند، بهره می‌برند.

در واقع مگا ژورنال ها مدل‌های سنتی نشر را به‌شدت تغییر داده‌اند. مشاهده‌ مقاله‌ای که در Plos One منتشر شده است، ایده خاصی درباره‌ی حوزه تمرکز مجله یا حیطه‌ی تخصصی‌اش به شما نمی‌دهد. در حالی که در زمانی نه چندان دور نام ژورنال اطلاعاتی درباره مقالات منتشر شده در آن به مخاطب می‌داد. با رواج جستجوگرهایی مانند PubMed و Google Scholar شیوه‌ یافتن اطلاعات جدید توسط پژوهش‌گران تغییر کرده است. @sevenec


مقاله جدیدمان در ژورنال هلیون الزویر (q1) آنلاین گردید. فایل پری پروف آن درحال حاضر قابل دانلود می باشد. Decentralized Energy Solutions: The Impact of Smart Grid-Enabled EV Charging Stations لینک دانلود :https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2405844025001951 @sevenec


همکارانی که درخواست تهیه کتاب طراحی نیروگاه های خورشیدی را داشتند باید از طریق قسمت فروشگاه وب سایت اقدام نمایند. لازم بذکراست فایل کتاب پس از خرید دراختیارآنها قرار میگیرد. www.parhamfar.com @sevenec


🛑ترامپ میم‌کوین رسمی خود را راه‌اندازی کرد. @sevenec


فراخوان حمایت از پایان نامه های تحصیلات تکمیلی توسط سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق ایران(ساتبا)

اطلاعات بیشتر در لینک زیر: https://B2n.ir/satbaa @sevenec


MESIA Solar Outlook Report 2025_low-compressed.pdf
5.0Мб
انجمن سولار خاورمیانه وشمال آفریقا گزارش جدید خود را منتشر کرد. تنها سالی که اسم ایران بود را فکر کنم بنده گزارش را نوشتم (2 سال پیش) وبعد از آن هرچقدرهم مذاکره کردم دیگر نام ایران را داخل گزارش نیاوردند. بهرحال گزارش جالبی از آمار و بازارهای کشورها می باشد که برای همکارانی که قصد فعالیت بین المللی را دارند می تواند مفید باشد. @sevenec


ساختمان‌های بالای ۴ طبقه ملزم به استفاده از پنل‌های خورشیدی شدند
ساختمان‌های جدید پنل نصب نکنند، انشعاب برق نمی‌گیرند

بنا به اعلام محسن ذبیحی معاون شرکت توانیر در تفاهم‌نامه این شرکت و سازمان نظام‌مهندسی ساختمان مقرر شده ساختمان‌های چهارطبقه به بالا یا ساختمان‌هایی با مجموع مساحت طبقات بیش از ۱۰۰۰ مترمربع که می‌خواهند مجوز ساخت دریافت کنند، ملزم به استفاده از پنل‌های خورشیدی باشند.
سازمان نظام‌مهندسی ساختمان مسئول تدوین نظام‌نامه اجرایی این تفاهم‌نامه بوده است و آن را به‌تمامی سازمان‌های نظام‌مهندسی در سراسر کشور ابلاغ کرده است. موضوع این تفاهم‌نامه هم به‌تازگی از سوی مقام عالی وزارت به توانیر ابلاغ و مدیرعامل توانیر هم آن را به همه شرکت‌های توزیع ابلاغ کرده است. اگر کسانی که متقاضی دریافت پروانه احداث ساختمان هستند، این کار را انجام ندهند، ضمن اینکه سازمان نظام‌مهندسی ساختمان تأییدیه‌های لازم را صادر نخواهد کرد، شرکت‌های توزیع هم به این متقاضیان انشعاب برق واگذار نمی‌کنند. شرکت‌های توزیع به نمایندگی از ساتبا بر اساس ماده ۶۱ قانون اصلاح الگوی مصرف، با مالکان ساختمان‌ها پس از احداث نیروگاه خورشیدی، قرارداد خرید تضمینی برق به مدت ۲۰ سال منعقد خواهند کرد. نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی نیز به شبکه سراسری برق وصل می‌شوند و مشترکین ساختمان نیز به‌صورت مجزا از شبکه برق دریافت می‌کنند. @sevenec


📢ترامپ ارزهای دیجیتال را به عنوان اولویت ملی معرفی می‌کند.

✅ انتظار می‌رود با صدور یک دستور اجرایی، یک شورای مشورتی ویژه ارزهای دیجیتال ایجاد شود.

✅ متحدان ترامپ در حال بررسی توقف پرونده‌های قضایی فدرال مرتبط با ارزهای دیجیتال هستند. @sevenec


مهندسین قبل از توسعه اتوکد @sevenec


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
برف رو از روی سیم‌های برق پاک کردن، کار زمان‌بره و سختیه! 😩  همینجاست که یه پهپاد مثل FlyCart 30 به کار میاد! 😎 یه چوب غیر رسانا هم بهش وصل کن و  یه سیستم برف‌روبی فوق‌العاده میشه!

@sevenec


- ردیاب های خورشیدی به دلیل تکنولوژی پیچیده تر و قطعات متحرک لازم برای کارکرد آنها کمی گرانتر از همتایان ثابت خود هستند. این معمولاً حدود 0.08 تا 0.10 دلار در وات است بسته به اندازه و مکان پروژه افزایش می یابد.
- حتی با پیشرفت در قابلیت اطمینان، به طور کلی نیاز به تعمیر و نگهداری بیشتری نسبت به یک سازه ثابت سنتی وجود دارد، اگرچه کیفیت ردیاب خورشیدی می‌تواند در میزان و تعداد دفعات مورد نیاز این نگهداری نقش داشته باشد.
-پروژه های ردیاب تک محوری نیز نیازمند تمرکز بیشتر بر ثبات هستند. وقتی صحبت از تامین مالی پروژه ها می شود، این سیستم ها پیچیده تر هستند و بنابراین از دیدگاه سرمایه گذاران به عنوان ریسک بالاتری در نظر گرفته می شوند.
-ردیاب ها سیستم پیچیده تری نسبت به سازه ثابت دارند. این بدان معنی است که معمولاً به آماده سازی بیشتر محل نیاز است، از جمله ترانشه اضافی برای سیم کشی و مقداری درجه بندی اضافی.

-در آب و هوای با باد شدید یا برف و بوران استفاده از دنبال‌کننده ریسک زیادی به همراه دارد. معمولا در این آب و هوا از استراکچر خورشیدی پایه ثابت استفاده می‌کنند. دنبال‌کننده راهکار مناسب برای اقلیم گرم و خشک هستند.
-یکی دیگر از معایب دنبال‌کننده خورشیدی تحمل وزن مشخص توسط آنهاست. البته این مورد بسته به شرکت تولید‌کننده‌ی دنبال‌کننده و ضمانت‌هایی دارد که شرکت مذکور ارائه می‌کند.
-گاها بعضی از دنبال‌کننده‌های خورشیدی پیش ساخته توانایی حمل مدل‌های سنگین پنل خورشیدی را ندارند. لذا پیش از خرید دنبال‌کننده‌های آماده باید حتما به کمک نرم افزارهای شبیه ساز تحمل پذیری سازه‌ای استراکچر متحرک مورد بررسی قرار بگیرد.
- سیستم های ردیابی ثابت قابلیت تنظیم میدان بیشتری را نسبت به سیستم های ردیابی تک محوری ارائه می دهند. سیستم های ثابت به طور کلی می توانند تا 20٪ شیب در جهت شرق / غرب را در خود جای دهند در حالی که سیستم های ردیابی معمولاً شیب کمتری را معمولاً در حدود 10٪ در جهت N / S ارائه می دهند.
- پیچیدگی نصب و آماده سازی کامل محل، شامل ترانشه های عمیق تر برای سیم کشی و تسطیح زمین گسترده تر، برای سیستم های ردیاب خورشیدی مورد نیاز است.
- بروز مشکلات مکانیکی ناشی از سایش و پارگی در طول زمان.
- مکانیسم ها و حسگرهای الکترونیکی حداقل به مدت 20 سال در معرض شرایط آب و هوایی سخت قرار دارند و احتمالاً باید تعویض شوند.
با توجه به معایبی که در خصوص ترکر های خورشیدی بیان شد، هنوز فناوری درایران به جایی نرسیده که در تمام پروژه ها استفاده از ترکر توجیه اقتصادی داشته باشد و باتوجه به تحریم ها و عدم پشتیبانی مناسب شرکت های خارجی و عدم اطمینان به شرکت های تازه تاسیس و گارانتی طولانی مدت ، این سیستم به سرمایه گذاران پیشنهاد نمی شود.


پیشرفت تکنولوژی باعث پدید آمدن روش های مختلف برای افزایش راندمان نیروگاه های خورشیدی شد. اما مسیله این است که درایران از ترکر استفاده کنیم یا خیر ؟

با اینکه فناوری دنبال کننده خورشیدی امروزه پیشرفت های زیادی داشته است اما باز نگهداری وخراب شدن این سیستم جز مسایل کاملا حل نشده صنعت خورشیدی می باشد. معایب ترکر عبارتند از :
-هزینه اولیه بیشتر
-تعمیرونگهداری بیشتر
-عملیات اولیه بیشتر
-افزایش ریسک پذیری سرمایه گذاری
-عدم تطابق با شرایط محیطی سخت مانند طوفان وباد
-آستانه تحمل کمتر به عنوان مثال در شرایط برفی
-خراب شدن موتور دنبال کننده ونیاز به تعویض برای هراسترینگ
-نیازبه روغن کاری ورسیدگی های بازه ای برای موتور
-خراب شدن سنسورها
-خطای سنسور درباد وطوفان و شرایط ابری
-حساسیت ضعیف سنسورها وخطا درتشخیص جهت صحیح
-عدم پایداری درآب وهوای غیرمعمول
- به دلیل پیچیدگی بیشتر مستعد نقص فنی هستند
- طول عمر کوتاه تر و قابلیت اطمینان کمتر


State of Energy Policy 2024.pdf
2.0Мб
#گذار_انرژی و #گزارش_جهانی
#EnergyTransition
#IEA
#Pv

📘سپتامبر ۲۰۲۴، IEA گزارش خود را، با عنوان وضعیت سیاست‌های انرژی منتشر نمود.

❇️ طی سال ۲۰۲۳، ۳۵ کشور که مسئولیت انتشار  یک پنجم CO2  را بر عهده دارند، مقررات جدید انرژی خود را تصویب کردند.

✳️ تعداد کل سیاست‌های تجاری در حوزه انرژی‌های پاک در سال ۲۰۲۴، به بیش از ۲۰۰ مورد رسیده است. که بیشترین آنها در حوزه‌های زیر بوده است، شامل؛

- Solar PV

- Electric Vehicles

- Batteries


🔗 لینک دانلود از سایت IEA

🎯#تلاش_برای_تحقق_پنج_برنامه_پنجساله_جامع_انرژی_تا_2050

✍️بابک شیری دانشجو اقتصاد علامه‌طباطبایی
✍️علی شاه‌حسینی کنشگر و پژوهشگر گذار انرژی @sevenec

Показано 20 последних публикаций.