چالش کوانتومی، نگاهی نو به زندگی


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Технологии



Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Технологии
Статистика
Фильтр публикаций


9-این چیزی فراتر از رویا است
تصور کنید شما و همکلاسی خود ذرات کوانتومی با مجموع انرژی ۵۰ را در اختیار دارید. اگر شما ۲۰ واحد انرژی در اختیار داشته باشید، می‌توانید نتیجه بگیرید که ۳۰ واحد انرژی در اختیار همکلاسی شماست. در اصل این موضوع همان درهم‌تنیدگی کوانتومی است که حالت کوانتومی هر ذره از جفت یا گروه را نتوان مستقل از حالت ذره دیگر توصیف کرد.
با این حساب با تغییر یک واحد، واحد دیگر نیز متقابلا تغییر می‌کند، حتی اگر این دو ذره را در دو طرف جهان از یکدیگر جدا کنیم. گویی اطلاعات مربوط به تغییری که ایجاد کردیم سریع‌تر از سرعت نور بین آن‌ها عمل می‌کند، چیزی که اینشتین وقوع آن را غیرممکن خوانده بود.

گرداوری: بشری خردنیا


4-فیزیک کوانتوم به شناسایی ستارگان کمک می‌کند
«نیلز بور»، فیزیکدان دانمارکی به ما نشان داد که مدار الکترون‌های درون اتم‌ها نیز کوانتیزه است. در آن‌ها اندازه‌های از پیش تعیین شده‌ای به نام سطح انرژی وجود دارند، هنگامی که الکترون از سطح انرژی بالاتر به سطح انرژی پایین‌تر می‌رود، یک فوتون با انرژی برابر با اندازه شکاف را از بین می‌برد.
به همین ترتیب، یک الکترون می‌تواند ذره‌ای از نور را جذب کند و از انرژی خود برای جهش به سطح انرژی بالاتر استفاده کند. ستاره‌شناسان همیشه از این اثر استفاده می‌کنند. ما می‌دانیم که ستارگان از چه چیزی ساخته شده‌اند زیرا وقتی نور آن‌ها را به طیف رنگین کمان شکسته می‌کنیم، رنگ‌هایی را می‌بینیم که از بین رفته‌اند. عناصر شیمیایی مختلف دارای فاصله سطح انرژی متفاوتی هستند، بنابراین ما می‌توانیم ترکیبات خورشید و سایر ستارگان را با توجه به رنگ‌های دقیق موجود بررسی کنیم.
5-بدون فیزیک کوانتوم خورشید نمی‌درخشید
خورشید انرژی خود را از طریق فرایندی به نام همجوشی هسته‌ای ایجاد می‌کند. این شامل دو پروتون با بار مثبت است که به هم چسبیده‌اند. با این حال، بارهای یکسان آنها باعث می‌شود یکدیگر را دفع کنند این موضوع دقیقا مانند دو قطب شمال یک آهن ربا است که یکدیگر را دفع می‌کنند.
فیزیکدانان این را «سد کولن» می‌نامند و مانند دیواره‌ای بین دو پروتون است. همانطور که می‌دانیم، هسته‌ها دارای بار مثبت هستند و یکدیگر را از نظر الکتریکی دفع می‌کنند؛ بنابراین هسته‌ها باید انرژی زیادی داشته باشند تا بتوانند به اندازه کافی به یکدیگر نزدیک شوند.
چرا که با نزدیک‌تر شدن هسته‌ها از فاصله خاصی، نیروی قوی هسته‌ای بر نیروی الکتریکی دافعه‌ای غلبه می‌کند و همجوشی هسته‌ای رخ می‌دهد، اما وقتی دمای خورشید به وسیله طیفش تعیین می‌شود، به نظر می‎‌رسد که همجوشی هسته‌ای به هیچ وجه در خورشید دست یافتنی نیست. به عبارت دیگر، خورشید عملا نباید تابشی داشته باشد. اما خورشید هر صبح، طلوع می‌کند و زمین ما را روشن می‌کند. پس علت این تابش چیست؟ تونل زنی کوانتومی! زیرا بخشی از انرژی این واکنش خورشیدی به صورت نور آزاد می‌شود.

6-از فروپاشی ستاره‌های مرده جلوگیری می‌کند
پس از انجام واکنش در ستارگان و تولید عناصر سنگین بالاخره ستاره‌ها به زمان مرگ خود نزدیک می‌شوند و گرانش بر آن‌ها غلبه می‌کند و می‌میرند. سرانجام یک قانون فیزیک کوانتوم به نام اصل طرد پائولی وارد عمل می‌شود.
این قانون اشاره دارد که وجود انواع خاصی از ذرات مانند الکترون در حالت کوانتومی یکسان ممنوع است. گرانش همانطور که تلاش می‌کند این کار را انجام دهد، با مقاومتی روبه‌رو می شود که ستاره‌شناسان آن را «فشار انحطاطی» می‌نامند.
در واقع سقوط ستاره متوقف می‎‌شود و یک جسم جدید به اندازه کره زمین به نام کوتوله سفید شکل می‌گیرد؛ اگر این کوتوله سفید رشد کند، به جرمی چندین برابر خورشید خواهد رسید و موجی از همجوشی را ایجاد می‌کند که آن را به مقدار کمی از بین می‌برد. ستاره‌شناسان این انفجار را نوعی ابرنواختر می‌نامند و طی ان انرژی زیادی آزاد می‌شود.
7-باعث از بین رفتن سیاه‌چاله‌ها می‌شود

یک قانون کوانتومی به نام اصل عدم قطعیت هایزنبرگ می‌گوید شناختن کامل دو ویژگی یک سیستم به طور همزمان غیرممکن است. هرچه دقیقا یکی را بشناسید، دیگری را با دقت کمتری می‌شناسید. این مربوط به انرژی و زمان است. هاوکینگ در مبحث تابش دریافت که در سیاه‌چاله نیز اگر ذره‌ای تشکیل شود، ذره دیگر بلعیده خواهد شد و این موضوع سبب تبخیر و نابودی سیاه‌چاله می‌شود.
8-وجود ساختارهای بزرگ در جهان را توجیه می‌کند
در طی بیگ بنگ، جهان در بازه کوچکی از زمان دچار تورم و گستردگی شده ‌است. از آنجا که جهان در ابتدا کوچکتر از یک اتم بود، تحت تاثیر نوسانات کوانتومی مرتبط با اصل عدم اطمینان هایزنبرگ قرار داشت. قبل از اینکه این نوسانات محو شوند، تورم باعث رشد سریع جهان شد. این انرژی در برخی مناطق بیشتر از مناطق دیگر متمرکز می‌شود یعنی همان جایی که اخترشناسان معتقدند به عنوان بذرهایی عمل می‌کند که مواد می‌توانند جمع شوند و خوشه‌های کهکشانی را که اکنون مشاهده می‌کنیم، تشکیل دهند.


حقایق حیرت‌آور که باید درباره فیزیک کوانتوم بدانید

فیزیک کوانتوم سال‌هاست مورد توجه زیادی قرار گرفته و ما می‌خواهیم در این مطلب ۱۰ حقیقت جالب درباره آن را با شما به اشتراک بگذاریم.
1-دنیای کوانتوم یکنواخت نیست
وقتی شما برای خرید کفش به کفش‌فروشی می‌روید، آن‌ها دقیقا کشفی را مطابق اندازه پای شما و مخصوص شما نمی‌سازند بلکه باید با امتحان کردن کفش‌های مختلف که سایزها و ویژگی‌های آن از پیش تعیین شده‌اند، کفش مناسب خود را انتخاب کنید. اینشتین نیز زندگی خود را وقف این موضوع کرد که ثابت کند در دنیای زیراتمی هم همین اتفاق در حال رخ دادن است؛ در واقع همان گونه که کفش‌ها با مضرب‌های معین و اندازه‌های معین وجود دارند، انرژی نیز مضرب‌هایی معین دارد به همین دلیل فیزیک کوانتوم نامیده می‌شود.
کوانتای موجود در این موضوع همان ثابت پلانک است که به همت ماکس پلانک به همین نام خوانده می‌شود که با مطالعه روی اجرام داغ همانند خوردشید و مطالعه انرژی، انرژی را به صورت کوانتیزه پیشنهاد کرد و توانست مطالعات خود را با آزمایشات مطابقت دهد.
2-چیزی که هم موج است و هم ذره
جی جی تامسون در سال ۱۹۰۶ به دلیل کشف الکترون‌های ذره‌ای برنده جایزه نوبل شد. با این حال پسرش جورج در سال ۱۹۳۷ به دلیل نشان دادن امواج الکترون، برنده جایزه نوبل شد. این دوگانگی به اصطلاح موج-ذره اساس فیزیک کوانتوم است که بر نور و الکترون‌ها اعمال می‌شود. بعضی اوقات پرداختن به نور به عنوان یک موج الکترومغناطیسی مفید است، اما در بعضی مواقع تصویربرداری آن به شکل ذراتی به نام فوتون مفیدتر است.
تلسکوپ‌ها می‌توانند امواج نوری که از ستاره‌های دوردست می‌رسند را متمرکز کنند و به معنای فشار وارد کردن نور است زیرا فوتون‌ها در حال برخورد هستند. این موضوع اساس کار فضاپیماها با بادبان خورشیدی است.

3-اجرام می‌توانند در یک لحظه واحد در مکان‌های مختلفی باشند
با استفاده از دوگانگی موج ذره استنباط می‌شود که یک جسم کوانتومی می‌تواند همزمان در دو حالت وجود داشته باشد یعنی الکترون مکان واحدی ندارد و نمی‌توان برای جسمی مثل یک الکترون نقطه ثابتی را در نظر گرفت و در فیزیک کوانتوم فقط می‌توانیم در مورد احتمالات صحبت کنیم یعنی می‌توانیم احتمال دهیم که حضور الکترون در محل X بیشتر از محل Y است. این شانس در یک موجود ریاضی به نام تابع موج محصور می شود.
ممکن است ما را به سمت جهان‌های موازی سوق دهد
این ایده می‌تواند عملکرد موج را به شکل دیگری تفسیر کند و بحث انتخاب طبیعی کیهانی مطرح می‌شود البته لزوما افرادی که با استدلال چندجهانی موافقند، انتخاب طبیعی کیهانی را گزینه‌ای منطقی نمی‌بینند. درعوض، واقعیت به دو نسخه از خود تقسیم می‌شود: نسخه‌ای که ما در آن نتیجه A را تجربه می‌کنیم و دیگری در جایی شاهد مطرح شدن نتیجه B هستیم. این واقعیت پیچیدگی عجیبی را آشکار می‌کند و ناهماهنگی‌هایی را به وجود می‌آورند.


به گزارش ایسنا و به نقل از تی ای، سرنشینان ایستگاه فضایی بین‌المللی به دلیل دشواری در ارسال آب به فضا، باید آب آشامیدنی خود را با تصفیه ادرار و فاضلاب تامین کنند. در این مطالعه که به رهبری "جوسئون یانگ" از دانشگاه ایالتی آریزونا انجام شده است، محققان به  ضرورت حفاظت از آب پاک برای ماموریت‎های فضایی پرداخته‎اند.

یکی از موضوعات قابل توجه در مورد زندگی در "ایستگاه فضایی بین‌المللی"این است که افراد ساکن آن، آب آشامیدنی خود را از تصفیه فاضلاب تامین می‌کنند زیرا پرتاب ذخایر آب، هوا یا هر نوع تجهیزات دیگری برای کمک به زندگی در ایستگاه فضایی بین‌المللی و بازگرداندن تجهیرات استفاده شده به زمین، کاری پرهزینه است که باید بارها تکرار شود.

به دلیل وجود چنین مشکلاتی، سرنشینان ایستگاه فضایی بین‌المللی، یک سیستم تصفیه آب دارند تا با کمک آن، ادرار، رطوبت کابین و فاضلاب را تصفیه کنند و آن را به عنوان آب آشامیدنی تمیز، دوباره به کار ببرند.بدون وجود چنین فرآیندی، باید سالانه حدود ۶۸۰۳ کیلوگرم آب و مواد مصرفی از زمین پرتاب شوند تا زندگی سرنشینان ایستگاه فضایی بین‌المللی را تضمین کنند.

محققان طی این مطالعه باکتری‎های مختلفی را که با گذشت زمان از آب آشامیدنی ایستگاه فضایی بین المللی جدا شده بودند را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار دادند.

 دانشمندان قصد داشتند دریابند که چگونه ویژگی‌های میکروبی که برای سلامتی اختر شناسان و یکپارچگی زیستگاه فضایی مهم هستند، در طولانی مدت و هنگامیکه در معرض شرایط ریز گرانش قرار می‏گیرند، ممکن است تغییر کنند. با این حال بررسی این موضوع بسیار دشوار است زیرا نشان داده شده است که سازگاری میکروب با شرایط ریزگرانش، ویژگی‎های باکتری را به طور چشمگیری تغییر می‎دهد.




به گفته‌ی ناسا در روز جمعه، اولین نمونه سنگ مریخی جمع‌آوری شده توسط مریخ‌نورد "استقامت" نشان می‌دهد که دهانه جزرو در گذشته به طور بالقوه قابل سکونت بوده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، این خبر به دنبال موفقیت "استقامت" در جمع‌آوری دومین نمونه سنگ از مریخ منتشر شد. این دو سنگ 'Montdenier' و Montagnac نام گرفتند.

نمونه‌های جمع‌آوری شده دارای ترکیبات بازالتی هستند که به گفته‌ی دانشمندان ممکن است از گدازه‌های باستانی نشات گرفته باشند و اطلاعاتی درمورد زمان‌بندی تشکیل و از بین رفتن این دریاچه باستانی فراهم کنند.

ناسا می‌داند که این مکان زمانی پر از آب بوده است. اگرچه مدت زمان حضور آب در این منطقه مشخص نیست اما میزان تغییراتی که دانشمندان در سنگی مریخی مشاهده کرده‌اند نشان می‌دهد که این مکان برای مدتی طولانی میزبان آب زیرزمینی بوده است.

"استقامت" در روزهای ششم و هشتم ماه سپتامبر نمونه‌هایی از مریخ جمع‌آوری کرد و از آن زمان تا کنون محققان از فاصله‌ی ۲۳۹ میلیون مایلی درحال بررسی این نمونه‌ها هستند.

"میچ شولته" (Mitch Schulte)، دانشمند این ماموریت در ناسا می‌گوید: این نمونه‌ها ارزش زیادی برای مطالعات آزمایشگاهی در زمین دارند. ممکن است روزی بتوانیم توالی و زمان‌بندی شرایط محیطی که این سنگ‌ها نشان می‌دهند را دریابیم. این موضوع به یافتن پاسخی برای سوالات ما درمورد تاریخچه وجود آب مایع در مریخ کمک می‌کند.

محققانی که در زمین هستند دریافتند که درون نمونه‌های جمع‌آوری شده نمک وجود دارد. این نمک می‌تواند در اثر جریان یافتن آب یا بخار شدن آن به وجود آمده باشد.


در یک آزمایش جدید فیزیک به نظر می‌رسد واقعیت با خودش در تضاد است و دانشمندان می‌گویند در واقع چیزی به عنوان واقعیت عینی وجود ندارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، بر اساس یک مطالعه جدید که در یک سرور پیش‌چاپ به اشتراک گذاشته شده است، محققان یک آزمایش طولانی مدت را انجام داده‌اند و واقعیت‌های متفاوتی را آفریده‌اند که غیرقابل تطبیق هستند و ثابت کردند که می‌توان حقایق عینی را طوری ایجاد کرد که ویژگی‌هایی داشته باشند که به هم پیوسته نیستند.

بنابراین به نظر می‌رسد که واقعیت با خودش در تضاد است.

"یوجین ویگنر" برنده جایزه نوبل، یک آزمایش فکری را در سال ۱۹۶۱ توصیف کرد که یک پارادوکس غیر معمول در مکانیک کوانتومی را برجسته می‌کرد. این آزمایش به طور مشخص، عجیب بودن جهان را وقتی دو ناظر، مانند "ویگنر" و دوستش، دو واقعیت متمایز را مشاهده می‌کنند، آشکار می‌کند.

از زمان طرح این آزمایش، فیزیکدانان از آن برای کشف ماهیت سنجش و اندازه‌گیری استفاده کردند، علاوه بر این ایده عجیب که آیا واقعیت‌های عینی واقعاً وجود دارند یا نه.

این یک ویژگی بسیار مهم در علم است، زیرا تحقیقات تجربی برای اثبات حقایق عینی کار می‌کنند. اما اگر هیچ واقعیتی وجود نداشته باشد، علم در وهله اول چگونه می‌تواند جهان واقعی را توصیف کند؟

برای چندین دهه(از نظر فلسفی، بسیار طولانی‌تر)، این ایده در اذهان دانشمندان وجود داشته است و آزمایش "ویگنر" نیز در همین راستا است. فیزیک‌دانان در سال ۲۰۲۰ دریافتند که پیشرفت‌های اخیر فناوری کوانتومی امکان آزمایش ایده "ویگنر" را در یک آزمایش واقعی فراهم کرده است.

در حقیقت، ما می‌توانیم واقعیت‌های متفاوتی را ایجاد کنیم و آنها را در آزمایشگاه مقایسه کنیم تا ببینیم آیا می‌توان آنها را در یک سیستم با هم تطبیق داد یا به هم پیوسته کرد؟

"ماسیمیلیانو پریوتی" دانشمند دانشگاه "Heriot-Watt" به همراه تعدادی دیگر از محققان، این آزمایش طولانی مدت را برای اولین بار انجام دادند. آنها واقعیت‌های متمایز را ایجاد کردند و آنها را مقایسه و بررسی کردند و تضاد آنها را کشف کردند و در حقیقت دریافتند که این واقعیت‌ها تطبیق ناپذیر هستند.

آزمایش فکری اولیه "ویگنر" در اصل ساده انگارانه بود و با یک فوتون قطبی شده منفرد شروع می‌شد که هنگام اندازه‌گیری می‌تواند قطبش عمودی یا افقی داشته باشد. قوانین مکانیک کوانتومی بر این عقیده استوارند که یک فوتون در حالتی که "برهم‌نهی" نامیده می‌شود، به طور همزمان در هر دو حالت قطبش وجود دارد.

"ویگنر" در آزمایش خود تصور کرد که دوستی در یک آزمایشگاه، وضعیت فوتون را می‌سنجد و در حالی که "ویگنر" از دور آن را مشاهده می‌کند، نتیجه را ثبت می‌کند. او هیچ سرنخی از سنجش دوستش ندارد، بنابراین مجبور است فرض کند که فوتون و حالت آن در وضعیت برهم‌نهی قرار دارند.

با این حال، "ویگنر" می‌تواند بگوید که "واقعیتِ" وجود برهم‌نهی واقعی است و به طرز عجیبی این وضعیت نشان می‌دهد که سنجش نمی‌تواند انجام شده باشد. بدیهی است این با دیدگاه دوست وی که قطبش فوتون را اندازه‌گیری و ثبت کرده است، در تضاد مستقیم است. او حتی می‌تواند با "ویگنر" تماس بگیرد و بدون اینکه نتایج را فاش کند، به او بگوید که سنجش انجام شده است.

"پریوتی" و همکارانش می‌گویند، این بدان معناست که دو واقعیت در تضاد با یکدیگر وجود دارند و وضعیت عینی حقایقی را که توسط دو ناظر تعیین شده است، زیر سوال می‌برد.

این تحقیقات جدید با استفاده از تکنیک‌های درهم‌تنیدگی کوانتومی برای بسیاری از ذرات به صورت همزمان، آزمایش فکری "ویگنر" را اجرا کرد.

این یک آزمایش موفقیت آمیز از سوی "پریوتی" و همکارانش است. آنها در این گزارش می‌افزایند: در یک آزمایش پیشرفته ۶ فوتونی، ما متوجه سناریوی فکری "ویگنر" می‌شویم، آزمایشی که برخی سوالات گیج کننده را مطرح کرد که فیزیک‌دانان را وادار به تفکر در مورد ماهیت واقعیت کرده است.

به گفته محققان، ممکن است در برخی مفروضات، خلاء و روزنه وجود داشته باشد، اما اگر همه چیز به طور کامل در آینده مورد بررسی قرار گیرد، معلوم می‌شود که واقعیت عینی وجود ندارد. بنابراین دفعه بعد که دوستان شما در مورد این بحث می‌کنند که چیزی وجود دارد یا نه، در نظر بگیرید که از منظر فیزیک کوانتوم، هر دوی آنها اشتباه می‌کنند و شما نیز اشتباه می‌کنید، زیرا حتی خودِ اختلاف نظر نیز یک توهم دیگر است.


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
237057629_164088505829703_4494946360019642843_n.mp4


تصویر ماه از روی زمین تقریباً برای ناظر زمینی تصویری مشخص است ولی تصویر زمین‌از روی ماه شاید جالبتر باشه بدلیل اختلاف سرعت وضعی زمین و ماه.


سنگ نوشته روی یک لوح رسی مربوط به ۳۷۰۰ سال پیش نشان میدهد که مردم بابل به دانش محاسبه روش فیثاغورس آشنایی داشتند و این به حدود ۱۰۰۰ سال قبلتر از خود فیثاغورس میرسد.


شاید یکی از مهمترین دستاوردهای فیزیک نوین استفاده از میکروسکوپهای الکترونیکی است. این تصویر بخشی از بافت روی زبان انسان را به تصویر کشیده است.




زاویه تصویری ماه برای افرادی که در نمیکره شمالی و جنوبی هستند برعکس می باشد.


جای سوراخ سوزن‌زیر میکروسکوپ الکترونی.
This is the hole in your skin after a needle punctures it, as seen from a scanning electron microscope (SEM) https://t.co/QoaquvUb5u




براساس یک مطالعه تازه یک ارگانیسم چند سلولی بعد از یک دوره انجماد ۲۴ هزار ساله در سیبری بار دیگر فعال شده است.

دانشمندان این گونه به نام "رُتیفر بدلوید" را از رودی به نام آلایزا در قطب شمال روسیه خارج کردند.

این موجود بعد از باز شدن یخ ها توانست (به طور غیرجنسی) تولیدمثل کند که بعد از گذراندن هزاران سال درحالت موسوم به کرایتوبیوسیس بود.

تحقیقات قبلی دوره بقای این گونه در شرایط یخ زده را ده سال رقم می زد.


هر کدام از این دو ماموریت فضایی بودجه‌ای پانصد میلیون دلاری دارد. قرار است که این دو ماموریت بین سال‌های ۲۰۲۸ تا ۲۰۳۰ عملی شوند.

بیل نلسون، رئیس ناسا، گفت که این دو ماموریت فرصتی به دست می‌دهد تا «سیاره‌ای مورد بررسی قرار بگیرد که بیش از سی سال بود به آنجا نرفته بودیم.»

آخرین بار در سال ۱۹۹۰ بود که ناسا کاوشگری را به مدار ناهید فرستاده بود. این کاوشگر، ماژلان نام داشت و برای نقشه‌برداری از سطح این سیاره به فضا رفته بود. بعد از آن هم چندباری فضاپیماهای دیگر در مسیرشان به جاهای دیگر از اطراف ناهید هم گذر کرده بودند.
ناهید یا زهره، بعد از عطارد دومین سیاره‌ای است که به دور خورشید می‌چرخد. زمین ما از یک سو همسایه ناهید و از سوی دیگر به سیاره مریخ نزدیک است.

با اینکه سیاره عطارد (یا تیر) از همه به خورشید نزدیک‌تر است، اما دمای ناهید از همه بیشتر است. دمای ناهید به پانصد درجه سانتیگراد هم می‌رسد. دمایی که سرب را آب می‌کند.

یکی از این دو ماموریت «داوینچی پلاس»، نام دارد که قرار است اتمسفر سیاره را اندازه بگیرد تا مشخص شود چطور شکل گرفته و تغییر کرده است. همچنین قرار است در این ماموریت به این سوال پاسخ داده شود که آیا ناهید اقیانوسی داشته یا نه.

داوینچی پلاس، بناست نخستین تصاویر از سطح این سیاره را به زمین مخابره کند. دانشمندان گمان می‌کنند که سطح این سیاره شبیه به سطح زمین باشد و حتی از ساختار صفحه‌ای داشته باشد.

ماموریت دوم، وریتاس، نام دارد که قرار است نقشه سطح این سیاره را تهیه کند. هدف این است که به تاریخچه زمین‌شناسی این سیاره دست پیدا کنند و اینکه چطور این همه با زمین متفاوت است.

در این ماموریت از نوعی رادار استفاده می‌شود که تغییرات سطح سیاره را پیدا کرده و به دنبال آتش‌فشان‌ها و زلزله‌هایی می‌گردد که هم‌اکنون در حال روی دادنند.

تام واکنر، یکی از مقام‌های ناسا گفت: «عجیب است که ما درباره ناهید اطلاعات کمی داریم. اما نتیجه این دو ماموریت به ما درباره این سیاره چیزهای بسیاری می‌آموزد از ابرهای آسمانش تا آتش‌فشان‌ها و از سطح تا هسته سیاره‌اش.»

او گفت: «انگار که ما سیاره را کشف می‌کنیم.»
منبع: بی بی سی




ناسا (سازمان هوا و فضای ایالات متحده آمریکا)‌ اعلام کرده که دو ماموریت جدید برای بررسی اتمسفر و اجزای سطح سیاره ناهید دارد.


https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/space/supermoon-live-super-lunar-eclipse-b1853851.html?s=09
What time to see supermoon lunar eclipse and all the latest photos - live
‘Hawaii has the best seat in the house followed by California and the Pacific Northwest,’ says Nasa

Показано 20 последних публикаций.

882

подписчиков
Статистика канала