قوجا تبریز Qoca Tabriz


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Путешествия


بيز فخر ائديريک سنده دوغولدوق قوجا تبريز‎
دۆنيادا اولوبسان هميشه باش‌اوجا تبريز
تبريز، قوجا تبريز، نَه گؤزل‌سن قوجا تبريز
سنده دوغولان اينسان اولور باش‌اوجا تبريز
بهترین تعرفه‌های تبلیغ
فقط برای آگاهی از تعرفه‌ها و روش‌های تبلیغات👇🏻
@qocatabriz_bot

Связанные каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Путешествия
Статистика
Фильтр публикаций


تندیس سه قهرمان آذربایجانی

که در سوم شهریور ۱۳۲۰ برای ۴۸ ساعت جلوی روس‌های متجاوز، پل استراتژیک مرزی جلفا رود آراز را حفظ کردند و به درجه شهادت رسیدند.

در زمان جنگ جهانی دوم، روسیه برای ورود به ایران چاره‌ای جز عبور از روی این پل نداشت و سرجوخه مصیب ملک محمدی، سرباز وظیفه عبدالله شهریاری و سرباز وظیفه محمد رایی هاشمی سه دلاور آذربایجانی بر خلاف دستور صادر شده از تهران مبنی بر «اجازه ورود ارتش شوروی بدون هیچ مقاومتی» را نادیده گرفته و دو روز تمام لشکر روس را در این محل زمین‌گیر می‌کنند و نهایتا در روز سوم شهریور ۱۳۲۰ روسیه با آتش سنگین توپخانه و شهادت این سه مرزبان وارد خاک ایران می‌شود.

سرلشکر نوویکف، فرمانده لشکر ۴۷ شوروی پس از عبور از پل آهنی وقتی متوجه می‌شود ۴۸ ساعت است که تنها با ۳ سرباز می‌جنگند، به نشانه احترام از چوپانی می‌خواهد ۳ سرباز شجاع را به شیوه مسلمانان کنار پل آهنی دفن کند. تدفین این ۳ سرباز به‌خاطر وطن‌پرستی‌شان با تشریفات نظامی از سوی لشکر ۴۷ ارتش دشمن صورت گرفت.

به ما بپیوندید👇🏻
💠 @qocatabriz

86k 0 881 837

خرس پیر بیدار شده و در کمتر از ۴۸ ساعت به خیابان‌های کیف رسیده. آن هم در شرایطی بسیار ضعیفتر از قدرتمندترین روزهایش. روزهایی که صدای چکمه‌ی سربازانش خیابان‌های برلین را پر کرده بود. همان سال‌هایی که همراه با متفقین در چند ساعت تهران رضا میرپنج را اشغال کردند.

تاریخ خوانی دوران قاجار با عینک پهلوی باعث شده رشادت‌ها و پایداری قاجار در مقابل قدرتمندترین ارتش قرن نوزدهم به دیده تحقیر دیده شود.

در ایامی که روسیه تزاری ناپلون را در چند ماه شکست داد و تزار روس ماه‌ها در خیابان‌های پاریس چون فاتحان می‌گشت و شرق و غرب را ضمیمه خاک خود میکرد، ممالک محروسه قاجار بیش از بیست سال قهرمانانه با آن‌ها جنگید.

💠 @qocatabriz


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
اجرای آهنگ «ساری گلین» در خیابان‌های تورنتوی کانادا

به مناسبت قتل‌عام مردم بی‌دفاع خوجالی آذربایجان🖤


💠 @qocatabriz


نه باغیشلاریق، نه اونوداریق...

هئچ اونودمادیم آنا...

خوجالی سویقیریمی🖤

💠 @qocatabriz


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
استاد «علی‌بابا محمداو» خواننده، آهنگساز و استاد بزرگ موغام‌های آذربایجان دیشب در سن ۹۲ سالگی درگذشت.

یادش در دل‌ها جاودان🖤

💠 @qocatabriz


⚫️فاجعه قتل‌عام خوجالی🥀

◾️قتل‌عام خوجالی Xocalı Soyqırımı کشتار صدها تن از مردمان آذربایجانی در شهر خوجالی در ۲۵–۲۶ فوریه ۱۹۹۲ از جانب نیروهای مسلح ارمنستان و تاحدی کشورهای مستقل همسود در طول جنگ اول قره‌باغ می‌باشد.

◾️در ۲۶ فوریه ۱۹۹۲ با هجوم ارتش ارمنستان به مردم بیگناه «خوجالی» (شهری در منطقه قره‌باغ کوهستانی در ترکیب دولت جمهوری آذربایجان که به اشغال ارمنستان درآمده بود)، قتل‌عام گسترده‌ای علیه افراد بی‌دفاع غیرنظامی صورت گرفت. در نتیجه این عمل، فاجعه نسل‌کشی خوجالی که در شهر خوجالی قره‌باغ کوهستانی رخ داد نیز در ردیف وحشتناکترین فجایع جهان جای گرفت.

◾️با توجه به جمهوری آذربایجان، دیدبان حقوق بشر، مرکز یادبود دفاع از حقوق بشر و دیگر ناظران بین‌المللی که قتل‌عام توسط نیروهای مسلح ارمنستان صورت گرفته‌است.

◾️پس از سقوط شهر خوجالی در طی جنگ قره‌باغ، کشتار غیرنظامیان آذربایجانی در این شهر که حدود هفت هزار نفر مسلمان آذربایجانی در آن سکونت داشتند توسط ارتش ارمنستان به همراهی نیروهای ۳۶۶ ارتش روسیه در ۲۵ و ۲۶ فوریه سال ۱۹۹۲ اتفاق افتاد.

◾️بر اساس آمارهای موجود از جمله آمار سازمان دفاع از حقوق بشر در این کشتار ۶۱۳ نفر از غیرنظامیان از جمله ۶۳ کودک جان خود را از دست دادند. ۵۳ نفر با مصادیق قتل بیرحمانه (سوزاندن، چهار میخ کردن، با بریدن سر یا کندن پوست آن و سایر قسمت‌های بدن، از حدقه خارج کردن چشم و یا بریدن بخش‌هایی از بدن) کشته شده‌اند. همچنین هشت خانواده به طور کامل نابود شده، ۲۵ کودک هر دو والدین و ۱۳۰ کودک یکی از والدین خود را از دست دادند. ۱۲۷۵ نفر از اهالی غیرنظامی به اسارت برده شدند. از سرنوشت ۱۵۰ نفر از این اسرا هنوز اطلاعی در دست نیست. در نتیجه این فاجعه بیش از ۱۰۰۰ نفر از اهالی غیرنظامی با اصابت مستقیم گلوله، با درجات مختلف بدنی معلول شدند. ۱۰۶ نفر از کشته‌شدگان زن، ۸۳ نفر کودک خردسال و ۷۰ نفر پیر و کهنسال بودند.۷۶ نفراز معلولین را پسران و دختران نابالغ تشکیل می‌دادند.

◾️این کشتار یکی از غم‌انگیزترین رخدادها در تاریخ مناقشه جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر قره‌باغ بود. دولت‌ها و رسانه‌های غربی با عنوان «کشتار خوجالی»، «فاجعه خوجالی» یاد می‌کنند. منابع جمهوری آذربایجان از عنوان نسل‌کشی خوجالی و فاجعه خوجالی استفاده می‌کند.

◾️از طرف شورای امنیت سازمان ملل تلاش مختلفی در این زمینه انجام گرفته است و طی چهار قطعنامه ارمنستان را در این زمینه محکوم ساخته‌اند.

◾️سازمان همکاری اسلامی، دومین سازمان پس از سازمان ملل متحد کشتار خوجالی را با عنوان «جنایت علیه بشریت» با اجماع همه اعضای آن به عنوان نسل‌کشی به رسمیت شناخته شد.

◾️مجمع پارلمانی شورای اروپا، با فراخوانی نسل‌کشی ارمنیان علیه مردم جمهوری آذربایجان را با امضای اعضا به تصویب رسانید.

◾️دیدبان حقوق بشر: کشتار خوجالی توسط سازمان دیده‌بان حقوق بشر به عنوان «بزرگترین قتل‌عام تاریخ جنگ قره‌باغ» اعلام شد. سازمان اقدامات نیروهای ارمنی به عنوان تخطی از قانون مرسوم در درمان غیرنظامیان در مناطق جنگی در نظر گرفته شده‌است.

◾️یاد و خاطره غم‌انگیز آن همه ساله در سراسر جمهوری آذربایجان به شکل گسترده‌ای گرامی داشته می‌شود و در کلیه نمایندگی‌های سیاسی جمهوری آذربایجان در اقصی نقاط جهان مراسم رسمی یادبود برگزار می‌گردد.🥀

سس دۆشدۆ داغلارا، داشلارا، قاچین
تالاندی قاراباغ، آلیندی لاچین
گَلمه‌دیم، گَلَمه‌دیم، آغاردی ساچین
باغیشلا قارداشیم، باغیشلا باجیم

💠برای آشنایی بیشتر با تاریخ، مشاهیر و موسیقی آذربایجان و همچنین جاذبه‌های گردشگری آن با ما همراه شوید👇🏻

t.me/joinchat/BarfeTwWT1jzAolyvPQ-mQ


برگ‌هایی از تاریخ

تصویری از اسارت زنان و کودکان مسلمان آذربایجانی و ساکنان حقیقی خوجالی در سرمای زمستان در سال ۱۹۹۲ توسط نیروهای ارمنی

در فاجعه قتل‌عام و اشغال خوجالی ۶۱۳ نفر از مردم این شهر از جمله ۶۳ کودک توسط ارتش ارمنستان و پشتیبانی نیروهای روسیه قتل عام شدند. ۱۲۷۵ نفر از اهالی غیرنظامی به اسارت برده شدند که از سرنوشت ۱۵۰ نفر از این اسرا هنوز اطلاعی در دست نیست.

به ما بپیوندید👇🏻
💠 @qocatabriz


۲۵ و ۲۶ فوریه، سالگرد فاجعه و نسل کشی خوجالی آذربایجان🥀

در این روز ۶۱۳ نفر از مردم شهر خوجالی از جمله ۶۳ کودک در سال ۱۹۹۲ توسط ارتش ارمنستان اشغالگر و پشتیبانی نیروهای روسیه قتل عام شدند.

💠 @qocatabriz


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
طبیعت زمستانی جنگل‌های قره‌داغ آذربایجان‌شرقی😍

ویدئو: علی مرادی🎥

💠 @qocatabriz


کارخانه قدیمی چرمسازی خسروی؛ مربوط به اوایل دوره پهلوی اول است و نمونه زیبای معماری سنتی تبریز

مجموعه پردیس دانشگاه هنر اسلامی تبریز در ضلع جنوبی چهارراه حکیم نظامی و در محل سابق کارخانه چرمسازی خسروی قرار گرفته‌است؛
مساحت این مجموعه ۳۶٬۰۰۰ متر مربع شامل ۸ ساختمان سه‌طبقه و یک‌طبقه می‌باشد.

عکس: هاتف عظیمی📷

💠 @qocatabriz


همه رسانه‌ها در خصوص آمار كشته‌شدگان جنگ دروغ می‌گويند!

يک فاميل دوری داشتيم؛ جوانی بيست ساله كه در آكادمی موسيقی باكو تحصيل می‌كرد. در همان آكادمی عاشق يک دختری بنام نگار شده‌بود. به من می‌گفت يک روز من و نگار اپرای ليلی و مجنون را اجرا خواهيم‌كرد و من تو را به اولين سانس آن اپرا دعوت خواهم‌كرد. عاشق غزل‌های فضولی بود و هر بار كه مرا می‌ديد در مورد لغات عربی غزل‌ها از من سوال می‌كرد.

او در جنگ قره‌باغ حوالی استان فضولی مورد اصابت مستقيم گلوله قرارگرفت و شهيد شد. با مردن او نگار هم در آكادمی موسيقی باكو شهيد شد، آرزوهای كوچک و بزرگشان نيز شهيد شد. بچه‌هايی كه به دنيا نياوردند، آوازهايی كه نخواندند، غزل‌هايی كه زمزمه نكردند، همه شهيد شدند. اپرايشان شهيد شد، ليلی و مجنونشان شهيد شد...
اما مادرش نه، مادرش به چهلم نرسيد، دق كرد و مرد. پدرش... آن دو تا خواهر مهربانش...

همه رسانه‌ها در خصوص آمار كشته‌شدگان جنگ دروغ می‌گويند...

نوشته: فرمان فرضی✍🏻

به ما بپیوندید👇🏻
💠 @qocatabriz


🔸اشغال تبریز بدست قوای روس

🔸در سال ۱۲۹۰ شمسی در حالی که کمتر از چهار سال از پیروزی انقلاب مشروطه ایران گذشته بود شرایط بحرانی و هرج و مرج بر ارکان کشور حاکم بود. رقابت‌های آشکار و پنهان دولت‌های روس و انگلیس در ایران، سبب فلج شدن بسیاری از امور ایران شده‌بود.

🔸در این بین روس‌ها استخدام مورگان شوستر آمریکایی در خدمت وزارت مالیه ایران را بهانه قرار داده و اولتیماتومی با سه درخواست ازجمله اخراج شوستر از ایران به دولت ایران ارائه دادند. در ابتدا مجلس ایران از پذیرش اولتیماتوم روس‌ها سر باز زد. سپس و در پی تهدید روس‌ها دولت ایران برای جلوگیری از تجاوز روس‌ها مجلس را منحل کرد و شرایط اولتیماتوم را پذیرفت، با این حال روس‌ها لشکرکشی خود را به مناطق شمالی ایران از جمله تبریز آغاز کردند.

🔸تجاوز روس‌ها از روزهای ۲۸ آذر ۱۲۹۰ (برابر با ۲۰ دسامبر ۱۹۱۱) با اردوکشی قزاق‌های روس به سه شهر تبریز، رشت و انزلی شروع شد. با این حال اقدامات روس‌ها در تبریز از دو شهر دیگر شدیدتر بود.

🔸در تبریز در روز اول تجاوز روس، مردم به دفاع از شهر پرداختند. با این حال قوای نظامی روس توانستند به علت نبود تجربه نظامی تلفات زیادی بر ساکنان شهر وارد آورند. در روز بعد جنگ از سر گرفته شد ولی در غروب دو طرف با آتش‌بس موافقت کردند، تا این زمان با وجود تلفات زیاد هنوز مدافعان تبریز موقعیت دفاعی خود و شهر را حفظ کرده‌بودند. در این زمان روس‌ها ارتباط خطوط تلگراف تبریز با سایر نقاط را قطع کردند. با نبود ارتباط مبارزین تبریزی هنگام قبول آتش‌بس از نقشه‌های روس‌ها برای تجدید قوا با استفاده از فضای آتش‌بس بی‌خبر ماندند. کنسول انگلیس در تبریز، شیپلی، می‌نویسد: «در این موقع پنج هزار نیروی کمکی از جلفا عازم تبریز گردید و به فرمانروای کل قفقاز دستور داده شد: به فرماندهان نظامی اجازه دهد با نظر کنسول‌های روسیه، اهالی را به شدیدترین وجه تنبیه کنند.» در روز سوم نبرد، با آمدن قوای تازه‌نفس روس، مقاومت مدافعان تبریز در هم شکسته شد و تبریز به اشغال قوای روس درآمد. پس از اشغال، روس‌ها به انتقام از مدافعان شهر و آزادی‌خواهان شهر دست زدند.

🔸روس‌ها، علاوه بر بمباران چند روزه تبریز، پس از اشغال شهر دست به اعدام آزادی‌خواهان تبریز زدند. اعدام‌های روس‌ها از روز دهم محرم (روز عاشورا و روز اول سال میلادی اول ژانویه) و با دستگیری و اعدام «میرزاعلی ثقةالاسلام تبریزی» و «شیخ سلیم» شدت گرفت. آن‌ها پس از اشغال تبریز «صمد شجاع‌الدوله» از دشمنان سر سخت مشروطه‌خواهان، را به عنوان والی تبریز منسوب کردند. با شروع بکار والی جدید کشتار تبریزیان ابعاد گسترده‌تری یافت.

🔸بسیاری از مردم تبریز بی‌نام و نشان توسط سالدات‌های (سربازان) روسی کشته شدند، تعداد کشته‌های مشخص شده بیش از ۱۲۰۰ نفر بود. روس‌ها همچنین دست به اعدام گسترده فداییان مشهور تبریز زدند. آن‌ها در روز عاشورا چوبه‌های‌داری که به رنگ پرچم امپراتوری روس تزیین شده بود برپا نمودند و اعدام‌ها را آغاز نمودند. از جمله اعدامیان این روز روس‌ها دو پسر «علی مسیو» بودند. این دو برادر که هنوز به سن بیست سالگی نرسیده بودند و مرتکب گناهی نشده‌بودند و چون برادر بزرگشان جز فداییانی بود که در برابر روس‌ها مقاومت کرده و از دستگیری وی ناتوان شده‌بودند، روس‌ها خواستند حس انتقام خود را با به دار آویختن این دو برادر اقناع کنند.

🔸سقوط تبریز سرآغازی بر تضعیف آزادی‌خواهی و مشروطیت‌خواهی در ایران بود. پس از سقوط تبریز بدست روس‌ها، با اصرار سفیر روسیه و تأیید سفیر انگلیس، صمدخان از دشمنان سرسخت مشروطه در آذربایجان از طرف دولت ایران به عنوان والی تبریز منصوب شد. صمدخان بسرعت تمام آثار و افکار آزادی‌خواهی را در منطقه نابود کرد. تقریبا تمام ۲۵ باب مدرسه ابتدائی و متوسطه که بیش از سه هزار محصل داشتند همه متروک و فعالیت آن‌ها متوقف شد. مدرسه سعادت که سرآمد مدارس تبریز در آن زمان بود تخریب و با خاک یکسان شد. صمدخان به تحریک روس‌ها، محترمین، تجار و اصناف را جمع کرده مجبور به امضا نامه‌ای کرد که آن‌ها خواستار بازگشت محمدعلی شاه هستند.

🔸روس‌ها تا اواسط جنگ جهانی اول تا زمان هجوم قوای عثمانی در تبریز باقی ماندند. در جنگ جهانی اول تبریز به تکرار بین طرفین درگیر دست به دست شد.

🔸روس‌ها برج و باروهای ارک تبریز را نیز به توپ بستند. همچنین زمانی که ارک به تصرف روس‌ها درآمد در اثر بی‌توجهی آن‌ها هنگام انتقال گلوله‌ها توپ ارک دچار حریق شد و خساراتی بر آن وارد شد.

💠برای آشنایی بیشتر با تاریخ، مشاهیر و موسیقی تبریز و آذربایجان و جاذبه‌های گردشگری آن با ما همراه شوید👇🏻

t.me/joinchat/BarfeTwWT1jzAolyvPQ-mQ


این هم یادگاری و زخم‌های جا مانده بر تن ارک تبریز در اثر حمله روس‌ها و اشغال تبریز در سال ۱۲۹۰

روس‌ها در این تهاجم و در دوران اشغال دست به اعدام آزادی‌خواهان، مشروطه خواهان و کشتار مردم عادی تبریز زدند. آمار دقیق کشته‌شدگان مردم تبریز بطور دقیق معلوم نیست با این حال گزارش‌ها مختلف تعداد کشته‌شدگان تبریزی را حدود ۱۲۰۰ نفر تخمین زده‌اند.

از معروف ترین مشروطه‌خواهان اعدام‌شده در این دوران میتوان به ثقة‌الاسلام تبریزی و دو پسر علی مسیو اشاره کرد که در روز عاشورا در میدان دانشسرا (کنونی) به دار آویخته‌شدند.

قوجا تبریز👇🏻
💠 @qocatabriz


ارک علیشاه تبریز پس از بمباران شهر توسط روس‌های اشغالگر در سال ۱۲۹۰ و پیش از آنکه اقدام به بمباران ارک بکنند!

در بالای ارک پرچم روسیه در اهتزاز است!

تجاوز روس‌ها از روزهای ۲۸ و ۲۹ آذر ۱۲۹۰ با اردوکشی قوای کازاک روس به تبریز شروع شد.

در این نبرد و طی اشغال تبریز بیش از ۱۲۰۰ نفر از مشروطه‌خواهان، فداییان و مردم عادی به دست روس‌ها کشته شدند. روس‌ها در روز عاشورا چوبه‌های ‌داری که به رنگ پرچم امپراتوری روس تزیین شده‌بود برپا نمودند و اعدام‌ها را آغاز نمودند. از جمله اعدامیان این روز دو پسر علی مسیو بودند. چون برادر بزرگشان جز فداییانی بود که در برابر روس‌ها مقاومت کرده و از دستگیری وی ناتوان شده‌بودند، روس‌ها خواستند حس انتقام خود را با به دار آویختن این دو برادر که هنوز به سن بیست سالگی نرسیده بودند اقناع‌کنند.

💠 @qocatabriz


حضور سربازان روس در خیابان‌های تبریز به‌دنبال حمله ارتش شوروی به ایران در شهریور۱۳۲۰

💠 @qocatabriz


۱۱۰ سال پیش در ۲۸ آذر ۱۲۹۰ شمسی قوای روسیه پس از چندین روز اردو کشی و محاصره تبریز این شهر را به اشغال خود در آورند.

این اشغال درست پس از دوران استبداد صغیر و فتح تهران بدست مشروطه‌خواهان می‌باشد.

روس‌ها، علاوه بر بمباران چند روزه تبریز، حین تهاجم و در دوران اشغال برای انتقام‌گیری از مقاومت شجاعانه مردم تبریز، دست به اعدام آزادی‌خواهان و کشتار حدود ۱۲۰۰ نفر از مردم عادی تبریز زدند.

به ما بپیوندید👇🏻
💠 @qocatabriz


یادآوری زورگویی همیشگی روسیه به همسایگان!

عکسی از جبهه مقاومت تبریز در برابر تجاوز روسیه در ۲۸ آذر سال ۱۲۹۰ به بهانه حضور مورگان شوستر، مستشار آمریکایی در امور مالی در ایران

اینجا محل سنگر مارالان است که آن موقع در حوالی تبریز قرار داشت

💠 @qocatabriz


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
بر من خسته کرده‌ای روی گران چرا چرا
من یاریغا قاش‌قاباغین اولدو گران ندن ندن

اجرای مشترک بی‌نظیر استاد «عالیم قاسیم‌اف» و «علیرضا قربانی» در فستیوال ۲۰۲۱ موسیقی عرفانی قونیه

آهنگ: رَبابی
شعر: جلال‌الدین محمد رومی‎ «مولانا»
موسیقی: حسام ناصری

💠 @qocatabriz


نمای هوایی پل کابلی

این پل در سال ۱۳۸۶ توسط مهندسان ایرانی و با نظارت شرکت فرانسوی فرسینت احداث گردید.

عکس: سهند دیرینه📷

💠 @qocatabriz


نمای زمستانی شهرک رشدیه تبریز

عکس: حامد دائی📷

💠 @qocatabriz

Показано 20 последних публикаций.

17 818

подписчиков
Статистика канала