🔴چتبات چینی #دیپسیک پس از انتشار، توجه زیادی را به خود جلب کرد و در همان ابتدای کار به صدر فهرست اپلیکیشنهای پردانلود در اپاستور رسید. این سرویس #هوش_مصنوعی عملکردی مشابه با چتجیپیتی دارد، با این تفاوت که کاملاً رایگان است و هیچ محدودیتی در استفاده ندارد.
🔴هزینه توسعه دیپسیک تنها ۵.۶ میلیون دلار بوده، درحالیکه هزینه ساخت #چتجیپیتی نزدیک به ۱۰۰ میلیون دلار برآورد شده است. این اختلاف چشمگیر در هزینهها، موجب افزایش رقابت و نگرانی شرکتهای بزرگ فناوری و کاهش ارزش سهام آنها شده است.
🔴اما انتشار دیپسیک با چالشهای امنیتی و نگرانیهای مربوط به #حریم_خصوصی همراه بوده است. تنها چند روز پس از انتشار، محققان #امنیت_سایبری یک پایگاه داده بدون احراز هویت مرتبط با این چتبات را کشف کردند که شامل گزارشهای چت کاربران، اطلاعات دستگاه، ابردادههای عملیاتی و سایر اطلاعات حساس بود.
🔴این پایگاه داده حاوی بیش از یک میلیون رکورد اطلاعاتی بوده و بهطور عمومی در دسترس قرار داشت، که این موضوع، نگرانیهای شدیدی را درباره شیوههای مدیریت داده و حفظ حریم خصوصی کاربران ایجاد کرده است.
🔴یکی دیگر از جنجالهای پیرامون دیپسیک، القا و ترویج ارزشهای حکومتی چین در پاسخهای این هوش مصنوعی است. بهعنوان مثال، در پاسخ به سؤالات کاربران درباره استقلال تایوان، دیپسیک به صراحت تایوان را بخش جدانشدنی #چین معرفی میکند. بررسیهای شرکت امنیتی Enkrypt AI نشان داده که دیپسیک در مقایسه با چتجیپیتی، ۱۱ برابر بیشتر احتمال دارد خروجی مضر تولید کند.
🔴این یافته باعث نگرانی کارشناسان شده، چرا که میتواند دیپسیک را به ابزاری خطرناک برای مجرمان سایبری تبدیل کند. در مطالعهای که توسط این شرکت انجام شده، مشخص شده است که ۷۸ درصد از تستهای امنیت سایبری توانستهاند دیپسیک را فریب دهند تا کدهای ناامن یا مخرب تولید کند.
🔴نگرانیهای امنیتی پیرامون دیپسیک زمانی جدیتر شد که شبکه خبری ایبیسی در گزارشی اعلام کرد که این هوش مصنوعی دارای کدهایی است که میتواند دادههای کاربران را مستقیماً به حکومت چین ارسال کند. این یافتهها همچنین نشان میدهند که دیپسیک به سرورهایی متصل است که مستقیماً تحت کنترل دولت چین قرار دارند،
🔴طبق قانون اطلاعات ملی چین، شرکت باید با نهادهای اطلاعاتی حکومت چین همکاری کنند و در صورت لزوم دادههای لازم را با حکومت به اشتراک بگذارند. این باعث میشود که هر ابزار چینی بطور بالقوه به ابزاری برای #جاسوسی تبدیل شود و اطلاعات کاربران آن در اختیار حکومت چین قرار بگیرد.
@PaskoochehBot@Paskoocheh