Mix&mastering


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


کانال رسمی میلاد نیکومنش
.میکس و مستر. .ٱهنگسازی. .تنظیم. .آموزش.

Связанные каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


⁠⁣⛔ 6 اشتباه رایج در میکس و راه حل اجتناب از آن ( قسمت دوم ) ⛔

⁣4⃣: کافی نبودن عرض میدانی (میزان استریو) : مونو در قیاس با استریو.
همونطور که شنیدید خیلی ها برای ارنج و تنظیم صدا از پن (Pan) مونو استفاده میکنند که به نظر یکم قدیمی میاد ولی باور کنید این پهنا خیلی کاربردی است. فضای ایجاد شده در میکس به شما این امکان را میدهد که بدون بالا بردن فرکانس و پوشاندن صداها بازدهی آنها را بالا ببرید.
بطور معمول ما کسی را تشویق به بالا بردن رنج تنظیمات بصورت سعودی نمیکنیم اما در مورد این حالت اکثر افراد تازه کار به اندازه کافی صداها را نمی کشند و پن ها (ولوم های چپ و راست کردن صدا) را بلا استفاده میگزارند که نتیجه آن مصنوعی بودن و بی جانی صداهاست.
یک لطفی به خودتون بکنید و درجه پن ها رو بالاتر از حدی که بطور معمول استفاده میکردید ببرید.

⁣5⃣: مشکلات صدا در مسترینگ : این یه مشکل مرسومه که راه حلی آسون داره.
خیلی از تازه کار ها در آخر میکسشون به این فکر میوفتن که صدا هاشون به اندازه کافی بلند و پر قدرت نیست برای همین با مستر کردن حسابی کامپرس میکنن و این کامپرس در مرحله مسترینگ میتونه به کل میکس آسیب برسونه و درسته این کار صدا رو بلند تر میکنه ولی قطعا تمامی کارهای خوبی رو که در میکستون انجام دادید خراب میکنه .این مشکل یه راه حل کوچک داره . هیچوقت الکی از پلاگین مسترینگتون کار نکشید تا زمانی که نوبت به مستر کردن برسه و شما در حال مستر کردن باشید. فیدر (وولوم) مستر را در زمان میکس پایین بیاورید بعد در زمان پایان آن را به آرامی بالا ببرید و از همه مهمتر فضای خالی قدرت صدا با مقیاس 3- دسی بل را آزاد بگزارید

⁣6⃣: بلندتر کردن صدای کل آهنگ در پایان : شاید شما هم تا به حال واژه جنگ بر سر بلندی صدا را شنیده باشید که بیانگر گرایش موزیسین هایی است که می خواهند تا حد نهایت فایل ها را کامپرس و صدای آن ها را بالا ببرند با امید به این موضوع که گیرایی شنوایی بیشتری داشته یاشد. این کاریه که مسئول میکس ،صدا و سیمای خودمون موقع پخش تبلیغات تلوزیونی انجام میده و یهو صدا رو به اندازه ای بالا می بره که بینندگان محترم در به در دنبال کسی که صدا رو زیاد کرده می گردند!
تازه کارها در کارهایشان معمولا سعی میکنند صداها را بلند و بلند تر کنند.
اون ها صداهاشونو با کمپرس کردن له می کنن و در آخر یه شکل افتضاح از امواج صوتی بجا میمونه!! یه حرفه ای به قسمتهای آرومتر آهنگش احترام میزاره چون میدونه استفاده همزمان چند تا از اونا باهم باعث بلندی صدا خواهد شد
یه حرفه ای باشید و در کمپرس کردن زیاده روی نکنید.


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram


Mix&mastering:
👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆
کار با ٱنالیزور
👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆




👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆

analyzer kheili khoob
👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆




👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆

چند پریست جدید و عالی باری نرم افزار محبوب نکسوس
👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆


milad nikoomanesh:
‍‍ هدف از ميکس و مسترينگ چيست و موجب چه تغييراتي در کار خواهد شد؟


3-خذف صداها و فرکانس هاي اضافه:
در حين انجام ميکس و مسترينگ در کار ممکن است متوجه اصوات و فرکانس هايي شويم که وجودشان نه تنها لازم و ضروري نيست، بلکه زائد و اضافي است که بايد از کار حذف شوند .
اين مرحله کمک زيادي براي دلنشين شدن اثر و از بين رفتن صداهاي گوش خراش ميکند.

4-واقعي تر شدن صداهاي موجود:
ممکن است در يک آهنگ صداهاي به کار برده شده خام به نظر بيايند و حس دلخواه را به شنونده القا نکنند، بنابراين اين مرحله موجب پخته شدن، حجيم شدن و واقعي تر شدن اصوات ميگردد و صداهاي محو به صورت شفاف ظاهر خواهند شد.
همچنين اين تصور وجود دارد که با اضافه کردن صداها و سازهاي مختلف ميتوان به آهنگ حجم داد و آن را پر کرد، اما در واقع اين کار اصولي نبوده و موجب شلوغي موسيقي مي شود.
موارد ذکر شده در بالا در آهنگهاي مختلف داراي تفاوتهايي مي باشد، به عنوان مثال بايد به جنس صداها و سازهاي به کار رفته توجه کرد و به تنطيم آن پرداخت.

از ديگر عوامل مهم، سبک، ملودي ها و تم کلي کار است که توجه به آن ضروري ميباشد. مثلا اگر در سبک Trance يا House از Kick ضعيف استفاده شود و کار صدا برداري مناسبي نداشته باشد، صداي استفاده شده به سختي شنيده خواهد شد. رعايت اين موارد مي تواند کمک شاياني در تنظيم آهنگ کند و موجب رضايت بيشتر شنونده از کار شود.

ميکس در مجموع به سليقه ي شخص تنظيم کننده برمي گردد و فرد با استفاده از احساس و خلاقيت خود ميتواند اثري زيبا و به ياد ماندني خلق کند. زيرا ميکس و مسترينگ يکي از مهمترين فاکتورهاي توليد يک اثر موسيقي خوب، کامل و حرفهاي مي باشد که نبايد از آن غافل شد.


milad nikoomanesh:
⭕️هدف از ميکس و مسترينگ چيست و ⭕️موجب چه تغييراتي در کار خواهد شد؟

1-تقکيک دقيق صداها و مشخص شدن جايگاه هر صدا در کل اثر:
اين مرحله جاي هر صدا در پروژه را مشخص ميکند؛ بهعنوان مثال تعيين کننده اي Volume و Paning ( پخش صدا از باند چپ يا راست) اصوات است به طوري که با بقيه ي صداها تداخل نکند و در آخر نتيجه اي دلنشين و همچنين حرفه اي داشته باشد.
بعد از اين مرحله هر صدا جايگاه خود را دارد و به راحتي قابل شنيدن است. اما لازم نيست که تمام صداها که در موسيقي وجود دارد کاملا واضح باشد و مي*تواند براي پر کردن قسمتي از کار استفاده شود.

2-قدرت گرفتن صداها:
اين مرحله باعث مي شود تا صداهاي موجود را بهتر تشخيص داده و بشنويم؛ هر صدا يا ساز استفاده شده در آهنگ، در اين مرحله حجم بيشتري پيدا کرده و به اصطلاح باعث پر شدن کار ميگردد. به طوري که اگر کل موسيقي خلوت باشد نيز صداها حجيم و پر به نظر خواهد رسيد.
اين مرحله همچنين براي قوت بخشيدن به ريتم Drum و پرکاشن مناسب است.

ادامه دارد


milad nikoomanesh:
☢کنسول-میکس-یا-میز-میکس-(Desk )

میز میکس سخت افزای مستقل است که در کنار ضبط کننده یِ چندکاناله (Multitrack Recorder) ابزار اصلی برای میکس محسوب می شود. امروزه انواع بسیار گوناگونی از این کنسول ها در بازار موجود است. بعضی از آن ها تنها دارای 8 کانال و بعضی دارای 96 کانال یا بیشتر هستند. کنسول های دیجیتالی هم وجود دارند که تا 500 سیگنال ورودی (Input Signal) را در خود جای می دهند.

اغلب میزهای میکس سه امکان را در اختیار ما می گذارند:
🎗- ترکیب سیگنال ها یا Summing
کانال های متعدد با هم به یک واحد استریو در باس میکس (Mix Bus) تبدیل می شوند.
🎗-پردازش یا Processing اکثر کنسول ها خود دارای اکوالایزر هستند. بعضی از میزهای بزرگ پردازش‍گرهای دینامیک را نیز در خود جای داده اند.
🎗-اتصالات (Routing ): این امکان برای اتصال پردازشگرها و اِفِکت های بیرونی (External) از طریق میکسر در اختیار ما گذاشته میشود.


milad nikoomanesh:
#تکنیک_های_گوش_کردن_در_میکس_و_مسترینگ
گوش کردن در حالت مونو
بالاخره نتیجه میکس در حالت مونو نیز پخش خواهد شد و مهندس صدا نیز باید کیفیت میکس نهایی را در سیستمی مشابه بررسی کند. گوش کردن در حالت مونو فرایندی برای بررسی پارامترهای مرتبط با زمان در میکس از قبیل هم فازی (time Coherency)، توازن و حتی Panning است.

🎗هم فازی:
پخش میکس های استریو در سیستم مونو، کاهش دامنه و یا خنثی سازی کامل در برخی فرکانس ها را به همراه دارد. این موضوع ممکن است به دلیل خارج از فاز بودن خروجی های چپ و راست (بین ۲ و ۳ در اتصال XLR) باشد. این اتفاق که نتیجه آن شاید حذف خواننده و یا سازی خاص باشد، بسیار بد است. گوش کردن به حالت مونو، در حین میکس برای جلوگیری از این اتفاق خوب است.
🎗توازن:
بسیاری از مهندسین صدا معتقدند که بررسی توازن در حالت مونو بهتر است. در نتیجه از این روش برای برقراری توازن در قطعه بهره می برند. همچنین گوش کردن در حالت مونو، تشخیص اثر خنثی سازی صداها روی هم را ممکن می کند.


milad nikoomanesh:
مسترینگ وکال (صدای خواننده)

برداشت و پردازش صدای خواننده کاری است که در اکثر پروژه ها بایستی انجام گیرد و نقطه اشتراک بسیاری از آنهاست در زیر اشاره به استودیوهای خانگی است که امکانات سخت افزاری برداشت صدا به یک میکروفون مناسب و یک اتاق سکوت خانگی محدود میشود و مثلا خبری از کامپرسور سخت افزاری نیست:

1-برداشت صدا: وکال را بدون هیچگونه افکت و به صورت Flat رکورد کنید. ( قبل از رکورد با توجه به جنس صدای خواننده شاید لازم باشد میکروفن را جابجاکنید تا مناسبترین نقطه را برای بهترین رکورد پیدا کنید.

2-حذف فرکانسهای غیر مفید و مضر: پس از رکورد صحیح وکال همه فرکانس های زیر100 هرتز و بالای 15000هرتز را Roll Off (قطع فرکانسهای ناحیه با شیب تند ) کنید.

3-اکوآلایز کردن: برای گرمتر شدن صدا بایستی برخی فرکانسها را تقویت کنید:
3a.برای خواننده مرد: فرکانس 160 هرتز را بین 2 تا 4دسی بل تقویت کنید.
3b. برای خواننده زن: فرکانس 320 هرتز را بین 2 تا 4 دسی بل تقویت کنید.
3c. اگر صدای وکال را با میکروفن مناسب و دراتاق سکوت برداشت کرده اید و دارایHiss (نویز سفید) نیست افزایش مختصری در محدوده 7 تا 8 کیلو هرتزباعث شفافیت بیشتر صدا خواهد شد.
3d.در منطقه Mid Range یعنی فرکانسهای بین 800 تا 5 کیلوهرتز تراکم فرکانسهای مهم و حساس در صداست و دستکاری کردن فرکانسها بایستی به نرمی و با دامنه کم انجام بشه چون تغییر ناشیانه موجب تغییر جنس صدا میشه که شاید همیشه مطلوب نباشه. اما دست کاریصحیح این منطقه می تونه حس زیبایی به وکال بده اما توصیه میشه که با پهنای باند نازک این کار رو انجام بدین.

4-کامپرس کردن: پس ازاکولایز یک کمپرسور نرم بر روی وکال اعمال کنید. توضیح اینکه چون کار کامپرسور تقویت سطح صداهای ضعیف و تضعیف سطح صداهای بیش از حد بلند است تنظیم آستانه تقویت و آستانه تضعیف و همچنین شیب تقویت و تضعیف آن بسیار مهم است و خود من در اولین تجربه ها با اعمال کامپرسور باعث تغییر محسوس (نامطلوب) در صدای وکال میشدم.

5-اعمال ریورب : آخرین مرحله است و همه آنرا میشناسند فقط مواظب باشید که تکرار زیاد با حجم زیاد برای سخنرانی به کار میره !!!! سعی کنید در استفاده از ریورب محتاط باشید.
🎙🍃
انجام مراحل بالا در تمام کارها تقریبا اجباری است اما ممکن است هر سبکی افکتهای خاصی به وکال اعمال بشه.
نکته مهم دیگر اینکه شما در تصمیم گیری برای تنظیم اکوآلایزرها به صدایی می شنوید اعتماد میکنید پس مطمئن شوید که صدا را با مانیتور مناسب (Flat) میشنوید وگرنه بلایی که بر سر وکال میآورید جبران ناپذیر است.


milad nikoomanesh:
تفاوت بین دیافراگم کوچک و بزرگ در میکروفن های استدیویی در رابطه با این موضوع تحقیقاتی که به عمل امده دیافراگم کوچک تاثیری در کم گرفتن فرکانس های پایین ندارد بلکه به اشتباه مقایسه میکروفن را مانند اسپیکر انجام می دهند.یعنی هرچه اسپیکر بزرگتر باشد فرکانس های پایین تر را بهتر و بلعکس هرچه کوچک تر باشدفرکانس های پایین کمتر نشان می دهد.اما باید توجه داشت میکروفن های استدیو صدا تولید نمیکند بلکه امواج صوت باعث حرکت دیافراگم می شود. بنابراین هیچ ارتباط مستقیمی بین اندازه دیافراگم و پاسخ فرکانس پایین وجود ندارد و میتوان گفت دیافراگم های بسیار کوچک هم می توانند فرکانس های بسیار پایین را دریافت کنند.و اما مزیت دیافراگم های کوچک نسبت به دیافراگم های بزرگ این است که الگوی قطبی پایدارتری نسبت به میکروفنهای استدیویی دیافراگم بزرگ دارند و در صدابرداری سازها نقش بسزایی را بازی میکنند.میکروفن های دیافراگم کوچک پاسخ ضربه ای بهتری تولید می کنند به علت جرم کمتری که نسبت به میکروفن های استدیویی بزرگ دارند و اتک سریع تر تولیدمی شود و در ادامه چرا از دیافراگم بزرگ استفاده می کنیم با دیافراگم بزرگتر سیگنال بیشتری دریافت میکنیم و نتیجه کار این است که نویز کمتری خواهیم داشت و سیگنال به نویز بهتری خواهیم داشت بطور مثال مقدار نویز داخلی DB-A TLM 103 است و حتی بهترین میکروفن های دیافراگم کوچک به ندرت کم تر ازDB-A 15می باشد.توجه اتاق رکورد معمولا نویز اتاق بالاتر از نویز داخلی میکروفن های استدیویی است در عمل تفاوت چشمگیری احساس نمی شود


milad nikoomanesh:
پری امپ در استدیو چیست؟ سیگنال های خروجی میکروفن های استدیو معمولا ضعیف است می توان گفت حدود چند میلی ولت در صورتی که استاندارد این خروجی
حدودا چند ولت می باشد بنابراین سیگنال خروجی میکروفن باید تقویت شود البته لازم به ذکر است ورودی بعضی از میکروفن های حساس
برای رکورد سازهایی با اتک زیاد مانند سازهای کوبه ای و یا بادی برنجی و یا فریاد انسان سیگنال بسیار قوی در خروجی میکروفن ایجاد
می کند ولی بطور معمول خروجی میکروفن باید تقویت شود گاهی اوقات این عدد در تقویت به ۷۰تا۸۰ دسی بل می رسد که تقریبا ۹تا۱۰ هزار
برابر دسی بل معمول میکروفن است امپدانس یا همان شدت جریان ورودی پری امپ بسیار در کیفیت کار و رنگ صدای تولید شده موثر است.
و طراحی پری امپ های مختلف می تواند شعاع متفاوتی از صدای خروجی را به شما ایجاد کند.امپدانس خروجی طبق استاندارد باید حدود
بین ۱۵۰تا۲۰۰ اهم باشد.تاثیر کابل در امپدانس به این گونه می باشد که اگر از کابل های طویل و بلند در میکروفن های خازنی استدیویی
استفاده شود احتمال این که نتواند جریان لازم برای راه اندازی مناسب ایجاد کند وجود دارد بنابراین به این مهم پی خواهیم برد که میکروفن و
پری امپ و کابل نقش بسیار مهمی را در ایجاد صدای خروجی ایفا می کند


Репост из: Aminabanmusic
تنظیم : بیداد و امین مغانی
تهیه کننده : حمید خسروبیگی
میکس و‌مسترینگ : آرش پاکزاد
بیس : سیروس مهاجری
گیتار : امین‌ مغانی
پیانو : پژمان اژدر
کمانچه : آیدین ترکیان
ویدیو : مُر فیلم

@BidadMusic


Music dooste khoobam bidad lotfan share konid




Репост из: @binam_bot
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🎥 موزیک ویدیو جدید "بیداد" به نام «رسیدی» منتشر شد

#Bidad - Residi


راهنمای خرید کارت صدا:
- USB 2.0, USB 3.0, فایروایر و یا تاندربولت؟!
شاید یکی از سوالات متداول کاربران حرفه ای لوازم و تجهیزات استودیویی پرسش درباره تفاوت پورت های کارت صدا باشد، بعد از پرسش هایی که از طراحان کارت صدا داشتیم به این نتیجه رسیدیم که کارت صداهای USB 2.0 و فایروایر (800/400) هر دو دارای سرعت تبادل یکسانی هستند و قابلیت مدیریت انتقال داده های 16 کانال همزمان را دارند. این در حالیست که کارت صداهای USB 3.0 توانایی انتقال اطلاعات بیشتر و انجام این انتقال به صورت سریع تر نسبت به کارت های مجهز به USB 2.0 و فایروایر را دارا هستند. هر چند در حال حاضر تعداد محدودی از کارت صداها از این قابلیت برخوردارند. همچنین با وجود عملکرد مناسب پورت های یو اس بی در دوره زمانی حاضر، امنیت بیشتر این پورت ها نسبت به فایروایر و نیاز کارت های فایروایر به آداپتور جداگانه برای عملکرد بهینه و مناسب این دسته از کارت های صدا باعث می شود تا در آینده ای نزدیک شاهد کمرنگ شدن تولید کارت صداهای فایروایر باشیم.
درباره کارت های تاندربولت باید بدانید که این دسته از کارت صداها مخصوص محصولات شرکت اپل می باشند. البته به تازگی برخی از مادربوردهای شرکت های مختلف به این پورت تجهیز شده اند. از نظر سرعت از قابلیت انتقال داده بالایی برخوردارند و می توان پیش از USB 3.0، این پورت را سریعترین درگاه تبادل اطلاعات خواند. مقایسه ای بین این دو درگاه در اختیار قرار داده نشده


⚪⚫⚪اکولایزر، قبل یا بعد از کمپرسور؟
چه از اکولایزر استفاده کنیم و چه از آن بهره ای نبریم، می توان گفت استفاده از کمپرسور عمل خلاقانه ای است. اما برای استفاده از کمپرسور ابتدا باید دید که بر روی سیگنال چگونه تاثیر خواهد گذاشت.
زمانی که شما صدایی را اکولایز می نمایید، در واقع بر روی فرکانس های مورد نظرتان تاکید بیشتری دارید و یا قصد کمرنگ تر کردن آن فرکانس مورد نظر را دارید، اما به هنگام کمپرس کردن، در واقع سقفی برای سیگنال تعیین نموده و سطح سیگنال را به مقدار مورد نظر خود محدود می کنید.
بنابراین اگر اکولایزر را قبل از کمپرسور اضافه نماییم،به دلیل کم شدن داینامیک سیگنال، تاثیرات اکولایزر نیز کمتر و کلی تر است، این در حالیست که اگر ابتدا سیگنال را کمپرس نموده و بعد از آن اکولایزر قرار دهیم، کوچکترین تغییرات اکولایزر نیز متوجه سیگنال ورودی به پلاگین (و یا دستگاه اکولایزر سخت افزاری) به وضوح قابل لمس خواهد بود.
در مواردی که اکولایزر موجب تغییرات جنس صدا می شود، مانند برش فرکانس های بالا و یا حذف فرکانس های پایین، حتما باید صدا بعد از کمپرس شدن، اکولایز شود.
همچنین مشخص است که می توانید از هر دو حالت استفاده نمایید که صد البته این موضوع به نوع پروژه تان بستگی دارد.
هنگام استفاده از پلاگین ها و افکت ها باید سیگنال ورودی را در نظر گرفته و با توجه به سیگنال خروجی از افکت، نوع تغییراتی که افکت مورد نظر بر روی سیگنال اعمال می کند را درک نماییم، چرا که اساسی ترین نکته استفاده از ابزار این چنینی و تجربه به کار گیری آن ها، همین مسئله می باشد.


#کمپرسور
#اکولایزر

Показано 20 последних публикаций.

32

подписчиков
Статистика канала