💢آشنایی مختصر بابرخی اختلالات شخصيت:
🔶بدبين(پارانوييد):
اين افراد داراي شك و بي اعتمادي غير منطقي هستند و حالت تدافعي و حساسيت بيش از حدي نسبت به ديگران دارند.
🔶منزوي(اسكيزوئيد):
از نظر هيجاني سرد هستند ؛ در برقراري ارتباط با ديگران مشكل دارند. گوشه گير ، خجالتي، خرافاتي و از نظر اجتماعي منزوي هستند.
🔶عجیب و غریب(اسکیزوتایپال):
دارای اعتقادات عجیب و خرافی که متناسب با آن فرهنگ نباشند، عواطف و هیجانات نامناسب و یا محدود، رفتار یا ظاهر عجیب که با جمع ناهمخوان است، نداشتن و یا کم داشتن دوستان صمیمی و یا روابط نزدیک صمیمانه، و گاهی بدبینی، گوشه گیری، افسردگی و اضطراب
🔶وسواسی:
كمال گرا، دارای عادت خشك و مردد بوده و نیازهای طبیعی خود را مهار می كنند.
🔶نمایشی(هیستریك):
وابسته، فاقد بلوغ فكری، زود رنج، عاطل و باطل، دائم خواستار تشویق و توجه دیگران بوده و با ظواهر یا رفتار خود با دیگران ارتباط برقرار می كنند(جلب توجه می كنند).
🔶خودشیفته(نارسیستیك):
دارای یك حس خودباوری بیش از حد بوده و شیفته قدرت هستند. نسبت به دیگران بی علاقه هستند. خواستار توجه دیگران بوده و احساس می كنند كه سزاوار توجه ویژه هستند.
🔶دوري گزين(اجتنابي):
ترس و واكنش بيش از معمول نسبت به رد شدن، اعتماد به نفس پايين و از نظر اجتماعي گوشه گير و وابسته !
🔶وابسته:
غيرفعال، بيش از حد پذيراي نظرات ديگران، ناتوان در تصميم گيري و فاقد اطمينان !
بي تفاوت، مهاجم، سرسخت، بدخلق و قهركننده، ترسان از صاحب اختيار بودن و سهل انگار هستند. هميشه كارها را به تعويق انداخته، استدلالي بوده و به سختي از ديگران كمك پذيرفته يا عقايد خود را كنار مي گذارند.
🔶ضداجتماعي:
خودپسند، بي عاطفه، بي نظم و بي قاعده، تحريك پذير و بي پروا هستند. از تجارب، درس عبرت نمي گيرند و در تحصيل و كار ناموفق هستند.
🔶مرزی یا ناپایدار:
تحريك پذير، داراي شخصيت ناپايدار و تغيير شخصيتي هستند. احساسات خود از جمله خشم، ترس و احساس گناه را نابجا بروز مي دهند. نمي توانند خود را كنترل كنند. مشكلات هويتي دارند. ممكن است اقدام به خودزني كنند(ايجاد جراحت يا سوزاندن قسمتي از بدن براي كاهش تنش خود) و گاهي دست به خودكشي مي زنند.
✍ نکته: نشانه های ذکر شده فقط خلاصه ای از علائم هستند و تشخیص اختلال روانی کاملا تخصصی و توسط مشاور و روانشناس انجام می گیرد، پس با داشتن چند علائم نباید به خود و یا دیگران برچسب بزنیم!
@life_skills2022