🟥ازدیگررسانهها
فاجعه آبی در استان تهران
◾️عمق دستیابی به آب در چاههای آب شرب از ۱۰۰ به ۳۰۰ متر سقوط کرده است. این خبر فاجعه باری که از دست آبفای استان تهران در رفت و به چاپ رسید. در شماره اخیر ماهنامه همکار منتشره توسط شرکت آبفای استان تهران خبری به شرح زیر درج شده است:
"معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب غرب استان تهران در نشست قرارگاه آب شهرستان شهریار اعلام کرد که در سالهای گذشته، چاههای آب آشامیدنی در عمق ۱۰۰ متری فعال بودند، اما بهدلیل خشکسالیهای اخیر، عمق چاههای این محدوده برای استخراج آب به ۳۰۰ متر رسیده است. وی تأکید کرد که این افزایش عمق نشان میدهد برای استحصال آب آشامیدنی به انرژی بیشتر نیازمند هستیم و مخازن با سختی آبگیری میشوند".
میدانید به طور ساده تفسیر این خبر چیست؟
◾️این وضعیت نشاندهنده شاخصهای خطرناک آب در منطقه است و نشان میدهد که
بحران آب تهران از مرز هشدار گذشته است. این وضعیت بحرانی شامل کاهش شدید سطح آب زیرزمینی، افزایش هزینههای استخراج، کاهش کیفیت آب و خطر فرونشست زمین میباشد.
حفر متعدد چاههای آب شرب؛ حفره اقتصادی؟
◾️راهکار اساسی که در کشورهایی که شرایط بحرانی را داشته اند، تغذیه مستقیم سفرههای آب زیرزمینی با فاضلاب تصفیه شده، برای مقابله با بحران آب شرب است که باید صرفاً با اولویت اصلی برداشت برای تأمین آب شرب صورت گیرد.
افزایش تعداد و عمق چاههای آب شرب یک فرآیند مبهم اقتصاد رانتی و هزینهبر است که لازم است رصد اطلاعاتی و بازرسی گردد. جای سؤال است که چرا تنها به حفر و افزایش عمق چاهها توجه شده و با وجود مطالعات دقیق آب منطقه ای برای تغذیه مستقیم، این راهکار عملیاتی نشده است؟ در مقابل کاهش شدید آبدهی چاهها و هزینه های هنگفت استحصال آب با این روش، چه دلیل قانع کننده ای وجود دارد؟
آیا تضمینی هست که سال آتی و با دورنمای کاهش شدید و حتی خشک شدن ذخایر سد ها و حداقل به اندازه کمینه مصرف آب شرب، در تهران بتوان آب استخراج کرد؟
🟩
@nirounews نیرونیوز