Wittgenstein in Exile


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Блоги


"Domine Salvum Fac Regem"
غرض نقشی‌ست کز ما باز ماند
که هستی را نمی‌بینم بقایی
مگر صاحب‌دلی روزی به رحمت
کند در حق مسکینان دعایی
سعدی
http://t.me/HidenChat_Bot?start=5299972648

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Блоги
Статистика
Фильтр публикаций


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
نمایش موزیکال نوتردام پاریس(به فرانسه: Notre-Dame de Paris) اقتباسی از رمان گوژپشت نوتردام اثر ویکتور هوگو، نخستین اجرا سال ۱۹۹۸ میلادی در پاریس.
اسمرالدا در گوژپشت نوتردام هوگو کولی-روسپی بسیار زیبایی است که مردانی از اقشار مختلف را در عشق خود می‌سوزاند.

پی‌نوشت: ویدئو رو حتماً ببینید.


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
خدا رحمت کنه مرحوم منوچهر والی‌زاده رو.




دیوید هیوم بر برهان نظم ایراداتی وارد می‌کند، یکی از این ایرادات این است که نمی‌توان طبیعت را با مصنوعات بشری قیاس کرد و از قیاس آن‌ها نتیجه‌ای دال بر اثبات وجود خداوند گرفت.
هیوم معتقد است طبیعت دارای حیات(Organism) است که باعث تفاوت طبیعت با مصنوعات بشری می‌شود و برهان نظم را ناقص جلوه می‌کند.
یکی از مسائلی که هیوم مطرح می‌کند تفاوت بنیادین مصنوعات انسانی با طبیعت است، مصنوعات بشری دارای ادراکات و قوهٔ فاهمه نیستند و نمی‌توانند دارای حیات و ارگانیسم باشند.
اما چیزی که در دوران مدرن می‌تواند ایرادی بر ایرادات هیوم بر برهان نظم وارد کند مسئلهٔ پیدایش هوش‌ مصنوعی قوی(Strong AI) و یا همان هوش‌ مصنوعی جامع(Artificial general intelligence) است، از آن جهت که انسان در حال خلق موجودی است که می‌تواند تمام کارهایی که یک انسان قادر به انجام آن است را انجام‌ دهد یا حداقل بسیار نزدیک به آن را.
در این حالت انسان موجودی را خلق می‌کند که می‌تواند که دارای حیات است، آلن تورینگ در مقالهٔ معروف خود به نام ماشین‌های محاسباتی و هوش(Computing Machinery and Intelligence) در سال ۱۹۵۰ این مسئله را از جانب دیدگاه الاهیاتی طرح می‌کند که(به گفتهٔ خود او که انسانی متدین نیست و متخصص الهیات هم نبوده است تنها خواسته است شانس خود را امتحان کند) اگر موجودی به حدی از رشد برسد که دارای حیات باشد چرا خداوند نباید به وی روح اعطاء کند؟ حال آنکه این موجود تمام شروط لازم و کافی برای پذیرش این امر را داراست!
فی‌‌الواقع یک نسبت بسیار شگفت انگیز مابین رشد هوش مصنوعی جامع و مستحکم شدن برهان نظم وجود دارد! یعنی آن ایرادی که هیوم بر برهان نظم وارد می‌کرد و مدعی بود مصنوعات بشری مثال‌هایی نیستند که بتوان آن‌ها را با طبیعت قیاس کرد زیرا طبیعت دارای حیات و ارگانیسم است با گسترش هوش مصنوعی جامع پس رانده می‌شود و موضوعیت خود را از دست می‌دهد.


وندهلي حبيبي جيت بلا سؤال
من نومي سرقني من راحة البال
وندهلي حبيبي جيت بلا سؤال
من نومي سرقني من راحة البال
أنا على دربه ودربه عالجمال
يا شمس المحبة حكايتنا أغزلي



#Arabic_Pop


زبان عشق بنده معرفی فیلم و فرستادن موسیقی و از همه مهمتر سخنان تصادفی و از پیش مشخص نشده دربارهٔ علوم انسانی و هنره.


Репост из: سرو ایرانشهر🌲بایگانی طباطبایی🌲
توضیحی برای وضع ایرانزمین پس از سقوط شاهنشاهی ساسانی

✍جواد طباطبایی


تردیدی نیست که اگر از زاویه تاریخ باستانی در این حادثه نظر کنیم عمده ترین سبب فروپاشی شاهنشاهی ساسانی را باید انحطاط درونی نظام آن بدانیم و نه حمله بیرونی و به این اعتبار فروپاشی ایران زمین بر اثر حمله عربان را میتوان نتیجه انحطاط تاریخی ایران دانست اما اگر همین حادثه را از دیدگاه تحول تاریخی آتی ایران زمین تا سده ششم هجری مورد بررسی قرار دهیم لاجرم میتوان ارزیابی متفاوتی از آن عرضه کرد.
پیوندی که میان دیانت جدید و اندیشه ایرانشهری برقرار شد و از میان رفتن بسیاری از محدودیتهای نظام پیشین را باید چونان زمینه ساز دگرگونیهایی دانست که در فاصله سده های سوم تا ششم در ایران روی داد. در این سده ها که به درستی عصر زرین فرهنگ ایران خوانده شده است، با از میان رفتن چیرگی خلیفگان، سامان کهن فرمانروایی ایران زمین تجدید شد، زبان فارسی نوآئینی جانشین زبان پهلوی شد که همۀ امکانات زبان شعر، ادب و همه شاخه های دانش را به یکسان داشت. نخبگان ایرانی توانستند با سود جستن از افقهای باز امپراتوری جدید در همۀ دانشها و مهارتهای زمان به سرآمدانی کاردان تبدیل شوند و وابستگی خدایگانی و بندگی را به نفع خود دگرگون کنندـ این که ایرانیان نبردی را که نظامی بود، باخته بودند اما جنگ فرهنگی را نباختند مبین این است که «وضع انحطاط» واپسین کلام فرهنگ و تمدن باستانی ایران نبود، تنها صورتی از فرهنگ و تمدن ایرانی به پایان رسیده بود و میبایست آن مادهٔ کهن صورتی نو می پذیرفت.
شاهنشاهی ساسانی و نظام بسته آن توان پذیرفتن این صورت نو را نداشت مادهٔ فرهنگ و تمدن ایرانی که هنوز زندگی و زایندگی خود را از دست نداده بود نیازمند افقهای بازی بود تا بتواند به صورتی نو درآید تعبیر نوزایش اسلام که برخی درباره این دوره از تاریخ اسلام به کار برده اند از دیدگاه تاریخ فرهنگ و تمدن ایرانی جز حلول آن ماده در این صورت نیست، اسلام اگر عربی مانده بود جز دیانتی نبود، اما تمدن نمیشد چنانکه به طور عمده در قلمرو فرهنگ ایرانی شد. معنای این تحول از دیدگاه تاریخ فرهنگ و تمدن ایرانی جز این نیست که ایرانیان انحطاط باستانی خود را به نوزایش دوره اسلامی تبدیل کردند. بازشدن افقهای سیاسی، ترکیبی از اسلام، فرزانگی باستانی ایران و فلسفه یونانی، چونان نسیم شمال بر بازمانده مرداب کهن وزیدن گرفته بود جهان نو میشد.
بی هیچ تردیدی این نخستین فروپاشی ایرانزمین، انحطاطی جدی اما «انحطاطی زاینده» بود که به فاجعه نابودی ایران منجر نشد.
تأملی درباره ایران، مینوی خرد، ۱۳۹۵
@Javadtaba 🌲


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
ما هیچوقت فرصت یک خداحافظی خوب و شکوهمند رو نداشتیم. اما باید خوب خداحافظی کرد...




Vocalise, Op. 34, No. 14, Sergei Rachmaninoff, Vitaly Vatulya, Maria Nemstova.




Репост из: خاطرات و خطرات
شبی که همدان بودیم، یک هواپیمای ما ربوده شد و تحت هدایت سه دانشجوی ایرانی به بغداد برده شد. خاک بر سر این جوانها. لااقل یکجای دیگر برو، چرا به بغداد می‌روی؟

مهر ۱۳۴۹


#اسدالله_علم


مصاحبهٔ تیمسار طوفانیان رو با حبیب لاجوردی کامل گوش دادم.
مشخصع طوفانیان در این زمان که با لاجوردی مصاحبه کرده سن‌اش بالا بوده و خیلی از سؤالات رو فراموش می‌کرد پاسخ بده و خلط مبحث هم زیاد می‌کرد.
اما یک خاطره از کودکی‌اش بازگو کرد که جالب بود، ایشون از قشر آخوند بدش می‌اومده اما می‌گه وقتی در مکتب بوده یک هواپیمای خارجی صداش میاد و می‌دوئه بیرون تا هواپیما رو ببینه، می‌گه وقتی برگشتم تو مکتب اون آخوند به من گفت از خودت خجالت بکش، ژاپنی‌ها تا وقتی نتونستن شیشه تولید کنن روی پنجره‌های خانه پوست نصب می‌کردن و زمانی که خودشون صنعت‌شون رشد کرد از شیشه‌های خودشون برای درب و پنجره استفاده کردن.
ایشون می‌گفت این حرف تو ذهن من تا پایان مسئولیت‌ام همیشه تأثیرگذار بود تا بتونم در راستای قدرتمند شدن نیروی هوایی ارتش ایران تلاش کنم و سعی کنم به تدریج کاری کنم ما در این امر خودکفا بشیم.
گاهی یک تلنگر تا این اندازه می‌تونه در زندگی یک انسان تأثیرگذار باشه، تا جایی که بدوئه و در باب جنگنده‌ها بیاموزه و بسنجه اف-۱۴ بیشتر بدرد آیندهٔ ما می‌خوره یا اف-۱۵.
حالا این رو نمی‌شه کتمان کرد که در برخی موارد بالطبع چاخان می‌کنه و خودش رو خیلی بزرگ جلوه می‌ده، که البته این طبیعت آدمی به‌خصوص در همچین سطوحیه.


حضرتعالی همان به که اظهار فضل نکنید، همان خزعبل شما در این باب که فارس‌ها ایرانی نیستند و هرچه ایران دارد از لرها و لک‌ها دارد کافی است تا به این پی ببریم نگاه‌تان به مسائل تا چه اندازه سطحی و کودکانه است، یحتمل حتی عاجز از این هستید که توضیح دهید فارس کیست و کجا زندگی می‌کند و چه خصوصیاتی دارد.
سطح سوادی که مدعی هستید از پرت‌و‌پلاهایتان مشخص است، ای کاش حداقل کمی تواضع و فروتنی داشتید!


یکی در نجوم اندکی دست داشت
ولی از تکبر سری مست داشت

بر کوشیار آمد از راه دور
دلی پر ارادت، سری پر غرور

خردمند از او دیده بردوختی
یکی حرف در وی نیاموختی

چو بی بهره عزم سفر کرد باز
بدو گفت دانای گردن فراز

تو خود را گمان برده‌ای پر خرد
انائی که پر شد دگر چون برد؟

ز دعوی پری زان تهی می‌روی
تهی آی تا پر معانی شوی

ز هستی در آفاق سعدی صفت
تهی گرد و باز آی پر معرفت

بوستان، در باب تواضع - سعدی شیرازی


در باب اینکه بعضی عزیزان می‌گن چیکار به مردم دارید، بذارید راحت باشن، والا به من که ربطی نداره یکی تو خونه‌اش به چه زبانی حرف می‌زنه، حالا این زبان عربی باشه، انگلیسی باشه، تامیلی یا این زبان ساختگیه پرسو-انگلیش این خانم.
مهم اینه هر کسی در فضای مجازی فعالیت می‌کنه و کما اینکه محتوایی تولید کنه ما این حق رو داریم ازش انتقاد کنیم و خودش هم باید این تبعات تولید محتوا کردن رو بپذیره.


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
این مدل از سخن گفتن تنها نشانهٔ یک چیز است: تازه به دوران رسیدگی.


این خانم مدیرعامل شرکت نستله است که یک سخنرانی کرده که پر از کلمات غیرضروری انگلیسی بود و مثلاً جای خریدن ایشون می‌گفت Buy کردن، و خب طبیعتاً بهشون حمله شده که آقا این فرهنگ مبتذل چیه و این نوع تکلم چه صیغه‌ایه باب شده؟
حالا این آقای نمایشگاه‌دار اومده می‌گه شما رو اصلاً راه نمی‌دادن در اون جلسه که دارید اعتراض می‌کنید!
خب به جهنم که راه نمی‌دادن! اصلاً ما فقیر، گدا و ندار، حداقل شرافت‌مون انقدر هست که دل به حال زبان ملّی‌مون بسوزونیم، اگر امثال شما در کسب ثروت موفق بودن در کسب شرافت بسیار ضعیف بودید.
شما نشان از فقر فرهنگی این مملکت هستید، رشد نامتوازن توان مالی افراد و فرهنگ‌شون!


تاریخ ایران به حدّی پُر ماجرا، پُر تَمَوّج و عبرت‌انگیز است که شاید هرگز نشود با اطمینان با آن روبرو شد. البتّه کشورهای کهنسالِ دیگری هستند مانند مصر و چین و هند، ولی تاریخ آنان ولو درازتر از تاریخ ایران باشد، به گوناگونیِ آن نیست.
علّت اصلی آن است که ایران بر سر چهار راهِ جهانِ شناخته شده قرار داشته، و شرق و غرب و شمال و جنوب را به هم می‌پیوسته و برخوردگاهِ تجارت و تمدّن و منازعه‌ی دنیای باستان بوده.


یگانگی در چندگانگی - دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن


همین که ایشون گفت، تماماً همین.

Показано 20 последних публикаций.