میراث گذشتگان


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


بسم الله الرحمن الرحیم

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


ريشه عبارت "به سلامتى"

در مهمانی های یونان باستان همیشه میزبان شراب را اولین نفر می چشید تا از سالم بودن آن اطمینان حاصل کند و بعد از اطمینان از سلامت آن عبارت "به سلامتی همگی" به کار میرفت!









@miras_gozashtegan


بعد از فرو ريختن ديوارهاى زندان ها به علت سونامى در ژاپن، زندانيان به جاى فرار به كمك مردم رفتند، زمانیکه از آنها سوال شد چرا فرار نكرديد گفتند:

چگونه فرار مى كرديم وقتى مردممان در زير آوار بودند...!؟

#انسانیت







@miras_gozashtegan


#جقه_نادری، آراسته به الماس و زمرد، که در وسط آن یک تخمه زمرد دامله درشت و خوشرنگ نصب شده ‌است. در زیر جقه، سه آویز زمرد خوشرنگ امرودی نيز آویخته شده ‌است. موزه جواهرات ملى







@miras_gozashtegan


متنی بسیار زیبا از نیما یوشیج

ﮐﺎﺵ ﺗﺎ ﺩﻝ ﻣﯿﮕﺮﻓﺖ ﻭ ﻣﯿﺸﮑﺴﺖ
ﺩﻭﺳﺖ ﻣﯽ ﺁﻣﺪ ﮐﻨﺎﺭﺵ ﻣﯽ ﻧﺸﺴﺖ !
ﮐﺎﺵ ﻣﯿﺸﺪ ﺭﻭﯼ ﻫﺮ ﺭﻧﮕﯿﻦ ﮐﻤﺎﻥ
ﻣﯽ ﻧﻮﺷﺘﻢ ﻣﻬﺮﺑﺎﻥ ﺑﺎ ﻣﻦ ﺑﻤﺎﻥ !!!
ﮐﺎﺵ ﻣﯽ ﺷﺪ ﻗﻠﺐ ﻫﺎ ﺁﺑﺎﺩ ﺑﻮﺩ
ﮐﯿﻨﻪ ﻭ ﻏﻢ ﻫﺎ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺑﺎﺩ ﺑﻮﺩ
ﮐﺎﺵ ﻣﯽ ﺷﺪ ﺩﻝ ﻓﺮﺍﻣﻮﺷﯽ ﻧﺪﺍﺷﺖ
ﻧﻢ ﻧﻢ ﺑﺎﺭﺍﻥ ﻫﻢ ﺁﻏﻮﺷﯽ ﻧﺪﺍﺷﺖ
ﮐﺎﺵ ﻣﯽ ﺷﺪ ﮐﺎﺵ ﻫﺎﯼ ﺯﻧﺪگی
ﺗﺎ ﺷﻮﺩ ﺩﺭ ﭘﺸﺖ ﻗﺎﺏ ﺑﻨﺪﮔﯽ
ﮐﺎﺵ ﻣﯿﺸﺪ ﮐﺎﺵ ﻫﺎ ﻣﻬﻤﺎﻥ ﺷﻮﻧﺪ
ﺩﺭ ﻣﯿﺎﻥ ﻏﺼﻪ ﻫﺎ ﭘﻨﻬﺎﻥ ﺷﻮﻧﺪ
ﮐﺎﺵ ﻣﯽ ﺷﺪ ﺁﺳﻤﺎﻥ ﻏﻤﮕﯿﻦ ﻧﺒﻮﺩ
ﺭﺩ ﭘﺎﯼ ﮐﯿﻨﻪ ﻫﺎ ﺭﻧﮕﯿﻦ ﻧﺒﻮد..

ﮐﺎﺵ ﻣﯿﺸﺪ ﺯﻧﺪﮔﯽ
ﺗﮑﺮﺍﺭ ﺩﺍﺷﺖ . . .

ﻻﺍﻗﻞ ﺗﮑﺮﺍﺭ ﺭﺍ ﯾﮑﺒﺎﺭ ﺩﺍﺷﺖ . . .
ﺳﺎﻋﺘﻢ ﺑﺮﻋﮑﺲ
ﻣﯿﭽﺮﺧﯿﺪ ﻭ ﻣﻦ . . .
ﺑﺮﺗﻨﻢ ﻣﯿﺸﺪ ﮔﺸﺎﺩ ﺍﯾﻦ
ﭘﯿﺮﻫﻦ . . .
ﺁﻥ ﺩﺑﺴﺘﺎﻥ ، ﮐﻮﺩﮐﯽ ، ﺳﺮﻣﺸﻖ
ﺁﺏ . . .
ﭘﺎﯼ ﻣﺎﺩﺭ ﻫﻢ ﺑﺮﺍﯾﻢ ﺟﺎﯼ
ﺧﻮﺍﺏ . . .
ﺧﻮﺩ ﺑﺮﻭﻥ ﻣﯿﮑﺮﺩﻡ
ﺍﺯ ﺩﻟﻮﺍﭘﺴﯽ . . .
ﺩﻝ ﻧﻤﯿﺪﺍﺩﻡ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ
ﻫﺮ ﮐﺴﯽ . . .
ﻋﻤﺮ ﻫﺴﺘﯽ ، ﺧﻮﺏ ﻭ ﺑﺪ
ﺑﺴﯿﺎﺭ ﻧﯿﺴﺖ . . .
ﺣﯿﻒ ﻫﺮﮔﺰ ﻗﺎﺑﻞ ﺗﮑﺮﺍﺭ ﻧﯿﺴﺖ !









@miras_gozashtegan




راز موفقیت آلمانی‌ها با تعداد ساعات کم!

شاید شما هم تعجب کنید اگر بدانید در یکی از ثروتمندترین و صنعتی ترین کشورهای دنیا، ساعت کاری کارمندان در مقایسه با دیگر کشورهای پیشرفته صنعتی، پایین است.

طبق مقاله سایت «هافینگتون پست» در قانون کار آلمان، ساعت کاری 35 ساعت در هفته تعیین شده است؛ یعنی روزی پنج و نیم ساعت. اما چطور این کشور فوق پیشرفته می تواند با این میزان ساعت کار، همچنان جایگاهش را در صحنه رقابت با ژاپن و آمریکا حفظ کند؟

کارمندان آلمانی تحت هیچ شرایطی در زمان کار حق صحبت غیر کاری با یکدیگر را ندارند. استفاده از شبکه های اجتماعی نظیر فیس بوک، اینستاگرام و شبکه های پیام رسان نظیر تلگرام در محل کار تقریبا قدغن است و هیچ تماس تلفنی غیر کاری در ساعات کار نباید گرفته شود.

در مستند معروف BBC  با نام «از من یک آلمانی بساز»، یک زن جوان آلمانی به انگلیس سفر می کند و از این که کارمندان در محل کار به راحتی با یکدیگر درباره مسائل زندگی خصوصی شان صحبت می کنند، بهت زده می شود. این زن می گوید آن ها در آلمان حتی حق بررسی ایمیل شخصی شان را هم در محل کار ندارند.

البته ساعات کاری خارج از کار برای آلمانی ها، کاملا فارغ از مسائل کاری است. طبق بررسی های نویسنده «هافینگتون پست»، آلمانی ها ارزش زیادی برای تفکیک کار از زندگی شخصی قائلند و مدیران در زمان غیر کاری حتی از ارسال ایمیل کاری به کارمندانشان هم خودداری می کنند.

اما در ايران اگر شما به يك اداره مراجعه كنيد، مشاهده ميكنيد كه بسيارى از كارمندان به كمترين چيزى كه ميپردازند كارشان است...







@miras_gozashtegan


.
"منش داریوش بزرگ در تسخیر کارتاژ"

داریوش در تسخیر کارتاژ که حریف که شکست خورده و مردم آن آماده پذیرش شرایط داریوش بودند، ‌به‌جای باجگیری یا تاراج شهر دستور داد که نخست خوردن گوشت سگ میان آنان بازداشته شود و دوم مردم شهر دیگر نباید برای بت خود نوزاد قربانی کنند.( بت آنان گونه‌ای ساخته شده بود که دست‌هایش به گونه افقی رو به جلو دراز شده بود و مردم نوزادی را بر ساعدهای او گذاشته و زیرش آتش روشن می‌کردند تا کباب شود.)
دستور داریوش به یک مردم مغلوب در عصری که بیشتر پادشاهان ملل شکست خورده را تارومار کرده و تاراج می‌نمودند، نمونه است از روح بزرگ و صلح طلبی داریوش بزرگ .
"منبع:کتاب تاریخ ده هزار ساله ایران نوشته ی عبدالعظیم رضایی"







@miras_gozashtegan


میخائیل کلاشنيكف مخترع کشنده‌ترین اسلحه تاریخ AK-47 می‌گوید:


“هر روز صبح به خودم میگم، امروز چند نفر قراره با اختراع لعنتی من جونشونو از دست بدن؟ کاش یک ماشین چمن‌زنی ساخته بودم.








@miras_gozashtegan




ربا خواری از قدیم به عنوان حرفه یهودیان شناخته می شده اما نکته جالب اینجاست که در دادن پول به فقرای بنی اسرائیل هیچ سودی دریافت نمی شد و رباخواری از برادر بشدت منع ولی برای غریبه ها مجاز







@miras_gozashtegan


در ﻣﻴﺎﻥ ﻫﻤﻪ ﺁﺭﻣﺎﻥ ﻫﺎی ﺳﻴﺎسی،
ﺁن که ﺍﺩﻋﺎی ﺧﻮﺷﺒﺨﺖ ﮐﺮﺩﻥ
ﺟﺎﻣﻌﻪ بشری ﺭﺍ ﺩﺍﺭﺩ، ﺍﺯ ﻫﻤﻪ ﺧﻄﺮﻧﺎک‌ تر ﺍﺳﺖ!
ﺗﻼﺵ ﺑﺮﺍی ﺑﺮﭘﺎیی بهشت ﺑﺮ زمین
همیشه جهنم به بار آورده ...

👤 کارل پوپر








@miras_gozashtegan



اولین شرکت زنان در انتخابات ۶ بهمن ۴۱

حق رای زنان در ایران در ۱۲ اسفند ۱۳۴۱ به رسمیت شناخته شد. در تاریخ ۱۹ دی‌ماه ۱۳۴۱، با اعلام انقلاب سفید توسط محمدرضا شاه که در شش اصل خلاصه می‌شد اعطای حق رأی به زنان نیز داده شد و علی‌رعم همهٔ مخالفت‌های مراجع تقلید و روحانیان حق رأی زنان پذیرفته شد. فرخ‌رو پارسا اولین زنی بود که به نمایندگی از مردم تهران، در دوره بیست و یکم انتخابات مجلس شورای ملی وارد مجلس شد.








@miras_gozashtegan


ششم بهمن؛ روزی بزرگ در تاریخ معاصر ایران زمین است...!

پایان یافتن ارباب–رعیتی یا حکومت ملوک الطوایفی یا خان سالاری در ایران‌....

اصلاحات ارضی یا الغای رژیم ارباب و رعیتی عبارت است از تغییرات اساسی در میزان و نحوه مالکیت اراضی به ویژه اراضی کشاورزی که ادعا شد به منظور افزایش بهره وری عمومی جامعه صورت می گیرد.

اصلاحات ارضی در کشور به دستور شاه ایران محمد رضا پهلوی و نخست وزیران دکتر علی امینی و اسدالله علم به تحقق پیوست و بدین ترتیب تغییراتی در شیوه مالکیت زمین‌های کشاورزی از دست  فئودال‌ها یا مالکان بزرگ به خرده مالکی و توزیع مجدد آن بین کشاورزان صورت گرفت.

با تصویب قانون اصلاحات ارضی و سپس قوانین اصلاحی و آیین نامه های آن، از جمله قانون اصلاح قانون اصلاحات ارضی،  آیین نامه اجرایی قانون اصلاحات ارضی، قانون تقسیم و فروش اراضی مورد اجاره به زارعین مستاجر و قانون الحاق 8 ماده به آیین نامه اصلاحات ارضی طی ۳ مرحله انجام گرفت.

اصلاحات ارضی نخستین اصل منشور انقلاب شاه و مردم بود.

اصلاحات ارضی در ایران با تصویب قانون اصلاحات ارضی در تاریخ ۱۹ دی ۱۳۴۰ آغاز شد و با رفراندوم ۶ بهمن ۱۳۴۱ به مرحله اجرا در امد.

اصلاحات ارضی در سه مرحله انجام شد:
در مرحله نخست تعیین شد که هیچ مالکی بیش از یک ده ششدانگ یا ششدانگ زمین در چند ده مختلف نداشته باشد.
دولت زمین های مازاد بزرگ اربابان را خریداری و بخش هایی که دارای زارعان صاحب نسق بودند را به صورت اقساطی به آن ها فروخته و زمین های بلاکشت باقیمانده تحت عنوان اراضی دولتی در اختیار دولت قرار می گرفت.

با فروش سهام کارخانجات دولتی ترتیب باز پرداخت بهای زمینها به اربابان فراهم گردید.

در مرحله دوم
صاحبان زمینهای استیجاری می باید یا به تقسیم درآمد حاصل از اجاره بپردازند و یا بر اساس قراردادهای اجاره، زمین‌ها را به زارعان بفروشند.
به عبارت دیگر خوانین و اربابان بزرگ موظف شدند که یا ملک کشاورزی خود را برای سی سال به کشاورزان اجاره نقدی دهند و یا آن را با توافق به انها بفروشند...
بدین ترتیب حداکثر مالکیت زمین‌ها در دست یک ارباب بسیار محدود شد.
املاک موقوفه عام نیز از دست روحانیون گرفته شد و بر اساس درآمد آن زمین به اجاره دراز مدت ۹۹ ساله به کشاورزان واگذار گردید. .
در مورد موقوفات خاص روحانیون مجبور به فروش آنها به دولت و تقسیم آن بین کشاورزان شدند.

در مرحله سوم
مالکانی که ملک خود را اجاره داده بودند بر اساس قانون تقسیم و فروش املاک مورد اجاره به زارعین مستاجر مصوب ١٣٤٧ ملزم شدند یا زمین خود را به زارعان بفروشند؛
یا با رضایت مالک و زارع به نسبت بهره مالکانه یا عرف محل آن را با یکدیگر تقسیم کنند.

در ان زمان محمدرضاشاه پهلوی اعلام کرد که این اقدام موجب شده همه کشاورزان ایران صاحب زمین شوند و ایران از یک کشور فئودالی و خوانینی به سوی "کشاورزی آزاد" و "صنعتی شدن" گام بر دارد.

۰






@miras_gozashtegan


تو فیلم یاغی، یه دیالوگ داشت که میگفت:

" من استخون تورو جلو سگمم نمیندازم
چون ذاتش کثیف میشه... "

حکایت خیلیاست!...








@miras_gozashtegan


چون #نادر_شاه_افشار به سلطنت رسید به ژنرال روسی که شهر های شمال ایران را در اواخر دوره صفویه اشغال کرده بود پیغام داد و از او استفسار نمود که آیا کشور ایران را ترک می کند یا اینکه مایل است فراشان سلطنتی او را بیرون کنند !؟

از مسکو یک نفر نماینده برای بستن قرارداد با نادر شاه به مشهد آمد ولی نادر او را نمی پذیرفت و او نیز به همراه سپاه نادر برای به دست آوردن فرصت ملاقات حرکت می نمود . یک روز نادر در حالی که پیروزی جدیدی به دست آورده بود سفیر را نزد خود خواند . سفیر نام برده ، نادر را دید که روی زمین نشسته در حالی که البسه اش بوی خون می داد با دست غذا می خورد . وقتی سفیر از علت احضار خود پرسید ، نادر به او گفت که می خواهم ببینی که چگونه با دست های آلوده بخون ، خشن ترین غذا ها را می خورم و شما می توانی به آقایت بگویی که چنین شخصی ( نادر ) گیلان را تسلیم نخواهد کرد ...

منبع :
ژنرال سایکس تاریخ ایران ج 2 ص 364







@miras_gozashtegan


#مازیار_تبری آخرین شاه ایرانی زرتشتی:

مورخان اروپايي كه در باره بپاخيزی ايرانيان برضد خلفای اموی و عباسی تحقيق كرده‌اند وقوع قتل «مازيار» حكمران وقت مازندران و گیلان (تبرستان یا تپورستان یا پتشخوارگر) به دست المعتصم خليفه عباسی را در روز سوم ژوئيه سال 839 ميلادی نوشته‌اند. مازيار از خاندان اسپهبدان مازندران پسر قارن و قارن پسر ونداد هرمز و ونداد نوه سوخرا بود. مازيار در #آمل بر اثر خيانت برادرش #كوهيار كه فريب عوامل خليفه را خورده بود دستگير و به سامرا (سامره) منتقل و به المعتصم تحويل داده شده بود كه پس از شكنجه بسيار كشته شد. جسد مازيار که زير شکنجه برای اعتراف به همدستی #افشین با او کشته شده بود در همان محلی که جسد #پاپک_خرمدين بر دار شده بود به دار کشيده شد. المعتصم دو استقلال طلب‌معروف ديگر ايران بابک و افشين (افشین هم به بابک خیانت کرد) را به همين ترتيب نابود کرد. تاريخ بپاخيزی ايرانيان از جالب‌ترين و قهرمانانه‌ترین فصول تاريخ عمومی است كه پس از دو قرن سلطه اعراب بر #ايران‌زمين
(به قول استاد #عبدالحسین_زرين‌كوب؛ دو قرن سكوت) شكل گرفت.









@miras_gozashtegan




محمدرضاشاه پهلوی:
جای کسی که با قانون اساسی، نظام شاهنشاهی و انقلاب ۶ بهمن مخالف است در زندان هست یا خروج راحت برای همیشه از کشور

روزنامه اطلاعات، ۱۲ اسفند ۱۳۵۳








@miras_gozashtegan


تاقبل ازتشکیل نظمیه درتیر1292
حدود4ساعت ازشب گذشته روی پشت بام داروغه خانه،طبل خبردارمی‌زدندو سپس شیپورمی‌نواختند،بااین اخطارها دیگرکسی اجازه نداشت ازخانه بیرون رودمگربااجازه داروغه خانه!







@miras_gozashtegan


انقلاب سفید چیست؟

انقلاب سفید یا انقلاب شاه و مردم نام یک سلسله تغییرات اقتصادی و اجتماعی شامل اصول نوزده‌گانه است که در دورهٔ پادشاهی محمدرضا شاه پهلوی و با یاری نخست وزیران وقت علی امینی، اسدالله علم، حسنعلی منصور و امیرعباس هویدا در ایران به تحقق پیوست. انقلاب سفید در مرحلهٔ نخست، پیشنهادی شامل شش اصل بود که محمدرضا شاه در کنگرهٔ ملی کشاورزان در تهران و در تاریخ ۲۱ دی ماه ۱۳۴۱ خورشیدی خبر اصلاحات و همه‌پرسی را برای پذیرش یا ردّ آن به کشاورزان و عموم مردم ارائه داد. پس از آن و در تاریخ ۶ بهمن ۱۳۴۱ عموم مردم نیز در یک همه‌پرسی سراسری، به اصلاحات رأی مثبت دادند. شاه این اصلاحات را انقلاب سفید نامید زیرا انقلابی مسالمت‌آمیز و بدون خون‌ریزی بود.




@miras_gozashtegan

Показано 20 последних публикаций.