ملی مذهبی


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Политика


این کانال از نظر هویتی ملی - مذهبی و از نظر حقوقی مستقل است.
وب‌سایت:
https://melimazhabi.com/
برای ارتباط با ادمین از پیوند زیر استفاده کنید:
@Meilmazzhabi

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Политика
Статистика
Фильтр публикаций


هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس: کسری بودجه هدفمندی یارانه‌ها در سال آینده به حدود ۲۲۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد

♦مرکز پژوهش‌های مجلس هشدار داد که کسری بودجه هدفمندی یارانه‌ها در سال آینده ممکن است به حدود ۲۲۰ هزار میلیارد تومان برسد. این مرکز پیشنهاد داده که دولت برای جبران این کسری، قیمت‌گذاری حامل‌های انرژی را اصلاح کرده و مصرف انرژی را از طریق توسعه بازار انرژی بهبود بخشد.

♦مرکز پژوهش‌ها گفته است که عدم تعادل بین منابع و مصارف این بودجه می‌تواند به بخش‌های مهمی مانند انرژی، نفت و گاز آسیب وارد کند.

♦سقف بودجه هدفمندی یارانه‌ها به ۱۰۴۶ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است، اما تحقق منابع در سال جاری تنها کمی بیش از نصف بوده است.
مشکلاتی مانند عدم وصول مطالبات گاز و فرآورده‌های نفتی، کاهش صادرات نفت و افزایش مصرف داخلی بنزین و گازوییل، تحقق بودجه را با ابهام مواجه کرده است.

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
آلودگی ارس؛ معمایی بی‌پاسخ

♦ گزارش‌های ضد و نقیض درباره کیفیت آب ارس، ابهاماتی ایجاد کرده است. وزارت نیرو قصد دارد آب این رودخانه را برای شرب تبریز منتقل کند؛ اما آلودگی به فلزات سنگین تأیید شده است.

♦ سازمان محیط‌زیست سکوت کرده، در حالی که مطالعاتی از خود این سازمان، آلودگی را نشان می‌دهد.

سه پرسش کلیدی:
۱️⃣ منطقه برداشت آب سالم کجاست؟
۲️⃣ چرا وضعیت آلودگی شفاف نمی‌شود؟
۳️⃣ آیا انتقال آب بدون معاهده ممکن است؟/ پیام ما

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


جزئیاتی جدید از قتل دانشجوی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خانواده و اقوام خالقی/ امیرمحمد نابغه و دو سال تحصیلی را جهشی خوانده بود

از سه جا به بدن پسرم ضربه زده بودند.

♦شامگاه ۲۴ بهمن ماه جاری، «امیرمحمد خالقی درمیان» دانشجوی ۱۹ ساله رشته مدیریت کسب و کار دانشگاه تهران و اهل روستای درمیان واقع در استان خراسان جنوبی در حالی که به سمت خوابگاه دانشگاه تهران می‌رفته توسط دو سارق موتور سوار مورد حمله قرار گرفته و با «سه ضربه چاقو» به قتل رسیده است. تاکنون چند مظنون شناسایی و دستگیر شده، اما هنوز عامل یا عاملان اصلی این حادثه ناگوار دستگیر نشده‌اند.

♦حدود ساعت ۹ صبح است و تازه جسد امیرمحمد به روستا رسیده است. پدر امیرمحمد؛ مولوی «عبدالرحمن خالقی» امام جمعه روستاست. پدر امیر تلفن همراهش را پاسخ می‌دهد و در واکنش می‌گوید: «پسرم نه سیاسی بود و نه سیاسی حرف زده بود.» او در پاسخ به سئوالات بیشتر می‌گوید: «امروز صبح (۲۷ بهمن) جسد امیر را شستیم. از سه جا به بدن پسرم ضربه وارد شده است؛ کتف، پهلو و قفسه سینه. پس از این حادثه چند نفر امیر را به بیمارستان شریعتی رسانده‌اند، اما او به خاطر خونریزی شدید جانش را از دست داده است. در تهران با پلیس یا مراجع قضایی روبه رو نشدیم و کسی هنوز چیزی به ما نگفته است.»

♦برادر امیرمحمد هم گوشی را گرفته و در ادامه  می‌گوید: «امیرمحمد سه روز در بیمارستان شریعتی تهران بود. امروز او را به روستایمان آوردیم تا مراسم خاکسپاری را انجام دهیم. امیرمحمد دانشجوی ترم چهارم رشته مدیریت کسب و کار در دانشگاه تهران بود. روز حادثه اولین روزی بود که امیرمحمد به سر کار رفته بود و از این بابت خیلی خوشحال بود که یک دفعه در حین بازگشت به خوابگاه این حادثه ناگوار اتفاق افتاده است.»

♦مولوی «عبدالعزیز خالقی» یکی از اقوام نزدیک خانواده در پاسخ به اینکه امیرمحمد ۱۹ سال داشته چطور ترم چهارم و سال دوم دانشگاه بوده، می‌گوید: «امیرمحمد نابغه بود. یکی، دو سال تحصیلی‌اش را جهشی خوانده بود. امیرمحمد از بچگی هم کار می‌کرد و هم درس می‌خواند.»

♦یکی دیگر از اقوام نزدیک امیرمحمد خالقی نیز می‌گوید: «امیرمحمد از اول دبستان کار می‌کرد تا بتواند خرج تحصیلش را فراهم کند. گوشی و لپ تاپ هم با پول‌هایی که به سختی پس انداز کرده، خریده بود. برای همین آن روز در برابر سارقان مقاومت کرده است. پدر او وضع مالی خوبی ندارد. به همین دلیل آن شب امیرمحمد نتوانست از وسایلی که به زحمت و با پول حلال تهیه کرده، بگذرد.»/ اعتماد

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


پیش‌بینی مرکز آمار: رشد ۶۰۱ هزار نفری جمعیت ایران در سال آینده

♦طبق آخرین گزارش مرکز آمار ایران، جمعیت این کشور تا بهمن سال ۱۴۰۳ حدود ۸۵ میلیون و ۹۶۱ هزار نفر برآورده شده است.

♦این مرکز پیش‌بینی کرده است در سال آینده، به جمعیت ایران، ۶۰۱ هزار نفر افزوده خواهد شد و به ۸۶ میلیون و ۵۶۲ هزار نفر افزایش خواهد یافت.

جمعیت مردان بیشتر از زنان

♦داده‌های مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که در حال حاضر سهم جمعیتی مردان، با اختلاف ۷۸۳ هزار نفر بیشتر از زنان است. مردان ۴۳ میلیون و ۳۷۲ هزار نفر و زنان ۴۲ میلیون و ۵۸۹ هزار نفر از جمعیت ایران را تشکیل می‌دهند.

♦همچنین ۶۶ میلیون و ۲۰۷ هزار نفر در مناطق شهری و ۱۹ میلیون و ۷۵۴ هزار نفر در مناطق روستایی زندگی می‌کنند.

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


درخواست تشکیل کمیته حقیقت‌یاب درباره قتل امیرمحمد خالقی

♦دانشجویان دانشگاه تهران روز یکشنبه ۲۸ بهمن نیز در ادامه تجمعات خود به قتل امیرمحمد خالقی اعتراض کردند. آن‌ها با قرائت مطالبات خود در پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران خواهان "تشکیل کمیته حقیقت‌یاب در مورد قتل امیرمحمد خالقی" و همچنین "انتشار عمومی اسناد دانشگاه درباره تامین امنیت اطراف کوی دانشگاه" شدند.

♦دانشجویان در بخش دیگری از مطالبات خود که متن کامل آن در کانال خبرنامه امیرکبیر انتشار یافته، همچنین خواستار "پیگیری رفتار نادرست حراست" و "معرفی اشخاص حقیقی و حقوقی مقصر" در جریان سرکوب اعتراضات دانشجویان طی دو روز گذشته شدند.

♦امیرمحمد خالقی، دانشجوی ۱۹ ساله  کارشناسی مدیریت کسب‌وکار در دانشگاه تهران بود که چهارشنبه شب در حوالی خوابگاه کوی دانشگاه هدف حمله با چاقو قرار گرفت و صبح پنجشنبه در اثر جراحات وارده جان خود را از دست داد.

♦پیکر این دانشجوی ۱۹ ساله در روز شنبه در زادگاه او روستای "درمیان" در استان خراسان‌جنوبی، تشییع و به خاک سپرده شد. بر اساس اعلام پلیس تهران عاملان قتل او "دو زورگير موتورسوار" بوده‌‌اند.

♦در همین راستا علی‌حسین رضایان، معاون دانشجویی دانشگاه تهران نیز خواستار "فعال کردن شورای صنفی در تمام دانشکده‌ها یا خوابگاه‌ها" شد تا به گفته او "مطالبه صنفی دانشجویان به صورت منسجم و در مسیر مشخص با معاونت دانشجویی و سایر معاونت‌ها مطرح شود."

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


تمام کابینه جولانی با تابعیت ترکیه!

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


واکنش سیمین غانم به تقدیم اجراهای جشنواره موسیقی فجر به او

سیمین غانم دوشنبه ۲۹ بهمن‌ماه با انتشار پیام صوتی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی اعلام کرد:

♦«به نام هستی بخش، سیمین غانم هستم. سال‌هاست در سرزمین مادری زیستم و علی‌رغم محدودیت‌ اجرا که صرفا برای بانوان بوده، ماندم و برای شادی دل‌ها چندین سال کنسرت مخصوص بانوان را اجرا کردم و جایزه‌ام را در تمام سال‌های فعالیتم از مردم خوب سرزمینم دریافت کردم اما در چند سال گذشته این فرصت نیز از من گرفته شد و نیازی به قدرشناسی از طرف مسئولان جشنواره موسیقی فجر را ندارم. با آرزوی رفع محدودیت‌ها برای بانوان هنرمند کشورم.»

♦اجراهای ششمین و آخرین روز چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر یکشنبه ۲۸ بهمن‌ماه به سیمین غانم تقدیم شد.

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


مقایسه دو اتفاق مهم اقتصادی و اجتماعی در دو هفته گذشته: برای براندازان، قتل امیر محمد خالقی و اعتراضات در کوی دانشگاه، مهم‌تر از افزایش قیمت دلار بود

♦در دو هفته گذشته، دو اتفاق اقتصادی و اجتماعی، مورد توجه گسترده کاربران شبکه‌های اجتماعی قرار گرفت؛ اتفاق اول، افزایش قیمت دلار در روزهای ۲۰ و ۲۱ بهمن‌ماه ماه بود که بشدت مورد توجه کاربران توئیتر و اینستاگرام قرار گرفت (مشروح گزارش آن را در پست قبلی می‌توانید بخوانید).

♦دومین اتفاق مهم، قتل امیر محمد خالقی، دانشجوی کارآفرین دانشگاه تهران توسط سارقان بود که با اعتراض دانشجویان در کوی دانشگاه همراه شد. این قتل و تجمعاتی که به‌دنبال آن اتفاق افتاد، در شبکه‌های اجتماعی مورد توجه گسترده قرار گرفت.

♦مقایسه این دو رویداد، بیانگر تفاوتی مهم در رفتار کاربران شبکه‌های اجتماعی است. در حالی که کاربران اینستاگرام به افزایش نرخ دلار واکنش به‌مراتب بیشتری نشان دادند، کاربران توئیتر به قتل امیر محمد خالقی و تجمعات پس از آن بیشتر واکنش نشان دادند.

♦محتوای منتشر شده در اینستاگرام در واکنش به افزایش قیمت دلار، در مجموع حداقل ۱۵۰میلیون بار دیده شده و بیش از ۱۶میلیون لایک خورده داشت، اما مطالب مربوط به قتل امیر محمد خالقی در این پلتفرم حدود یک سوم این اعداد بازدید و لایک دریافت کرده است.

♦نکته مهم در تحلیل فضای اینستاگرام آن است که صفحات اینستاگرامی عمومی و هنری در جریان افزایش قیمت دلار از جمله صفحات مؤثر بودند؛ اما در جریان قتل امیر محمد خالقی، مؤثرترین صفحات، صفحات مربوط به کاربران سلطنت‌طلب بوده است.

♦اما فضای توئیتر، کاملا فضای متفاوتی را نشان می‌دهد. در رابطه با افزایش قیمت دلار در توئیتر، بیش از ۱۱۵ هزار توئیت و ریتوئیت با کلیدواژه «دلار» منتشر شده است راجع به قتل امیر محمد خالقی، ۲۰۰ هزار توئیت و ریتوئیت منتشر شده است؛ و در مجموع راجع به قتل امیر محمد خالقی، محتوای بیشتری تولید شده است. البته به دلیل تفاوت کاربران فعال در این دو موضوع، تعداد توئیت با تعداد لایک  و بازدید همبستگی نداشته است. دلیل این امر در مقایسه شبکه بازنشرهای توئیت‌ها روشن است:

♦در فضای توئیتر، پس از مدت‌ها فعالیت همزمان و گسترده کاربران برانداز سلطنت‌طلب و غیر سلطنت‌طلب با هم دیده می‌شود. بر اساس شبکه بازنشرهای توئیت‌های مربوط به این موضوع (گراف زیر) کاربران سلطنت‌طلب ۳۲٪ درصد از شبکه، کاربران برانداز غیر سلطنت‌طلب ۲۷٪ از شبکه و کاربران طرفدار سازمان مجاهدین خلق ۶٪ از شبکه را تشکیل داده‌اند. این سه جریان روی هم رفته ۶۵٪ از شبکه را تشکیل داده‌اند؛  این در حالی است که در جریان افزایش نرخ دلار، کاربران با رویکرد براندازی ۴۴٪ از شبکه را تشکیل داده بودند.

♦کاربران روزمره‌نویس، فعالان دانشجویی و برخی از کاربران تحول‌خواه نیز ۱۸٪ از شبکه را تشکیل داده‌اند؛ در این خوشه، اکانت توئیتری امیر محمد خالقی دیده می‌شود. کاربران روزمره‌نویس و فعالان دانشجویی، برخی از توئیت‌های سابق او را بازنشر کرده‌اند و به همین جهت اکانت او در این خوشه بسیار برجسته دیده می‌شود.

♦سهم کاربران اصلاح‌طلب و اصولگرا و انقلابی در واکنش به این ماجرا، بسیار کمتر از سهم آن‌ها در جریان افزایش قیمت دلار بوده است. در حالی که در جریان افزایش قیمت دلار، کاربران انقلابی و اصولگرا ۲۷٪ از شبکه را تشکیل داده بودند، در رابطه با قتل امیر محمد خالقی فقط ۱۲٪ از شبکه را تشکیل داده‌اند؛ کاربران اصلاح‌طلب نیز حدود ۵٪ از شبکه را تشکیل داده‌اند و شاید برای اولین بار، باشد که سهم آن‌ها در شبکه بازنشرها کمتر از کاربران سازمان مجاهدین خلق باشد.

♦این داده‌ها به‌خوبی بیانگر آن است که قتل امیر محمد خالقی و اعتراضات در کوی دانشگاه، برای کاربران برانداز سوژه مهم‌تری از افزایش نرخ دلار بوده است. این در حالی است که بر اساس فضای اینستاگرام و توئیتر می‌توان گفت که برای عموم مردم و کاربران روزمره‌نویس، افزایش قیمت دلار مهم‌تر بوده است.

منبع: کانال تحلیل شبکه‌های اجتماعی مجازی

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


چوب حراج بر میراث فرهنگی و هنری ایران

نقاشی‌های دوران صفویه در حراج تهران فروخته شدند

♦بیست و دومین حراج تهران روز جمعه ۲۶ بهمن برگزار شد و در جریان آن تعدادی از آثار گران قیمت و با قدمت بیش از یکصد سال همچون «پرتره دختر نشسته» (نگارگری با حاشیه)اثر رضا عباسی (قرن ۱۱ (صفویه)، «پرتره زنی در حال قلیان کشیدن» (قرن ۱۱ ه. ق/صفویه) اثرمعین مصور ارائه شد.

♦این آثار که پیشترهم بیشینه و کمینه قیمت آنها رسانه‌ای شده بود بالاترین قیمت چکش خورده در حراج را به خود اختصاص دادند که با توجه به اهمیت میراثی این آثارمساله بعیدی هم نبود. اما اعلام خبر فروش این آثار سوال بزرگتری را ایجاد کردکه مگر می‌توان به آثار موزه‌ای و میراثی چوب حراج زد آن هم زمانی که عده ای در همین کشور با قدمت چندهزارساله، برای حفظ این میراث از جان مایه می‌گذارند.

♦لیلاخسروی مدیرکل موزه‌های وزارت میراث‌ فرهنگی در گفت‌وگو با ایرنا عنوان کرد:این اثر به صورت موروثی به یک خانواده رسیده بود، آنها عکس اثر را برای اخذ مجوز فروش برای ما فرستادند اما قبل از تشکیل کارگروه تجارت وزارت میراث فرهنگی اقدام به فروش اثر کردند./ ایرنا

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
پرواز باشکوه فلامینگوها بر فراز میانکاله

♦ تصاویری زیبا از "پرواز آرام فلامینگوها در بهشت میانکاله" از قاب دوربین مهدی‌ محبی‌پور
بهمن‌‌ماه۱۴۰۳

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


کاهش نرخ باروری در ایران؛ پاسخ طبیعی یک جامعه به ناامنی اقتصادی/ ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی که سوخت شد!

♦ایران امروز در میانه یک گذار جمعیتی بی‌بازگشت ایستاده است؛ کشوری که روزی جوان‌ترین جامعه خاورمیانه خوانده می‌شد، اکنون با سرعتی بی‌سابقه به سمت سالخوردگی پیش می‌رود. هرم سنی کشور به‌تدریج در حال وارونگی است؛ جایی که سهم سالمندان از ۴.۵ درصد در سال ۱۳۹۳ به ۶.۳ درصد در ۱۴۰۲ رسیده، در حالی که سهم نوزادان زیر یک سال در همین بازه از ۰.۶ به ۰.۴ درصد کاهش یافته است.

♦به گزارش اقتصاد ۲۴، پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که نرخ رشد جمعیت ایران تا سال ۱۴۲۰ به صفر نزدیک خواهد شد. این آمار‌ها نه تنها زنگ خطر را برای آینده اقتصادی و اجتماعی کشور به صدا درآورده، بلکه نشان می‌دهد سیاست‌های دو دهه اخیر برای افزایش نرخ زادوولد، به بن‌بستی عمیق رسیده است.

♦اما چرا این تلاش‌ها ناکام مانده؟ پاسخ را باید در تقابل میان واقعیت‌های اقتصادی، اجتماعی و رویکرد‌های سیاستگذاری جست‌و‌جو کرد.

♦از اواسط دهه ۸۰، ایران با تغییر جهت در سیاست‌های جمعیتی، از کنترل موالید به سمت تشویق فرزندآوری حرکت کرد. نخستین گام‌های جدی در این مسیر با تصویب سیاست‌هایی در دولت نهم آغاز شد که هدف اصلی آنها افزایش نرخ زاد و ولد اعلام شد. این سیاست‌ها شامل بسته‌های متنوعی مانند تسهیل فرآیند ازدواج جوانان، اجرای طرح آتیه مهر امام رضا برای ایجاد حساب‌های پس‌انداز بلندمدت برای فرزندان، گسترش مدت مرخصی زایمان از ۶ به ۹ ماه و تعهد برنامه ششم توسعه به افزایش نرخ باروری کل به بیش از ۲.۵ فرزند بود.

♦اما بررسی آمار‌های یک دهه اخیر نشان می‌دهد که این تلاش‌ها نه تنها به افزایش معنادار نرخ تولد منجر نشده، بلکه در مواردی، شکاف عمیقی بین اهداف تعیین‌شده و واقعیت‌های میدانی ایجاد کرده است. یکی از محوری‌ترین سیاست‌ها، قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بود که در سال ۱۴۰۰ به تصویب مجلس رسید.

♦این قانون با محوریت حذف غربالگری‌های جنینی و جرم‌انگاری برخی روش‌های پیشگیری از بارداری و بعد‌ها فجایعی، چون لغو محدودیت بارداری زیر ۱۸ سال، همراه با مشوق‌های مالی سنگین، انتقادات گسترده‌ای را از سوی کارشناسان و جامعه مدنی برانگیخت. با این حال، پیچیدگی بیشتر زمانی آشکار می‌شود که به مصوبات فرعی و پراکنده دیگر نیز توجه کنیم: افزایش مکرر مبلغ وام ازدواج، اعطای امتیاز‌های استخدامی به والدین (مانند ۲۰۰ امتیاز اضافی برای هر فرزند طبق بند ۴ ماده ۶۸ قانون خدمات کشوری)، یا تصویب تسهیلات ودیعه مسکن برای خانواده‌های دارای سه فرزند در سال ۱۳۹۹./ اقتصاد۲۴

📌 متن کامل

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


حصر، دلیل یا علت؟
احسان شریعتی در گفتگو با ایران فردا


1️⃣« دلیل موجده‌ی» حصر چه بوده که از پس «۱۴ سال»، و‌جابجایی «چهار دولت» با گرایشات متفاوت، گشایشی در آن رخ نمی‌دهد؟

♦زمانی از یکی از کارمندان وزارت اطلاعات، که مسئول بررسی امکان فعالیت فرهنگی بنده بود، همین پرسش شما را مطرح کردم، پاسخ داد:«می‌گویند برای امنیتِ ایشان این کار را می‌کنیم، می‌ترسیم (از سوی هواداران افراطی نظام) علیه ایشان تعرضی صورت گیرد و مسئولیتش به گردن ما بیافتد!» پس دلیلش را «ترس از چیزی" می‌دانستند و گویی«حصر» بلاتشبیه نوعی اسکورت ایمنی است!حال آن‌که همه می‌دانند حصر چیست؟ چیزی‌بدتر از حبس و شبیه سلول انفرادی به‌منظور قطع هرگونه ارتباط با دنیای برون ودیگران. و به گزارش یکی از روحانیونی که خود پیشتر از مسئولان و پس از ۸۸، مدتی در حصر بود، جهنمی است که حتی در درون خانه نیز دایم در عذابی و زیر نظر و..؛ و اما پرسش شما این است که امروز، آن «دلیل» موجده‌ («ترس از چیزی»)، پس از چهارده سال و‌ جایگزینی چهار دولت با گرایشات گوناگون، چرا هنوز بلاموضوع (و تبدیل به «ترس از هیچ چیز»، به‌تعبیر هایدگری) نشده است؟

♦مناسب‌ترین پاسخ شاید این باشد که این حصر دیگر«دلیلی» ندارد و در عالم واقع بلاموضوع شده است؛ اما همچنان «علّتِ موجبه»‌ای دارد (به هر دو معنای علت: سبب و بیماری) و آن «ترس» ترازِوجودی(بودن یا نبودن) از«ناترازی» است.ناترازی،کلیدواژه‌ای که این روزها به‌شدت آلامُد شده،هم دلیل موجده‌‌ی همه‌ی«ابربحران‌»های تودرتو و هم علت موجبه‌ی همه‌ی «تعطیلی‌»های حکومتی است و «به حالتِ ناپایداری اشاره دارد که در آن نیروها در تعادل نیستند،مثلا در اقتصاد،میانِ‌عرضه و تقاضا و موجبِ ناکارآمدی بازار»؛ و در سیاست؟ تناسبِ میانِ اکثریتِ محکوم واقلیتِ حاکم.اگر این ترس از ناترازی نبود که خانه‌ی دکتر مصدق در احمدآباد هنوز،برغمِ تغییر چند نظام و دولت و کودتا و انقلاب و دهه‌ها جنبش و خیزش و..،در حصر باقی نمی‌ماند! خواهید گفت دیگر نه مصدق زنده مانده و نه شاه، پس چرا خانهٔ اولی همچنان در حصر است و قصر دومی نه؟! زیرا، «قدرت»، به تعریف فوکو، یک نسبتِ منتشرِ چندشکلی در جامعه و تاریخ است، و هرچند «نمادین»باشدو بدون مصداق‌های عینی و متعیّنِ اینجایی و اکنونی. کارکرد نمادین آن هم بازتولید و استمرارِ همان مناسباتِ قدرت است. خواهید گفت چرا قدرتمندان برای حفظ خود از تاریخ درس نمی‌گیرند؟ پاسخ را پیش تر هگل داده است: ۱- هر بُرهه از تاریخ خودویژه،منحصر به فرد و غیرمکرر است؛ ۲- درس‌های تاریخی در برابر شور و شغب و حب و بغض و اغراضِ بازیگرانِ تاریخ‌ساز در موقعیتِ زنده و اضطراری، به نصایح کلی و رنگ‌باخته و بی‌اثر تبدیل می‌شوند!
 
2️⃣ بیانیه‌ی آخر میرحسین موسوی،مبنی بر «همه پرسی/مجلس موسسان/قانون اساسی جدید»، آیا متناسب با ظرفیت‌های روانی جامعه و همچنین ظرفیت‌های عینی نیروهای سیاسی ایران است؟تحقق چنین چشم اندازی با چه ابهامات و موانعی روبروست؟

♦دلیلِ موجده‌ی مطرح شدنِ ضرورتِ‌ «همه‌پرسی» با چشم‌اندازِ بازبینیِ قانونِ اساسی برایِ «گذار» و برون‌رفت از بن‌بست و بحرانِ ساختاریِ ناشی از دوگانگی در «اساسِ قانونِ» موجود، از اواخر دوره‌ی ریاست‌جمهوریِ خاتمی شروع شد و از پیِ عدم توفیقِ دوره‌ی «اعتدال‌گری مصلحتی» دولتِ روحانی و به‌طور کلی پس از ناکامی‌ دو دهه  اصلاح‌طلبیِ حکومتی،مطرح شد. بنابرهمین گشت یا چرخش (شیفت) دورانی و تطور و تحولِ جنبش مدنی ومطالباتی، شعارِ «اجرای بی تنازلِ» قانون اساسی به «بازبینی» آن تغییر یافت.
بنابراین، این چشم‌انداز«متناسب با ظرفیت‌های روانی جامعه»ای بود که به دلیلِ نومیدی از امکانِ اصلاح از طریق «چانه‌زنی از بالا»، از آن پس، تنها به فشار حداکثری «از پایین» می‌اندیشید. در مورد «نیروهای سیاسی» اما، به علتِ متشکل نبودن و در فقدانِ هم‌رأیی نظری و همسویی عملی حداقلّی، و نبود بدیلی عینی با شعاری مشترک و مطالبه‌ای انضمامی، آنچنان که در جنبش های مدنی کارگران و معلمان و زنان و ..، شاهد آن هستیم، نه فقط با «مانعِ» بیرونیِ انسداد و سرکوب، بل‌که همچنین با ابهاماتی در مورد چگونگی «تحققِ» گام به گام روبرو بوده و هست.

♦مشکلِ‌ سیاست‌گذارانِ حصر و حصار و انحصار، دیگربار، همین نقیصه است که از آنجا که نمی‌توانند از تاریخ درس بیآموزند مجبور به تکرارِ آن می‌شوند و البته بار دوم به‌شکل مُضحکِ داستان. در نتیجه، جامعه را هم دچار همان آفت و رفتار واکنشی می‌سازند که در شعر «کتیبه‌»ی اخوان توصیف شده که بر هر دو روی تخته سنگ، نبشته بودند :
«کسی راز‌‌ مرا داند که از این رو به آن رویم بگرداند!»
و یا امروزه گاه در این شعار شنیده می‌شود که:
«مرگ بر دیکتاتور!»،
«دیکتاتور، روحت شاد!»/ ایران فردا
http://t.me/iranfardamag

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


« عاملیت هنرمندان و سیاست »

✍️ فریبا نظری 
تقدیم به هنرمندان سرزمینم:
#حسین_علیزاده  و #محسن_چاوشی

♦سومین روز چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به پاس نقش برجسته استاد حسین علیزاده در ارتقای موسیقی ایرانی، به این موسیقی‌دان، آهنگ‌ساز، پژوهشگر و نوازنده تار و سه‌تار تقدیم شد؛ اما این نامگذاری گلایه‌مندی این استاد پیش‌کسوت را به همراه داشت. علیزاده با انتشار متنی با بیان اینکه همه افتخارم در موسیقی ایران همواره عدم حضور در جشنواره موسیقی فجر بوده است نوشت:
من از هرگونه بزرگداشت از طرف ارگان‌های حکومتی بی‌نیاز هستم، پیوسته سپاسگزار مردم آگاهی‌ام که بی‌دریغ پشتیبان هنر و هنرمندشان در هر شرایطی بوده‌اند. با عشق و احترام به ایران سرافراز و هنرمندان آزاده »( شرق، ۲۷ بهمن ۱۴۰۳).

♦ پس از انتشار اخبار تقدیم روز پنجم جشنواره موسیقی فجر به محسن چاوشی این خواننده نیز همچون حسین علیزاده نسبت به استفاده‌ از نامش در جشنواره موسیقی فجر واکنش نشان داد:
مطلع شدم که برگزارکنندگان جشنواره موسیقی فجر از من نامی در روز پنجم این برنامه (با عنوان تقدیم و...) آورده‌اند. نه راضی‌ام به چنین چیزی و نه علاقه به شنیدن نام خود (به هر بهانه و دلیلی) در چنین موقعیت‌ها و محافلی دارم‌» ( اعتماد، ۲۷ ۱۴۰۳).

موسیقی در ایران پس از انقلاب ۵۷، داستان پیچیده و دوگانه‌ای دارد که می‌تواند گویای چرایی کنش‌های اعتراضی هنرمندان این میدان باشد. مواردی همچون:

♦ممنوعیت و حد و حصر موسیقی و هنرمندان و ابزار آن در طی پنج دهه اخیر.

♦استفاده ابزاری از موسیقی در بزنگاه های سیاسی و ایدئولوژیک مانند انقلاب سال ۵۷، جنگ هشت ساله با عراق، انتخابات دوره های مختلف، مناسبت‌های مذهبی اعیاد و عزاداری‌ها؛ با اتخاذ سیاست دوگانه در این میدان. 

♦تاکید و تداوم سیاست تابوانگاری موسیقی در گفتمان رسمی جمهوری اسلامی همراه با گسترش و افزایش موانع و محدودیت‌های عملی برای رشد و توسعه آن در کشور، در رسانه، آموزش، اجرا، معرفی به کودکان و نوجوانان.

♦تداوم و افزایش سیاست سلبی ویژه زنان در حوزه‌ی موسیقی و ممانعت از عاملیت آنان در این میدان بطور خاص و آشکار.

♦ایجاد زمینه آسان و بدون موانع برای پیوند موسیقی در سبک های خاصی مانند پاپ در مداحی‌ها با استفاده ابزاری ایدئولوژیک از موسیقی و برپایی محافل مداحی مذهبی با شیوه‌های دیسکویی و تلفیق گونه‌هایی چون پاپ و راک و جاز و رپ؛ در ادامه‌ی سیاست دوگانه و یک بام و دو هوا نسبت به موسیقی.

♦نفی عاملیت هنرمندان در سبک و شیوه‌های اختصاصی خود، در اتخاذ رویکرد اجتماعی و سیاسی و فرهنگی، و نیز در ارتباط با گروه‌های مختلف جامعه.

♦این کنش‌های اعتراضی، پیش از هر چیز نشان دهنده‌ی احساس عاملیت و به عینیت درآمدن آن در هنرمندان میدان موسیقی ایران است که در این سرزمین داستانی بسیار طولانی دارد و دیرزمانی است به روایت درآمده است.

♦تاریخ موسیقی ایران از زمان‌های بسیار دور و از تمدن‌های باستانی آغاز شده و تا عصر حاضر ادامه پیدا کرده است.

♦چنین پیشینه‌ای همچون چشمه‌ای زلال و گوارا راه خویش را از میان صخره‌ها و کلوخ‌ها و خارها پیدا می‌کند و در ذهن و جان ساکنان هر دوره‌ای، رسوخ کرده و مسیر خود را می‌رود تا به تشنگان و نوشندگان برسد و وجودشان را سیراب نماید. نوشندگان کافی است بخوانند و بنوازند و با گوش جان بشنوند که این خود چشمه را جوشان خواهد نمود.

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


چرا بر حفظ فیلترینگ اصرار دارند؟

✍️مجید شیعه‌ علی

♦یکی از اصلی‌ترین وعده‌های دولت پزشکیان، تلاش برای رفع فیلتر شبکه‌های اجتماعی بوده است. در ماه‌های اخیر، اصلاح‌طلبان تلاش کرده‌اند تا در شرایط بحرانی موجود، با رفع فیلتر برخی شبکه‌های اجتماعی، برای دولت بی‌پشتوانه‌ی پزشکیان دستاوردی ایجاد کنند. اما با وجود تمام این تلاش‌ها، دستاوردهای دولت حداقلی بوده و با نقدهای شدید مخالفان و منتقدان مواجه شده است.

♦این عدم موفقیت دولت در همسو کردن سایر ارکان قدرت در حالی است که بنابر آمار و ارقام، فیلترینگ نتوانسته تاثیر عمده‌ای بر رفتار کاربران بگذارد و ابزارهای داخلی نیز نتوانسته‌اند به رقیبی برای نمونه‌های خارجی تبدیل شوند. پس مقاومت برای حفظ فیلترینگ چه دلیلی دارد؟

♦برای یافتن علل اقدامات حکومت‌های اقتدارگرا، می‌توان دو جنبه را از هم تفکیک کرد: نخست، تصمیم‌گیری برای منافع شخصی، و دوم، درک جریان‌های سیاسی درون حکومت از منافع کلی نظام اقتدارگرا. به عنوان مثال، در گزارش‌های تاریخ شفاهی هاروارد آمده است که در برخی موارد، سران نظامی کشور به دلیل دریافت رشوه، تمایل به خرید نوع خاصی از تسلیحات نشان می‌دادند یا سران غیرنظامی قرادادهای اقتصادی خاصی را برای منافع شخصی توجیه یا منعقد می‌ساختند.

♦در شرایط امروز ایران نیز به نظر می‌رسد فسادهای اقتصادی تاثیر به‌سزایی بر عملکرد مسئولان در جنبه‌های مختلف داشته است. مشهور است که عوامل فیلترینگ با فروشندگان فیلترشکن پیوند دارند یا حتی یکی هستند. اما جنبه‌ی دیگر مسئله، حفظ منافع و حیات حکومت اقتدارگراست.

♦مان‌طور که در رفتار تصمیم‌گیران مشاهده می‌شود، تهدیدهای امنیتی همیشه باعث تحریک آن‌ها به سمت فیلترینگ بیش‌تر شده است. در ادامه، به علل امنیتی فیلترینگ برای حاکمیت می‌پردازیم.

📌متن کامل یادداشت را در لینک زیر مطالعه فرمایید:
https://telegra.ph/NAI-02-15-3

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


سخنی با بازجوی پدرم!

✍️محمد قمیشی

♦چهارشنبه، پنج‌شنبه، جمعه، شنبه، یکشنبه، دوشنبه.
شش روز.
شش روزِِ تمام بازجویی.
کجا؟
توسط چه ارگانی؟
توسط چه اشخاصی؟
به دستور چه کسی؟
با چه اتهامی؟
بر مبنای کدام قانون؟
الله اعلم

♦جناب بازجوِ محترم، وقتی بازجویی چندین و چند ساعته و مخفیانه‌ات تمام شد و پرونده را بستی و مهر و موم کردی قبل از اینکه به ما زنگ بزنی و چیزی بگویی کمی صبر کن.
چند سوال برایت می‌نویسم، از او بپرس، بعد زنگ بزن.

♦- حتما از آن‌ کسی که آن‌ سوی میز نشسته بپرس روزی چند قرص می‌خورد؟ حالا بگو تا جریان هر کدام را برایت تعریف کند.
- حتما از آن‌ کسی که چندین شب در انفرادی نگهش داشتی تا احدُالناسی از وجودش خبر نداشته باشد، بپرس چهار سال از بهترین روزهای جوانیش را به چه امیدی در مفقودی، در اردوگاه‌هایی که کسی نمی‌دانست حتی وجود دارند به سر برده؟

♦- بپرس جای کابل‌های عراقی‌ها، هنوز روی بدنش هست یا نه؟ بپرس چگونه تحملشان می‌کردی؟
- حتما از آن‌کسی که خانه‌اش را، تک تک کتاب‌هایش را و تمام دار و ندار خود و خانواده‌اش را زیر و رو کردی تا چیزی بیابی بپرس، شب‌ها خواب چه چیز می‌بینی که ناگهان می‌لرزی و فریاد می‌زنی، اسماعیل.

♦- حتما کاغذی در اختیار آن مرد که گناهش بر تمام عالم آشکار است قرار بده، بگو نام بهترین دوستانش را برایت بنویسد. کمکت می‌کنم، بیشترشان را در بهشت‌آباد اهواز قطعه شهدا می‌توانی پیدا کنی.

♦- حتما از او بپرس آقا رحیم چرا نرفتی خارج؟ تو که با همه چیز ما مشکل داری.
بپرس، دروغ نمی‌شنوی. اعتماد کن. حالا پرونده بسته‌ست. دلیلی برای دروغ گفتن نیست.
- بپرس وقتی از اسارت برگشتی چرا از مکانیک شریف انصراف دادی و رفتی دنبال علوم سیاسی دانشگاه تهران؟ مگر چه آرزویی داشتی؟
- حتما از پدرم بپرس چرا با دکتری‌ِ علوم سیاسی، با رتبه‌ی ممتاز از بهترین دانشگاه، نتوانستی در هیچ دانشگاهی تدریس کنی و سال‌ها خانه‌نشین شدی؟

♦بپرس آقای بازجو
بپرس

♦پرونده بسته‌س جناب بازجو محترم
خسته نباشید!!
همان پرونده را تحویل بده، برو و شب راحت بخواب. اگر توانستی یک شاخه گل نرگس هم از طرف پدرم از سر راه برای خودت بگیر.
اینها مردان بخششند.

فرزند “قهرمان” رحیم قمیشی

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
آقای زاکانی! معلولان و سالمندان را از تهران اخراج کنید!

♦تهران پشت انبوهی از معضلات حل‌نشده مدفون شده و مدیریت شهری پشت تبلیغات و اقدامات نمایشی.

♦آخرین آمارها از وجود بیش از ۱۲۰ هزار خانوار در تهران، دست‌کم با یک عضو معلول حکایت دارد. پایتخت اما نه تنها برای معمولان که برای سالمندان نیز متناسب‌سازی نشده است.

♦در این گزارش تصویری، برخی از مشکلات معلولان و سالمندان در سطح شهر تهران را می‌بینید. شهری که علیرضا زاکانی شهرداری آن، گویی هنوز در فضای تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری گیر کرده است./فراز

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


نامه ضیا نبوی از زندان، در دفاع از حق انسانی و قانونی او برای ادامه تحصیل و حضور در آزمون دکترا

حنانه نبوی

♦‏این پنجشنبه ضیا آزمون دکتری داره.
علی‌رغم ماه‌ها آمادگی برای کنکور و دوندگی خانواده‌م، ما امیدمون رو برای اینکه ضیا بتونه در کنکور شرکت کنه داریم از دست می‌دیم!

♦ضیا به همین خاطر نامه‌ای نوشته به رئیس قوه‌قضائیه که پیجش منتشر کرده.

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


رئیس جمهور آرژانتین به‌دلیل تبلیغ رمزارز لیبرا با اتهام کلاهبرداری روبه‌رو شد

♦به نظر می‌رسد گروهی از وکلا در آرژانتین قصد دارند «خاویر میلی»، رئیس‌جمهور این کشور، را به‌دلیل تبلیغ توکن پرحاشیه لیبرا به دادگاه بکشانند. این توکن فقط چند ساعت پس از عرضه، بیش از ۹۰ درصد ارزش خود را از دست داد اما سازندگان آن توانستند ده‌ها میلیون دلار پول به جیب بزنند.

♦چند وکیل، مهندس و اقتصاددان آرژانتینی شکایتی کیفری علیه خاویر میلی به اتهام کلاهبرداری به دادگاه تقدیم کرده‌اند و امیدوارند رئیس‌جمهور را به‌دلیل تبلیغ توکن لیبرا مجبور به پاسخگویی کنند.

♦«جاناتان بالدیویزو»، یکی از شاکیان این پرونده، میلی را به نقض قانون اخلاق عمومی که مقامات آرژانتین را به اعلام دارایی‌های خود ملزم می‌کند، متهم کرد. وضعیت رسیدگی به این پرونده هنوز مشخص نیست و شاید قاضی برای رسیدگی به آن انتخاب شود یا دادستان دستور تحقیقات بیشتر را صادر کند./دیجیاتو

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


بازخوانی انقلاب ۵۷

میزگرد باحضور:

👤حبیب اله پیمان
| دبیرکل جنبش مسلمانان مبارز

👤بهروز خلیق
| عضو رهبری وقت سازمان فداییان خلق «اکثریت»

👤صادق زیباکلام
| استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران

👤عباس نعیمی جورشری
| دکترای جامعه‌شناسی سیاسی
| مدیر نشست

و گفتار آزاد پایان برنامه؛
شهرام اقبال زاده، یوسف بنی طرف، فرخ نگهدار و...


📌 موارد قطعی و افت صدا ناشی از کیفیت اینترنت داخل ایران است.

📌گروه جامعه‌شناسی حقوق انجمن جامعه‌شناسی ایران | وبینار بین المللی ۱۶ بهمن ۱۴۰۳

کانال رسمی گروه جامعه شناسی حقوق انجمن جامعه‌شناسی ایران
@sociologyoflaw
@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
حاج محمد باقر بختیار: " به علی‌ خامنه‌ای هم می‌خوام بگم, حال که این شرایط و این همه ظلم و جور رو برای مردم شریف ایران به وجود آوردی،

♦قطعا! بدون مردم پاسخ جدی‌ای رو به شما خواهند داد! "

♦علی‌‌رضا بختیار (فرزند محمدباقر) نوشته:
پدر این فیلم رو ساعتی‌ قبل از خروج از منزل در ۲۵ بهمن برای بنده فرستادند.
دغدغه‌اش این بود که حال که بعضی‌ از همرزمانش را سرکوب‌گران دستگیر کرده‌اند،

♦به عهدش با دوستان وفا کند، و این کار را کرد!
هم اکنون بسیاری از دوستان آزادند و حاج محمدباقر بختیار، در بند.
جانباز تیر و ترکش، اعصاب و شیمیایی‌ست. تنها دارو‌هایش یک ساک می‌‌شدند.

♦حاج محمدباقر بختیار در حالی‌ امروز از آزادی به شرط وثیقه سر باز زد، که حتی چند ساعتی‌ بدون داروهایش خطر جانی برایش دارد.

melimazhabi.com
@mellimazzhabi

Показано 20 последних публикаций.