🔺
علت تغییرات در اولویت ها در انتخاب رشته های دستیاری چیست؟
🔹بیشترین تمایل به سمت تضمین شغلی آینده است. نگرانی هایی برای بعضی از رشته ها ایجاد شده هر چند با بعضی از این نگرانی ها موافق نیستم ولی در کل تمایل به رشته های ماژور و روانپزشکی و نورولوژی و چشم نسبت به سال های گذشته افت کرده و رشته هایی که تضمین شغلی قوی تری دارند افزایش تقاضا داشته اند از جمله پوست و ENT و رادیولوژی.
🔹افت رشته چشم بیشتر مرتبط با لزوم فلوشیپ گرفتن هست که عملا این رشته را به ۶ سال افزایش میدهند.
🔹افت نسبی رشته نورولژی بدلیل عدم وجود پروسیجر های درامد زا می باشد و با بولد شدن بیشتر طب فیزیکی این قضیه پررنگ تر خواهد شد.
🔹رشته پاتولوژی و طب فیزیکی با وجودیکه تضمین قوی برای درآمد های بالا ندارند ولی همچنان به دلیل سبک زندگی سبکتر در رزیدنتی و به عنوان متخصص، افزایش نسبی تقاضا داشته اند.
🔹رشته هایی که علاقه بالا میطبند ولی با این وجود سخت هستند و آینده پردرآمدی نسبت به سختی شان ندارند مثل نوروسرجری افت همیشگی داشته اند.
🔹نکته جالب اینجاست که رشته هایی مثل نوروسرجری و کاردیوسرجری و جراحی جنرال در دنیای خارج از ایران، بسیار باارزش و با در آمد بالا هستند ولی در ایران چنین چیزی نیست.
🔹رشته چشم پزشکی هم در ایران هم خارج از ایران همواره جز ۳ رشته برتر بوده و هستند و اتفاقی که امسال افتاد کمی عجیب بود.
🔹واقعیت میدانی در ایران این است که رشته های وابسته به دولت و بیمارستان دولتی اصلا درآمد بالایی ندارند و سختی بالاتری دارند.
#دکتر_رفیعی
@medpodcast