Фильтр публикаций


.
دوره‌ی تربیت مربی دوستدار کودک در ماه اردیبهشت برگزار خواهد شد.
این دوره‌ی مجموعه‌ای است از ۱۰ مبحث پایه و کاربردی برای مربیان کودکان.

۱۰ سرفصل آموزشی:
- آشنایی مقدماتی با رویکرد آموزش انسانگرا
- بازی
- هنر
- قصه‌گویی
- پروژه
-  مراحل رشد
- نمایش خلاق
- حقوق کودک
- موسیقی کودک
- کودکان با نیازهای ویژه

زمان: از ۱۴ تا  ۲۶ اردیبهشت (به غیر از شنبه‌ها و دوشنبه‌ها)
- ساعت برگزاری در روزهای پنجشنبه و جمعه:
۱۰ تا ۱۴
و در بقیه‌ی روزهای هفته:
از ساعت ۱۴ تا ۱۸

برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام در دوره‌ی تربیت مربی موسسه‌ی پژوهشی کودکان دنیا، به دو طریق می‌توانید اقدام کنید:
- ثبت‌نام تلفنی، از شنبه تا چهارشنبه، ساعت ۹ تا ۱۵:
۰۲۱ - ۲۶۴۱۱۵۱۸

- ثبت‌نام از طریق ارسال پیام در تلگرام:
۰۹۰۴۵۷۵۳۱۵۴




معرفی سخنرانان
آموزش های جایگزین

دکتر چارلی مورنو رومرو یکی از متخصصان آموزش دموکراتیک در اتحادیه اروپاست. او اصالتاً اهل کلمبیا است، اما سال هاست که در کشور استونی زندگی و کار میکند. مسیر دانشگاهی او از فیزیولوژی به انسان شناسی در دوره فوق لیسانس رسید و سپس دکترای خود را در رشته آموزش و پرورش گرفت با تمرکز بر آموزش دموکراتیک ،همگانی و عدالت محور.
دکتر رومرو همواره به شیوه‌های آموزشی نوآورانه فکر می کند ، از آن‌ها حمایت می‌کند و کمک می کند تا دانش آموزان بتوانند فعالانه در یادگیری خود مشارکت کنند. تحقیقات و تخصص عملی او بر آموزش دموکراتیک، یادگیری خودراهبر، فراگیری زبان، سواد رسانه ای و تقویت عدالت اجتماعی از طریق آموزش متمرکز است. از سال 2019 تا 2024،به عنوان هماهنگ کننده عمومی Suvemäe، یک مدرسه دموکراتیک در یک مدرسه دولتی در استونی کار می کرد. در حال حاضر، به عنوان عضو شورای جامعه آموزش دموکراتیک اروپا (www.eudec.org) و عضو موسس شبکه آموزشی حق محور فعالیت می کند.
جای خوشحالی است که دکتر چارلی رومرو یکی از سخنرانانی است که در برنامه آموزش جایگزین که در 11 و 12 اردیبهشت در موسسه پژوهشی کودکان دنیا برگزار می شود ، اندیشه ها و دستاوردهای خود را با ما در میان می گذارد .
برای ثبت نام حضوری و غیرحضوری در این برنامه با ما تماس بگیرید
9045753154




معرفی سخنرانان
کارگاه آموزش های جایگزین

جِ‌آنا کلمنتس مادر، نویسنده، بنیان‌گذار و تسهیل‌گر آموزش دموکراتیک در آفریقای جنوبی، و یکی از اعضای بنیان‌گذار شبکه آموزش مبتنی بر حقوق است. او متعهد به حمایت از رویکردهای آموزشی است که تمامی حقوق انسانی را برای همه‌ی جوانان تأمین می‌کند و همچنین به توسعه استانداردهای بهترین روش‌ها در آموزش خودگردان می‌پردازد.
او مقالات و کتاب‌های بسیاری درباره‌ی آموزش نوشته است که برخی از آن‌ها به زبان‌های فرانسوی و آلمانی میز ترجمه شده‌اند. همچنین، جِ‌آنا به‌عنوان سخنران در بسیاری از کنفرانس‌های کلی و بین الکللی شرکت کرده است . او چندین دوره‌ی آموزشی آنلاین برای والدین و تسهیل‌گران در سراسر جهان طراحی کرده و صدها والد و مربی را در زمینه‌ی تسهیل آموزش خودگردان در مدل‌های مختلف آموزش داده است.
از جمله آثار او می‌توان به این کتاب‌ها اشاره کرد:
"کمک! فرزند من از مدرسه متنفر است!"

اگر مدرسه باعث دیسلکسی (اختلال خواندن) شود؟"

"کمک به پروانه برای خروج از پیله – کتاب ۱: آموزش خودگردان چگونه کار می‌کند و چرا؟"

"کمک به پروانه برای خروج از پیله – کتاب ۲: چگونه می‌توانیم از کودکان و نوجوانان در آموزش خودگردان حمایت کنیم؟"

کتاب آینده‌ی او با عنوان "گچ و پنیر" به بررسی مفهوم و تأثیر کلمه‌ی "اجباری" در قوانین آموزشی می‌پردازد.
جای خوشحالی که خانم کلمنتس در سمینار آموزش های جایگزین که در موسسه پژوهشی کودکان دنیا برگزار می شود ، سخنرانی خواهند کرد .
برای ثبت نام حضوری و غیرحضوری با ما تماس بگیرید .
9045753154




آشنایی با سخنرانان
کارگاه آموزش های جایگزین

دکتر ریانون فرث استادیار جامعه‌شناسی آموزش در دپارتمان آموزش دانشگاه UCL انگلستان است. وی همچنین به عنوان مدیر برنامه کارشناسی ارشد جامعه‌شناسی آموزش فعالیت می‌کنند.
او دکترای جامعه‌شناسی سیاسی خود را در دانشگاه ناتینگهام به اتمام رساند و فوق دکترای خود را با تمرکز بر آرمان‌شهرهای آموزشی (در نظریه، ادبیات و عمل) و بررسی روش‌های آموزشی انتقادی در جنبش‌های اجتماعی رادیکال گسترش داد.
دکتر ریانون فرث یکی از برجسته ترین شخصیت های علمی در حوزه میان‌رشته‌ای جامعه‌شناسی ، فلسفه و آموزش است. او یکی از معدود متخصصان آموزشی است که در زمینه فلسفه و مبانی آموزش های آنارشیستی ، جنبش های رادیکال و تفکر انتقادی با تمرکز بر آموزش کار می کند .
جای خوشحالی است که خانم دکترفرث یکی از سخنرانان سمینار آموزش جایگزین است که از سوی موسسه پژوهشی کودکان دنیا برگزار می شود و دیدگاه های خود را در زمینه مبانی آموزش های رادیکال با ما سهیم می شود .
برای شرکت حضوری و غیرحضوری در این کارگاه می توانید با شماره زیر تماس بگیرید

+989045753154




نام شخصیت: آلیس
سال تولد: ۱۸۶۵
محل تولد: انگلستان

آلیس نام شخصیت هفت ساله‌ی داستانی است با نام «آلیس در سرزمین عجایب» که لوییس کارول آن را نوشته است. ماجرا از جایی آغاز می‌شود که آلیس از سر اتفاق خرگوشی را می‌بیند که لباس به تن دارد و حتی یک ساعت جیبی همراهش است. او دنبال خرگوش وارد یک سوراخ می‌شود و بعد به جهانی سراسر متفاوت و خیال‌انگیز سقوط می‌کند.

«آلیس در سرزمین عجایب» به خیال‌های بی حد و مرزش مشهور است و هر لحظه شما را با یک ماجرای باورنکردنی غافلگیر می‌کند. درواقع لویس کارول با نوشتن این داستان ادبیات فانتزی را به جای جدیدی کشاند و بعدها بسیاری از نویسندگان از سبک او الهام گرفتند.
ماجراهای آلیس به ما جسارت داد که از مرزها بگذریم و تا آنجا که می‌توانیم به خیال خود امکان پرواز بدهیم.

در طول صد و شصت سال گذشته شخصیت آلیس مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. جنبش سورئالیست در هنر و ادبیات، روانشناسان فرویدی، بسیاری از اهالی اندیشه و فلسفه، کارگردانان سینما و تئاتر، تصویرگران، نقاشان و بسیاری حوزه‌های دیگر بارها و بارها به آلیس پرداخته‌اند و از او به عنوان نمونه‌ای در معرفی کار خودشان استفاده کرده‌اند. حتی دیگر مخاطب این داستان و آثاری که بر اساس آن ساخته شد، کودکان نبودند و بزرگسالان نیز مخاطب این آثار قرار گرفتند.
بیش از چهل فیلم و انیمیشن سینمایی، و به همین تعداد فیلم و سریال تلویزیونی بر اساس ماجراهای آلیس به زبان‌های مختلف ساخته شده است. و بارها و بارها در نقاط مختلف جهان روی صحنه‌ی تئاتر رفته است.
در کشور ما نیز بیش از ده بار این اثر توسط مترجمان و ناشران مختلف به فارسی برگردانده شده است.

امروز می‌توانیم:
- یکبار دیگر این داستان را بخوانیم. ترجمه‌های خوبی به فارسی ارائه شده است.
- یکی از ساخته‌های سینمایی آلیس در سرزمین عجایب را با هم ببینید.
- تصویرگران و نقاشان بسیاری بر اساس آلیس آثاری خلق کرده‌اند. می‌توانید آثار سالوادور دالی را ببینید یا در اینترنت نقاشی‌های متفاوت دیگر را پیدا کنید.
-  آلیس به دنیا آمد تا ما دیگر از خیالپردازی نترسیم. بنابراین با هم خیال‌پردازی کنیم، هرچه عجیب‌تر بهتر.






آشنایی با سخنرانان
کارگاه آموزش های جایگزین

گابریل گرویس یکی از کارشناسان جامعه آموزش دموکراتیک اروپاست که به همراه خانواده اش در برلین زندگی می کند. او با همه تخصص های آموزشی ای که دارد خود را یک معلم می داند که از سال 2007 در محیط های آموزشی مختلف کار می کند، اما عمدتاً در آموزش دموکراتیک.
گابریل گرویس در سال 2016 به همراه همکارانش مدرسه آزاد دموکراتیک در جزایر قناری را تاسیس کرد که مدتی مدیر آموزشی این مدرسه نبز بود و از سال 2023 مدیر آموزشی "Naturkindergarten Berlin Mitte" یکی از مدارس دموکراتیک اروپاست .
او در عین حال به عنوان هماهنگ‌کننده روابط بین المللی جامعه آموزش دموکراتیک اروپا ، فعالیت می کند و برای رسمیت شناختن روزافزون آموزش دموکراتیک در سطوح آکادمیک، سیاسی، حقوقی و حتی اقتصادی اتحادیه اروپا بسیار نقش موثری دارد . او معتقد است هر چه دستاوردهای بیشتری در این حوزه داشته باشد ، خانواده‌های بیشتری به آموزش خودراهبری دسترسی خواهند داشت. چرا که آموزش مشارکتی و دموکراتیک یکی از نمادهای حقوق بشر است.او به عنوان یک متخصص برجسته آموزش آلترناتیو و دموکراتیک معتقد است تا زمانی که بچه ها را آزاد نکنیم، بشریت آزاد نخواهد بود!
گابریل گرویس یکی از سخنرانان برنامه معرفی آموزش جایگزین است که از سوی موسسه پژوهشی کودکان دنیا برگزار می شود . او تجربه ها ، دستاوردهای و فلسفه فکری این آموزش را با ما سهیم می شود.
برای ثبت نام حضوری و غیر حضوری در این برنامه با ما تماس بگیرید.

+989045753154


یک کشور
یک شخصیت از ادبیات کودک

نوروز ۱۴۰۴
در صفحه‌ی مؤسسه‌ی پژوهشی کودکان دنیا

برخی شخصیت‌های داستان کودک آن جنان شناخته‌شده و تأثیرگذار بوده‌اند که بسیاری آنها را عضوی از جامعه‌ی بشری قلمداد می‌کنند. شخصیت‌هایی که هر کدام الگویی برای یک ارزش زندگی است.

از فردا در صفحه‌ی مؤسسه‌ی پژوهشی کودکان دنیا، هر روز به یکی از شخصیت‌های مهم ادبیات کودک می‌پردازیم.
بدین ترتیب هر روز سراغ کشوری مشخص می‌رویم و با معرفی یکی از شخصیت‌های مهم ادبیات کودک آن کشور، ضمن مرور اهمیت آن شخصیت، پیشنهادهایی برای شما داریم تا با کودکان راجع به آن شخصیت‌ها گفت‌وگو کنید و یا فعالیت‌هایی را پیش ببرید.

در این سفر به کشورهای مختلف همراه ما و این شخصیت‌های دوست‌داشتنی باشید.






همکاران و همراهان
موسسه پژوهشی کودکان دنیا
و دوستداران کودک در سراسر کشور

در آستانه نوروز ۱۴۰۴ برای همه شما که در سراسر کشور به نفع زندگی شایسته کودکان کار می کنید ، آروزی سلامتی و شادکامی داریم.
سال گذشته را در فضایی طی کردیم که مشکلات اجتماعی و اقتصادی، شرایط زندگی کودکان را سخت تر کرد. و سال نو را نیز با شرایطی شروع می کنیم که سازمان های رسمی دولتی هیچ برنامه ای و یا چشم اندازی برای بهتر شدن زندگی کودکان ارایه نمی دهند.
وقتی همه برنامه ها در حمایت از کودکان ناتوان و ناکارآمد است ، این وظیفه ماست که به فکر الگوها ، مدل ها و برنامه های جایگزین باشیم.
همان قدر که آموزش و پرورش این سرزمین نیاز به مدل ها و رویکردهای جایگزین دارد ، به نظر می رسد برنامه های بهداشت ، تغذیه ، درمان ، مراقبت ، رشد ، حقوق پایه و رفاه کودکان نیز نیاز به مدل های جایگزین دارد.
ضروری است که همه ما سازمان های غیر دولتی، نهادهای مدنی ، دانشگاهیان و پژوهشگران به فکر ایده پردازی و برنامه ریزی برای شکل دادن به ساختاری نوین برای حمایت و مراقبت از کودکان در فضای ناکارآمد فعلی باشیم.
این ضرورتی است که باید در سال جدید به آن بپردازیم و برای آن متمرکز شویم.
سال جدید را با ضرورت توجه به مدل های جایگزین در حمایت از کودکان شروع کنیم.

موسسه پژوهشی کودکان دنیا




دختر نارنج و ترنج و ریاضی!

در ماه اسفند کارگروه ریاضی مؤسسه‌ی پژوهشی کودکان دنیا با گروه بزرگی از کودکان، خانواده‌ها و معلم‌ها، پروژه‌ای را بر اساس افسانه‌ی دختر و نارنج پیش برد.
این برنامه بر اساس مفاهیمی طراحی شد که شخصیت اصلی افسانه (خورشیدجان) طی داستان آنها را به نوعی تجربه می‌کند: محبت، داشتن آرزوی خوب برای خود و دیگران، بالا و پایین‌های زندگی، پیداکردن راهکار و ...

در هر مرحله متناسب با آن مفهوم پرسشی مطرح می‌شد و بعد بر اساس آن پرسش چند پیشنهاد برای فعالیت‌های ریاضی به اشتراک گذاشته می‌شد تا کودکان، والدین و یا معلم‌ها، هر فعالیتی را که خواستند انجام دهند.

در طول پروژه کودکان فرصت داشتند بسته به دغدغه‌ی خود برخی فعالیت‌ها را پی بگیرند و با مفاهیم متنوعی از ریاضی آشنا شوند یا آن را تمرین کنند، از جمله نمودار، گراف، اعداد، اشکال هندسی، کسر، تجسم فضایی، نقشه‌خوانی، اندازه‌گیری و ...

در روز پایانی پروژه، گروهی از کودکان و خانواده‌هایشان با حل پرسش‌هایی برای یافتن یک آدرس، به هفت مکان‌ مختلف در شهر رفتند. آنها از قبل کیسه‌های پارچه‌ای با طرن نارنج دوخته بودند تا در آنها هدیه بگذارند و به مردم شهر عیدی بدهند.
و در پایان، همچون مردم شهر خورشیدجان در بازگشت او، محاطبان پروژه هم به افتخار مسیری که با هم طی کردند، جشن گرفتند.

این پروژه درواقع تمرینی بود برای اینکه از خلال پیوند یک افسانه و زندگی کودکان، مفاهیم ریاضی را به شکلی متفاوت و در بستر زندگی با کودکان در میان بگذاریم.




.
یادی از دوستداران کودک ایران:
منصوره راعی

۸۱ سال پیش، در مهر ۱۳۲۲، یکی از فعالان مؤثر بر زندگی کودکان ایرانی در تهران متولد شد: منصوره راعی.
او سال‌های شروع دبستان را در  تهران و انتهای آن را به خاطر مأموریت پدر، در عراق گذراند. و بعد به همین دلیل و به خاطر نبود دبیرستان دخترانه در عراق، در خانه مشغول تحصیل شد.

در دهه‌ی چهل در دبیرستان مستوفی تهران معلم زبان شد و همزمان در دانشگاه درس می‌خواند و دوره‌های تخصصی را در کشورهایی مثل انگلستان و بلغارستان می‌گذراند.

منصوره راعی در سال ۱۳۵۳ به طرح مدارس تجربی پیوست و سرپرستی یک مجتمع آموزشی، به نام کوی کن را نیز به عهده گرفت.
کمی بعد‌تر، در سال ۱۳۵۶، به عضویت انجمن پژوهش‌های آموزشی پویا در آمد و همراه همکارانش برای تحول در نظام آموزش تلاش کرد. او در سال ۵۷ نیز همراهی همیشگی خود با شورای کتاب کودک را آغاز کرد.

خانم راعی به انتخاب اعضای شورا، یکی از اعضای هیئت‌مدیره‌ی شورا شد. منصوره راعی در بسیاری از پروژه‌‌های شورای کتاب کودک نقشی فعال داشت که از جمله‌ی آن می‌توان به فرهنگنامه‌ی کودکان و نوجوان، طرح خورجین کتاب و تشکیل گروه مشورتی نوجوان در فرهنگنامه اشاره کرد.
همچنین منصوره راعی دو دوره به عنوان عضو هیئت‌داوران جایزه‌ی هانس کریستین اندرسن معرفی شد.

منصوره راعی تا پایان عمر نه چندان بلند ولی پرثمر خود، برای گسترش ادبیات کودکان ایرانی در شورای کتاب کودک تلاش کرد و در سال ۱۳۸۵ دنیا را ترک گفت.

Показано 20 последних публикаций.