خرمگس


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Блоги


 "من آن خرمگسی هستم که خدا وبال این دولتشهر کرده و تمام روز و همه جا شما را نیش زده و برمی انگیزانم"
«دفاعیات سقراط»
یادداشتهای فرهاد قنبری
برخی مطالب در اینستاگرام [به آدرس زیر] هم اشتراک گذاری می شود👇
https://www.instagram.com/farhad_ghanbariii

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Блоги
Статистика
Фильтр публикаций


بلایی که بمب اتم و سلاح شیمیایی و هیچ چیز دیگری نمی‌توانست بر سر اجتماع و فرهنگ و هنر غربی بیاورد، را «پست‌مدرنیسم» بر سر این جوامع نازل کرد.
پست‌مدرنیسم در قامت یک جنبش اعتراضی در پاسخ به بحران‌های اروپای پس از جنگ جهانی دوم ظاهر شد. این جریان که از مرگ انسان و پایان ایدئولوژی‌ها و فروریختن فراروایت‌ها سخن می‌گفت کم کم به ضدیت افراطی با عقل مدرن گرایش یافت و با شالوده‌شکنی و ساختارشکنی سعی در تعریفی متفاوت از مفاهیم داشت.
این جریان شالوده هر مکتب و ایدئولوژی و فراروایتی را فروریخت و میدان یکه تازی هر ابتذال و بدویت و تحجری به نام «روایت متفاوت» را فراهم کرد.
نتیجه آنکه هنر و ادبیات و فلسفه و هر دستاورد فرهنگی تاریخ غرب مدرن به سخره گرفته شد و بسیاری از بنیان‌های اجتماعی از جمله هویت اجتماعی و جنسیت و.. ارزش خود را از دست داد و بی‌هویتی و فرومایگی به بهانه میدان دادن به اقلیت‌ها و تفاوت‌ها، خود به ایدئولوژی متصلب جدیدی تبدیل شده و اینگونه در حال نابودی آینده کودکان و خانواده و فرهنگ و.. است.

و بدتر آنکه به مخاطب نگون‌بخت ایرانی خود اینگونه القا کرده‌اند که دوران ایدئولوژی‌ها به پایان رسیده است!
@kharmagaas


رسانه‌های رژیم اسرائیل:
«سنوار تا ۷۲ ساعت پیش از شهادت چیزی نخورده بود
»

"چندان که شهرهایمان!!
در جنگ سلاخان به تل خاک بدل شدند؛
به ساختن دوباره کوشیدیم!
در سرما و گرسنگی
ارابه های آهنین خارا را
چون روزگاری به دنبال خود کشیدیم!
آجرها را با دستان برهنه بر هم چیدیم؛
تا فرزندانمان را
برده وار - به دیگران نفروشیم!
پاک ساختیم!
پس برای فرزندان خویش مکتب ها بنا کردیم
پاک ساختیم!
وجدان قرن ها را نیز پاک ساختیم؛
تا فرندانمان زندگی کنند!"

برتولت برشت
@kharmagaas


Репост из: خرمگس
اکثر صفحاتی که با شعار فمنیسم و حمایت از حقوق زنان در اینستاگرام و توییتر و تلگرام و شبکه‌های فارسی‌زبان مشغول فعالیت هستند بیشتر از آنکه طرفدار حقوق زنان باشند و یا درک و شناخت درستی از جایگاه و حقوق زن در اجتماع داشته باشند، ترکیبی از دریدگی و بی شعوری و وقاحت را به نمایش می گذارند.
فمنیسم های مجازی (منظور از فمنیست های مجازی آن دسته از فعالین حقوق زنان در فضای مجازی هستند که سواد و علم و آگاهی خاصی نداشته و دفاع از حقوق زن را با دریدگی و بی حیایی و گاهی کثیف کاری و غیر بهداشتی بودن اشتباه گرفته اند.) تصور می کنند، فحاشی و توهین به مردان، تمرد و بی احترامی به پدر و مادر و خانواده، غیر بهداشتی بودن و برهنه شدن و درشت گویی و رکیک نویسی و امثالهم طرفداری از حقوق زن است.
این طیف که اغلبشان را سلبریتی های پرمدعای کم سواد، تشنگان شهرت، هوچیگران مجازی و برخی درماندگان و ورشکستگان سیاسی تشکیل می دهند، یک کارکرد بیشتر ندارند و آن لجن مال کردن شأن و کرامت زنان و از میان بردن احترام و جایگاه زن در اجتماع و هدایت دختران جوان به سمت ولنگاری و اعتیاد و در نهایت تنهایی و سرخوردگی اجتماعی و افسردگی است.
@kharmagaas


Репост из: خرمگس
جنبش های پست مدرن.

نهایت اعتراض و خلاقیت جنبش های به اصطلاح پست مدرن برهنه شدن است.
برهنه شدن برای اعتراض سیاسی.
برهنه شدن برای نشان دادن کول بودن‌.
برهنه شدن برای دفاع از محیط زیست.
برهنه شدن برای دفاع از حقوق حیوانات.
برهنه شدن برای دفاع از زندانیان سیاسی.
برهنه شدن برای دفاع از حقوق زنان.
برهنه شدن برای دگرباشان و...

دولت های غربی هم از بازی "برهنه شدن" های مداوم نهایت استفاده خود را کرده و از قِبَل آن هم میزان آزادی و رواداری و تساهل خود را به رخ جهانیان می کشند و هم اجازه ورود سوژه ها به حوزه های بنیادی و مهم اقتصادی مانند میزان مالیات، ساعات کار و سن بازنشستگی و امثالهم را نمی دهند.

به قول ساموئل بکت:
"انسان امروز، انسان انتظارهای بی پایان است؛ گویی زندگی خود را هر روز صبح به روزی دیگر به تعویق می اندازد.
آرزوهای او زنجیره ی پوچی است که تا بی پایان جهان ادامه می یابد و این است که به زندگی او "معنا" می دهد"

@ پیرزنان استرالیایی در اعتراض به تخریب محیط زیست
@kharmagaas


Репост из: خرمگس
میان بالا رفتن سطح اندیشه و فکر و رشد اخلاقی شهروندان و مسئولان یک جامعه و ولع آنها برای رسیدن به قدرت، رابطه معکوس وجود دارد.

حاکمان، کارگزاران و شهروندان یک جامعه هر میزان به سطوح و لایه های فکری بالاتر و عمیقتری دست یافته و وسعت اندیشه بالایی داشته باشند، کسب قدرت (آن هم به هر طریقی) برایشان پوچ و بی ارزش می شود و بالعکس افرادی که از لحاظ رشد فکری و اخلاقی در سطوح پایین و رشدنیافته ای نگه داشته شوند، رسیدن به یک مقام سیاسی (ولو کوچک در عضویت در شورای شهر و روستا و یا بخشداری یک منطقه) برایشان ارزشی در حد مرگ و زندگی دارد و برای رسیدن و حفظ آن جایگاه حاضر به انجام هر عمل رذیلانه و زیر پا گذاشتن تمام اصول و ارزشهای انسانی و بشری خواهند بود.

یک جامعه برای گریز از چنبر ویرانگر چنین شهروندان حقیر و فرومایه ای که رسیدن و ماندن در قدرت برایشان از شرف و اخلاق و همه چیز بالاتر است، باید انسانهایی صاحب اندیشه و عزت نفس و کرامت تربیت کند و فقط در چنین جامعه ای است که قدرت دیگر آن ارج و قرب را ندارد که انسانها به خاطر رسیدن به آن جان یکدیگر را بگیرند و به هر رذالتی تن دهند...
@kharmagaas


کشور در شرایط جنگی است اما طرف به دلیل انتصاب به مقام معاونت وزیر، کل ایل و طایفه را در تالار جمع کرده و این موفقیت بزرگ را جشن گرفته است!

این جماعت به طور کامل در فضا و اتمسفری متفاوت از عموم جامعه ایران زندگی می‌کنند. نگاه بسیاری از آنها (از هر جناح و گرایش سیاسی) به مناصب سیاسی به مانند به دست آوردن فرصتی طلایی برای زین کردن اسب همیشه گرسنه خاندان است.

در ایام منتهی به انتخابات با یکی از افراد نزدیک به یکی از کاندیداهای ثبت نام کرده چندباری صحبت داشتم و برای شناخت بیشتر این اتمسفر چندین باری با طمانیه به نوع نگاه ایشان به سیاست گوش می‌دادم. باور بفرمایید تنها چیز که در زبان و بیان و نگاه ایشان کوچکترین جایی نداشت و به اندازه پشیزی برای آن ارزش قائل نبود، ایران و منافع ملی کشور و این موارد بود. نگاه ایشان به قدرت و مقام سیاسی چیزی شبیه خوان گسترده و طعمه بسیار چرب و نرمی بود که باید به هر طریقی به آن دست یافت و از اینکه می‌دید افرادی هنوز فارغ از منافع شخصی، مطالب و سخنی می‌گویند غرق در تعجب می‌شد.
@kharmagaas




بالاترین هزینه نظامی پانزده کشور اول دنیا در سال ۲۰۱۷

تقریبا در همه سالها چنین روند و جایگاهی برقرار است.

به غیر از چین و روسیه (و شاید برزیل) سایر کشورها همه یا عضو ناتو یا در بلوک غرب تعریف می‌شوند.

کشورهای غربی و اروپایی عموما بالاترین بودجه نظامی را در میان کشورهای جهان دارند اما از ساخت چند موشک توسط ایران دچار دل‌درد و انواع امراض غیرقابل علاج می‌شوند.
@kharmagaas


Репост из: خرمگس
- متاسفانه شناخت دکتر پزشکیان از روابط بین‌الملل در حد راننده تاکسی‌های خیابان‌های تهران است.

-ایشان با اینکه سالها نماینده مجلس بوده از واقعیات و بدیهیات حاکم بر عرصه بین‌الملل بی‌اطلاع است.

- ایشان نه نظریه‌های بین‌الملل را می‌شناسد و نه از واقعیات و بدیهیات سیاست‌های جهانیِ قدرتهای جهانی آگاه است.

- ایشان حتی اندک شناختی از روابط بین‌المللی ایران در همین نیم قرن اخیر هم ندارد.

- پزشکیان در حوزه فردی و زندگی شخصی انسان متدین و راستگویی است اما متاسفانه پاهایش بر روی زمین نیست و چیز چندانی از نظریه‌های سیاسی و تاریخ ایران و تاریخ روابط بین‌الملل و اصول روابط بین الملل نمی‌داند.
@kharmagaas


پزشکیان:
«اگر اسرائیل در رفتار خود تجدیدنظر کند و آتش بس را بپذیرد، ممکن است در نوع و شدت پاسخ ما اثر داشته باشد
»


- کاش فرد عاقلی در دولت پیدا شده و به ایشان بگوید که از اظهارنظر درباره مسائل بین‌الملل و به ویژه مناقشه ایران و اسرائیل خودداری کنند.

-آقای پزشکیان چیز خاصی از روابط بین‌الملل نمی‌داند و این ترس وجود دارد که با این مواضع عجیب و غریب جنگ خانمان‌سوزی را به کشور تحمیل کند.

- این دست سخنان در اسرائیل واکنش بسیاری منفی علیه ایران خواهد داشت و باعث موفق جلوه دادن عملیات اسرائیل در ایران شده و چه بسا اسرائیل را به انجام عملیات‌های دیگری در ایران ترغیب خواهد کرد.

- دانشجوی ترم یک روابط بین‌الملل هم می‌داند که در شرایطی که دشمن، چماق‌های خود را پشت سر هم رو می‌کند، حتی اگر چماقی هم ندارید باید تظاهر به داشتن چماق بلندتر و محکم‌تر نمایید.

- در جنگ‌های ماقبل مدرن هم وقتی تعداد لشگر دشمن چندین برابر بود، فرماندهان برای برقراری موازنه وحشت و ایجاد ترس در دل دشمن، سعی در برپایی چادر و آتش بیشتر می‌کردند و این چیزها بدیهیات اولیه شرایط جنگی برای در امان ماندن از آسیب بیشتر است.
@kharmagaas


فردی در تعریف از تعصب یکی از روستاهای آذربایجان شرقی به زبان مادری می‌گفت: در آنجا آنقدر به هویت ترکی علاقه‌مندند که استاد زبان ترکی از ترکیه آورده‌اند تا زبان ترکیه به آنها آموزش بدهد.
گفتم خب مرد حسابی این چه تعصب به زبان مادری است که خودشان آن را بلد نیستند و باید استادی از سرزمین بیگانه آن را آموزش بدهد!

زبان مادری، موسیقی محلی، رقص محلی، لباس محلی و هر چیز بومی باید به صورت سینه به سینه و نسل به نسل منتقل شود وگرنه چیزی که توسط مدرس و استاد و کلاس آموزش داده می‌شود، چیز بومی نیست بلکه از خودبیگانگی و الیناسیون فرهنگی است.
@kharmagaas


"من از آن تافته های جدابافته نبودم که هر توهینی را ببخشایم، اما همیشه در آخر کار آن را از یاد می بردم.
آن کس که تصور میکرد که من از او نفرت دارم چون می دید که با لبخندی صمیمی به او سلام می گویم غرق در شگفتی می شد و نمی توانست باور کند.
در این حال، برحسب خلق و خوی خودش، یا بزرگواریم را تحسین و یا بی غیرتی ام را تحقیر می کرد؛ بی آنکه فکر کند که انگیزه من ساده تر از اینها بوده است، من همه چیز حتی نام او را از یاد برده بودم!"
@kharmagaas
سقوط _ آلبر کامو


"میل به دیده شدن و جلب توجه آن هم در جهان مدیازده امروز حقیقتا لایه‌های جدیدی از شخصیت و روان انسانها را آشکار کرده است. لایه‌هایی که یک داستایوفسکی و بالزاک و چخوفی می‌خواهد تا آن را با ریزبینی موشکافانه خود به روی کاغذ بیاورد. این میل می‌تواند گاهی در افراد درمانده و منزوی و تنها و فروپاشیده و کسانی که هیچ چیزی برای عرضه و خودنمایی ندارند، به صورت خطرناک، تلخ و تراژیکی مانند خودکشی، هنجارشکنیِ عجیب و خودنمایی غیرمتعارف خود را نشان دهد.
بهترین مواجهه با چنین افرادی سکوت همراه با عدم‌توجه و عدم تمسخر و توهین و همراهی است. این افراد بیش از هر چیز نیز به ترحم و دلسوزی و شفقت دارند.
@kharmagaas


Репост из: خرمگس
فرهاد قنبری

محرومیت جنسی و گسترش خشونت

یکی از اتفاقات مهمی که در دهه‌های اخیر در کشور ما رخ داده و در کنار توزیع ناعادلانهٔ ثروت، بخش مهمی از نارضایتی سیاسی و اجتماعی جامعه را تقویت می‌کند، عدم دسترسی متوازن (یا احساس عدم دسترسی متوازن) به منابع «لذت جنسی» در جامعه است.

در دهه‌های اخیر سه رویداد و اتفاق مهم در سطح جامعه رخ داده‌است که به پرخاشگری و عصبانیت ناشی از عدم دسترسی (یا احساس) متوازن به منابع لذت جنسی دامن می‌زند.

اولین مورد رشد سریع سطح سواد و آگاهی‌های اجتماعی و رشد شتابان فردگرایی در جامعه است. امروزه در اغلب روستاهای دور افتاده هم، دختران و پسران جوان امکان قبول شدن در دانشگاه و تحصیلات عالی را دارا هستند. این مسئله باعث بالا رفتن حس فردگرایی و استقلال‌طلبی و اهمیت دادن به نیازهای فردی از جمله نیاز جنسی شده‌است. در واقع اگر تا نیم قرن پیش بسیاری از زنان در روستاها و شهرهای کوچک و حتی شهرهای بزرگ رابطهٔ زناشویی را یک وظیفهٔ طبیعی و در راستای باروری و فرزندآوری تلقی می‌کردند و آشنایی چندانی با لذت جنسی نداشتند اما امروز به‌ندرت فردی را می‌توان یافت که با لذت جنسی بیگانه باشد و آن را حق طبیعی خود نپندارد.

دومین مسئله، رشد فزایندهٔ ابزارهای ارتباطی از قبیل ماهواره‌ و اینترنت و شبکه‌های اجتماعی است. شبکه‌های اجتماعی و ارتباطی به دو طریق بر ایجاد نارضایتی جنسی و عدم توزیع متوازنِ لذت دامن می‌زنند. اینترنت و ماهواره در یک سو باعث دسترسی سریع و آسان به برنامه‌های صوتی و تصویری با محتوای اروتیک و پورنوگرافیک شده‌اند. مخاطبان این برنامه‌ها (به‌ویژه محرومان جنسی که مصرف‌کنندگان اصلی‌ آن هستند) ناخودآگاه دچار حس سرخوردگی شده و از وضعیت و شرایط خود ابراز ناخشنودی و نارضایتی می‌کنند. در سوی دیگر این ماجرا شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام قرار دارند که به عنوان ویترین بدن‌نمایی و لذت‌جوییِ طبقات ثروتمند جوامع عمل می‌نمایند. مخاطبان این شبکه‌ها اغلب در حسرت زندگی پر زرق و برق سلبریتی‌ها و لذت‌های عیاشانه به نمایش گذاشته شده توسط آنها به سر می‌برند. (فالوئرهای چند میلیونی برخی بدن‌نمایان و بازیگران پورن و درج کامنت های رکیک و جنسی در صفحات آنها، اغلب ریشه در چنین سرخوردگی دارد).

سومین مسئله، تعطیلی روسپی‌خانه‌های شهرهای بزرگ بود که به‌صورت غیرمستقیم به طبقات محروم از لذت جنسی، خدمات ارائه می‌داد و طغیان جنسی آنها را تعدیل می‌نمود. تعطیلی این مکان‌ها، باعث سرخوردگی‌ها و عصبانیت ناشی از فشار جنسی برای بسیاری از افرادی شد که چه از لحاظ مالی و چه از لحاظ عاطفی و...، امکان ازدواج یا برقراری رابطهٔ جنسی نداشتند. این مسئله، هرچند بعدها با تصویب قوانینی در راستای ازدواج شرعی کوتاه مدت (موقت و صیغه) سعی در تعدیل آن شد؛ اما در عمل صیغه و ازدواج موقت هم توسط برخی سیاسیون و قشر ثروتمند مصادره شد و خود به نارضایتی بیشتر محرومان جنسی دامن زد.

امروزه بخش مهمی از رشد روزافزون حرص و آز برای کسب ثروت، بخش مهمی از مفاسد اقتصادی و اداری و همچنین بخش مهمی از نارضایتی‌های اجتماعی، ریشه در همین توزیع ناعادلانهٔ لذت جنسی در جامعه دارد. فردی که با ولعی سیری‌ناپذیر به دنبال انباشت ثروت خویش است تا به هر طریقی خود را به پاتایا برساند، پیرمردی که با وعده‌های مالی و سیاسی سعی در جذب و صیغه کردن دختران جوان دارد، مردی که با اختلاس و دزدی سعی در دوستی با بلاگرها و سلبیرینی‌ها دارد، جوانی که شیفتهٔ صورت‌ها و بدن‌های پلاستیکی چهره‌های اینستاگرامی است و در کل بسیاری از پرخاش‌ها و نارضایتی‌های درون خانواده‌ها و درون جامعه، ناشی از توزیع نامتوازن لذت جنسی یا «احساسِ» توزیع نامتوازن لذت جنسی است.
@kharmagaas


Репост из: خرمگس
فرهاد قنبری
اروس بیمار است

در جامعه ای که از دانشگاه رفتن تا کلاس درس تا پارک و خیابان و مهمانی و ورزشگاه رفتن و لوگوی باشگاه ورزشی و...، به چشم چیزی جنسی نگاه و تفسیر می شود.
در جامعه ای که از امام جمعه فلان شهر تا مداح و نماینده مجلس دغدغه شان لباس دختر ترامپ شلوار و ساپورت فلان زن ورزشکار و تیپ و مدل موی فلان دختر دبیرستانی و دانشگاهی است.
در جامعه ای که اغلب از کودک چهارده ساله تا پیرمرد هشتاد ساله، از استاد و دانشجو تا پزشک و بیمار و منشی و مدیر و کارمند و همه و همه یکی از دغدغه های اصلی شان رابطه جنسی و برقراری روابط بیشتر است.
در جامعه ای که یکی از مباحث جذاب همه جمع های دوستانه و همکاران داروها و قرص ها و ابزارهای بیشتر شدن قدرت و توان رابطه جنسی است.
در جامعه ای که بیشترین عمل جراحی زیبایی و آرایش و بزک صورت و چهره انجام می شود و بدن‌نمایی مد روز است.
در جامعه ای بازیگران پورن از شناخته ترین چهره های عمومی بوده و صفحاتشان از محبوب ترین صفحات به شمار می رود.
در جامعه ای که کانال‌ها، سایت‌ها و شبکه های هرزه‌نگاری از پربازدیدترین و محبوب ترین صفحات مجازی به شمار می رود.
در جامعه ای که همه از پیر و جوان فکر می کنند سرشان کلاه رفته و دیگری همه لذت جنسی را برده و سر آنها بی کلاه مانده و با هزاران دوز و کلک و لطایف الحیلی مانند شوگرددی و شوگر مامی و صیغه و...، سعی در رساندن خود به قافله دارند.

در چنین جامعه ای که اروتیسم از هر دریچه‌ای سر درآورده و شروع به سخن گفتن کرده، اروس به شدت بیمار است. اروتیسم از جا کنده شده و بی قرار است، در هر جایی خود را پنهان می کند و چیزی را طلب می کند که از عهده و توان رابطه جنسی خارج است.
امروز اروس همه جا حاضر است. تئاتر و سریال و سینما و ادبیات اروتیک است. موسیقی اروتیک است. تلویزیون اروتیک است. خیابان اروتیک است. مجری و گوینده خبر اروتیک است. اینستاگرام و تلگرام و توییتر و...، اروتیک است. تبلیغات اروتیک است. خیابان و ساحل و پارک و دانشگاه اروتیک است. شوخی و طنز و لطیفه اروتیک است. نگاهها، ژست‌ها، آرایش‌ها، لبخندها و...، اروتیک است، اما اروس بی‌قرار و ناراضی و بیمار است.

این میزان از نارضایتی جنسی میان زوج‌هایی که حتی مدت طولانی از زندگی مشترکشان نمی گذرد. این میزان طلاق و جدایی به خاطر مسائل جنسی، این میزان طلاق عاطفی میان افرادی زوح‌هایی امکان جدایی کامل ندارند. این میزان خیانت به پیوندهای زناشویی گویای این واقعیت است که «اروتیکی که از در و دیوار همه جا می‌بارد» از روابط بسیاری از زوجین غایب است. امروزه «اتاق خواب» زوجین که قرار بود جولانگاه اصلی اروس باشد، غمزده، بی روح و سرد است، چرا که اروس از جا کنده شده و بیمار است.
همه‌جایی شدن اروس، انسان‌ها را فرسوده، سرد، بی‌روح، خسته و دلزده کرده است و به همین دلیل است که انسان بیش از حد احساس ولع جنسی(در عین عدم رضایت) و عصبانیت و پریشانی و سردرگمی ناشی از آن دارد.

در تحلیل کنش های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی جامعه امروز ایران اگر (در کنار مسائل اقتصادی) این مسئله را نادیده بگیریم، تحلیل درست و جامعی از ریشه های نارضایتی اجتماعی نخواهیم داشت.
@kharmagaas


سالهای سال فرح، همسر آخرین شاه ایران را به عنوان زنی دموکرات، مدرن، هنرمند و وطن‌دوست به طبقه متوسط ایران فروختند اما آخر او هم به همراه پسر جاهلش سر از آخور نه فقط دشمنان ایران بلکه بزرگترین دشمنان بشریت درآورد.

فرح زنی کاملا متوسط با هوش و فهم و درکی کاملا متوسط بود که به صورت اتفاقی به همسری آخرین شاه ایران انتخاب شد و در بسیاری موارد تحقیرهای شاه و خانواده‌اش را به جان خرید. او زنی کاملا معمولی به مانند عموم زنان و دختران طبقه مرفه ایرانی در دهه سی و چهل و پنجاه بود که به واسطه پول پدر راهی فرنگ شده و چند ترمی در یک رشته دانشگاهی گذرانده بود. فرح اگر به صورت شانسی آشنایی با خانواده پهلوی پیدا نمی‌کرد به احتمال بسیار به مانند هزاران پیرزن ایرانی مقیم غرب امروز گهگاهی پرچم شیر و خورشید و اسرائیل در دست می‌گرفت و مقابل سفارت‌‌خانه‌های ایران در اروپا و آمریکا به آخوندها فحاشی می‌کرد. فروش چنین زن متوسطی به عنوان زنی نخبه و نابغه و وطن‌دوست یکی از بزرگترین کلاه‌برداری‌های سلطنت‌طلبان ایرانی بود.
@kharmagaas


فرهاد قنبری
خاورمیانه و نزاع قدرت‌ها

«چین: پشتیبان تلاش ایران برای حفظ ثبات و امنیت ملی هستیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز در ادامه تنش‌آفرینی‌های رژیم صهیونیستی در غرب آسیا و در پاسخ به سوالی درخصوص ارزیابی وضعیت ایران، بر پشتیبانی از تلاش‌های ایران برای حفظ ثبات و امنیت ملی تاکید کرد.
لین جیان در نشستی مطبوعاتی خاطرنشان کرد: «چین حملات تروریستی را محکوم می‌کند، با تمامی اشکال تروریسم مخالف است و از تلاش‌های ایران برای حفظ ثبات و امنیت ملی پشتیبانی می‌کند.»/ایسنا

جنگ خاورمیانه که احتمالا در ماه‌ها و سال‌های آتی وارد ابعاد جدیدی خواهد شد را باید در یک نگاه کلان و جهانی مورد بررسی و ارزیابی قرار داد.
پس از نقش آفرینی چین در برقراری دوباره مجدد روابط ایران و عربستان و زمزمه‌هایی مبنی بر سرمایه گذاری صدها میلیارد دلاری چین در امارات و عربستان و ایران این احتمال به وجود آمد که چین قرار است کم کم نقش قدرت‌های غربی به ویژه آمریکا را در منطقه جنوب غرب آسیا بر عهده بگیرد و این نقش نه صرفا یک نقش امنیتی و در راستای حفظ توازن قوا بلکه با محوریت رشد و توسعه اقتصادی و سرمایه‌گذاری‌های مشترک با کشورهای منطقه خواهد بود.

و در اینجاست که باید نقش آمریکا و تلاش این کشور (در وهله بعدی اروپا) برای برهم زدن شکل‌گیری چنین وضعیتی را مورد بررسی قرار داد و به خاطر داشت که (بر خلاف این شعار عمومی) این آمریکا نیست که بازیچه اسرائیل است بلکه این اسرائیل است که به عنوان سگ دست‌آموز غرب، مسئولیت حفظ توازن قوا به نفع آمریکا در منطقه را برعهده دارد و هر زمانی که آمریکا بخواهد این رژیم شروع به ایجاد جنگ و بلوای منطقه‌ای می‌کند.

گسترش جنگ به حوزه خلیج فارس نه خواست اصلی اسرائیل بلکه هدف اصلی آمریکاست که بازنده های دیگری چون جمله عربستان و امارات و چین خواهد داشت (بی‌جهت نبود که عربستان و امارات با سرعت و شدت تهاجم اسرائیل به ایران را محکوم کردند) و آمریکا تلاش خود را برای حفظ موازنه قدرت به نفع خود و جلوگیری از نقش‌آفرینی بیشتر چین در منطقه به کار خواهد بست.

جهان به ویژه شرق اروپا، خاورمیانه و حوزه مدیترانه شاهد نزاع قدرت‌های غرب و شرق برای بازتعریف جایگاه قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی خواهد بود و به نظر در آینده نه چندان دور آبستن حوادث بسیاری خواهند بود.
@kharmagaas


Репост из: خرمگس
فرهاد قنبری
الگوهای زنانه

⏺ مریلین مونرو:
مونرو برای امریکا و هالیوود فراتر از یک مدل و ستاره سینما بود.
مونرو برند بود، برندی که قرار بود. الگوی و نشانه های جدیدی از زن زیبا و ایده آل آمریکایی را معرفی کند.
مونرو قرار بود با چهره ای زیبا و موهایی بلوند و در عین حال حماقتی که او را در حد یک بچه خنگ و مهربان جلوه می داد، دلربای مردان امریکایی باشد. مونرو تمام خصوصیات تبدیل شدن به چنین برندی را در خود داشت. او در سالهایی که هنوز برهنه شدن ستارگان سینما در هالیوود یا پشت عکس مجلات امری پذیرفته شده نبود، دست به چنین کاری زد و چشمان بیشتری را به خود خیره کرد. رسانه ها با ولع خاصی به مونرو می پرداختند و جادوی هالیوود موفق شده بود از او به عنوان الگوی جدید و ایده الی از «زن» را به جهان معرفی نماید. مریلین مونرو تعریف جدیدی از زن ایده آل امریکایی را عرضه کرده بود: "موبلوند، عیاش، دلربا، احمق، خنگ و مهربان"

⏺ کیم کارداشیان:
صفحه اینستاگرام "کیم کارداشیان" بیش از صد میلیون دنبال کننده دارد. رئیس جمهور آمریکا با او دیدار می کند. هر کنش و رفتار او با آب و تاب فراوان توسط رسانه ها پیگیری و به اشتراک گذاشته می شود و نامش در روزنامه ها و مجلات و شبکه های مجازی حضور پررنگی داشته و در همه کشورهای جهان شناخته شده است.
کارداشیان نه یکی از هنرمندان یا ورزشکاران شناخته شده جهان و نه نابغه و نه فردی دارای استعداد و هوش بالا است. او حتی خدمت هر چند کوچکی هم به بشریت نکرده است.
کارداشیان شهروندی معمولی چه بسا با ضریب هوشی پایین باشد. کارداشیان یک نماد است. نماد یک زن ایده آل، نمادی که به عنوان مدل و الگو به جهانیان ارائه می شود.
او ویترین زن در نظامی است که سرمایه اولویت های آن را تعین می بخشد.
«بدن» کارداشیان به عنوان اسطوره عرضه می شود. بدنی که قرار است معیارهای تعریف یک زن ایده آل را به نمایش بگذارد. او هر تصویری که از خود ارائه دهد (حتی تصویر لباس خواب ، کفش، عطرو لوازم آرایشش) میلیون ها لایک می خورد و مارک تولید کننده آن در آنی به مارکی، خوشبخت و پر فروش تبدیل می شود. بدن کارداشیان به هیچوجه یک بدن معمولی و ساده با اندام های معمولی نیست. بدن او یک کارخانه است، یک بنگاه که قرار است در سرتاسر جهان مشتری جذب کند.

⏺ ملانیا ترامپ:
ملانیا به عنوان زن اول آمربکا شناخته می شود. اخبار حول زندگی او با حساسیت های زیادی دنبال می شود. ملانیا در سال دوهزار و یک تابعیت آمریکا را گرفته است. در مورد گذشته او اطلاعات چندانی نیست. به ادعای نشریه دیلی میل که با چاپ عکس های برهنه او همراه بود در دهه نود به مردان ثروتمند خدمات جنسی ارائه می داده است (هر چند این مسئله با شکایت ملانیا و همسرش و درخواست غرامت مواجه شد)
حالا ملانیا ترامپ و ایوانکا ترامپ نیز الگوی دیگری از زنان موفق برای جهان معرفی می شوند. در اسلوونی زادگاه ملانیا مجسمه اش را ساخته اند و نام او همه جا بر سر زبان هاست. زنی که در سابقه خود چیزی جز یک ابژه جنسی تقلیل داده شدن به اندام های جنسی چیز خاص دیگری مشاهده نمی شود و یا ایوانکا ترامپی که به علت اندام و برجستگی های بدن مدام توسط رئیس جمهور آمریکا تعریف شده و به نسبت دیگر اعضاء خانواده او بولد شده است.

⏺ مریلین مونرو، کارداشیان، ملانیا و دختر ترامپ و بسیاری از زنان هالیود و دختران شایسته و خوانندگان مطرح پاپ آمریکایی برساخته شده توسط گفتمان و نظام حاکم جهانید. نطامی که با قدرت رسانه ای زن ایده آل را با معیار "ابژه جنسی" تعریف می کند. زنی که در تعریف عامیانه در جهان با عنوان "احمق جذاب" و "خنگ بانمک" و امثالهم شناسانده می شود.
میلیون ها زن در جهان با نگاه در آنها و الگو قرار دادن آنها تلاش می کنند تا با رژیم های غذایی و اعمال جراحی زیبایی و دهها روش دیگر در آرزوی رسیدن به چنین جایگاهی زندگی خود را سپری نمایند. در سوی دیگر هم میلیون ها مردی قرار دارند که ذائقه جنسی و ایده آل خود از بدن شریک جنسی و همسر خود را بر اساس چنین الگویی سامان می دهند و چنین ابژه جنسی را طلب می کنند.

@kharmagaas


سالهاست در سطح جهانی کیم کارداشیان به عنوان «زنِ معیار و الگو» برندسازی و تبلیغ می‌شود. زنی که جز لوندی و جراحی پلاستیک و تلاش بیشتر برای تبدیل خود به کالایی پرمشتری در ویترین ابژه‌های جنسی، هیچ ارزش و اهمیتی نداشته و خارج از این چارچوب تفاله‌ای بی‌ارزش است.
حالا این الگو در همه جای جهان رشد کرده و بخشی از فعالان این عرصه به چنان الیناسیون و بردگی جنسی تن داده‌اند که به زنانی که خارج از این چارچوب، اصالت و زنانگی خود را حفظ کرده و هنوز تصویری قدرتمند از زن و مادر عرضه می‌کنند را مورد تمسخر قرار می‌دهند.
@kharmagaas


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
مرتضی آوینی، شاعر بزرگ حماسه

جنگ چهره کریه زشتی دارد و نباید از آن تصویری شاعرانه ارائه داد، اما چهره کریه و پلید جنگ نباید باعث شود که انسان قدرت تمیز و قضاوت خود را از دست بدهد و همه طرفین جنگ را با یک چوب براند. در هر جنگی همیشه یک طرف به حق خود قانع نیست و همیشه یک طرفی است که مظلوم واقع شده و برای دفاع از شرف و آزادی خود می‌جنگد.
در جنگ میان آنکه برای کشورگشایی و تجاوز و قتل و غارت می‌جنگد با آنکه از سرزمین خود دفاع می‌کند هزاران فرسنگ فاصله است. آنکه هر دو طرف جنگ را با یک چوب می‌راند یا غرض و مرضی دارد و یا صلاحیت لازم برای اظهار نظر در چنین مسائلی را ندارد.

جنگ فلسطین و حزب الله با اسرائیل به مانند جنگ ایران و عراق نه یک جنگ برابر و در شرایط مساوی بلکه جنگ ارتشی آماده و مورد حمایت قدرت های جهانی در مقابل ملت مظلوم و بی‌پناهی است که جز اراده فولادین مردم‌اش هیچ سلاح و حامی دیگری ندارند.
داستان مردم جنوب لبنان و غزه هم به مانند جنگ ایران و عراق هم داستان الواتی و معرکه گیری و زیاده‌خواهی نیست، بلکه تراژدی سراسر اندوهباری است که تصویر واقعی خونخواران و متجاوزان جهان را پدیدار می‌کند.
@kharmagaas


"دوش دیدم که ملایک درِ میخانه زدند
گِلِ آدم بِسِرشتَند و به پیمانه زدند
ساکنانِ حرمِ سِتْر و عِفافِ ملکوت
با منِ راه نشین بادهٔ مستانه زدند
آسمان بارِ امانت نتوانست کشید
قرعهٔ کار به نامِ منِ دیوانه زدند
جنگِ هفتاد و دو ملت همه را عُذر بِنِه
چون ندیدند حقیقت رَهِ افسانه زدند
شُکرِ ایزد که میانِ من و او صلح افتاد
صوفیان رقص کنان ساغرِ شکرانه زدند
آتش آن نیست که از شعلهٔ او خندد شمع
آتش آن است که در خرمن پروانه زدند
کس چو حافظ نَگُشاد از رخِ اندیشه نقاب
تا سرِ زلفِ سخن را به قلم شانه زدند"

پ.ن: نمی دانم چه کسی اولین بار به خواجه شیراز لقب «لسان الغیب» داده است، ولی هر کسی بوده هم انسان اهل دلی بوده و هم شناخت عمیق و بالایی از شعر و هنر داشته است.
تلاش برای همذات پنداری حالات شاعران در سرودن برخی اشعار بسیار دلچسب و زیباست اما تلاش برای درک حالات حضرت حافظ برای سرودن برخی غزلها (از جمله این غزل یا غزل ابتدایی دیوان) از ابتدا تلاشی شکست خورده و عقیم است.
هیچگونه نمی توان فهمید که لسان الغیب چه حالاتی را تجربه کرده و در چه هوا و اتمسفری بوده که چنین ابیاتی را به رشته تحریر درآورده است...
@kharmagaas

Показано 20 последних публикаций.