خرمگس


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Блоги


 "من آن خرمگسی هستم که خدا وبال این دولتشهر کرده و تمام روز و همه جا شما را نیش زده و برمی انگیزانم"
«دفاعیات سقراط»
یادداشتهای فرهاد قنبری
برخی مطالب در اینستاگرام [به آدرس زیر] هم اشتراک گذاری می شود👇
https://www.instagram.com/farhad_ghanbariii

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Блоги
Статистика
Фильтр публикаций


امروز هم خوشحالی عموم کشورهای عربی از سقوط دولت سوریه، تلاش برخی از کشورهای اسلامی برای سقوط دولت سوریه و بی‌عملی (و خوشحالی ضمنی آنها) از اشغال سوریه توسط اسرائیل و تضعیف حزب‌الله لبنان نشان می‌دهد که امت اسلام افسانه‌ای بیشتر نیست و ایران به جز زبان فارسی و فرهنگ ایرانی و مردم خود (در وهله بعد پیروان مذهب تشیع و بخشی از فارسی‌زبانان در افغانستان و تاجیکستان) هیچ هم‌پیمان و دوستی در منطقه ندارد.
@kharmagaas


Репост из: خرمگس
فرهاد قنبری
ما و امت اسلام

دهه هاست که از هر تریبونی بیشتر از «ملت ایران» تکرار «امت اسلامی» را به گوش می شنویم.
تکرار هر روزه امت اسلامی به جای ملت ایران نشانی بر آن دو بحران اساسی (دستکاری ملت در ایران و عدم فهمیدن ایران توسط حاکمانش) مورد اشاره دکتر طباطبایی است. مصادره ملت ایران به نام امت اسلام، یا تلاش برای تقلیل ایران به ایران باستان و حذف نمادهای اسلامی هر دو تلاش‌هایی خطرناک برای دستکاری ملت ایران و دو‌قطبی‌سازی و ایجاد نزاع فرقه ای و مذهبی در ایران است.
همکاری با امت اسلامی و نزدیکی به کشورهایی که تاریخ و فرهنگ و نژاد و دین مشترک داریم امری طبیعی است و در میان همه کشورهای جهان امری رایج است اما نباید فراموش کرد، که همه این دوستی ها و نزدیکی ها باید در خدمت منافع ملی ایران و ایرانیان باشد. وگرنه اگر همین امروز پاهایمان را از مرزهای کشور بیرون بگذاریم [غرب و شرق که جای خود دارد، به یکی از همین کشورهای همسایه که بخشی از امت اسلامی نامیده می شوند، سفر کنیم] کسی به سنی و شیعه و بی دین و بادین و ارمنی و باحجاب و بی حجاب و... بودنمان کاری ندارد و تنها چیزی که دیده خواهد شد پاسپورت ایرانی و ملیت ایرانیمان است.

برخی از خدمات امت اسلام به ایرانیان در چند دهه اخیر که تمام همت و اندیشه آقای رئیسی و همفکران ایشان برای حفظ آن بوده است.

۱- حمله عراق به ایران و هشت سال جنگ تحمیلی با صدها هزار شهید و جانباز.
۲- ادعای ارضی امارات و کشورهای اسلامی حاشیه خلیج فارس نسبت به تمامیت ارضی ایران.
۳- گسترش پانتکریسم و باز کردن پای اسرائیل به مرزهای ایران توسط حاکمان ترکیه و باکو و «قره‌باغی که خاک اسلام است»
۴- قطع روابط مصر به عنوان یکی از قطب‌های اصلی امت اسلام با ایران.
۵- طالبان و شرارت‌های فروان توسط این جنبش اصیل منطقه که از کشتار دیپلمات‌های ایرانی تا آزار شیعیان و محدودیت زبان فارسی و قطع سهم حق‌آبه ایران را شامل می‌شود.
۶- پاکستان و حیات خلوتی که در اختیار قاچاقچیان مواد مخدر و تروریست‌های تجزیه‌طلب قرار داده است.
۷- عربستانی که پشت پرده عمده تحریم‌های غرب علیه ایران است و حتی تیم ورزشی‌اش در داخل خاک ایران به ایرانیان دهن‌کجی می‌کند.
@kharmagaas


بسیاری از رسانه‌ها و تحلیل‌گران ایران را مقصر اصلی بحران موجود بین ایران و غرب می‌دانند و معتقدند انقلابیون ایران اگر از ابتدای انقلاب به جای شعار «نه شرقی نه غربی» و به جای تقابل با اسرائیل و آمریکا اگر مسیر دوستی و سازش با غرب و اسرائیل را در پیش می‌گرفتند، امروز کشور با بسیاری از بحران‌ها مواجه نبود و غرب با در اختیار ایران قرار دادن سرمایه و تکنولوژی باعث رشد و توسعه کشور می‌شد.
شورشیان سوریه که دو هفته‌ای است قدرت را در سوریه در دست گرفته‌اند، سیاست خارجه‌‌ای کاملا متضاد با سیاست انقلابیون سال ۵۷ ایران اتخاذ کرده‌اند. رهبران شورشیان در روزهای اخیر اعلام کرده‌اند که هیچ دشمنی و جنگی با اسرائیل و آمریکا و غرب ندارند و به جز ایران، هیچکس را دشمن خود نمی‌دانند.
حال واکنش اسراییل و غرب در همین دو هفته به رویکرد تنش‌زدایی گروه تحریر الشام برای کسانی که هنوز به صورت دربست گروگان رسانه‌های غربی نشده و اندک احترامی برای عقل و خرد خود قائل‌اند بسیار تامل برانگیز است.
اسرائیل در همین چند روز زیرساخت‌های دفاعی و تحقیقاتی و عمرانی سوریه را نابود کرده و نخست‌وزیرش اینگونه در خاک سوریه ژست پیروزی می‌گیرد.
@kharmagaas

4k 0 103 210

Репост из: خرمگس
فرهاد قنبری
تاریخ به ما می آموزد، اگر..

⏺ پنج قرن پیش وقتی شاه جوان صفوی زخمی و رنجور در گل و لای چالدران در خون خود می‌غلطید [و فقط به یک معجزه نجات یافت] گناهش نه بی‌غیرتی بود و نه وطن‌فروشی و نه اصلاً در قاموس خود پشت کردن به دشمن می‌شناخت. گناه شاه اسماعیل درست نفهمیدن مناسبات جهان در آستانهٔ دگرگونی بود. نقل است شب قبل از آغاز جنگ چالدران یکی از سرداران سپاه قزلباش وقتی کمیِ سپاه خودی(پنجاه هزار ایرانی در برابر دویست هزار عثمانی) و مجهز بودن لشگر عثمانی به توپ و تفنگ را یادآور شده و از شاه اسماعیل می‌خواهد که شبانه به لشگر دشمن شبیخون زده و بخشی از آنها را نابود کنند، شاه صفوی به شدت برآشفته و نهیب می‌زند که: «تو از من می‌خواهی که با ناجوانمردی بر دشمن پیروز شوم؟».

کسی نمی‌داند فردای آن شب و هنگامی که در میدان جنگ، سربازان قزلباش به توپ و تفنگ لشگر عثمانی در خاک و گِل و لای می‌غلطیدند آیا شاه جوان هنوز به رعایت اصول جوانمردی و مروت در جنگ می‌اندیشید یا نه، اما هر آنچه بود توهم خودبزرگ‌بینی شاه صفوی و تملق بی‌حدوحصر همراهانِ نزدیک بود که او را سایهٔ خدا بر روی زمین و شکست‌ناپذیر معرفی می‌کردند، باعث رقم خوردن چنین نتیجهٔ فاجعه‌باری شد. جنگ چالداران غم‌انگیز بود. لشگر عثمانی، آذربایجان و کردستان و بخش‌هایی از همدان را اشغال کرد و «تاجلی بیگم و بهروزه» دو تن از زنان شاه اسماعیل به اسارات عثمانی درآمدند. شاه اسماعیل پس از نبرد چالدران ده سال دیگر عمر کرد و تلاش و غیرت بسیاری برای بیرون راندن عثمانی و ازبک از قلمرو سرزمینی ایران انجام داد اما هیچگاه از سایهٔ شکست سنگین چالدران خارج نشد.

⏺ تاریخ برای درس و عبرت گرفتن از همین رویدادهاست.
تاریخ به ما می‌آموزد که هیچ‌گاه در توهم تملق چاپلوسان و دورقاب‌چین‌ها نباشیم...
تاریخ به ما می‌آموزد که روح زمانه را درک کنیم و تصورات خیالی خود را مبنای تحلیل روح حاکم بر زمانه قرار ندهیم.
تاریخ به ما می‌آموزد که پیمان و تعهد بین‌المللی تنها با قدرت است که پابرجا می‌ماند نه قول و مُهر و امضاء حاکمان؛ (عهدنامهٔ ترکمنچای فقط پانزده سال پس از عهدنامهٔ گلستان تحمیل شد).
تاریخ به ما می‌آموزد که در جهان امروز با شعار و رعایت اصول مروت و جوانمردی نمی‌توان پیروز جنگ و منازعه شد.
تاریخ به ما می‌آموزد که برای پیروزی نیاز به قدرت و تجهیزات است، نه پیش‌گویی طالع‌بینان و رجزخوانی‌های بی‌مبنا...
تاریخ بسیاری چیزها به ما می‌آموزد، اگر گوش شنوایی داشته باشیم...
@kharmagaas


حکایت‌های کردهای سوریه و عراق و پ‌ک‌ک با آمریکا و غرب حکایت سُر خوردن و پوست موز است. آنها تا کنون صدها بار با آمریکا و اسرائیل و غرب بسته و هر صدها بار هم بازی خورده و چیزی جز کارت بازی در دست غرب برای گرفتن امتیاز از کشورهای منطقه نبوده‌اند و هنوز هم با مشاهده یک مقام آمریکایی احساس قدرت و عظمت می‌کنند:-)
@kharmagaas


آخوندهایی که دو روز لباس عوض کرده و شش تیغه و کراواتی می‌شوند، انقلابیون دوآتشه‌ای که دو روزه برانداز و سلطنت می‌شوند و یا افرادی که یک شبه از خوانندگی و می‌ و مستی و و بی‌حجابی و تتو به چادر و بسیج و نماز شب می‌رسند یا به شدت مشکوک‌اند یا مشکل روانی دارند و نباید جدی گرفته شوند. توبه و انقلاب درونی و تغییر رویه زندگی و روش فکری نیاز به سالها تحصیل و تفکر و ریاضت دارد و مگر می شود که یکی به آنی از خواب بیدار شده و انسانی دگر شود؟ تغییر باور و رویکرد تغییر نان و چای صبحانه نیست که تا یک روز با پنیر و چای شیرین باشد و از روزی تصمیم بگیرد نیمرو با آب خنک بخورد. تازه تغییر همین رویه عادی محتویات صبحانه هم کار دشواری است، چه برسد به ایدئولوژی و سبک زندگی.
@kharmagaas


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
خدا را شکر نظام سیاسی سوریه سقوط کرد و با انتشار چند عکس واقعی و فتوشاپ از زندانهای سوریه متوجه شدیم که هنوز وجدان بشری در جامعه زنده است و بخشی از سلبریتی‌ها و اپوزسیون و سلطنت‌طلبان و بسیاری دیگر هنوز توان غصه خوردن برای رنج‌های بشری را دارند وگرنه چند سالی که به شدت نگران و غمگین بودیم که نکند بخشی از جامعه که با جنازه فرماندهان نظامی کشور و زنان و مردان و کودکان فلسطین و لبنان در حال شادی و تصویرسازی با غذاست، به طور کامل به لاشه‌خوار و آدمخوار و مردار و زامبی تبدیل شده است.
@kharmagaas




رقم نمی‌فهمند!

کل بودجه سالیانه دولت اسد تصور نمی‌کنم بیشتر از پنج میلیارد دلار بوده باشد.
اصلا اسد و کشور سوریه اگر چنین پولی داشت که به این حال و روز نمی‌افتاد.

بدبختی این است که کسانی که این دست شایعات پانترک‌ها و سَلفی‌ها را پخش کرده و در دمیدن به توهمات موجود در جامعه (اینکه ایران چقدر پول دارد که فقط این میزانش را اسد برده و...) دامن می‌زنند، عموما به عنوان خبرنگار و روزنامه‌نگار و فعال سیاسی شناخته می‌شوند.
@kharmagaas

9k 0 112 245

تفاوت رهبران آرمانگرایی مانند سیدحسن نصرالله و یحیی سنوار با شاهزاده‌هایی چون بشار اسد در این است که امثال نصرالله و سنوار اهل معامله نیستند، به سیاست به عنوان کسب و کار با مزایای عالی نمی‌نگرند، خود را از مردم خود جدا نمی‌دانند و هنگام خطر میدان را ترک نکرده و تا آخرین قطره خون در کنار یاران خود می‌جنگند.
آنکه اندک شناختی از امثال سیدحسن نصرالله و سنوار داشته باشد می‌داند که آنها کسی نیستند که فرزندان دیگران را به میدان نبرد فرستاده و خود در شهر و کشور دیگری زندگی آسوده و مرفهی داشته باشند.
حزب‌الله و گردانهای قسام یک گروه چریکی‌اند که نیروی هوایی و ناو جنگی و ارتش مدرن ندارند. آنها در روزهاب اول جنگ ضربات سنگینی خورده و تمام فرماندهانشان را از دست می‌دهند اما از هم نمی‌پاشند، چرا که به راه و حقیقت راه خود ایمان دارند اما یک شاهزاده که قدرت را از پدر به ارث برده است با سقوط اولین شهر، فرار را بر قرار ترجیح داده و حامیان خود را دست به شورشیان خشمگین می‌سپارد.
@kharmagaas


دولت موقت سوریه به ریاست «محمد البشیر» در نشستی با وزرای دولت سابق راههای انتقال قدرت و مدیریت امور وزارتخانه‌ها و همچنین آخرین وضعیت جاری سوریه را بررسی کرد.

- در هر انقلابی ابتدا انقلابیون اصلی در عرصه سیاسی مشاهده نمی‌شوند. انقلابیون اصلی و صاحبان واقعی قدرت جدید، پس از کنار زدن «دولت موقت»‌ها خود را نشان می‌دهند.
در سوریه هم این روند چندان ادامه نخواهد یافت. به زودی صاحبان اصلی قدرت آینده (تفکر داعش) خود را نشان خواهند داد و جای چندانی برای این نمایش‌ها نخواهد بود.
تک تک این وزرا اگر جان خود را دوست داشتند، به جای جلسه با محمدالبشیر و جولانی باید فرار را بر قرار ترجیح می‌دادند.
@kharmagaas


Репост из: خرمگس
↕️

شهروندان باکیفیت تر

- این هشتاد ساله ها در نسبت آن جوانانی که ذهن‌شان به زباله‌دان شبکه‌های فارسی‌زبان و شبکه‌های مجازی تبدیل شده، شناخت درست‌تری از مسائل دارند.

- این هشتاد ساله ها هشت سال برابر صدام و دشمنان این سرزمین ایستاده‌اند و بهتر می‌دانند که شعار حقوق بشر و دموکراسی غربی‌ها چه معنایی دارد.

- به این هشتاد ساله ها نمی‌توان هر لوده و دلقک و ابله و تروریست و مزدوری را به اسم آزادیخواه و فعال حقوق بشر و فعال سیاسی و امثالهم قالب کرد.

- این هشتاد ساله ها حداقل به جای مصرف بنگ و علف و عرق و مستی و ول چرخیدن در خیابانها و شبکه‌های مجازی، دهه‌ها مشغول فعالیت تولیدی و اقتصادی بوده و سودی برای کشور داشته‌اند.

◀️ به شخصه یک تار موی این چهره‌های آفتاب سوختهِ روستایی را که در هر شرایطی پای بد و خوب این مملکت ایستاده‌اند را با کسانی که از نوجوانی (با اینکه بیشترین استفاده را از منابع و امکانات کشور دارند) در فکر فرار از کشورند و آرزوی تحریم بیشتر و حمله خارجی به ایران را در سر دارند و چکمه لیس نتانیاهو و ترامپ و امثالهم شده‌اند، عوض نمی‌کنم.
@kharmagaas


فرهاد قنبری
بینش سیاسی

آنچه در این مملکت به وضوح قابل مشاهده است این است که بسیاری از روستاییان، پیرمردها و پیرزنان و در کل افرادی که تحصیلات دانشگاهی نداشته و دسترسی کمتری به شبکه های ماهواره‌ای و اینترنت دارند، درک به مراتب واقعی‌تر و دقیق‌تری از شرایط دیروز و امروز جامعه و واقعیت حاکم بر عرصه بین‌الملل دارند. این طیف‌ها چون کمتر در معرض رسانه‌ها و گفتمانهای سیاسی غربی قرار داشته‌اند و درکی شهودی از واقعیت بین‌الملل تاریخ دارند، هنوز ذهن‌شان توسط گفتمانهای هژمونیک غرب مسموم نشده‌ و به صورت تجربی درک‌شان از جهان انطباق بیشتری با واقعیت دارد.
بدون هیچ اغراق و بدون قصد کوچکترین توهین و بی‌احترامی عرض می‌کنم که امروز درک و شناخت میوه‌فروش سر کوچه ما از واقعیت روابط بین‌الملل (که پنج کلاس سواد ابتدایی بیشتر ندارد) از آقای احمدزیدآبادی و صادق زیباکلام و محمدعلی ابطحی و بسیاری از روزنامه‌نگاران، سیاسیون و اساتید علوم سیاسی (فنی و پزشکی که جای خود دارد...) دانشگاه‌های مطرح کشور بیشتر است.
امروز هر کسی که کمتر تلویزیون نگاه می‌کند، کمتر با فستیوال‌های هنری غربی آشنایی دارد، کمتر تحت تاثیر هژمونی فرهنگی غرب است، کمتر با بنگاه‌های حقوق بشری و بنگاه صلح نوبل و بنیادهای گسترش دموکراسی و امثالهم شناخت دارد و هنوز در جهان ذهنی خود هر خارجی را با همان ادبیات کلاسیک رایج در کشور «اجنوی» می‌شناسد، شناخت دقیق‌تر و واقعی‌تری از جهان بیرون و واقعیت حاکم بر روابط بین‌الملل دارد.
این طیف کم‌سواد از لحاظ مدرک دانشگاهی که ذهنش کمتر تحت استثمار رسانه‌های غرب بوده، عموما از لحاظ اقتصادی وضعیت قابل تعریفی ندارد اما به واسطه همان درک تجربی از واقعیت زمخت زندگی بسیار بیشتر از دانشگاهیان و فارغ التحصیلان دانشگاهی (منظور آن طیفی که حاضر است برای نبودن یک شال نیم‌بند روی سر خود یا اطرافیانش، کشور بمباران شده و تمام امنیت و زیرساخت‌ها و امکانات رفاهی خود را سر نبودن آن تاخت بزند) قدر داشته‌های خود را می‌داند و چشم امیدی به هیچ سازمان خارجی اعم از حقوق بشری و غیربشری ندوخته است و تصوری شبیه جهنم از ایران و شبیه بهشت از غرب ندارد.
@kharmagaas


نزدیک به دو دهه است که دکترین "تهدید امنیت جهانی از سوی ایران" توسط پروپاگاندای رسانه ای غرب و متحدان منطقه‌ای آنها ساخته شده و بسیاری حتی بخش بزرگی از مردم ایران هم آن را باور کرده‌اند. آنها سالهاست از هلال شیعی و دست های دراز ایران در منطقه سخن می گویند و ایران را عامل اصلی ایجاد ناامنی در منطقه معرفی می کنند.

حالا با سقوط دولت بشار اسد و تضعیف حماس و حزب‌الله فرصتی تاریخی برای مردم منطقه آغاز شده است تا بهتر متوجه شوند که امنیت جهانی و به ویژه امنیت منطقه غرب آسیا توسط چه کسانی تهدید می‌شود. از امروز منطقه با مسئولان واقعی ناامنی منطقه در سوریه و لبنان و غزه و آشنا خواهند شد و برای ایران هم بد نخواهد بود که به مردم این منطقه از جمله مردم عراق و سوریه و مخالفان حزب‌الله در لبنان و اخوانی‌های فلسطین و دیگران نشان دهد که چه خدمت و ایثار بزرگی برای آنها انجام داده بود.

و دیر نخواهد بود که افکار عمومی بسیاری از کشورهای منطقه به سمت ایران برگشته و ترکیه و سلفی‌ها در کنار اسرائیل به عنوان عاملان اصلی ناامنی منطقه، در معرض انتقادات شدید قرار خواهند گرفت.
@kharmagaas



پان‌ترکیسم فارغ از مزدوری بیگانه و خطراتی که برای امنیت ملی کشور ایجاد می‌کند، یک توهین بزرگ به تک تک ما ترک‌زبانان ایرانی است.
این جریان ضدفرهنگی تلاش دارد ما ترک‌زبانان ایران را از میراث فرهنگی ایران و شاهنامه و مثنوی و حافظ و سعدی و هزاران اثر فکری و فرهنگی دیگر جدا کرده و با این اراذل و اوباش و خون‌خواران آسیای میانه هم‌تبار و هم‌نژاد معرفی کند.
و اینجاست که معتقدیم پانترکیسم توهین و بی‌احترامی به مردم آذربایجان و ترک‌زبانان ایران است و هر کسی که به زبان ترکی و رسومات و فرهنگ محلی خود علاقه دارد، باید در مقابل این اوباش با تمام توان مقاومت کند.
@kharmagaas


بعد از پیمان کمپ دیوید و ترک مخاصمه مصر با رژیم اسرائیل، حاکمان دو کشور عربی به تخاصم با اسرائیل ادامه دادند. عراق صدام حسین و سوریه حافظ اسد.

عراق صدام حسین پس از تهاجم به کویت مورد شدیدترین حملات ناتو قرار گرفت و تمام زیرساخت‌های اقتصادی و نظامیش نابود شد. پس از حملات و در ده سال آخر صدام حسین عراق رسما کشوری ورشکسته بود که توان تامین انرژی و مواد اولیه غذایی شهروندانش را نداشت. روندی که در نهایت منجر به تجاوز آمریکا و عدم مقاومت ارتش و سقوط آسان این کشور به دست آمریکایی‌ها شد. دستگاه ترور اسرائیل پس از سقوط صدام ده‌ها دانشمند عراقی را ترور کرده و در نابودی ته‌مانده قدرت دفاعی عراق نقش پررنگی ایفا کرد.

بخش بزرگی از زیرساخت‌های سوریه در حملات آمریکا و جنگ داخلی سوریه نابود شد و سوریه به کشوری ورشکسته بدل شد که دیگر ارتش و دولت توانی برای مقابله نداشت. این وضعیت در نهایت به سقوط خاندان اسد و هرج و مرج ناشی از آن و فرصت تاریخی اسرائیل برای نابودی باقی زیرساخت‌های اقتصادی و اجتماعی و نظامی را فراهم ساخت.

«عاقبت دیکتاتور و فلان و فلان» هم جمله‌سازی‌های اسرائیل از دهان شبه‌روشنفکران منطقه است.
@kharmagaas


اسرائیل در حال شخم زدن تمام زیرساخت‌ها و تجهیزات نظامی و دفاعی سوریه و اشغال نظامی این کشور است اما بدنه روزنامه‌نگاری ایران با این جمله سران شورشیان که «حجاب در سوریه اجباری نخواهد بود» مشغول خودارضایی است...
@kharmagaas


تمام شبکه‌های اجتماعی به ویژه توییتر ابزارهای نظامی جدید غرب و تمام و کمال در خدمت جنایات اسرائیل هستند.
قدرت این رسانه‌ها چنان زیاد است که گاهی تمام جبهه مدعایی مقابل خود را هم مقهور روایت خود می‌سازد.
@kharmagaas


⏪⏬
بشار اسد به مانند همه سیاسیون جهان آدم علیه‌السلامی نبود. در زندانهای سوریه هم احتمالا به مانند ابوغریب و گوانتانامو و بسیاری زندانهای دیگر در جهان جنایت‌هایی صورت گرفته است. مخالفین حکومت اسد هم انسانهای منزه و پاکیزه‌ای نبودند و آنها هم در این سالها جنایت‌های وحشیانه‌ای مرتکب شدند و طبیعتا با زندانیان آنها رفتار چندان انسانی صورت نگرفته است.

اما این «صیدنایا» بازی که از دیروز شروع شده است شک نداشته باشید که یک سر آن در اسرائیل و سر دیگر آن در ترکیه و عربستان و آمریکا و اروپاست.
اسرائیل به واسطه جنایت‌های هولناک خود یکسال است که در معرض شدیدترین انتقادات و فشار افکار عمومی جهان است و بدیهی بود که برای منحرف کردن افکار عمومی به هر چیزی چنگ خواهد زد.

و توییتری که تا دیروز اجازه انتشار تصاویر کودکان قطعه قطعه شده فلسطینی را نمی‌داد از دیشب مرثیه‌سرای کامل زندانیان، زندانهای سوریه شده است.

خاورمیانه در میدان‌داری رسانه و عوض کردن ورق بازی و توحش و خشونت و تطهیر دست‌های آلوده خود، در مکتب اسرائیل و حامیانش، هنوز شاگرد و کودک نوآموزی بیش نیست.
@kharmagaas



↕️

رسانه‌های فارسی‌زبان صورتی از بلاهت را در بخش‌هایی از جامعه اشاعه داده‌اند که تصور نمی‌کنم معادلی در جهان داشته باشد.

این بلاهت بی‌مانند باعث شده که عده‌ای تمام و کمال مدافع منافع ناتو و دشمنان فعلی ایران باشند و به دشمنی ابلهانه‌ای علیه روسیه و چین دامن بزنند.

این جماعت انتظار دارند ایران روزی دو بار به روسیه اعلام جنگ کند!

آمریکا سردار نظامی ایران را ترور می‌کند، به روسیه ناسزا می‌گویند!
آمریکا در اطراف ایران پایگاه‌های نظامی ایجاد کرده و مدام ایران را تهدید نظامی می‌کند، به روسیه ناسزا می‌گویند!
اقتصاد ایران زیر بار فشار تحریم آمریکا و اروپا له می‌شود، به روسیه ناسزا می‌گویند!
غرب و اسرائیل تمام تلاش خود را برای تقویت شکاف‌های قومی و مذهبی در ایران به کار می‌گیرند، به روسیه ناسزا می‌گویند!
بشار اسد تحت فشار اسراییل و غرب حکومت را رها می‌کند به روسیه ناسزا می‌گویند!

◀️ ایران امروز مورد تهاجم همه جانبه غرب قرار دارد و طبیعتی است به سمت کشورهایی مثل روسیه و چین کشیده می‌شود و این نوع موضع‌گیری بی‌مبنا علیه یک کشور نه تنها تحلیل نیست بلکه ناشی از یک بیماری مالیخولیایی و عجیب است.
@kharmagaas


Репост из: خرمگس
فرهاد قنبری
یقه «آرنت» را رها کنیم

عدم مطالعه کتاب و بی‌توجهی کامل به مسائل فرهنگی و سیاسی و اجتماعی بسیار بهتر از این است که انسان یک شناخت سطحی و ساده‌ و خطی از مسائل مختلف پیدا کرده و فکر کند که به چشمه دانایی و تمام حقیقت دست یافته است. چنین فردی نه تنها شهروند خوب نیست بلکه در بسیاری مواقع آن هم بدون آنکه خود آگاه باشد، شهروندی خطرناک و مضر برای جامعه است.

برای مثال کسی که شناخت صحیحی از تاریخ و سنت و فلسفه سیاسی نداشته باشد، مطالعه آثار متفکری مانند هانا آرنت برایش سمی مهلک است. چنین فردی همان ابتدای مواجهه با آرنت با دو واژه «فاشیسم» و «توتالیتاریسم» آشنا می‌شود و چون با مفاهیم سیاسی و بستر فرهنگی و تاریخی آنها آشنایی ندارد از این دو کلمه برای خود یک ایدئولوژی متصلب ساخته و از دریچه آن جهان پیرامون خود را تحلیل می‌کند و چون درک درستی هم از پیچیدگی‌های مسائل اجتماعی ندارد، هر آنکه را که سخن و نظرش اندک زاویه‌ای با میل و علاقه او داشته باشد را به فاشیسم و نژادپرستی متهم می‌کند.

به بسیاری از چهره‌های پرشور فعال در فضای رسانه‌ای کشور بنگریم. اگر از بیش از نود و پنج درصد این افراد کلمه «فاشیسم» و «هانا آرنت» و «نژادپرستی» را بگیریم، دیگر هیچ حرفی برای گفتن نخواهند داشت.
.
این جماعت که عموما فاشیسم لقلقه زبانی‌شان است و آن را چون شمشیر دموکلس بالای سر جامعه خویش نگاه داشته [و به همان میزان که در حال تطهیر مبدعان اصلی فاشیسم و نژادپرستی هستند، ملت و فرهنگ و تاریخ مملکت خویش را به طریق آن به صلابه می‌کشند] یک ویژگی مشترک دارند و آن ساده سازی و ساده نگری سیاسی و اجتماعی و مرعوب رسانه بودن و عدم شناخت تاریخی و فلسفی از واژگان سیاسی و همچنین عدم شناخت قواعد حاکم بر روابط بین الملل و موقعیت امروز ایران در منطقه و جهان است.

اما در این هیاهوی رسانه‌ای نباید فراموش کرد که فاشیسم ایدئولوژی های سیاسی جامعه مدرن و بحرانهای مرتبط با آن است.
فاشیسم محصول برهه ای از تاریخ اروپا است که محافظه کاری و بورژوازی غرب توان مقابله با بحران های فزاینده خود در مقابل مبارزات طبقات پرولتری را از دست داده بود.
فاشیسم از لحاظ نظری، محصول توسعۀ نظری نژادباوری و امپریالیسم و از نظر اجتماعی محصول بحران‌های اقتصادی و اجتماعی پس ازجنگ جهانی اول بود.

حامیان و طرفدارن چنین ایده هایی در دنیای مدرن به فاشیست ها یا نئوفاشیست ها معروف هستند، کسانی که معتقد به برتری نژادی خود بوده و در راستای حذف «غیر» از هیچ نوع عملی به ویژه خشونت ورزی فروگذار نیستند.

حال طرف در ایران بدون در نظر گرفتن هیچکدام از این واقعیت‌ها و مسائل تاریخی کلمه فاشیسم را چسبیده و صبح تا شب در حال لعن و نفرین به «زبان» و «تاریخ» و «هویت» سرزمین خویش است و از فردوسی و شاهنامه تا نوروز و چله را به اسم فاشیسم و نژادپرستی انکار می کند. (و طنز بیشتر مسئله آنجاست که ایرانی بیچاره‌ای که در هجوم همه جانبه رسانه‌ای به بیماری خودتحقیری مبتلا شده است را به فاشیسم و نژادپرستی متهم می‌کند!)

این جماعت که تصور می‌کنند پرچم دار آزادی‌خواهی در کشورند، عموما سنت و تاریخ و کارکرد اجتماعی اسطوره و آیین‌های ملی را نمی فهمند و از کارکردهای اجتماعی و فرهنگی شعر و حماسه و اسطوره و آیین و زبان ملی برای شکل گیری یک ملت و یک جامعه، آگاهی چندانی ندارند.
این طیف متاسفانه یک ویژگی بسیار بد و خطرناکی هم دارد و آن زبانی تند و تیز برای تکرار طوطی وار و بدون مبنای فکری و اجتماعی برخی واژه‌های سیاسی و فلسفی است که از فرهنگ و تاریخ و فلسفه غرب ترجمه شده است. 
@kharmagaas

Показано 20 последних публикаций.