راهبرد


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


تماس با مدیریت کانال و ارسال مطالب:
telegram.me/mjrahbord

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


Репост из: اکوایران
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
📹 نیما رفت / مقاومت تلخ اردیبهشت شکست

نسخه صوتی

▫️شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران بالاخره از لابه‌لای اتفاقات و حواشی سال 1403 عبور کرد و توانست از پس مقاومت تاریخی اردیبهشت ماه 1402 برآید، هر چند که این عبور پرقدرت نبود و روزنامه دنیای اقتصاد این طور نوشت که بورس تهران به رغم اینکه در هفته‌های اخیر نمایش قدرتمندی را نشان داده اما با نگاهی به بطن معاملات این بازار درمی‌یابیم که نااطمینانی و تردید نسبت به تداوم رشد اخیر موج می‌زند و سه عامل نرخ دلار، پیشروی ریسک‌های سیاسی و نگرانی‌ها از بازگشت ترامپ به کاخ سفید را مطرح کرده است.

▫️اما عامل نرخ ارز تا حدودی با تصمیم بانک مرکزی سامان پیدا کرده است و این بانک اعلام کرده است که نرخ دلار نیما حذف می‌شود و تمامی معاملات ارزی کشور به‌مرور به بازار ارز تجاری منتقل می‌شود. همچنین از ۲۶ آذر، همه صادرکنندگان ملزم هستند، ارز حاصل از صادرات را، برای مبادله با نرخ توافقی، در بازار ارز تجاریِ مرکز مبادله ارز و طلای ایران عرضه کنند.

▫️دومین عامل یعنی ریسک های سیاسی با حضور غیرمنتظره وزیر خارجه آمریکا در عراق همچنان برای بازار پا برجاست.

#چهارسو

📺 @ecoiran_webtv


Репост из: هم‌میهن
خط ۳ جدید

🔻درباره اظهارات اخیر علی شمخانی که اختلافات کهنه را زنده کرد


🔹ظهور ناگهانی و غیرمترقبه شمخانی در صحنه سیاست از همان آبشخوری نشأت می‌گیرد که چرخش به راست هفته‌های اخیر قالیباف و تحرکات او علیه ظریف و تاکیدش بر ابلاغ قانون حجاب

🔹اگر قالیباف موقعیت سیاسی خود را برخلاف شعارهایش درباره وفاق نه در همراهی و حمایت از پزشکیان که جایی میان او و جلیلی تعریف کرده است و علیه شعارها و اهداف دولت در سیاست داخلی فعال شده است؛ شمخانی نیز در حوزه سیاست خارجی و رفع تحریم‌ها چنین نقشی برای خود تعریف کرده و موقعیت خود را جایی میان دو دبیر سابق دیگر شورای‌عالی امنیت‌ملی (لاریجانی و جلیلی) قرار داده است

🔹شمخانی نه همچون لاریجانی در مقام حامی و همراه سیاست احیای برجام و متحد روحانی و ظریف و پزشکیان ظاهر می‌شود و نه مانند جلیلی، صادقانه نقش مخالف برجام و ازسرگیری مذاکرات را بازی می‌کند. گویی، قالیباف و شمخانی در میانه خط یک (میانه‌روها) و خط دو (تندروها) نقش «خط۳» را بازی می‌کنند؛ عنوانی که در صف‌بندی‌های اوایل انقلاب ریشه دارد، اما امروز چهره‌ها و نیروهایی متفاوت این خط را نمایندگی می‌کنند

🔹قالیباف و شمخانی شاخص‌ترین نمادهای «خط۳ جدید» هستند.در چارچوب چنین خط‌بندی جدیدی است که ازیک‌سو، قالیباف در ظاهر نمایش وفاق می‌دهد و در عمل آب به آسیاب جبهه‌پایداری می‌ریزد و ازسوی دیگر، شمخانی نیز خود را طرفدار مذاکره و مدافع برجام معرفی می‌کند؛ اما در عمل، راه را بر احیا و عملیاتی شدن آن می‌بندد

🔹در سال۱۳۹۹ این‌کار با قانون اقدام راهبردی انجام شد؛ باید دید مخالفان آشکار و پنهان رفع تحریم‌ها و احیای برجام در سال۱۴۰۳ چه شعبده‌ای در آستین دارند

🖌محمدجواد روح | سردبیر هم‌میهن

📌ادامه مطلب در سایت هم‌میهن آنلاین

@hammihanonline
hammihanonline.ir


📰 پیشخوان: ششصدوهفتادوسومین شماره #روزنامه_هم_میهن شنبه بیست‌وچهارم آذرماه منتشر می‌شود.

@javadrooh


💥خبر: ابلاغ قانون حجاب تایید نشد
/تا جمعه شب/

👈 افراد نزدیک به رییس مجلس و همینطور برخی نمایندگان در واکنش به پیگیری‌های خبرنگار انصاف.نیوز ابلاغ شدن قانون حجاب در روز جمعه را تایید نکرده‌اند.

@javadrooh


📌درس‌های اسد برای ایران

✍🏻محسن صالحی‌خواه / روزنامه‌نگار


سقوط اسد هرچند آرزوی مردم سوریه بود اما احتمالاً خود آن‌ها فکر نمی‌کردند به فاصله کمتر از دو هفته بعد از آغاز تحرکات شورشیان در شمال، نظام دمشق فرو بریزد. اسد به روسیه گریخت و کشورش درمانده‌تر از قبل شد. دیکتاتور کشوری که مردمش در فقر و سیسستم جنایتکار تحت حاکمیتش تا در فساد غرق شده بود، رفت و آن‌ها ماندند با زمین سوخته‌ای که اسرائیلی‌ها برایشان ساختند و سلفی‌هایی که فعلاً قرار است بر آن‌ها حکومت کنند. در این موضوع هیچ کس جز دیکتاتور فراری سوریه مقصر نیست. پنج درس در سقوط اسد و روندی که منجر به آن شد، برای ایران نیز وجود دارد.

۱. حکومت با مشت آهنین، سنت دیرینه بسیاری از کشورهای عربی منطقه پس از سقوط عثمانی و همچنین پایان جنگ جهانی دوم است. این دوره در کشورهای مختلف، سرنوشت‌های مختلف پیدا کرد. بهار عربی را می‌شود نقطه عطف این جهان دانست که هر کدام از کشورها به سمتی رفتند. مصر به دست اخوانی‌ها افتاد و سپس آن‌ها ساقط شدند تا وضعیتی شبیه به دوران مبارک بازتولید شود. یمن درگیر جنگ داخلی شد و به دست حوثی‌ها افتاد. سوریه توانست با دوپینگ دمشق به دست ایران و روسیه حدود ۱۳ سال به صورت ناپلئونی دوام بیاورد اما در نهایت نتوانست وضعیت خود را بهبود دهد.

۲. تفاوت دیکتاتور سوریه با دیگر همتایانش در کشورهای عربی چه بود؟ اسد سال‌ها خواست همان سنت دیرینه عربی نسبت به اسرائیل را ادامه بدهد. اما یک تفاوت در این میان بود. بقیه کشورهای عربی تلاش کردند به ترک مخاصمه با اسرائیل برسند چرا که پشتیبانی نامحدود غرب از تمام جنایت‌های صهیونیست‌ها را دیدند. تجربه جنگ‌های اعراب و اسرائیل را مقابل چشم خود قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که هر وقت وارد جنگ می‌شوند، زمین از دست می‌دهند به جای این که سرزمین فلسطین را پس بگیرند. سوریه در این زمینه فقط هزینه می‌داد و سیاست‌هایش مورد استقبال مردم قرار نمی‌گرفت. ولی همچنان آن را ادامه می‌داد اما هیچ وقت حتی نتوانست جولان اشغالی را پس بگیرد چه برسد به این که فلسطین را آزاد یا اسرائیل را از بین ببرد.

۳. به خاطر علوی بودن حکومت اسد در یک کشور سنی‌مذهب، آن‌ها همیشه با وحشت از سقوط زندگی می‌کردند. سقوط نظام اسد گوشه‌ دیگری از جنایت‌های آنان برای بقا در حکومت را نشان داد. افرادی که مفقود شدند، جنازه‌هایشان بعد از سال‌ها پیدا شد و صدها هزار نفری که آوارگی را تجربه کردند. دستگاه‌ امنیتی به خودی خود برای قدرت و منابعی که در اختیار دارند می‌توانند به انحراف و جنایت کشیده شوند. اما این احتمال در در رژیم‌های دیکتاتوری یا تمامیت‌خواه، هر اندازه که قدرت در دالان‌های تودرتوی تاریک چرخیده شود، بالاتر می‌رود. اسد یک نظام سکولار را رهبری می‌کرد که بار و کازینو کنار مسجد وجود داشت. اما مخالفان فکری و سیاسی‌اش در امان نبودند. رسانه آزادی وجود نداشت و نخبگان را سرکوب می‌کردند. خانواده و اطرافیانش فاسد و بسیار ثروتمند بودند در حالی که مردم به خاطر تقریباً ۱۳ سال جنگ در مشکلات اقتصادی دست و پا می‌زدند. مشت آهنین اسد هیچ وقت کنار گذاشته نشد. به رغم وجود این مشت آهنین، اسد زمانی که هنوز فرصت داشت حتی قدمی برای بهبود وضعیت اقتصاد مردم هم برنداشت.

۴. اسد تنها مقصر رخ دادن این وضعیت در سوریه است. چرا؟ به خاطر این که دیر فهمید باید چه کند. وارد بازی‌هایی شد که بزرگ‌تر از حد و توان کشورش بود. دوست داشت به همان دوران اوج بعث برگردد اما از این غافل بود که جهان عوض شده است. این حقیقت تلخ است اما فلسطینی‌ها با این که مظلوم و محق هستند، خود برای خود قدمی در این مسیر برنمی‌دارند. وضعیت آنان از همیشه پیچیده‌تر است. آرمان‌های عربی و اسلامی رنگ باخته و کشورهای عربی نیز دیگر نمی‌خواهند مسیر پیشین را ادامه دهند. اسد سال‌ها هزینه داد و در گوشه انزوا افتاد اما زمانی به این فکر افتاد که وضعیت پایان دهد و با کشورهای عربی منطقه ارتباط بگیرد که دیر شده بود.

۵. اسرائیل ۸۰ درصد زیرساخت‌ها و تجهیزات استراتژیک نظامی سوریه را نابود کرد. با استفاده از فرصتی که سقوط نظام اسد برایش ایجاد کرد و در نتیجه این فرآیند به وجود آمد. سوریه تمام شد و دیگر قد علم نمی‌کند. نابودی زیرساخت‌های نظامی این کشور به ویرانه‌های بازسازی نشده جنگ داخلی اضافه شد و به مرور وضعیت امنیتی که به دنبال سقوط دولت مرکزی به وجود آمده، هرج و مرج بیشتری را رقم خواهد زد. تکلیف اسرائیل مشخص است. نظام آپارتایدی که پاسِ گل هفت اکتبر را گرفت و ۱۴ماه است آن را رها نمی‌کند. اما اسد سال‌ها فرصت داشت سوریه‌ای بسازد که در نهایت به این وضعیت دچار نشود.

📌 روایت | محسن صالحی‌خواه

@revayatiran


📰 پیشخوان: دویست‌ودوازدهمین شماره #هفته_نامه_صدا شنبه بیست‌وچهارم آذرماه منتشر می‌شود.

@javadrooh


Репост из: پایگاه خبری انتخاب
♦️جزئیات تازه رویترز از خروج بشار اسد از سوریه؛

🔹 او به رئیس دفتر خود گفت که به خانه برمی‌گردد، اما به سمت فرودگاه رفت

🔹 دستیاران، مقامات و حتی نزدیکان رئیس‌جمهور مخلوع در مورد فرار او فریب خورده یا گمراه شده بودند / انتخاب

جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003W8T
🆔 @Entekhab_ir


👤 چهره روز: نخست‌وزیر جدید فرانسه معرفی شد

👈 #امانوئل_مکرون رئیس‌جمهور فرانسه امروز نخست‌وزیر جدید فرانسه را معرفی کرد.

🔹#فرانسوا_بایرو سیاستمدار میانه‌رو فرانسوی که رهبری حزب دموکرات را برعهده دارد به‌عنوان نخست‌وزیر به مجلس پیشنهاد شد.

🔹هفته گذشته قانونگذاران فرانسوی در یک اقدام بی‌سابقه به میشل بارنیه نخست وزیر رای عدم اعتماد دادند و در نتیجه دولت این کشور را منحل کردند.

@javadrooh


Репост из: اکوایران
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
📹 چالش‌های ارزی دولت پزشکیان با بازگشت ترامپ

نسخه صوتی

▫️امسال نرخ ارز نوسانات زیادی را تجربه کرد. انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تنها یکی از دلایلی بود که باعث شد در برهه‌ای بازار ارز با نااطمینانی همراه شود. از اینرو بازارساز ارزی سال سختی را در حال سپری کردن است.

▫️برای برخی اتفاقات امسال یادآور نوسانات سال ٩٧ و تکرار جهش‌هایی آن زمان است، چقدر احتمال تکرار ٩٧ در ١۴٠٣ وجود دارد؟ آیا بازگشت ترامپ به کاخ سفید همانند خروج او از برجام، بازار ارز را نگران خواهد کرد؟

▫️مهدی دارابی تحلیلگر و پژوهشگر بازار ارز ایران به بررسی این سوال می‌پردازد. دارابی در ویژه‌نامه ارزی اکوایران، علاوه بر این سوال، تاکتیک‌های سیاستگذار برای مهار نوسان را بررسی می‌کند، از ایده ادغام نقشه ارزی و تجاری می‌گوید و تغییرات نرخ نیما و تاثیر سود سپرده بانکی بر بازار ارز را مورد تحلیل قرار می‌دهد.

📺 @ecoiran_webtv


Репост из: ایسنا
اردوغان: امیدوارم دولت جدید سوریه برای همسایگانش تهدید نباشد

رئیس جمهور ترکیه:
🔹ترکیه از حفظ وحدت سیاسی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کند و این حمایت را ادامه خواهد داد تا دولت موقت گام‌های جامع، فراگیر و درستی بردارد، به مردم سوریه خدمت کند و تهدیدی برای همسایگان خود نباشد.

isna.ir/xdSt99
@isna94


Репост из: آزاد | Azad
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🎥 مسئله جانشینی و بحران در ایران

🔶 مناظره محمد سرافراز و حمیدرضا جلایی‌پور

🔻محمد سرافراز: شرایط امروز مشابه بعد از عملیات کربلای ۵ است، که بیشترین تلفات را داشتیم. تا پیش از آن شعارهای بزرگی داده می‌شد، اما شرایط طوری شد که چاره‌ای جز پذیرش آتش‌بس نداشتیم. ما داریم به یک دوراهی استراتژیک نزدیک می‌شویم. در سال ۱۳۶۸، شرایط پذیرش جانشین امام با امروز متفاوت بود، مردم جانشین ایشان را می‌شناختند و خیلی راحت پذیرفتند. اگر وفاق قرار بود اصلاحاتی رقم بزند، در دولت آقای رئیسی می‌بایست رخ می‌داد.

🔻حمیدرضا جلایی‌پور: شرایط امروز مشابه شرایط ماقبل از دست‌دادن فاو است. امکانی برای ما به شکل وفاق ایجاد شده است که باید از آن استفاده کنیم، پیش از بحرانی شدن وضعیت. برای مسئله جانشینی هم که یکی از مسائل پیش‌ روی ایران است، لازم است از الان در خصوص آن تصمیم بگیریم، مشابه انتخاب جانشین در دهه اول انقلاب. وفاق نیز تنها زمانی موضوعیت دارد که صدای بخش ناراضی جامعه هم شنیده شود، در دولت قبل چنین اتفاقی نمی‌افتاد.

🎞 فیلم این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/cKEi0hvTAtM

حمایت «ارزی» و «ریالی» از آزاد

🆔@AzadSocial


Репост из: 🌻🌾ایران تایمز🌽🌻
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔴وزیر صمت پزشکیان از تذکر انرژی رئیسش خسته شد و تاب نیاورد... خودتان ببینید


@iran_times


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🎥 ویدئو: صحبت کوتاه #مسعود_پزشکیان با مردم درباره مصرف انرژی

@javadrooh


Репост из: ایسنا
درخواست پزشکیان از مردم برای کاهش ۲ درجه‌ای دمای محیط منازل

🔹رئیس‌جمهور با انتشار پیامی از مردم درخواست کرد برای کمک به تداوم سوخت‌رسانی به تمام کشور در روزهای سرد کنونی، ۲ درجه دمای محیط منازل خود را کاهش دهند.

isna.ir/xdSt36
@isna94


💥خبر: میزبانی تیم‌های ایرانی برگشت

👈 طبق اعلام سایت AFC میزبانی مسابقات آسیایی به ایران برگشت و دیدار پرسپولیس-النصر و استقلال-الشرطه در ورزشگاه آزادی برگزار خواهد شد.

@javadrooh


💥خبر: توضیحات وزیر اقتصاد درباره چگونگی حل ناترازی‌ها

👈 #عبدالناصر_همتی وزیر اقتصاد در کانال تلگرامی خود نوشت:

🔹روز گذشته به دعوت مجمع تشخیص مصلحت نظام، گزارش تحلیلی از وضعیت شاخص‌های کلان اقتصادی و عوامل مؤثر بر وضعیت جاری متغیرهای کلان اقتصادی برای اطلاع اعضای محترم مجمع ارائه کردم.

🔹️مشکل اصلی اقتصاد ما، شیوه مدیریت و حکمرانی اقتصادی است. نمود حکمرانی در ناترازی‌، کسری بودجه‌های سالانه و تورم بالا و خود‌ تداوم‌ بخش است.

🔹اصلاح یکباره ناترازی‌ها نه امکان‌پذیر است و نه ضروری است. مشخص کردن ناترازی‌های عمده و اصلاح تدریجی آنها می‌تواند مسیر حرکت از یک تعادل دربرگیرنده رشد پایین و تورم بالا به یک تعادل بهتر را هموار کند.

🔹اولویت با اصلاح چند ناترازی جدی است که زمینه‌ساز بازگشت اقتصاد به مسیر تعادلی را فراهم خواهد کرد. این اصلاحات الزاما قیمتی نمی‌تواند باشد.

🔹اصلاح اقتصاد نیاز به زمان دارد. به جای تغییرات ناگهانی و شوک‌آور، باید به‌تدریج مشکلاتی مثل کسری بودجه، ناترازی‌ها و دخالت بیش از حد دولت در اقتصاد را حل کنیم.

🔹برای بهبود اقتصاد، علاوه بر حذف رانت‌ها، می‌بایست فضای کسب‌‌وکار را رقابتی و با بهبود تعاملات بین‌المللی، انتظارات را مدیریت کرده و برای سرمایه‌گذاری جذاب کنیم.

🔹️امید‌ است که با برنامه‌های در دست اقدام، اقتصاد ملی پیش‌بینی‌ پذیرتر شده و سرمایه‌های بیشتری برای تأمین رشد اقتصادی به کار گرفته شود.

@javadrooh


💥خبر: عصبانیت #کیهان از توافق جدید ایران و آژانس: خلاف قانون اقدام راهبردی است!

👈 در پی انتشار اخباری مبنی بر توافق ایران و #آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای تشدید نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران، #روزنامه_کیهان در کانال تلگرامی خود نوشت:

🔹آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعی شد: از ۹ تا ۱۱دسامبر، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران درباره لزوم افزایش دفعات و شدت اقدامات پادمانی در فردو و تاسیسات ذخیره مواد هسته‌ای در اصفهان گفت‌وگو کردند و ایران با درخواست آژانس برای افزایش دفعات و شدت اقدامات پادمانی در فردو موافقت کرد و در حال تسهیل اجرای این رویکرد تقویت اقدامات پادمانی است.

🔹این در حالی است که طبق قانون اقدام راهبردی به دلیل نقض عهد طرف‌های غربی در انجام تعهدات برجامی‌شان، جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفت سطح نظارت فراتر از حد معمول آژانس بر برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای‌ ایران را کاهش دهد. در صورت صحت ادعای آژانس بار دیگر اقدامی غیرقانونی توسط مسئولین امر انجام شده است.

🔹پیشتر نیز برخلاف قانون راهبردی مجلس غنی‌سازی ۶۰درصد به امید عدم صدور قطعنامه شورای حکام برای مدتی متوقف شد اما طرف غربی پس از این اقدام گستاخ‌تر شد و علاوه بر قطعنامه شورای حکام؛ قطعنامه‌ای ضدایرانی در پارلمان اروپا نیز صادر کرد.

@javadrooh


💥خبر: توافقات تازه ایران و #آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

👈 وال‌ استریت ژورنال گزارش داد:

۱. موافقت ایران با اقدامات نظارتی اضافی آژانس تا اطمینان حاصل شود که افزایش تولید اورانیوم غنی شده ۶۰درصدی به تسلیحات هسته‌ای منجر نشود.

۲. پذیرش بازرسی‌های مکرر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تأسیسات فردو

۳. انتصاب چند بازرس جدید آژانس در ایران

@javadrooh


💥خبر: #ابومحمد_جولانی خواستار تعطیلی زندان‌های امنیتی #بشار_اسد شد

👈 فرمانده شورشیانی که رژیم بشار اسد را سرنگون کردند، اعلام کرد که نیروهای امنیتی رژیم سابق را منحل می‌کند، زندان‌های آن را می‌بندد و هرکسی را که در شکنجه یا کشتن زندانیان دست داشته باشد، تحت تعقیب قرار می‌دهد.

@javadrooh


👁‍🗨 نگاه تحلیلگران: چالش‌های حاکمان جدید دمشق

👈 غلامعلی دهقان، کارشناس سیاسی و مدرس تاریخ، در یادداشتی برای #راهبرد نوشت:

✍ چند روزی از فتح دمشق‌‌ می‌گذرد و اندک‌‌اندک فاتحان دمشق‌ پس از‌ روزهایی سرخوش از پیروزی بدون دردسر و کم‌هزینه با چالش‌های اولیه روبه‌رو می‌شوند.

✍ از جمله اینکه آنها معتقد بودند دو قدرت روسیه و ایران برای سال‌ها در کشور سوریه تاخت‌وتاز می‌کردند و رابطه خوبی با #بشار_اسد داشتند؛ پس باید برای آزادی #سوریه اتباع این دو کشور از سوریه بروند.

✍ اما هم‌اکنون و فقط پس از چند روز ارتش #اسرائیل توانسته در مساحتی دوبرابر نوار غزه یعنی تقریبا ۷۰۰کیلومتر مربع پیشروی کند و حتی با تسلط بر کوه هرمون به‌راحتی با توپخانه دمشق را در صورت لزوم بزند.

✍ تا اینجای کار هنوز موضع‌گیری شفافی از سوی حاکمان جدید دمشق ارائه نشده است. البته، کشورهای عربی منطقه و دیگر کشورها نسبت به این قضیه عکس‌العمل داشتند؛ ولی فاتحان به هر دلیل چه به طور نظری و چه به شکل عملی سکوت را ترجیح داده‌اند که ممکن است در کوتاه‌مدت قابل‌توجیه باشد اما قطعا در میان‌مدت و درازمدت چالش‌برانگیز است و حاکمان جدید شام باید جوابی برای آن پیدا کنند.

✍ دومین چالشی که در همین چند روز خودنمایی کرد، تعیین تکلیف فاتحان با جریان کردی موسوم به قسد است. اینان که در منطقه شمال شرق سوریه و شرق سوریه هستند تا به‌ همین‌جا در مورد منبج و دیرالزور باهم درگیری‌های داشتند که برنده فاتحان جدید بودند.

✍ به نظر می‌رسد در میان‌مدت و درازمدت این بخش از سوریه محل نزاع و چالش جدی برای فاتحان شام باشد. احتمال اینکه همانند عراق با قانون اساسی جدید بتوان این مشکل را حل کرد، وجود دارد؛ چنان‌که در عراق بعد از اشغال آمریکا قرار شد رئیس‌جمهور کرد باشد.

✍ سومین چالشی که طی همین چند روز بروز کرده است، موضوع ناامنی و بروز پدیده غارت توسط اوباش است که معمولا در تغییر نظام‌های سیاسی کم‌‌وبیش دیده می‌شود و می‌توان آن را در میان‌مدت و درازمدت مدیریت کرد؛ به‌شرط آنکه شاهد یک سانترالیسم (مرکزیت‌گرایی) قوی پس از رویدادهای اولیه باشیم.

✍ وچهارمین چالش که می‌تواند در آینده جدی‌تر هم باشد، همان نکته ای بود که در گزارش نفیسه کوهنورد خبرنگار بی‌بی‌سی هم به ان اشاره شد و آن تاکید بر اجرای شریعت در زمینه‌هایی مانند حجاب و یا شرب خمر است که از سوی برخی فاتحان بر آن تاکید می‌شود و این در حالی است که برخی از سران خلاف این سخن گفته‌اند.

✍ باید منتظر ماند و دید فاتحان چگونه از پس چالش‌ها بر می‌ِیند و دیگر اینکه پس از مدتی چگونه قانون اساسی تنظیم خواهد شد و مهمتر از همه کدام کشورها این حاکمان را به رسمیت می‌شناسند؟ آیا کفه طالبان‌صفتی سنگینی می‌کند و یا کفه دموکرات‌منشی؟

@javadrooh

Показано 20 последних публикаций.