مطالعات شبه قاره هند


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Образование


کانالی برای دوستداران و علاقه مندان به اخبار و مسائل مربوط به شبه قاره ی هند
🇮🇳🇵🇰🇦🇫🇧🇩🇧🇹🇱🇰🇳🇵🇲🇻🇲🇲
پل ارتباطی
@MimNoghteh

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Образование
Статистика
Фильтр публикаций


@indianstudies

کارویژه سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان

گسترش سیاست همسایگی و ساماندهی حضور اتباع افغانستانی از مسیرهای قانونی دو اولویت کاری سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان است.

علیرضا بیکدلی، سرپرست جدید جمهوری اسلامی ایران در افغانستان، در نخستین اظهارات خود پس از ورود به کابل، بر اهمیت سامان‌دهی رفت‌وآمد اتباع افغانستان به ایران تأکید کرد و گفت: «افغان‌ها باید تلاش کنند از مسیرهای قانونی به ایران سفر کنند.» 

بیکدلی افزود: «مهاجران افغان که به‌صورت قانونی وارد ایران شده‌اند، روی چشم ما جا دارند و مورد تکریم قرار خواهند گرفت. ما تلاش می‌کنیم حضور اتباع افغانستان در ایران را مدیریت کنیم و از این فرصت برای تقویت روابط دو کشور بهره ببریم.» 

هفته گذشته، و با پایان مسئولیت حسن کاظمی قمی، علیرضا بیکدلی جانشین وی شد. جایگاه خاص نمایندگی ویژه رئیس‌ جمهوری در امور افغانستان نیز حذف و سمت جدید، مانند گذشته، زیر نظر وزیر امور خارجه فعالیت خواهد کرد.


@indianstudies

پرونده افغانستان در دیوان کیفری بین‌المللی

دادگاه‌های بین المللی گویی شلوغ و شلوغ‌تر می‌شود. شش کشور کاستاریکا، شیلی، اسپانیا، فرانسه، لوکزامبورگ و مکزیک با توجه به شرایط بحرانی زنان و دختران در افغانستان، پرونده نقض زنان در این کشور را به دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) ارجاع دادند.

وزارت امور خارجه شیلی با انتشار بیانیه‌ای در همین رابطه نوشته است که به دلیل بحرانی بودن شرایط زنان و دختران افغانستان، پرونده این کشور را ارجاع داده‌ایم.

چند روز قبل، رزا اوتونبایوا نماینده دبیرکل سازمان ملل برای افغانستان دراظهاراتی گفت که «ما در یک نقطه بحرانی برای زنان و دختران افغانستان قرار داریم. نیاز به اقدام فوری برای عدالت داریم تا خشونت علیه زنان و دختران در افغانستان پایان یابد.»

چند ماه پیش، بیش از ۲۰ کشور غربی از طرح دادگاهی کردن گروه طالبان حمایت کرده‌بودند. این حمایت‌ها پس از آن شکل گرفت که آلمان، هلند، کانادا و استرالیا عملکرد طالبان در برابر زنان و دختران افغانستان را محکوم کردند و هشدار دادند که در صورت لغو نشدن فرمان‌های زن‌ستیزانه طالبان در افغانستان، از این گروه به دیوان بین‌المللی دادگستری شکایت می‌کنند.


@indianstudies

قرار بازداشت برای رهبر کنونی میانمار

دادستان دیوان بین‌المللی کیفری از قصد خود برای گرفتن حکم بازداشت برای رهبر نظامی میانمار به سبب ارتکاب جنایات ضد بشری علیه اقلیت مسلمان روهینگیا در این کشور خبر داد.

مین آنگ هلینگ متهم است که علیه مسلمان روهینگیا مرتکب جنایت علیه بشریت شده است.

در سال ۲۰۱۷ و در پی حمله ارتش و نفرات وابسته به آن به جوامع مسلمانان روهینگیا در میانمار، ده‌ها هزار نفر کشته شدند و صدها هزار نفر هم آواره و یا مجبور به فرار از میانمار شدند. بیشتر این آوارگان به بنگلادش کوچ کردند.

کریم خان گفته است که برای برخی از مقام‌های دیگر میانمار هم درخواست حکم بازداشت خواهد کرد.

International Criminal Court prosecutor seeks arrest warrant for Myanmar  Military junta leader, General Min Aung Hlaing, over crimes against humanity, ethnic cleasing and Genocide


@indianstudies

بنگلادش بر سر دوراهی پاکستان-هند

رخدادهای سیاسی اخیر در بنگلادش، توجه کشورهای آسیایی را به خود جلب کرده است، تحلیلگران می‌گویند تحولات در این کشور آسیای جنوبی که آشکارا بر سر دوراهی پاکستان- هند قرار گرفته است، یک تغییر راهبردی بزرگ در منطقه را در پی خواهد داشت.

سرنگونی دولت شیخ حسینا واجد پس از اعتراضات گسترده و به قدرت رسیدن دولت موقت به سرپرستی محمد یونس و با حضور پررنگ نظامیان و ژنرال‌های ارتش بنگلادش، تغییرات بسیاری را در سیاست داخلی و خارجی این کشور رقم زده است. بحران‌های اقتصادی، افزایش قیمت سوخت و برق و نیز نارضایتی عمومی از فساد مالی، به تشدید اعتراضات و بی‌ثباتی اجتماعی دامن زده و آینده سیاسی این کشور را مبهم کرده است.

رخدادها و تصمیمات سیاسی نشان از آن دارد که دولت جدید بنگلادش بر سر دوراهی میان هند و پاکستان برای آینده کشور قرار دارد و با اتخاذ هر سیاستی به یکی از این دو کشور هسته‌ای و رقیب در منطقه نزدیک و از دیگری دور می‌شود.

اتصال اقتصادی بی‌واسطه؛ پایان محدودیت‌ها و آغاز روابط مستقیم بنگلادش-پاکستان

بنگلادش در ماه سپتامبر (شهریور- مهر) محدودیت‌های واردات کالاهای پاکستانی را کاهش داد. این محدودیت تا پیش از آن شامل بازرسی صددرصدی کالاها در هنگام ورود به بنگلادش بود و تأخیرهای طولانی را در ارسال کالا در پی داشت. کالاهای پاکستانی باید در بندرهایی مانند سری‌لانکا، مالزی یا سنگاپور تخلیه و پس از آن به بنگلادش منتقل می‌شدند.

تارنمای خبری تلویزیون دهلی‌نو در روزهای اخیر گزارش داد، برای نخستین بار از زمان تأسیس بنگلادش در سال ۱۹۷۱، یک کشتی باری، مستقیم از پاکستان در بندر چیتاگونگ پهلو گرفت، رویدادی که می‌تواند نشان‌دهنده بازتعریف روابط این دو کشور باشد. این تحول پس از کاهش محدودیت‌های وارداتی بنگلادش بر کالاهای پاکستانی و برقراری مسیر مستقیم دریایی میان دو کشور رخ داده است.

در حالی که این رویداد به‌عنوان اقدامی در جهت تقویت تجارت و کاهش زمان حمل‌ونقل توصیف شده، پیامدهای آن فراتر از تجارت است و می‌تواند تغییراتی در توازن ژئوپلیتیک منطقه ایجاد کند.

تایمز اوراسیا در تحلیل حرکت این کشتی نوشت: به نظر می‌رسد دولت موقت بنگلادش به ریاست محمد یونس در بنگلادش که به تازگی به قدرت رسیده، سیاستی مبتنی بر نزدیکی بیشتر به پاکستان و فاصله گرفتن از هند در پیش گرفته است.

این رسانه افزود: با توجه به وابستگی‌های اقتصادی و امنیتی متقابل بنگلادش و هند، این تغییرات می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای برای منطقه جنوب آسیا داشته باشند، در حالی که هنوز مشخص نیست داکا تا چه حد حاضر است از روابط با دهلی نو فاصله بگیرد اما برقراری یک مسیر دریایی مستقیم بین همسایگان شرقی و غربی هند نشان‌دهنده یک تغییر راهبردی بزرگ در منطقه محسوب شده و دهلی نو را به‌شدت نگران کرده است.

برای دهلی نو، این تنها یکی از مجموعه نشانه‌هایی است که نشان می‌دهد دولت محمد یونس در بنگلادش، به‌آرامی اما با اطمینان، در حال دور شدن از هند و نزدیک شدن به پاکستان است.
ایرنا

www.irna.ir/xjSb8c


@indianstudies

رای کشورهای شبه قاره در خصوص قطعنامه وضعیت حقوق بشری ایران

کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه‌ پیشنهادی کانادا در خصوص وضعیت حقوق بشر در ایران را تصویب کرد. این قطعنامه با ۷۷ رای موافق، ۲۸ رای مخالف و ۶۶ رای ممتنع تصویب شد.

#پاکستان و #سریلانکا به این قطعنامه رای منفی دادند. #هند #بنگلادش #نپال #مالدیو و #بوتان به این قطعنامه رای ممتنع دادند و نماینده #میانمار به آن رای مثبت داد.

هند سال گذشته به این قطعنامه در این کمیته رای منفی داده بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصویب قطعنامه ضد ایرانی به بهانه حقوق بشر را اقدامی ریاکارانه و مصداق بارز استفاده ابزاری از حقوق بشر برای اهداف نامشروع سیاسی دانست و آن را محکوم کرد. 


@indianstudies

وام‌گیری های پاکستان

تفاهم نامه پرداخت وام ۵۰۰ میلیون دلاری بین پاکستان و بانک توسعه آسیایی به منظور افزایش مقاومت در برابر آب و هوا و بلایای طبیعی امضا شد.

این توافق در رابطه با برنامه افزایش مقاومت در برابر آب و هوا و بلایای طبیعی و بعد از نشست های مقامات بانک با مقامات داخلی پاکستانی از جمله وزیر اقتصاد امضا شد.

همزمان وزیر دارایی پاکستان بعد از مذاکره با صندوق بین‌المللی پول برای دریافت ۷ میلیارد دلار وام با صندوق به توافق رسید.

صندوق بین المللی پول برای پرداخت وام به پاکستان شرایط سخت از جمله افزایش مالیات، واگذاری سازمان‌های دولتی به بخش خصوصی، افزایش قیمت برق و گاز همچنین حذف یارانه کالاهای اساسی را تعیین کرد که با انتقاداتی در سطح ملی همراه شد.




@indianstudies

تداوم مه سمّی در شهرهای هند

وضعیت آب‌وهوای هند سمّی و بسیارخطرناک گزارش می شود. مقامات اعلام کردند که ترکیب آلودگی بالا، رطوبت، بادهای آرام و کاهش دما عوامل اصلی تشدید این مه سمی بوده‌اند. گفته می شود سوزاندن مزارع در این فصل هم از عوامل تشدید بوده است.

آلودگی هوا کلاس‌های درس در پایتخت هند را تا اطلاع ثانوی آنلاین کرد. به شرکت‌هایی که دفاترشان در دهلی و مناطق اطراف آن است نیز توصیه شده که اجازه دهند ۵۰ درصد از کارکنان‌شان از خانه کار کنند.

براساس گزارش‌ها، میزان افزایش آلودگی و دود بیش از شصت برابر حد مجاز سازمان بهداشت جهانی است.

ورود تمامی کامیون‌های دیزل  به دهلی به جز آنهایی که حامل اقلام ضروری هستند، ممنوع شده و کار در پروژه‌های ساختمانی عمومی به حالت تعلیق درآمده است.

مه غلیظ بر فراز مناطق شمال هند و کشور همسایه، پاکستان، از فضا قابل مشاهده است و باعث تاخیر و لغو پروازها شده است.

بر اساس گزارش آی‌ کیو ایر دهلی آلوده‌ترین پایتخت جهان در سال ۲۰۲۳ بوده است و هند پس از بنگلادش و پاکستان به عنوان سومین کشور آلوده در رتبه‌بندی آلودگی جهانی قرار گرفت.


@indianstudies

برنامه های جدید هند برای فعال سازی چابهار

بندر چابهار می‌تواند از طریق کریدور شمال-جنوب، هند را به دو منطقه مهم و راهبردی آسیای مرکزی و قفقاز جنوبی متصل کند که پیامدهای ژئواکونومیکی بسیاری برای آن دارد، به ویژه که نفوذ چین در این دو منطقه در حال افزایش است‌.

به علاوه، در سال‌های اخیر دهلی نو به ‌دقت فعالیت های خود را به سمت کابل تنظیم کرده تا از به رسمیت شناختن طالبان به عنوان دولتی مشروع جلوگیری و در عین حال در تلاش است تا منافع خود را در افغانستان حفظ نماید.

هند در تلاش است تا به تدریج نفوذ استراتژیک خود در کابل که با قدرت گرفتن طالبان در آگوست 2021 از دست داده بود، به دست آورد. ممکن است آنها راه را برای فعال سازی روابط تجاری خود با کشورهای آسیای میانه از طریق بندر چابهار در ایران و خاک افغانستان هموار بسازند و عمق استراتژیک پاکستان را به خطر بیاندازند‌.

وزارت خارجه هند به‌تازگی اعلام کرده است که استفاده از بندر چابهار برای تقویت داد و ستد تجاری با افغانستان در گفتگوهای دو طرف مطرح شده در حالیکه پاکستان بیشتر ورودی‌های کالاهای تجاری را بر تجار افغانستان بسته است.

پزشکیان، رئیس جمهور ، اخیرا در دیدار برخی دیپلمات ها گفته است: هندی‌ها برای فعال‌ شدن مسیر بندر چابهار اصرار می‌کنند و کشورهای جنوب خلیج فارس، دنبال گسترش روابط و فعال شدن مسیرهای ترانزیتی هستند.


@indianstudies

اطلاعیه مربوط به اهدای ۴۵۰۰ کتاب از سوی سفارت هند به دانشکده مطالعات جهان


@indianstudies

هند چگونه به قطب گردشگری جهان تبدیل می‌شود؟

هند با بهترین صنعت گردشگری در جهان توانسته به یکی از برترین اقتصادهای گردشگری جهان تبدیل شود.

به طوری‌‌‌‌‌‌که این کشور قرار است تا پایان سال ۲۰۳۴ به‌‌‌‌‌‌عنوان چهارمین قطب اقتصاد گردشگری در کنار چین و آمریکا خود را به جهان معرفی کند و تبدیل به یکی از مقاصد اصلی سفر برای گردشگران بین‌المللی شود.

زیرا، تلاش‌‌‌‌‌‌های مداوم دولت‌‌‌‌‌‌های مرکزی و ایالتی به صنعت گردشگری کمک کرده و اقدامات متعددی را برای تبدیل هند به یک قطب گردشگری جهانی انجام داده است.

در سال ۲۰۲۴، بخش مسافرت و گردشگری هند حدود ۹.۱‌درصد از کل تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل داد. این مبلغ به بیش از ۱۱.۱۰ تریلیون دلار رسید و افزایشی نزدیک به ۱۲.۱ درصد نسبت به سال قبل داشت.

سیاست ملی گردشگری ۲۰۲۲، بر موقعیت گردشگری به عنوان یک اولویت ملی، افزایش رقابت به عنوان مقصد گردشگری و ایجاد زیرساخت در کلاس جهانی تمرکز دارد.

همچنین، دولت هند برای توسعه و گسترش گردشگری خود، بودجه کلانی را اختصاص داده است و در سال ۲۰۲۴ با رشد ۴۴.۷ درصدی نسبت به سال مالی قبل، ۲۹۴.۸ میلیون دلار را به بخش گردشگری اختصاص داده است.

هند حتی در صنعت هواپیمایی نیز خود را ارتقا داده و برآوردها حاکی از آن است که، با توجه به سفارش‌های اخیر خطوط هوایی هند برای خرید بیش از ۱۰۰۰فروند هواپیما، ورود گردشگران خارجی افزایش یابد.

دنیای اقتصاد


@indianstudies
سفر عراقچی به پاکستان

وزیر خارجه ایران قرار است به پاکستان سفر کند و با نخست وزیر و مقامات ارشد آن کشور در سفر دو روزه‌اش ملاقات کند.

در جریان حمله اسرائیل به ایران پاکستان به‌طور رسمی اعلام کرد که رژیم صهیونیستی مسئول تنش‌های کنونی است و از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا بر "بی‌احتیاطی و رفتارهای جنایتکارانه" این رژیم نظارت داشته باشد. این در حالیست که "شهباز شریف" نخست وزیر پاکستان در گامی فراتر اظهار داشت که پاکستان در کنار ایران ایستاده است.

سید رسول موسوی در یادداشتی برای جماران در خصوص این سفر با اشاره به کالبد شناسی ضعف موجود در روابط دو طرف در تلاش است نشان بدهد چرا سفر عراقچی به پاکستان مهم است؟

در بخشی از یادداشتش می‌نویسد:

یکی از مهمترین مسائل موجود بین دو کشور بحث اعتماد است که علیرغم تمام کلمات مثبتی که در مذاکرات بین مقامات دو کشور مبادله می شود بر روابط دو کشور سایه افکنده است.

ریشه این بی اعتمادی یا کم اعتمادی به گذشته‌ باز می گردد و عواملی هم خارج از اراده دو کشور بر دامن زدن به این بی اعتمادی یا کم اعتمادی تاثیر گذاشته اند.

اگر به حادثه ای که در بهمن ماه سال  گذشته بین دو کشور رخ داد و متاسفانه مبادله آتشی صورت گرفت توجه کنیم با وجودی که این مساله خیلی سریع و تند به ابتکار دو وزارت خارجه ایران و پاکستان بدون کمک عنصر سومی حل و فصل گردید و روابط دو کشور همسایه را ترمیم نمود ولی باید متوجه باشیم که ریشه وقوع آن حادثه و آثار بعدی آن هنوز در روابط دو کشور باقی است که باید حتما به آن توجه شود.

امروز هر دو کشور ایران و پاکستان از مساله ای به نام تروریسم در رنج هستند و مشکلات پاکستان در این خصوص به مراتب بیشتر از ایران است. مقامات هر دو کشور بخوبی می دانند که امنیت در مرزهای مشترک آنها مساله راهبردی برای هردو کشور است و توسعه ایالت بلوچستان پاکستان همچنین توسعه استان سیستان و بلوچستان ایران برای هر دو کشور موضوعاتی حساس و بسیار مهم هستند. هر دو کشور در مذاکرات دوجانبه مقامات سیاسی و امنیتی و نظامی به این موضوع معترف بوده و راهکارهای مختلفی را برای همکاری با هم تعریف کرده و حتی اسناد مهمی هم امضاء و مبادله کرده اند اما همچنان در اجرای توافقات حرکتها بطئی و کند است که باید تحرکی جدی به اجرای آن توافقات داده شود.

انتظار می رود در سفر دکتر عراقچی یکی از مسائل مورد توجه به بخش توافقات امنیتی بین دو کشور باشد زیرا که تحرک در این بخش می تواند موجب موجب افزایش اعتماد شده و بر سایر عرصه های روابط تاثیر مثبت بگذارد.

مساله مهم دیگر در روابط بین دو کشور مساله خط لوله گاز IP است که هر دو طرف ضمن آن که بر اهمیت آن معترف بوده  و بر اجرایی شدن آن تاکید دارند ولی با توجه به نحوه ورود دوگانه به موضوع و اولویت بندی مسائل آن به مشکل رسیده اند.

خوب است یکبار دیگر فلسفه اولیه تصمیم گیری برای این خط لوله گاز را به یاد آوریم که هر دو کشور بر مساله تاثیر خط لوله گاز بر حسن روابط همسایگی دو کشور تاکید داشتند و بنیان حقوقی قرارداد بیشتر بر نگاهی راهبردی بر روابط متکی بود تا یک قرارداد صرف اقتصادی. لذا مناسب است هر دو کشور بار دیگر اهمیت خط لوله گاز را در فضای راهبردی روابط دو کشور مورد بررسی قرار داده تصمیمات مقتضی اتخاذ کنند. به زبان ساده تر فلسفه تصمیم گیری در قرارداد خط لوله گاز برای توسعه روابط دو کشور بود نه آن که خود عامل اختلاف شود.

مساله مهم سوم که خود از اجزای متعددی تشکیل شده مسائل اقتصادی و در راس آنها تجارت ترجیحی و حتی تجارت آزاد بین دو کشور است که علیرغم مذاکرات طولانی هنوز نتیجه خاصی بدست نیامده است. با آن که دست اندرکاران اقتصادی دو کشور به مکمل بودن اقتصاد ایران و پاکستان معترفند و توسعه روابط اقتصادی بین ایران و پاکستان را به نفع هر دو کشور می دانند اما موانع بروکراتیک مذاکرات همچنان باقی است و باید تحرک جدیدی به مذاکرات اقتصادی و تشکیل کمیسیون مشترک اقتصادی داده شود.

مساله چهارم که باید در روابط دو کشور مورد توجه قرار گیرد مسائل فرهنگی است. دو کشور فرهنگی ایران و پاکستان با وجود تمام مشترکات فرهنگی، اجتماعی، دینی و تاریخی متاسفانه به دلایلی که خوب آسیب شناسی نشده در بخش همکاری‌های فرهنگی با مشکل مواجه هستند...

خوشبختانه روابط دو کشور در سطوح بین المللی و منطقه ای خصوصا در بحث مسائل مربوط به فلسطین و مقابله با جنایات رژیم صهیونیستی روابط خوبی است و همکاری‌های شایان توجهی بین دو کشور وجود دارد که البته زمینه های زیادی برای گسترش آنها هم هست که باید مورد توجه قرار گیرند.
جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1648708


مهمترین مسائل برای هندی‌آمریکایی‌ها در انتخابات پیش‌رو


مقایسه رای هندی‌آمریکایی‌ها در دو انتخابات اخیر


ایدئولوژی سیاسی هندی‌آمریکایی‌ها


هویت حزبی هندی‌آمریکایی‌ها


@indianstudies

هندی‌آمریکایی‌ها و انتخابات آمریکا

بیش از ۵.۲ میلیون نفر از هندی‌های تبار در حال حاضر در ایالات متحده زندگی می‌کنند. آمریکایی‌های هندی اکنون بزرگ‌ترین گروه مهاجران بعد از لاتین‌تبارها در ایالات متحده هستند و به دلیل رشد سریع جمعیت، حاشیه‌های نزدیک در انتخابات ریاست‌جمهوری و موفقیت‌های حرفه‌ای چشمگیر این جامعه، به عنوان بازیگران سیاسی مهمی ظاهر شده‌اند.

در سال ۲۰۲۴، دلیل دیگری برای توجه به آمریکایی‌های هندی وجود دارد: احتمال اینکه برای اولین بار در تاریخ کشور، یک نامزد با تبار هندی، کاندیدای دموکرات و معاون فعلی رئیس‌جمهور، کامالا هریس، بتواند بالاترین مقام کشور را به دست آورد.

اگرچه آمریکایی‌های هندی به طور تاریخی از حزب دموکرات حمایت می‌کنند، حزب جمهوری‌خواه مدت‌هاست که احساس می‌کند رای‌های این جامعه قابل دسترس هستند و بر روی سیاست‌های اقتصادی، مسائل اجتماعی و مدیریت روابط دوجانبه ایالات متحده و هند تأکید می‌کند.

با وجود افزایش پروفایل سیاسی آمریکایی‌های هندی، نگرش‌های سیاسی آنها موضوع تحلیل‌های تجربی گسترده‌ای نبوده است. برای جبران این کمبود، در سال ۲۰۲۰، نویسندگان نظرسنجی نگرش‌های آمریکایی‌های هندی (IAAS) را انجام دادند که یکی از اولین نظرسنجی‌های نماینده ملی است که به تحلیل نگرش‌های سیاسی، اجتماعی و سیاست خارجی جامعه آمریکایی‌های هندی پرداخته است.

https://carnegieendowment.org/research/2024/10/indian-american-voters-election-survey-us?lang=en


@indianstudies

هند در میان تهدیدهای کانادا

کانادا برای نخستین‌بار هند را در فهرست تهدیدهای سایبری خود اضافه کرد.

سازمان امنیت سایبری کانادا در گزارش سالانه خود تحت عنوان «ارزیابی تهدیدهای سایبری ۲۰۲۵» ایران، چین، روسیه، کره شمالی و برای نخستین بار هند را در زمره «دشمنان دولتی» کانادا در حوزه سایبری قرار داده و هشدار داده است که این کشورها با حملات هکری و جاسوسی خود، شبکه‌های دولتی کانادا را هدف قرار داده‌اند.


@indianstudies

هند و آمریکای در آستانه انتخابات

با توجه به اجماع دوحزبی در واشنگتن برای تقویت روابط با هند و ایجاد تعادل در برابر چین، احتمالاً این روابط حتی با تغییر دولت در آمریکا همچنان قوی خواهد ماند.

در حالی که تمرکز اصلی سیاست‌ها در آمریکا بر بهبود اقتصادی داخلی، به ویژه در بخش تولید است، سیاست خارجی نیز از اولویت‌های بالای حامیان هر دو کاندیدا است. در این ارتباط ثبات در سیاست‌ها و تقویت یکپارچگی اقتصادی دوطرفه با شرکای کلیدی در منطقه اقیانوس آرام اهمیت فراوانی دارد.

انتخابات ایالات متحده عمدتاً حول مسائل داخلی شکل می‌گیرد، اما سیاست‌های دولت آینده اهمیت زیادی برای شرکای جهانی آمریکا دارد. با این حال، سیاست‌گذاران در دهلی‌نو احتمالاً کمتر از دیگران نگران نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در نوامبر هستند، زیرا در واشنگتن توافق دوجانبه‌ای برای تقویت روابط با هند به عنوان شریکی استراتژیک و بلندمدت وجود دارد، همانطور که درباره چین به عنوان رقیب بلندمدت چنین اجماعی وجود دارد.

همین موضوع چین محور اصلی است. به عنوان نمونه، ایالات متحده و هند نگرانی‌های مشترکی درباره وابستگی بیش از حد به چین به عنوان تأمین‌کننده اصلی کالاهای تولیدی دارند. به همین دلیل، شرکت‌های هندی سرمایه‌گذاری‌های خود در آمریکا را افزایش داده‌اند که برای هر دو کشور مهم است.

روابط اقتصادی عمیق‌تر با هند به نفع ایالات متحده خواهد بود. پیش‌بینی می‌شود هند با نرخ رشد بالای ۷ درصد سریع‌ترین رشد اقتصادی را در بین اقتصادهای بزرگ داشته باشد و تا سه سال آینده به سومین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شود.

همچنین، سرمایه‌گذاری‌های هند در آمریکا طی سال‌های اخیر افزایش یافته و میزان سرمایه‌گذاری آن در آمریکا به ۸۰ میلیارد دلار رسیده که بیش از ۴۰۰ هزار شغل را ایجاد کرده است.

از سوی دیگر، تقویت روابط تجاری با هند می‌تواند به کاهش وابستگی هند به واردات فناوری از چین کمک کند و از گسترش صنعتی چین نیز جلوگیری کند.

چین و هند در سال مالی ۲۰۲۳ تجارت دوجانبه‌ای به ارزش ۱۴۸ میلیارد دلار داشتند که منجر به کسری تجاری ۱۰۰ میلیارد دلاری برای هند شد. با توجه به نرخ رشد پیش‌بینی‌شده برای هند، همکاری آمریکا در کاهش وابستگی فناوری هند به چین می‌تواند تأثیرات منفی بر رشد اقتصادی چین داشته باشد.

علاوه بر این، دولت آمریکا باید در راستای تجربیات مشترک و نظارت دقیق بر سرمایه‌گذاری‌های چینی در فناوری‌های پیشرفته با هند همکاری کند. در حالی که هند هنوز به تولیدکننده عمده‌ای در فناوری‌های پیشرفته مانند کامپیوترهای کوانتومی، رباتیک، نیمه‌رساناهای پیشرفته و تجهیزات ارتباطی نسل ششم تبدیل نشده، اما در زمینه تحقیقات و مهندسی که زیربنای این صنایع است در جایگاه قابل توجهی قرار دارد. برای مثال، پیش‌بینی می‌شود صادرات خدمات فناوری اطلاعات هند در سال جاری به ۱۹۹ میلیارد دلار برسد.

برنامه‌های مشترک آمریکا و هند، نظیر همکاری بنیاد ملی علوم آمریکا و دپارتمان زیست‌فناوری هند، گامی مثبت برای توسعه تحقیقات و فناوری است.

دولت‌های متوالی آمریکا ساختارهای گفتگوی سطح بالایی را ایجاد کرده‌اند که بستر مهمی برای بحث و گفتگو در زمینه تجارت و فناوری فراهم می‌آورد. از جمله ابتکار فناوری‌های حیاتی و نوظهور میان آمریکا و هند و کارگروه‌های مختلف در قالب "کواد" طراحی شده است. این مجامع منجر به توافقات مهمی مانند یادداشت تفاهم در زمینه زنجیره تأمین نیمه‌رساناها میان آمریکا و هند در سال ۲۰۲۳ شده‌ است.

اما لااقل کمی تفاوت میان دو نامزد هم برای هند وجود دارد. کامالا هریس ممکن است بر توسعه همکاری‌ها در تجارت، امور دفاعی و تغییرات اقلیمی تمرکز کند، در حالی که دونالد ترامپ احتمالاً سیاست‌های حمایت‌گرایانه و محافظه‌کارانه‌تری در تجارت و مهاجرت که برای هندی ها مهم است را دنبال خواهد کرد.

اگر کمی از واقعیت ها به آرمان ها روی گردان شویم به دموکراسی می رسیم. جایی که آمریکا و هند از میراث دموکراتیک مشترکی برخوردارند و به عنوان «متحدان طبیعی» شناخته می‌شوند. با این حال، دیدگاه هند و آمریکا درباره دموکراسی متفاوت است و هند دموکراسی‌سازی را ابزار سیاست خارجی خود قرار نمی‌دهد، بلکه اغلب رویکردی عمل‌گرایانه‌تر در قبال رژیم‌های غیردموکراتیک دارد. هرچند آمریکا هم ثابت کرده در دموکراسی‌خواهی گزینشی عمل کرده است.

نباید از نظر دور داشت که رویکرد سیاست خارجی هند در صورت تقویت می‌تواند چالش‌هایی ایجاد کند، به ویژه اگر هند در پی کسب معافیت‌هایی از قواعد جهانی به عنوان کشوری با جایگاه «تمدنی» خاص باشد. چیزی که یک گام جلوتر در انتظار آمریکا است و در میل هند به عضویت در شانگهای، بریکس و محافل دیگر غیرغربی خود را نشان داده است.


کدام عرصه همکاری میان آمریکا و هند با انتخاب هر یک از دو نامزد ریاست‌جمهوری آمریکا (ترامپ یا هریس) دستخوش تغییر نمی‌شود؟
Опрос
  •   مقابله سیاسی با چین
  •   رقابت اقتصادی با چین
  •   همکاری های حوزه فناوری اطلاعات
  •   همکاری های حوزه دفاعی
  •   همکاری های محیط زیستی
  •   مهاجرت
  •   دموکراسی
45 голосов

Показано 20 последних публикаций.