کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران / خبرنامه تخصصی


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


نهاد ملی مستقل پیشبردحقوق بشر با بیش از 20 سال سابقه تلاش تخصصی حقوقی عام المنفعه و برخوردار از مشارکت و همیاری افتخاری طیف گسترده اساتید و حقوقدانان برجسته ایران و دانش پژوهان دانشگاهی و حوزوی و فعالان مدنی.
ارسال پیام برای کمیسیون : @ihrcsupport

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


♦️درنگ: به گزارش امور پژوهشی کمیسیون، پیرو موضعگیریهای صریح تر و جدید پاپ فرانسیس رهبر مسیحیان کاتولیک جهان علیه نسل کشی اسرائیل و تقاضای اقدام جدی جهانی در قبال این جنایات،مقامات اسرائیلی از جمله نتانیاهو و برخی تشکلهای صهیونیستی داخل و خارج اسرائیل به سرزنش و بی احترامی به پاپ وارد شدند و به شکل های متنوع از وی خواستند که خفه شود و بیشتر انتقاد نکند!
https://shorter.me/cOI-K
🔻افکار عمومی جهانی در 14 ماه گذشته اگرچه شاهد خونین ترین وقایع در غزه بوده اما از عملکرد همه بازیگران و رویدادهای واقعی در صحنه جنگ، به آن چنان رشد فکری رسیده که دیگر اسرائیل و حامیانش به ویژه دولت آمریکا نمی توانند انتقادات علیه جنایات را با عنوان یهود ستیزی یا بی توجهی به تروریسم ساکت کرده یا بدنام سازند. در چنین بستری، طبیعتا واکنشهای تند به پاپ فرانسیس نیز کارایی ندارد حال آنکه اگر چنین فضایی فراهم نشده بود، چه بسا ایشان نیز ناچار میشد عقب نشینی کند یا ساکت شود. البته این موضعگیریها، حداقل انتظاری است که افکار عمومی از عالی ترین علمای دینی همه ادیان دارند.
@IHRCIRAN


🌿استقبال از هر گام به سوی همدلی و همبستگی ملی و تلاش مشترک برای بهبود امور کشور

🍃فعالان مختلف ایرانی از داخل و خارج کشور از سفر اخیر رییس جمهور به سیستان و بلوچستان و دیدار و گفتگو با گروههای مختلف از جمله برخی از شخصیت های اثرگذار این استان که از سال 1401 اختلافات متنوعی با دستگاههای حاکمیتی پیدا کرده بودند ، استقبال کردند و یادآور شدند که روند سه ماهه گذشته اقدامات حاکمیت در استان مزبور در جهت پاسخ دهی به مطالبات مردم این استان در انتخاب استانداری بومی و اهل سنت و تقویت تفاهمات با علما و شخصیتهای متنوع استان و تلاشهای اخیر برای برقراری امنیت و مقابله با تروریسم در مناطق مرزی و اختصاص منابع مالی که در سفر اخیر رییس جمهور برای توسعه استان مذکور اختصاص یافت، جملگی رویدادهای مثبتی بودند که قطعا نه تنها برای استان سیستان و بلوچستان بلکه برای کلیت ایران نتایج مفیدی در بردارند. البته خوب است در همین چارچوب، جبران خسارات وارده به خانواده های صدمه دیده در قضایای دو ساله گذشته در استان یاد شده نیز در دستور قرار گیرد یا اگر اقدام مثبتی صورت گرفته، اطلاع رسانی شود تا برخی زخم ها نیز باز نمانند و ترمیم ممکن محقق شود.

🍃از واکنشهای یاد شده براحتی می توان دریافت که اگر مراجع رسمی و صاحبان قدرت قدم های موثری برای تقویت همدلی و تفاهم در جامعه و ارتقای مدارا با اقشار گوناگون بردارند، فعالان اجتماعی و سیاسی و فرهنگی ولو منتقدان نیز قدم های جدی در این مسیر بر می دارند و با همبستگی ملی امکان رفع چالشهای فراروری کشور بهتر فراهم میشود.

📎لینک گزارش یکی از دیدارهای رییس جمهور در سفر به استان سیستان وبلوچستان:
https://president.ir/fa/155370
@IHRCIRAN


♦️درنگ: بنا به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران ، صندوق جمعیت ملل متحد در یکی از عکس نوشته های جدید خود آمار تکان دهنده ای از خشونت منتهی به قتل علیه زنان و دختران در سطح جهانی ارائه کرد که در خور تامل است. بنا به اعلام نهاد یاد شده، «به طور متوسط در هر 11 دقیقه در سطح جهانی یک زن یا دختر توسط کسی در حریم خصوصی اش به قتل میرسد.» نهاد مزبور با اعلام این وضعیت نگران کننده خشونت های مبتنی بر جنسیت، از همه کشورها خواسته که وضع خشونت های جنسیت-محور در جوامع خود را رصد کنند و با شناسایی عوامل ایجاد خشونت ها و مباشران آنها، به فکر چاره اندیشی اساسی و مقابله با خشونت علیه زنان برآیند.

♦️ما در جامعه خود چه برنامه ای در این زمینه داریم و کدام روندهای حمایتی ملی در دست انجام است؟ قرار است چه زمان قانون موثری در این موضوع داشته باشیم؟!
@IHRCIRAN


🔶اطلاعیه واصله برنامه علمی در زمینه صلح و حقوق کودک


🔷نمونه ای جدید از رویه قضایی صادره با استناد به موازین بین المللی حقوق بشر

🔹قضات در محاکم ملی یا مراجع قضایی بین المللی معمولا در فرایند بیان استدلال مربوط به هر تصمیم قضایی خود از منابع مختلف حقوقی بهره می گیرند و هر چه در این روند، میزان تتبع و تحقیق آنها دقیق تر و گسترده تر باشد امکان ارائه استدلال قوی تر بیشتر فراهم میشود. در همین چارچوب، در کشور ما نیز قضات متعددی هستند که علاوه بر استناد به مقررات موضوعه، از منابع حقوقی بین المللی و یا منابع فقهی و دینی و مطالعات اساتید برجسته حقوق و انواع رویه های قضایی ملی یا فراملی نیز بهره می گیرند تا به استدلال قوی تری در تصمیم قضایی خود دست یابند. این تلاش البته بعد از صدور تصمیم قضایی، از حیث نظری توسط هر صاحب نظری قابل نقد و بررسی است و از حیث عملی نیز در صورتی که در چارچوب قوانین کشور قابل اعتراض باشد در مراحل بعدی قانونی ممکن است تائید یا نقض شود.

🔹رای واصله فوق نمونه ای از رویه قضایی است که در شعبه پنجم تجدید نظر دادگستری ایلام صادر شده و علاوه بر استناد به موازین داخلی به منابع بین المللی حقوق بشر نیز استناد شده است.


◼️تروریستها و استمرار جنایت در مناطق مختلف دنیا

◽️ تروریست های تکفیری در پاکستان همانگونه که از سالهای دور تاکنون صدها شیعه پاکستانی را به قتل رسانده اند ، بار دیگر جمعی از شیعیان این کشور را که از پاراچنار در حال حرکت به پیشاور در شمال پاکستان بودند هدف قرار دادند که موجب کشته شدن دهها نفر و مصدومیت تعداد زیاد دیگری از مردم بیگناه شد . متاسفانه چندی است اقدامات گروههای متنوع تروریستی در کشور همسایه ایران، پاکستان توسعه پیدا کرده بنحوی که در هفته های اخیر در مناطق مختلف افراد بیگناهی جان باخته یا مصدوم شده اند.
https://shorter.me/_bmvq
◽️معمولا تروریست ها در هر نقطه جهان از منابع فکری و مالی و لجستیکی مشخص تغذیه میشوند. بر همین اساس، ارائه کنندگان منابع مزبور مسئولیتی کمتر از مباشران جنایتها ندارند و شناسایی و قطع نقش محوری آنها از اولویت برخوردار می باشد.

◽️ضمن محکومیت جنایت اخیر در پاکستان و نفی هر گونه اقدام تروریستی در هر نقطه جهان ، کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران مراتب همدردی خود را به مردم و دولت پاکستان و خانواده های داغدیده اعلام می دارد و امیدوار است که با تلاش دولت و ملت پاکستان و همکاری و مساعدت دیگر کشورها از جمله ایران ریشه این گونه گروههای تروریستی در این کشور برچیده شود و عدالت در مورد عوامل این جنایات به اجرا در آید.
@ihrciran


🔷 استقبال سازمان های غیر دولتی فعال حقوق بشر از تحرک دیوان کیفری بین المللی برای پاسخگو کردن اسرائیل

🔹بنا به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، برخی از سازمان های غیر دولتی فعال حقوق بشر در سطح جهانی از اقدام دیوان کیفری بین المللی در صدور قرار بازداشت نتانیاهو و گالانت استقبال کردند و این رویداد را گامی قابل توجه برای امیدبخشی به اجرای عدالت در سطح جهانی توصیف کردند. به عنوان مثال، دبیر کل سازمان عفو بین الملل صدور قرار یاد شده را شروع پایان دهی به بی کیفرماندن مستمر اسرائیل در قبال سالها عملکرد نقض حقوق بشر دانست. سازمان های فعال حقوق بشر از همه دولتها اعم از کشورهای عضو دیوان(124 کشور) و سایر کشورها خواستند که به دیوان کمک دهند تا هر چه سریعتر این دستور قضایی بین المللی اجرایی و متهمین در معرض اجرای عدالت قرار گیرند.
https://shorter.me/N8_vX
https://shorter.me/9ZBRQ
🔹در خور توجه است که علیرغم موضع تند و منفی دولت آمریکا در قبال این اقدام دیوان کیفری بین المللی، دولت های اروپایی و مسئول سیاست خارجی اروپا و اکثر کشورهای جهان خود را متعهد به اجرای دستورات دیوان اعلام کردند. باید منتظر ماند و در عمل مشاهده کرد که این اقدام دیوان تا چه اندازه به توقف جنایات و امکان اجرای عدالت علیه عوامل ارتکاب جرایم بین المللی کمک خواهد کرد.

🔹در حال حاضر برخی نقدها نیز متوجه دیوان شده است از جمله علاوه بر تاخیر زیاد در صدور قرار مذکور، به استناد اتهامات مربوط به ارتکاب جنایت علیه بشریت و جنایات جنگی قرار بازداشت صادر شده ولی رویکرد دیوان بین المللی دادگستری در خصوص تائید نشانه های کافی بر وقوع نسل کشی در غزه ملاک تصمیم این نهاد کیفری قرار نگرفته است.

📎موضعگیری های کشورها در قبال اقدام دیوان:
https://shorter.me/NaHeD
@ihrciran


♦️رویدادی بین الملی در مورد تحریم ها، تجارت و حقوق بشر

🔻بنا به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، امروز و فردا در ژنو سوئیس پیرو هماهنگی گزارشگر شورای حقوق بشر ملل متحد در مورد پیامدهای حقوق بشری اقدامات یکجانبه و گروه کشورهای دوستدار منشور ملل متحد کنفرانسی بین المللی در خصوص تحریم ها،تجارت و حقوق بشر برگزار میشود. این کنفرانس در صدد است تا ابعاد نقض حقوق بشر ناشی از تحریم های یکجانبه و جهات گوناگون صدمه به تجارت آزاد و حق کشورها به توسعه ملی خویش را مورد بررسی قرار دهد.
🔻علیرغم تلاشهای بسیار از سوی گزارشگر و کشورهای در حال توسعه، متاسفانه دولت های تحمیل کننده تحریم های یکجانبه به اقدامات خلاف حقوق بین الملل ادامه می دهندو بعید است تا زمانی که با قدرت متقابل تعدیل نشوند، دست از این روندها بردارند مگر اینکه ملتهای تحت فشار آنها تسلیم خواسته های آنان شوند. اکثر طراحان تحریم های یکجانبه معمولا می گویند که آنها بر مردم کشور مورد هدف فشار وارد می سازند تا آنها علیه حکومت خود شورش کنند و هدف مورد نظر تامین شود.
https://shorter.me/4dzMD
https://shorter.me/KUDR6
https://shorter.me/32ssc
@IHRCIRAN


🔴 تصویب قطعنامه مربوط به ایران در کمیته سوم مجمع عمومی ملل متحد

🔻همانگونه که چند روز قبل در همین خبرنامه پیش بینی شد(https://t.me/ihrciran/12855 )، پیش نویس قطعنامه ارائه شده کانادا در مورد ایران به تصویب رسید. ترکیب آرا در همان حدودی بود که قبلا گمانه زنی شده بود. 77 دولت به قطعنامه علیه ایران رای مثبت دادند، 28 دولت رای منفی به قطعنامه داده و 66 دولت نیز رای ممتنع دادند.(جمعا 171 رای) بقیه دولتها از میان 193 عضو سازمان ملل ترجیح دادند که هنگام رای دهی غیبت کنند و هیچ رایی ندهند.
حین رای گیری در مورد پیش نویس قطعنامه، نمایندگان برخی دولتها به نفع یا علیه جمهوری اسلامی ایران اعلام نظر داشتند که مطالعه آنها در خور توجه است.
https://shorter.me/mgpCh
🔻امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران یادآوری می کند که در سال گذشته در رای گیری مشابه در کمیته سوم مجمع عمومی ترکیب آرا در مورد پیش نویس قطعنامه علیه ایران بشرح زیر بود: 80 دولت به قطعنامه علیه ایران رای مثبت دادند، 29 دولت رای منفی و 65 دولت نیز رای ممتنع دادند. (جمعا 174رای) بقیه دولتها از میان 193 عضو سازمان ملل ترجیح دادند که هنگام رای دهی غیبت کنند.
https://shorter.me/C9xAv
🔻در تحلیل رویداد یاد شده و موارد مشابه چون بارها در همین خبرنامه اعلام نظر شده دیگر مطالب قبلا گفته شده تکرار نمی شود.

🔻ضمنا برخی رسانه های داخل کشور نیز موضع معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل در خصوص قطعنامه یاد شده را پوشش دادند.
https://shorter.me/ZoCrM

@IHRCIRAN


🔴بالاخره در قبال نسل کشی جاری در فلسطین، حرکتی از دیوان کیفری بین المللی هم بروز یافت !

🔻بعد از سیزده ماه از نسل کشی در غزه و تجاوزات به لبنان و ماهها انتظار جامعه بین المللی مبنی بر اینکه دیوان کیفری بین المللی واکنش مناسبی در قبال جنایات ارتکابی در غزه اتخاذ نماید و بعد از مدتها انتقادات گوناگون علیه این نهاد که در سطح جهانی مطرح گردید، بالاخره دیوان به حداقل وظیفه خود عمل کرد وبا صدور قرار بازداشت برای نتانیاهو و گالانت برای خود آبرویی خرید اگرچه بعید است که این اقدام قضایی در کوتاه مدت نیز تاثیری در توقف جنایتکاران داشته باشد. با صدور قرار بازداشت دیوان کیفری بین المللی و قبلش صدور دستور موقت های صادره دیوان بین المللی دادگستری در مورد روندهای نسل کشی در غزه، در واقع سازوکارهای حقوقی و کیفری بین المللی اقدام ممکنِ مبتنی بر صلاحیت های خود را اجرایی نمودند و با جهانیان همنوا شدند که جنایات ارتکابی ضد موازین بین المللی حقوق بشر و حقوق بشردوستانه و باید متوقف گردند و هیچ کشوری با جنایتکاران همکاری نکند.
https://shorter.me/ISX3B
🔻امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران یادآوری می کند که دیوان کیفری بین المللی به موازات اقدام مذکور، قرار بازداشتی نیز در مورد محمد ضیف از رهبران فلسطینی به خاطر وقایع 7 اکتبر صادر کرد تا به حامیان اسرائیل نشان دهد که بیطرفی خود را حفظ کرده است. اسرائیل در گذشته مدعی شده است که محمد ضیف را مورد هدف قرار داده و از بین برده است اما تاکنون هیچ خبر قطعی در تائید این امر نشر نیافته است.
https://shorter.me/c3zsR
🔻بسیاری از ناظران اعلام می دارند: فارغ از اینکه مقامات اسرائیل با تکیه بر حمایت های برخی دولتها تاکنون خاطر جمع بوده اند که هیچگاه در معرض پاسخگویی قرار نخواهند گرفت و همواره بی کیفر می مانند، روند یاد شده احتمالا شروع حرکت های قضایی برای پاسخگو کردن مقامات اسرائیلی در قبال عملکردهای ضد انسانی را در پی خواهد داشت ولو اینکه این مهم با کندی به پیش رود.
@ihrciran


❇️ به زودی اجرا میشود:
نشست علمی « بررسی پیامدهای بریکس و شانگهای بر حقوق ملتهای عضو و تحول در ساختارهای ناعادلانه بین المللی»

🍃 برابر هماهنگی انجام شده توسط امور پژوهشی کمیسیون، به زودی نشست علمی با عنوان یاد شده و با حضور جمعی از کارشناسان موضوع برگزار خواهد شد. در این نشست فلسفه شکل گیری این پیمان های جهانی، ماهیت و قلمرو موضوعی آنها ، هدف گذاریها و روند فعالیت طی چند سال بعد از شکل گیری آنها و پیامدهای فعالیت این ائتلافها بر سیاست داخلی و خارجی کشورهای عضو از جمله از حیث آورده حقوق بشری و تحول در ساختارهای ناعادلانه بین المللی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

🍃شایان ذکر است که در قبال پیامدهای بریکس و شانگهای بر حقوق ملتهای عضو در ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی ، فرهنگی و حقوقی و سایر جنبه ها تحلیل های متنوعی چه در داخل کشورهای عضو این پیمان ها و چه در سطح جهانی مطرح شده است. برخی افراد بسیار رویایی در قبال این پیمان ها اظهار نظر می کنند و در مقابل، بعضی دیگر اهمیت و اثرگذاری این پیمان ها را به هیچ انگاشته یا بسیار ضعیف می دانند . در چنین فضایی، فهم دقیق اینکه این پیمان ها چه آورده ای برای مردم دارند و قاطبه مردم کشورهای عضو از جمله ایران چگونه می توانند بهره مناسبی از این پیمان ها ببرند یا بر روندهای آن نظارت کرده و تاثیر مثبت بگذارند، از اهمیت برخوردار است و به همین علت، شایسته تامل توسط تلاشگران ارتقای حقوق انسانی می باشد.

🍃جزئیات بیشتر این برنامه علمی به زودی در پوستر آن اطلاع رسانی می شود.

@ihrciran


🔴دولت های جوامع اسلامی و رویکردهای عجیب و غریب در قبال حقوق انسانی!

🔻در شرایطی که هنوز چند روز از برگزاری اجلاس اضطراری سازمان همکاری اسلامی در عربستان برای حمایت از قربانیان نسل کشی در غزه و حملات وحشیانه به لبنان نگذشته است و وقایع خونین در منطقه نیز هم چنان جریان دارد و در کشورهای گوناگون جهان مردم صلح طلب و مدافع حقوق بشر تجمعات اعتراضی برگزار و از هرگونه بی خیالی وبی توجهی دوری می کنند و گاه هزینه های متعددی را نیز به جان می خرند، برگزاری برنامه اخیر نمایش مُد لباس و اجرای موسیقی در ریاض عربستان و پایکوبی ها و سرمستی های مهمانان از فرنگ آمده بازتاب های متنوعی داشت از جمله این گونه برداشت شد که حداقل ، دولت میزبان برنامه و شرکت کنندگان در نمایش مزبور که بعضا خود از شهروندان مناطق تحت بمباران بودند ، لزومی به همدلی با مردم آسیب دیده و حرمت نگهداری در قبال هزاران کشته و مجروح بی خانمان نزدیک خود نمی بینند و یا می توانند در کمال تعجب، این دو وضعیت ( همدلی با قربانیان تجاوز و عملکردهای بی توجه به وجه نخست ) را با هم جمع کنند. در چنین وضعیتی طبیعتا توصیه های دینی و اخلاقی و حتی موازین مورد تجویز در موازین حقوق بشر و حقوق بشردوستانه برای همبستگی و یاری رسانی به قربانیان تجاوز و مخاصمات مسلحانه نیز کاربرد چندانی نخواهد داشت همانگونه که توصیه های انسانی مندرج در ادبیات جهانی نیز لای همان کتابهایی که درج شده باقی می ماند از جمله شعر سعدی علیه الرحمه که بعد از یادآوری بنی آدم اعضای یک پیکرند ، گفته است: تو کز محنت دیگران بی غمی/ نشاید که نامند نهند آدمی !

🔻امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران با مرور ارزیابی های مختلفی که در خصوص رویداد یاد شده در سطح جهان عرب، کشورهای مسلمان و سطح جهانی بروز یافته، طیف متنوعی از نظرات را مشاهده کرده است. لابد بسیاری از اهل تحقیق مخاطب این یادداشت کوتاه نیز نظرات مزبور را دیده اند یا خود داوری و ارزیابی دارند.

🔻فارغ از موضوع یاد شده و صرفنظر از اینکه حکمرانان در جوامع مختلف شرقی و غربی چه می کنند، واقعا فهم رویکرد بسیاری از حکومت ها در جوامع اسلامی چه در قبال مردم خود و چه در قبال حقوق انسانی و حتی موازین دینی که ادعای باور به آن را دارند، در موارد متعددی براحتی قابل فهم نیست و نمی توان تضادهای مختلف فکری و رفتاری ذیربط را دقیق هضم کرد. مصادیق تضادها و حتی نفاق ها و افراط و تفریط ها کم نیستند و هر یک را باید مصداقی مورد بحث قرار داد .

🔻تا زمانی که در هر جامعه، مردم ابتکار عمل را در دست نداشته باشند و نتوانند حق تعیین سرنوشت خویش را بدرستی ایفا کنند،سرگرم کردن مردم به حواشی گوناگون و غافل ساختن آنها از روندهای واقعی نحوه اداره کشور به وفور امکان تحقق دارد . از هر تجربه مثبت و منفی دیگر جوامع باید درس گرفت و برای پیشبرد امور کشور خود درست عمل کرد.
https://shorter.me/3duKo
https://shorter.me/FDJaC




🌿اثر جدید منتشره: بعد از چند سال از فرایند گردآوری مقالات اهدایی به نکوداشت استاد دکتر حسین مهرپور، بالاخره کتاب مزبور حاوی دهها مقاله از دانشوران دانشگاهی و حوزوی در دو جلد مفصل منتشر و تقدیم جامعه علمی کشور شد. در این مجموعه ارزشمند، بخشی از مقالات با موضوع حقوق بشر است و در سایر حوزه های تخصصی دانش حقوق نیز آثاری مرتبط با بحثهای حقوق بشر ارائه گردیده است.

🌿امور پژوهشی کمیسیون ضمن تقدیر از همه دانشورانی که در به ثمر نشستن این اثر علمی و خدمت فرهنگی مشارکت و همیاری کردند ، از خداوند متعال طول عمر با برکت و سلامت این استاد بی ادعا و شریف و سایر فرهیختگان و تلاشگران ایران زمین را مسئلت می نماید.
@ihrciran


♦️درنگ: بنا به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، کمیته یونسکو برای حفاظت از میراث فرهنگی در وضعیت مخاصمات مسلحانه در جلسه اخیر چند روز قبل خود مصوبه ای در خصوص 34 مورد میراث فرهنگی لبنان گذارند که به موجب آن این مکانها و اموال موقتا مشمول حفاظت توسعه یافته قرار گرفتند و منابع مالی برای اجرای حمایت موثر از این موارد که در وضعیت خطر قرار دارند، اختصاص یافت. این مصوبه در نگاه اول اقدامی مثبت و امیدبخش است چرا که ابعاد حقوق بشری مهمی دارد و سعی می کند از میراث فرهنگی مردم لبنان و میراث متعلق به همه بشریت حمایت کند اما اگر عمیق تر در آن تامل کنیم احتمالا امید چندانی بر نمی انگیزد چرا که اسرائیل تاکنون موارد متعددی از میراث فرهنگی برجسته در فلسطین و لبنان را با بمبارانها از بین برده یا صدمه شدید زده فلذا بعید است این مصوبات حاشیه امنی برای میراث فرهنگی ایجاد کند. در موازین بین المللی، حمله به میراث فرهنگی ملتها جنایت جنگی است اما .....
https://shorter.me/gZKdC
@ihrciran


🔶بنا به خبر واصله از مرکز تحقیقات و اطلاعات اسلامی، فراخوان دومین جایزه بین المللی معلم که از سوی بنیاد آموزشی غیر انتفاعی برهان ارائه شده، در صدد شناسایی بهترین گزینه های فعالیت در حوزه آموزش است اعم از معلمانی که بهترین ایده ها و روشها را بکار گرفته اند یا فیلم هایی که با موضوع آموزش تولید شده اند یا آثار هنری و فرهنگی دیگر که اثرگذاری آموزشی مفید و برجسته ای داشته اند.

🔸مهلت ارسال اطلاعات مربوط به نامزدهای شایسته دریافت جایزه تا 20 دسامبر 2024 است و برنامه اهدای جوایز در نوامبر 2025 انجام خواهد شد.

🔸امور پژوهشی کمیسیون انتظار دارد دست اندرکاران این جایزه در انتخاب برترین ها به جنبه های مختلف حق به آموزش و محتوا و هدف آموزش از حیث هماهنگی با حقوق انسانی توجه نمایند چرا که اگر قرار باشد حق به آموزش و پرورش انسانهایی توانمند و مفید برای جامعه انسانی بدرستی ایفا شود شاخصهای متعددی باید مورد عنایت قرار گیرد.
📍لینک سایت جایزه مزبور:
https://shorter.me/L5eTW
@ihrciran


♦️درنگ : در حالی که چند هفته بود مقامات دولت آمریکا وانمود می کردند که مجددا برای آتش بس در غزه و لبنان در حال پیگیری هستند و نمایندگانشان رفت و آمدهایی به منطقه انجام می دادند،امروز در جلسه شورای امنیت سازمان ملل در مورد پیش نویس قطعنامه آتش بس و کمک های بشردوستانه فوری در غزه و لبنان در حالی که14 کشور از 15 کشور عضو شورا از جمله 4 عضو دارای حق وتو بدان رای مثبت دادند، باز یک دولت دارای حق وتو یعنی آمریکا به عنوان مهم ترین حامی و شریک جنایات اسرائیل در غزه و لبنان آنرا وتو کرد و نگذاشت که یک قطعنامه با مطالبه ساده بشردوستانه و در سطح حداقل های مورد نیاز نیز به تصویب برسد . این اقدام با واکنشهای تند از سوی دولتها و افکار عمومی جهانی مواجه گردید، اما مگر این واکنشها تاثیری در رویکرد قبلی دولت آمریکا طی بیش از یکسال گذشته داشته که بتوان انتظار داشت و امید به اینکه منشا تغییری مثبت در عملکرد آتی مهم ترین دولتمردان دخیل در اشغالگری و جنایات اسرائیل طی 75 سال گذشته بشود؟!
https://shorter.me/j-586
https://shorter.me/Bt6Y0
@ihrciran


♦️درنگ: سازمان جهانی سلامت می گوید:« از هر دو کودک، یکی قربانی خشونت است . این واقعیت دردناک در سطح گسترده در همه جوامع وجود دارد اما غالبا پنهان است.»
🔻توجه داشته باشیم که مفهوم خشونت از نگاه سازمان مذکور ابعاد جسمی، روحی و روانی و اجتماعی سلامت را شامل میشود.

🔻امور پژوهشی کمیسیون متذکر میشود که اگر قرار باشد با معیار سازمان یاد شده به محیط پیرامون خود بنگریم بسیاری فعل ها یا ترک فعل های ما عنوان خشونت علیه کودک پیدا می کند . دوری از وقوع این امر و در عین حال،رعایت فرایندهای ظریف علم آموزی، تربیت و توانمند سازی کودک به عنوان انسانی در حال شدن و شکوفایی و برخوردار از مسئولیت شناسی کار ساده ای نیست که بدون دانش و مهارت و توانمندی بزرگسالان و مشارکت خود کودکان قابل دستیابی باشد. دولتها نیز تا از دانایی و تعهد لازم در قبال چگونه شکوفاساختن کودکان برخوردار نباشند نمی توانند مسئولیت های خود را در این زمینه به خوبی ایفا کنند.
@ihrciran


🔴گرامیداشت روز جهانی کودک در جهانی ناامن برای کودکان !

♦️امروز 20 نوامبر /30 آبانماه روز جهانی کودک است. در چنین روزی در سال 1959 میلادی مجمع عمومی ملل متحد اعلامیه حقوق کودک را تصویب کرد و در چنین روزی در سال 1989 کنوانسیون حقوق کودک در مجمع عمومی ملل متحد تصویب شد . معمولا سازمان ملل یا نهادهای مختلف مربوط به کودک از 1954 با گرامیداشت این مناسبت یادآوری می کنند که هر کودک صاحب حق است و باید برای رعایت حقوق او اقدامات لازم انجام شود هم چنین حمایت های لازم از کودک در محیط خانواده، مدرسه و جامعه ضروری است و در میان کودکان نیز باید حمایت های ویژه از کودکان در معرض خطر یا محروم از حداقل های بهره مندی از حقوق انجام پذیرد. اما همین سازمان ها و نهادها می دانند که در اثر عملکرد بشر بی توجه به اخلاق و انسانیت و عطوفت متاسفانه دنیای ما نه تنها محیطی امن برای کودکان نشده بلکه هر روزه انواع خشونت ها و نقض حق ها علیه کودکان در کشورهای گوناگون اجرایی میشود .

♦️گرامیداشت این روز اگر تلنگری برای همه اعم از دولتها یا غیر دولتی ها و عموم مردم نباشد که قدمی در جهت ارتقای آگاهی های خود و بهبود عملکردهایشان در ارتباط با کودکان بردارند، صرفا رویدادی تشریفاتی و بدون خاصیت خواهد بود .
https://shorter.me/BXBU9
♦️امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران یاد آوری می نماید که کشور ما مناسبت ملی بزرگداشت کودکان را در مهرماه دارد اما این مناسبت جهانی نیز با توجه به عضویت ایران در کنوانسیون حقوق کودک معنادار است و می تواند مقطعی باشد که ارزیابی ملی و سالانه صورت دهیم که تا چه اندازه برای رعایت حقوق کودک مقرر در مقررات داخلی یا تعهدات بین المللی کشور قدم برداشته ایم و در چه زمینه هایی هنوز مشکل داریم و برای بهبود وضعیت چه باید انجام دهیم؟ قطعا یکی از اولویت های جدی ، تلاش همه جانبه همه نهادهای حاکمیتی و غیر دولتی در جهت اجرای صحیح و موثر حمایت های مقرر از کودکان در قانون اطفال و نوجوانان مصوب 1399 و آئین نامه های اجرایی آن است. آیا گزارش قابل ارائه ای در این زمینه موجود است که بتواند رضایت جامعه را بر انگیزد؟

♦️روز جهانی کودک فرصتی برای ارزیابی رعایت حقوق کودک در سطح فراملی نیز می باشد . قطعا در این سطح ارزیابی باید از هزاران کودک پر پر شده در غزه و لبنان و اوکراین و دیگر مناطق بحرانی جهان طی یکساله گذشته یاد کرد و عوامل جنایات علیه کودکان را مورد نقد قرار داد تا بسترهای اجرای عدالت علیه آنها فراهم شود اگرچه صدمات وارده به هیچ عنوان قابل جبران نیست.
@ihrciran


🔴جبران سالها استعمار و نقض حقوق ملتهای آفریقایی؛ در این دنیا یا آن دنیا ؟!

🔻به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، اخیرا کنفرانسی در آلمان با محوریت بررسی ابعاد نقض های گسترده حقوق انسانی در دوره استعمار اروپایی ها بر آفریقا و لزوم جبران نقض حق ها برگزار شد که توجه برخی از فعالان حقوق بشر در سطح جهانی را برانگیخت. در اظهار نظرهای مربوط به این رویداد گفته شد که چرا دولت های اروپایی بعضا حتی حاضر به عذرخواهی زبانی هم نیستند و آنها که عذرخواهی از جنایات گذشته خود به صورت زبانی کرده اند چرا قدمی برای پرداخت خسارات وارده و میراث منفی عملکرد خود بر نمی دارند و چرا هنوز علیه آفریقایی تبارها انواع تبعیض ها در اروپا اعمال میشود؟

🔻برخی احتمال می دهند که دولت های اروپایی جبران عملکردهای سیاه گذشته را برای آن دنیا گذاشته اند ! و در این دنیا هم چنان با روشهای جدید مایلند که منابع آفریقا غارت شود یا نفوذ سیاسی و حقوقی خود را در این قاره حفظ و تسلیحات آنها در نزاع های گوناگون به فروش برسد چنانچه به تازگی معلوم شد که در درگیریهای سودان سلاح های فرانسوی در سطح گسترده بکار گرفته میشود. موضوع تبعیضهای نژادی علیه رنگین پوستان در کشورهای مختلف نیز هم چنان یک معضل است که بارها مورد تذکر سازمان ملل نیز واقع شده است.
https://www.dekoloniale.de/de
🔻به هر حال در کنفرانس این هفته برگزار شده در برلین، 10 تقاضای مشخص از دولتهای اروپایی برای جبران عملکرد سیاه و خونین گذشته علیه مردم آفریقا و بهبود شرایط آفریقایی تبارها در اروپا و نفی تبعیض های گوناگون علیه آنها مطرح شد که قابل توجه است. بعضی نهادهای فعال حقوق بشر نیز اجرای دقیق این مطالبات را خواستار شدند اگرچه می دانند که بعضی از این مطالبات به سادگی به مرحله تحقق و اجرا نخواهد رسید.
https://shorter.me/XHoeG
https://shorter.me/llyGC
@ihrciran

Показано 20 последних публикаций.