کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران / خبرنامه تخصصی


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


نهاد ملی مستقل پیشبردحقوق بشر با بیش از 20 سال سابقه تلاش تخصصی حقوقی عام المنفعه و برخوردار از مشارکت و همیاری افتخاری طیف گسترده اساتید و حقوقدانان برجسته ایران و دانش پژوهان دانشگاهی و حوزوی و فعالان مدنی.
ارسال پیام برای کمیسیون : @ihrcsupport

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


🔴 هزینه هایی علیه ملت و مملکت که همواره باید از آن پیشگیری کرد

🔻برخی رویدادها یا اعلام نظرها از تریبون های رسمی در کشورمان برای مدتی افکار عمومی داخل را مشوش می سازد و طیف زیادی از مخاطبان جهانی را علیه کشورمان مشغول می کند یا مواد لازم را برای ترویج ایران هراسی در اختیار مخالفان ایران قرار می دهد و بعد از مدتی که انواع صدمات وارد شد، به سادگی اصل رویداد منتفی میشود و یا اعلام نظری که منتسب به مراجع رسمی شده و هزینه های مختلفی را شکل داده، معلوم میشود که صرفا از سر بی مسئولیتی یا بی اطلاعی از این پیامدها عرضه شده یا حمل بر بی سلیقگی فرد اقدام کننده میشود و نیاز به هیچ پاسخگویی بیشتر یا درس گرفتن از هر مورد برای اصلاح روندهای بعدی نیز ندارد چرا که اقدام کنندگان، غالبا خود را مدافع نظام و انقلاب معرفی می کنند! غافل از اینکه بدترین ضربات در درجه اول به نظام و انقلاب وارد میشود.

🔻در همین راستا امروز در رسانه ها خبری نشر یافت که برای یک خواننده زندانی حکم اعدام از باب توهین به مقدسات صادر شده است. بلافاصله بسیاری از ناظران علیه ایران گفتند چه سوژه ای بهتر از این مورد که بدین طریق بتوان شوک جدیدی به افکار عمومی به ویژه در سطح فراملی وارد کرد تا مدتی علیه ایران تصویر سازی و وضع ایران را تحلیل و تفسیر منفی نمود. بعد از چرخش خبرهای ذیربط، مرکز رسانه قوه قضائیه خبر مذکور را تکذیب و اعلام نمود که وی از ارفاقات قانونی برخوردار شده است فلذا اعدامی در کار نیست و بدین طریق موضوعی که می توانست دستاویز تبلیغات متنوع علیه ایران واقع شود، عجالتا کم اثر شد اما معلوم نیست باز چند روز دیگر چه خبر دیگری قرار است به مخاطبان شوک وارد سازد.

https://shorter.me/hCwhj
https://shorter.me/IxTsB
🔻چندی قبل ریاست قوه قضائیه از همه محاکم خواست که در پرونده های دارای ابعاد رسانه ای و بازتاب های ملی و فراملی حتما با کارشناسان مشورت های لازم را انجام دهند و از هزینه های بی مورد برای نظام قضایی و کشور جلوگیری کنند.
قطعا افکار عمومی داوری می کند که تا چه اندازه به این توصیه عمل میشود یا نظارت بر اجرای دقیق این توصیه وجود دارد.

🔻استقلال قضایی و پایبندی به قانون اگر همراه با رعایت حقوق مردم و ملاحظات همه جانبه، بدرستی در مصادیق مختلف نمود یابد، همواره تحسین جامعه را دربرخواهد داشت و وقتی در رعایت هر یک از شاخص های دادرسی منصفانه خدشه ای موجود باشد، داوری عمومی نیز از تائید عملکردها فاصله می گیرند و صدور یا اجرای حکم، اثر عدالت گستر در جامعه را در پی نخواهد داشت.
@ihrciran


🌿شادی جهانی از شروع رسمی آتش بس در غزه و آغاز تبادل اسیران

🍃در روزهای اخیر در کشورهای مختلف جهان، مردم نسبت به برقراری آتش بس در غزه اعلام شادمانی کردند. اما امروز این شادی ها در خود منطقه درگیری نمود بیشتری داشت چرا که هم سه اسیر اسرائیلی آزاد شدند وبه خانواده های خود بازگشتند و هم روند مربوط به مرحله اول آزادی اُسرای فلسطینی که شامل 69 زن و21 کودک است، به جریان افتاد. به طور طبیعی خانواده های اُسرای دو طرف و دیگر موافقان توقف خونریزی از این رویداد ابراز خوشحالی می کنند و امیدوارند که روندهای بعدی آتش بس نیز به خوبی اجرایی شود و آنگاه سایر مسائل اساسی شامل شناسایی حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین، محاکمه عوامل جنایات 15 ماه گذشته و بازگشت آوارگان و بازسازی تخریبهای گسترده با سرعت منطقی به خوبی به پیش رود.
https://shorter.me/h9CHt
https://shorter.me/QME3J
https://shorter.me/RTsT7
🍃نکته قابل توجه اینکه سخنگوی مبارزان فلسطینی امروز در اولین روز اجرای آتش بس از ملتهای مختلف جهان به ویژه مردم ایران، لبنان و یمن و عراق به طور خاص تشکر کرد که در 15 ماه گذشته آنها را در دفاع از حقوق خود تنها نگذاشتند.
@ihrciran


🔴 محکوم بودن ترور و ترویج خشونت و نا امنی

🔻معمولا هر فرد یا گروهی که دست به خشونت و ترور می زند برای اقدام خود توجیهی می آورد و از ابزارهایی بهره می گیرد اما هر جامعه سالم از نا امنی و خشونت گری به شدت پرهیز و در مقابل آن خط قرمز دارد و ترور و خشونت در هر شکل آنرا نفی می کند. فرقی نمی کند خشونت گران بوکو حرام در نیجریه باشند یا داعش در سوریه و عراق و افغانستان یا گروههای صهیونیستی در سراسر دنیا یا گروههای تروریستی مختلف که در ایران نمود داشته اند یا مجرمان خطرناکی که علیه نوامیس مردم یا اموال و اماکن مختلف مرتکب خشونت های متنوع میشوند . در تجربه دردناکی که طی چند دهه اخیر در کشورمان واقع شده انواع گروهها و خشونت گران ظهور و بروز داشته و فجایع تروریستی مهمی را رقم زده اند چنانچه اخیرا برخی نهادهای فعال در این حوزه از کتاب معرفی 23 هزار قربانی تروریسم در ایران رونمایی کردند.

🔻برای رسیدن به جامعه قانونمند، آزاد ، اخلاقی و مراعات کننده موازین حقوق انسانی، حتما باید خشونت و خشونت گران را طرد کنیم و هر شهروندی با هر دیدگاه و گرایشی را به کنشگری مسالمت آمیز و همراه با رعایت امنیت و آرامش عموم مردم دعوت نمائیم و البته همواره حساس باشیم تا عوامل توسل افراد یا گروهها به خشونت یا گرایش آنها به این قبیل اقدامات را نیز به خوبی شناسایی و برای رفع ریشه ای عوامل خشونت زا و پیشگیری های لازم تدبیر مناسب نمائیم. فارغ از آنها که با مزد بگیری از دشمنان کشور، خشونت و ترور و ناامن سازی را حرفه خود قرار داده و صدمات زیادی به جامعه وارد ساخته اند، حتما باید در روابط اجتماعی خود حساس باشیم که عصبانیت ها و خشم های گوناگون خود را مدیریت کنیم و اجازه ندهیم که در جامعه ما خشونت به شکل های مختلف گسترش یابد.

🔻جامعه سالم با ترویج مدارا، احترام متقابل، رعایت حقوق و مسئولیت های انسانی و شهروندی و حاکمیت قانون عادلانه و اجرای شایسته عدالت محقق میشود. تلاش کنیم که هر یک سهمی مثبت در این مسیر ایفا نمائیم . مراجع رسمی نیز مسئولیت های سنگینی در این زمینه بر عهده دارند که امید است با هوشمندی و درایت و همراهی و همدلی مردم به خوبی اجرایی نمایند.
@IHRCIRAN


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔶درنگ: بنا به گزارش امور پژوهشی کمیسیون، سازمان ملل با ذکر 5 نکته مهم در خصوص اهمیت کنوانسیون مقابله با جرایم سایبری که در نشست پائیز امسال مجمع عمومی به تصویب کشورهای مختلف جهان رسید از جمله اثرگذاری آن در حمایت از کودکان، مقابله با جرایم سازمان یافته سایبری، حمایت از قربانیان جرایم سایبری و دیگر ظرفیت های آن، از مخاطبان خود خواست تا تسریع در اجرای این سند را مورد پیگیری قرار دهند و کمک کنند تا با همکاری دولتها و سایر عناصر دخیل پیرامون این سند، جهانی امن تر در حوزه سایبری داشته باشیم.
https://shorter.me/pTuuf
🔸شایان ذکر است که در روند تدوین کنوانسیون یاد شده طی چند سال گذشته، نهادهای حقوق بشر نیز در سطح جهانی مرتبا فعالیت هایی داشته و اعلام نظرهایی می کردند تا پیشنهادات آنها در سند مورد توجه دولتها قرار گیرد.

🔸برخی سوابق قبلی موضوع در خبرنامه کمیسیون:
https://t.me/ihrciran/11862
https://t.me/ihrciran/11863

@IHRCIRAN


🔴فراخوان پویش جهانی حمایت از حقوق سالمندان

🔻بنا به اعلام امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، سازمان ملل با اعلام اینکه از هر شش سالمند، یک سالمند در معرض سو استفاده و سو رفتار قرار دارند و این آمار تاسف انگیزی از حیث نقض حقوق سالمندان است، از مردم سراسر جهان خواست تا در دهه سالمندی سالم به حقوق سالمندان اهمیت بیشتری دهند و در محیطهای مختلف مراقب باشند که یاری رسان رعایت حقوق سالمندان باشند.
🔻از یاد نبریم که سالمندان، آئینه فردای ما هستند و دنیایی از تجربه نسل های قبلی و تلاش برای نسل های فعلی را با خود همراه دارند. قدردان آنها باشیم و برای رفاه و آرامش و سلامت آنها از هر تلاشی فروگذاری نکنیم.

🔻لینک سایت پویش جهانی مقابله با هر گونه تبعیض و بی عدالتی علیه سالمندان:
https://shorter.me/rnakK
🔻شایان ذکر است که کمیسیون عضو پویش یاد شده است و در فعالیت های جهانی ذیربط دخیل می باشد.
@IHRCIRAN


🔶اقدامات در خور توجه در ونزوئلا علیرغم فشارها و تهدیدات مختلف

🔸به گزارش امور پژوهشی کمیسیون، در شرایطی که اخیرا رییس جمهور ونزوئلا دور جدید ریاست جمهوری خود را با برگزاری مراسم ویژه شروع کرد ، اقدام مراجع حکومتی این کشور در آزادی برخی مخالفان سیاسی وی از بازداشت، بازتاب جهانی پیدا کرد https://shorter.me/n1FtB
قبل این نیز مقامات ونزوئلا جمع قابل توجهی از مخالفان سیاسی خود را از زندان آزاد کردند. هم چنین به دفتر کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل اجازه دادند تا مجددا در پایتخت این کشور بازگشایی و فعالیت خود را از سر بگیرد.
https://t.me/ihrciran/12977
https://t.me/ihrciran/12981
🔸این قبیل اقدامات را شاید مخالفان رییس جمهور ونزوئلا از جمله دولتهای غربی مهم ندانند و تنها انتظار ساقط شدن وی و حزب حاکم در این کشور را داشته باشند اما از نگاه مخاطبان بیطرف جهانی دور نمی ماند که علیرغم همه فشارها و تحریم های خارجی، روندهای قابل توجهی نیز در این کشور انجام می پذیرد که شاید بسیاری از حکومتهای در شرایط راحت تر تن به آن ندهند.

🔸شایان ذکر است اخیرا دولت آمریکا برای هر کس که اطلاعات مربوط به امکان دستگیری رییس جمهور ونزوئلا را در اختیار قرار دهد یا برای حصول این نتیجه همکاری کند، جایزه سنگین دلاری تعیین و آن را رسما اعلام کردند !
این نیز جلوه ای دیگر از واقعیات سیاسی حاکم بر جهان ماست و نحوه برخورد قدرتمندان با چالشهای پیش روی خود و چگونگی استفاده از ابزارهای گوناگون و میزان اهتمام آنها به موازین حقوقی و اخلاقی.
https://shorter.me/C7dmA
https://shorter.me/g7OzO

@IHRCIRAN


🔴 موضع یکپارچه همه نهادهای حاکمیتی آمریکا در رد مطالبات مربوط به حقوق 170 میلیون کاربر آمریکایی

🔻بنا به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، رای دیوان عالی آمریکا در تائید روندهایی که قبل این توسط مراجع تقنینی و اجرایی آمریکا علیه شبکه تیک تاک به جریان افتاده بود، نشان داد که همه نهادهای حاکمیتی این کشور موضع واحدی دارند علیه آنچه نگرانی از ناحیه دخالت دولت های خارجی و به طور مشخص در این مورد دولت چین بر داده های کلان مطرح در شبکه های اجتماعی کشور خود مطرح می کنند. هم چنین نظر دیوان عالی کشور آمریکا روشن کرد که استدلال های مربوط به حقوق 170 میلیون کاربر آمریکایی که در این شبکه اجتماعی عضو و از آن استفاده می کنند یا ابراز نگرانی هایی که از سوی نهادهای فعال حقوق مدنی و آزادی ارتباطات و اطلاعات برای حمایت از متمم ذیربط قانون اساسی آمریکا در عدم دخالت حکومت در آزادی های مردم مطرح شده، نیز کارایی ندارند و نهادهای حاکمیتی آمریکا ترجیح می دهند که همان شبکه های اجتماعی تحت تسلط یا نفوذ دو حزب سیاسی عمده آمریکا مدیریت افکار عمومی آمریکا و حتی جهان را در اختیار داشته باشند وحتی اگر شرکتی با شراکت سرمایه گذاران خارجی برابر قوانین آمریکا در کشور مزبور ایجاد و فعال شد و مردم از آن استقبال کردند، نباید به آن شرکت اجازه فعالیت داد و او را باید ملزم کرد که یا ظرفیت های ایجاد شده خود را به سایر شرکت ها یا پولداران آمریکایی بفروشد یا ناچار باشد که آنرا تعطیل کند !

🔻این پرونده طبیعتا جدای از ابعاد سیاسی و بازتابهای گسترده ای که در آمریکا و سطح جهانی داشته و پرسشهایی که هم اینک مطرح است از این حیث که ترامپ در این مورد چگونه عمل خواهد کرد؟ جنبه های حقوقی مهمی دارد که در محافل تخصصی مربوط به حقوق و آزادی های عمومی به ویژه حقوق ارتباطات و اطلاعات مردم در خور تامل است و اصولا برای شناخت مردم دنیا از واقعیات مربوط به نحوه رعایت حقوق و آزادی ها در مناطق مختلف دنیا و چگونگی مواجهه متفاوت صاحبان قدرت با موضوعات واحد در کشورهای گوناگون نیز مفید است.

🔻لینک برخی مستندات ذیربط اعم از پرونده مزبور در دیوان عالی آمریکا، موضع اتحادیه حقوق مدنی آمریکا در دفاع از تیک تاک و حقوق 170 میلیون بهره بردار آمریکایی و برخی داده های مفید دیگر:
https://shorter.me/Db1tf
https://shorter.me/ZBHK5
https://shorter.me/uze1a
https://shorter.me/HO6NV
https://shorter.me/Bbd3Z
https://shorter.me/uBt0a
https://shorter.me/u5osM
https://shorter.me/mZA7Y

@IHRCIRAN


♦️واکنش گزارشگران شورای حقوق بشر به آتش بس در غزه: تنها با اجرای عدالت است که چرخه خشونت پایان می یابد

🔻بنا به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، جمعی حداکثری از سازوکارهای گزارشگری تابعه شورای حقوق بشر سازمان ملل با صدور بیانیه ای ضمن استقبال از آتش بس در غزه و مروری بر جنایات انجام شده ، تاکید کردند که باید هر چه سریعتر حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین برای ایجاد دولت مستقل برسمیت شناخته شود و عدالت در مورد مرتکبان جنایات جنگی، نسل کشی و جنایات علیه بشریت اجرایی گردد و همه بدانند که تنها راه دستیابی به صلح پایدار در فلسطین و خاورمیانه و خاتمه دهی به چرخه های خشونت آن است که اشغالگری طولانی مدت بعد از1967 پایان یابد، حق بازگشت آوارگان فلسطینی از 1948 تاکنون رعایت گردد، آپارتاید تحمیلی در فلسطین رفع شود و تضمین شود که عدالت علیه جنایات ارتکابی اجرایی میشود.
https://shorter.me/AtX6G
🔻بیانیه یاد شده، صریح ترین موضع منتسب به سازمان ملل علیه جنایات اسرائیل بعد از آتش بس با حماس است. اینکه مطالبات در این بیانیه تا چه اندازه اجرایی خواهد شد، به واقعیات سیاسی حاکم بر جهان وابسته است.
@IHRCIRAN


🔴 ایران برای همه ایرانیان ؛ از شعار تا عمل !

🔻اخیرا پیرو مرگ خودخواسته و غیر منتظره یکی از اتباع ایران در خارج کشور واکنشهایی چه در مقام تقاضای غفران الهی برای متوفی و همدردی با خانواده ایشان و عملکرد نهادهای رسمی در مورد اشتیاق ایشان و افراد مشابه برای بازگشت به کشور و چه در مقام رد وی و برجسته سازی سوابق سیاسی او مطرح شد. در این واکنشها برخی فعالان سیاسی، علمی و حتی صاحب منصبانی در نهادهای حاکمیت را می شد ملاحظه کرد. هم اینک نیز موضوع در رسانه ها بازتاب دارد و احتمالا یکی از سوژه های گفتگوهای در عرصه خصوصی یا عمومی برخی از شهروندان است.
https://shorter.me/CYThE / https://shorter.me/oAtWN / https://shorter.me/1QMOS / https://shorter.me/DUrsO / https://shorter.me/Rspkz
🔻احتمالا بسیاری از مردم از خود می پرسند مگر بارها گفته نشده و نمی شود که ایران برای همه ایرانیان است و مگر از سالها قبل گفته نشده که جذب حداکثری سیاست رسمی نظام است. اگر این دو گزاره جذاب و راهبردی قرار نیست فقط در سطح شعار و ادعا باقی بمانند، پس چرا مراجع قانونی اقدامات موثری را برای تحقق ایران برای همه ایرانیان و جذب حداکثری معمول نمی دارند تا شاهد این قبیل خبرها نباشیم. طبیعتا در پاسخ به این پرسش، ممکن است به برخی اقدامات انجام شده برای تحقق این مهم از گذشته تا حال ازجمله آنچه بعد از انتخابات اخیر ریاست جمهوری در انتصابات مسئولین از مذاهب و قومیت های گوناگون یا از دیدگاههای سیاسی متنوع یا از جامعه بانوان انجام شده یا برخی عفو و تخفیف مجازات ها در مورد دانشجویان و غیر دانشجویان اشاره شود که همه اینها روندهایی در جهت تقویت نگرش ایران برای همه ایرانیان و جذب حداکثری مردم به نظام حکمرانی از سوی حاکمیت است . هم چنین احتمالا برخی ابراز امیدواری می کنند که این روندها ادامه پیدا می کند و در آینده برخی موانع دیگر در جهت حل بعضی چالشهای باقی مانده از گذشته نیز برداشته خواهد شد و مثلا دیگر کسی در حصر نخواهد بود یا کسی به خاطر نظرات انتقادی و مخالفت علیه مقامات در زندان نخواهد بود یا زمینه بازگشت بسیاری از ایرانیان خارج کشور که مایل به بازگشت هستند و مرتکب جنایت نشده اما نگرانی هایی دارند، رفع خواهد شد و قس علیهذا.

🔻با فرض اینکه امید آفرینی های فوق از سوی گروههایی از مردم در کشور قابل توجه محسوب میشود، باز باید یادآوری کرد که اولا طیف غیر قابل شمارشی از جامعه به قرائن گوناگون، این امیددادن ها را باور نمی کنند و به علل و عوامل مختلف، چشم اندازها را منفی می بینند. ثانیا نباید این واقعیت را نادیده گرفت که زمان به سرعت می گذرد و تاخیر در گره گشایی ها در روابط حاکمیت و ملت یا عدم کارآمدی در تضمین رعایت بدون تبعیض حقوق همه مردم،حل مسئله ها را سخت تر از گذشته می کند و در واقع به کشور صدمه می زند.

🔻همین واقعیات ایجاب می کند که از مسئولین و متولیان امور خواسته شود از کنار این حوادث ولو کم شمار به سادگی رد نشوند بلکه تدابیر خود برای حمایت از همه ایرانیان را توسعه دهند . اعتماد سازی برای همه مردم که ایران متعلق به همه شماست و حق دارید از مسئولین مطالبه حقوق شهروندی خود را داشته باشید و در پناه قانون مورد حمایت قرار گیرید، نباید در گیرو دار دیوان سالاری جاری بین ادارات یا تعلل در تصمیم گیری ها یا ترس از جوسازی برخی افراطیون بی توجه به مصالح کشور به تاخیر بیفتد یا غیر موثر پیگیری شود . باید با سرعت عمل خروجی های مختلف این راهبردها را نشان داد و با رفع شقاق های مختلف بر همبستگی ملی افزود. برای تحقق این موارد اقدامات سلبی و ایجابی متعدد از سوی مراجع قانونی مورد نیاز است. شفافیت هم لازم دارد تا همه افراد و نهادها بدانند که رعایت حقوق مردم حتی حقوق منتقدان و مخالفان هیچ علامت منفی نیست بلکه نشانه قوت ساختارهای حکمرانی و پایبندی به موازین حقوقی و اخلاقی و انسانی است.

🔻نکته آخر اینکه ایران برای همه ایرانیان یا جذب حداکثری یا رعایت حقوق مخالف، هیچ یک به معنای آن نیست که بر کشور قانون عادلانه حاکم نباشد و افراد مختلف متعهد نباشند که به مسئولیت های شهروندی خود به خوبی عمل کنند و اگر کسی حقوق دیگران یا جامعه را نقض کرد، پاسخگوی عملکردهای خلاف خود نباشد.
@IHRCIRAN


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
♦️درنگ : در سطح جهانی تلاشهای زیادی جریان دارد تا به زبان ساده و هنری برخی نکات ترویجی در راستای تحقق عدالت جنسیتی را بسط دهند. بنا به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، در داده نمایی فوق، نهاد ملل متحد در امور زنان از مخاطبان خود خواست که همزمان با تمیز کردن محیط خانه خود در آغاز سال 2025، تلاش کنند تا برخی عادت های نامناسب علیه زنان را نیز ترک کنند و آنها را دور بریزند. مواردی از قبیل : از کلیشه های ناعادلانه جنسیتی دست برداریم، جوک های جنسی را دور بریزیم، پرداخت نابرابر دستمزد زن و مرد برای کار برابر را کنار گذاریم، استانداردهای غیر واقع بینانه را اصلاح کنیم، کاربرد زبان زننده جنسیتی را کنار بگذاریم، تصویر سازیهای نامناسب جنسیتی را ترک کنیم و...

🔻بدیهی است مردم هر جامعه ای می توانند با خلاقیت ها و ابتکارات خود راههای مناسب ارتقای حقوق همگان و رفع بی عدالتی ها از جمله در زمینه حقوق زنان را بیابند . انعکاس این داده ها صرفا ایده هایی در اختیار تلاشهای ملی هر جامعه می گذارد و اینکه از فعالیت دیگران بی خبر نباشیم.
@ihrciran


🔶واکنش در خور تامل برخی از سازمان های غیر دولتی بین المللی فعال حقوق بشر به آتش بس در غزه

🔸به گزارش امور پژوهشی کمیسیون، برخی از سازمان های غیر دولتی فعال حقوق بشر در عرصه بین المللی با صدور بیانیه هایی ضمن استقبال از آتش بس در غزه، اعلام کردند که این آتش بس نباید موجب فراموشی و نادیده انگاری جنایت هایی شود که علیه غیر نظامیان واقع شد، از همین رو انتظار میرود که رسیدگی ها علیه عوامل نسل کشی در غزه و کشتار غیر نظامیان با جدیت پیگیری گردد. نباید آنها که به سادگی موازین بین المللی بشردوستانه را نقض کردند از عدالت بگریزند، نباید آنها که حتی به دفاتر سازمان ملل در غزه حمله کرده و فعالیت مهم ترین نهاد امداد رسان ملل متحد را غیر قانونی اعلام کردند بدون پاسخگویی باقی بمانند، نباید آنها که از سیاست گرسنگی دادن و محروم سازی مردم عادی برای دسترسی به آب و دارو برای رسیدن به اهداف ضد انسانی بهره بردند، بدون پاسخگویی بمانند. نباید آنها که دستگیر شدگان و اسرا را شکنجه کردند بنحوی که برخی جان دادند، از پاسخگویی مصون بمانند و...
https://shorter.me/_7j7w
https://shorter.me/ZkoiX
🔸به نظر میرسد این مطالبات ناظر به مقابله با بی کیفرمانی عوامل جنایت، در بستر واقعیات کنونی جامعه بین المللی و حمایت های دولت آمریکا از اسرائیل، علیه عوامل اسرائیل به سختی قابل اجرا خواهد بود مگر اینکه نظام قضایی کشورهای مختلف خود را متعهد بدانند که هر یک از نیروهای اسرائیلی دخیل در جنایات اگر قدم به خاک آنها نهاد او را در معرض اجرای عدالت قرار دهند یعنی مشابه کاری که چندی قبل نظام قضایی برزیل در مورد برخی از نیروهای اسرائیلی مطرح کرد که نگرانی گسترده ای را در اسرائیل دامن زد که مبادا سایر کشورها نیز چنین کنند به ویژه که مشخصات و تصاویر بسیاری از نظامیان دخیل در جنایات منتشر شده و در دسترس جهانیان قرار گرفته است.
@ihrciran


♦️سفر برخی مسئولین سازوکارهای بین المللی حقوق بشر به سوریه و لبنان؛ در خور تامل

🔻به گزارش امور پژوهشی کمیسیون، پیرو تحولات اخیر در سوریه و لبنان، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز راهی این دو کشور شد . آقای تورک در سوریه با حاکمان کنونی این کشور ملاقات و بازدیدهایی از اماکن مختلف از جمله برخی از زندانهای سوریه داشت و فیلم ها و عکسهایی از خود در این اماکن منتشر کرد و اعلام نمود که حاکم فعلی سوریه، احمد الشرع یا همان جولانی به وی قول داده که به حقوق همه گروهها در سوریه احترام خواهد گذاشت و حکمرانی شمول گرایی را شکل خواهد داد . چندی قبل اعضای کمیسیون بین المللی تحقیق سوریه که نهادی شکل گرفته توسط شورای حقوق بشر ملل متحد از سال 2011 است نیز عازم سوریه شدند و ضمن ملاقات با حاکمان کنونی این سرزمین تلاش نمودند تا این پیام را به جهانیان منعکس کنند که از تحولات جدید در سوریه استقبال و آینده بهتر سوریه را نوید دهند.
https://shorter.me/CEw5J
https://shorter.me/sKLKP
🔻هیئت های فوق که سفرشان به سوریه تماما توسط دول غربی و حامیان عناصر مسلح حاکم بر سوریه هماهنگ شده است در خصوص سوابق تروریستی برخی گروهها و افراد کنونی مسلط بر سوریه ، تصرفات چند ساله دولت آمریکا بر مناطق نفت خیر سوریه و غارت منابع ملت سوریه ، لزوم رعایت تمامیت ارضی این کشور و محکومیت تجاوزات و تصرفات اسرائیل در خاک سوریه یا سرکوب ها و قتل و غارت های جاری در استانهای مختلف سوریه به ویژه علیه برخی اقلیت ها و استمرار اقدامات نظامی ترکیه در برخی مناطق سوریه و وضعیت وخیم هزاران آواره سوری در مناطق مرزی با لبنان و لزوم حمایت ویژه از آنها مطلبی بیان نکردند.

🔻 در خصوص سفر کمیسر عالی حقوق بشر به لبنان نیز نکته در خور توجه آن است که در خلال بمباران های گسترده اسرائیل علیه لبنان این سفر انجام نشد که می توانست جنبه حمایت از مردم لبنان داشته باشد اما در شرایط فعلی که تحولات سیاسی لبنان از نگاه دول غربی به ویژه آمریکا در مسیر مورد نظر آنها توصیف میشود، برنامه این دیدار نیز تنظیم گردید.

🔻به هر صورت و صرفنظر از ملاحظات متنوعی که در خصوص رویداد مزبور مطرح و ناظران مستقل بدان توجه نشان داده اند، هم چنین فارغ از توجه به سهم و نقش حاکمان قبلی سوریه که با عملکرد های نامناسب خود ملت خویش را از دست دادند و خود زمینه ساز انواع بحران ها در این کشور و تحولات کنونی گردیدند، امید است آینده سوریه و لبنان در مسیر رعایت حقوق همه مردم این دو کشور و همراه با آرامش و صلح باشد.
@ihrciran


🔶اطلاعیه واصله مربوط به فراخوان مشارکت وکلای دادگستری در رویداد علمی که برخی از محورهای موضوعی آن مرتبط با حقوق بشر است
@IHRCIRAN


♦️درنگ: ترامپ با انتشار پیام فوق، توافق آتش بس در غزه را کار خود دانست نه دولت بایدن و ادعا کرد: نیامده به کاخ سفید چنین موفقیت هایی را رقم می زند وقتی به کاخ سفید وارد شود چه ها خواهد کرد !
🔻اگر این ادعای ترامپ درست باشد حالا جهانیان بهتر می فهمند که چرا نتانیاهو از قبل انتخابات آمریکا حاضر نشد که آتش بس کند و به نسل کشی ادامه داد تا این رویداد به نام ترامپ ثبت شود. هم چنین با توجه به ادعاهای اخیر ترامپ مبنی بر اینکه فلان خلیج کشور دیگری را به نام آمریکا می کند یا فلان تنگه کشوری در مجاورت آمریکا را می گیرد یا فلان منطقه متعلق به یک کشور اروپایی را صاحب میشود و... باید منتظر ماند و اقدامات او را به نظاره نشست که آیا وضعیت متلاطم جهانی را بدتر به هم می زند یا از برخی خطاهای راهبردی گذشته دولت آمریکا فاصله می گیرد و اجازه می دهد مردم جهان زندگی صلح آمیزتری داشته باشند. فوری ترین بحرانی که عملکرد او در آن دیده خواهد شد جنگ اوکراین است.
@ihrciran


🌿 استقبال از اعلام آتش بس در غزه و پایان خونریزی 15 ماهه گذشته

بعد از مصوبات متعدد سازمان ملل و تقاضای آتش بس و مطالبات میلیونی مردم در سراسر دنیا و ورود دیوان بین المللی دادگستری و دیوان کیفری بین المللی و طی روندهای متنوع و بی اثر حقوقی، بالاخره ابزارها و اهداف سیاسی و اراده حامیان اسرائیل به نقطه ای رسید که بعد از 15 ماه خونریزی پذیرفتند تا آتش بس در غزه برقرار شود و مبادله اسرا انجام پذیرد . این پذیرش به هر علت که باشد از جمله کمک به اسرائیل، تسهیل آزادی اسرا، شکل دهی دستاوردی به نام ترامپ که به زودی در جایگاه ریاست جمهوری آمریکا قرار می گیرد یا تحولات اخیر سوریه و لبنان و حتی اگر هیچ نیت بشردوستانه یا تمکین از موازین حقوقی بین المللی در آن دخیل نبوده باشد، برای مردم غزه و تمامی مردم جهان که خواهان پایان نسل کشی بودند خبری خوشحال کننده و امیدوار کننده بود.امید است گام های بعدی چون شناسایی حقوق ملت فلسطین برای تشکیل دوست مستقل در سرزمین خود، محاکمه عوامل جنایات غیر انسانی طی 15 ماه گذشته و قبل آن،بازگشت آوارگان به سرزمین خود و بازسازی تخریب ها نیز در روند منطقی محقق شود.
https://shorter.me/IFQkE


♦️تقاضای جمعی از گزارشگران تابعه شورای حقوق بشر ملل متحد در مورد یک محکوم قضایی در ایران

🔻جمعی از گزارشگران شورای حقوق بشر سازمان ملل با صدور بیانیه ای عمومی مراتب نگرانی خود را نسبت به تائید حکم سلب حیات پخشان عزیزی در دیوان عالی کشور ایران اعلام کردند و خواهان بازنگری در این حکم شدند.
https://shorter.me/vCy8p

🔻طی چند روز بعد از اعلام خبر تائید حکم مجازات سلب حیات برای پرونده کیفری مزبور، بحثهای متنوعی از سوی جریان های گوناگون در داخل و خارج ایران بروز یافته است . رسانه ها نیز در این خصوص داده های متنوعی را در مورد هویت و فعالیت های منجر به محکومیت خانم عزیزی منتشر کرده اند. مرجع قضایی هنوز اعلام نکرده که آیا فرایندهای فوق العاده رسیدگی قضایی برابر مقررات ایران که تقاضای ذیربط در اختیار هر محکوم به اعدام است چون اعاده دادرسی یا تقاضای بهره مندی از اختیارات رییس قوه قضائیه برای بررسی هر گونه مستندات خلاف آشکار شرع یا تقاضای عفو و بررسی در کمیسیون ذیربط به جریان افتاده است یا خیر. به نقل از وکیل پرونده در رسانه ها اعلام شده که نسبت به دادخواست اعاده دادرسی با فوریت اقدام کرده است. هم چنین به نقل از برخی اعضای خانواده این محکوم در رسانه ها اعلام شده که پرونده به دایره اجرای احکام دادگستری صادر کننده رای ارجاع شده است. در روزهای اخیر نامه ای توسط 68 تشکل و نامه دیگری توسط 50 نفر از فعالان مذهبی اهل سنت و بیانیه های دیگری نیز نشر یافته که خواهان امکان بهره مندی محکوم از سایر ظرفیت های قانونی برای رسیدگی مجدد شده اند.
https://shorter.me/lb3Dz
https://shorter.me/WA4pj
https://shorter.me/_Zpgv
🔻شایان ذکر است در سطح بین المللی، بسیاری که با اصل مجازات اعدام مخالف هستند و خواهان لغو یا تعلیق اجرای این مجازات در نظام های کیفری مختلف هستند در قبال هر مورد حکم اعدام در هر کشور ، فارغ از مستندات صدور حکم، مخالفت می کنند که این امر در خصوص کشوهایی که آمار بکارگیری این مجازات در نظام کیفری آنها بالاتر باشد طبیعتا گسترده تر انجام میشود. توصیه مخالفان اعدام آن است که از سایر مجازاتها از جمله حبس با مدت طولانی برای جرایم شدید استفاده شود.

🔻بسیاری بر این باورند که بعید است تا همه مراحل مربوط به امکان رسیدگی قضایی در کشور از جمله موارد فوق العاده دادخواهی و رسیدگی طی شود، حکم مزبور به مرحله اجرا برسد. علاوه بر آنکه در این قبیل پرونده ها معمولا ملاحظات سیاسی و اجتماعی و حتی فراملی مرتبط نیز مورد توجه مراجع قانونی قرار می گیرد.
@ihrciran


🔷فراخوان گزارشگر شورای حقوق بشر در زمینه پیامدهای غیر انسانی اقدامات یکجانبه قهری(تحریم ها)

🔹به گزارش امور بین الملل کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، گزارشگر یاد شده شورای حقوق بشر ملل متحد طی فراخوان جهانی از عموم مخاطبان خود خواست تا در روند تدوین دو گزارش آتی وی که قرار است به شورای حقوق بشر و مجمع عمومی ملل متحد ارائه شود، هر گونه نظر فنی یا داده قابل بهره برداری را ارسال نمایند.

🔹مهلت ارسال پاسخ ها برای گزارشگر مذکور، 14 مارس 2025 اعلام شده است و نباید از 2500 کلمه تجاوز کند.

🔹شایان ذکر است گزارش وی که قرار است به نشست شصتم شورای حقوق بشر در سپتامبر 2025 ارائه شود متمرکز بر موضوع،«تأثیر اقدامات قهری یکجانبه بر حقوق اقتصادی، کار و اجتماعی» است و گزارشی که قرار است به نشست آتی مجمع عمومی در پائیز 2025 ارائه کند متمرکز بر موضوع"تأثیر اقدامات قهری یکجانبه بر حق آموزش و سایر حقوق دانشگاهی" خواهد بود.

🔹طبیعتا بیشترین پاسخ ها به وی از سوی جوامعی ارائه خواهد گردید که پیامدهای غیر انسانی تحریم های یکجانبه و بر خلاف موازین بین المللی و مبتنی بر زورگویی دولتهای تحریم گر را متحمل شده اند و می توانند مستندات دقیقی از آثار مزبور را ارائه کنند.
@ihrciran


❇️ استقبال از گام های عملی برای ترمیم حقوق نقض شده برخی از شهروندان در سیستان و بلوچستان در وقایع سال 1401

رییس کل دادگستری استان سیستان و بلوچستان در گزارشی اعلام داشت که رسیدگی های قضایی و غیر قضایی در خصوص تیراندازی های جمعه هشتم مهرماه 1401 انجام شده و حاصل آن اقدامات متنوعی در جهت جبران خسارت و ترمیم حقوق آسیب دیدگان است. از پرداخت دیه تا برخورداری خانواده های آسیب دیده از مزایای خانواده های تحت حمایت تا محکومیت کیفری مامورینی که اقدام به تیراندازی نموده اند و فراهم سازی مسکن برای خانواده های فاقد مسکن، مواردی از اقدامات ترمیمی هستند. این خبر قابل توجه بود و قطعا گامی در جهت رعایت حقوق انسانی تلقی می شود. امید است مشابه همین اقدامات در خصوص همه آسیب دیدگان ناشی از برخوردهای نسنجیده مراکز قدرت با برخی شهروندان در سراسر کشور انجام پذیرد تا معلوم باشد که اگر در شرایط مختلف حتی در وضعیت های بحرانی، ماموری مرزهای رعایت حقوق مردم را نقض کرد، حاکمیت خود را مسئول می داند که جبران کند و متخلف در معرض پاسخگویی و پذیرش تاوان عملکرد خود قرار می گیرد.
https://shorter.me/fHLK0
https://shorter.me/sF-nO
@ihrciran


🌿حضرت علی (ع) و مناسبات اخلاقی و حقوقی مربوط به رعایت حق و عدل

🍃امروز در تقویم مذهبی و ملی ایران با عنوان سالروز میلاد مولا علی(ع) برای همه ارادتمندان ایشان روز مبارکی است . هم چنین این مناسبت فرخنده با عنوان روز پدر یا مرد نیز مجالی است تا اعضای خانواده ها احترام به پدران خود را تازه کنند و قدردان زحمات آنها باشند همانگونه که در سطح کلان تر ، نهادهای اداره کننده کشور یا فعالان مدنی مستقل می توانند در چنین مناسبتی عملکردهای انجام شده را ارزیابی کنند که تا چه میزان در جهت ارتقای حقوق پدران یا مردان بوده و در چه مواردی مشکلات و مسائلی باقی است که موجب نقض حقوق آنها میشود. در کشور ما به جای ارائه ارزیابی های دقیق سالانه و ارائه گزارشات مستند، صرفا این مناسبت ها با یکسری واکنشهای احساسی و هیجانی در روابط افراد با یکدیگر سپری میشود و هنوز تبدیل به مناسبت هایی برای سنجش دقیق عملکردها و بهبود فعالیت های آتی نشده است.

🍃به هر صورت، این روز فرخنده را چه از حیث مذهبی و چه از حیث توجه به جایگاه پدران یا مردان در جامعه ما باید به همه مردم عزیز کشورمان به ویژه پدران و مردان این سرزمین تبریک گفت و سلامتی همگان را آرزو نمود.

🍃این مناسبت فرصتی است تا کلامی از مولا علی(ع)را نیز مرور کنیم و عرض ارادت ما همراه با ارتقای دانش باشد.
در نهج البلاغه، حکمت 164 به نقل از حضرت گفته شده: « مَنْ قَضَى حَقَّ مَنْ لا يَقْضِي حَقَّهُ فَقَدْ عَبَّدَهُ »(هر کس رعایت حق کسی را به جا آورد که او رعایت حقش را نمیکند وی را برده خود ساخته است) این کلام را برخی شارحان نهج البلاغه جور دیگر خوانده اند:« مَنْ قَضَى حَقَّ مَنْ لا يَقْضِي حَقَّهُ فَقَدْ عَبَدَهُ» یعنی کلمه آخر فاقد تشدید است و با معنای دیگری خوانده میشود(هرکس حق کسى را ادا کند که او متقابلا از اداى حق خوددارى مى کند، گويى به بردگی او درآمده است)

🍃در معنای نخست،در واقع توصیه ای اخلاقی و هماهنگ با آیه قرآنی فهم میشود:« ادْفَعْ بِالَّتِى هِىَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِى بَيْنَکَ وَبَيْنَهُ عَدَاوَةٌ کَأَنَّهُ وَلِىٌّ حَمِيمٌ»( بدى را با نيکى دفع کن، ناگاه (خواهى ديد) همان کس که ميان تو و او دشمنى بوده گويى دوستى گرم و صميمى بین شما جریان یافته است) . در این قرائت، مو لا علی(ع) مخاطبان را فرامی خواند که در قبال بدی دیگران، بزرگواری و احسان را سرلوحه رفتار خود قرار دهند تا طرف مقابل نیز جذب آنها شده و عداوت ها و ناراحتی ها برطرف گردد.

🍃اما در شکل دوم قرائت حکمت فوق، گزاره ای حقوقی و راهبردی استخراج می شود و آن اینکه اگر قرار باشد رعایت و اجرای حق یکطرفه صورت گیرد ( اعم از رابطه بین افراد با یکدیگر یا رابطه مردم با حکومت) بدین توضیح که یک طرف رابطه مقید به رعایت حق دیگری باشد اما طرف مقابل تعهدی به رعایت حق نداشته باشد، در واقع آنکه رعایت می کند گویی ذلیل شده و برده دومی است و این رابطه فاسد و غیر قابل قبول است و باید برچیده شود چرا که کرامت انسانی در این میان لگد مال خواهد شد. این برداشت از حکمت یاد شده نیز برای امروز جوامع گوناگون قابل توجه است. اگر در جامعه ای صاحبان قدرت انتظار داشته باشند که مردم تعهدات حقوقی خود را رعایت کنند اما حاکمان در مقابل، نسبت به حقوق مردم بی اعتنا باشند یا حقوق آنها را نقض کنند و پاسخگو نباشند، به فرمایش مولا علی(ع) در واقع نظام بردگی را بر مردم تحمیل می کنند.

🍃شاید بتوان در زندگی روز مره از هر دو معنای حکمت فوق بهره گرفت بدین صورت که هم در تعامل با دیگران اهل گذشت و خطا پوشی و احسان اخلاقی بود و هم هیچگاه اجازه نداد که روابط حقوقی ما با دیگران و حکومت و صاحبان قدرت، یک طرفه و در جهت تحکیم مناسبات ناعادلانه و ضد انسانی باشد.

💐گرامی باد یاد و نام همه آنها که در طول تاریخ برای حق و عدل تلاش کرده و منشا خوبیها شده اند. گرامی باد روز نکوداشت پدران و مردان کشورمان.
@ihrciran


🔥درنگ: آتش سوزیهای گسترده اخیر در کالیفرنیای آمریکا بسیاری را متوجه گرم شدن زمین و پیامدهای وحشتناک آن در آتش سوزیهای متنوع کرده است و اینکه نباید تلاشها برای مقابله با پیامدهای تغییرات اقلیم را دست کم گرفت یا تصور کرد که این بحرانها فقط در کمین یک جامعه است بلکه اگر بشریت به موقع چاره نکند،همه را در برخواهد گرفت. بنا به گزارش امور پژوهشی کمیسیون، کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد در همین چارچوب گفت:« افکار من با همه کسانی است که در سراسر جهان تحت تأثیر آتش سوزی کالیفرنیا قرار گرفته اند. ویرانی در کالیفرنیا نشان می دهد که چگونه هرج و مرج آب و هوایی، زندگی، حقوق و معیشت را در حال حاضر تهدید می کند. ما باید [ در مواجهه با پیامدهای خطرناک تغییرات اقلیم]شجاعانه عمل کنیم تا از پاسخی عادلانه و مبتنی بر حقوق بشر برای حل این بحران اطمینان حاصل کنیم»

♦️این نکته را همه جوامع باید جدی بگیرند . ما در ایران نیز برای مقابله با پیامدهای خطرناک تغییرات اقلیم همه باید احساس مسئولیت کرده و نقش مثبت ایفا کنیم.
@ihrciran

Показано 20 последних публикаций.