موسسه ترجمه و تحقیق هور


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Политика


www.hoosk.ir
اخبار ارمنیان و ارمنستان

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Политика
Статистика
Фильтр публикаций


🔴 آمادگی باکو برای شکایت از روسیه در دادگاه بین المللی

🔸️ به گزارش رسانه های باکو، آن کشور در حال جمع آوری حقايق، شواهد و آماده شدن برای شکايت به دادگاه بين المللی در مورد سقوط هواپيمای AZAL آذربايجان در نزديکی شهر آکتائو است.رسانه‌های باکو خاطرنشان می‌کنند که باکو شرايط و خواسته‌های خود را که در بالاترين سطح بيان شده به وضوح بيان کرده است.

🔸️ در گزارشی که خبرگزاری APA آذربايجان منتشر کرده است، آمده است: «همانطور که گفته شد آذربايجان قطعات موشک پانسير اس روسی را در اختيار دارد که هواپیما را ساقط کرد. حقايق و شواهد در حال جمع‌آوری است و آماده‌سازی برای درخواست به دادگاه بين‌المللی در حال انجام است. اما خاطرنشان می شود که درهای گفتگو با روسيه در مورد اين موضوع همچنان باز است.

🔸️ اين رسانه خاطرنشان کرد: «مسکو بايد آشکارا گناه خود و مسئوليت خود را بپذيرد،در غير اين صورت باکو برای اقدامات بعدی آماده است».

🔸️ آذربايجان روسيه را مسئول سقوط هواپيما دانسته و خواستار مجازات مسئولين و پرداخت غرامت به قربانيان و بستگان آنها است.اخيراً وزارت حمل و نقل قزاقستان گزارش اوليه ای از تحقيقات درباره سقوط هواپيما منتشر کرد که بر اساس آن خلبانان به کنترل کننده ها گفتند که احتمالا سيلندر اکسيژن منفجر شده است و به همين دليل کمبود اکسيژن در کابين مسافران وجود دارد.در اين گزارش آمده است که هواپيما مورد اصابت چيزی از خارج قرار گرفته است. وزارت حمل و نقل قزاقستان اعلام کرد که اين گزارش نهايی نيست و ممکن است تکميل شود.

🔸️ ياد آوری می شود که در ۲۵ دسامبر سال گذشته يک فروند هواپيمای امبرائر ۱۹۰ شرکت هواپيمايی آذربايجان که از باکو به گروزنی پرواز می کرد در نزديکی آکتائو سقوط کرد. ۶۷ نفر در هواپيما بودند. اين فاجعه جان ۳۸ نفر را گرفت.

👈 منبع:
https://yerkir.am/hy/article/2025/02/06/286816
👈 ترجمه: موسسه ترجمه و تحقیق هور
✅ وب سایت موسسه هور:
hoosk.ir
✅ اینستاگرام موسسه هور
https://www.instagram.com/hoosk.ir/
✅ تلگرام موسسه هور
https://t.me/hooskonline


🔴 آمادگی باکو برای شکایت از روسیه در دادگاه بین المللی
🔻


🔴 ادعای ارضی ترکيه از ارمنستان تا چه حد می تواند قانونی باشد؟

🔸️ دستگاه های رسانه‌ ای و تبليغاتی باکو،در چارچوب به اصطلاح «کريدور زنگزور» از هم‌اکنون ارمنستان را تهديد کرده‌اند و گفته‌اند که ترکيه نيز در چارچوب معاهده الکساندراپل از ارمنستان ادعای ارضی خواهد کرد. و به عبارتی ارمنستان، با ترکيه نيز باید «مرزها» را مشخص کند.

🔸️ آرتور يقيازاريان مورخ و تحليلگر نظامی در گفتگو با (168.am) گفت: معاهده الکساندروپل يک سند نامعتبر است و هيچ گونه قدرت قانونی ندارد زيرا قبل از امضای آن سند، حکومت جمهوری اول ارمنستان در ايروان به بلشويک ها واگذار شده بود. آن دسته از رهبران جمهوری اول که این معاهده را امضا کرده بودند کاملاً درک می کردند که این سند هيچ درت قانونی ای ندارد. این معاهده تنها برای جلوگیری از پيشروی نيروهای ترک امضاء شد که بعداً دیدیم که نيروهای ترکیه از آنجا عقب نشينی کردند و آن قسمت کاملاً درمرزهای جمهوری ارمنستان شوروی باقی ماند. معاهده الکساندروپل از جنبه های ديگر نيز قدرت قانونی ندارد. در سال ۱۹۲۰، نه جمهوری آذربايجان و نه جمهوری ترکيه وجود نداشتند. جمهوری ترکيه در ماه های آخر سال ۱۹۲۳، شکل گرفت. در مجموع اسناد آن زمان مشکوک است، زيرا در سال ۱۹۲۰ شوروی وجود نداشت، روسيه شوروی به عنوان يک جمهوری جداگانه وجود داشت و اتحاد جماهير شوروی در ۳۰ دسامبر ۱۹۲۲ تشکيل شد.به عبارت ديگر این اسناد از سال ۱۹۲۰ نمی توانستند قدرت قانونی و واقعی داشته باشند. با اين حال، امروز دنيا خيلی تغيير کرده است، تقسيم بندی جديدی در حال رخ دادن است، بنابراين از طرف ديگر صحبت درباره آنچه می توانند و نمی توانند به طور قانونی انجام دهند، منسوخ شده است، زيرا قدرت حکم می کند. بر این اساس، من نمی توانم تضمين کنم که تهاجم به بهانه ديگری منتفی باشد».

👈 منبع:
https://yerkir.am/hy/article/2025/02/03/286642
👈 ترجمه: موسسه ترجمه و تحقیق هور
✅ وب سایت موسسه هور:
hoosk.ir
✅ اینستاگرام موسسه هور
https://www.instagram.com/hoosk.ir/
✅ تلگرام موسسه هور
https://t.me/hooskonline


🔴 ادعای ارضی ترکيه از ارمنستان تا چه حد می تواند قانونی باشد؟
🔻


🔴 اتهامات عليه روبن وارطانيان و ديگر ارامنه آرتساخ کاملا سياسی است

🔸️ مجله بين‌المللی bne Intellinews به قلم پروفسور «ايرنه ويکتوريا ماسيمينو» متخصص حقوق کیفری به بررسی دادگاه های نمایشی باکو پرداخته و می نویسد: «اتهامات وارده به روبن وارطانيان و ديگران کاملا سياسی است. در چارچوب کلی آزار و اذيت ارامنه، به ويژه ارامنه آرتساخ، اين اتهامات صرفاً مبتنی بر انگيزه های سياسی است و توسط باکو ساخته شده اند».

🔸️ اين کارشناس ابراز اميدواری کرد که کشورهای غربی برای وادار کردن رژيم علی اف به آزادی اسيران جنگی ارمنی در باکو و رهبری سابق آرتساخ، تحريم هايی را اعمال کنند.

🔸️ داویت وارطانیان، پسر روبن وارطانيان نیز می گويد: «باکو پدرش و ديگران را از فرصت آماده شدن برای محاکمه محروم می کنند. آنها به طور کامل قوانين بين المللی و هم قوانين خود را ناديده می گيرند. تنها کاری که می توانيم انجام دهيم اين است که سعی کنيم اين محاکمه ساختگی را تا حد امکان برای عموم نمايان کنيم.»

👈 منبع:
https://zham.am/?p=175068&l=am


Репост из: Ehsan Movahedian Channel
⚡️ آمریکا درگیر سرکوب مخالفان خود در ارمنستان است

سند جالبی در ویکی لیکس کشف شده: سفارش خرید شماره 50003172 مورخ 13 آوریل 2016.

در سند خرید آمده که سفارت ایالات متحده در ایروان به دستگاه های هک تلفن همراه نیاز دارد!

این دستگاه‌ها قرار بوده نفوذ به تلفن های همراه را ممکن کنند، اطلاعات حذف شده را بازیابی کنند و ماندگاری ۴ ساله داشته باشند .

تنها دو سال پس از خرید این دستگاه ها، انقلاب رنگی در ارمنستان رخ داد که ریچارد میلز سفیر سابق آمریکا در ارمنستان مسئولیت آن را پذیرفت .

این سوال باقی می ماند: چگونه از این دستگاه ها استفاده می شد؟ دقیقا چه کسانی را هک کردند؟

به عنوان مثال، در سال ۲۰۱۷، ایالات متحده از دستگاه های مشابه برای هک تلفن افراد دستگیر شده و بازداشت شده در پاناما استفاده کرد.

بنابراین، ایالات متحده به رژیم های دوست کمک می کند تا علیه مخالفان سرکوب اعمال کنند.

به احتمال زیاد در سال ۲۰۲۴ ایالات متحده به پاشینیان در هک کردن تلفن اویک آقازاریان کمک کرد .

علاوه بر این، ایالات متحده قبلاً چندین برنامه اصلاحات پلیس در ارمنستان را تأمین مالی کرده است و در انتصاب زنی که برای یک بنیاد خارجی کار می کرد به عنوان رئیس وزارت امور داخلی مشارکت داشته است.

منبع:

https://t.me/ArmenianVendetta/42323

https://t.me/+SV6YYFA0zX1kOGZk


🔴 تشدید تنش در ماوراء قفقاز

▪️روابط آذربایجان و روسیه به سمت وخامت می رود.، لفاظی‌های ضد روسی و فعالیت‌های فعال برای تخریب روابط روسیه و آذربایجان با فعال‌سازی یگان‌های آذربایجان در مرز با ارمنستان همزمان شد. ما البته در مورد منطقه سیونیک صحبت می کنیم که مدت هاست که باکو به ان چشم دوخته است.

🔸️ طبق اطلاعات منتشر شده، آذربایجانی ها در هفته های اخیر تجهیزات و پرسنل خود را به مرز ارمنستان منتقل کرده اند. آنها در ستون های کوچک حرکت می کنند تا جلب توجه نکنند. علاوه بر این، این واحدهای "کماندو" - یعنی نیروهای ویژه - هستند که در حال انتقال هستند. و اکنون آنها در فاصله ای  بسیار کم از مرز ارمنستان قرار دارند.

▪️تعداد زیادی از پرسنل نظامی ترکیه در نخجوان انباشته شده است. برخی از آنها مربیانی هستند که سال ها آذربایجانی ها را آموزش می دهند، برخی نیز نیروهای ویژه هستند. آنها در مناطق مختلف پرجمعیت واقع شده اند و با لباس های غیرنظامی تحت پوشش گردشگران در حال تردد هستند.

▪️تصادف جالب دیگر سفر پاشینیان به واشنگتن است. نخست وزیر نتوانست با رئیس ایالات متحده دیدار کند، اما جیمز ونس معاون رئیس جمهور از وی استقبال کرد. به نظر هیچ چیز غیرعادی نیست، اما سفر او تقریباً بلافاصله پس از دیدار ترامپ با بنیامین نتانیاهو انجام شد.

🔸️ و بنابراین معلوم می شود که اتفاق های زیادی در هفته های اخیر در اطراف  آذربایجان-ارمنستان اتفاق افتاده است. حتی حمله تروریستی در مسکو بر رویدادهای ماوراء قفقاز تأثیر گذاشت، زیرا باعث لغو سفر غیرمنتظره معاون وزیر دفاع روسیه در امور همکاری های فنی-نظامی به ارمنستان شد، جایی که او قرار بود در مورد سرنوشت پایگاه روسی صحبت کند.

🔹️ البته با توجه به گستردگی لابی آذربایجان-ترک (به طور دقیق تر انگلیس) در روسیه، به پیشنهاد لابیگران، بلافاصله چنین احتمالی در ادارات عالی مطرح خواهد شد.

🔸️ روسیه هنوز سیاستی در قبال «دوستان خوب» ما از باکو و آستانه ایجاد نکرده است. و بنابراین، یک بار دیگر، آنها احتمالا ترجیح می دهند به چنین احتمالی و همچنین ارتباط احتمالی رویدادها توجه نکنند.


🔴 تشدید تنش در ماوراء قفقاز
🔻


🔴فهرست قدیمی‌ترین کشورهای جهان بر اساس منابع جهانی

🔸رتبه اول را ایران دارد که ۳۲۰۰ سال پیش از میلاد مسیح است.

🔸ارمنستان در رتبه چهارم با ۲۴۹۲ سال پیش از میلاد.

🔸پس ترکیه و باکو کجا هستند؟


👈 ترجمه: موسسه ترجمه و تحقیق هور
✅ وب سایت موسسه هور:
hoosk.ir
✅ اینستاگرام موسسه هور
https://www.instagram.com/hoosk.ir/
✅ تلگرام موسسه هور
https://t.me/hooskonline


🔴 حقايقی در مورد مِغری و اثبات دروغ های پاشینیان

🔸️ در ۳۰ ژانویه رادیو آزادی آمریکا، گزارشی از مفاد قرار داد (کی وست) را که قرار بود در سال ۲۰۰۱، از سوی باکو و ارمنستان؛ در شهر (کی وست) آمریکا امضا شود منتشر کرد.لازم بذکر است که نیکول پاشینیان، چندین بار با عوامفریبی و با اشاره به این قرارداد امضاء نشده اعلام کرده بود که روبرت کوچاریان دومین رئیس جمهور ارمنستان در کی وست قراباغ کوهستانی را فروخته و منطقه مرزی مغری را به باکو واگذار کرده بود.

🔸️ لئون کوُچاريان، پسر روبرت کوچاریان و نماينده فراکسيون «ارمنستان» در پارلمان ارمنستان می نويسد: «حقايقی در مورد مِغری:
۱. حيدر علی اف موافقت کرد که آرتساخ در ازای مغری به ارمنستان بپيوندد.
۲ .طرف ارمنی با مبادله مِغری با آرتساخ موافقت نکرد.
۳. در نتيجه ديپلماسی درخشان ارمنستان،يک پيشنهاد حل و فصل روی ميز مذاکره گذاشته شد  که فقط يک جاده سطحی (روگذر) از طريق مغری برای آذربايجان فراهم می شد.
۴. الحاق آرتساخ به همراه دالان ۲۰ کيلومتری لاچين به بخشی از ارمنستان به رسميت شناخته می شد.
۵. حیدر علی اف با وجود توافق اوليه در لحظه آخر از امضاء این قرار داد صرف نظر کرد.

🔸️ «حال حقایقی در مورد امروز:
۱. امروز پس از از دست دادن آرتساخ، نيکول پاشينيان در حال مذاکره برای دادن کریدور باصطلاح زنگزور از طریق مغری است که در ازای آن چيزی نیز دريافت نمی کند.
۲. در زمان حکومت پاشينيان، آرتساخ از دست رفت، و آذربايجان سرزمينی بزرگتر از مِغری را نیز از ارمنستان اشغال کرد و قصد بازگرداندن آن را ندارد.
۳. عجيب و غيرصادقانه است، که چرا وقتی سند واقعی آن مذاکرات به دست آمده و در آن به صراحت بيان شده است که مِغری مبادله نمی شود، کسی از تیم پاشینیان اظهار نظری نمی کند.

🔸️ نتيجه گيری بايد برای همه واضح باشد.اينها حقايق هستند و سر و صدايی که مقامات و ساير نيروها پيرامون همه اينها ايجاد می کنند، صرفاً به دنبال گمراه کردن افکار عمومی قبل از دادن امتياز يکجانبه ديگر است.

👈 منبع:
https://yerkir.am/hy/article/2025/01/31/286482
👈 ترجمه: موسسه ترجمه و تحقیق هور
✅ وب سایت موسسه هور:
hoosk.ir
✅ اینستاگرام موسسه هور
https://www.instagram.com/hoosk.ir/
✅ تلگرام موسسه هور
https://t.me/hooskonline


🔴 حقايقی در مورد مِغری و اثبات دروغ های پاشینیان
🔻


🔴 درگير شدن در اين نوع انکار نسل کشی و تجديدنظرطلبی تاريخی جنايتی هولناک است

🔸️ گاسپار کاراپتيان، رئيس دفتر اروپايی کميته دادخواهی حزب داشناکسوتيون
«چند روز پيش، نيکول پاشينان، هنگام دیدار با گروهی از اعضای جامعه ارامنه در سوئيس، اظهارات تحريک آميزی کرد و آشکارا نسل کشی را رد کرد. وی موضع رسمی در مورد دلايل نسل کشی عليه جمعيت غيرنظامی ارمنی امپراتوری عثمانی را با اين استدلال که برای درک «چرا» و «چگونه» رويداد بايد کار بيشتری انجام شود، زير سوال برد و همچنین اظهار داشت که چگونه است که در سال ۱۹۳۹ دستور کاری برای نسل کشی ارامنه وجود نداشت اما بیکباره در سال ۱۹۵۰ این دستور کار ظاهر شد؟

🔸️ اين اظهارات مستقيماً با تزهای انکار نسل کشی دولت ترکيه که به طور فعال عليه تلاش های به رسميت شناختن در کشورهای مختلف به کار گرفته می شود، همسو می باشد. زير سوال بردن فداکاری و شهادت ۱.۵ ميليون قربانی نسل کشی بی احترامی باور نکردنی ای و بی احترامی به تلاش های صد ساله ملت ارمنی در به رسميت شناختن حقيقت تاريخی و احيای عدالت  است.»

🔸️ در پاسخ به این اراجیف پاشینیان باید گفت که: «اولاً، اصطلاح «نسل کشی» در سال ۱۹۳۹ وجود نداشت، و این واژه در سال ۱۹۴۸، توسط رافائل لمکين، پس از بروز هنجارهای جنگ جهانی دوم و رجوع به قتل عام ارمنیان در ۱۹۱۵ در سازمان ملل برای پيشگيری از نسل کشی و جلوگیری از هنجارهای بين المللی و مجازات کسانی که مرتکب جنايات عليه بشريت می شدند مطرح و تصویب شد. دياسپورای ارمنی نیز با استفاده از این فرصت، کمپين خود را برای به رسميت شناختن نسل کشی ارامنه و تثبيت واقعيت تاريخی آن افزايش داد. اين تلاش ها پس از به رسميت شناختن نسل کشی ارامنه توسط صدها نهاد و سازمان بين المللی، کشورهای متعدد، پارلمان اروپا،شورای اروپا و سازمان ملل به اوج خود رسيد.
نه می توان حقيقت تاريخی آن را انکار کرد و نه می توان تلاش های عظيم ملت ارمنی برای دستيابی به پذيرش آن حقيقت را زير سوال برد. بنابراين، «پاسخ» به اينکه چه تغييراتی در دستور کار رخ داده، برای کسانی که می خواهند حقيقت را بدانند، روشن و به راحتی قابل دسترسی است. ما از نخست وزير دعوت می کنيم تا با وزارت امور خارجه خود نيز مشورت کند، وزارت امور خارجه نيز در طول تاريخ تلاش هايی برای به رسميت شناختن نسل کشی ارامنه در تريبون های بين المللی انجام داده است. در وب سايت رسمی اين وزارتخانه برای پاسخ به اين سؤال که «چرا نسل‌کشی اتفاق افتاد؟»، آمده است که «دولت ترک‌های جوان به اميد نجات بقايای امپراتوری تضعيف‌شده عثمانی،سياست پان ترکيسم را در پيش گرفت [...] جمعيت ارمنی مانع اصلی بر سر راه اجرای اين سياست شد. اگرچه تصميم به اخراج همه ارامنه از ارمنستان غربی در پايان سال ۱۹۱۱ گرفته شد، اما ترکان جوان از جنگ جهانی اول به عنوان فرصتی مناسب برای اجرای آن استفاده کردند».

🔸️ ما از نخست وزير دعوت می کنيم تا با اين حقايق تاريخی ساده، به طور گسترده در دسترس و پذيرفته شده آشنا شود و درک کند که راه حلی برای مناقشه نمی تواند از طريق امتيازدهی به دست آيد، بلکه تنها در صورتی می تواند اتفاق بيفتد که ترکيه مسئوليت واقعيت تاريخی را بپذيرد.در مورد اين وضعيت، نااميدی عميق خود را از اقدامات نخست وزير ابراز کرده و آنها را «غير مسئولانه» و شرم آور توصيف می کنم.درگير شدن در اين نوع انکار نسل کشی و تجديدنظرطلبی تاريخی به اندازه خود جنايت هولناک است. در زمانی که مردم ما اخيراً با پاکسازی قومی نسل کشی مواجه شده اند و فعالانه برای حفظ ميراث ارامنه آرتساخ تلاش می کنند، هر گونه تبليغات انکار نسل کشی غيرقابل قبول است. تلاش برای به رسميت شناختن نسل کشی ارامنه تعهد کليدی جوامع ارمنی بوده است. «مبارزه ای که به بازماندگان نسل کشی اجازه داد تا حول حق شرافتمندانه خود برای عدالت سازماندهی و بسيج شوند. هرگونه انکار بايد با رد قاطعانه مواجه شود و سياست بردگی در قبال کسانی که می خواهند ملت ارمنی و ارمنستان را نابود کنند بايد فورا تغيير يابد».

👈 منبع:
https://yerkir.am/hy/article/2025/01/29/286358
👈 ترجمه: موسسه ترجمه و تحقیق هور
✅ وب سایت موسسه هور:
hoosk.ir
✅ اینستاگرام موسسه هور
https://www.instagram.com/hoosk.ir/
✅ تلگرام موسسه هور
https://t.me/hooskonline


🔴 درگير شدن در اين نوع انکار نسل کشی و تجديدنظرطلبی تاريخی جنايتی هولناک است
🔻


🔻 عادت ذاتی باکو
♦️ مزدوران رژیم علیف گلوی مارینا احمدوا، فعال حقوق بشر روس را تهدید به بریدن کردند.


🔸 دلیل این امر نیز اظهارات اخیر وی در مورد تنش بین آذربایجان و روسیه بوده است.

🔸 علی اف در حال حاضر باند تروریست ها و ترول خود را به سمت خبرنگاران روسی هدایت می کند تا آنها را ساکت کند


🔴 گزارش منتشره رادیو آزادی در مورد مِغری  تبرئه روبرت کوچاریان بود

🔸️ تيگران کوچاريان کارشناس رسانه در گفتگو با شبکه ۵ ارمنستان گفت: جا دارد از راديو آزادی برای گزارش ۳۰ ژانويه تشکر نمایم زیرا در واقع طبق اين گزارش:
۱- مشخص شد که واگذاری مِغری به آذربايجان در سال ۲۰۰۰، طرح مشترک آمريکا و ترکيه بود نه روسيه.
۲- هيچگاه اختلاف نظری بين روبرت کوُچاريان و وازگن سرکيسيان در مورد روند مذاکرات وجود نداشته است. و مشخص شد که اين ايده که ۲۷ اکتبر از سوی روبرت کوچاریان برای ترور وازگن سرکيسيان درپارلمان ارمنستان طراحی شده بود دیگر درست نیست.
۳- کوُچاريان روند مذاکرات چند ساله را به جايی رساند که در شهر (کی وست) آذربايجان آماده بود با موافقت جامعه جهانی، آرتساخ را به عنوان بخشی از ارمنستان به رسميت بشناسد و در ازای آن،گذرگاه بر فراز منطقه مغری (از طریق تونل و پل) دريافت کند. که البته حیدر علی اف در آخرین لحظه سند را امضا نکرد و گفت مردم آذربایجان هیچوقت مرا نمی بخشند.
۴- و ما هنوز با آرامش به مغری ای می رويم که کوچاريان آن را «تسليم کرده بود»، اما نمی توانیم با آرامش از جاده گوريس-کاپان که پاشینیان آن را به آذربايجانی ها تحويل داد عبور کنیم  و به آرتساخی که نيکول برای آن مذاکره می کرد و تحویل داد  برویم.
و راديو آزادی، شما اين افشاگری را کردید. متشکرم».

👈 منبع:
https://yerkir.am/hy/article/2025/01/31/286472
👈 ترجمه: موسسه ترجمه و تحقیق هور
✅ وب سایت موسسه هور:
hoosk.ir
✅ اینستاگرام موسسه هور
https://www.instagram.com/hoosk.ir/
✅ تلگرام موسسه هور
https://t.me/hooskonline


🔴 گزارش منتشره رادیو آزادی در مورد مِغری تبرئه روبرت کوچاریان بود
🔻


🔴 رئيس دفتر روبرت کوچاریان: ویدئوی راديو آزادی اين تصور را ايجاد می کند که رئيس جمهور کوُچاريان در حال واگذاری مِغری بوده ولی سياستمداری با تجربه و ماهر مانند حيدر علی اف از گرفتن آن امتناع می کند.

🔸️ در ۳۰ ژانويه، راديو آزادی بر اساس اسناد فاش شده وزارت امور خارجه ايالات متحده ويدئويی را با عنوان «چه زمانی، چه کسی و چه چيزی بر سر شهر مِغری مذاکره کرد، » منتشر کرد.

🔸️ خبرگزاری ايروان تودِی با باگرات ميکويان،رئيس دفتر روبرت کوُچاريان،دومين رئيس‌جمهور ارمنستان، تماس گرفت تا درباره اين موضوع گفتگو کند.

🔸️ ميکويان گفت: «در این فیلم برای اثبات ادعای وجود گزينه موسوم به «واگذاری مغری»، تنها به نقل قول های مقطعی از مکاتبات ديپلمات های آذربايجان، ترکيه و آمريکا اشاره می شود که مملو از حدس ها و برداشت های ذهنی است. فردی که کمی ديپلماسی را درک کند، می تواند بفهمد که چه مهارت ها و تلاش های ديپلماتيکی لازم بود تا آرزوی علی اف که در بهار ۱۹۹۹ ارائه شد به سند کی وست در سال ۲۰۰۱ تبديل شود. حيدر علی اف در سال ۱۹۹۹، پيشنهاد مبادله مغری با آرتساخ را داد که بعدها در سال ۲۰۰۱،سند رسمی ارائه شده توسط روسای مشترک گروه مينسک در کی وست، پيشنهاد شد در این سند قرار بود که در صورت امضاء آرتساخ به ارمنستان ملحق شود. ضمناً بايد تاکيد کنم که در آن سند هیچ حرفی مبنی بر واگذاری مغری به آذربايجان وجود نداشت،فقط برای عبور و مرورآذربايجان به نخجوان راه روگذر داده می شد. اين موضوع در کتاب خاطرات رئيس جمهور کوُچاريان به صورت واضح و قابل دسترس نوشته شده است.

🔸️ ویدئوی راديو آزادی اين تصور را ايجاد می کند که رئيس جمهور کوُچاريان در حال واگذاری مِغری بوده ولی سياستمداری با تجربه و ماهر مانند حيدر علی اف از گرفتن آن امتناع می کند. من بسیار خوشنود خواهم بود که رادیو آزادی که رسانه ای وابسته به وزارت خارجه آمریکا است اصل سند کی وست را منتشر کند. زیرا پس از انتشار آن سند و ارائه آن به مردم، مشخص می شود که چه کسی قصد واگذاری مغری را دارد.

👈 منبع:
https://yerkir.am/hy/article/2025/01/31/286466
👈 ترجمه: موسسه ترجمه و تحقیق هور
✅ وب سایت موسسه هور:
hoosk.ir
✅ اینستاگرام موسسه هور
https://www.instagram.com/hoosk.ir/
✅ تلگرام موسسه هور
https://t.me/hooskonline


🔴 رئيس دفتر روبرت کوچاریان: ویدئوی راديو آزادی اين تصور را ايجاد می کند که رئيس جمهور کوُچاريان در حال واگذاری مِغری بوده ولی سياستمداری با تجربه و ماهر مانند حيدر علی اف از گرفتن آن امتناع می کند.
🔻


🔴یک ارمنی وزیر جوانان لبنان شد.

🔸خانم نورا بایراختاریان، از ارمنیان لبنان در کابینه جدید این کشور وزیر جوانان شد


👈 ترجمه: موسسه ترجمه و تحقیق هور
✅ وب سایت موسسه هور:
hoosk.ir
✅ اینستاگرام موسسه هور
https://www.instagram.com/hoosk.ir/
✅ تلگرام موسسه هور
https://t.me/hooskonline


🔴 پیامدهای امتناع ارمنستان از طرح دعوی علیه باکو: مشروعیت بخشیدن به تجاوز و از دست دادن عدالت است.

🔸️ پاشینیان در زمان حضور در ایالات متحده بر آمادگی خود برای اجابت با درخواست آذربایجان مبنی بر پس گرفتن دعاوی ارمنستان علیه این کشور در دادگاه های بین المللی تاکید کرد.

👈 ایشخان ساقاتلیان، یکی از اعضای فراکسیون پارلمانی بلوک مخالف «داشناکسوتیون» می گوید که چنین اقدامی در عمل چه پیامدهایی دارد.

🔸️ ارمنستان چهار شکایت بین‌دولتی علیه آذربایجان در دادگاه حقوق بشر اروپا مطرح کرد. اولین شکایت مربوط به جنگ ۴۴ روزه و نقض فاحش حقوق بشر است که بلافاصله پس از آن ثبت شده است. رد این شکایت در واقع به معنای امتناع از محکومیت اقدامات آذربایجان و به رسمیت شناختن غیرمستقیم تجاوزگری آن خواهد بود.

🔸️ شکایت دوم مربوط به محاکمه غیرقانونی و زندانی شدن اسرای جنگی ارمنی در آذربایجان است. سومین شکایت مربوط به حضور غیرقانونی نیروهای مسلح آذربایجان در خاک ارمنستان و نقض حقوق بشر مرتبط با آن است. فراخوان او می تواند به مشروعیت بخشیدن به این حضور منجر شود.

🔸️ شکایت چهارم مربوط به رویدادهایی است که پس از مارس ۲۰۲۲ در جمهوری آرتساخ رخ داده است. رد این شکایت به معنای توجیه سیاست پاکسازی قومی آذربایجان و همچنین تجاوز نظامی به ارمنستان است.

🔸️ همچنین شکایت دیگری از ارمنستان علیه آذربایجان بر اساس کنوانسیون رفع تبعیض نژادی در دیوان بین المللی دادگستری در حال بررسی است.

🔸️ ذکر این نکته ضروری است که مهلت ثبت ادعاهای مربوط به وقایع سال ۲۰۲۰ قبلاً به پایان رسیده است. بنابراین، اگر ارمنستان از این ادعا صرف نظر کند، قربانیان از فرصت عدالت خواهی از طریق دادگاه محروم خواهند شد.

🔸️ بنابراین، کنار گذاشتن ادعاها علیه آذربایجان منجر به کمک واقعی مقامات ارمنستان در مشروعیت بخشیدن به جنایات ارتکابی علیه آرتساخ، جمهوری ارمنستان و مردم ارمنستان خواهد شد و همچنین به تلطیف وجهه بین المللی رژیم متهم به جنایات جنگی و پاکسازی قومی کمک خواهد کرد.

🔸️ همانطور که قبلا نوشتیم، پس گرفتن دعاوی علیه باکو از دادگاه های بین المللی تهدیدی برای موجودیت ارمنستان است. همانطور که رافی فیلیپ کلفایان، دکترای حقوق بین‌الملل در دانشگاه پانتئون آسا پاریس اعلام کرد، تا زمانی که سیاست نفرت ارامنه توسط آذربایجان محکوم و مجازات نشود، صلح واقعی برقرار نخواهد شد. در این زمینه، این کارشناس همچنین نگران صحبت درباره احتمال پس گرفتن دعاوی علیه آذربایجان در دادگاه های بین المللی است که خود نخست وزیر نیز آن را رد نکرد. این کارشناس گفت: این یک گام بسیار خطرناک است که نه تنها مسئله آرتساخ، بلکه آینده ارمنستان را نیز به خطر می اندازد.

🔸️ وی خاطرنشان کرد که در حقوق بین الملل جنایاتی مانند نسل کشی، پاکسازی قومی، جنایات علیه حق تعیین سرنوشت و سایر جنایات موجب مسئولیت جمعی می شود. بنابراین، هر کشوری حق دارد از اصول اساسی حقوق بین الملل که منعکس کننده منافع جهانی بشری است، در دیوان بین المللی دادگستری دفاع کند.

👈 ترجمه: موسسه ترجمه و تحقیق هور
✅ وب سایت موسسه هور:
hoosk.ir
✅ اینستاگرام موسسه هور
https://www.instagram.com/hoosk.ir/
✅ تلگرام موسسه هور
https://t.me/hooskonline

Показано 20 последних публикаций.