کانال حقوق


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


❁﷽❁
⚖ کانال رسمی حقوق ایران ⚖
https://t.me/joinchat/AAAAADudAsGHSJWwk7uGAQ
🌟بزرگترین کانال حقوقی تلگرام🌟
💎تبلیغات با بازدهی عالی↙
☎ Telegram.me/Fsnp1994
صفحه اینستاگرام ما↙
📷instagram.com/hoghooghi

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


Репост из: كانال حقوقی داداستان
🔣 آزمون شبیه سازی شده به وکالت ۱۴۰۴🔣

به صورت حضوری و آنلاین در سراسر کشور

⏰زمان برگزاری ۵ بهمن ماه

📌سطح علمی خود را در جامعه آماری بالا بسنجید
🎁به همراه اهدا جوایز به نفرات برتر

لینک ثبت نام رایگان :
⬇️⬇️⬇️
https://B2n.ir/zmoo
https://B2n.ir/zmoo


🏆داداِستان با بیش از ۸۰۰۰ قبولی آزمون وکالت


✍سوال
سلام من دختر 15 ساله هستم پدر مادرم از هم 3 ساله جدا شدن من توی 3 سال پیش پدرم بودم بخاطر اینکه پدرم مشروب مصرف می‌کرد کتک هم میزد من فرار کردم اومدم پیش مادرم ولی الان پدر من نمیزارد پیش مادرم بمونم مزاحمت ایجاد می‌کند اذیت می‌کند پدر من میگه دختر من باید پیش من باشد بخاطر اینکه 3 سال هم مدرسه هم نمیفرستد باید چی کاری انجام دهیم"

🔽پاسخ
با سلام، شما به سنی رسیده اید که می‌توانید زندگی با پدر یا مادر را انتخاب کنید وکسی نمی‌تواند شما را مجبور کند. چنانچه مورد اذیت و آزار قرار گرفتید میتوانید با پلیس 110 تماس بگیرید تا صورت جلسه شود. همچنین اگر ضرب و جرحی وارد شده میتوانید ابتدا به کلانتری و سپس به پزشکی قانونی بروید. تمام این موارد مستندات شکایت شما از پدرتان می باشد.

@hoghoogh


✍سوال
سلام من دختر 15 ساله هستم پدر مادرم از هم 3 ساله جدا شدن من توی 3 سال پیش پدرم بودم بخاطر اینکه پدرم مشروب مصرف می‌کرد کتک هم میزد من فرار کردم اومدم پیش مادرم ولی الان پدر من نمیزارد پیش مادرم بمونم مزاحمت ایجاد می‌کند اذیت می‌کند پدر من میگه دختر من باید پیش من باشد بخاطر اینکه 3 سال هم مدرسه هم نمیفرستد باید چی کاری انجام دهیم"

🔽پاسخ
با سلام، شما به سنی رسیده اید که می‌توانید زندگی با پدر یا مادر را انتخاب کنید وکسی نمی‌تواند شما را مجبور کند. چنانچه مورد اذیت و آزار قرار گرفتید میتوانید با پلیس 110 تماس بگیرید تا صورت جلسه شود. همچنین اگر ضرب و جرحی وارد شده میتوانید ابتدا به کلانتری و سپس به پزشکی قانونی بروید. تمام این موارد مستندات شکایت شما از پدرتان می باشد.

@hoghoogh


✍سوال
سلام وقتتون بخیر ببخشید برای یکی از اقوام ما مشکل پیش اومد (بین زن و شوهر) مرد ماشینش رو مدت ها قبل به یکی از اعضای خانوادش فروخته بود ، حالا زن با ارائه یه مدرک که چندان معتبر نیست، ادعای مالکیت یک دانگ از ماشین رو کرده و شکایت کرده از شوهرش به جرم فروش مال غیر (این زن و شوهر درگیر ماجرای طلاق هستند). آیا اون خانم با استعلام گرفتن از شماره پلاک میتونه بفهمه ماشین به چه کسی فروخته شده؟  آیا هیچ قانونی برای حفظ حریم شخصی خریدار وجود داره ؟ حکم دادگاه هم مشخص کرد که مدرک معتبر نیست و ادعای شاکی رد شد"

🔽پاسخ
با سلام؛ حریم شخصی قابل تعرض نیست….اما به حکم مقام قضایی می توان اطلاعات فوق را گرفت


@hoghoogh


در چه صورتی می توان دعوای الزام به اخذ پایان کار را طرح کرد ؟

🔽 گواهی پایان کار سندی است که بعد از اتمام عملیات ساخت و ساز و بررسی اینکه ، خلافی در ساخت وسازصورت نگرفته باشد و ساختمان بدهی به شهرداری نداشته باشد ،توسط شهرداری صادر می شود

🔹 اصولا گرفتن پایان کاربا درخواست مالک یا وکیل قانونی او از شهرداری صورت می گیرد مگر در مواردی که ساختمان با قرارداد مشارکت در ساخت ، ساخته شده باشد که در این صورت سازنده متعهد به گرفتن پایان کار است

🔹گواهی پایان کار ساختمان مقدمه ای است برای صدور سند صورت مجلس تفکیکی و امکان الزام به تنظیم سند رسمی ملک ، به همین دلیل می توان ضمن یک دادخواست هرسه دعوا را طرح نمود

🔹فردی که ملک نوساز بدون پایان کار را خریداری کرده و یا ملکی را خریداری کرده که اعتبار پایان کار آن به پایان رسیده می تواند علیه مالک رسمی ملک و شخصی که طبق قرارداد متعهد به گرفتن پایان کار برای ملک بوده دادخواست الزام به اخذ پایان کار را طرح نماید

@hoghoogh


✍سوال
سلام؛ طی انجام مزایده ای 2 قطعه ملک با توصیف مشابه و کنار هم از یک پلاک با قیمت پایه هرکدام 1 میلیارد تومان از طریق مزایده به فروش رفت. یک قطعه را من با قیمت پیشنهادی 3 میلیاردتومان خریدم و قطعه دیگر را با قیمت پیشنهادی 1 میلیاردتومان (برابر با قیمت پایه) شخص دیگری برنده شد. حال پس از 4سال هر دوملک مستحق للغییر درآمد. کارشناس قیمت روز هر قطعه ملک را 2میلیارد تومان برآورد و ارزیابی کرده است. این معامله ما به همین سادگی شده یک معما، حال چه میشود؟

🔽 پاسخ
با سلام ؛ چنانچه مستند مستحق للغیر دارید علیه فروشنده دادخواست مطالبه وجه و خسارات وارده را ثبت نمایید


@hoghoogh


✍سوال
سلام؛ یه سوال داشتم از خدمتتون؛ من تو یه مرکز بهزیستی کار میکنم مربی هستم روزهای شنبه و سه شنبه از ساعت 15 تا 8 صبح فرداش و جمعه ها هم هرسه هفته یکبار از ساعت 8 صبح میریم تا 8 صبح فرداش، روزهای تعطیل رسمی داخل هفته هم از 8 صبح هست تا 8 صبح فرداش.  سوالم اینه چه مزایایی به ما تعلق میگیره؟


🔽پاسخ
با سلام؛ چنانچه قراردادی قانون کار هستید همه حقوق و مزایای ذکر شده را می توانید مطابق با قانون کار مطالبه کنید. برای جزئیات دقیق به اداره کار محل مراجعه کنید لیست حقوق و مزایا را در اختیار شما قرار می دهد.

@hoghoogh


شخصی ۱۰۰ گرم طلا به دیگری بدهکار است اما طلبکار از دریافت آن امتناع می‌نماید تا موجبات ورود خسارت به خود را فراهم ساخته و از بدهکار خسارت عدم تحویل طلاها را دریافت نماید. در این حالت تکلیف بدهکار جهت ادای دین خود به طلبکار چیست؟

🔽در این راستا در ماده ۲۷۳ قانون مدنی آمده است: «اگر صاحب حق از قبول آن امتناع کند متعهد بوسیله تصرف دادن آن به حاکم یا قائم مقام او بری می شود و از تاریخ این اقدام مسئول خسارتی که ممکن است به موضوع حق وارد آید نخواهد بود.»

✔️سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا در قوانین فرعی جایی برای اعمال ماده فوق وجود دارد یا خیر؟ خاطرنشان می‌شود که تنها حکم موجود در این خصوص، حکم مقرر در ماده ۱۵۷ قانون آیین دادرسی مدنی است که در آن آمده: «درصورتی که اظهارنامه مشعر به تسلیم چیزی یا وجه یا مال یا سندی از طرف اظهارکننده به مخاطب باشد باید آن چیز یا وجه یا مال یا‌ سند هنگام تسلیم اظهارنامه به مرجع ابلاغ، تحت نظر و حفاظت آن مرجع قرار گیرد، مگر آن که طرفین هنگام تعهد محل و ترتیب دیگری را تعیین کرده‌ باشند.»

🔻با این حال، تا جایی که بررسی به عمل آمد، مشخص شده که اداره ثبت عملاً سازوکاری برای دریافت و تحویل مال مورد ادعای اظهار کننده ندارد. در این موارد به نظر می‌رسد که بدهکار برای تقویت موضع خود راهی جز ارسال اظهارنامه و بیان جزئیات دقیق آمادگی خود به منظور وفای به عهد نداشته و همچنین باید در قالب «تامین دلیل» و از طریق دادگاه صلح موجبات اثبات اراده واقعی خود برای وفای به عهد را ثبت و ضبط نماید.

@hoghoogh


✍سوال
آیا دادگاه صلح در خصوص املاکی که سابقه ثبتی ندارند صلاحیت رسیدگی دارد؟

🔻به استناد اطلاق بند یک ماده ۱۲ شورای حل اختلاف جدید،
در صورتی که خواسته در خصوص اموال غیرمنقولی که سابقه ثبتی ندارند، تا یک میلیارد ریال تقویم شود، دادگاه صلح صالح به رسیدگی است.

🔻با این حال، برخی به اشتباه معتقدند که بر اساس حکم تبصره ۴ ماده ۲۰، دادگاه صلح صلاحیت رسیدگی به این دعوا را ندارد. این در حالی است که این تبصره با توجه به مواد ۱۳، ۱۵ و صدر ماده ۲۰ به عدم صلاحیت شورای حل اختلاف در زمینه سازش نسبت به این املاک اشاره دارد و هیچ ارتباطی به دادگاه صلح ندارد.

@hoghoogh


سوال
آیا پدر مادر میتوانند قبل از فوت ارثیه فرزندان رو تقسیم کنند؟
🔽پاسخ
۱-قبل از فوت والدين تقسيم ارثيه در قالب ماترك معنى ندارد و فقط مى توانند در قالب يكى از عقود اموال را به نام فرزندان خود يا اشخاص ديگر منتقل نمايند.
۲-والدین می‌توانند قسمتی یا هر میزان از اموال و املاک خود را به یک یا چند نفر از فرزندانشان یا هر کس دیگری در قالب عقود دیگری مانند هِبه ،صُلح ،هدیه ، فروش یا به اشکال حقوقی دیگری واگذار نمایند.
۳-همچنین می‌توانند وصیت کنند که بعد از فوت آنها، قسمتی از اموال را به کسی دیگر غیر از فرزندان آنها واگذار شود. البته اگردر قالب وصیت باشد این وصیت فقط تا یک سوم(یک سوم )کل ارثیه نافذ است مگر اینکه ورّاث مازاد آنرا تنفیذ و تایید نمایند. (والا نسبت به مازاد یک سوم وصیت باطل و بلا اثر است).
۴-پدر و مادر می‌توانند اموال خود را حتی به غیر از ورثه وصیت نمایند،مثلا برای امور خیریه یا یکی از همسایگان و...
۵-بنابراین اگر والدین قبل از فوت برای جلوگیری از هر گونه نزاع احتمالی قصد دارند که به یکی از روش‌هایی که گفته شده اقدام نمایند بهتر است از طریق تنظیم سند رسمی اقدام کنند. (برای استحکام رابطه حقوقی و جلوگیری از هر گونه طرح دعوا احتمالی)

@hoghoogh


اگر همسرم مهریه را ببخشد، آیا می‌تواند دوباره آن را مطالبه کند؟

🔽اگر همسر شما مهریه را با اختیار و رضایت خود به شما ببخشد و این موضوع را در یک سند رسمی (مانند سند صلح یا ابراء) ثبت کند، دیگر نمی‌تواند آن را مطالبه کند. با این حال، بهتر است قبل از امضای هر سندی با یک وکیل مشورت کنید تا از قانونی بودن آن اطمینان حاصل کنید.

@hoghoogh


آیا اگر منزل مسکونی ام را به همسرم صلح کنم می تواند در زمان حیات من به نام خودش کند؟

🔽صلح، تراضى و توافق بر امرى است، خواه تملیک عین باشد یا منفعت و یا اسقاط دین و یا حق و یا غیر آن. بنا بر این چنانچه صلح با استناد سند رسمی صورت گیرد، متصالح، مالک مال مورد صلح می شود و حق همه نوع تصرف مادی و حقوقی از جمله انتقال معوض یا رایگان به هر شخصی را دارد.

🔻بدون رضایت او نیز غیر قابل بازگشت است. ولی چنانچه صلح به موجب سند عادی انتقال یافته و شرط شده باشد تا زمان حیات قابل نقل و انتقال نیست، حق انتقال ندارد و با توافق دو طرف قابل بازگشت و یا هر نوع توافق دیگری نیز هست
.

@hoghoogh


Репост из: کانال حقوق
🔻 ارث زن بدون وراث دیگر برای شوهر:

مطابق ماده 949 قانون مدنی اگر زوج متوفی هیچ وارثی به غیر از زن نداشته باشد، سهم ارث زن همان یک چهارم ماترک است و بقیه اموال در حکم اموال بلا وارث است؛ برعکس آن اگر زن فوت کند و هیچ وارثی غیر از شوهر نداشته باشد، شوهر تمام ارث را مالک می‌شود.

🔻 زوجه (زن) از چه اموالی ارث می برد؟

از کلیه اموال منقول و از قیمت عرصه و اعیان اموال غیر منقول شوهر ارث می‌برد. به عبارت دیگر اگر خانه، زمینی و مغازه باشد، زوجه از قیمت آن‌ها ارث می‌برد.

🔻 تقسیم ارث زن در صورت طلاق:

زن مطلقه از شوهر سابق ارث نمی‌برد؛ مگر اینکه طلاق رجعی (به درخواست زوج) بوده باشد و زن در مدت 3 ماه عده باشد که شوهر فوت کند.

اگر مردی در حال مریضی زن را طلاق دهد و در ظرف یکسال به همان مرض فوت کند و زن هنوز شوهر نکرده باشد، حتی اگر طلاق بائن باشد، زن از مرد متوفی ارث می برد (ماده 944 قانون مدنی).

🔻 تقسیم ارث زن در نکاح موقت:

زوجه در نکاح موقت (صیغه) از شوهر ارث نمی‌برد و همچنین شوهر هم از او ارث نمی‌برد، حتی اگر بچه داشته باشند یا به اصطلاح صیغه 99 ساله باشد.

@hoghoogh


✍سوال
خانم رفته خانه پدرش نمیاد اظهاریه فرستادم . مهریه و تامین خواسته، درخواست داده ،بنده جز ماشین چیز دیگری ندارم و با آن بعداز ظهر که از سر کارگری میام تو تاکسی اینترنتی تا نیمه شب کار میکنم تا کمک خرج باشه.خواهشمندم راهنمایی بفرمائید"


🔽پاسخ
مهریه در هرشرایطی باید پرداخت شوداگر خودرو منبع درآمد شما هست می توانید با دلایل به اجرا احکام اعلام کنید تا توقیف نشه

@hoghoogh


✍سوال
خانم رفته خانه پدرش نمیاد اظهاریه فرستادم . مهریه و تامین خواسته، درخواست داده ،بنده جز ماشین چیز دیگری ندارم و با آن بعداز ظهر که از سر کارگری میام تو تاکسی اینترنتی تا نیمه شب کار میکنم تا کمک خرج باشه.خواهشمندم راهنمایی بفرمائید"


🔽پاسخ
مهریه در هرشرایطی باید پرداخت شوداگر خودرو منبع درآمد شما هست می توانید با دلایل به اجرا احکام اعلام کنید تا توقیف نشه

@hoghoogh


🔻 ارث زن بدون وراث دیگر برای شوهر:

مطابق ماده 949 قانون مدنی اگر زوج متوفی هیچ وارثی به غیر از زن نداشته باشد، سهم ارث زن همان یک چهارم ماترک است و بقیه اموال در حکم اموال بلا وارث است؛ برعکس آن اگر زن فوت کند و هیچ وارثی غیر از شوهر نداشته باشد، شوهر تمام ارث را مالک می‌شود.

🔻 زوجه (زن) از چه اموالی ارث می برد؟

از کلیه اموال منقول و از قیمت عرصه و اعیان اموال غیر منقول شوهر ارث می‌برد. به عبارت دیگر اگر خانه، زمینی و مغازه باشد، زوجه از قیمت آن‌ها ارث می‌برد.

🔻 تقسیم ارث زن در صورت طلاق:

زن مطلقه از شوهر سابق ارث نمی‌برد؛ مگر اینکه طلاق رجعی (به درخواست زوج) بوده باشد و زن در مدت 3 ماه عده باشد که شوهر فوت کند.

اگر مردی در حال مریضی زن را طلاق دهد و در ظرف یکسال به همان مرض فوت کند و زن هنوز شوهر نکرده باشد، حتی اگر طلاق بائن باشد، زن از مرد متوفی ارث می برد (ماده 944 قانون مدنی).

🔻 تقسیم ارث زن در نکاح موقت:

زوجه در نکاح موقت (صیغه) از شوهر ارث نمی‌برد و همچنین شوهر هم از او ارث نمی‌برد، حتی اگر بچه داشته باشند یا به اصطلاح صیغه 99 ساله باشد.

@hoghoogh


✍سوال
با پسری هستم که تهدید به خودکشی میکند

با عرض سلام
لطفا کمکم کنید نزدیک سه سال با پسری آشنا هستم از اول هم مقصودمون ازدواج بود اما طی این سه سال رفتارها و برخورد هایی دیدم که نظرم نسبت بهش عوض شد خیلی شکاک و تهمت میزنه کار درست حسابی نداره و هرچی صحبت میکنم و میگم برا زندگی ایندمون کار باید کنی و اخلاقتو اصلاح کنی فقط میگ باش اما عمل نمیکنه موقع دعوا حرف های رکیک میزنه خودم قصدم تموم کردن اما وقتی پیام هاش میبینم قصد خودکشی دارم احساس ترحم میکنم نمیدونم واقعا چکار کنم از نظر خودم به درد زندگی مشترک نمیخوره لطفا کمکم کنید
باسپاس

🔽پاسخ
با درود و تقدیم احترام،ضمن تشکر ازا عتماد شما
اولا اینکه شما توقع دارید فرد مقابل اخلاق و رفتارش را تغییر دهد ، این انتظار در دوره شناخت اصلا صحیح نیست
چرا که ممکن است فرد برای جلب رضایت شما برای مدتی  تغییر رفتار نمایشی دهد و بعد از رسیدن به خواسته اش باز به مانند سابق شود
قرار نیست شما انتظار تغییر داشته باشید در دوره شناخت، شما با فردی قرار به شناخت می گذارید و در طی این مدت متوجه میشوید این فرد اونی نیست که میخواستید این دقیقا یعنی شما شناختیدش متوجه شدید در تناسب با معیارهای شما نیست  حالا
شما که نباید انتظار داشته باشید که فرد خودشو متناسب با معیارهای شما بکنه یا اینکه بر عکس شما خودتونو تغییر بدید تا در تناسب معیارهای او باشید ، بلکه شما باید این رابطه را تمام کنید

دوم در خصوص تهدید به خودکشی
اساسا همینکه فردی برای با شما بودن و حفظ رابطه دست به هر نوع تهدید از جمله خودکشی بزند ، خود نشانه مشکلات شخصیتی و کمبود های آن فرد می باشد و به هیچ وجه مناسب ازدواج نیست
از طرف دیگر شما مسئول زندگی خودتان هستید ، شما اول باید خودتان را دوست داشته باشید و بعد دیگری را ، حتی اگر فرد تهدید خود را عملی کند شما مسئول حماقت دیگران نخواهید بود لذا این رابطه به صلاح شما نیست

🔻سوم
دوره شناخت به هدف ازدواج  چند مرحله دارد ، مرحله اول آن  یکی دو هفته نهایت یکماه است که شناخت کلی از شرایط طرف  و بررسی تناسب ظاهری و جسمانی است  بعد از آن باید رابطه رسمی شود و تداوم دوره شناخت با اطلاع خانواده ها باشد ، نه اینکه سه سال با یکی باشید و اصلا مشخص نیست قصد طرف ازدواج بوده یا نه

🔻سوال دوم

✍سوال
سلام ممنون از کانال بسیار خوبتون.
من مدت خیلی کمی هست که با یه پسر اشنا شدم و خیلی سریع تر از اون چیزی که فکرشو میکردم بهم پیشنهاد ازدواج داد از نظر ظاهری و چیزی که من دیدم همه جوره عالین ولی خوب شناخت دقیقی از هم نداریم و میخواد با خونوادم صحبت کنه اگر جلو بیاد بقیه رو میسپارم به خونوادم فقط جدا از این ها میخواستم ببینم اینکه اینقدر زود پیشنهاد ازدواج داد و نحوه آشنایی صحیحی هم نداریم ایا قبول کردنش میتونه کار عقلانی باشه ؟
ممنون

🔽پاسخ

با سلام ،
در خصوص تعجیل این آقا جهت اقدام رسمی ،  در نظر داشته باشید معمولا آقایان زمانی که از فردی خوششان بیاید ، ترجیح میدهند سریعا تکلیفشان را روشن کنند ، اگر در شناخت مختصری که داشتید  بر سر مسائل کلی عنوان شده  مشکلی ندارید اقدام رسمی این آقا مناسب است اما

  👈👈اینرا بدانید و به ایشان هم بگویید  پاسخ مثبت شما جهت اقدام رسمی به منزله بله گفتن شما  جهت ازدواج با ایشان نیست بلکه صرفا جهت آشنایی دو خانواده و شناخت بیشتر است
که ممکن است این شناخت منجر به ازدواج شود و یا ممکن هم هست که به ازدواج منجر نشود پس این توقع ایجاد نشود که چون شما موضوع را با خانواده مطرح کردید و قرار خواستگاری گذاشتید یعنی پاسخ شما برای ازدواج مثبت بوده
همچنین در این شرایط بهتر است خانواده ها عجولانه رفتار نکنند و همه چیز را تمام شده فرض نکنند و اجازه بدهند دختر و پسر  زیر نظر خانواده ها یکدیگر را بشناسند و خیلی زود عقد نکنند
اتفاقا اگر رابطه خارج از اطلاع خانواده ها پیش برود چه بخواهید چه نخواهید ممکن است ایجاد وابستگی عاطفی کرده و این وابستگی باعث شود تصمیم عقلایی اتخاذ نشود از طرفی بعد از وابسته شدن اگر موضوع رسمی شود و با مخالفت یکی یا هر دو خانواده مواجه شدید ترک این رابطه دشوار خواهد بود

@hoghoogh


زنی مدتی نامزد مردی بوده و با رضایت او تصویر لخت و برهنه ایشان را در تلفن همراه خود ثبت می‌نماید. مدتی بعد آن زن به آن مرد اعلام می‌نماید که چنانچه تا همین امشب مبلغ ۵۰ میلیون تومان را به حسابم واریز ننمایی، تصویر برهنه ات را پخش می‌کنم! در این حالت چه جرمی واقع شده است؟

🔽در این راستا در ماده ۵ قانون نحوه مجازات اشخاصی که در امور سمعی و بصری فعالیت های غیرمجاز می نمایند آمده است: «مرتکبان جرائم زیر به ۲ تا ۵ سال حبس و ۱۰ سال محرومیت از حقوق اجتماعی و ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌شوند: الف- وسیله تهدید قراردادن آثار مستهجن به‌منظور سوءاستفاده جنسی، اخاذی، جلوگیری از احقاق حق یا هر منظور نامشروع و غیرقانونی دیگر. ب– تهیه فیلم یا عکس از محل هایی که اختصاصی بانوان بوده و آنها فاقد پوشش مناسب می‌باشند مانند حمام ها و استخرها و یا تکثیر و توزیع آن. ج- تهیه مخفیانه فیلم یا عکس مبتذل از مراسم خانوادگی و اختصاصی دیگران و تکثیر و توزیع آن.»

🔻بنابراین باید موضوع را منطبق با بند «الف» ماده فوق (وسیله تهدید قرار دادن آثار مستهجن) دانست که در این حالت موضوع از شمول جرم عام تهدید موضوع ماده ۶۶۹ قانون تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده و مصداق «تهدید به ضررهای شرافتی» و تهدید به «افشای سر» خارج است و دارای مجازات شدیدتری است که بر طبق ماده ۱۱ قانون صدرالذکر رسیدگی به آن در صلاحیت دادگاه انقلاب است.


@hoghoogh


✍ سوال
در صورتی که بخواهیم دو ملک را با هم معامله کنیم چکار کنیم؟؟



🔽 پاسخ :

🔻در صورتی که قصد تعویض دو ملک با هم رو دارید:

1⃣ به هیچ عنوان دو مبایعه نامه مجزا تنظیم نکنید.

2⃣ حتماً در قالب یک قرارداد املاک را با هم معاوضه کنید

3⃣ حتماً تاریخ تنظیم هر دو ملک در یک روز باشد.

@hoghoogh

سوال
آیا در صورت فوت پدر، جد پدری (پدر بزرگ) می‌تواند بدون موافقت مادر، حضانت نوه خود را به دست بگیرد؟ حقوق مادر در این وضعیت چگونه حفظ می‌شود؟

🔽 پاسخ
بر اساس ماده 43 قانون حمایت خانواده، در صورت فوت پدر، حضانت فرزند به مادر سپرده می‌شود مگر اینکه به تشخیص دادگاه صلاحیت مادر رد شود. جد پدری در این حالت نمی‌تواند به تنهایی و بدون حکم دادگاه حضانت نوه را به عهده بگیرد.

🔻 بنابراین، حتی اگر جد پدری درخواست حضانت کند، دادگاه باید با توجه به مصلحت کودک و شرایط مادر تصمیم‌گیری کند. این موضوع نیازمند بررسی دقیق شرایط توسط دادگاه است .

@hoghoogh

✍ مهلت
پرداخت دیه:

مهلت پرداخت دیه بسته به اینکه جرم موجب دیه،
عمد بوده یا شبه عمد و خطای محض، متفاوت است.

واریز نکردن دیه، در مهلت قانونی آن می تواند منجر به صدور حکم جلب یا توقیف اموال را برای فرد، شود.

مهلت پرداخت دیه:
1- مهلت پرداخت دیه بعد از رای دادگاه در جرائم عمدی و ضرب و جرح عمدی موجب دیه، یک سال قمری، از زمان وقوع جنایت است.
2- مدت زمان پرداخت دیه بعد از رای دادگاه، در جرائم شبه عمد، دو سال قمری، از زمان وقوع جنایت خواهد بود، مگر اینکه طرفین، به نحو دیگری، تراضی نمایند.
3- مهلت پرداخت دیه، در خطاء محض، ظرف سه سال قمری، از تاریخ وقوع جنایت خواهد بود، مگر اینکه به نحو دیگری توافق شده باشد.

@hoghoogh

✍اصطلاح تغلیظ دیه چیست؟

یعنی یک دیه ی کامل به اضافه ی یک سوم دیه ی کامل. در ضمن، در حکم تغلیظ دیه فرقی بین فرد بالغ و نابالغ وجود ندارد؛
ماه های حرام : رجب، ذی القعده، ذی الحجه، محرم

نرخ دیه کامل انسان در سال ۱۴۰۳، در ماه های غیر حرام یا عادی ، یک میلیارد و دویست میلیون تومان و در ماه های حرام ، معادل 1 میلیارد و 600 میلیون تومان می باشد.


@hoghoogh

✍اگر خودرویی جلوی پارکینگ شما، پارک کرده و صاحب ماشین رو نمی‌شناسید

🔹شماره 120 برای راهور و فوریت های ترافیکی هست، کافیه بهشون زنگ بزنید و شماره پلاک خودرو را بهشون بگید، اونا با صاحب خودرو تماس میگیرن
و درخواست جابجایی وسیله نقلیه و رفع سد معبر می‌کنند.

🔹در بسیاری از موارد فرد متخلف تا این حد به فکر نیست و خودروی خود را بدون هیچ‌گونه راه ارتباطی در جلوی پارکینگ یا درب ورودی خانه شما رها می‌کند. در این حالت باید با شماره سد معبر ماشین یعنی شماره 218 راهور یا 110 تماس بگیرید. البته 218 زودتر شما را به نتیجه می‌رساند؛ چون باعث می‌شود که پلیس زودتر با صاحب پلاک تماس بگیرد و از او بخواهد که خودروی خود را جابه‌جا کند. در صورت عدم تمکین این فرد، تماس‌های بعدی شما با شماره تلفن شکایت از ماشین مزاحم منجر به حمل خودرو با جرثقیل می‌شود.

@hoghoogh


✍اموال قابل توقیف بابت مهریه


🔽به طور کلی، تمامی اموال منقول و اموال غیر منقول را می توان بابت مهریه توقیف کرد البته ، اموال قابل توقیف بابت دریافت مهریه نباید در دسته اموال غیر قابل توقیف باشند وگرنه این امکان برای شوهر وجود داشته تا به توقیف آنها اعتراض کند و از آنها رفع توقیف نماید .

🔸اموال قابل توقیف بابت مهریه، شامل موارد زیر می باشد:

۱.اموال غیر منقول شامل زمین، آپارتمان و خانه

۲.اتومبیل

۳.حقوق پرسنلی کارمندان دولت (تا یک سوم در صورت نداشتن همسر و فرزند و تا یک چهارم در صورت داشتن همسر یا فرزند)

۴.سهام

۵.حساب سپرده

۶.مطالبات شوهر از اشخاص ثالث

🔸نکته ای که باید در رابطه با لیست اموال قابل توقیف بابت مهریه به آن توجه نمود آن است که توقیف خانه و آپارتمان بابت مهریه در صورتی امکان پذیر می باشد که آن خانه یا آپارتمان جزء اموال غیر قابل توقیف یا مستثنیات دین نباشد. هم چنین در صورتی که اتومبیل، تاکسی بوده و وسیله امرار معاش شوهر باشد، قابل توقیف نخواهد بود.

@hoghoogh


کانال حقوقی عدالت :
✍ سوال
در صورتی که بخواهیم دو ملک را با هم معامله کنیم چکار کنیم؟؟



🔽 پاسخ :

🔻در صورتی که قصد تعویض دو ملک با هم رو دارید:

1⃣ به هیچ عنوان دو مبایعه نامه مجزا تنظیم نکنید.

2⃣ حتماً در قالب یک قرارداد املاک را با هم معاوضه کنید

3⃣ حتماً تاریخ تنظیم هر دو ملک در یک روز باشد.

@hoghoogh

سوال
آیا در صورت فوت پدر، جد پدری (پدر بزرگ) می‌تواند بدون موافقت مادر، حضانت نوه خود را به دست بگیرد؟ حقوق مادر در این وضعیت چگونه حفظ می‌شود؟

🔽 پاسخ
بر اساس ماده 43 قانون حمایت خانواده، در صورت فوت پدر، حضانت فرزند به مادر سپرده می‌شود مگر اینکه به تشخیص دادگاه صلاحیت مادر رد شود. جد پدری در این حالت نمی‌تواند به تنهایی و بدون حکم دادگاه حضانت نوه را به عهده بگیرد.

🔻 بنابراین، حتی اگر جد پدری درخواست حضانت کند، دادگاه باید با توجه به مصلحت کودک و شرایط مادر تصمیم‌گیری کند. این موضوع نیازمند بررسی دقیق شرایط توسط دادگاه است .

@hoghoogh

✍ مهلت پرداخت دیه:

مهلت پرداخت دیه بسته به اینکه جرم موجب دیه،
عمد بوده یا شبه عمد و خطای محض، متفاوت است.

واریز نکردن دیه، در مهلت قانونی آن می تواند منجر به صدور حکم جلب یا توقیف اموال را برای فرد، شود.

مهلت پرداخت دیه:
1- مهلت پرداخت دیه بعد از رای دادگاه در جرائم عمدی و ضرب و جرح عمدی موجب دیه، یک سال قمری، از زمان وقوع جنایت است.
2- مدت زمان پرداخت دیه بعد از رای دادگاه، در جرائم شبه عمد، دو سال قمری، از زمان وقوع جنایت خواهد بود، مگر اینکه طرفین، به نحو دیگری، تراضی نمایند.
3- مهلت پرداخت دیه، در خطاء محض، ظرف سه سال قمری، از تاریخ وقوع جنایت خواهد بود، مگر اینکه به نحو دیگری توافق شده باشد.

@hoghoogh

✍اصطلاح تغلیظ دیه چیست؟

یعنی یک دیه ی کامل به اضافه ی یک سوم دیه ی کامل. در ضمن، در حکم تغلیظ دیه فرقی بین فرد بالغ و نابالغ وجود ندارد؛
ماه های حرام : رجب، ذی القعده، ذی الحجه، محرم

نرخ دیه کامل انسان در سال ۱۴۰۳، در ماه های غیر حرام یا عادی ، یک میلیارد و دویست میلیون تومان و در ماه های حرام ، معادل 1 میلیارد و 600 میلیون تومان می باشد.



@hoghoogh

✍اگر خودرویی جلوی پارکینگ شما، پارک کرده و صاحب ماشین رو نمی‌شناسید

🔹شماره 120 برای راهور و فوریت های ترافیکی هست، کافیه بهشون زنگ بزنید و شماره پلاک خودرو را بهشون بگید، اونا با صاحب خودرو تماس میگیرن
و درخواست جابجایی وسیله نقلیه و رفع سد معبر می‌کنند.

🔹در بسیاری از موارد فرد متخلف تا این حد به فکر نیست و خودروی خود را بدون هیچ‌گونه راه ارتباطی در جلوی پارکینگ یا درب ورودی خانه شما رها می‌کند. در این حالت باید با شماره سد معبر ماشین یعنی شماره 218 راهور یا 110 تماس بگیرید. البته 218 زودتر شما را به نتیجه می‌رساند؛ چون باعث می‌شود که پلیس زودتر با صاحب پلاک تماس بگیرد و از او بخواهد که خودروی خود را جابه‌جا کند. در صورت عدم تمکین این فرد، تماس‌های بعدی شما با شماره تلفن شکایت از ماشین مزاحم منجر به حمل خودرو با جرثقیل می‌شود.

@hoghoogh

Показано 20 последних публикаций.