آژانس خبری هیواد


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


تازه ترین رویدادهای #افغانستان منطقه و #جهان را با ما دنبال کنید.
سیاسی،اقتصادی،#مهم و #تازه

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

برای عضویت در کانال های زیر لطفا روی اسم شان کلیک نمائید.
برای شرکت در این لیست منظم و دوست داشتنی 👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

@Nikravesh2024


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
تجربه تلخ
افغانستانِ ما، ایران یا هر کشور دیگری که با امریکا مذاکره کرده، در نهایت امریکا به‌آن پشت پا زده و ثابت کرده که بدعهد و بدذات است.


@HiwadNewsAgency


تقویت روابط بین افغانستان و ایران

محمد نعیم، معاون مالی و اداری وزارت خارجه طالبان در مراسم گرامیداشت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در کابل، گفته است که حکومت سرپرست خواهان گسترش روابط با کشورهای همسایه به خصوص جمهوری اسلامی ایران بوده و بر تداوم و عمیق شدن روابط سیاسی، امنیتی، اجتماعی و فرهنگی با کشورهای همسایه و به خصوص ایران تاکید می‌ورزد.
نعیم همچنین اضافه کرد مشترکات زبانی، دینی و فرهنگی میان افغانستان و ایران باعث شده تا روابط میان دو کشور در ابعاد مختلف به خصوص سیاسی، فرهنگی و اجتماعی گسترش و تحکیم یابد.
این گفته ها در حالی مطرح میشود که در حال حاضر روابط بین دو کشور در حد بالایی گسترده و عمیق است و روابط اقتصادی بین طرفین خوب و قابل قبول میباشد. افغان ها در ایران بزرگترین سرمایه گذاران خارجی هستند و همین طور سرمایه گذاران ایرانی در بخش ها و پروژه های مختلفی در افغانستان سرمایه گذاری کرده اند. مبادلات تجاری بین افغانستان و ایران از ارزش نسبتا خوبی برخوردار است و درحالیکه پاکستان از طریق مرز تورخم همه روزه مالیات و گمرکی را بر تاجران افغان افزایش میدهند، ایران این راه را تسهیل کرده و تاجران دو طرف از این گسترش روابط راضی هستند. با این حال طرف ها باید از فرصت به وجود آمده اشد استفاده را کرده و مبادلات تجاری باید بیشتر از این افزایش پیدا کند. بازار افغانستان فرصت زیادی برای سرمایه گذاری مهیا کرده که ایرانی ها باید به آن توجه کنند. امنیت بهبود یافته و مشکلاتی که برای تاجران ایرانی در زمان جمهوریت وجود داشت، اکنون وجود ندارد.
بنابر این تقویت و گسترش روابط بین افغانستان و ایران در کنار مشترکاتی که دارند، یک امر مفید و نیک است که میتواند به مفاد هر دو طرف باشد و تحریم های ظالمانه امریکا را خنثی کند.



@HiwadNewsAgency


Репост из: ترجمان افغانستان
🔴 افشاگری دیپلمات سابق انگلیس از جنایات جنگی لندن

⬅️یک دیپلمات پیشین انگلیس با افشای پشت‌پرده سیاست‌های لندن در قبال صادرات تسلیحات، اعلام کرد که دولت این کشور با دستکاری ارزیابی‌های حقوقی، از دولت‌های متهم به جنایات جنگی حمایت کرده و در این اقدامات شریک بوده است.

⬅️مارک اسمیت، دیپلمات و مشاور پیشین وزارت خارجه انگلیس در امور سیاست‌گذاری تسلیحات، طی یادداشتی در روزنامه گاردین به صراحت اعلام کرد که شاهد پنهان‌کاری سیستماتیک، دستکاری گزارش‌های حقوقی، سرکوب افشاگری‌ها و تداوم فروش تسلیحات به کشور‌هایی بوده که به صورت گسترده قوانین بین‌المللی را نقض کرده‌اند. وی تأکید کرد که این اقدامات، دولت انگلیس را در معرض اتهام همدستی در جنایات جنگی قرار داده است.

⬅️اسمیت که به‌عنوان مسئول ارزیابی قانونی فروش تسلیحات در وزارت خارجه انگلیس فعالیت می‌کرد، فاش کرد که وی و همکارانش تحت فشار شدید مقامات ارشد دولت قرار داشتند تا گزارش‌های خود را به نحوی تنظیم کنند که شواهد نقض قوانین بین‌المللی را کم‌اهمیت جلوه دهند. وی گفت که گزارش‌های کارشناسی درباره افزایش تلفات غیرنظامیان و استفاده غیرقانونی از تسلیحات انگلیسی بار‌ها برای بازنگری و تغییرات سیاسی بازگردانده شده است.

⬅️او در بخشی از افشاگری‌های خود گفت: "وزرای دولت می‌توانند فرآیند‌های حقوقی را دستکاری کنند تا از کشور‌های دوست خود در برابر مسئولیت قانونی محافظت کنند. آنها با تأخیر، تحریف و پنهان‌کاری، مشروعیت ظاهری ایجاد می‌کنند، درحالی‌که به جنایات علیه بشریت اجازه وقوع می‌دهند. "

⬅️اسمیت در این یادداشت فاش کرد که مقامات ارشد دولت انگلیس تأیید کرده بودند که حملات هوایی عربستان سعودی در یمن به کشته‌شدن گسترده غیرنظامیان منجر شده و از حد مجاز قانونی عبور کرده است؛ اما به جای متوقف کردن صادرات تسلیحات، دولت تلاش کرد با روش‌های اداری، زمان بخرد و مانع تعلیق فروش تسلیحات شود.

⬅️این دیپلمات پیشین انگلیس همچنین اعلام کرد که دولت انگلیس آگاهانه از تسلیحات صادرشده به رژیم اسرائیل برای حملات به مناطق غیرنظامی مطلع بوده، اما همچنان از فروش آنها حمایت کرده است. او تأکید کرد که در جریان حملات اخیر رژیم اسرائیل به غزه، وی تلاش کرده اطلاعات دقیق درباره استفاده از تسلیحات انگلیسی در کشتار غیرنظامیان را به مقامات ارشد ارائه کند، اما به او دستور داده شده که این مسائل را مکتوب نکند تا قابل پیگیری نباشد.

⬅️اسمیت در بخش دیگری از یادداشت خود، سازوکار سرکوب افشاگری‌ها در وزارت خارجه انگلیس را تشریح کرد و گفت که به محض طرح اعتراضات درباره غیرقانونی بودن صادرات تسلیحات، او و سایر مقامات تحت فشار برای سکوت و حذف اسناد قرار گرفتند.

⬅️وی در این رابطه تصریح کرد: "وقتی درباره مبنای حقوقی فروش تسلیحات به اسرائیل سوال پرسیدم، با خصومت و سکوت مواجه شدم. ایمیل‌ها بی‌پاسخ ماندند. به من هشدار داده شد که نگرانی‌هایم را مکتوب نکنم. به جای پاسخگویی، دستور دادند مکاتبات را حذف کنم و از چارچوب‌های تعیین‌شده تخطی نکنم. "

⬅️دیپلمات سابق انگلیس تأکید کرد که آنچه در دولت لندن دیده است، فراتر از شکست اخلاقی و تبدیل‌شدن به همدست جنایات جنگی بوده است. وی هشدار داد که برخی از مقامات دولت انگلیس ممکن است بر اساس قوانین بین‌المللی، شخصاً مسئول شناخته شوند.

⬅️وی در این باره گفت: "دولت انگلیس برای فرار از مسئولیت، به پنهان‌کاری و توجیه‌های غیرقانونی متوسل شده است، اما همدستی در جنایات جنگی، عواقب حقوقی دارد. برخی از مقامات دولتی ممکن است بر اساس قوانین بین‌المللی متهم شوند. "

⬅️او در پایان یادداشت خود خطاب به مقامات دولت انگلیس هشدار داد: "زمان آن رسیده که به سکوت پایان دهید. این دفاع از خود نیست، این جنایت علیه بشریت است. سیستم حقوقی و اخلاقی نمی‌تواند این اقدامات را نادیده بگیرد. "

⬅️افشاگری دیپلمات پیشین انگلیس در حالی منتشر شده که لندن به دلیل نقش خود در تأمین تسلیحات برای رژیم صهیونیستی در جریان جنگ غزه، تحت فشار فزاینده‌ای قرار دارد. دولت انگلیس تا پیش از روی کار آمدن دولت استارمر، مخالفتی با صادرات تسلیحات به اسرائیل نداشت و تنها پس از ماه‌ها فشار سیاسی و افشاگری‌های رسانه‌ای، مجبور به تعلیق بخشی از این صادرات شد.
🔜 @tarjomanaf


نسل بعدی ما محکوم به بازگشت به افغانستان است

پت هاریگان، عضو کانگره آمریکا و از چهره‌های نزدیک به مشاور امنیت ملی ترامپ، در اظهاراتی تازه‌ای در مصاحبه با خبرنگار “دیلی سیگنال”، خروج آمریکا از افغانستان را یک شکست نظامی و سیاسی تعبیر کرده و افزود این موضوع برای امنیت ملی آمریکا یک تهدید بالقوه است.

هاریگان که خودش سابقه جنگیدن در برابر طالبان را دارد، از نحوه خروج جو بایدن از افغانستان انتقاد کرده است.

او، تاکید کرده است که همین نحوه خروج ارتش آمریکا از افغانستان نسل بعدی آمریکا را محکوم به برگشت به افغانستان می‌کند.

این مقام امریکایی همچنان خاطرنشان کرده است: «اگر افغانستان را همانطور که از دست دادیم، رها کنیم، در واقع از دشمنان خود می‌خواهیم که به ما حمله کنند.»


@HiwadNewsAgency


وقف یک جریب زمین برای ساخت مکتب توسط یک خیر در ولایت لوگر

شاه‌پور عرب، سخنگوی ریاست معارف لوگر اعلام کرد یک خیر ولسوالی چرخ، زمین شخصی خود به مساحت یک جریب که ارزش آن حدود یک میلیون افغانی تخمین زده شده است را در منطقه دبر این ولسوالی برای ساخت مکتب ابتدایی امام اعظم به ریاست معارف اهدا کرده است.

وزارت معارف ولایت لوگر بزودی در این زمین یک مکتب مجهز و عصری می سازد تا فضای مناسب برای آموزش صدها دانش‌آموز ایجاد شود.


@HiwadNewsAgency


توزیع کمک‌های زمستانی برای ۲۸۰ خانواده در میدان وردک و کاپیسا

دفتر اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث با نشر خبرنامه‌ای از توزیع کمک زمستانی برای خانواده‌های آسیب دیده در ولایات میدان وردک و کاپیسا خبر داده است.

در خبرنامه آمده که اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث و همکاری مالی موسسه ARADA برای ۲۰۰ خانواده مستحق و نیازمند در ولایت کاپیسا بعد از بررسی کمک‌های زمستانی توزیع نموده است.

بربنیاد خب نامه این کمک‌ها شامل ۷ قلم البسه زمستانی بوده که در حضور مقامات این اداره و مقامات محلی توزیع گردیده است.

همچنین این اداره می‌گوید که ریاست آمادگی مبارزه با حوادث ولایت میدان‌وردک، برای ۸۰ خانواده آسیب‌دیده در مربوطات دره شنیز، ولسوالی سیدآباد کمک‌های غیرخوراکی توزیع کرده است.

خبر نامه می رساند که در این روند، پس از بررسی و و در حضور مقامات محلی به هر خانواده یک بسته لباس کودکانه از سوی موسسه یونیسف، ۲ عدد سطل آب، ۲ عدد بشکه آب و ۲ عدد روی‌پاک توزیع شده است.


@HiwadNewsAgency


سرکوب داعش و نگاه به اصل ماجرا

به تازگی ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان گفته است که گروه داعش در افغانستان قدرتی ندارد و به‌شدت سرکوب شده است. او افزوده که تبعات داعش در منطقه به امارت اسلامی ربطی ندارد.
در همین حال آلبرت خورف، سفیر روسیه در پاکستان که در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری تاس سخن می‌گفت، افزود: مسکو آماده است که از اقدامات افغانستان در امر مبارزه با هراس‌افکنی پشتیبانی و در این زمینه کمک‌های لازم را ارائه دهد.
این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که امروز (دوشنبه، ۲۲ دلو)، شورای امنیت سازمان ملل نشستی را برای بررسی تهدیدهای داعش برگزار می‌کند.
همانطور که سخنگوی طالبان از سرکوب داعش سخن گفته، بدون شک این گروه تروریستی در افغانستان ضعیف شده و از سطح حملاتش نیز کاسته، ولی این به معنای پایان کار این گروه تروریستی نیست، چرا که تهدید هنوز باقیست و نگرانی هایی از این بابت وجود دارد. شورای امنیت سازمان ملل که نشست برگزار میکند، باید به پایگاه های اصلی داعش در منطقه بپردازد، چرا که هم اکنون مقر اصلی این گروه در بلوچستان پاکستان است. داعش از پاکستان وارد افغانستان میشود و دست به انواع جنایت میزند. تهدیداتی که وجود دارد و یا نگرانی های که از سوی برخی کشورهای منطقه در خصوص فعالیت داعش مطرح میشود، قابل پرداختن است، ولی این نگرانی ها باید به عمق مسئله نیز بپردازد، چرا که باید بیخ و ریشه که در پاکستان است هدف قرار داده شود. شورای امنیت اگر نگران فعالیت های داعش است، باید به پاکستان و آی اس آی فشار وارد کند تا دست از حمایت این گروه تروریستی برداشته و پایگاه های آنرا در خاک خود از بین ببرند. این یک ادعای هوایی نیست، بلکه تاکنون ده ها گزارش و مستند از حضور و فعالیت داعش در بلوچستان پاکستان منتشر شده و حتا گفته میشود که آی اس آی اعضای این گروه تروریستی را آموزش میدهد.


@HiwadNewsAgency


سالانه ۱۵۹هزار تُن پنبه در کشور تولید می‌شود

اداره احصائیه و معلومات با اعلام این خبر گفت که در مقایسه با سال گذشته تولید پنبه در کشور۳۰ درصد افزایش یافته است.

هلمند با تولید ۸۰ هزار تُن، بلخ با بیش از ۳۴هزار تُن، کندهار با بیش از ۱۱ هزار تُن، جوزجان حدود ۱۱ هزار تُن و ننگرهار با بیش از ۵هزار تُن پنبه بیش‌ترین تولید را داشته‌اند.

به گفته اداره احصائیه و معلومات، تفسیر تصاویر ماهواره‌یی نشان می‌دهد که ۱۰۵هزار هکتار زمین در کشور پنبه کشت شده است. هلمند با ۵۰ هزار هکتار بیش‌ترین و کاپیسا با ۶۶ هکتار کم‌ترین ساحه تحت کشت پنبه را داشته‌اند.

گفتنی است که سال گذشته ۲۷۳ میلیون دالر پنبه و پنبه‌دانه به بیرون کشور صادر شده است.


@HiwadNewsAgency


Репост из: ترجمان افغانستان
🔴 مجموعه ترجمان افغانستان، چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران 🇮🇷 در ۲۲ بهمن/ دلو ۱۳۵۷ را به ملت دوست و برادر جمهوری اسلامی ایران تبریک عرض نموده و سربلندی و شکوه بیش از پیش را برای آحاد این ملت شریف و برادر از درگاه خداوند متعال آرزو می‌نماییم.

⬅️قابل ذکر است که پیروزی انقلاب جمهوری اسلامی ایران، ثمره اتحاد و یک‌ پارچگی میلیون‌ها مرد و زن مسلمان ملت ایران است، این روز را به نمایندگی از مردم افغانستان به مردم شریف و دوستان ایرانی مان که تا به امروز با ما همراه بوده و هستند، تبریک تهنیت عرض می‌‌داریم.
🔜 @tarjomanaf


تشکیل جلسۀ کمیسیون رسیدگی به مشکلات مهاجرین داخلی

جلسۀ کمیسیون عالی رسیدگی به مشکلات مهاجرین امروز دوشنبه، ۲۲ دلو، با حضور معاون اداری ریاست الوزرای طالبان برگزار شد.

ریاست الوزرا در خبرنامه ای اعلام کرد،‏ در این جلسه فعالیت‌ها، اجرات و دستاوردهای کمیته‌های مؤظف کمیسیون عالی رسیدگی به مشکلات مهاجرین مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.

موضوعات مختلف دیگر از جمله طرزالعمل‌های کمیته‌ها، توزیع زمین به مهاجرین و عودت‌کنندگان زابل از شهرک مهاجرین آن ولایت، ‏توزیع زمین به مهاجرین ولایات مختلف و انتقال بیجاشدگان از کابل به ولایات مربوطه شان نیز مورد بررسی قرار گرفت.

همچنین درباره گزارش ریاست نظارت و تعقیب احکام و فرامین پیرامون مساعدت‌های انجام شده به عودت‌کنندگان ولایت ننگرهار گفتگو و تصمیمات لازم گرفته شد.


@HiwadNewsAgency


ساخت پنج شبکه‌ی آب‌رسانی با حمایت ناروی در سمنگان

مسئولان محلی طالبان در سمنگان می‌گویند که پنج شبکه‌ی آب‌رسانی در ولسوالی‌های حضرت‌سلطان و فیروزنخچیر این ولایت با حمایت مالی کشور ناروی ساخته شده است.

یما فرامرز، مسئول خدمات انجنیری ریاست احیا و انکشاف دهات در سمنگان گفته است که این شبکه‌های آب‌رسانی روز (یک‌شنبه، ۲۱ دلو) به بهره‌برداری سپرده شده است.

او افزوده است که این شبکه‌های آب‌رسانی با هزینه‌ی‌ ۱۴ میلیون و ۳۲۵ هزار افغانی ساخته شده و دست‌کم برای ۸۰۰ خانواده آب آشامیدنی صحی فراهم می‌کند.

این مسئول محلی طالبان گفته است که این شبکه‌های آب‌رسانی مشکلات باشندگان روستاهای قرچه‌بلاق بالا و پایین ولسوالی حضرت‌سلطان و روستاهای تولگچی و چنارگی ولسوالی فیروزنخچیر را برطرف می‌کند.


@HiwadNewsAgency


🕋 بسْمِ الله الرَّحمٰن الرَّحیم 🕋

🗓 امروز دوشنبه ۲۲ دلو  ۱۴۰۳ هـ. ش

🔸 مطابق با ۱۰ فوریه ۲۰۲۵ میلادی

🔹 برابر است با ۱۱ شعبان ۱۴۴۶ هـ. ق




@HiwadNewsAgency


Репост из: ترجمان افغانستان
🔴 "بازگشت گسترده مهاجران: بیش از ۱۸ هزار افغان در یک ماه گذشته از پاکستان به کشور بازگشتند"
🟡گزارشی از شمشاد نیوز

⬅️در ادامه نگرانی ها در مورد رفتار نادرست نیروی های پاکستانی در این کشور، کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (یو.ان.اچ.سی.آر) در گزارشی چهار صفحه ای گفته است، تنها در ماه جنوری ۱۸ هزار و ۳۰۰ افغان از پاکستان به کشورشان بازگشته اند.

⬅️به اساس این گزارش، از این میان حدود یک هزار تن به گونه جبری به افغانستان اخراج شدند که چندی پیش در اسلام آباد و راولپندی دستگیر شده بوده اند.

⬅️در این گزارش آمده است، از میان تمام افراد بازگشته، در هر هزار تن حدود ۸۰۰ زن و کودک شامل می شود که دارای مدارک مختلف مهاجرتی نیز بوده اند.

⬅️گزارش می‌افزاید، این ارقام نسبت به مهاجران اخراج شده در همین مدت در سال گذشته دو درصد افزایش را نشان می‌دهد.

⬅️در بخشی از این گزارش آمده است:« در جنوری ۲۰۲۵، ۱۸ هزار و ۳۰۰ تن به افغانستان بازگشته اند و گزارش ها نشان می‌دهد که از این میان حدود ۱۰۰۰ تن از آنها بدون بررسی مدارکشان اخراج شده اند. افزایش دستگیری اتباع افغان در اسلام آباد و راولپندی نگرانی جدی مردم را به دنبال داشته است.  از ۱۰۰۰ مهاجر اخراج شده، بیش از ۸۰۰ افغان به شمول زنان و کودکان تنها از اسلام آباد و راولپندی اخراج شدند.»

⬅️مهاجران افغان در پاکستان نیز از ادامه بدرفتاری های پولیس این کشور انتقاد کرده و می‌گویند، به دلیل این برخورد با چالش های شدیدی مواجه هستند و لازم است که به مشکلات و چالش های آنان از سوی حکومت سرپرست رسیدگی شود.

⬅️مجاهد ملک شینواری، یک مهاجر افغان در پاکستان می‌گوید:« از حکومت و رهبری امارت اسلامی و همچنین کمیشنری عالی امور مهاجران تقاضا داریم که برای پایان دادن به مشکلات مهاجرین افغان نشستی در اسلام آباد برگزار کنند.»

⬅️مدافعان حقوق مهاجرین معتقدند که پاکستان به دلیل مشکلاتی که در روابط سیاسی با افغانستان وجود دارد هر از چند گاهی فشار را بر مهاجران افغان ساکن آنجا افزایش می‌دهد تا به اهداف خود برسد.

⬅️وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان تعداد افغان های بازگشته از کشورهای همسایه به شمول پاکستان را ۱۳ هزار تن در ماه جنوری گذشته ذکر کرده و به ویژه در مورد رفتار جاری با مهاجرین افغان در پاکستان می‌گوید، این اقدام خلاف حسن همجواری و اصول بین المللی است.

⬅️عبدالمطلب حقانی، سخنگوی وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان می‌گوید:« اخیراً وزارت داخله پاکستان به بهانه تامین امنیت در اسلام آباد و پندی، شروع به دستگیری و اخراج مهاجران از این شهر ها کرده است. این نه تنها نقض اصول بین المللی است، بلکه نقض همسایگی و اصول اسلامی نیز است. ما در این زمینه جلسات متعددی با مقامات پاکستانی برگزار کرده ایم که در نتیجه آن بیش از ۲ هزار افغانی که اسناد قانونی داشتند آزاد شده و با خانواده های خود یکجا شدند.»

⬅️هفته گذشته، شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان، طرح خروج حدود ۳ میلیون مهاجر افغان از پاکستان را تصویب کرد.

⬅️در این پلان تمام مهاجران که اسناد قانونی دارند، بی اسناد و پناهجویانی که می‌خواهند از طریق پاکستان به امریکا و دیگر کشورهای اروپایی بروند، شامل هستند.
🔜 @tarjomanaf


تولید ۲۷ نوع دارو توسط یک شرکت داروسازی در هرات

مسئولان یک شرکت داروسازی در هرات گفته اند که این شرکت با تولید و عرضه ۲۷ نوع دارو، نقش مهمی را در تأمین نیازهای دارویی کشور ایفا می‌کند.

فیروز احمد عثمانی، مدیرعامل شرکت داروسازی ایتوک فارما، اعلام کرده که این شرکت با سرمایه‌گذاری ۱۵ میلیون دالری تأسیس شده و توانسته است برای صدها جوان تحصیل‌کرده در بخش‌های فارمسی و داروسازی فرصت‌های شغلی ایجاد کند

عثمانی هدف این شرکت را ارتقای سلامت جامعه و کاهش وابستگی به واردات دارو عنوان کرد و افزود که در صورت حمایت بیشتر، ظرفیت افزایش تولید نیز وجود دارد.

طبق آمار اتحادیه دوافروشان هرات، در حال حاضر ۱۵ کارخانه در این ولایت در زمینه تولید دارو فعالیت دارند و در صورت گسترش فعالیت این کارخانه‌ها، امکان تأمین ۳۰ درصد از نیاز دارویی کشور فراهم خواهد شد.


@HiwadNewsAgency


بلوچستان پاکستان مرکز شرارت و تروریسم

در ادامه گزارش های جهانی مبنی بر اینکه گروه تروریستی داعش در ایالت بلوچستان پاکستان پایگاه محکم دارند و از طریق همین منطقه وارد افغانستان شده و عملیات های تروریستی انجام میدهد، طالبان از عملیاتی علیه تروریستان داعشی خبر داد که مقر و پایگاه آنها در بلوچستان است.
المرصاد رسانه نزدیک به استخبارات طالبان با انتشار گزارشی از درهم کوبیدن شبکه‌های گروه تروریستی داعش در شمال افغانستان خبر داده است. این رسانه با اشاره به جزئیات عملیات انجام شده از سوی نیروهای امنیتی طالبان گفته است: فعالیت این شبکه، بخشی از استراتژی شاخه داعش خراسان در ایالت بلوچستان است، پروژه‌ای که در عقب آن برخی نهادهای استخباراتی حضور دارد و تنها هدف آن ایجاد حوادث و برهم ‌زدن امنیت در شمال افغانستان است، تا بدین طریق بتوانند کشورهای همسایه را به تشویش بیندازند.
فعالیت گروه های تروریستی مثل داعش در افغانستان قابل نادیده گرفتن نیست، ولی منشا و آدرس اصلی داعش و دیگر گروه های تروریستی که علیه منطقه و کشورهای منطقه می جنگند، واضح و مشخص پاکستان است. هم همسایه ها و هم جهان اکنون به این نتیجه رسیده اند که پاکستان به مرکز دسیسه و شرارت علیه کشورهای منطقه تبدیل شده و با تقویت و حمایت از گروه های تروریستی مثل داعش، تلاش دارد نوکری خود را به امریکا اثبات کند.
بنابر این دولت های منطقه باید در تعامل و همکاری با طالبان، علیه شرارت پاکستان ایستادگی کرده و بیخ و ریشه گروه تروریستی داعش را از بین ببرند. تلاش های طالبان برای نابودی داعش قابل تقدیر است، ولی اگر همسایه ها و منطقه ای ها با این گروه همکاری کنند، قطعا پروژه داعش در منطقه از بین رفته و اتحاد خوبی بین کشورهای منطقه به وجود می آید.



@HiwadNewsAgency


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
سالگرد شهادت محمد علی اکبری از شهدای حرم مطهر فاطمیون

خبرنگار ما به سراغ خانواده شهیدی رفته که با وجود جراحات جنگ تا اخرین لحظه درمیدان نبرد ایستاد.

شهید اکبری در بهمن سال ۱۴۰۲ در حملات هوایی نیروهای آمریکایی در شهر دیرالزور سوریه به شهادت رسید.

@HiwadNewsAgency


با شدت گرفتن روند بازداشت و اخراج مهاجران در پاکستان، مهاجران افغان بار دیگر از حکومت این کشور خواسته‌اند که این روند را متوقف کند.


@HiwadNewsAgency


بازنشسته‌گان: حق ما را بدهید، دیگر توان ادامه این وضعیت را نداریم!

در ادامه اعتراض‌های بازنشسته‌گان به دلیل عدم پرداخت حقوق‌شان، امروز نیز شماری از آنان در اعتراض به شرایط دشوار معیشتی‌شان گردهم‌آیی اعتراضی برپا کردند.

این بازنشسته‌گان می‌گویند که بدون هیچ منبع درآمد، تامین نیازهای اولیه زندگی برای‌شان غیرممکن شده است و از امارت اسلامی می‌خواهند که هرچه زودتر حقوق شان را پرداخت کند.

عبدالخالق نماینده بازنشسته‌گان گفت: «زمستان را به هر سختی که بود، زنده ماندیم؛ بلیاز خداوند حق ما را بدهید.»

محمد اسرار بازنشسته دیگر نیز با چشمانی پر از حسرت گفت: «از روی ناچاری اینجا آمده‌ایم؛ اما باور کنید که از آمدن خودمان هم خجالت می‌کشیم. آیا شما هم شرم نمی‌کنید؟.»

برخی از این بازنشسته‌گان تاکید می‌کنند که در تامین ابتدایی‌ترین نیازهای خود و خانواده‌شان درمانده‌اند.


@HiwadNewsAgency


نتایج نشست های پشت پرده در مورد افغانستان

حداقل از سال 2001 تاکنون ده‌ ها نشست در مورد افغانستان، پشت پرده و دروازه های بسته برگزار شده که هدف، ماهیت، اشتراک کنندگان و حمایت کنندگان آن واضح نبوده و برایندی که مشخص باشد، از آنها بیرون نیامده است. در همین حال قرار است دومین نشست روند گفتمان ملی بار دیگر برگزار شود. تمیم عاصی مقام پیشین حکومت غنی، ماهیت نشست یادشده را استخباراتی دانسته و نوشته است: نفس نشست‌های پشت دروازه‌های بسته استخباراتی‌ است. نشست‌هایی که اجندا، اشتراک‌کنندگان و برنامه‌شان شفاف و واضح نیست، اساساً اجندای سازمان‌های امنیتی و کشورهای بیگانه را پیش می‌برند.
جدا از اینکه آیا این نشست ها استخباراتی است یا خیر، یکی از مسائلی که به شدت مایوس کننده است، جنگ طلبی برخی از طرف ها برای رسیدن به قدرت است. هرچند دور اول نشست گفتمان ملی زیاد بی مفهوم نبود و مطالبی از آن بیرون آمد، ولی گروه ها و اشخاصی هستند که با برگزار نشست های بی نتیجه و سردرگم، از ادبیات کوچه بازاری و غیرقابل قبول استفاده میکنند. عده ای هنوز هم به این فکر هستند که اگر فرمان بدهند، هزاران هزار نفر از مردم افغانستان به سرک ها بیرون شده و طالبان را سرنگون خواهد کرد. در حالیکه چنین نیست و رهبران سیاسی و قومی طول حداقل سی سال گذشته امتحان خود را داده اند.
بهترین راهی که میشد یا میشود به آن امیدوار بود، بحث گفتگوها و باز کردن دروازه های مذاکره با طالبان است. چهره های سیاسی و رهبران پیشین باید به جای ادبیات بد، از ادبیات خوب استفاده کنند، از صلح بگویند و به جنگ و جنگ طلبی نه بگویند. افغانستان و افغان ها دیگر تحمیل جنگ را ندارند ودر کنار آن طالبان هم بخشی از جامعه افغانستان هستند که حذف کردن آن ناممکن است.



@HiwadNewsAgency

Показано 20 последних публикаций.