کانال خبری فراتاب


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


پایگاهی خبری- تحلیلی با رویکردی پژوهشی نسبت به مسائل بین المللی و رویدادهای ایران و خاورمیانه. ارتباط با ادمینها
@APashang
@Mansour_Barati
@manachavoshi

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


Репост из: اردشیر پشنگ
۱۵مین دوره کارگاه آموزش روزنامه‌نگاری و فن‌نویسندگی و برندسازی حرفه‌ای
برگزار کننده: گروه رسانه‌ای فراتاب
با ارائه مدرک معتبر ۲ زبانه‌ی فارسی / انگلیسی
مدرس دوره: د.اردشیر پشنگ
این دوره بصورت آنلاین/مجازی برگزار می‌شود و شامل 3 ترم نیمه‌فشرده، 30 جلسه و 120 ساعت آموزشی و انجام 60 تمرین حرفه‌ای است.
تا پایان دوره هر دانشجو دست‌کم ۱۵ سبک گزارش مختلف از حوزه علایق و تخصص‌اش را طبق برنامه و آموزش‌های کلاس منتشر خواهد کرد.
در پایان دوره هر دانشجو آماده کار در خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها، روابط عمومی‌ها، مشاور رسانه‌ای، تبلیغاتی و برندسازی و انتشار کتاب تخصصی را خواهد داشت.
شروع ترم مقدماتی: ۱۸ آذر
پایان ترم سوم و دوره: ۲۸ اسفند
با توجه به محدودیت تعداد اعضای کلاس، اولویت با افرادی است که زودتر پروسه ثبت‌نام را تکمیل کنند.
دریافت فرم ثبت‌نام (ارسال پیام در واتساپ و تلگرام):
09028401242

اطلاعات تکمیلی در
http://www.faratab.com/news/12619


Репост из: اردشیر پشنگ
در جهان امروز نبایست هیچ جنایتکاری در هیچ لباس، پست و موقعیتی خود را مصون از تعقیب و آسوده از مجازات بداند چرا که جنایت، جنایت است و هرکس که مرتکبش شود جنایتکار.
دیوان کیفری بین‌المللی لاهه روز پنجشنبه ۲۱ نوامبر (اول آذر) حکم جلب بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر دفاع پیشین این کشور و نیز محمد دیاب ابراهیم المصری (معروف به محمد ضیف)، فرمانده نظامی گروه حماس را به اتهام "جنایات جنگی" و جنایت علیه بشریت" را صادر کرد.
تلگرام | اردشیر پشنگ


Репост из: اردشیر پشنگ
فصل انار و موسم رب‌انار گیری در نودشه -هورامان
عکس: آزاد قادری از صفحه‌ی اینستاگرامی @organic_howraman


Репост из: اردشیر پشنگ
۱۵مین دوره کارگاه‌ "آموزش روزنامه‌نگاری حرفه‌ای، فن نویسندگی و برندسازی"
به اطلاع دوستان پیگیر و علاقمند می‌رساند:

۱۵مین دوره کارگاه‌ "آموزش روزنامه‌نگاری حرفه‌ای، فن نویسندگی و برندسازی" از یکشنبه ۱۸ آذر شروع خواهد شد.
این دوره ۳ ترم و مجموعا ۱۲۰ ساعت خواهد بود، هر ترم ۱۰ جلسه و هر جلسه ۱ تمرین عملی در کنار مباحث تئوریک خواهد داشت.

کلاس‌ها بصورت آنلاین/مجازی و توسط گروه رسانه‌ای فراتاب برگزار می‌شود.

انتظار می‌رود به مانند دوره‌های پیشین فارغ‌التحصیلان بتوانند در پایان دوره دست‌کم در یکی از تخصص‌ها و حوزه‌های زیر آماده فعالیت شوند:
▫️خبرنگار در خبرگزاری‌ها، رسانه‌ها و تلویزیون‌های حرفه‌ای
▫️مجری/گزارشگر در رسانه‌های تصویری
▫️مدیر و یا عضوی در روابط عمومی‌های شرکت‌های مختلف
▫️مشاور برندسازی و رسانه‌ای اشخاص حقیقی و حقوقی مختلف
▫️نویسنده گزارش‌های مستقل و کتاب حرفه‌ای
▫️فعالیت حرفه‌ای مستقل به عنوان بلاگر، نویسنده و تحلیلگر در شبکه‌های اجتماعی
اطلاعات تکمیلی، شرایط ثبت‌نام و تعداد ثبت‌نام‌ها روز ۱ آذر در فراتاب منتشر خواهد شد.


Репост из: اردشیر پشنگ
لینک پخش زنده همایش بررسی سیاست خارجی ترکیه
برای ورود روی لینک زیر کلیک بفرمایید
👇👇
https://www.skyroom.online/ch/imess509/webinar


Репост из: اردشیر پشنگ
ملاحظات سیاست‌خارجی ترکیه در قبال کُردها در اقلیم کردستان و سوریه (روژئاوا)
عنوان سخنرانی اردشیر پشنگ در مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه.
این نشست در چارچوب هفتمین نشست از سلسله جلسات رهنامه پژوهشکده مطالعات پیشرفته خاورمیانه به ابتکار «گروه مطالعات جامعه و سیاست خارجی ترکیه» برگزار می‌شود.
سخنرانان: د.سیداسدالله اطهری، د.اردشیر پشنگ، د.رضا دهقانی، د.سیامک کاکایی، د.حسن صادقیان، سیدعلی قائم‌مقامی، محمدعلی دستمالی، عطا محمد تبریزی و رضا قنبری.
مدیر نشست: د.قدیر نصری
زمان: یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳؛ ساعت ۱۷ تا ۲۰
مکان: تهران، بلوار کشاورز، خ نادری، پلاک شش، مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه. (حضور برای کلیه علاقمندان آزاد است)
پخش آنلاین در آدرس زیر
https://www.skyroom.online/ch/imess509/webinar


Репост из: اردشیر پشنگ
"ژن-ژیان-ئازادی" نوشداروی دموکراسی بیمار ترکیه
د.اردشیر پشنگ
۱۰۱ سال پس از تاسیس جمهوری ترکیه و ۷۴ سال پس از استقرار یک نظام چند حزبی در این کشور و یک دهه پس از انتخاباتی که کُردها برای اولین بار با حزب دموکراتیک‌ خلق‌ها اجازه حضور در انتخابات پارلمانی را یافتند،
به نظر می‌رسد اینک دموکراسی لرزان و نیمه‌تمام ترکیه‌ای برای رشد و بلوغ هرچه بیشتر به ایده و به تعبیری دیگر نوش‌دارویی نیاز دارد، راهکاری که چیزی نیست جز فلسفه‌ی "ژن-ژیان-ئازادی" که این‌روزها در شهرهای مختلفش فریاد زده می‌شود!
درسال ۱۹۹۸ عبدالله اوجالان رهبر وقت پ‌‌ک‌ک ایده زن، زندگی و آزادی را طرح کرد و نوشت: "تا زن آزاد نشود، جامعه آزاد نمی‌شود و زن-زندگی-آزادی یعنی زن آزاد، سرزمین آزاد و حتی مرد آزاد."
اوجالان یکسال بعد در یک توطئه امنیتی با همکاری موساداسرائیل، سیا آمریکا و میت ترکیه ربوده شد و در دادگاهی درترکیه به حبس ابد محکوم شد و ازآن زمان بیش از ربع قرن است که در زندانی واقع در جزیره ایمرالی در حبس است.
اوجالان طی این مدت دو بار تلاش کرده به منازعه صد ساله دولت ترکیه با کُردها پایان دهد؛ بار نخست در سال ۲۰۰۹ بود که به آتش‌بس ۲۰۱۳ منجر شد اما صلح نهایتا شکست خورد و دیگری طی هفته‌های اخیر بوده که یکبار دیگر خواهان به زمین گذاشتن سلاح توسط پ‌ک‌ک و نیز تغییر سیاست‌های دولت ترکیه شده‌ است.
این موضع او حتی در کمال تعجب بسیار با حمایت "دولت باغچه‌لی" رهبر حزب رادیکال ملی‌گرای حرکت ملی مواجه شد و پیشنهاد آزادی اوجالان را مشروط به حضور در پارلمان و اعلام انحلال پ‌ک‌ک را داد که این پیشنهاد از سوی رجب طیب اردوغان هم با استقبال مواجه شد.
اما ظاهرا در ترکیه و در زمان فعلی گویا فقط دو رهبر سیاسی کُرد محبوس در زندان یعنی عبدالله اوجالان و صلاح‌الدین دمیرتاش عملا بدنبال صلح‌اند،
و نه پ‌ک‌ک (بدلیل انجام حمله به تاسیسات هوافضای آنکارا) و نه اردوغان بدلیل برکناری سه شهردار منتخب کُرد (احمد ترک، گلستان سونک و محمت قاراییلان) و نیز حمله به روژئاوا (کردستان سوریه) بدنبال آن نیستند هرچند شعارش را می‌دهند!
موضوعی که موجی از اعتراضات را در شهرهای مختلف ترکیه از شهرهای کُردی تا استانبول و نیز اعتراضات دیپلماتیک بین‌المللی را منجر شده است.
اما به نظر می‌رسد به رغم‌همه این مشکلات، دموکراسی لرزان ترکیه برای عبور از این مرحله پرهزینه نهایتا دست به دامان اوجالان و دمیرتاش می‌شود و ایده ژن-ژیان-ئازادی را برای تقویت دموکراسی‌اش بکار خواهد گرفت، چون اگر چنین نکند درب همچنان بر پاشنه جنگ و بحران پرهزینه خواهد چرخید.


Репост из: اردشیر پشنگ
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
"ژن، ژیان و آزادی" نوش‌داروی دموکراسی بیمار ترکیه
اردشیر پشنگ


سیاست خارجی ترامپ جدید؛ هامیلتونیسم در چکمه!
د.سیامک بهرامی در فراتاب به بررسی بنیادهای فکری سیاست خارجی دونالد ترامپ جدید در قالب چهار مکتب فکری هامیلتونیسم، جکسونیسم، جفرسونیسم و ویلسونیسم پرداخته است.

ترامپ نه مانند ویلسونیست‌ها بر موازنه تهدید تاکید دارد و نه به مانند جکسونیست‌ها موازنه قدرت را قبول می‌کند او فراتر ازآنها بر موازنه منافع تاکید دارد آنهم در زمانی که تاکتیک بین‌الملل‌گرایی برای حفظ این منافع لازم باشد و این می‌تواند یک ابداع از سوی ترامپ در تاریخ مکاتب سیاست خارجی این کشور در نظر گرفته شود.

ترامپ در این چارچوب هیچ مسئولیت بین‌المللی برای آمریکا و حفظ جایگاه ابرقدرتی آن قائل نیست.

آمریکا دیگر سواری مجانی به کسی نمی‌دهد. در باب ائتلاف‌ها نوعی دیپلماسی دوجانبه نظامی را در پیش میگیرد و حاضر نخواهد بود مسئولیت بین‌المللی نظامی خویش را به بهای جیب مالیات‌دهندگان آمریکایی و به کام امنیت متحدین سنتی ادامه دهد.

هر کشوری که بتواند منافع خویش را با منافع آمریکا همگام نماید در زمره توافقات دو جانبه وی قرار خواهد گرفت چه دموکراتیک باشد و چه غیردموکراتیک!

متن کامل
https://www.faratab.com/news/12618


چگونه مانع از مرگ مابقی روستاهای ایران شویم؟
فراتاب: مهندس عبدالکریم حسین‌زاده معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس‌جمهور اخیرا از خالی از سکنه شدن 31 هزار روستا از 69 هزار روستای کشور خبر داده است؛

در همین رابطه د.محمد ربانی پژوهشگر ارشد در حوزه منازعات و توسعه صلح در جوامع محلی معتقد است که یکی از راهکارهای جلوگیری از خطر خالی شدن بیش از پیش روستاها، اجرا و پیگیری قانون الزام به ثبت رسمی معاملات در روستاها و مناطق دورافتاده و محروم کشور است. متن کامل در لینک زیر
https://www.faratab.com/news/12617


Репост из: اردشیر پشنگ
پیروزهای تاریخی دو زن ایرانی‌تبار در انتخابات کنگره آمریکا
به گزارش فراتاب با روشن شدن نتایج انتخابات مجلس نمایندگان آمریکا، شاهد حضور هم‌زمان دو زن ایرانی‌تبار هستیم.

استفانی بایس (اسدی) پیروزی مجدد
خانم استفانی بایس (اسدی) که در سال 2020 به عنوان نخستین زن ایرانی‌تبار از ایالت اوکلاهما و به عنوان یکی از اعضای حزب جمهوری‌خواه راهی مجلس نمایندگان شده بود در این دوره نیز با روشن شدن تعداد آرا موفق شد یکبار دیگر از همین منطقه راهی مجلس شود.
او متولد 1973م (1352ش) در اوکلاهما سیتی است و تا پیش از ازدواج، فامیلی‌اش «اسدی» بوده است. استفانی دارای لیسانس بازاریابی در تجارت بین‌الملل از دانشگاه اوکلاهما و از موافقان ایجاد محدودیت علیه مهاجران غیرقانونی و نیز از منتقدان سوسیالیسم به شمار می‌رود.
لازم به ذکر است مادرش ،پائولا، آمریکایی و پدرش حسین جو اسدی متولد زاهدان ایران است که محتملا بایستی بلوچ باشد چرا که در خاطرات منتشر شده‌ی حسین نوشته شده، پدرش پاکستانی و مادرش ایرانی بود، حسین از زاهدان به کراچی رفته پس از گرفتن یک فوق‌دیپلم در رشته‌ی کامپیوتر برای ادامه تحصیل در همین رشته در سال 1970‌ راهی آمریکا شد. ازدواج حسین جو با پائولا چند سال بیشتر دوام نیاورد.
بعدها او یک شرکت موفق در زمینه آی‌تی در نیویورک راه‌اندازی می‌کند و دخترش استفانی نیز پیش از رفتن به مجلس از مدیرانش بوده است.
یاسمین انصاری
اما دومین زن ایرانی‌تبار کنگره آمریکا که متولد 1992م (1371ش) است یاسمین انصاری نام دارد.
او موفق شده به عنوان یکی از اعضای حزب دموکرات از ایالت آریزونا راهی مجلس نمایندگان شود.
پدر و مادرش متولد ایران‌اند پدرش بیژن در دهه 1970 برای ادامه تحصیل در رشته مهندسی عمران و سپس ام‌بی‌ای به آمریکا رفته اما با وقوع انقلاب و تغییر نظام سیاسی دیگر به ایران باز نمی‌گردد.
آن‌طور که از مواضع یاسمین مشخص است او از منتقدین جمهوری اسلامی است و ظاهرا تعدادی از اعضای خانواده پدری‌اش در اوایل انقلاب اعدام شده‌اند.
مادر یاسمین فعالیت‌های مدنی در زمینه مهاجرت ازجمله کمک به پناه‌جویان سومالیایی و نیز راه‌اندازی یک مرکز فرهنگی ایرانیان در آریزونا داشته است.
یاسمین دارای لیسانس و فوق‌لیسانس روابط بین‌الملل از دانشگاه استنفورد و در دوره‌ی دانشجویی برای نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان کارآموزی کرده و سپس در حوزه سیاست‌گذاری برای مقابله با تغییرات آب‌وهوایی عضو تیم پژوهشی دو دبیرکل مختلف سازمان ملل یعنی بان کی‌مون و آنتونیو گوترش بوده است. / گزارش فراتاب


Репост из: اردشیر پشنگ
پیروز‌ی‌های تاریخی دو زن ایرانی‌تبار در انتخابات کنگره آمریکا


Репост из: اردشیر پشنگ
واکنش بازیگران مختلف روابط بین‌الملل به بازگشت ترامپ (بر اساس آیکون‌ها)
دسته‌ی خوشحالان

😇 روسیه
😈 اسرائیل
🤠 کره‌شمالی
😊 عربستان سعودی
☺️ هندوستان
😌 استرالیا

دسته‌ی ناخوش‌حالان

🤨 اتحادیه اروپا
😱 اوکراین
😔 فلسطین
🤔 چین
😤 ج‌اایران
🤢 مکزیک
😕برزیل

تلگرام | اردشیر پشنگ


Репост из: اردشیر پشنگ
‏به نظر جهان و بخصوص ساکنان خاورمیانه از جمله ج‌اایران باید خود را آماده مواجهه با دوره‌ی دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ و اکثریت هم‌حزبی‌های جمهوری‌خواهش در مجلسین سنا و نمایندگان کنند!
تلگرام | اردشیر پشنگ


Репост из: اردشیر پشنگ
تفاوت‌های ترامپ و هریس در سطح نظام بین‌الملل
در عرصه بین‌الملل و در زمینه تغییرات آب و هوایی شاهد آن بودیم در سال 2019 دونالد ترامپ از توافق بین‌المللی پاریس که در تلاش است مانع از گرم‌تر شدن کره زمین و ... شود خارج شد و محتملا او در این دوره این حرکت را تکرار کند.
از نظر امنیت بین‌‌الملل حضور ترامپ می‌تواند منجر به تقویت جایگاه روسیه‌ی پوتین و تحکیم قدرت دیکتاتورمابانه او در مسکو شود و احتمالا با کاهش کمک به اوکراین زمینه جدایی بخش دیگری از خاک اوکراین را فراهم می‌کنند.
همچنین ترامپ محتملا باعث تضعیف بیشتر سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) می‌شود موضوعی که به تقویت رفتار تهاجمی روسیه و چین و برخی قدرت‌های منطقه‌ای ممکن است منجر شود.
تفاوت‌های هریس و ترامپ برای خاورمیانه
هردو نفر به اسرائیل توجه ویژه دارند اما حمایت‌های ترامپ بسیار اساسی‌تر خواهد بود، او طرح صلح ابراهیم که تلاشی است برای عادی سازی کشورهای عربی با اسرائیل را دنبال خواهد کرد و در مورد طرح دو دولت فشار کمتری به تل‌آویو وارد خواهد ساخت، داماد یهوی او جرد کوشنر نقش محوری در سیاست‌های خاورمیانه‌ای و بخصوص حمایتی از اسرائیل خواهد داشت.
به نظر کاملا هریس فشار بیشتری به اسرائیل برای پذیرش طرح دو دولت و تاسیس رسمی دولت فلسطین وارد خواهد ساخت و ممکن است طی اواخر دوره اول ریاست‌جمهوری محتمل او این اتفاق به سرانجام برسد.
با حضور ترامپ قدرت شاهزاده محمد بن سلمان در عربستان و منطقه تقویت می‌شود اما روابط آمریکا با ترکیه و ایران قابل پیش‌بینی نیست.
تفاوت‌های دو کاندیدای انتخابات آمریکا و ایران
برخلاف برخی دیدگاه‌ها مانند سلطنت‌طلب‌ها به عنوان بخشی از اوپوزیسیون خارج از کشور، دونالد ترامپ نه تنها بدنبال تغییر نظام سیاسی و یا تضعیف جمهوری اسلامی در ایران نیست بلکه در عمل خواهان بهبود ارتباط و حتی برقراری روابط است اما بزرگ‌ترین مانع او جدای از مخالفات سنتی در تهران و واشنگتن، فرمانی است که او در 3 ژانویه 2020 برای ترور فرمانده سپاه قدس ایران در بغداد داد، این موضوع باعث می‌شود تا مخالفان احیای رابطه در تهران، دست‌کم در ابتدای ریاست‌جمهوری او مانع احیای روابط شوند، لذا موجی از فشار منطقه‌ای و تهدید در ادبیات گفتاری و دیپلماتیک او قابل پیش‌بینی است.
کاملا هریس اما دنباله‌روی سیاست اوباما و بایدن در قبال ایران است، او آمادگی دارد در زمانی که دولت پزشکیان در ایران روی کار است فرمول جدیدی از احیای برجام را در دستور کار قرار دهد و با این راه از سطح تنش بکاهد اما مشکل بزرگ او نحوه مدیریت بحران میان تهران و تل‌آویو و نیز نحوه کنترل و محدود کردن قدرت ایران بر ثبات منطقه از طریق نیروهای پراکسی یا نیابتی از عراق، لبنان، یمن و سوریه و فلسطین تا بخش‌هایی از شمال و مرکز آفریقاست.
کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و کُردها
با توجه به کاهش اهمیت خاورمیانه برای آمریکا از یکسو و نیز کاهش قدرت و مانور داعش از سوی دیگر، به همان میزان از اهمیت نیروهای کُرد چه در عراق و چه در سوریه برای آمریکا کاسته می‌شود. اما با این حال به نظر نمی‌رسد حمایت‌های حداقلی اما حمایتی آمریکا از کردها در روژئاوا (شمال سوریه) دست‌کم برای دو تا سه سال آینده کاهش یابد. هرچند در این زمینه پیش‌بینی ناپذیری ترامپ می‌تواند لحظات و وضعیت دشواری برای کُردها در سوریه ایجاد کند از جمله با توافق ناگهانی و بی‌خبر با دولت ترکیه.
در رابطه اقلیم کردستان عراق، آمریکا می‌کوشد روابط بین بغداد و اربیل را تسهیل کند اما تداوم حضور پایگاهها و نیروهای نظامی آمریکا در عراق و بخصوص در اقلیم کردستان می‌تواند همچنان زمینه‌ساز فشارهای منطقه‌ای ایران و عراق علیه کُردها شود.
متن کامل در وبسایت فراتاب
 https://www.faratab.com/news/12616

صفحه ۳ از ۳ | تلگرام پشنگ


Репост из: اردشیر پشنگ
دلایل اهمیت انتخابات 2024 آمریکا
هرچند در آمریکا رئیس‌جمهور قدرت مطلق ندارد و توسط مکانیسم‌ها و ابزار و شیوه‌های مختلف محدود می‌شود، اما بالاخره نوع نگاه، برداشت و منافع متفاوت کاملا هریس و دونالد ترامپ باعث شده تا یکبار دیگر این انتخابات در کانون توجه بیش از پیش نه فقط آمریکایی‌ها بلکه جامعه جهانی قرار بگیرد.
دو کاندیدای اصلی را کمی ببشتر بشناسیم:
دونالد ترامپ 78 سال سن دارد، او پیش‌تر بازرگان، چهره رسانه‌ای و از سرمایه‌گذاران بازی‌های سرگرمی دارای مدرک لیسانس از دانشگاه پنسیلوانیا (1968) و مدیر هولدینگ خانوادگی ترامپ که شامل هتل‌های زنجیره‌ای، ساخت و ساز برج‌های تجاری و ... با ثروتی کمتر از 4 میلیارد دلار است. که از سال 2016 تا 2020 به عنوان 45مین رئیس جمهور آمریکا به ایفای نقش پرداخته ا
ست.
رقیب او خانم کاملا هریس 60 ساله، که مادرش یک هندی-آمریکایی و پدرش یک جاماییکایی-آمریکایی که هردو از اساتید دانشگاه بودند. هریس فارغ التحصیل تحصیلات عالیه در رشته‌ی حقوق و پیش‌تر، وکیل، دادستان سانفرانسیسکو، سپس دادستان کل کالیفرنیا، عضو حزب دموکرات، نماینده مجلس سنا از 2016 تا 2020  و از سال 2020 تا 2024 معاون رئیس جمهور آمریکا بوده است و حال می‌خواهد به عنوان 47مین رئیس‌جمهور آمریکا و اولین رئیس‌جمهور زن در این کشور برگزیده شده و تاریخ‌سازی کند.
در مورد تفاوت‌های شخصیتی ویژگی بارز ترامپ می‌توان به پیش‌بینی ناپذیری، توجه ویژه به افراد قدرتمند در کشورهای مختلف، داشتن نگاه اقتصادی و بیزنسی به سیاست، اولویت دادن به مسائل داخلی آمریکا، مخالفت با سیاست‌های دولت پیشین اوباما و بایدن و پرهیز از وارد کردن آمریکا به جنگ و بحرانهای تازه و تلاش برای بازگرداندن بیشتر سربازان آمریکایی از پایگاههای این کشور در خارج از مرزها، محدود کردن ورود مهاجرین به آمریکا و... می‌توان اشاره کرد.
در مورد کاملا هریس باید گفت برای او همچنان سیاست خارجی یک اولویت جدی است، مهار توسعه طلبی روسیه و مقابله با ارتش این کشور در اوکراین، گسترش تدریجی ناتو، امکان توافق با ایران و ایجاد یک رابطه متوازن و کنترل‌کننده با حداقل تنش با چین از جمله اولویت‌هاست در سیاست داخلی نیز حمایت از طرح‌های اوباماکر و کمک به بیمه و قشر متوسط جامعه، گرفتن مالیات بیشتر از داراها و ادامه سیاست مهاجرتی با درهای نیمه باز می‌توان اشاره کرد.

صفحه ۲ از ۳ | تلگرام پشنگ


Репост из: اردشیر پشنگ
چرا انتخابات آمریکا این‌قدر برای مای غیرآمریکایی مهم است؟
د.اردشیر پشنگ - مدیر گروه رسانه‌ای فراتاب
در سال 2016 که آمریکایی‌ها در گرماگرم انتخاب میان دونالد ترامپ و هیلاری کلینتون بودند فرانسوا اولاند رئیس‌جمهور وقت فرانسه با طنزی پُر تامل گفته بود این منصفانه نیست که فقط مردم آمریکا می‌توانند در انتخاب رئیس‌جمهورشان شرکت کنند، چون نتیجه انتخابات نه فقط بر آمریکا، بلکه بر بیشتر مسائل ریز و درشت جهان تاثیر خواهد داشت!
این گفته اولاند یک واقعیت جدی است بخصوص وقتی بدانیم کسی که آن را به زبان آورده خود رهبر یکی از پنج کشور پرقدرت جهان بود که همواره دنبال این بوده استقلال و فاصله‌اش با آمریکا را حفظ کند. حال حساسیت این انتخابات‌ها در زمان‌ها و مقاطع خاصی که نظام بین‌الملل در شرایط خاص و بر سر دو راهی‌های سرنوشت‌ساز است بسیار اهمیت بیشتری می‌یابد.  
برای اثبات این مهم فقط کافی است انتخابات سال 2000 آمریکا را یادآوری کرد جایی که جورج بوش پسر در نزدیک‌ترین انتخابات این کشور با کمک رای دادگاه ایالتی فلوریدا و تنها با فاصله 537 رای توانست رقیب دموکراتش «ال گور جونیور» را شکست دهد.
درست یکسال پس از این انتخابات (2001) جورج بوش به بهانه پاسخ به حملات تروریستی 11 سپتامبر به افغانستان و 3 سال بعد (2003) به بهانه داشتن تسلیحات کشتار جمعی به عراق حمله و لشکرکشی کرد. حملاتی که برای جهان و بخصوص خاورمیانه بسیار سرنوشت‌ساز بود و گفته می‌شود اگر ال گور رئیس‌جمهور بود محتملا آمریکا اقدام به لشکرکشی نمی‌کرد!
اما چرا آمریکا و انتخاباتس تا این میزان دارای اهمیت است؟
▫️هرچند آمریکا یک کشور تازه تاسیس است که در سال 1776 به استقلال دست یافت اما توانسته در سایه حاکمیت سیستم لیبرال دموکراسی چرخشی، نخبه‌گرا و حمایت از آزادی‌های فردی، ژئوپلتیک خاص، جغرافیای پهناور و غنی و دوری از اروپای درگیر بحران، خیلی زود به عنوان یک قدرت نوظهور سیاسی، اقتصادی و نظامی رشد کند.
▫️در هردو جنگ جهانی اول (1914-1918) و دوم جهانی (1939-1945) ورود ایالات متحده‌ی آمریکا، سرنوشت جنگ را به نفع متفقین تغییر داد.
▫️از سال 1945 تا 1990 به همراه شوروی آمریکا یکی از دو ابرقدرت بزرگ نظام دوقطبی جهان بود.
▫️با افول و سقوط اتحاد جماهیر شوروی و از 1991 تا امروز (2024) آمریکا تبدیل به قدرت برتر و بلامنازع در نظام بین‌الملل شده است و در زمینه ابعاد مختلف سخت و نرم قدرت اعم از سیاسی، فرهنگی، تکنولوژیک، اقتصادی و ... با فاصله زیاد قدرت اول جهان است.
▫️بطور مثال برآورد قدرت نظامی آمریکا از منظر داشتن تسلیحات استراتژیک و پیشرفته در سطحی است که گفته می‌شود اگر چنانچه در سه جبهه مختلف بطور همزمان با روسیه، چین و اتحادیه اروپا وارد جنگ شود، توان شکست دادن همه آنها را داراست.
▫️از نظر قدرت اقتصادی و سه شاخص مختلف از جمله تولید ناخالص داخلی «جی‌دی‌پی» سهم آمریکا به تنهایی بیش از 28.5% است، در شاخص ارزش سهام، بازار بورس آمریکا 61% ارزش را در جهان داراست و در جذب سرمایه‌گذاری خارجی 23.7% در سطح جهان را از آن خود دارد.
 صفحه ۱ از ۳ | تلگرام پشنگ


فارسی «اسپیک‌کردن» نسل زد چجوری اینجوری شد!؟
«حس آزادی و وایب پرواز می‌ده / من که آلردی در قرن بیستم غرق بودم / واقعاً کیوت! ...» لابد ادبیات روز بروز در حال عجیب و غریب‌تر شدن نسل جدید را شنیده‌اید، نیما نادی در فراتاب در گزارشی تحلیلی بدنبال پاسخ به این سوال است که چرا زبان فارسی که روزگاری در دریای کلمات عربی غرق شده بود حال به بختک کلمات انگلیسی دچار شده است؟
https://www.faratab.com/news/12615


Репост из: اردشیر پشنگ
یک نوامبر روز جهانی #کوبانی بر همه آزادی‌خواهان پیروز باد
هفته‌ها تحت محاصره داعش بود ابوبکر بغدادی رویای برپایی نماز پیروزی را داشت، رجب‌طیب اردوغان هم از سقوطش می‌گفت و مرزهایش را به‌روی دویست‌هزار نفر پناه‌جوی کُرد بسته بود، اما مقاومت جانانه مبارزان کُرد با شعار "مقاومت زندگی‌ است" با خروش جامعه جهانی "کوبانی تنها نیست" گره خورد تا رویای خلیفه کابوس شود!
تلگرام | اردشیر پشنگ


آنکارا و دمشق منبع مهمترین تهدیدها علیه آینده سیاسی کُردها در سوریه
دکتر ارشاد رشیدی‌رستمی در گفت‌وگو با فراتاب (خشایار بوربوری) از چالش‌های پیش‌روی کُردها در سوریه می‌گوید.

ترکیه تهدید دست اول برای ثبات سیاسی این منطقه می‌باشند و در دسته دوم دمشق به عنوان تهدید دوم این منطقه قابل تعریف است در دسته سوم تهدیدها برای کردها جریان‌های تکفیری و تروریستی داعش القاعده و...

واقعیت آن است کُردها در سوریه بعد از ۱۰ سال تداوم حکومت خودمدیریتی دموکراتیک توانسته‌اند با با همکاری و هم‌پیمانی با نیروهای غربی و به ویژه ناتو و آمریکایی‌ها با دشمنان اصلی غرب یعنی نیروهای تکفیری و رادیکال حاضر در سوریه بجنگند و نوعی اعتماد دو طرفه ایجاد شده است

کردها هرچند مبارزین خوبی بوده‌اند و تعداد زیادی قربانی داده‌اند اما واقعیت آن است که تحولات ژئوپلیتیک به وسیله قدرت‌های بزرگ و صاحب حق وتو یعنی آمریکا، فرانسه و روسیه تعیین می‌شود سه کشور اصلی که بیشترین تاثیر را سرنوشت کُردها در سوریه خواهند داشت.

متن کامل در لینک زیر
https://www.faratab.com/news/12609

Показано 20 последних публикаций.