اتحادیه کشورهای وارث تمدن ایرانی


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Новости и СМИ


پویش مردمی حمایت از تشکیل «اکوتا»
(اتحادیه کشورهای وارث تمدن ایرانی)
‌‌‏🇮🇷🇹🇯🇦🇫🇵🇰🇺🇿🇦🇿🇹🇲🇦🇲🇬🇪🇰🇬🇰🇿🇮🇶🇧🇭🇸🇾
@ekotaa
ارتباط با ادمین:
@Kheradmardi
هماهنگی تبلیغ و تبادل:
@K_r_Kheradmardi
اینستاگرام:
instagram.com/ekvta

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Новости и СМИ
Статистика
Фильтр публикаций


روزنامه جمهوری اسلامی: با حمایت از طالبان، پشتیبانی میلیون‌ها افغانستانی فارسی زبان را از دست دادیم

«در افغانستان، حدود ۴۰ درصد فارسی زبان داریم که هر روز شاهد سرکوب‌شدنشان به دست گروه تکفیری ـ تروریستی طالبان هستیم و ما به جای حمایت از آن‌ها، روابطمان با طالبان را گسترش می‌دهیم.»
متن کامل

کانال
✅ #اکوتا
#اتحادیه_کشورهای_وارث_تمدن_ایرانی
@Ekotaa
+


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔺🇮🇷ایرانی‌ها رکورد مصرف آنتی‌بیوتیک را شکستند

مینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی:

🔹 طبق آمار سازمان بهداشت جهانی بالاترین میزانِ مصرف آنتی‌بیوتیک متعلق به ایران است. این یک فاجعه است و برای ما پزشکان خجالت دارد.
تابناک

کانال
✅ #اکوتا
#اتحادیه_کشورهای_وارث_تمدن_ایرانی
@Ekotaa
+


🌍♦️🇦🇿 ترکیه مانع سفر رئیس اسرائیل به باکو شد

🔹 رسانه‌های جمهوری آذربایجان از قول یکی از منابع ارشد در وزارت امور خارجه این کشور متوجه شدند که ممنوعیت ورود هواپیمای اسحاق هرتزوگ، رئیس اسرائیل، به حریم هوایی ترکیه برای ورود به باکو دلیل اصلی لغو سفر وی و شرکت نکردن در نشست آب و هوایی ۲۰۲۴ است.
📝 انتخاب

کانال
✅ #اکوتا
#اتحادیه_کشورهای_وارث_تمدن_ایرانی
@Ekotaa
+


تلف شدن بیش از ۱۰۰۰ «فُک خزری»

🔹 وزارت کشاورزی قزاقستان می‌گوید، ۱۰۳۴ لاشه فک خزری در منطقه «مانگیستاو» از ۲۴ اکتبر تا ۱۳ نوامبر (حدود چهار روز پیش) در ساحل دریای خزر، کشف شده است.

🔸 کمیته شیلات قزاقستان بنا بر یافته‌های اولیه می‌گوید علت مرگ و میر فک‌ها می‌تواند بلایای طبیعی از جمله نشت گاز طبیعی به دلیل زمین‌لرزه باشد.

🔹 نتیجه گیری نهایی درباره علت مرگ و میر دسته جمعی فک‌های این منطقه دست‌کم سه تا چهار ماه طول می‌کشد.

#گزارش_کامل را اینجا بخوانید.
ایسنا

کانال
✅ #اکوتا
#اتحادیه_کشورهای_وارث_تمدن_ایرانی
@Ekotaa
+


🇮🇷🔘🇮🇷 یک پیشنهاد مفید مرتبط با فیلترینگ!

🔹 هزینه ساخت یک مدرسه ۶ کلاسه در مناطق محروم معادل۳میلیارد تومان است.

🔸 از طرفی به گفته وزیر ارتباطات و ضرغامی دو عضو شورای عالی فضای مجازی، گردش مالی خرید و فروش فیلترشکن حدود «۲۰هزار میلیارد تومان» است که به جیب فروشندگان #فیلترشکن می‌رود.
به بیان دیگر از محل درآمد حاصل از فروش فیلترشکن می‌توان حدود ۶۶۶۶ مدرسه ۶کلاسه برای تحصیل ۸۰۰.۰۰۰ دانش آموز در مناطق محروم احداث کرد.

حال که پزشکیان، [رئیس‌جمهور ایران] قادر نیست حتی با فشردن ساده یک دکمه، به پیش‌پا افتاده‌ترین وعده انتخاباتی خود عمل کند، برای پایان دادن به بازی بشکن نشکن قفل فیلترینگ و مردم را از این طریق سرکار گذاشتن، توصیه می‌کنم که دستور دهد هرچه زودتر یک مرکز رسمی فروش انحصاری فیلترشکن در وزارت ارتباطات دایر و درآمد حاصله صرف احداث مدرسه در مناطق محروم شود.

در این صورت مردمی که هر ماه ناچارند بخشی از درآمدشان را بابت خرید فیلترشکن بپردازند، حداقل مطمئن خواهند شد که مبلغ پرداختی، صرف یک امر خیر می‌شود و این قدر حرص نخواهند خورد!.
@alami_akbar
کانال
✅ #اکوتا
#اتحادیه_کشورهای_وارث_تمدن_ایرانی
@Ekotaa
+


💠 چند اظهار نظر شاردن درباره ایرانیان ژان شاردن درباره مردم ایران

🔹 «من هیچ ملتی را مؤدب‌تر از مردم ایران ندیده‌ام؛ زیرا ادب و نزاکت در میان ایرانیان ذاتی و فطری است. محال است از سوی ایرانیان با رنجش مواجه شوید. قوه تفکرشان سرزنده و الهام بخش است. ایرانیان از حافظه قوی و آزاد برخوردار هستند و با اشتیاق فراوان به سوی کسب علوم و فنون حرکت می‌کنند.»

🔖 شاردن در گزارشی دو خصیصه جالب درباره ایرانیان دوران صفویان گزارش کرده است:

🔸 «مردمان ایران در لباس پوشیدن هرگز از مد پیروی نمی‌کنند و زمان زیادی لازم است تا ایرانیان تغییری در پوشاک خود دهند. ایرانیان به واقع دوراندیش‌ترین افراد جوامع بشری اند.»

🔹 «به اعتقاد من در تمام دنیا هیچ ملتی در شناختن آب‌های زیرزمینی و بهره برداری از آن به اندازه ایرانیان مهارت ندارد.»
📝 فرارو

کانال
✅ #اکوتا
#اتحادیه_کشورهای_وارث_تمدن_ایرانی
@Ekotaa
+


💠 سفرنامه ژان شاردن؛ بهترین و دقیق‌ترین توصیف خارجی‌ها از ما ایرانیان

۱۶ نوامبر (برابر با ۲۶ آبان) سالروز تولد یکی از مشهورترین افراد جهان در عرصه مطالعات ایرانشناسی و خاورشناسی است.
شاردن اگرچه تاجر بود، به واسطه سفرهای دور و دراز خود به ایران عصر صفوی و مهم‌تر از همه نگارش سفرنامه‌ای مفصل در این باره به شهرت رسید.

سفرنامه شاردن به ایران به باور بسیاری از خاورشناسان یکی از غنی‌ترین منابع هم عصر در شناخت تاریخ اجتماعی ایران در دوره فرمانروایی سلسله صفویه است.

ژان شاردن نقشی کلیدی در آشنایی اروپاییان با ایران عصر صفوی ایفا کرد. آثار او هنوز هم به عنوان منابع ارزشمند در مطالعات تاریخی و ایران‌شناسی استفاده می‌شود.

🔹 سفرنامه شاردن به دلایل بسیاری یکی از مهم‌ترین کتاب‌های ایران‌شناسی جهان است:

۱. نشان دادن مولفه‌های هویت ایرانی
شاردن در سفرنامه‌اش تلاش کرد بدون پیش داوری درباره مردمان ایران بنویسد. او در این دوران مذهب شیعه را جدی‌ترین مؤلفه هویت در ایران و عامل اتحاد مردمان با حکومت صفویه می‌دانست.

۲. نوشتن درباره گذشته تاریخی ایران
۳. اشاره به زندگی روزمره
فرارو

کانال
✅ #اکوتا
@Ekotaa
+


روزنامه جمهوری اسلامی: به خاطر حمایت مسئولان کشور از طالبان ، پشتیبانی میلیون ها افغانستانی فارسی زبان را از دست دادیم

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:
ایران که با 16 کشور هم‌مرز است، به همین تعداد عقبه مردمی در خارج از مرزهای خود دارد. این، یک قدرت بالقوه است که اگر به فعلیت درآید یکی از قوی‌ترین اهرم‌های تأمین امنیت ملی کشورمان خواهد بود و اگر از دست برود، می‌تواند به ابزاری در دست دشمنان برای ناامن کردن ایران و ایجاد تهدیدهای غیرقابل پیش‌بینی و تصور تبدیل شود.

فارسی‌زبان‌ها، شیعیان، علاقمندان به فرهنگ و سنت ایرانی و طرفداران آرمان‌ها و اصول انقلابی و ارزشی مورد نظر ایران اعم از سنی و شیعه در کشورهای همجوار ما فراوانند. در هر یک از کشورهای هم‌مرز ایران، یک یا چند بخش از این مجموعه را می‌توان یافت و در بعضی از این کشورها تمام یا اکثر این مؤلفه‌ها وجود دارند.
در جمهوری آذربایجان، تاجیکستان، افغانستان، پاکستان و عراق، بیشترین عقبه را داریم.

هر چند برخورداری از این مؤلفه‌ها مهم است ولی حفاظت از آنها مهم‌تر است. برای این که بتوانیم از این همه امکانات انسانی در کشورهای همجوار استفاده کنیم قبل از هر چیز باید به این ثروت خدادادی بسیار ارزشمند توجه عمیق نمائیم. کسانی که دارائی‌های خود را بشناسند و از اهمیت آنها باخبر باشند می‌توانند برای حفاظت از آنها اقدام کنند.

متأسفانه چشم و گوشی که این دارائی‌ها را ببیند و درباره آن شنیدنی‌ها را بشنود در کشور ما وجود ندارد و اگر دارد، در مرحله بعدی که حفاظت از این دارائی‌ها باشد بشدت دچار مشکل هستیم.

مردم جمهوری آذربایجان، یکپارچه دلباخته ایران بودند و هنوز هم به میزان بالائی هستند ولی برای حفاظت از این ثروت بی‌نظیر کاری نکردیم بطوری که رژیم صهیونیستی و آمریکا و سرانگشتانش برای غارت فرهنگ و باورهای این مردم هر کاری خواستند کردند و این عقبه امنیتی ما به یکی از ناامن‌ترین پایگاه‌ها تبدیل شد.
در تاجیکستان، حداقل 10 میلیون فارسی‌زبان زندگی می‌کنند ولی ما برای تقویت پیوندی که از این طریق با آنها داریم قدمی برنداشته‌ایم.
در افغانستان، حدود 40 درصد فارسی‌زبان داریم که هر روز شاهد سرکوب‌ شدنشان به دست گروه تکفیری-تروریستی طالبان هستیم و ما به جای حمایت از آنها روابطمان با طالبان را گسترش می‌دهیم.
در هیچیک از این کشورها بهیچوجه خواهان جنگ نیستیم. جنگ، مطلوب دشمنان ماست و در افغانستان نیز روی کار آوردن طالبان توسط آمریکا با هدف به راه انداختن جنگ با ما بود ولی اینکه بنشینیم و نظاره‌گر سرکوب هزاره‌ها و سایر فارسی‌زبان‌ها به دست این گروه بدسابقه باشیم، با حفاظت از عقبه امنیتی ایران منافات دارد.
ما باید از راه‌های مسالمت‌آمیز و توسل به ابزارهای قانونی و سیاسی از 14 میلیون فارسی‌زبان در برابر سلطه غیرقانونی پشتون‌ها حمایت کنیم و اجازه ندهیم طالبان در طرح پشتون‌سازی افغانستان به موفقیت برسد.

ما می‌توانیم بدون اینکه کم‌ترین هزینه‌ای متحمل شویم و بدون اینکه وارد درگیری با دیگران شویم عقبه‌های خود در تمام کشورهای همجوار را حفظ و تقویت کنیم. رسیدن به این هدف، نیازمند تدبیر مبتنی بر تحکیم روابط با مردمی است که با ما علائق مشترک دارند.

شوربختانه باید اعتراف کنیم ما به جای این تدبیر، با انتخاب‌های نادرست درصدد ناامید کردن همان مردمی برآمده‌ایم که می‌توانند پایه مهمی برای تأمین امنیت ملی کشورمان در جغرافیای فرامرزی ما شوند.

ریچارد بنت، گزارشگر سازمان ملل گفته «هزاره‌ها در افغانستان با خشونت داعش و طالبان مواجهند» ولی ما که قرن‌های متمادی با هزاره‌ها بیشترین تعامل را داشتیم، امروز که روز غربت و شلاق خوردن هزاره‌ها به دست کینه‌توزترین دشمنان مشترکمان است از آنها حمایت نمی‌کنیم. زنگ خطری که امروز در مرزهای شرقی ما به صدا درآمده، آینده تهدیدآمیزی را به ما گوشزد می‌کند. ما چرا راضی می‌شویم عقبه‌های امنیتی کشورمان را از دست بدهیم؟

کانال
✅ #اکوتا
#اتحادیه_کشورهای_وارث_تمدن_ایرانی
@Ekotaa
+


کشف بقایای ۷۵۰۰ ساله در غرب ایران

در کاوش‌های فصل سوم قشلاق مُهر‌های مسطح و نخستین مُهر استوانه‌ای به دست آمده است که نشان‌دهنده نظام مالکیت و شبکه محلی نظام مبادلاتی است، مُهر‌های قشلاق نشانگر نوعی رتبه‌بندی اجتماعی (مالکیت‌های فردی و ظهور طبقه اشرافی) است و ظهور اولیه پیچیدگی‌های اجتماعی و اقتصادی را نشان می‌دهد.
متن کامل

کانال
✅ #اکوتا
#اتحادیه_کشورهای_وارث_تمدن_ایرانی
@Ekotaa
+


🔺تهران چهارمین شهر آلوده دنیا شد

🔹بنا به گزارش وب‌سایت IQAIR که به وضعیت آلودگی شهرهای جهان نظارت می‌کند تهران پس از لاهور، دهلی و لاکا در رتبه چهارم آلوده‌ترین شهرهای جهان قرار دارد.

🔹پس از تهران، بمبئی و جاکارتای اندونزی در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

🔹وب‌سایت IQAir با استفاده از فناوری‌های پیشرفته نظارتی، آلودگی هوا را اندازه‌گیری کرده و داده‌های دقیق و لحظه‌ای ارائه می‌دهد.

تابناک

کانال
✅ #اکوتا
#اتحادیه_کشورهای_وارث_تمدن_ایرانی
@Ekotaa
+


۴۵ هزارمیلیاردتومان پول فیلترشکن به جیب چه کسانی رفته؟

هرچه به زمان رفع فیلترینگ نزدیک‌تر می‌شویم، ابعاد فساد خوابیده پشت این سیاست و زیان‌های ناشی از آن بیشتر آشکار می‌شود و مخالفان نیز چهره واقعی خود را آشکارتر می‌کنند و بدون اینکه حتی یک استدلال کوچک در دفاع از این سیاست نابخردانه ارائه کنند، همچنان بر مخالفت با رفع آن تاکید دارند.
متن کامل

کانال
✅ #اکوتا
#اتحادیه_کشورهای_وارث_تمدن_ایرانی
@Ekotaa
+


۳۸ هزار متر بافت تاریخی امامزاده می‌‏شود؟

محله امامزاده یحیی (ع) تهران در آستانه اجرای یک طرح توسعه‌ای جدید است که خود سازمان نوسازی برای بهبود محله این طرح را ارائه داده است، اما هنوز میراث فرهنگی تهران و شهرداری منطقه آن را بررسی نکرده است؛ طرحی که به‌واسطه آن حدود ۳۸ هزار مترمربع از دل بافت تاریخی تهران تغییر ماهیت و کاربری داده و به بخشی از امامزاده یحیی تبدیل می‌شود.
متن کامل

کانال
✅ #اکوتا
#اتحادیه_کشورهای_وارث_تمدن_ایرانی
@Ekotaa
+


🇦🇿 لغو شرکت رئیس اسرائیل در کنفرانس آب و هوا در باکو

🔹 منابع اسرائیلی از لغو مشارکت رئیس این رژیم در کنفرانس آب و هوا در جمهوری آذربایجان خبر دادند.

📝 انتخاب

کانال
✅ #اکوتا
#اتحادیه_کشورهای_وارث_تمدن_ایرانی
@Ekotaa
+


🇦🇫♦️ طالبان: ایجاد کمربند امنیتی در اطراف افغانستان غیرضروری است

🔹 طالبان در واکنش به نگرانی‌های برخی کشورهای منطقه درباره تهدیدات احتمالی از خاک افغانستان، گفت: نیازی به طرح ایجاد کمربند امنیتی در اطراف کشور ما وجود ندارد.
انتخاب

کانال
✅ #اکوتا
#اتحادیه_کشورهای_وارث_تمدن_ایرانی
@Ekotaa
+


سانسور دختر خردسال روی جلد پوشک!

سانسور و پوشاندن تصویر کودک در یک برند پوشک توجه بسیاری را در فضای مجازی به خود جلب کرده است. پیش از این با انواع مختلفی از ممیزی و سانسور مواجه بوده‌ایم، اما به نظر می‌رسد پوشاندن پای کودک فصل جدیدی در سیاست‌های فرهنگی باشد. مشخص نیست در ذهن تصمیم‌گیرندگان چه می‌گذشته و درباره تاثیر عکس کودک بر افکار عمومی چه تصوری داشته‌اند.

کانال
✅ #اکوتا
#اتحادیه_کشورهای_وارث_تمدن_ایرانی
@Ekotaa
+


رازها و دروغ‌های جزایر سه‌گانه ایران / بریتانیا چطور جزایر را به یغما برد / هدیه‌ قلابی به شیخ نشینان شارجه که جرم‌شان دزدی دریایی بود / بریتانیا چطور مدام دروغ می‌گفت؟

حسن ظهوری*
ماجرای جزایر سه‌گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی، روایتی طولانی از دسیسه‌های استعماری، جعل تاریخ و ادعاهای بی‌اساس است. این جزایر که از دیرباز بخشی جدایی‌ناپذیر از خاک ایران بوده‌اند، بارها مورد طمع قدرت‌های خارجی قرار گرفته‌اند و امروز نیز مورد ادعای امارات متحده عربی هستند.

تاریخ نشان می‌دهد که جزایر سه‌گانه از ۲۵۰۰ سال پیش و از دوران هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان در حاکمیت ایران بوده‌اند. با ورود اسلام و قدرت گرفتن استعمارگرانی مانند پرتغالی‌ها، این جزایر برای مدتی از کنترل ایران خارج می‌شوند، اما صفویان بار دیگر حاکمیت ایران بر این جزایر را بازمی‌گردانند. با مرگ نادرشاه، قبایل عرب بخش‌هایی از جزایر خلیج فارس را تصرف می‌کنند، اما کریم‌خان زند بار دیگر آن‌ها را عقب می‌راند.

در دوره قاجار، قبیله قاسمی موفق به کسب حاکمیت بندرلنگه و توابع آن، از جمله جزایر سه‌گانه، می‌شود. در همین دوران، بریتانیا با سوءاستفاده از درگیری‌های ایران در جنگ هرات و تضعیف قوای نظامی کشور، به خلیج فارس لشکرکشی کرده و جزایر سه‌گانه را اشغال می‌کند. این در حالی است که بریتانیا پیش‌تر در عهدنامه‌های مجمل و مفصل (۱۸۰۸ و ۱۸۱۲) حاکمیت ایران بر خلیج فارس و جزایر آن را به رسمیت شناخته بود.
* عصر ایران (متن کامل + فیلم)


کانال
✅ #اکوتا
#اتحادیه_کشورهای_وارث_تمدن_ایرانی
@Ekotaa
+


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
برگزاری جشن خاونکار، بزرگترین مراسم پیروان آیین یارسان

جشن خاونکار یا عید یاران، مهم‌ترین مراسم مذهبی پیروان آیین یارسان، از ۲۳ تا ۲۶ آبان در زیارتگاه پیرموسی در کرندغرب استان کرمانشاه برگزار می‌شود.

این جشن سه روزه که به عنوان نماد اتحاد و ایمان میان پیروان آیین یارسان شناخته می‌شود، با نذر خروس و انار و پخش نان‌های سنتی به نام‌های «گِرده» و «کولیره» همراه است.

پیروان آیین یاری این مراسم را فرصتی برای همبستگی و ارج نهادن به اعتقادات خود می‌دانند و آن را یکی از اصلی‌ترین مناسبت‌های مذهبی خود به شمار می‌آورند.

این جشن، علاوه بر سویه‌های آیینی، جنبه‌ای فرهنگی و تاریخی نیز برای مردم این منطقه دارد.
منبع: فرارو

پ ن: یارسان نام آیینی است عرفانی که در سده هفتم هجری بنیان گذاشته شد.
طبق کلام سرانجام (کلامِ خزانه یا دیوانِ گُورا که کتاب مقدس اهل حق یا یارسانی هاست)، آیین اهل حق از روز ازل وجود داشته و تعلیماتش به صورت سِر نزد انبیا و اولیا بوده و در هر دوران به گروه معدودی از یاران محرم منتقل شده‌ تا این که در قرن هفتم هجری، سلطان اسحاق آن اسرار ازلی را به صورت قانون به یارانش ابلاغ کرد.

✅ #اکوتا
@Ekotaa


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🇮🇷🌐 طعنه جنسی - سیاسی لاریجانی به نتانیاهو

🔹 علی لاریجانی در جریان سفر به لبنان در گفت و گو با المیادین درباره رفتار نتانیاهو گفت: «آنها برنامه‌های زیادی داشتند؛ اما تاکنون نتانیاهو به آمریکایی‌ها تکیه کرده است. می‌گوید که آرزوهایش تحقق خواهند یافت؛ اما او هیچ چیز نیست. به قول مثل ایرانی "می‌خواهد با تجهیزات دیگری داماد شود!"».

🔸 این موضوع با خندۀ مجری شد و گفت در عربی هم مثل مشابهی داریم که الان نمی‌گویم.

🔖 آنچه گذشت را با زیرنویس اختصاصی تابناک می‌بینید.

کانال
✅ #اکوتا
#اتحادیه_کشورهای_وارث_تمدن_ایرانی
@Ekotaa
+


به بهانه سالروز تولد ژان شاردن
سفرنامه ژان شاردن؛ بهترین و دقیق‌ترین توصیف خارجی‌ها از ما ایرانیان

سفرنامه شاردن را یکی از دقیق‌ترین و واقع بینانه‌ترین توصیف‌های اروپائیان از ایرانیان میدانند که تاکنون به نگارش درامده است. شاردن تاجر و سیاح فرانسوی بود که در زمان شاه عباس دوم صفوی به ایران آمد و شرح مشاهدات خود را در سفرنامه‌ای ۱۰ جلدی به ثبت رساند که بار‌ها و بار‌ها ارزش خواندن دارد.
متن کامل

کانال
✅ #اکوتا
#اتحادیه_کشورهای_وارث_تمدن_ایرانی
@Ekotaa
+


قیمت افغانی از دلار و یورو جلو زد

قیمت افغانی امروز شنبه ۲۶ آبان در بازار آزاد تا حوالی ظهر به هزار و ۱۴ تومان رسید. هر افغانی نهایتا هزار و ۱۵ تومان و دست‌کم هزار و سه تومان معامله شد که همان نرخ هزار و ۱۴ تومانی از رشد ۱۰ تومانی درمقایسه با پنجشنبه هفته قبل حکایت دارد.
متن کامل

کانال
✅ #اکوتا
#اتحادیه_کشورهای_وارث_تمدن_ایرانی
@Ekotaa
+

Показано 20 последних публикаций.