دکتر نعمت الله فاضلی


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


کانال اینستاگرام دکتر نعمت الله فاضلی
www.instagram.com/DrNematallahFazeli

ارتباط با ادمین:
@mziyachi

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


✅ تازگی کتاب "نوروز نو" را منتشر کرده ام تا نشان دهم چگونه و چرا می توان از آیین ملی و فراگیر نوروز الگویی برای توسعه در زمینه های گوناگون اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و همچنین توسعه فردی ساخت.

🔻نوروز نو روایتی است از الگوی "توسعه شاد". پیشنهاد و دعوتی دارم از حامیان و دلسوزان توسعه ایران. ده درصد حق التالیف این اثر را بخشیده ام تا به موسسات خیریه داده شود. پیشنهادم این است که سازمان ها و شرکت های خصوصی و دولتی بیایند امسال بجای سررسید کتاب "نوروز نو" را در بسته عیدی برای کارکنان شان بگیرند و بگذارند.

🔻با این کار هم توسعه کتابخوانی کمک کرده اید، هم به خیریه ها و هم به نوروز که در خدمت توسعه کشور قرار گیرد. علاوه بر این، ناشر هم تخفیف های زیادی می دهد. این کتاب ۱۹۱ صفحه با جلدی زیباست.

✅ نوروز نو، طرحی برای ایران و ساختن آن به دستان تک تک شماست.

🔻نوروز تنها برای خوش گذرانی نیست و می تواند در خدمت آرمان بزرگ توسعه همه جانبه کشور باشد. "نوروز نو" بیان دانستنی های مکرر درباب تاریخ و اسطوره های این جشن نیست، بلکه تفسیری خلاقانه با نثری ساده و انگیزشی از آیین نوروز است تا پیوندهای آن با زندگی فردی و جمعی امروز ایران و مساله هایش را نشان دهد. نوروز را می توان فرصتی خلاقانه و جمعی برای مواجهه با بحران های زیست محیطی، فقر، نابرابری، تبعیض، خشونت، بحران آموزش و بسیاری چالش های بزرگ دیگر قرار داد.

✅ در نوروز نو اینها را نشان داده ام. امیدوارم با همت و همراهی و همکاری ایران دوستان عزیز "نوروز نو" به طور فراگیر خوانده شود و گامی در مسیر بهبود زندگی مردمان بزرگ ایران باشد.

🔻سفارش کتاب:

https://hamrokh.com/kala/nowruz-e-no/


📝 نوروز و طرحی برای ایران

🔻نعمت الله فاضلی، 18 دی 1403

✅ رومن گری در  رمان "زندگی پیش رو" عبارت عمیق و ماندگاری دارد. او می نویسد: "با کلمات می شود هر کاری کرد، بی آن که کسی را به کشتن بدهیم". مخاطب اصلی این سخن رومن گری من و همه نویسندگان است، چه ما با این باور می نویسیم که بدون کشتن و اعمال خشونت، و حتی برای جلوگیری از خشونت، می توانیم به کمک کلمات کارهای بزرگ انجام دهیم و انجام کارهای بزرگ را ممکن سازیم. ما مولاناوار به "کرامات کلمات" باور داریم.

🔻می توان کلمه نوروز را هم به شیوه ای نو خواند و روایتی تازه از آن آفرید تا در خدمت آبادی و آزادی و آبادانی ایران باشد.


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
📚 در ستایش کتاب «مذهب عشق» اثر محمدحسین پاپلی یزدی


📝 گزارش مکتوب گفتگو با دکتر نعمت الله فاضلی با موضوع

🔻سیاست شادی و زیبایی شناسی

🔹خبرگزاری جماران، 7 دی ماه 1403

✅ گفتمان سیاست فرهنگی رسمی بر پایه‌ای استوار شده که دائما در درون جامعه تنش ایجاد می‌کند، عمده این تنش‌ها حول دو محور هنر و شادی است. در زمینه شادی، هر گاه مردم در حوزه عمومی و مناسب‌هایی از جمله چهارشنبه‌سوری، سیزده‌به‌در، یلدا و... ابراز شادی کنند، این موضوع تبدیل به مسأله‌ای بزرگ برای حکومت می‌شود و با این استدلال که شادی‌ها از قواعد شرعی تخطی فراتر می‌رود، حکومت اقدام به برخورد با مردم می‌کند.

✅ حکومت باید در یک جایی به این نتیجه برسد که عقلا و اخلاقا نمی‌توان برای اعمال حکمرانی فرهنگی، این طور تنگ‌نظرانه با شادی‌های عمومی برخورد کرد. شادی عمومی که در خیابان‌ها، دانشگاه‌، مدارس و... رخ می‌دهد، عرصه‌ای است برای ابراز وجود، با هم بودن جمعی و تأمین نیازهای عاطفی اجتماعی. حکومت عملا به این بهانه که شادی‌های جمعی خلاف شرع است، تنگنای فرهنگی به وجود آورده و باعث شده مردم فکر کنند در حوزه عمومی فقط مجاز به سوگواری هستند.

🔻متن کامل گزارش:

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1654008


📚 انتشار کتاب نوروز نو؛ نگاهی اندیشه‌ورزانه به نوروز امروز

🔸نوشته دکتر_نعمت_الله_فاضلی
🔻انتشارات همرخ
🔸قیمت جلد شومیز: ۲۷۰ هزار تومان
🔸قیمت جلد سخت: ۳۹۰ هزار تومان

نوروزِ نو روایتی امروزی درباب گسترده‌ترین، دیرپاترین، جهانی‌ترین و انسانی‌ترین جشن ایرانی است. نوروزِ نو روایتی فرارشته‌ای است از فرهنگِ شادمانی، گفتگویی، تعاملی، مشارکتی، خلاق و سازندهٔ ایرانی.

🔻سفارش کتاب:

🛒 https://hamrokh.com/kala/nowruz-e-no/


🔻این مذهب عشق را مولانا و مولاناها قرن هاست بنیان نهاده اند. راه نجات بشریت، عاقبت همین است. هر چند این راه چنان پیچیده و دشوار و صعب العبور است که دور از دسترس و ناممکن می نماید.

ملت عشق از همه دین ها جداست
عاشقان را ملت و مذهب خداست


📝مذهب عشق

🔻نعمت الله فاضلی، 10 دی 1403

✅ در جامعه ای که زردشتی ها، یهودی ها و مسلمانان کنار هم زندگی می کنند و تفاوت های فاحش دینی دارند و در عین حال وارث سنت های سخت کیشانه اند آیا می توان با صلح و صفا و دوستی زندگی جمعی همکارانه و همدلانه و صلح آمیز داشت؟ اگر آری، چگونه؟

✅ این پرسش را در تصویری بزرگ تر طرح کنیم. آیا می توان صلح را در جامعه ای چند فرهنگی برقرار کرد؟

🔻پاپلی یزدی می گوید بله. بله مومنان دین ها می توانند کنار هم باشند و زیست مومنانه کنند و به جان هم نیفتند. چگونه؟ چگونه می توان آب و آتش را کنار هم گذاشت؟ پاپلی می گوید اگر مذهب عشق مذهب مردم باشد، مذهبی که مولانا و حافظ و نظامی و شاعران بزرگ پیامبران آنند، می توان همزیستی هم داشت. این مذهبی است که همه چیزهای سخت را دود می کند و به هوا می فرستد.

🔻در جهانی که مسلمانان و یهودی ها و مسیحی ها به جان هم افتاده اند، چه سخت محتاج مذهب عشق هستیم. این "مذهب صلح" است. بگذارید قصه اش را برای تان بگویم. قصه ای که راوی آن جغرافیدان، انسان شناس و نویسنده ای بزرگ ایرانی است.

✅ کتاب "مذهب عشق" شاهکاری است به قلم نابغه جغرافیا و نویسنده بزرگ ایران استاد محمدحسین پاپلی یزدی که در ۱۳۹۸ چاپ شد و تاکنون ۱۴ نوبت تجدید چاپ شده است.

🔻در این روزهای سرد زمستانی دی ماه آن را خواندم و گرم شدم. اگر تاکنون آن را نخوانده اید، تردید نکنید و بخواندیش.

✅رمان مردمنگارانه ای است از ایران دهه  های نخست سده چهاردهم و حوالی دهه ی ۱۳۲۰ و جنگ جهانی دوم. قصه عشق است، عشق آذردخت، دختری زردشتی و الیاس، پسری یهودی. این دو یزدی اند که در جامعه ای مسلمان و به غایت سنتی زندگی می کنند.

🔻پاپلی  یزدی مردم نگارانه و انسان شناسانه روایتی از لایه های آشکار و پنهان فرهنگ ایرانی ارایه می کند. در حقیقت "مذهب عشق" پژوهشی ژرفانگر  از عمیق ترین ظرفیت ها و چالش های فرهنگ ایرانی است که به زبان گیرا و خوش خوان و اثرگذار روایت شده است.

🔻پاپلی مثل "شازده حمام" این کتاب را هم به سبک خاطره نویسی و براساس تجربه زیسته اش می نویسد و روایتی واقع گرا از عرف ها و سنت ها و تحولات فرهنگ ایرانی خلق می کند.کتاب ۴۷۷ صفحه قطع وزیری است. اما خلاصه اش را می گویم.

✅الیاس یهودی و آذردخت  زردشتی از کودکی در محله ای با هم آشنا و هم بازی شدند و کودکانه با هم مسابقه دویدن می دادند.  در محله شان "آتشکده گوهر شب چراغ زردشتی ها، کنیسه الیاهو هناوی یهودی ها و پنجره پیر مراد مسلمان ها  همه در یک ساختمان کوچک بودند. قبرستان مسلمان ها و یهودی ها کنار هم بود". آذردخت نوه دختری ارباب جم، بزرگ زردشتیان یزد بود. الیاس هم نوه ملا یحزقل، روحانی و خاخام هشتاد ساله یهودی ها بود که سخت پایبند دین و سنت هایش بود.

🔻آذردخت و الیاس در مدرسه اتحاد در ۱۳۰۷ ثبت نام کردند و در کلاس کنار هم می نشستند. ملا مهدی هم روحانی بزرگ مسمانان بود و با ارباب جم اداره امورات محله را عهده دار بودند. آذردخت و الیاس دو نوجوان لیلی و مجنون وار به مرور دلداه و شیدای هم شدند، عشقی که تمام زندگی آنها را شکل داد و سرشت و سرنوشت آنها شد.

🔻اما تمام زمین و زمان بسیج شده بودند تا این دو به هم نرسند. ازدواج زردشتی و یهودی از نظر دینی با هم مطلقا ممنوع و ناممکن بود‌. آن هم نوه ارباب جم و ملایحزقل. ملا مهدی و مسلمانان هم این ازدواج را مطلقا نادرست می دانستند.

🔻ارباب جم آذردخت نوه اش را به هند فرستاد تا از دسترس الیاس دور باشد و کم کم عشق او را فراموش کند. آذردخت در هند به موفقیت های تجاری عظیم رسید و در لندن کمپانی عظیم تجاری ساخت، اما عشقش به الیاس هر روز آتشین تر شد. با تلگراف با الیاس مدام تماس داشت.

🔻جنگ جهانی دوم شعله ور شده بود و الیاس تصمیم گرفت از راه لهستان به لندن برود. در لهستان اسیر آلمانی ها و افسران اس اس شد. بلاهای عظیم بر سرش آمد. اما نیروی عشق او را زنده نگهداشت هر چند یک پا و سه انگشت دستش را هم از دست داد. این بخش داستان تداعی گر دکتر فرانکل و کتاب در جستجوی معنای اوست.

🔻عاقبت آذردخت و الیاس بهم رسیدند و ازدواج کردند و ۵۶ سال با هم زیستند و چهار فرزند آوردند.

✅حماسه عشق که پاپلی روایت کرده است حماسه باشکوهی است که چیزی بسیار بیش از روایتی روان شناختی از تجربه عاشقی است. پاپلی این حماسه عظیم را روایت می کند تا درستی این نظریه مولانا را نشان دهد که:

گر که می خواهی شقاوت کم شود
جهد کن تا عشق افزون تر شود

🔻"آذردخت گفت: خدا بیامرزد مادر بزرگم را. او بارها می گفت: هر کس دین خود، ولی همه با هم زندگی کنیم."

✅ این پیام پاپلی و حماسه عشق اوست برای ما و همه بشریت. " ... در مذهب عشق، عاشقی کار صفا، صمیمیت، گذشت و ایثار است"


👥 سخنرانی دکتر نعمت الله فاضلی درباره دو کتاب

🔻مساله مدرسه و الفبای زندگی

✅ زمان: چهارشنبه، 5 دی 1403، ساعت 18

✅ اهواز، مرکز تجاری خلیج فارس، شهر کتاب اهواز




📝 یلدا و پادشاه فصل ها

🔻نعمت الله فاضلی، سی آذر 1403

✅ یلدا شب تولد زمستان، پادشاه فصل ها در ایران است. جان های مان در زمستان سرد با یلدا گرم و گرم تر می شود. یلدا در آغاز زمستان، نوید و نیروی رهایی بخش از سردی و سرما و سوز است.

🔻چگونه؟  چگونه جشن یلدا چنین نیرو و نویدی می شود؟ روشن است. یلدا یادآور و یاداورنده فرهنگ "یادگیری" و "یاریگری" و "یادآوری" است. همین بوده است که زمستان را پادشاه فصل می نامیدند و هست.

✅ یلدا یادگیری است، یادگیری از راه با هم و کنار هم بودن و همصحبتی؛ یادگیری آشتی و صلح. یادگیری درس های زندگی؛ یادگیری تاریخ، اسطوره ها، یادگیری ارزش های انسانی و ایرانی که هزاران سال مردمان این سرزمین را فارغ از دین، مذهب، قومیت و جنسیت و محلیت کنار هم نگهداشته است.

✅ یلدا یاریگری است، یاریگری آنها که پیرتر، بیمار، تنها، زندانی، محروم، مطرود، فرودست، فقیر، حاشیه رانده، دربه در و خانه بدوش شده اند. یاریگری آنها که با برچسب های سیاسی و ایدیولوژیک از حقوق انسانی شان محروم شده اند. یا به دلیل سیاست های غلط، فساد، استبداد و ... از حداقل زندگی انسانی محروم مانده اند.

🔻یلدا جشن یاریگری است تا به یاری هم و دل های هم بشتابیم. یلدا جشن مهربانی، نرم خویی، بخشش، گذشت، نوعدوستی، رفتن به سراغ هم و به سراغ دل های زخمی و زجر دیده و زجر دیدگان است.

✅ یلدا جشن "یادآوری" است. یادآوری ارزش ها و بینش هایی که فردوسی، خیام، حافظ، نظامی و سعدی و دیگر قله های روشنی بخش فرهنگ ایرانی یادآور و راوی و پاسدار آنها بودند و هستند.

✅یلدا جشن خوانایی و نویسایی است. خواندن و نوشتن فرهنگ و تاریخ و ارزش های ایرانی.

✅ این سال ها "شب یلدا"، به شب ها و روزها گسترش یافته است. امید آن که روزی آید که بسان گذشتگان هر روز ما عید و جشن باشد. و این البته ممکن و میسر نمی شود الا این که هر شهروند ایرانی بخواهد و بکوشد تا یادگیری، یاریگری و یادآوری را ترویج کند و خود نیز یادگیرنده، یاریگر و یادآور باشد. زمستان این گونه پادشاه فصل ها می شود.

🔻یلدا ما را به نوروز می برد و نویدبخش جشن های نوروزی است. در یلدا از نوروز بگوییم و از جشن و از روز و روزگار نو. از یادگیری و یاریگری و یادآوری بگوییم و در آنها بکوشیم و بجوشیم.

🌸🌸 یلداتان خجسته و دل هاتان شاد و زمستان تان شاه فصل ها باد.


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
📹 فایل تصویری نشست


🎵 فایل صوتی سخنرانی دکتر نعمت‌اله فاضلی با عنوان

🔻خوانایی و نویسایی بعنوان قابلیت وجودی🔻

🔻نشست سالانه گروه سنجاق‌قفلی🔻

🔹24 آبان 1403، حجم فایل: 8.33، زمان: 36 دقیقه

✅ خوانایی و نویسایی ظرفیت های انسانی هستند نه مهارت.

🔻خواندن و نوشتن را نباید به سرگرمی و لذت تقلیل داد، چراکه خوانایی و نویسایی ضرورت های وجودی انسان هستند.

✅ ترویج خوانایی و نویسایی کاری برای همدلی، همزبانی و خلق با هم بودن است.


📝 اشک روان مولانا

🔻نعمت الله فاضلی

✅شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ است و قونیه هستم، در جوار مرقد حضرت مولانا. در بالای در ورودی حرم مولانا این شعر جامی نصب است:

🔻کعبه العشاق باشد این مقام، هر که ناقص آمد اینجا شد تمام

✅ در جلو حرم از یکی از مریدان مولانا که اهل بریتانیا بود و لباس صوفیانه به تن داشت و خیرات پخش می کرد، پرسیدم چرا مرید مولاناست؟
گفت به خاطر این شعر او:

🔻گر که می خواهی شقاوت کم شود، جهد کن تا عشق افزون تر شود

✅ گفتم برداشت تان از این شعر چیست؟

🔻گفت مولانا درد دیگران داشت و زمانه او زمانه مغولان و شقاوت بود. مولانا می کوشید دل ها را نرم و به هم نزدیک کند و از شقاوت و ستم بکاهد.

🔻پرسیدم جناب شیخ چطور دردمندی مولانا را فهمیدی؟ گفت از زندگی و سخنانش. مثالی زد و این شعر مولانا را خواند:

🔻هر کجا آب روان، سبزه بود/ هر کجا اشک دوان، رحمت شود

🔻و گفت اشک روان استعاره ای است از دلسوز و غمخوار هستی و دیگران بودن. درد مولانا دیگرستیزی انسان هاست.

✅ شیخ فرهیخته ای بود و مثنوی را به زیبایی به زبان فارسی می خواند. عمامه و کلاه مخصوص صوفیان داشت و لحن و صورتی مهربان.


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔻 وضعیت پیچیدگی و معنای زندگی در ایران.

🔷 بخشی از مستند معنا؛ گفتگوی حسین جمالی پور با دکتر نعمت الله فاضلی

🆔
@philosophy_thinking


🎵فایل صوتی سخنرانی دکتر نعمت الله فاضلی در نشست

🔻کارها و زندگی ها (کتاب مساله مدرسه)🔻

🔹 12 آذر 1403

🔹 حجم فایل: 25MB، زمان: 110 دقیقه

✅ مهمترین کامیابی برای محقق دانشگاهی ابداع و برساختن هویت خودش است.

🔻قلمروهای پژوهشی بخشی از ما و زندگی ما هستند.

🔻ابداع خویشتن، و اعتماد و توجه به علایق خود مهمترین جنبه از برساختن هویت دانشگاهی هستند.

https://t.me/AnthroBibliography


🎵فایل صوتی سخنرانی دکتر نعمت الله فاضلی با عنوان

🔶 صلح و زندگی روزمره

🔻 ۲۸ شهریور ۱۴۰۳، خانه اندیشمندان علوم انسانی،

🔻حجم فایل:23.3MB، زمان: 100 دقیقه

✅ صلح معمولا در ارتباط با زندگی روزمره فهم نمی‌شود، بلکه در ارتباط با نخبگان یا روابط بین المللی درک می شود.

🔻اما موقعیت های های ناصلح از درون تجربه روزمره بیرون می آیند. زندگی روزمره از یک طرف عرصه ملال، نارضایتی، و بهره کشی است؛ و از طرف دیگر عرصه مقاومت در برابر سرکوب، خلاقیت و گفتگو.

🔻فضاهای زندگی روزمره، مکان های فراغتی و تفریحی ، زبان زندگی روزمره، زبان بدن و همچنین وضعیت رفاه و امنیت زنان و کودکان و اقلیت ها و طبقات حاشیه ای نشان دهنده میزان صلح در زندگی روزمره هستند.


📚 معرفی کتاب:

🔶70) نوروز نو

🔻نوشته دکتر نعمت الله فاضلی، انتشارات همرخ، دی ماه 1403

✅ نوروز ۱۴۰۲ اتفاقی شگفت رخ داد. کتاب کوچک "نوروزنوشت" در مدت کوتاه پانزده روز، از نیمه اسفند تا شب عید، سه هزار نسخه فروش رفت. این رخداد در بازار کتاب به ویژه کتاب‌های علوم اجتماعی بسیار شگفت‌انگیز و نادر بود. بعد از آن بر آن شدم نوشتن و شناخت و تحلیل جشن نوروز در ایران امروز را ادامه دهم و مباحث کتاب را تکمیل کنم و توسعه دهم. حاصلش شد کتابی جدید که نامش را "نوروز نو" گذاشتم. حجمش دو برابر "نوروزنوشت" شد و کیفیتش نیز چند برابر ارتقا یافت.

✅ اوایل دی ماه "نوروز نو" به بازار می‌آید. هدیه نوروزی است و می‌توانید آن را به دوستان و بستگان و عزیزان‌تان تقدیم کنید. کوشیده‌ام آگاهی نو و همه‌جانبه‌ای از این بزرگ‌ترین و فراگیرترین آیین شادی‌بخش و حیات‌بخش و رهایی‌بخش ایرانی ارایه کنم.  امیدوارم توانسته باشم کام ذهن و دل‌تان را با "نوروز نو" شیرین کنم و یادگاری ماندگار را تقدیم‌تان نمایم.

نعمت الله فاضلی

لینک پیش‌خرید با 15 درصد تخفیف:

🛒 https://hamrokh.com/kala/nowruz-e-no/


🎵 فایل صوتی سخنرانی دکتر نعمت الله فاضلی در پیش نشست همایش

🔻برنامه درسی و عدالت🔻

🔹6 آذر 1403

🔹 حجم فایل: 11.9MB، زمان: 52 دقیقه

✅ در افق کلی حکومت و زندگی اجتماعی مردم ایران، تحقق خوانایی ‌ و نویسایی و عدالت آموزش بعنوان یک ارزش بنیادین وجود ندارد.

🔻پیوند میان سواد، سرمایه، سعادت و فرهیختگی در افق اندیشه بسیاری از گروه های جامعه کمرنگ شده است.

✅ خوانایی و نویسایی در جامعه ایران دچار بحران شده است، زیرا:

🔻بعد از انقلاب هیچ گاه آموزش و پرورش در اولویت نظام سیاسی نبوده است.

🔻رشد فناوری های ارتباطی در چند دهه اخیر باعث تضعیف فرهنگ نوشتاری شده است.

🔻هدف مدرسه تحقق ارزش های ایدئولوژیک و سربازپروری بوده و نتوانسته است خواسته ها و نیازهای جامعه را محقق کند.

🔻نظام حکمرانی تعهد جدی به عقلانیت بروکراتیک و تکنوکراتیک و نوشتار ندارد و سامان کشور مبتنی بر سواد نیست.

🔻فرهنگ سیاسی دینی و موعظه محور باعث تضعیف فرهنگ نوشتاری که مبنای قانون و خط مشی است، شده است .

🔻معیار انتخاب معلمان و استادان وابستگی سیاسی است نه سواد خوانایی و نویسایی.


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔻چه گروه های فکری در ایران نگران معنازدایی از زندگی هستند؟

🔷 بخشی از مستند معنا؛ گفتگوی حسین جمالی پور با دکتر نعمت الله فاضلی

🆔️
@philosophy_thinking


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
📕📕آیا شبکه های اجتماعی کتاب را نابود می کنند؟

Показано 20 последних публикаций.