Фильтр публикаций


⭕ پاسخ سخنگوي ستاد بودجه ۹۷ به يك ابهام:

🔴 حفظ ثبات بازار ارز اصلي ترين هدف اقتصادي دولت بوده است

🔴 دولت هرگز به افزايش نرخ ارز به عنوان منبع مالي نگاه نمي كند

🔹 سخنگوي ستاد بودجه با رد برخي ادعاها و انتقادات از سياست ارزي دولت در لايحه بودجه ۹۷ تاكيد كرد: دولت هرگز به دنبال تحريك بازار ارز نبوده و نيست.

🔹 امير باقري با اشاره به انتشار مقاله اي در يكي از خبرگزاري ها با تيتر " رانت چندصدهزار ميلياردي در بودجه ۹۷" : اتهام وارد كردن به دولت با اين مضمون كه دولت (يا لااقل دولت فعلي)، افزايش نرخ ارز را به چشم يك منبع مالي جديد مي نگرد، كاملا اشتباه و غيرمنصفانه است چرا كه بدون شك هر دولتي با يك عقل متوسط نيز در هم سنجي با پيامدهاي سياسي و اقتصادي افزايش نرخ ارز، چشم به مابه التفاوت نرخ ارز رسمي و نرخ ارز آزاد نمي دوزد.

🔹 عملكرد دولت يازدهم و دوزادهم نشان مي دهد كه حفظ ثبات بازار ارز در جهت كنترل تورم همواره اصلي ترين هدف اقتصادي دولت بوده است.

🔹 در طي سال هاي ۹۵- ۱۳۹۲ به اين طرف نرخ ارز به طور متوسط سالانه ۸,۷ درصد رشد كرده است و اين ميزان افزايش در شرايطي كه نرخ تورم كشور بيش از نرخ تورم طرف هاي اصلي تجاري بوده است، نشان مي دهد كه ثبات بازار ارز جزء اهداف اصلي دولت است.

🔹 در همين راستا نيز براي اجتناب از تحريك بازار ارز، در لايحه بودجه سال ۱۳۹۷ نرخ ارز ۳۵۰۰ ريال پيشنهاد شد كه نسبت به قانون بودجه سال قبل حدود ۵,۷ درصد رشد داشته است.

🔹 از سوي ديگر بايد توجه داشت در شرايط تورمي ثبات نرخ ارز اسمي به زيان توليد كنندگان كالاهاي قابل تجارت خواهد بود. اين مطلب كه نرخ ارز كمتر يا بيشتر از واقع تعيين شود، مي تواند پيامدهاي مهمي براي رقابت‌پذيري اقتصاد، حجم واردات و صادرات، كسري يا مازاد موازنه بازرگاني داشته باشد.

🔹 هرگاه پول ملي بيش از واقع تعيين شود (يعني نرخ ارز ارزان باشد) صادرات به صرف توليدكنندگان داخلي نخواهد بود و واردات كالاها و خدمات خارجي ارزان خواهد شد. بدين ترتيب شاهد كاهش رشد يا افول اهميت كالاهاي قابل تجارت در توليد ملي خواهيم بود. در اين وضعيت به دليل كاهش صادرات و افزايش واردات، بروز كسري در موازنه بازرگاني اجتناب ناپذير خواهد بود و دولت براي مقابله با آن ممكن است به وضع تعرفه هاي سنگين، سهميه بندي واردات و حتي سهميه بندي ارزي دست بزند. اين تجربه اي است كه در دهه اول انقلاب داشته‌ايم.

🔹 با توجه به ملاحظات فوق، داشتن معياري براي سنجش قيمت‌گذاري تعادلي ارزهاي خارجي حائز اهميت است. يكي از اين معيارها، نرخ حقيقي ارز است (RER). در واقع براي كسي كه ارز خارجي را خريداري مي كند، اين مهم است كه با آن چه مقدار كالا يا خدمت مي تواند خريداري كند. در اينجاست كه نرخ حقيقي ارز مطرح مي شود. نرخ حقيقي ارز، ارزش كالاهاي يك كشور را نسبت به كالاهاي كشور ديگر، گروهي از كشورها يا بقيه جهان در نرخ اسمي ارز موجود اندازه‌گيري مي كند.

@paddolat
@dolat12_pad


⭕ جوابیه وزارت جهاد کشاورزی در واکنش به خبر خلاف واقع یک خبرگزاری درخصوص دلایل رکود بازار برنج:

🔴 انباشت برنج در شالیکوبی ها نشان دهنده اشباع بازار است/عدم تعدیل قیمت برنج وارداتی با وجود کاهش تعرفه

🔹 وزرات جهاد کشاورزی در واکنش به خبر منتشر شده در خبرگزاری فارس در خصوص دلایل رکود بازار برنج اعلام کرد:انباشت برنج مرغوب و پرمحصول داخلی در شالیکوبی ها نشان دهنده اشباع بازار بوده و با وجود کاهش تعرفه واردات و حذف ما به التفاوت ۵۰۰ تومانی، قیمت برنج وارداتی در بازار کاهش نیافته است.

🔹 متن این توضیحات به شرح زیر است :

🔹 سالانه تا ۲.۴ میلیون تن برنج با توسعه کشت دوم در کشور تولید می شود و با توجه به جمعیت و سرانه مصرف در مجموع بخش عمده نیاز کشور به برنج از محل تولید داخلی تامین می شود.

🔹 این گزارش با اشاره به آن که براساس آمار گمرک از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از یک میلیون تن برنج به کشور وارد شده است، می افزاید: به موجب قوانین و مقررات متعدد نظیر ملوانی و ته لنجی پیش بینی می شود مقادیری برنج نیز از این طریق وارد شده که این میزان بیش از نیاز مصرفی کشور خواهد بود و بنابراین نیاز جامعه به این محصول تامین می باشد.

🔹 این گزارش تصریح می کند:با عنایت به سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی و اولویت تولید و اشتغال ملی و همچنین تاکید مسئولان ارشد نظام مبنی بر همراهی و پشتیبانی همگانی از اجرای این سیاست ها، متاسفانه عده ای همواره از واردات سخن به میان می آورند و از آن حمایت می کنند،این در حالی است که انباشت برنج مرغوب و پرمحصول داخلی در شالیکوبی ها نشان دهنده اشباع بازار است.

🔹 در ادامه این گزارش با اشاره به این که سیاست وزارت جهاد کشاورزی حمایت از تولید داخلی و همزمان رعایت مصالح و منافع مصرف کنندگان است،خاطرنشان می کند:در اسفند ماه سال گذشته،کاهش ۲۰ درصدی تعرفه واردات برنج و حذف اخذ ما به التفاوت ۵۰۰ تومانی از هر کیلو برنج وارداتی با هدف حمایت از مصرف کنندگان اعمال شد اما متاسفانه با این شرایط و معافیت های در نظر گرفته شده، قیمت برنج وارداتی برای مصرف مردم کاهش نیافت.

🔹 این گزارش اضافه می کند: انتظار می رفت که انجمن و فعالان واردات برنج که حمایت از مصرف کننده را مستمسک واردات قرار می دهند، نسبت به کاهش قیمت برنج وارداتی اقدام می کردند، این در حالی است که در این مدت قیمت برنج وارداتی در بازار کاهش نیافته و علاوه بر محرومیت مصرف کنندگان از دسترسی به برنج ارزان، این امر نیز بر رکود بازار برنج دامن زده است.

🔹 این گزارش اذعان می کند: هم گرایی و هم افزایی دستگاه ها، تشکل ها و انجمن های تولیدی و صنفی مرتبط با برنج می تواند در خروج این بازار از رکود موثر باشد.

@paddolat
@dolat12_pad


⭕ در پاسخ به ادعای خلاف واقع برخی رسانه در خصوص «اهداف تروریستی در شب های قدر»، وزارت کشور تاکید کرد:


⭕ درپاسخ به ادعای خلاف واقع برخی رسانه ها درخصوص «تب کریمه کنگو» وزارت بهداشت اعلام کرد:


⭕در پاسخ به ادعای خلاف واقع خبرگزاری فارس در خصوص «پنجره واحد تجارت فرامرزی» گمرک ایران تاکید کرد:


⭕ در پاسخ به ادعای خلاف واقع یکی از روزنامه های کشور وزارت نفت تاکید کرد:


⭕️در پاسخ به ادعای خلاف واقع برخی رسانه ها درخصوص "ارسال آثار موزه هنرهای معاصر به اروپا" وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد:


⭕️ در پاسخ به ادعای احمد توکلی درخصوص "انتقال آثار موزه هنرهای معاصر به اروپا" معاون وزیر ارشاد تصریح کرد:


⭕️در پاسخ به اظهارت خلاف واقع یک نماینده, رييس سازمان خصوصى سازى تاکید کرد:


⭕ در پاسخ به ادعای خلاف واقع برخی رسانه ها درخصوص «عدم توسعه سیاسی در دولت یازدهم» وزارت کشور اعلام کرد:


⭕ در پاسخ به ادعای خلاف واقع برخی رسانه‌ها درخصوص«واردات خرما» وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد؛


⭕ در پاسخ به ادعای خلاف واقع برخی رسانه ها درخصوص «واردات 70 درصدی کود» وزارت کشاورزی خبر داد؛


⭕️در پاسخ به ادعای خلاف واقع برخی رسانه ها، وزارت بهداشت اعلام کرد:


⭕️در پاسخ به ادعای خلاف واقع پایگاه خبری مشرق؛ وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد:


⭕️در پاسخ به ادعای خلاف واقع یک خبرگزاری ، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پاسخ داد:


⭕️در پاسخ به ادعای خلاف واقع باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص «واردات کاغذ»، وزارت صنعت، معدن و تجارت پاسخ داد:


⭕️در پاسخ به ادعای خلاف واقع برخی رسانه ها، درخصوص "خودکفایی بنزین", وزارت نفت پاسخ داد:


⭕ جوابيه ذوب آهن اصفهان در خصوص گزارش خلاف واقع یک سایت خبری


⭕ پاسخ وزارت نفت به ادعای ساخت جکت فاز 13 پارس جنوبی در امارات


⭕️پاسخ وزارت نفت به اظهارات خلاف واقع زاکانی

Показано 20 последних публикаций.

49

подписчиков
Статистика канала