دانش، آگاهی


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Образование


دانش آگاهی پلی به سوی دانایی
وابسته به وب سایت www.daneshagahi.com
🖥 youtube.com/@daneshagahi

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Образование
Статистика
Фильтр публикаций


آغاز ماجرا: ۶۰ میلیون سال پیش

حدود ۶۰ میلیون سال پیش، اجدادِ اجدادِ میمون‌ها از گروهی موسوم به تارسیرها (Tarsierها) جدا شدند. این جدایی، دروازه‌ای بود به مسیر تازه‌ای در تکامل نخستی‌ها.

🟢۴۰ میلیون سال پیش: جدایی میمون‌های دنیای جدید
در ۴۰ میلیون سال پیش، انشعاب بعدی رخ داد: میمون‌های دنیای جدید (که اکنون در قارهٔ آمریکا زندگی می‌کنند) از میمون‌های دنیای قدیم (ساکن آفریقا و آسیا) و اِیپ‌ها (Apes) جدا شدند. این گسست، مسیر تکاملی ما را یک گام به شکل امروزی‌اش نزدیک‌تر کرد.

🟢ظهور اِیپ‌ها: اجداد بزرگ ما
طی ۲۵ میلیون سال پس از آن، حدود ۱۴۶ گونهٔ متفاوت از میمون‌های دنیای قدیم و اِیپ‌ها تنوع یافتند. اما در ۱۸ میلیون سال پیش، جدایی مهم دیگری میان اِیپ‌ها رخ داد و آنان به دو گروه اصلی تقسیم شدند: گیبون‌ها و اِیپ‌های بزرگ (Great Apes).

🟢اِیپ‌های بزرگ: نزدیک‌تر به انسان
در ۱۴ میلیون سال پیش، اِیپ‌های بزرگ بار دیگر منشعب شدند: از یک سو اورانگوتان‌ها پدید آمدند و از سوی دیگر اِیپ‌های آفریقایی. این اِیپ‌های آفریقایی بعدها به سه شاخهٔ گوریل‌ها، شامپانزه‌ها/بونوبوها و انسان‌ها ختم شدند.

🟢جدایی سرنوشت‌ساز: انسان و شامپانزه‌ها
حدود ۶ میلیون سال پیش، اتفاق سرنوشت‌سازی رخ داد: شاخهٔ تکاملی ما از شاخهٔ شامپانزه‌ها و بونوبوها جدا شد. این دو، امروز نزدیک‌ترین خویشاوندان زندهٔ ما هستند و با نام علمی Pan شناخته می‌شوند. جالب است بدانید شامپانزه‌ها و بونوبوها نیز خودشان تا حوالی ۱٫۶ میلیون سال پیش از هم جدا نشده بودند.

🟢ظهور انسان: سردهٔ هومو (Homo)
در طی این ۶ میلیون سال گذشته، شاخهٔ تکاملی ما در قالب سردهٔ هومو (Homo)، مراحل گوناگون و شگفت‌انگیزی را تجربه کرد.
انواع مختلفی از انسان‌سایان ظهور کردند و از میان رفتند؛ سرانجام ما، انسان‌های خردمند یا همان Homo sapiens، به عنوان تنها بازماندگان این مسیر طولانی باقی ماندیم.

⭐️ و عجیب ترین بخش این داستان این است که، این تنها گوشه‌ی کوچکی از مسیر پیدایش ما، مدعیان و صاحبان زمین و زمان، در طی 4 میلیارد سال است، 60 میلیون سال جز بسیار کوچکی از مسیر 4 میلیارد ساله هست حال اینکه همین 60 میلیون سال نیز برای ما به هیچ شکلی قابل تصور و تجسم نیست.

ما نیاز داریم که هر روز با خود تکرار کنیم که ما نه مخلوق هستیم نه اشرف نه چیزی فراتر از یک نمونه از جانوران به مانند هزاران هزار گونه‌ی جانوری و زیستی دیگر، یک ماشین زیستی پر از نقص، فرگشت‌یافته برای نهایتا 40 سال طول عمر. یک ماشین زیستی مصرف کننده‌ی انرژی برای پیش‌بینی رویدادها و البته یک بستر مطمئن برای بقای ژن‌ها.


سروش سارابی

‎⭐️جامِ‌جمشید
@daneshagahi_coj
——-
@daneshagahi

4.4k 0 165 12 145


5k 0 42 3 88



خب بالاخره درب صندوقچه‌ی اسرار سیارک بنو هم باز شد و فراتر از انتظار شگفت زده شدیم.

🔸 طبق نتایجی که امروز در قالب چند مقاله در نیچر و زیر مجموعه‌ها مربوطه چاپ شده‌است، نمونه‌های آنالیز شده‌ی سیارک بنو نه‌تنها حاوی هر 5 باز نوکلئوتیدی که DNA و RNA را روی زمین تشکیل می‌دهند هست، بلکه 14 اسید آمینه از 20 اسید آمینه موجود در پروتئین‌های شناخته شده در حیات در زمین را هم در خود جای داده است.

در واقع چیزی نمانده بود که با اطمینان بسیارخوبی بگوییم که اجزا سازنده‌ی حیات بر روی زمین کاملاً دارای منشأ خارج از زمین (سایر اجرام فضایی) بوده است که!!
ناگهان با شگفتی بزرگ‌تری روبه‌رو شدیم.


نمونه‌های سیارک بنو حاوی چیدمان‌های راست‌گرد و چپ‌گرد ترکیبات آلی این بلوک‌های سازنده‌ی حیات هستند، در صورتی که در روی زمین، اسیدهای آمینه در موجودات زنده بیشتر دارای ساختار شیمیایی «چپ‌گرد» هستند.
🙂چیزی نمانده بود که فراتر از این هیجان‌زده بشویم.

⚡️اما این تمام ماجرا نیست.
در یک گزارش دیگر دانشمندان اعلام‌کردند که همچنین بنو سرشار از نمک‌هایی است که میلیاردها سال پیش ایجاد شده‌اند.!
و این انواع نمونه‌های نمک‌ها احتمالاً ناشی از تبخیر حوضچه‌های آب روی سیارک مادر بنو بوده است که در نتیجه‌ی این تبخیر پوسته‌ای از مواد معدنی به‌جا مانده‌است.


💡و این یعنی محیط بسیار شدید شیمیایی در بستر احتمالی آب و در نتیجه احتمالاً همه‌چیز مهیا برای پیدایش ساختارهای اولیه حیات زمین مانند. هرچند که نمونه‌های آنالیز شده حاوی هیچ نمونه‌ای از حیات اولیه نیستند.

در دو مقاله‌ای که سرویس هوش‌مصنوعی جامِ‌جمشید در اینجا و همچنین اینجا منتشر کرده است جزئیات بیشتر رو می‌توانید بخوانید.

و البته به‌زودی بیشتر هم خواهم نوشت.

اینجا هم در مورد این مأموریت توضیح داده‌بودم.

‎⭐️جامِ‌جمشید
@daneshagahi_coj
——-
@daneshagahi

8.3k 0 166 68 142

دوستان سوال کردن این دیسلایک‌های عجیب در کانال من چیه، فرمودم عزیزان مواجب بگیر در پی درخواست پاداش آخر سال فوروارد کردن در گروه آقا بیا، تصور کردن مثلاً با دیسلایک زیاد موجودات زنده همه یک باره از تو خاک سر برمی‌آورند اون هم در دو روز😂

اگر آزاده نیستید حداقل فهم داشته باشید.

5.2k 0 13 8 436

این تصویر با نشان دادن ژن‌های مشابه HOX در مگس سرکه و انسان، گواهی است بر این‌که طراحی بدن ما از یک میراث باستانی سرچشمه گرفته است.

درست است که مسیر جد ما و مگس سرکه در هیاهوی فرگشت به دو سرانجام متفاوت رسیده است، اما ما و مگس سرکه هر دو همچنان ماشین‌های زیستی هستیم با این تفاوت که تنها در این مسیر چندصد میلیون ساله، ما دستخوش پیچیدگی بیشتر شده‌ایم.

پیدایش ما و البته تمام گونه‌های زیستی، نه نتیجهٔ معجزه یا خلقت ناگهانی و نه ناشی از حکمت و قدرت آسمانی بوده؛ بلکه تنها محصول میلیونها سال سعی و خطا و سازگاری در آزمایشگاه بزرگی به اسم کره‌ی زمین بوده است.


🐳 مشاهدهٔ شباهت‌های ژنتیکی و الگوهای رشد در موجودات مختلف، نشان می‌دهد که ما نیز به عنوان یک ماشین‌زیستی جزئی از جریان مداوم و پیوستهٔ فرگشت حیات هستیم نه هیچ چیز بیشتری.

سروش سارابی

‎⭐️جامِ‌جمشید
@daneshagahi_coj
——-
@daneshagahi

6.6k 0 152 16 496

دلارهای تکنولوژی در صف اول: البته اگر مارک جان زاکربرگ بیشتر حواس‌ش رو به کارش جمع کنه 🤨

به نظرم سال 2025 سال بسیار هیجان‌انگیزی برای حوزه‌ی تکنولوژی و جهان خواهد بود.

Priscilla Chan, co-founder of the Chan Zuckerberg Initiative LLC, from left, Mark Zuckerberg, chief executive officer of Meta Platforms Inc., Lauren Sanchez, Jeff Bezos, founder of Amazon.com Inc., Sundar Pichai, chief executive officer of Alphabet Inc., and Elon Musk, chief executive officer of Tesla Inc., during the 60th presidential inauguration in the rotunda of the US Capitol in Washington, DC, US, on Monday, Jan. 20, 2025. (Shawn Thew/EPA/Bloomberg via Getty Images)

@daneshagahi

5.2k 0 34 35 86

یک اینفوگرافی بسیار زیبا از مفهوم طیف بودن جنسیت.

با تشکر از دوستان جهت ارسال

فایل با کیفیت

🔺توضیح اینفوگرافی طیف جنسیت، تولید شده توسط o1 بدون هیچ کنترل و اصلاح انسانی

@daneshagahi

6k 0 134 25 147

Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
لازم دیدم که در مورد عملیات هفتم استارشیپ که دیشب انجام شد یک توضیح کوتاه بدم:

عملیات دیشب 3 هدف داشت. هدف اصلی بازگشت بوستر به زمین و قرار گرفتن در لانچر پرتاب بود که با موفقیت برای بار دوم انجام شد و نشون داد که مرزهای جدیدی در تکنولوژی در حال تثبت است.
اما دو عملیات دیگر شامل چرخ یک دور کامل به دور زمین و همچنین آزاد سازی تعدادی شبیه ساز ماهواره های استارلینک بود که شکست خورد. قبل از این در 4 عملیات قبلی فرایند کنترل و هدایت فضا پیما و فرود در اقیانوس هند با موفقیت انجام شده بود اما این بار بعد از مرحله‌ی جدایش، کنترل تعدادی از موتورهای فضاپیما از دست داده شده و چون خطر سقوط غیر قابل کنترل محاسبه شده است، خود فضاپیما در همان ارتفاع دستور خود تخریبی صادر کرده است.

😇 این فیلم فرود شگفت‌انگیز رو ببینید و غرق لذت بشید.

جزئیات کامل رو می‌تونید اینجا به فارسی بخونید.

@daneshagahi


Репост из: جام‌ِجمشید - دانش، آگاهی
هزینه اشتراک سنگین دلاری ژورنال علمی نیچر به همراه ۵۴ ژورنال علمی تخصصی پرداخت شد.

55 cutting-edge scientific journals in one subscription
Nature+


به زودی محتوای ارزشمند این مجموعه به شکل متفاوتی توسط سرویس جام جمشید ارائه می‌شود.

منتظر دریافت نظرات شما هستیم:
@jamjamshid_req

5.5k 0 26 12 227

اگر می‌توانید تضمین کنید که من فردا همین لحظه زنده هستم، کسب لذت‌های موجود در این سفر یک طرفه را به فردا موکول میکنم...

سروش سارابی
@daneshagahi

6.2k 0 39 6 150

⭕️ آنچه در مورد HMPV، ویروسی که در چین در حال گسترش است، می‌دانیم

توسط Stephanie Nolen
Jan. 7, 2025, 12:01 a.m. ET

با هیچ ویروس جدیدی روبه‌رو نیستیم، حجم بالای بیماران در چین پیشبینی شده بوده و به علت تداخل 4 نوع ویروسی تنفسی معمول در فصل سرما است. هیچ چیز غیرعادی وجود ندارد.
به شکل معمول مراقب سلامتی خودتان باشید.
سروش سارابی


#NYTIMES
زمان مطالعه: 6 دقیقه
خلاصه متن:
مقاله به بررسی ویروس متاپنومو ویروس انسانی (HMPV) می‌پردازد که در حال حاضر در چین در حال گسترش است. این ویروس یکی از عوامل بیماری‌زای شایع تنفسی است که بیشتر افراد در دوران کودکی به آن مبتلا می‌شوند و علائمی مشابه آنفولانزا و کووید-۱۹ ایجاد می‌کند. عفونت‌های HMPV معمولاً خفیف هستند، اما در نوزادان، سالمندان و افرادی با نقص ایمنی می‌تواند منجر به برونشیت یا پنومونی شود. این ویروس از سال ۲۰۰۱ شناسایی شده، اما حداقل ۶۰ سال است که در انسان‌ها وجود دارد. انتقال آن عمدتاً از طریق قطرات ناشی از سرفه یا عطسه صورت می‌گیرد و در حال حاضر هیچ واکسن یا درمان خاصی برای آن وجود ندارد. مقامات چینی افزایش موارد HMPV را تأیید کرده و به مردم اطمینان داده‌اند که این ویروس نگرانی عمده‌ای نیست. همچنین، سازمان جهانی بهداشت از افزایش موارد عفونت‌های تنفسی در فصل زمستان خبر داده و اعلام کرده که این وضعیت با شیوع کووید-۱۹ متفاوت است، زیرا HMPV به خوبی شناخته شده و ایمنی عمومی علیه آن بیشتر است. با این حال، کارشناسان خواستار به اشتراک‌گذاری داده‌های دقیق‌تری از چین در مورد شیوع این ویروس هستند.

متن کامل فارسی:
https://jamjamshid.com/farsi/what-we-know-about-hmpv-the-virus-spreading-in-china.html

#HMPV #چین #ویروس_تنفسی #عفونت #سلامتی #متاپنومو_ویروس #ویروس #علائم #درمان #واکسن

DANESHAGAHI NEWS
Cup Of Jamshid
FULLY AUTOMATED BY AI AGENT
2024-2025
@daneshagahi_coj

8.7k 0 108 5 76

Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
ترسناک‌ترین 3 دقیقه‌ی 2025
ابتدای 2026 جهان چگونه خواهد بود؟!!


کیفیت بالا
کیفیت پایین

‎⭐️جامِ‌جمشید
@daneshagahi_coj
——-
@daneshagahi

7.4k 0 213 16 42

این قاب را به خاطر بسپارید...😶

@daneshagahi


تا کی به تمنای وصال تو یگانه…
اشکم شود از هر مژه چون سیل روانه؟

خواهد به سرآید غم هجران تو یا نه؟!
ای تیرِ غمت را دلِ عشاق نشانه…


🤯🤯😳😳🥴🥴
فقط صحبتم رو میتونم با شکلک منتقل کنم

5.4k 0 19 14 31

اوج شکوه و قدرت‌نمایی NVIDIA رو در CES 2025 ببینید و ...

https://youtu.be/uDup7cYNU6c

https://www.youtube.com/watch?v=k82RwXqZHY8

فقط به آینده‌ی ساخته شده توسط این توانایی پردازشی برای لحظه‌ای فکر کنید، قطعا در همان لحظه وحشتی عظیم شما را وعده میدهم...


‎⭐️جامِ‌جمشید
@daneshagahi_coj
——-
@daneshagahi


هنوز هیچ چیزی برای ما تغییر نکرده...

تا همیشه یادتان در خاطرمان هست.
#PS752

سروش سارابی
@daneshagahi

4.2k 1 17 3 174

زنجیرهای اسارت بر اقتصاد ایران؛
رتبه 169 در شاخص جهانی اقتصاد آزاد


آزادی دو رکن اساسی دارد: اقتصاد آزاد و آزادی سیاسی. هر جا این دو اصل رعایت شده، مردمش بهترین کیفیت زندگی را تجربه کرده‌اند. اما ایران تحت مدیریت حکومت فعلی چه وضعیتی دارد؟

یک رتبه‌ی فاجعه‌بار در شاخص جهانی اقتصاد آزاد، نتیجه‌ی سال‌ها دکترین جهان‌ستیزی و ایدئولوژیک


شاخص جهانی اقتصاد آزاد، ایران را به‌خاطر ضعف شدید حقوق مالکیت، نبود فضای رقابتی و فقدان شفافیت در پایین‌ترین رده‌ها نشان می‌دهد. جالب آن‌که ما با داشتن منابع نفت و گاز، معادن غنی، دسترسی به آب‌های آزاد و موقعیت جغرافیایی منحصربه‌فرد، این‌گونه عقب مانده‌ایم. این اختلاف فاحش بین پتانسیل‌های عظیم و جایگاهِ شرم‌آورمان در رده‌بندی جهانی اقتصاد آزاد، نشان از یک سوءمدیریت تاریخی دارد.

در این گزارش جامع تحلیلی، بر اساس جدیدترین داده‌های بنیاد هریتیج The Heritage Foundation، تمامی ۱۲ شاخص اقتصاد آزاد را بررسی و تحلیل کرده‌ام تا وضعیت ایران را در مقایسه با سایر کشورها به تفکیک مشخص کنم.
نکته‌ای که در این تحلیل بیش از هر چیز جلب توجه می‌کند، تناقض بزرگ میان پتانسیل‌های طبیعی و جغرافیایی ایران با جایگاه بسیار پایین آن در شاخص جهانی اقتصاد آزاد است؛ و چه دردآور است.

برای درک بهتر، هر یک از این شاخص‌ها را در این گزارش به طور جداگانه مورد بررسی قرار داده‌ام، از حقوق مالکیت که به شدت در ایران تضعیف شده است تا آزادی تجارت که با وجود تحریم‌ها و موانع قانونی تقریباً از میان رفته است. نمایش ضعف این شاخص ها نشانگر تصویری دقیق از چگونگی سقوط اقتصاد ما هستند.

هرچند که در تمام لحظاتی که داشتم روی این گزارش کار می‌کردم با اندوه فراوان همراه بود ولی دانستن حقایق به ما کمک میکند تا برای آینده و روزهای آزاد تصمیمات درست بگیریم.


⬅️ گزارش تحلیلی وضعیت ایران در شاخص آزادی اقتصادی را اینجا در وب سایت دانش‌آگاهی بخوانید

نویسنده: سروش سارابی
انتشار: دی ماه 1403
سامنه‌ی تحلیل داده‌ی دانش‌آگاهی


‎⭐️جامِ‌جمشید
@daneshagahi_coj
——-
@daneshagahi

7.9k 0 92 11 93

Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
این اجرای بی نظیر رو بشنوید و از زبان شیرین فارسی و نوای این عزیزان لذت ببرید...
1. Néy Nâmé - نی نامه (Arash Fouladvand feat Nigina Amonqulova, Sara Naeini and Vahid Taj)
نسخه‌ی کم حجم
نسخه‌ی کیفیت بالا و حجیم
@daneshagahi

8.4k 0 234 7 100
Показано 20 последних публикаций.