دادبان؛ مرکز مشاوره و آموزش حقوقی ویژه کنش‌گران


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Познавательное


تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ:
+905510332575
ادمین
@Dadban_Admin
Dadban.info
Support@dadban.info
Instagram.com/dadban2021
Twitter.com/dadban4
Facebook.com/dadban2021
Castbox.fm/channel/id4742865
Youtube.com/@dadban2021
کلاب‌هاوس
tinyurl.com/78ut3996

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Статистика
Фильтр публикаций



زیمبابوه مجازات اعدام را لغو کرد؛
ایران همچنان پیشتاز در صدور و اجرای اعدام

زیمبابوه قانونی را تصویب کرد که به موجب آن مجازات اعدام در این کشور به شکل فوری به طور کامل لغو خواهد شد. دستگاه قضایی زیمبابوه از سال ۲۰۰۵، اجرای مجازات اعدام را متوقف کرده بود، اگرچه قضات همچنان احکام اعدام صادر می‌کردند.

بنا بر گزارش سازمان عفو بین‌الملل، تا پایان سال ۲۰۲۳، دستکم ۶۰ نفر محکوم به اعدام در انتظار اجرای حکم اعدام خود در زیمبابوه بودند.

بنا بر این قانون، مجازات اعدام به طور کامل از قوانین حذف خواهد شد و قضات و دادگاه‌ها مجاز به صدور چنین مجازاتی نیستند. همچنین تمامی احکام اعدام صادره تا پیش از تصویب این قانون نیز می‌بایست لغو و با احکام جدید، جایگزین شوند.

در عین حال اما بر اساس این قانون، دستگاه قضایی مجاز است در شرایطی که «اضطراری» خوانده شده، مجددا حکم اعدام را بازگرداند.

گفته شده امرسون منانگاگوا، رئیس جمهوری زیمبابوه، نقش مهمی در تصویب این قانون داشته است. او از دیرباز منتقد مجازات اعدام بوده و خود در دهه ۶۰ به دلیل فعالیت‌های سیاسی به اعدام محکوم شده بود. حکم او بعداتر به ۱۰ سال زندان تخفیف یافت.

لغو مجازات اعدام در زیمبابوه در حالی است که دستگاه قضایی در ایران همچنان با سرعت و در حجم گسترده‌ای به صدور و اجرای این مجازات اصرار دارد.

#دادبان #نه_به_اعدام



احضار مجید رضایی و فریبا فریدونی، فعالان مدنی، به دادسرای خمین در نتیجه پرونده‌سازی آمر به معروف

دادبان دریافته، مجید رضایی و فریبا فریدونی، زوج فعال مدنی که سابقه بازداشت و محکومیت دارند، در نتیجه پرونده‎‌سازی از سوی یک آمر به معروف به دادسرای شهرستان خمین احضار شدند.

بنا بر اطلاعات رسیده به دادبان، احضار این زوج با استناد به دو اتهام «توهین به رهبر جمهوری اسلامی و حضور در انظار عمومی بدون حجاب شرعی» صورت گرفته است.

یک منبع مطلع در این زمینه به دادبان گفته: «این زوج روز سوم دی ماه در حال پیاده‌روی در خیابان بودند که از سوی یک آمر به معروف که به یکی از نهادهای قدتمند مذهبی در خمین وابسته است مورد مزاحمت قرار می‌گیرند. این آمر به معروف در پاسخ به واکنشاین زوج به آنها توهین کرده و می‌گوید اگر زنت حجاب را رعایت نکند به او تجاوز خواهم کرد. پس از اعتراض این زوج، فرد آمر به معروف شروع به فیلمبرداری از این زوج کرده و آنها را به پیگرد قضایی تهدید می‌کند.»

تنها یک هفته پس از این واقعه، مجید رضایی و فریبا فریدونی به دادسرای خمین احضار می‌شوند.

به گفته یک منبع آگاه «این فرد آمر به معروف، در ایجاد مزاحمت برای زنان و دختران به بهانه حجاب اجباری سابقه دارد و پیشتر هم زنان را به دلیل نداشتن حجاب به تجاوز تهدید کرده است.»

به گزارش دادبان، بنا بر قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، این افراد هیچ مجوزی برای تصویربرداری از شهروندان نداشته و تنها مجاز به دادن یکبار تذکر شفاهی هستند و هرگونه مزاحمت فیزیکی و کلامی از سوی آنها خود جرم محسوب می‌شود.

#دادبان #مجید_رضایی #فریبا_فریدونی #حجاب_اجباری #آمر_به_معروف



بلاتکلیفی منصور جمالی، زندانی سیاسی متهم به محاربه، در زندان چوبیندر قزوین

علیرغم گذشت ۱۵ ماه از زمان بازداشت منصور جمالی، این زندانی سیاسی متهم به محاربه، در زندان چوبیندر قزوین همچنان به صورت بلاتکلیف به سر می‌برد.

بنا بر اطلاعات رسیده به دادبان، این زندانی ۵۴ ساله در مهر ماه سال گذشته در بوئین‌زهرا در قزوین بازداشت شد. گزارش‌ها نشان می‌دهند ماموران امنیتی همزمان با بازداشت منصور جمالی، برخی از اعضای خانواده او را نیز بازداشت کردند که پس از مدتی با قید وثیقه آزاد شدند.

آنطور که گزارش شده، منصور جمالی پیش از انتقال به زندان چوبیندر قزوین تحت بازجویی همراه با شکنجه قرار داشته است. این زندانی سیاسی پیش از بازداشت به عنوان کشتی‌گیر و فعال در رشته بدنسازی فعالیت داشت و پدر دو فرزند است.

اخبار رسیده نشان می‌دهند، آخرین جلسه بازپرسی از منصور جمالی در تاریخ ۲ آبان سال جاری برگزار شده است.

#دادبان #منصور_جمالی #زندان_چوبیندر



محکومیت غزل مرزبان، شهروند مسیحی، به ۶ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق

غزل مرزبان، شهروندی مسیحی محبوس در زندان اوین تهران، به ۶ ماه حبس، ۷۴ ضربه شلاق و ۵ سال ممنوعیت از استفاده از تلفن هوشمند محکوم شده است.

بنا بر یافته‌های دادبان، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری، این شهروند مسیحی را به اتهام «تبلیغ علیه نظام و عدم رعایت حجاب شرعی در انظار عمومی» به ۶ ماه حبس، ۷۴ ضربه شلاق و ۵ سال ممنوعیت از استفاده از تلفن هوشمند محکوم کرده است.

دادگاه دو سوم از مجازات زندان نسبت را تعلیق و مجازات شلاق را نیز قابل تبدیل کرده است.

غزل مرزبان در تاریخ ۱۵ آبان ماه سال جاری توسط ماموران کلانتری گیشا بازداشت و سپس به پلیس امنیت تهران منتقل می‌شود. یک فرد آگاه به دادبان گفته بود که دلیل دستگیری این شهروند نوکیش مسیحی، مخالفت او «جنگ‌افروزی و جنگ با اسرائیل» بوده و پرونده او به اتهام «تبلیغ علیه نظام و عدم رعایت حجاب شرعی در انظار عمومی» به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران ارجاع شده بود.

#دادبان #غزل_مرزبان #شهروندان_مسیحی



چرا صدور حکم اعدام مجدد علیه مجاهد کورکور فاقد وجاهت قانونی است؟

شعبه سوم دادگاه انقلاب اهواز در مقام شعبه هم‌عرضی که پرونده مجاهد کورکور برای بررسی مجدد به آن ارجاع شده بود، مجددا برای این زندانی سیاسی حکم اعدام صادر کرده است.

شواهد و مدارک موجود در پرونده اما به صراحت نشان می‌دهند، حکم اعدام مجدد به استناد به اتهام «محاربه و افساد فی الارض» مبتنی بر پرونده‌سازی و مستندات غیر واقعی صادر شده و شواهد به روشنی نشان از غیر مستند بودن حکم صادره دارد.

استدلال دادگاه انقلاب اهواز برای صدور حکم اعدام علیه مجاهد کورکور به اتهام «محاربه و افساد فی الارض»، این است که او در جریان اعتراضات ۲۵ آبان ۱۴۰۱ در ایذه اقدام به تیراندازی به سوی شهروندان کرده و در نتیجه این تراندازی کیان پیرفلک و تعداد دیگری از شهروندان کشته شدند.

این استدلال در حالی مطرح می‌شود که خانواده کیان پیرفلک بارها اعلام کرده و شهادت دادند که به چشم خود دیده‌اند عامل تیراندازی به خودرو آنها و در نتیجه قتل کیان در شامگاه ۲۵ آبان ماموران انتظامی و امنیتی بوده‌اند و هیچ شهروندی در این تیراندازی نقش نداشته است.

عدم قابلیت انتساب دو اتهام «محاربه و افساد فی الارض» به مجاهد کورکور، در دیوان عالی کشور نیز مورد تایید قرار گرفته و رای اعدام صادره دادگاه بدوی به همین اتهام توسط دیوان نقض و پرونده برای بررسی مجدد به شعبه هم‌عرض ارسال شد.

ارسال پرونده به شعبه هم‌عرض توسط دیوان عالی کشور به این معنی است که ایرادات و مشکلات موجود در رای صادره، بیشتر از وجود نقص در تحقیقات مقدماتی است و به ماهیت اتهام و رای صادره باز می‌گردد.

از این رو با توجه به این نکات شکی نیست حکم اعدام مجدد علیه مجاهد کورکور فاقد هرگونه وجاهت قانونی است و می‌بایست مجددا در دیوان عالی کشور نقض شود.

#دادبان #مجاهد_کورکور #نه_به_اعدام



نامه سعید ماسوری، زندانی سیاسی، خطاب به «همه وجدان‌های بیدار»:
برای ممانعت از اعدام‌ها در ایران، دست به اقدامات جدی‌تر بزنید

سعید ماسوری، زندانی سیاسی محبوس در زندان قزلحصار، در آستانه سال تو میلادی، با نگارش نامه‌ای خطاب به مقامات سازمان ملل و اتحادیه اروپا، از آنها خواسته برای ممانعت از اعدام‌ها در ایران، دست به اقدامات جدی‌تر بزنند.

سعید ماسوری در این نامه نوشته:
بیست و پنجمین دیماه (کریسمس) در زندان
کریسمسی خونین با قریب به ۲۵ اعدام (در ۲۵ دسامبر)

این بیست و پنجمین دیماه (و کریسمس) است که در زندان هستم، نمی‌دونم این چشم‌ها چه چیزهای دیگری را باید ببینند و این قلب و دل چه سنگینی‌ها و خون دل‌هایی را باید تحمل کنند. از زمانی که خودم محکوم به اعدام و در انفرادی بودم و هر ملاقات را ملاقات آخر و هر “صدای باز و بسته” شدن درب را ناقوس مرگ می‌دانستنم (و با وجود گذشت ۲۵ سال هنوز هم هر صدای در و مشابه آن به دلیل
“شرطی-روانی” با همان احساس همراه است).
تا زمانی که اعدام‌های تک تک دوستان و عزیزان را از نزدیک احساس کردم دیگر نمی‌دانم چه میزان دیگر را باید ببینم و تحمل کنم؟؟ از غیبت و بردن هم سلولی‌ها (حجت زمانی، مجید کاووسی، فرزاد کمانگر، علی صارمی، عبدالرضا رجبی، افشین آسانلو، منصور رادپور، شاهرخ زمانی، لقمان و زانیار مرادی، علی حیدریان و و و

شاید در این ۲۵ سال چنان در غرقاب جنایات این حاکمیت جانی غرق شده‌ام که “این همه” دیگر تنها قطره‌ای از دریای جنایات این شرالاشقیاء بوده و اگر زمانی هر چند هفته و ماه با اعدام مواجه بودیم اکنون به صورت متوسط هر ۴ ساعت یک اعدام را شاهدیم. تنها طی همین ایام کریسمس قریب به ۲۵ بی‌گناه را اعدام کردند یعنی تقریباً هر ۲. ۵ ساعت یک اعدام!!!


#دادبان #نه_به_اعدام #سعید_ماسوری



توصیه دادبان به فعالان مدنی، رسانه‌ای، اجتماعی و سیاسی:
اگر احتمال بازداشت خود را می‌دهید این نکات را حتما رعایت کنید

• تا حد ممکن تلفن همراه و کامپوتر شخصی‌تان را خالی نگه داشته و از ذخیره اطلاعات و تصاویر حساس در آنها خودداری کنید.
• اگر از اپلیکشین‌های ارتباطی مانند واتس‌اپ استفاده کنید، گزینه حذف روزانه پیام‌های رد و بدل شده را فعال کنید.
• منزل، محل کار و خودرو خود را پاکسازی کنید و هر آنچه که ممکن است دردسر ساز شود مانند مشروبات الکلی یا موادمخدر را معدوم کرده یا به جای امنی منتقل کنید.
• به اعضای خانواده، دوستان و نزدیکان خود گوشزد کنید در صورت بازداشت شما، موضوع را فورا رسانه‌ای کنند.
• ترجیحا به یک وکیل دادگستری وکالت دهید تا پس از بازداشت فورا روند پیگیری پرونده شما را آغاز کند.
• ماموران امنیتی و مقامات قضایی عامدانه به شما دروغ می‌گویند، هیچ یک از وعده‌ها آنها را نپذیرید.
• پیش از امضاء هر برگه‌ای، چه نزد مقام قضایی و چه نزد ضابطان، از مفاد آن اطلاع کافی پیدا کنید و بدون مطالعه کامل هیچ برگه‌ای را امضاء نکنید.
• در بازجویی‌ها تا حد ممکن از اعتراف اجباری خودداری کنید. هیچ اتهامی را نپذیرید و صراحتا هر آنچه به شما منتسب می‌شود را انکار کنید.
• نکات حقوقی و قانونی را مد نظر داشته باشید و حقوق اساسی خود در جایگاه زندانی و متهم را مطالبه کنید.

سایت دادبان

https://dadban.info/before_arrest/

#بازداشت #دستگیری


اتهامات منتسب به معترضان از سوی قوه قضاییه کدامند؟

اتهامات امنیتی:
تشکیل دسته یا جمعیت با هدف برهم‌زدن امنیت کشور یا عضویت در آن
(موضوع مواد ۴۹۸ و ۴۹۹ قانون مجازات اسلامی - تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده)

تبلیغ علیه نظام یا به نفع گروه‌ها و سازمان‌های مخالف نظام
(موضوع ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی - تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده)

جاسوسی
(موضوع مواد ۵۰۱، ۵۰۲ و ۵۰۳ قانون مجازات اسلامی - تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده)

همکاری با دول خارجی متخاصم
(موضوع ماده ۵۰۸ قانون مجازات اسلامی - تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده)

تحریک به جنگ و کشتار
(موضوع ماده ۵۱۲ قانون مجازات اسلامی - تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده)

اجتماع و تبانی بر ضد امنیت داخلی و خارجی کشور
(موضوع ماده ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی - تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده)

اتهامات غیر امنیتی:
توهین به مقدسات اسلام
(موضوع ماده ۵۱۳ قانون مجازات اسلامی - تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده)

توهین به بنیان‌گذار و رهبر نظام جمهوری اسلامی
(موضوع ماده ۵۱۴ قانون مجازات اسلامی - تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده)

محاربه، افساد فی الارض و بغی
(موضوع مواد ۲۷۹، ۲۸۶ و ۲۸۸ قانون مجازات اسلامی)

اخلال در نظم و آسایش عمومی
(موضوع ماده ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی - تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده)

بنا بر ماده ۳۰۳ قانون آیین دادرسی کیفری مرجع صالح برای رسیدگی به تمامی این اتهامات دادسراها و دادگاه‌های انقلاب هستند؛ به جز اتهام اخلال در نظم و آسایش عمومی که در دادگاه کیفری به آن رسیدگی می‌شود.

اگرچه دادسراهای انقلاب با استناد به تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری از دسترسی تمامی متهمان خود به وکیل انتخابی جلوگیری می‌کنند اما بنا بر قانون مصوب، فقط متهمان اتهامات امنیتی هستند که اجازه بهره‌مندی از وکیل انتخابی در جریان تحقیقات مقدماتی (دادسرا تا صدور کیفرخواست) را ندارند. قانون ممنوعیت بهره‌مندی از وکیل انتخابی در جرایم امنیتی تنها معطوف به مرحله تحقیقات مقدماتی است و اقدام برخی شعب دادگاه انقلاب در جلوگیری متهمان از دسترسی به وکیل انتخابی در مرحله دادگاه کاملا غیرقانونی است.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575
 
ادمین  
@Dadban_Admin



مهدی یراحی، خواننده و آهنگساز، درباره حکم شلاق خود نوشت:

«برای اجرای حکم ۷۴ ضربه شلاق آماده‌ام و ضمن محکوم کردن این شکنجه ضد بشری، هیچگونه درخواستی برای لغو آن ندارم.

‏⁧ #آخرین_ضربه_رو_محکمتر_بزن ⁩
‏⁧ #مهسا_امینی ⁩»

وکیل مهدی یراحی، از پایان حکم یک‌سال حبس او که به پابند الکترونیکی تبدیل شده بود، خبر داد و گفت: «مجازات ٧۴ ضربه شلاق مهدی یراحی باقی ‌مانده که آزادی وثیقه ١۵ میلیارد تومانی منوط به اجرای آن است.»

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021


#مهدی_یراحی #شلاق


‌پاسخ وکیل ترانه علیدوستی به قوه‌قضاییه:
هر روز سایت خرید بلیط را چک می‌کنیم، ‌امکان گرفتن بلیط با کد ملی ترانه وجود ندارد

این در حالی است که ساعاتی پیش، سخنگوی قوه قضاییه درباره ممنوع‌الخروجی ترانه علیدوستی، بازیگر سینما، گفت او ممنوع از پرواز با هواپیما نیست.

زهرا مینویی، وکیل دادگستری، می‌افزاید: «من صحبت‌های سخنگوی قوه قضائیه را خواندم. ‌ایشان صراحتاً می‌گویند که خانم علیدوستی ممنوع پرواز نیست و قوه قضائیه همچنین دستوری نداده است و کد ملی‌ایشان هم مسدود نیست. من هم در گفتگویی که پیش از این داشتم، توضیح دادم که کارت ملی خانم علیدوستی مسدود نیست چرا که‌ایشان مثلاً به حساب‌هایشان دسترسی دارند ولی به نظر می‌رسد که او از برخی خدمات محروم شده‌اند از جمله پرواز! ما هر روز سایت خرید بلیط را چک می‌کنیم. ‌ایشان امکان گرفتن بلیط با کد ملی‌اش برای هیچ پروازی را ندارد. من اسکرین شات صفحه‌ای که از آژانس هواپیمایی گرفته‌ام را می‌توانم در اختیارتان قرار دهم.»

مینویی می‌گوید: «من خودم پیگیری کرده‌ام در پرونده‌هایی هم که سابقا‌ ایشان در قوه قضائیه داشته‌اند همچین دستوری در این باره صادر نشده است. در واقع همچین محکومیتی اساساً فارغ از اینکه قانونی نیست و مخالف اصول بنیادین قانون جزا از جمله اصل قانونی بودن جرم و مجازات است، در قانون ما وجود ندارد و اصلاً چنین مجازاتی به‌ ایشان ابلاغ هم نشده است. این امر باید خارج از قوه قضائیه این اتفاق افتاده باشد. یعنی اتفاقی فراتر از چارچوب قانون رخ داده است. قوه قضائیه متولی حاکمیت قانون است. وقتی قانونی که اساساً وجود ندارد در حال اجرا است، ما چاره‌ای نداریم جز اینکه از قوه قضاییه درخواست پاسخ کنیم.»

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#ترانه_علیدوستی #دادبان #ممنوع_الخروج #ممنوع_پرواز #مشاوره_حقوقی_آنلاین



اخذ ندامت اجباری از الهه محمدی و نیلوفر حامدی؛
تلاش برای انتقام‌گیری و عقده‌گشایی ضابطان قضایی

مرکز رسانه‌ای قوه قضاییه در ایران اعلام کرده دستگاه قضایی از الهه محمدی و نیلوفر حامدی، دو خبرنگاری که پس از پوشش خبری قتل مهسا امینی بازداشت و بیش از ۱۶ ماه را در زندان سپری کردند، ندامت‌نامه اجباری اخذ کرده است.

بنا بر اعلام این مرکز «در راستای تلاش وکلای محکومین برای عفو، یکی از اقدامات صورت گرفته خانم‌ها محمدی و حامدی در نامه‌ای که به رئیس قوه قضاییه نوشته‌اند ضمن ابراز ندامت از رفتار گذشته‌شان متعهد شده‌اند مانند زمان پس از آزادی موقتشان از زندان (ماه‌های گذشته) هیچ رفتار خلاف قانونی مرتکب نشده و نسبت به اقداماتشان در سال‌های گذشته که منجر به صدور حکم محکومیت برای آنان شد نیز ابراز پشیمانی کردند.»

اخذ ندامت اجباری از سوی این دو خبرنگار در حالی است که بنا بر آیین‌نامه کمیسیون عفو و تخفیف مجازات محکومین مصوب ۱۳۸۷، این «احراز ندامت» محکومین است که از جمله شرایط عفو تعیین شده و نه ابراز و اظهار ندامت آن هم به شکل کتبی.

از سوی دیگر از منظر حقوق و قانونی چنین ندامت‌نامه هایی هیچگونه ارزش حقوقی و قانونی ندارند و هیچ الزام حقوقی برای عفو شده و هیچ صلاحیت قانونی ویژه‌ای برای مقام قضایی یا ضابطان قضایی جهت برخوردتر شدیدتر با شهروندان ایجاد نمی‌کند و از این رو اخذ آنها از اساس هیچگونه مستند قانونی ندارد.

از این رو از آنجا که اخذ چنین ندامت نامه هایی نه وجاهت و نه ارزش قانونی و حقوقی دارد، به نظر می‌رسد تنها با هدف انتقام‌گیری از این دو خبرنگار و به ویژه عقده‌گشایی ضابط قضایی پرونده آنها (اطلاعات سپاه پاسداران) صورت گرفته باشد.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#دادبان #الهه_محمدی #نیلوفر_حامدی


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
دادبان- شروط ضمن عقد ازدواج، برای بهره‌مندی زنان از حقوق پایه‌ای خود



رئیس مجلس:
همان مرجعی که ابلاغ قانون عفاف و حجاب را ۲۳ آذر تعیین کرده بود زمان ابلاغ را تمدید کرد

پاسخ حقوقی:
توجیه‌تان غیر قانونی است، عدم ابلاغ ناشی از اعتراض‌های شدید جامعه است

همزمان با افزایش انتقادات حامیان و طرفداران قانون عفاف و حجاب از عدم ابلاغ این قانون، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در ایران، عدم ابلاغ قانون را به مرجعی نامعلوم منتسب کرد.

قالیباف در پاسخ به انتقادات حمید رسایی نماینده مجلس در ایران گفته:
«همان مرجعی که ابلاغ قانون عفاف و حجاب را ۲۳ آذر تعیین کرده بود زمان ابلاغ را تمدید کرد.»

این ادعای رئیس مجلس در ایران در حالی است که از نظر قانونی، دولت و پس از آن رئیس مجلس موظفند قانون تایید شده در شورای نگهبان را نهایتا تا ۵ روز پس از تایید، جهت اجرا ابلاغ نمایند.

اگرچه محمدباقر قالیباف اشاره‌ای به مرجعی که زمان ابلاغ قانون عفاف و حجاب را تمدید کرده، نکرده است اما از منظر قانونی، هیچ نهادی از جمله شورای عالی امنیت ملی، قانونا اجازه تعلیق یک قانون یا جلوگیری از عدم ابلاغ آن را ندارد.

بر این اساس از آنجا که از منظر قانونی، توجیهی برای عدم ابلاغ قانونِ مصوب وجود ندارد، به نظر می‌رسد عدم ابلاغ این قانون و تمدید زمان ابلاغ آن در نتیجه اعتراضات شدیدی است که از سوی جامعه نسبت به این قانون ابراز شد و احتمالا این واهمه وجود دارد که در صورت ابلاغ و اجرا، اعتراضات از سطح کلامی و شفاهی فراتر رفته و به خیابان کشیده شود.

#دادبان #قانون_عفاف_و_حجاب #حجاب_اجباری



رئیس اسکودا:
بیکاری وکیل ممکن است به کارچاق‌کنی و ایجاد روابط ناسالم در پرونده منجر شود

جعفر کوشا، رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا)، در بیست و سومین آئین تحلیف کارآموزان کانون وکلای دادگستری قزوین، با انتقاد به قانون تسهیل، تصویب این قانون را «آسیب به حرفه وکالت» دانسته است.

رئیس اسکودا با اشاره به قانون تسهیل که در آن عملا شمار پذیرفته‌شدگان کارآموزی وکالت به شدت افزایش یافته و سقف پذیرش حذف می‌شود، گفته:
«متاسفانه قانون تسهیل را تصویب و آن را به عنوان سند افتخار معرفی کردند در حالی که امروز نقایص آن مشخص شده و به دنبال اصلاح آن هستند. قصد داشتند با تصویب این قانون به حرفه وکالت آسیب بزنند.»

به گفته جعفر کوشا «با این قانون به تعداد وکلای بیکار افزوده می‌شود و موضوع وکیل بیکار نیز ممکن است آسیب‌زا باشد و به کارچاق‌کنی و ایجاد روابط ناسالم در پرونده منجر شود.»

به گزارش دادبان بنا بر قانون تسهیل مجوزهای کسب‌و‌کار دیگر کانون‌های وکلا و مرکز مشاوران قوه قضائیه اختیار تعیین ظرفیت برای پذیرش وکیل را نداشته و هر داوطلبی که بتواند نمره معینی را کسب کند، به عنوان کارآموز پذیرفته خواهد شد. کانون‌های وکلای دادگستری نسبت به این قانون به شدت معترض هستند و اجرای آن را سبب تزریق تعداد زیادی وکیل بیکار به جامعه می‌دانند.

#دادبان #اسکودا #قانون_تسهیل #کانون_وکلای_دادگستری



شکایت آرمیتا پاویر از مامور عامل ضرب و شتم خود:
به قصد کشت من را ضرب و شتم کردی

آرمیتا پاویر، فعال دانشجویی دانشگاه تبریز و زندانی سیاسی سابق، گفته که از مامور پلیس عامل ضرب و شتم خود شکایت کرده است.

این زندانی سیاسی سابق، با انتشار متنی در صفحه کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس، علاوه بر اعلام این خبر، روایت کوتاهی از ضرب و شتم شدید خود توسط این مامور، فاش کرده است.

به نوشته آرمیتا پاویر، این مامور او را به قصد کشت ضرب و شتم کرده است. او نوشته:
«یازدهم آبان که منو وحشیانه تو اون سالن خلوت که جز خودم و خودت کسی نبود، با نقشه‌ی شوم قبلی و نمی‌دونم به دستور کی، به قصد کشت مورد ضرب و شتم قرار دادی و همکارانت با اینکه میدونستن چه بلایی سرم آوردی، تکذیب کردن و خانواده و عزیزانم رو که نگرانم بودن تا پاسی از شب با گاز اشک آور و تهدید به حبس و بازداشت تلاش میکردن از جلوی زندان متفرق کنن، فکرشم نمیکردی من به لطف و مرام زندانیا از پشت اون میله‌ها زنده بیرون بیام و پیگیر شکایتم باشم نه؟؟ بهت گفته بودم دعا کن زنده بیرون نرم از زندان که بابت اون روز و همه اشکای مادرم پشیمونت میکنم.»

به گزارش دادبان، اعمال هرگونه خشونت فیزیکی از سوی ماموران پلیس علیه زندانی و فرد بازداشت‌شده مصداق بارز شکنجه محسوب شده و بنا بر قوانین موضوعه کیفری در ایران جرم است.

#دادبان #آرمیتا_پاویر #شکنجه #دادخواهی



مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی:
به زودی هوش مصنوعی در قوه قضاییه به کار گرفته می‌شود

محمدرضا سلطانی مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در ایران از برنامه دستگاه قضایی برای بکارگیری گسترده هوش مصنوعی در آینده نزدیک خبر داده است.

به گفته او در راستای استفاده از فناوری‌های نوین در سیاست‌های کلان برنامه هفتم، یکی از برنامه‌های پیشنهادی دستگاه قضا در این برنامه، استفاده از فناوری نوین و هوش مصنوعی در فرایندهای مختلف از جمله «ارجاع هوشمند پرونده‌ها به شعب» و «کارشناسی» و «همچنین اتخاذ تصمیم قضائی در پرونده‌های فاقد پیچیدگی» است.

استخراج داده‌ها از قراردادها در حوزه حقوق شامل تجزیه‌وتحلیل و پردازش اسناد قراردادی برای استخراج اطلاعات مهم و مرتبط، تحلیل و پردازش متون قانونی، کشف الگوها و روندها در داده‌های حقوقی و تشخیص تقلب و فساد از جمله مواردی است که مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در ایران درباره امکان استفاده از هوش مصنوعی در قوه قضاییه در ایران از آن یاد کرده است.

محمدرضا سلطانی همچنین پیش‌بینی کرده استفاده از هوش مصنوعی در قوه قضاییه می‌تواند به پیش‌بینی نتایج دادگاه‌ها و کاهش احتمال خطا توسط قضات و دادرسان منجر شود.

به گزارش دادبان، تورم قوانین به ویژه در حوزه کیفری، عدم شفافیت و مبهم بودن قوانین، اعمال نفوذ و اقدامات فراقانونی، نقض گسترده حقوق شهروندان توسط ضابطان و مقامات قضایی و عدم پایبندی قضات به قوانین به ویژه در دادگاه‌های انقلاب از جمله مشکلاتی است که دستگاه قضایی در ایران به شکل گسترده‌ای به آن مبتلا است و به نظر نمی‌رسد هوش مصنوعی قابلیت برطرف کردن این مشکلات را دارا باشد.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021
#دادبان #هوش_مصنوعی #هوش_مصنوعی_در_حقوق


تداوم کارزار "سه‌شنبه‌های نه به اعدام" در هفته چهل‌ونهم با همبستگی ۲۸ زندان مختلف؛

«سکوت در برابر چنین فجایعی نوعی همراهی با آن است»

در روزهایی که صدای دادخواهی و اعتراض مردم و فعالان علیه اعدام از هر زمان دیگری بلندتر شده است، نه‌تنها اعدام و سرکوب کاهش نیافته، بلکه حکومت مستبد به شکل فزاینده‌ای بر شدت آن افزوده است. به‌گونه‌ای که قوه قضائیه در روزهای اخیر بی‌حس کردن اعضای بدن (دست و پا) برای متهمان سرقت و محاربه را مجاز اعلام کرده است تا جنایات وحشیانه خود را عادی‌سازی کند و با این روش‌های سرکوبگرانه، ترس و خفقان را در جامعه گسترش دهد. بسیاری از این متهمان سرقت، قربانی فساد ساختاری، تبعیض طبقاتی، دزدی و اختلاس‌های نجومی حاکمان و وابستگان به حکومت هستند.

حکومت زن‌ستیز حاکم بر ایران، در ادامه سرکوب‌های خود، تعدادی از زندانیان زن در زندان قرچک را به اتهام روابط نامشروع به مجازات قرون وسطایی "سنگسار" محکوم کرده است که در خوشبینانه‌ترین حالت، ممکن است حکم آنان به جای مرگ با سنگ، به اعدام تبدیل شود. ما بر این باوریم که سکوت در برابر چنین فجایعی همراهی با آن به حساب می‌آید و باید علیه این توحش و بربریت ایستاد.

در حکومتی که روزانه شاهد اعدام‌های گسترده در زندان‌های مختلف هستیم، در ده روز اول دی‌ماه دست‌کم ۴۱ تن و تنها در سه روز ۲۳ تن اعدام شده‌اند و تعداد زیادی از محکومان به اعدام در زندان‌های مختلف جهت اجرای حکم به انفرادی منتقل شده‌اند.

زندانی سیاسی، مجاهد کورکور، که بیش از دو سال است در زندان به‌سر می‌برد، برای بار دوم حکم اعدامش، که پیش‌تر توسط دیوان نقض شده بود، در شعبه هم‌عرض دادگاه انقلاب اهواز تأیید شده است و جان او به‌شدت در خطر است.

اخیراً نیز حکومت مستبد ولی‌فقیه، وکلای آزاده و شریفی که تلاش می‌کنند پرونده زندانیان سیاسی و محکومان به اعدام را بر عهده بگیرند، تحت فشار قرار داده و آنان را تهدید به بازداشت می‌کند. این اقدام که در سال‌های اخیر بارها شاهد آن بوده‌ایم، منجر به زندانی شدن برخی وکلا فقط به دلیل دفاع از موکلانشان شده است. باید از این وکلای شریف و آزاده دفاع کرد.

در روزهای گذشته، شاهد حمایت‌های گسترده از این کارزار از سوی فعالان داخل و خارج کشور بوده‌ایم. ما صمیمانه از همه قدردانی می‌کنیم و بر این باوریم که مخالفت با اعدام باید به معنای مخالفت با هر نوع اعدام و حمایت از هر فرد محکوم به اعدام باشد.

کارزار "سه‌شنبه‌های نه به اعدام"، ضمن محکوم کردن اقدامات سرکوبگرانه و ضدانسانی حکومت که نقض فاحش حقوق بشر است، از تمامی فعالان این حوزه می‌خواهد برای مقابله با سرکوب و اعدام در ایران اقدام کنند.

همچنین، از مردم ایران و زندانیان می‌خواهیم برای توقف احکام اعدام در ایران، از این کارزار حمایت کرده و به آن بپیوندند. با همبستگی و اتحاد عمل، می‌توان ریشه اعدام را خشک کرده و سرزمینی عاری از خشونت و اعدام ساخت. فراموش نمی‌کنیم که آمران و عاملان این اعدام‌ها، کشتارها و سرکوب‌ها بزرگ‌ترین جنایتکاران علیه بشریت هستند که باید پاسخگوی اعمال ننگین خود در برابر دادگاه مردمی باشند. بدون شک، زمینه‌ساز بسیاری از این جنایت‌ها، حاکمان ستمگری هستند که قدرت و حکومت را به نفع خود مصادره کرده‌اند و با هر شکلی از آزادی و برابری سر ستیز دارند.

اعضای کارزار "سه‌شنبه‌های نه به اعدام" در روز سه‌شنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۳، در هفته چهل‌ونهم، در ۲۸ زندان زیر اعتصاب غذا خواهند کرد:

زندان اوین (بند زنان، بند ۴ و ۸)،
زندان قزلحصار (واحد ۲ و ۴)،
زندان مرکزی کرج،
زندان تهران بزرگ،
زندان خورین ورامین،
زندان اراک،
زندان خرم‌آباد،
زندان اسدآباد اصفهان،
زندان دستگرد اصفهان،
زندان شیبان اهواز،
زندان نظام شیراز،
زندان بم،
زندان کهنوج،
زندان طبس،
زندان مشهد،
زندان قائمشهر،
زندان رشت (بند مردان و زنان)،
زندان رودسر،
زندان اردبیل،
زندان تبریز،
زندان ارومیه،
زندان سلماس،
زندان خوی،
زندان نقده،
زندان سقز،
زندان بانه،
زندان مریوان،
زندان کامیاران.

سه‌شنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۳
#کارزار_سه‌شنبه‌های_نه_به_اعدام


تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#بیانیه #نه_به_اعدام #مجاهد_کورکور

Показано 17 последних публикаций.