[ کانال برهان ]


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


مرکز نشر دروس اعتقادی اهل بیت علیهم‌السلام
+ مباحث نقد فرق ضاله
👤پرسش و پاسخ:
@EDborrhan
کانالهای زیرمجموعه:
@fariadras
@borrhan2
@borrhanlibrary
@borrhanmedia
@dinclass
اینستا:
https://t.me/pageborhan

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций




#شعائر_مقدسه_حسینیه (۲۹۶)
#نیمه_شعبان #افضلیت #زیارت_قبور

🔰پیامبران الهی و کسب اجازه از بارگاه ربوبی برای توفیق درک فیوضات زیارت سیدالشهداء علیه السلام در شب نیمه شعبان

┄┄┅═✧❁﷽✧═┅┄┄

✍🏻 روایت ذیل را ابن قولویه ره، در كامل الزیارات آورده است. ابن قولویه استاد #شیخ_مفید اعلی الله مقامه، بوده؛ و شیخ مفید نیز استاد شیخ طوسی ره است. همین روایت را شیخ طوسی نیز با سند دیگری در تهذیب نقل فرموده است. (تهذیب الاحکام، ج 6، صص4849). همچنین سید ابن طاوس ره، در اقبال به سند خود نقل می‌کند. دیگران نیز نقل می‌كنند؛←روایت به دو سند صحیح است یكی از امام سجاد علیه السلام كه ابوحمزه ثمالی از آن امام علیه‌السلام نقل می‌كند؛ و دیگری از امام صادق علیه السلام كه ابوبصیر از آن نقل می‌كند؛
كه این دو بزرگوار فرمودند:

🔶 «أبي و جماعة مشايخي عن سعد عن الحسن بن علي الزيتوني و غيره عن أحمد بن هلال عن ابن أبي عمير عن حماد بن عثمان عن أبي بصير عن أبي عبد الله ع و الحسن بن محبوب عن أبي حمزة عن علي بن الحسين ع قالا من أحب أن يصافحه مائة ألف نبي و أربعة و عشرون ألف نبي فليزر قبر أبي عبد الله الحسين بن علي ع في النصف من شعبان فإن أرواح النبيين ع يستأذنون الله في زيارته فيؤذن لهم منهم خمسة أُولُوا الْعَزْمِ مِنَ الرُّسُلِ قلنا من هم قال نوح و إبراهيم و موسى و عيسى و محمد صلى الله عليهم قلنا له ما معنى أولو العزم قال بعثوا إلى شرق الأرض و غربها جنها و إنسها.»
(کامل الزیارات، ص 197، ح555 - تصویر الحاقی)

#ترجمه : امام سجاد و امام صادق علیهماالسلام فرمودند:
«هر کس دوست داشته باشد که یکصد و بیست و چهار هزار نبی با او مصافحه کنند باید که قبر سید الشهداء ع را در نیمۀ ماه شعبان زیارت نماید. زیرا ارواح پیامبران برای زیارت ایشان از خدای تعالی اجازه می‌خواهند؛ و بدانان اجازه داده می‌شود. پنج نفر از این انبیاء «اولوالعزم» هستند. گفتیم اینان کدامند؟ فرمودند: نوح ع، ابراهیم ع، موسی ع، عیسی ع و محمد ص که صلوات خدا بر آنان باد. گفتیم معنای اولوالعزم چیست؟ فرمودند برای کلیۀ انسانها و جنیان در شرق و غرب عالم مبعوث شده اند.»

➖➖➖➖
@borrhan


🔸حضرت نرجس خاتون سلام الله علیها از نوادگان شمعون الصفا ، وصی حضرت عیسی علیه السلام است؛ در زیارت حضرت نرجس سلام الله علیها چنین می‌خوانیم:

السَّلَامُ عَلَيْكِ أَيَّتُهَا الْمَنْعُوتَةُ فِي الْإِنْجِيلِ
«سلام بر تو اى كسى كه ذكر صفات كماليه ‏ات در كتاب انجيل مذكور بود»

(المزار الشهيد الأول  ج۱  ص۲۱۲)

✍🏻 پی‌نوشت‌: بشارت مکاشفه یوحنا:
موعودی با عصای آهنین که نظم باطل جهانی را در هم می‌شکند؛ ملقب به «منصور» است و عصمت دارد و از ابتدای حیات از دست ظالمان غیبت میکند و توسط مسیح یاری میشود و فرزند مادری بزرگوار است، مادری که تاجی از دوازده ستاره بر سر دارد(←اینجا و اینجا→)

#نرجس (۲۷)
@borrhan


جایگاه شیعیان عصر غیبت


امام باقر علیه السلام فرمود:
روزی رسول خدا صلی الله علیه و آله در جمع اصحابش دوبار فرمود:
«خداوندا ! مرا به دیدار برادرانم برسان!».

اصحاب عرضه داشتند: مگر ما برادران شما نیستیم؟ فرمود: «خیر! شما اصحابم هستید. اما برادرانم گروهی از مردم آخرالزمان هستند که به من ایمان آورده‌اند در حالی‌که مرا ندیده‌اند.
ثابت قدم بودن هر یک از آنها در دین خود از تراشیدن خارهای قتاد در تاریکی شب سخت‌تر است یا مانند کسی است که آتش درخت «غَضا» را با دست گرفته است ؛ آنان چراغ تاریکی‌ها هستند، و خداوند آنان را از تمام فتنه‌های غبار آلوده نجات می‌دهد».

📚بصائر الدرجات‏، جزء ۲، باب۱۴، ح۴

✍🏻 پی‌نوشت‌: «قتاد» درختی سخت که خارهای آن مانند سوزن است؛ «غضا» درختی است که چوب آن مدت زیادی آتش و حرارت را در خود حفظ می‌کند و به همین جهت زغال بسیار خوبی دارد‌؛←←دینداری در زمان غیبت نظیر آن است که انسان ، خار یا آتش اینجنینی را در دست خود نگه دارد ؛ این چنین دینداریِ سختی آن فضائلی را که در روایات فرموده‌اند خواهد داشت؛ ولی حیف که این گونه افراد بسیار بسیار کمیاب هستند!

#صفات_الشیعه (۱۶۰) #آخر_الزمان (۹۸)
@borrhan


قابل pdf کتاب نماز سرنوشت ساز مسیح؛ نوشته : محمد امیری قوام در «کتابخانه برهان» بارگذاری شد↓↓↓
https://t.me/borrhanlibrary/11190

این کتاب با نشان دادن تواتر معنوی روایات اقتدای حضرت مسیح علیه السلام به حضرت مهدی علیه السلام در منابع و شیعه و سنی ، اثبات می‌کند بن‌مایه‌های کلامی شیعی در اوصاف امام و جایگاه امامت ، با این روایت تطابق دارد ؛ در حالی که مفاد روایت مقتدا بودن امام عصر بر حضرت مسیح علیهما السلام با مبانی فکری اهل سنت در تعارض و تضاد است.
🔻برخی از منابع اهل خلاف در رابطه با اقتدای حضرت مسیح علی نبیناوآله وعلیه‌السلام در نماز به امام عصر ارواحنافداه ، به #قاعده_الزام :
اینجا اینجا اینجا اینجا اینجا اینجا اینجا اینجا اینجا اینجا(←شش مدرک ذیل این لینک)  اینجا اینجا اینجا اینجا اینجا اینجا اینجا اینجا 'https://t.me/borrhan/24771❤️' rel='nofollow'>اینجا(←از اینجا و در ادامه اسکنهای ذیل آن)  اینجا اینجا اینجا اینجا اینجا اینجا

#اهلسنت_و_مهدویت (۱۴۸) #فرقه_ناجیه (۸۵)


🔸خوشا به حال غربای صحیح العقیدهٔ آخرالزمان

توضیحات↓↓↓
https://t.me/borrhan/61171


#صفات_الشیعه (۱۵۹) #آخر_الزمان (۹۷)
#خانه_نشینی (۷۴)

نشانه مؤمن در آخرالزمان


خوشا به حال غربای صحیح العقیدۀ آخرالزمان

┄┄┅═✧❁﷽✧═┅┄┄

🔻رسول خدا صلى الله عليه وآله فرمودند:
«خداوند نيكوكاران بى‌نام و نشانِ و خدا ترس را دوست دارد ؛ كسانی كه هرگاه غايب باشند كسی جويايشان نمی‌شود، و وقتی حضور دارند، كسی از آنان دعوت نمی‌كند و شناخته شده نیستند. دلهايشان چراغ هدايت است، و از هر تاريكی و ظلمتی خارج مى‌گردند.»

📕أعلام الدين في صفات المؤمنين، الديلمي، ص۲۹۴ - «إنَّ اللّه َ يُحِبّ الأبْرارَ الأخْفِياءَ الأتْقِياءَ الّذينَ إذا غابُوا لَم يُفْتَقَدوا ، و إذا حَضَروا لَم يُدْعَوا ، ولَم يُعْرَفوا . قُلوبُهُم مَصابيحُ الهُدى ، يُخْرَجون مِن كُلِّ غَبْراءَ مُظْلِمَةٍ»

✓پ.ن: مؤلف کتاب (حسن بن أبي الحسن الدیلمی) در مقدمه کتاب شهادت بر صحت روایات کتابش داده و گفته است این روایات نزد علماء مشهور هستند فلذا اسناد آنها را ذکر نکردم.

🔻امام باقر صلوات الله علیه فرمودند:
«قائم ما چون قيام كند مردم را به امر جدید دعوت خواهد نمود همان گونه كه رسول خدا صلى الله عليه و آله دعوت نمود، و اسلام غريبانه آغاز شد و باز همچنان كه شروع شده غريب خواهد گرديد، پس خوشا به حال غربا».

ابوبصیر گوید: امام صادق عليه السلام فرمودند:
«اسلام به غريبى آشكار شد و بزودی باز هم غریب خواهد شد، پس خوشا به حال غربا. عرض كردم: فدایتان شوم لطفا برای من شرح دهيد، فرمود: دعوت کنندۀ از خاندان ما دعوت جدیدی را آغاز خواهد کرد، همانطور که رسول خدا صلی الله علیه و آله دعوت خود را آغاز کرد.»

📕 غیبت نعمانی، باب۲۲، ح۱و۲

✍🏻 پی‌نوشت‌: در هر جامعه‌ای تعداد افراد وظیفه شناس و منضبط از افراد سر به هوا و سهل انگار بسیار کمتر است. علت ارزشمند بودن افراد نخبه هم همینست. سعدی می‌گوید:

«اگر ژاله هر قطره ای دُر شدی
چو خر مهره بازار ازو پر شدی»

در آخرالزمان هم مانند سایر زمانها، چنین تفاوتی وجود دارد. منتظران و مؤمنان واقعی در میان سایر مردم حضور دارند؛ اما سر و صدا و جلب توجهی از آنان ظاهر نمی‌شود. چرا؟ چون سر و صدا و جلب توجه را مفید نمی‌دانند. اگر کسی بخواهد به وظایفی که بر عهده گرفته عمل کند نیازی به داد و فریاد ندارد.

از طرف دیگر عوام الناس جز به داد و فریاد و شلوغ کاری توجه ندارند. لاجرم مؤمنان واقعی را چیزی به حساب نمی‌آورند.

امام حسن عسکری علیه السلام در فرازی از یک حدیث بسیار روشنگر و تکان دهنده در بارۀ مردمان آخر الزمان خطاب به جناب «داود بن القاسم» معروف به «ابو هاشم الجعفری»، می‌فرمایند:
«المُؤمنُ بَينَهُم مُحَقَّرٌ، والفاسِقُ بينهم مُوََقّرٌ، . . .»

از قضا همین گمنامی و ناشناس بودن موجب می‌شود که این اقلیت با ایمان بهتر بتوانند به وظایف هدایتگرانۀ خود عمل نمایند.

شهرت و توجه عامۀ مردم مایۀ زحمت است. کسی که بخواهد کار مفیدی انجام دهد طالب شهرت نیست. زمانی که غار اصحاب کهف بر مردم مکشوف شد؛ و همگان به سوی آنان هجوم آوردند، آن جوانمردان از خدا خواستند که دوباره به خواب روند؛ و مردم به آنان دسترسی نداشته باشند تا زمان ظهور منجی عالم علیه السلام.

╌───┈⊰᯽⊱┈───╌

+ فضیلت گمنامی در عصر غیبت:
اینجا - اینجا - اینجا - اینجا - اینجا - اینجا

➖➖➖➖
@borrhan




Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔸در آستانه نیمه شعبان ۱۵ پادکست از استاد مهندس ناصر دیبایی با عنوان «تاریخ زندگانی حضرت مهدی سلام الله علیه» در «برهان مدیا» بارگذاری شد↓↓↓
https://t.me/borrhanmedia/3380


#نقد_ترکاشوند (٥) #شبهات_مهدوی (۱۳۷)
#حکمت_غیبت (۲۷)

⚠️ پاسخ به شبهه‌فراکنی دیگر ترکاشوند - موجود فتنه‌گر و معرکه گیر - ذیل عنوان بزک کردهٔ بازنگری!

✧❁﷽❁✧

#متن_شبهه :

❌ امامِ مستجاب الدعوه نداریم. نزدیک هزار و دویست سال است که حضرت مهدی استمراراً دست به دعا برمی‌دارد و (حتی گفته می‌شود گاه در حال دعا پرده‌های کعبه را در دست می‌گیرد و مُصرانه) از پروردگار خواهان تعجیل در ظهور و فرج خود می‌شود ولی این دعای مستمر و هزار سالهٔ او، هیچگاه اجابت نگردیده؛ و با این حال مهدی از پا نمی‌نشیند باز همان دعا را بازگو می‌کند و باز عدم اجابت. این موضوع نشان می‌دهد که امام و امام‌ها را باید معمولی‌تر از آن تصورات فرابشری دید.
(ترکاشوند) ۱۴۰۰/۱۲/۲۷

✅ #پاسخ_کوتاه:

پاسخ این ترهات را امام صادق علیه السلام داده‌اند. در حدیثی می‌فرمایند که علت تاخیر در ظهور اینست که در میان شما منافق هست. اگر شما به قدرت برسید این منافقان برای متاع دنیا دست به شمشیر می‌برند و به نزاع با دیگران می‌پردازند.(متن کامل روایت شریفه)

امام علیه‌السلام داستان فرج حضرت نوح علیه‌السلام و غرق شدن کفار را بیان می‌فرمایند. خداوند به نوح علی نبیناوآله وعلیه‌السلام فرمود: این کیسۀ هسته خرما را بکار؛ وقتی درخت‌ها تناور شد آنها را قطع کن و با چوب حاصل کشتی بساز. ایشان ع این کار را کرد؛ اما از طوفان خبری نشد. وقتی مردم دیدند وعده عملی نشد، عدۀ زیادی از آنان ایمان خود را از دست دادند. این ماجرا هفت بار تکرار شد. دیگر کسی در اطراف ایشان نماند مگر عده ای بسیار قلیل که ثابت و استوار ماندند. پس از آن خدا فرمود سوار کشتی شوید؛ و طوفان فرا رسید.

ترکاشوند بی سواد هم شاید زمانی جزء معتقدان به امامت حضرت حجت علیه السلام بوده؛ اما اکنون در زمرۀ منکران قرار دارد. همان گونه که امام صادق علیه السلام فرمودند

#پاسخ_تفصیلی را در فایل صوتی الحاقی استماع بفرمایید!
➖➖➖➖➖
@borrhan


🔸دعای شخص امام زمان علیه السلام جهت فرج و ظهور و تحقق وعده الهی در قول سفیر شان جناب محمد بن عثمان عَمْری رضوان الله علیه

- عبدالله بن جعفر حمیری گفت: از محمد بن عثمان عمری که خداوند از او راضی باشد در مورد امام زمان علیه السلام پرسیدم، و به او گفتم: شما صاحب امر امامت را دیده‌اید؟ گفت: بله! و آخرین مرتبه‌ای که ایشان را زیارت کردم، در بیت الحرام بود، دعا می‌کرد و می‌گفت: «خداوندا ! وعده‌ای را که به من داده‌ای را محقق کن.»

- و در روایت دیگر وارد شده است: آن حضرت را دیدم که در برابر مستجار، پرده کعبه را گرفته بود و می‌گفت: «خداوندا ! به وسیله من از دشمنانت انتقام بگیر.»

📕کمال الدین و تمام النعمة، ج۲، ص۴۰۴
📗من لا یحضره الفقیه، ج۲، ص۳۲۱
📔الغیبة الشیخ الطوسی، ص۲۵۱

#سخنان_مهدوی (۸۶)
@borrhan


🌅 #تانیمه‌شعبان_هرروزیک‌کتاب

فایل pdf کتاب مواجهه ائمه (علیهم السلام) با مدعیان مهدویت (گونه شناسی ، سبک شناسی و شاخصه شناسی) ، تالیف امیر محسن عرفان در «کتابخانه برهان» بارگذاری شد↓↓↓
https://t.me/borrhanlibrary/11186


🔸قدیمی‌ترین بنای شهر یزد ، جلوه‌ای از گسترش علاقمندی به تشیع نزد ایرانیان قرن پنجم هجری ، در ارادت آنان به حضرت #خدیجه کبری سلام الله علیها ، و باورمندی آنان به منجی و امام غایب حی عجل الله فرجه

توضیحات ↓↓↓
https://t.me/borrhan/61160


#اسلام_و_ایرانیان (۱۷۸) #پیدایش_شیعه (۱۶۴) #شبهات_مهدوی (۱۳۶) #دوازده (۲۲۶) #خدیجه (۱۰۳) #تشرفات (۲۵)

✅ آثار اعتقاد شیعی در ایران قرن پنجم هجری

🕌 معرفی بقعه دوازده امام یزد و باورداشت مهدویت و نام مبارک حضرت خدیجه سلام الله علیها بر نخستین بنای یادمانی یزد

❥༻⃘⃕࿇﷽༻⃘⃕❀༅⊹━┅┄

🔻کهن‌ترین بنای شهر یزد «بقعۀ دوازده امام» نام دارد. به استناد کتیبۀ حک شده بر دیوار غربی بنا، فرمان ساخت این بقعه را دو برادر به نام‌های ابونجم و ابویعقوب در #رمضان 429 قمری صادر کرده‌اند
(بلر، 1394ش، ص165).

این دو تن از سپهسالاران دودمان آل کاکویه بودند.←دودمانی شیعی که به استناد سکه‌‌های به دست آمده، خطۀ یزد را از 408 قمری به زیر نگین داشتند و در 432 قمری با «کشیدن باروئی گرد یزد»، «ساختن چهار دروازه و درهای آهنین» و «بنا کردن مسجد جمعه» به یزد موجودیتی شهری بخشیدند
(جعفری، 1384ش، صص35 و 36).

🔻در باب وجه تسمیۀ بقعۀ دوازده امام، دو قول مطرح است↓↓


۱- نخست آنکه اطلاق این نام را به گرایش‌های شیعی خاندان آل کاکویه مربوط دانسته‌اند. در همین راستا محقق سرشناسی به نام شیلا بلر، بقعۀ دوازده امام را شاهدی بر گسترش تمایلات شیعی و باور به ظهور #منجی می‌داند (بلر، 1394ش، ص171) وی کتابت آیت‌الکرسی در بقعۀ دوازده امام را نیز با این باور همسو دانسته و در این باره چنین می‌نویسد:
«این آیه بر مفهوم خدایی یگانه و زنده تاکید دارد و یادآورِ باورِ شیعیان دوازده‌امامی به امام زنده است؛ امامی غائب که در #آخر_الزمان ظهور خواهد کرد. او غایب ولی زنده است و کسانی او را دیده‌اند. این آیات قرآن برای بنایی که به یادبود دوازده امام ساخته شده بسیار مناسب می‌نماید»
(همان، ص170)

۲- قول دیگر دربارۀ نام بقعۀ دوازده‌ امام، به کتیبه‌ای سرقت رفته از این بنا مشتمل بر نام ائمه و بزرگان شیعه باز می‌گردد. کتیبه‌ای که تا یکی دو دهه پیش در محراب بنا نصب بوده و به رؤیت پژوهشگرانی همچون زنده‌یاد ایرج افشار (1374ش، ج2، ص315)، مرحوم عبدالله قوچانی (1383ش، ص 16) و فاطمه دانش یزدی (1387ش، ص146) نیز رسیده است. متاسفانه امروزه از سرنوشت این کتیبه اطلاعی در دست نیست و نمی‌دانیم که از کجا سر درآورده است.
اخیرا با انتشار اسناد تصویری مهندس عادل فرهنگی در وبسایت فرهنگی نوروزگان، تصویری کمتر دیده شده از این کتیبه انتشار یافته که در سال 1378 گرفته شده است.

🔻متن کتیبه چنین بازخوانی می‌شود:

حاشیۀ اول: بسم الله الرحمن الرحیم. الله لا اله الا هو الحی القیوم لا تأخذه سنة و لا نوم له ما فی / السموات و ما فی الارض من ذا الذی یشفع عنده الا باذنه یعلم ما بین / ایدیهم و ما خلفهم و لایحیطون بشیء من عمله الا بما شاء وسع کرسیه السموات و الارض و لا یؤده حفظهما و هو العلی العظیم (البقره / 255)

حاشیۀ دوم و قسمت‌های لچکی: اللهم صل علی محمد المصطفی و علی المرتضی و فاطمة الزهرا و خدیجة الکبری و الحسن الرضا / و حسین شهید بکربلا و علی زین العابدین و محمد الباقر / و جعفر الصادق و موسی الکاظم و محمد التقی و علی النقی و حسن العسکری و حجة القائم المهدی صلوات الله علیهم اجمعین

پیشانی: کل نفس ذائقة الموت

متن کتیبه: هذا مرقد / الشیخ الربانی ولی / الله الوالی بایزید / الوقت فخر الملة و الدین ××× / الاسفنجردی قدس / الله روحه توفی فی عشرین / محرم سنة سبع و عشرین و سبعمایه
shiamuseum.org code:  41084


🗂منابع:
- افشار، ایرج، (1374ش)، یادگارهای یزد، تهران/یزد: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و خانه کتاب یزد.
- بلر، شیلا (1394ش)، نخستین کتیبه‌ها در معماری دوران اسلامی ایران زمین. ترجمه: مهدی گلچین عارفی. تهران: فرهنگستان هنر.
- جعفری، جعفر بن محمد بن حسن (1384ش)، تاریخ یزد، به کوشش ایرج افشار، تهران: انتشارات علمی فرهنگی.
- دانش‌یزدی، فاطمه (1387ش)، کتیبه‌های اسلامی شهر یزد، تهران/یزد، سبحان نور با همکاری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهر تاریخی یزد.
- قوچانی، عبدالله (1383ش)، بررسی کتیبه‌های بنا‌های یزد. تهران: پژوهشکده زبان و گویش.
- وبسایت فرهنگی نوروزگان به آدرس:
https://ketabkhaneh.org/fa/farhangi

(تصاویر مرتبط در فرسته بعدی خواهد آمد.)

➖➖➖➖
@borrhan




🌅 #تانیمه‌شعبان_هرروزیک‌کتاب

فایل pdf کتاب در انتظار ققنوس (کاوشی در قلمرو موعود شناسی و مهدی باوری) تالیف سید ناصر هاشم العمیدی ترجمه مهدی علیزاده در «کتابخانه برهان» بارگذاری شد↓↓↓
https://t.me/borrhanlibrary/11181


#آخر_الزمان (۹۶)
#صفات_الشیعه (۱۵۸) #دوازده
#منجی

⚠️ وقتی «امام زمانی شدن» انگشت نمایی دارد!


┄┄┅═✧❁﷽✧═┅┄┄

«فلانی امام زمانی است...!»

این صفتی است که معمولا در مورد فردی به کار می‌برند که:
در سخنرانی هایش در مورد حضرت علیه السلام زیاد صحبت می‌کند، یا در نوشته هایش به موضوع مهدویت می‌پردازد، یا در برگزاری جشن #نیمه_شعبان اهتمام زیادی دارد و....

این توصیف اگر در مقام ستایش به کار برود، خود بیانگر غربتی سخت است؛ چه رسد به اینکه متأسفانه گاه به عنوان تمسخر و نکوهش استفاده می‌شود.

چرا باید (امام زمانی بودن) صفت خاصی باشد که فرد با آن انگشت نما می‌شود؟ در حالیکه مثلاً نماز خوان بودن مذهبیون یک امر عادی است که اتفاقاً اگر یک مسلمان بر خلاف این صفت باشد، غیر طبیعی خواهد بود.
مگر این نیست که همگی حداقل به صورت ادّعایی، به مذهب تشیّع وابسته ایم که قوام آن به ولایت و امامت است؟ در این هم شکّی نیست که امام کنونی مکتب تشیّع، وجود نورانی حضرت بقیة الله الاعظم سلام الله علیه و عجل فرجه هست، که ظلمات غیبت او حدود ۱۲۰۰ سال بر جامعهٔ شیعه سایهٔ ماتم افکنده است.
با وجود این اعتقادات ضروری مکتب تشیع، اصلا چه طور امکان دارد فردی خود را شیعه نامد اما مسأله ی امامت و مهدویت برای او بی اهمیت باشد؟! تا جایی که اگر تعداد محدودی هم به این فریضهٔ اعتقادی ضروری بپردازند، انگشت نما و غیر عادی حساب شوند؛ با این که می دانیم اعتقادات بر تمام اعمال و فروع مثل نماز و... مقدّم اند.
(امام زمانی) بودن یک صفت ویژه نیست، لازمه ای فراموش شده برای اعتقاد شیعه است...

✅ این غربت در حالی است که در توصیف
مؤمنین عصر غیبت آمده است امام‌شان را فراموش نمی‌کنند؛


به سند معتبر از ابن ابی عمیر روایتست:
از سرور خود موسى بن جعفر عليهما السلام از تفسير اين كلام الهى پرسيدم: {و أسبغ عليكم نعمه ظاهرة و باطنة}؟
فرمود: «نعمت ظاهره امام ظاهر است، و نعمت باطنه امام غائب».
گفتم: آيا در ميان ائمه كسى هست كه غائب شود؟
فرمود: «آرى، شخص او از ديدگان مردم غايب مى ‏شود، اما ياد او از قلوب مؤمنين غايب نمى ‏شود، و او دوازدهمين ما امامان است.
خداوند براى او هر امر سختى را آسان و هر امر دشوارى را هموار سازد، و گنجهاى زمين را برايش آشكار كند و هر بعيدى را براى وى قريب سازد و به توسط وى تمامى‏ جباران عنود را نابود كند و هر شيطان متمردى را به دست وى هلاك سازد، او فرزند سرور كنيزان است. كسى كه ولادتش بر مردمان پوشيده و ذكر نامش بر آنها روا نيست تا آنگاه كه خداى تعالى او را ظاهر ساخته و زمين را پر از عدل و داد نمايد، همان گونه كه پر از ظلم و جور شده باشد.»
(کمال الدین: ۳۶۹ + متن عربی و شرح روایت )

➖➖➖➖
@borrhan


🔸کتابچه مجموعه اعمال شب نیمه شعبان در ۵۸ صفحه در «کتابخانه برهان» بارگذاری شد↓↓↓
https://t.me/borrhanlibrary/11178


امام باقر علیه السلام در مورد فضیلت شب نیمه شعبان فرمود:
«آن شب، بافضیلت‌ترین شب، بعد از #شب_قدر است

که خداوند تعالی در آن شب از فضل خود به بندگان می‌بخشد و با مَنِّ خود آنها را می‌آمرزد پس در تقرب جستن به خدا در آن کوشش کنید زیرا این شبی است که خداوند تعالی بر خود حتم نموده که هیچ درخواست‌کننده‌ای را در آن رد نکند تا وقتی که نافرمانی خدا را درخواست نکند و آن شبی است که خداوند برای ما اهل‌بیت قرار داده است به ازای شب قدر که برای رسول خدا صلی الله علیه و آله قرار داده است، پس در دعا و ستاش خداوند کوشش کنید
...»

📗مصباح المتهجّد، ص۵۷۵
📗الأمالي للطوسی، ص۳۰۲

#نیمه_شعبان (۷۱)
@borrhan


#نیمه_شعبان (۷۰)

فرصت ناب شب نیمه شعبان


✧✿﷽✿✧┅✧⊹┅┄┄

▫️ مردم به آنچه بر ایشان القاء شود عادت می‌کنند.
اقلیت مذهبی باقی مانده در جامعه ما ، به تبع از سیره مستمره ۱۴۰۰ ساله ‌معصومین علیهم‌السلام و علماء شیعه ، به احیاء لیالي قدر به ذکر و دعاء و توسل در مساجد و هیئات عادت کرده‌اند .
و متأسفانه به تبع از روش القاءی ۴۰ ساله ، در شب نیمه شعبان نیز به خیابان‌گردی و تضییع عمر و گناه و معصیت و مطربی و مطرب نوازی عادت کرده ،  و از درک فیوضات این شب عظیم محرومند!

❂:-❂:-❂:-❂:-❂:-❂:-❂:-❂

* الإمامُ عليٌّ عليه السلام : يُعجِبُني أن يُفَرِّغَ الرَّجُلُ نَفسَهُ في السَّنَةِ أربَعَ لَيالٍ : لَيلةَ الفِطرِ ، و لَيلةَ الأضحى، و لَيلةَ النِّصفِ مِن شَعبانَ ، و أوّلَ لَيلةٍ مِن رَجَبٍ .
[بحار الأنوار : 97/87/12 .]

أمیر المؤمنین عليه السلام : خوش دارم كه انسان ، سالى چهار شب خود را فارغ از هر عملی کرده و فقط وقف عبادت كند : شب عيد #فطر ، شب عيد #قربان ، شب نيمه شعبان و شب اول ماه #رجب.

❂:-❂:-❂:-❂:-❂:-❂:-❂:-❂

* الإمامُ الرِّضا عليه السلام : كانَ أميرُ المؤمنينَ عليه السلام لا يَنامُ ثلاثَ ليالٍ : لَيلةَ ثلاثٍ و عِشرِينَ مِن شَهرِ رَمَضانَ ، و لَيلةَ الفِطرِ ، و لَيلةَ النِّصفِ مِن شَعبانَ ، و فيها تُقسَمُ الأرزاقُ و الآجالُ و ما يَكونُ في السَّنَةِ .
[بحار الأنوار : 97/88/15 و تصویر الحاقی]

امام رضا عليه السلام : امير المؤمنين عليه السلام سه شب نمى‌خوابيد : شب بيست و سوم ماه #رمضان ، شب عيد #فطر و شب نيمه ماه شعبان ؛ در اين شبها روزيها تقسيم و مدت عمر و هر آنچه در آن سال رخ خواهد داد ، تعيين مى‌شود .

+ نیمه شعبان امسال امامت را شادتر کن!

•┄●ะ✿❂๑⊹✧⊹๑❂✿ะ●┄•
@borrhan

Показано 20 последних публикаций.