بوم رنگ


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


بوم رنگ: روزمره‌نگاری‌های زندگی در آمریکا
- كانال اول @b00mrang
- کانال دوم: @ondfly

Связанные каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


📌 ۲۱ انتخاب

تا تاریخ ۲۲ مرداد ۱۴۰۰، حدود ۱۴۰ واکسن کرونا در دنیا معرفی شده. ۲۱ واکسن به تایید حداقل یک کشور رسیده که بین آنها، واکسن آسترازنکا بیشترین تست بالینی (trial) و بیشترین تایید (۱۲۱ کشور) را دارد (جزییات/منابع).

🔹آمریکا
بیش از ۲۰ کشور دنیا میزبان تست‌ بالینی واکسن‌‌‌های آمریکایی بوده‌‌ و هریک از سه واکسن تایید شده به طور متوسط ۲۳ کارآزمایی بالینی داشته. واکسن‌ها مجموعا مورد تایید ۱۰۷ کشور دنیا و سازمان بهداشت جهانی (WHO) قرار گرفته‌اند و تاکنون ۶۰ درصد جمعیت آمریکا حداقل یک دز واکسن‌‌ آمریکایی دریافت کرده‌اند.

🔹ایران
تست واکسن‌ برکت فقط داخل ایران و با انجام ۴ کارآزمایی بالینی پایان یافته. این واکسن مورد تایید هیچ کشوری قرار نگرفته و تاکنون ۱.۶ درصد جمعیت ایران حداقل یک دز واکسن برکت دریافت کرده‌‌اند.

پ.ن: از هفت واکسن مورد تایید WHO، چهار مورد ساخت آمریکا و انگلیس است.

@b00mrang


📌 سیستم بانکی می‌تواند انجام دهد (۲)

اوایل جولای ۲۰۱۷ از طریق سرویس PayPal به یک موسسه غیرانتفاعی کمک ۵ دلاری کردم. چند ماه بعد متوجه شدم دوباره ۵ دلار از حسابم برداشت شده. به آن موسسه ایمیل زدم و گفتم که از نظر من فقط تراکنش ماه جولای مجاز بوده و تراکنش دوم یا هر نوع تراکنش مشابه باید کنسل بشه. عذرخواهی کردن و گفتن که تراکنش کنسل میشه و در آینده هم هیچ تراکنشی به حساب شما انجام نمیشه.

حدودا یک ماه بعد (اوایل ژانویه ۲۰۱۸) و‌ برای سومین بار، پنج دلار از حساب کم شد. مجددا ایمیل زدم و تذکر دادم که از طریق شرکت PayPal پیگیری می‌کنم. عذرخواهی کردن و درخواست بررسی بیشتر داشتن. جوابی به ایمیل عذرخواهی ندادم و فقط یک ایمیل با جزییات کامل به شرکت PayPal فرستادم. بعد از دو روز شرکت PayPal بدون اینکه سوالی بپرسد دو تراکنش آخر را کنسل کرد و پول برگشت به حساب.

پ.ن: یک ماه و چند روز بعد از انجام این تراکنش‌ها، برای کنسل کردنشان تنها یک ایمیل به شرکت PayPal لازم بود. مقایسه کنید با داستان زیر:
t.me/ondfly/1002

@b00mrang


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
📌نژاد و ثروت

در سال ۲۰۱۸، میانه ثروت خانواده‌های آمریکایی ۹۷ هزار دلار بود. اما این عدد برای نژادهای مختلف تفاوت فاحشی داشت:
- سفید پوست: ۱۷۱ هزار دلار
- لاتین: ۲۱ هزار دلار
- سیاه پوست: ۱۸ هزار دلار
- سایر نژادها: ۶۵ هزار دلار

ویدیو پیوست اشاره‌ای دارد به دلایلی که "در مقاطع مختلف تاریخی" مانع از افزایش ثروت سیاه‌پوستان شده:
- برده داری و کار رایگان
- عدم اجازه برای مالکیت زمین
- عدم اجازه برای کار و زندگی در همه نقاط آمریکا
- عدم اجازه برای دریافت وام بانکی
- نرخ سود بالاتر برای دریافت وام

I feel for anybody who is suffering
because I know what is like to be poor
but I also understand that there are levels of that suffering ...

@b00mrang


📌۲۰۵۰: جهان مذهبی‌تر

براساس تحقیقات موسسه pew، جوانان امروز کمتر از نیاکان‌ خود مذهبی هستند. یعنی میزان اعتقاد به خدا، اهمیت #مذهب در زندگی و میزان حضور در عبادتگاه‌ در بین جوانان کمتر شده. در ایران نیز متولدین پیش از انقلاب مذهبی‌ترند، نسبت به متولدین بعد از انقلاب(جزییات).

اما تحقیق دیگری از موسسه pew نشان می‌دهد که در سال ۲۰۵۰ جمعیت مذهبی دنیا نسبت به ۲۰۱۰ بیشتر می‌شود که مهمترین دلیلش افزایش جمعیت مسلمانان است.

در سال ۲۰۵۰، جمعیت جهان بیش از ۹ میلیارد نفر، سهم مذاهب مختلف از جمعیت جهان و تغییراتش نسبت به ۲۰۱۰ به شکل زیر خواهد بود:
- مسیحی: ۳۱ درصد (ثابت)
- مسلمان: افزایش از ۲۳ به ۳۰ درصد
- هندو: ۱۵ درصد (ثابت)
- بودایی: کاهش از ۷ به ۵ درصد
- سایر ادیان و مذاهب: کاهش از ۷ به ۶ درصد
- بی دین و مذهب: کاهش از ۱۶ به ۱۳ درصد

@b00mrang


📌افسرده‌های پیدا و پنهان

در سال ۲۰۱۶ در بین کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD)، مردم آمریکا، ایسلند و استرالیا بیشترین قرص ضد افسردگی را مصرف کردند. در سوی مقابل مردم کره جنوبی، شیلی و استونی کمترین میزان مصرف را داشتند. در همان زمان بالاترین آمار خودکشی متعلق به کشورهایی چون کره جنوبی، مجارستان و استونی بود! این دو آمار به ظاهر متناقض‌اند، اما هر دو واقعیت دارند. در ادامه برخی دلایل مرتبط بررسی شده.

در برخی کشورها (خصوصا در شرق)، مراجعه به روانشانس/روانپزشک و مصرف قرص‌های ضدافسردگی نشان‌دهنده ضعف شخصیتی افراد است و مردم تلاش می‌کنند مشکلات روانی را منکر شده یا مخفی کنند. در مقابل در برخی کشورها (خصوصا در غرب) آگاهی عمومی نسبت به افسردگی بیشتر است و رویکرد کلی بر پنهان کردن بیماری‌های روانی نیست. بنابراین در این جوامع تلاش برای درمان بیماری روانی و مراجعه به روانشانس/روانپزشک بیشتر است و درنتیجه میزان تجویز قرص ضد افسردگی نیز بالاتر است. حتی برخی افراد برای احساس عدم رضایت از زندگی به روان‌پزشک مراجعه کنند، یا برای اضطراب و افسردگی‌های جزیی قرص مصرف کنند. در کنار این موارد، میانگین سنی جامعه نیز مهم است. طبق آمار نرخ خودکشی بین افراد مسن سه برابر جوانان است. در نتیجه کشورهایی با میانگین سنی بالاتر، مستعد نرخ خودکشی بالاتر هستند.

به طور خلاصه مصرف کمتر یا بیشتر قرص ضدافسردگی، "لزوما" به معنی بهتر یا بدتر بودن اوضاع روانی یک جامعه نیست و همانطور که در بالا اشاره شد، عوامل مختلفی را باید لحاظ کرد، خصوصا:
- میزان پذیرش مشکلات روانی در جامعه
- میزان دسترسی و مراجعه به روانشانس/روانپزشک

Sources: Business Insider, Atlantic, Cambridge Press

@b00mrang


📌یک سپر ناقابل

یکی از دوستان‌ در ایالت نیوجرسی اخیرا تصادفی جزیی داشت و باید سپر ماشینش (Honda Pilot 2021) را تعمیر می‌کرد. اولین مکانیکی که رفته، گفتن این سپر با صاف‌کاری درست نمی‌شود و باید سپر و چند قطعه عوض شود و حدود ۱۷۰۰ دلار هزینه دارد (شامل ۱۰۰ دلار #مالیات).

با کمک یکی دیگر از دوستان، سراغ مکانیک دومی رفتن که گفت بود نیازی به تعویض سپر نیست. با ۵۵۰ دلار (هزینه صاف‌کاری) سپر شد مثل روز اولش، حداقل به زعم ما!

این ماجرا را برای یکی دیگر از دوستان اصطلاحا کاربلد تعریف کردیم. گفت: همین ۵۵۰ دلار هم جای تخفیف داشته!

پ.ن: تجربه شخصی‌ام از مکانیکی و بنگاه‌های ماشین در آمریکا خیلی شبیه ایران است: نظر آمریکایی‌ها نیز همین است!

@b00mrang


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
📌شادی

یک استاد دانشگاه نیویورک معتقد است در یک زندگی نرمال، شادی را می‌توان به سه مرحله تقسیم می‌کند:
- قبل از ۲۵ سالگی (حسابی شاد): خوشی‌ها و تفریحات نوجوانی و جوانی، آشنایی با جنس مخالف و بیشترین شادی‌ها

- ۲۵ تا ۴۵ سالگی (کمترین شادی): زمانی که باورتان می‌شود بسیاری از آرزوهای کودکی و نوجوانی دست‌یافتنی نیست. در این دوره با واقعیت‌های زندگی آشنا می‌شوید. استرس‌های اقتصادی شروع می‌شود، استرس‌های فرزندان و غم از دست دادن پدر و مادر بر اندوه‌تان می‌افزاید. در این دوره فقط باید ادامه داد و کم نیاورد.

- بعد از ۴۵ سالگی (بازگشت شادی): پایداری اقتصادی در زندگی حاصل می‌شود و بسیاری از اتفاقات خوب رخ می‌دهد. استرس‌های فرزندان تمام می‌شود و در این دوره از زندگی خیلی چیزها لذت‌بخش می‌شود.

@b00mrang


📌زندگی نرمال

یک‌شنبه قبل مهمان چند دوست عزیز بودیم و مثل همیشه صحبت‌ رسید به اخبار ایران. سهیل حسابی دلش برای ایران تنگ شده. می‌گوید: "نسرین که درسش تموم بشه، برمی‌گردیم ایران". از آن قدیمی‌های ساکن آمریکاست و چهار گوشه دنیا را دیده. از استرالیا و ژاپن بگیر تا آفریقای جنوبی و کانادا. سهیل و نسرین دلشان پر است از ایرانی‌هایی که آمریکا برایشان بهشت است و ایران جهنم. نسرین می‌گوید: "کاش ایرانیا فقط یکبار بیان اوضاع فلاکت‌بار چهل میلیون بی‌خانمان آمریکایی رو ببینن، تا اینقدر ناشکری نکنن". در ذهن نسرین ریشه همه غصه‌ها و غرب‌پرستی‌ها، فیلم‌های هالیوودی و شبکه‌های اجتماعی‌ست. سهیل می‌گوید: "قطعا برمی‌گردم. با چند تا دانشگاه هم صحبت کردم برای استادی. البته زیاد امید ندارم، بدون رابطه بعیده قبولم کنن، ولی توکل به خدا". نسرین مخالف استاد شدن سهیل است و دنبال استارت‌آپ است. می‌گوید: "با ۱۰، ۱۲ میلیون حقوق چطور زندگی کنیم؟" سهیل اما دلش قرص است: "خدا بزرگه".

حسین که از اول بحث سرش توی گوشی بوده، لبخندی می‌زد و می‌گوید: "آقا سهیل شما انگار خیلی وقته نرفتی ایران. خبر داری چند کیلو گوشت و مرغ و برنج و میوه میشه ۲ میلیون. از هزینه مدرسه، لوازم‌التحریر، پوشاک و اسبا‌ب‌بازی بچه‌ خبر داری؟ اجاره خونه که واویلا. توی شهرستان زیر پنج میلیون، توی تهران زیر ده میلیون یعنی خط فقر. چند درصد تهرانیا بالای ده میلیون حقوق دارن؟ کارگر چقدر در میاره؟ ایشالا زودتر برید ایران، اوضاع دست‌تون بیاد".

سهیل جواب می‌دهد: "اتفاقا خیلی هم پیگیر اخبارم، آمار قیمت‌ها هم دارم، از قطعی برق و آب و مشکلات دیگه هم باخبرم. با این دولت هم که مشکلات چند برابر شده. نمیگم ایران بهشته. حرفم اینه که مشکلات همه جا هست. اینقدر نزنیم توی سر خودمون که بدبختی‌ها مختص ماست. همین آمریکا برای یه عمل پزشکی اگه بیمه نداشته باشی، حسابت با کرام الکاتبین‌ه. باید زندگی‌ات رو بفروشی خرج بیمارستان کنی و آخرش بی‌خانمان می‌شی. باور نداری؟ آمارش رو سرچ کن. وجدانا ایران ازین‌ خبراست؟ ایشالا که تو آمریکا هیچ وقت گذرت به بیمارستان نخوره. ضمنا تو هنوز دانشجویی، از هزینه‌های زندگی خبر نداری. بیمه، مدرسه بچه‌، مالیات‌، تعمیر خونه و هزار خرج دیگه. چندتا ایرانی برات مثال بزنم که همین آمریکا محتاج نون شب‌ هستن. چندتا دکتر بگم که راننده اوبر و گارسون شدن. حق داری حسین جان، دور برت فقط دانشجو بوده و دکتر و مهندس و خانواده‌ پول‌دار، از اوضاع آمریکایی‌ها بی‌خبری".

حسین تقریبا از کوره در می‌رود: "مقایسه باید نسبی‌ باشه، نسبی! واقعا میانگین رفاه تو ایران بیشتر از آمریکاست؟ مشکلات تو ایران کمتره؟ ایرانیا ناشکرن؟ اصلا مگه ایرانیا حق اعتراض دارن که بخوان ناشکر باشن؟" حدیث می‌آید وسط بحث و می‌گوید: "حسین باز می‌خوای دعوا راه بندازی؟ من می‌رم خونه. تو بمون با دوستات و بحثای بی‌خود سیاسی".

در چشم به هم زدنی همه ساکت می‌شوند. ایمان و مائده می‌روند دنبال بساط جوجه کباب، فرید مشغول تهیه سالاد است، کاوه یک چای دارچین اعلا می‌آورد، راضیه هم گز ناب اصفهان را. بعد از ناهار سهیل و حسین یخ‌شان آب شده و درباره بازار سهام‌ حرف ‌می‌زنند ...

@b00mrang


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
📌دختری که شایسته نبود؟

در اوایل تابستان ۲۰۱۹، دختر شایسته ایالت میشیگان آمریکا به یک‌باره عنوانش را از دست داد. علتش انتشار دو توییت‌ بود. از نظر مسئولان برگزاری مسابقه دختر شایسته، این توییت‌ها توهین به سیاه‌پوستان و مسلمانان بوده.

متن توییت‌ها:
- اکثر سیاه‌پوستان قربانی اسلحه، توسط سیاه‌پوستان کشته می‌شوند. بهتر است سیا‌ه‌پوستان اول خودشان را درست کنند، بعد دیگران را شماتت کنند!
- در دانشگاه چالش حجاب برگزار شده. آیا این فقط یک مدل لباس است و ربطی به مذهب ندارد؟ یا اینکه هدف عادی‌سازی ظلم و ستمی‌ست که اسلام به زن‌ها دارد؟

بعد ازین داستان خانم ژو معتقد بود توییت‌هایش صرفا باز نشر حقایق (facts) در مورد سیاه‌پوستان و زنان مسلمان بوده و همه حواشی به‌خاطر طرفداری او از ترامپ رخ داده.

پ.ن: در داستانی مشابه، پذیرش یک دانشجو در دانشگاه هاروارد لغو شد.

CNN
@b00mrang


📌آزاد

بیشتر مردم دنیا صبح‌شان را با یک هدف مشترک شروع می‌کنند: رسیدن به رفاه بیشتر. اما در راه رسیدن به این هدف، یک تفاوت اساسی در کشورهای مختلف وجود دارد: آزادی اقتصادی.

هر ساله موسسه heritage شاخص آزادی اقتصادی را براساس چهار فاکتور کلی (حق مالکیت، آزادی تجارت، آزادی کسب و کار، آزادی سرمایه‌گذاری) بررسی کرده و کشورهای دنیا را رتبه‌بندی می‌کند. در بین ۱۷۸ کشور در رتبه‌بندی ۲۰۲۱، سنگاپور، نیوزلند و استرالیا در صدر قرار گرفتند، کانادا (۱۰)، امارات (۱۴)، آمریکا (۲۰)، آلمان (۲۹)، قطر (۳۱)، عربستان (۶۳)، چین (۱۰۷)، هند (۱۲۱)، پاکستان (۱۵۲)، ایران (۱۶۸)، کره شمالی (۱۷۸).

نتایج این رتبه‌بندی نشان داده رابطه مستقیمی بین آزادی اقتصادی و موارد زیر برقرار است: قوانین مالیاتی، کارآفرینی، نوآوری در کسب و کار، ساختارهای دموکراتیک‌، درآمد سرانه، سلامت و بهداشت، آموزش، حفاظت از محیط زیست.

اما این آمار چه اهمیتی دارد؟ آزادی اقتصادی گرچه راه‌حلی برای تمام مشکلات دنیا نیست، اما تاثیر زیادی در بهبود رفاه اجتماعی مردم دارد. به طور مثال به هر منطقه جغرافیایی از دنیا که نگاه کنید، سطح رفاه در کشورهایی که بالاترین آزادی اقتصادی را دارند، بسیار بیشتر از کشورهایی‌ست که کمترین آزادی اقتصادی قرار دارند.

Trade Openness is not Economic Freedom!
@b00mrang


📌مسیر

تصویر پیوست میزان اقبال عمومی به هر یک روسای جمهور (نسبت آرا فرد منتخب به تعداد واجدین شرایط) را در ۱۳ دوره انتخابات ایران نشان می‌دهد.

بیشترین: ۷۱ درصد، ۱۳۶۰
کمترین: ۳۰ درصد، ۱۴۰۰

@b00mrang


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
📌برای تو، که هنوز دل‌ بسته‌ای

مردمان گر یکدگر را مى‌درند
گرگ‌هاشان رهنما و رهبرند
اینکه انسان هست این سان دردمند
گرگ‌ها فرمان‌روایى مى‌کنند

وآن ستمکاران که با هم محرم‌اند
گرگ‌هاشان آشنایان هم‌اند
گرگ‌ها همراه و انسان‌ها غریب
با که باید گفت این حال عجیب
...
فریدون مشیری

@b00mrang


📌مشارکت

تصویر پیوست نرخ مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری ایران و آمریکا را در چند دهه اخیر نشان می‌دهد.

🔹آمریکا
- کمترین: ۵۲ درصد، ۱۳۷۵
- بیشترین: ۶۷ درصد، ۱۳۹۹
- میانه: ۵۶ درصد

🔹ایران
- کمترین: ۵۱ درصد، ۱۳۷۲
- بیشترین: ۸۵ درصد، ۱۳۸۸
- میانه: ۶۷ درصد

🔸تنها علامت سوال این تصویر، چه عددی خواهد بود؟

@b00mrang


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
📌در جستجوی رئیس

انتخاب رئیس دانشگاه در آمریکا معمولا بر عهده یک کمیته جستجو قرار دارد که اعضایش از بین هیأت امنا دانشگاه، اساتید، فارغ‌التحصیلان، کارمندان و دانشجویان انتخاب می‌شوند. این کمیته ابتدا یک اعلامیه منتشر می‌کند تا نظرات مختلف برای انتخاب رئیس جدید را جمع‌آوری کند و پس از برگزاری جلسات مختلف رئیس دانشگاه انتخاب می‌شود:
- جلسات بین اعضای کمیته جستجو با دانشجویان/اساتید/کارمندان
- جلسات بین نامزدها و دانشجویان/اساتید/کارمندان
- مصاحبه با نامزدها توسط کمیته

با جستجوی عبارت Presidential Search به همراه نام دانشگاه‌ می‌توانید جزییات بیشتری در مورد انتخاب رئیس دانشگاه ببینید. مثلا:
Harvard, MIT, UC, Stanford, NYU

در لینک‌های زیر چند نمونه از جلسات کمیته جستجو را ببینید:
UCF, FSU, UIowa, ULM, LSU

پ.ن: ویدیو پیوست نیز کلیپ تبلیغاتی دانشگاه NAU است برای معرفی شاخص‌های یک رئیس دانشگاه ایده‌ال.

@b00mrang


📌نسل بی‌پایان

تصویر پیوست نگاهی دارد به کاندیداهای ۱۳ دوره اول انتخابات در ایران و آمریکا، براساس میانگین سنی کاندیدا و سن رئیس‌جمهور در زمان پیروزی انقلاب. می‌توانید یک تفاوت اساسی در دو کشور ببینید: روند تغییر نسل.

در آمریکا میانگین سن کاندیداها از ۵۲ سال شروع شده و به ۶۱ سال رسیده. در زمان پیروزی انقلاب، اولین رئیس‌جمهور ۴۴ ساله و ششمین رئیس‌جمهور ۹ ساله بود. هشتمین رئیس‌جمهور به دنیا نیامده بود.

در ایران میانگین سنی کاندیداها از ۴۱ سال شروع شده و تا ۶۴ سال افزایش یافته. در زمان پیروزی انقلاب، اولین و چهارمین رئیس‌جمهور هم‌سن بوده‌اند، سومین و هفتمین رئیس‌جمهور ۹ سال اختلاف سنی داشته‌اند.

به زبان ساده‌تر در آمریکا قدرت "به طور مستمر" به جوان‌تر‌ها رسیده و نسل انقلاب در یک روند تدریجی از قدرت کنار رفته و اگر بین انقلاب و اولین انتخابات ۱۲ سال فاصله نبود، “شاید” حتی انتقال قدرت به نسل بعد ‌زودتر رخ می‌داد.

در ایران اما انتقال قدرت به جوان‌ترها انجام نشده و صرفا نسل انقلاب در هر انتخابات پیر و پیرتر شده. گویا پایانی بر احساس تکلیف این نسل نیست، جز پایان عمر ...

@b00mrang


📌 گفتگو

یک‌بار مطلبی منتشر کردیم درباره میزان فحش و ناسزا در فضای مجازی فارسی که در بسیاری از گروه‌های اجتماعی رایج است. گفتیم که با مقایسه کامنت‌های صفحات مجازی معروف در ایران و آمریکا می‌توان دید که میزان فحش و ناسزا در ایران بسیار بیشتر از آمریکاست. اخیرا نیز مطلبی نوشتیم درباره سیستم آموزشی آمریکا و برنامه درسی مدارس برای آموزش مناظره کردن از سنین کودکی.

موضوعات فوق قطعا بی‌ارتباط نیستند: یعنی اگر آمریکایی‌ها در فضای مجازی کمتر فحش و ناسزا می‌دهند، دلیلش این نیست که ژن بافرهنگی دارند، بلکه یک دلیلش این است که از سنین کودکی در مدارس برای مناظره و گفتگو آموزش دیده‌اند. برعکس در سیستم آموزشی ما جایی برای استدلال و مناظره وجود نداشته.

در ماه‌های اخیر اما با آمدن کلاب‌هاوس می‌توان گفت یک تغییر ساده در حال رخ دادن است. افراد زیادی را می‌توان دید که قبلا در یک تریبون یک طرفه و در میان تشویق همفکران‌شان، سرمستانه به تفکرات مخالفان فحش و ناسزا می‌دادند و گاها برای‌شان آرزوی مرگ می‌کردند، اما حالا به واسطه کلاب‌هاوس با همان مخالفان هم کلام می‌شوند، به حرفشان گوش می‌دهند و حداقل در ظاهر به مخالفشان احترام می‌گذارند!

احتمالا این اولین بار است که در کشورمان محیطی عمومی و آزاد (نسبتا آزاد؟) برای گفتگو و مناظره فراهم شده که با ارزش است. البته موضوعات این مناظرات چندان مهم نیست. اینکه در انتخابات شرکت کنیم یا خیر؟ نظار استصوابی خوب است یا خیر؟ رابطه سیستم بانکی با شبکه قمار چیست؟ بیت‌کوین بهتر است یا سهام؟ استقلال تیم حکومتی‌ست یا پرسپولیس؟ طب اسلامی یا مدرن؟ سوسیالیسم یا کاپیتالیسم؟ ولایت‌فقیه یا شاهنشانی؟ ... بدون کلاب‌هاوس هم این موضوعات محل نزاع بوده و خواهد بود. اما کلاب‌هاوس با ارزش است چون پر شده از سی، چهل، پنجاه، شصت، هفتاد و حتی هشتاد ساله‌هایی‌ که برای اولین بار آزادانه با مخالف‌‌شان گفتگو می‌کنند.

کاش به جای #فیلترینگ، حمایت از کپی‌های رانتی و تکرار تجربه تلگرام، برویم دنبال گسترش بسترهای ارتباطی. برویم در مدارس مناظره و گفتگو را ترویج دهیم. بگذاریم افراد از سنین کودکی، آزادانه و فارغ از خودسانسوری درباره هر موضوعی مناظره کنند: درباره تکلیف‌، کنکور، سربازی، حجاب، ازدواج، نماز، روزه، مذهب، لیبرالیسم، کمونیسم، فاشیسم و حتی ولایت مطلقه. اصلا به کجای این جهان هستی برمی‌خورد، اگر سوال فینال مناظرات دبیرستان‌های #ایران، این باشد: جمهوری اسلامی، آری یا خیر؟

@b00mrang


📌دین یا نظر اکثریت مردم؟

۶۹ درصد مردم آمریکا معتقدند،‌ وقتی بین دین و نظر اکثریت مردم تضادی وجود دارد، باید براساس نظر اکثریت عمل کرد (و نظر مردم اهمیت بیشتری دارد).

گفتنی‌ست ۵۰ درصد آمریکایی‌ها معتقدند دین نباید تاثیری در قوانین کشور داشته باشد.

pew
@b00mrang


⁠⁠⁣⁣⁣⁣⁣📌 منابع مالی دانشجویان دکتری در آمریکا

در گزارش‌‌های سالانه بنیاد ملی علوم (NSF)، منابع مالی دانشجویان دکتری در آمریکا به پنج گروه تقسیم می‌شود:
۱) دریافت حقوق در ازای کار تحقیقاتی (#RA)
۲) دریافت حقوق در ازای کمک استادی (#TA)
۳) اسکالرشیپ/فلوشیپ/گرنت
۴) هزینه شخصی
۵) سایر منابع

براساس آمار ۲۰۱۹، حدود ۸۰ درصد فارغ‌التحصیلان دکتری از سه منبع اول (TA، RA و اسکالرشیپ) استفاده می‌کنند. البته در رشته‌های مختلف توزیع منابع مالی متفاوت است. مثلا در رشته‌های فنی، فیزیک و علوم زیستی، اولین منبع‌ مالی RA است. در ریاضی، علوم کامپیوتر، علوم انسانی و هنر نیز TA اول است.

@b00mrang


📌۴۲ سال

تلفن خانه زنگ خورد و صدایی عصبانی از آن طرف خط گفت: "یک نفر درخانه شما درحال سرک کشیدن به مناطق ممنوعه است. اگر ادامه دهید، اینترنت شما قطع می‌شود." مادر دانیل جواب داد: "اگر اینترنت ما را قطع کنید، یک آگهی در روزنامه چاپ می‌کنم که امنیت سایت‌های پنتاگون در حدی‌ست که یک بچه ۱۱ ساله می‌تواند آنها را هک کند!"

این داستان در سال ۱۹۹۰ رخ داد، زمانی که دانیل کامنیسکی ۱۱ ساله بود و به خاطر نفوذ به سایت‌های نظامی آمریکا، سه روز اینترنت خانه‌‌شان قطع شد. دانیل ابتدا در سال ۲۰۰۵ در بین محققان حوزه امنیت شهرت یافت، پس ازینکه افشا کرد شرکت سونی نزدیک به ۶۰۰ هزار کامپیوتر را عمدا آلوده کرده. اما شهرت اصلی‌ او به سال ۲۰۰۸ برمی‌گردد، وقتی که یک حفره امنیتی در سرویس DNS (دفترچه تلفن اینترنت) پیدا کرد که امکان جعل هر وبسایتی را می‌داد. بعد از پیدا کردن مشکل، دانیل سریعا با یکی از پیشگامان حوزه اینترنت و طراحان DNS یعنی پل ویکسی تماس گرفت. آقای ویکسی درباره آن تماس می‌گوید: شوکه شدم! باید به کل اینترنت یک وصله امنیتی می‌زدیم.

پل و دانیل موضوع را با دولت آمریکا، مایکروسافت، سیسکو و چند شرکت دیگر در میان گذاشتند. در مقر مایکروسافت در سیاتل یک جلسه محرمانه با حضور متخصصان حوزه امنیت از سراسر دنیا تشکیل و ظرف چند روز مشکل حل شد. چند ماه بعد ازین اتفاق، دانیل در کنفرانس Black Hat موضوع را به صورت علنی منتشر کرد. جالب اینکه همان مدیری که در ۱۱ سالگی اینترنت‌ خانه دانیل را قطع کرده بود، بعد از کنفرانس سراغش رفت و برای نجات اینترنت از او تشکر کرد. در ویدیو پیوست، دانیل خلاصه‌ای از داستان را تعریف کرده.

دانیل کامنیسکی، محقق امنیت اینترنت، در ۱۸ بهمن ۵۷ در سانفرانسیسکو به دنیا آمد و سوم اردیبهشت ۱۴۰۰ بر اثر ابتلا به کتواسیدوز دیابتی درگذشت. در این ۴۲ سال، دانیل در انجام کارهای عام‌المنفعه و کمک به تحقیقات پزشکی فعال بود و در اوج شهرت به هیچ کدام از پیشنهادهای کاری غول‌های فناوری در سیلیکون‌ولی پاسخ مثبت نداد، تا به کارهای تحقیقاتی‌‌اش بپردازد. در سال ۲۰۱۵ که FBI از شرکت اپل خواست تا برای دست‌یابی به اطلاعات یک ایفون، سیستم رمزنگاری یا به قول خودشان "سگ نگهبان شرور" را کنار بزند، دانیل اعلام کرد: من همان سگ نگهبان شرور هستم و سوالم از دولت این است: آیا هدف‌ شما افزایش امنیت است یا کاهش آن؟
nytimes
@b00mrang


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
📌یک سال انتظار

دانشگاه تگزاس A&M در بسیاری از رشته‌ها جزو برترین‌ها در آمریکاست. این دانشگاه در سال ۱۲۵۵ شمسی شروع به پذیرش دانشجو کرد و آن زمان فقط یک دانشکده افسری به نام Corps of Cadets داشت که مختص مردان بود. ۳۵ سال بعد پذیرش زنان در ترم تابستانی و ۸۸ سال بعد پذیرش زنان به طور کامل مجاز شد.

دانشجویان دانشکده افسری پس از فارغ‌التحصیلی معمولا وارد نیروهای مسلح آمریکا می‌شوند. مراسم فارغ‌التحصیلی این دانشجویان اصطلاحا Final Review نام دارد که اهمیت ویژه‌ای برای دانشجویان دارد. این مراسم در سال ۲۰۲۰ به علت کرونا لغو و با یک سال تاخیر برگزار شد.

@b00mrang

Показано 20 последних публикаций.

4 192

подписчиков
Статистика канала