اعظم بهرامی


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Блоги


تماس
از دغدغه هایم در مورد خاک و آب و اقلیم سرزمینی مینویسم که دوری از آن ذره ای از احساسم به آن کم نکرده است. نظراتتون را برایم بگذارید و در فیس بوک و توییتر میتوانید بیشتر آنچه مینویسم را ببینید و بخوانید.

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Блоги
Статистика
Фильтр публикаций


تنفس جنگل در یک دم و بازدم، در مسیری تاریک برای جنگلهای ایران

در ایتالیا قانون تنفس جنگل حتی برداشت میوه،گیاهان جنگلی و قارچها را هم شامل میشود. دست اندازی به جنگلهای سوخته تغییر کاربری ان تا یک قرن غیر قانونی است. برای داشتن مناطق جنگلی مرغوب مهم است اکوسیستم جنگل یکپارچه بماند.
ورود ماشین آلات به بهانه براشت درختها نه فقط از بين بردن بخشی از این اکوسیستم است بلکه بکر و دست نخورده بودن آن را به جالشی جدی میکشد. موضوعی که‌ در واقع سیستم تقویت شده طبیعی خود ایمنی جنگل را نابود میکند.
اعتراض روستاییان و نهادهای مردمی و انجمن‌های علمی این حوزه به این تخلف قانونی مهم و قابل توجه است اما تنها روزنه کوچکی است در برابر همه عواملی که سلامت جنگلها در ایران را به شدت تهدید میکند.


🆔@azambahramiran


Репост из: Iran International ایران اینترنشنال
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
کارزار «نه به فرمان قتل جنگل‌های هیرکانی» با بیش از ۳۷ هزار امضا خواستار توقف تخریب این جنگل‌ها شد.

جزئیات بیشتر در گفت‌وگو با اعظم بهرامی، پژوهشگر و کنشگر محیط زیست
@iranintltv


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
‏در کوپ باکو، سازمان حفاظت از حیات وحش در ایتالیا اعلام کرد بیش از ۴۰٪مرجان‌ها در خطر انقراض هستند.زیست مرجتنها منبع حیات بسباری ل. ابزیان است. ایتالیا یکی از کشورهایی است که در توسعه جنگلها و تپه های مرجانی پروژه های تحقیقاتی و اجرایی زیادی را تجربه کرده است. جالب است بدانیم ایتالیا از معدود کشورهای جهان است که توانسته مساحت مناطق جنگلی اش را در سه دهه بیش از ۲۵٪ افزایش دهد.

‎#کوپ۲۹
‎#گرمایش_جهانی

🆔@azambahramiran


گزارش تغییرات آب و هوایی مدیترانه که توسط کارشناسان MedECC در باکو نشان داده شده است یکی از مهمترین گزارش‌های ارائه شده به کنفرانس بود .

اگر روند فعلی گرمایش جهانی و تولید گازهای گلخانه ای ادامه یابد، تا 20 میلیون نفر که امروزه در سواحل دریای مدیترانه زندگی می کنند، مجبور خواهند شد برای همیشه خانه های خود را به دلیل افزایش سطح آب ترک کنند.

بر اساس این گزارش، امروزه میزان افزایش سطح آب دریاها 2.8 میلی متر در سال است که نسبت به پایان قرن گذشته دو برابر شده است. و تا سال 2100، به دلیل تغییرات آب و هوایی، سطح می تواند یک متر بالاتر از اکنون باشد، که ثبات زندگی یک سوم ساکنان منطقه از جمله دلتای پرجمعیت نیل و همچنین عملکرد زیرساخت ها از جمله جاده ها را به خطر می اندازد. ، راه آهن و فرودگاه و بنادر را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد.
این منطقه تا ۲۱٪ درصد سریعتر از بقیه جهان گرم می شود. به همین دلیل، سواحل مدیترانه در میان مناطقی از جهان است که بیشترین احتمال وقوع سیلاب‌های مرکب را دارد - یعنی سیل‌هایی که در آن‌ها اثر بالا آمدن دریا در امتداد ساحل با طغیان رودخانه‌های گرفتار سیل شده بعلت بارش‌های رگباری و خارج فصل باران ترکیب می‌شود.
پدیده ای که تاثیر آن بر مناطق ساحلی بسبار جدی خواهد بود. تغییر الگوی تغییرات اقلیمی و رشد جمعیت در امتداد سواحل تشدید می شود.
این سند در سالی سیاه برای سیل ارائه شده است که امیلیا رومانیا، والنسیا و کاتانیا از جمله نگران کننده ترین نمونه ها در ایتالیا و اسپانیا تجربه شدند.
کارشناسان نسبت به سیستم های حفاظتی در برابر سیل ساحلی مانند موج شکنها در ونیز هشدار می دهند که در درازمدت قادر به مهار نیروی دریا نیستند.

🆔@azambahramiran


جی ۲۰ برای نجات کوپ باکو چه خواهد کرد

همزمان با کوپ باکو امروز جلسه سالانه سران کشورهای جی ۲۰ در برزیل شروع شد. برزیل میزبان کوپ ۳۰ نیز خواهد بود.کشورهای G20 مسئولیت حدود ۸۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی و ۸۰درصد از انتشار کارهای گلخانه ای جهانی را بعهده دارند. رهبری و مسئولت پذیری آنها برای پیشرفت در هر جنبه ای از توافقنامه پاریس، ضروری است. از امور مالی گرفته تا کاهش و انطباق با وضعیت امروز انرژی و کشاورزی. کوپ باکو بدون آنها نمی تواند هیچ نتیجه ای بدست آورد. G20 باید یک سیگنال مثبت در مورد تعهد فوری خود برای مقابله با بحران آب و هوا ارسال کند. در غیر اینصورت همانطور که ناظران و نمایندگان سازمان‌های جهان می‌گویند کوپ تاتری بر صحنه خواهد بود.

🆔@azambahramiran


روزهای نفسگیر و کند در کوپ باکو

قرار بود کوپ باکو یک موفقیت باشد برای تواقهای مالی. به عبارتی یک گام مهم باشدبرای اهداف عملی و عمل به اهداف. حالا متن توافقی بسیار طولانی شامل25 صفحه, دارای 415 نقطه روی میزاست که هنوز هیچ توافقی در مورد آنها حاصل نشده.تاکنون در توافقنامه ها مبلغی بالغ بر 100 میلیارد دلار در سال کمک ضروری برای کشورهای در حال توسعه پیش بینی شده است که جز یکبار کامل پرداخت نشده. هدف جمعی جدید در حال ارزیابی درخواست برای افزایش کمک به 1300 میلیارد دلار در سال است که به شدت غیر دستیافتنی به نظر میرسد. سه نکته مهم در این موضوع محل ترید است. این چتر مالی حمایتی تغییر اقلیم چه پروژه هایی را در بر میگیرد؟ آیا کنترل و نظارتی بر نحوه هزینه کرد ان توسط دولتها و حکومتها وجود دارد؟روش نظارتی از طرف اسیب دیده ها و ذینفعان؟ ایا تضمینی وجود دارد که روش تازه از بهره کشی مالی( وامها و سوبسیدها و..) یا بهره از منابع طبیعی کشورها توسط سرمایه گذاران در کار نباشد!

🆔@azambahramiran


زمان تقریباً به پایان رسیده است.سال آینده می تواند برای آینده سیاره تعیین کننده باشد. با افزایش درجه حرارت به سطوح بی سابقه و اثرات فاجعه آمیز اقلیمی رسیده ایم که در سراسر جهان ویران کننده است،نیاز به اقدام فوری و تحول آفرین برای حذف سوختهای فسیلی، تغییر سیستمهای غذایی و توقف و معکوس کردن تلفات طبیعت هرگزاینقدر بزرگ نبوده است.COP29 باید سکوی پرتاب تغییرات فوری و متحول کننده باشد.راه حلهای بحران اقلیمی اکنون در دسترس است،اما بدون بودجه کافی نمیتوان آنها را با سرعت و مقیاس مورد نیاز اجرا کرد.wwfاز شرایط کوپ بسیار ناراحت است.

🆔@azambahramiran


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
در این روزها که کنفرانس جهانی تغییر اقلیم تبدیل به روندی بسیار ناامیدکننده شده است و بسیاری گمان میبرند پیشرفت تکنولوژی الزاما باعث از بین رفتن سیاره است و مبنای افزایش تبعیض میتوان متفاوت فکر کرد و زیست.
آرمانشهر سبزی که در ان منابع انرژی تجدیدپذیر در ان منشا رفاه باشد هوش مصنوعی در خدمت زیست بهتر ساکنان سیاره باشد و روندی در خدمت انسانیت. تکنولوژی میتواند در کنار عشق و توانمندی انسانها ارمانشهری سبز را بنا کند. جایی که همه زیستمندان در ان حق برابر زندگی داشته باشند و خود را حافظ سیاره بدانند.
می‌توان برایش رویایی داشت.

🆔@azambahramiran


۱۵۰ مدرسه استان اصفهان تحت تاثیر فرونشست قرار گرفته‌اند. 42 مدرسه هم تخلیه شدند. به جز بافت تاریخی و پلها و فرودگاه و ریل راه اهن حالا رسیدیم به بافتهای شهری مثل مدرسه و بیمارستان که میتواند زندگی جمعی را به خطر بیاندازد حتی زندگی روزانه را گرفتار بی برنامگی کند. #فرونشست 🆔@azambahramiran


همچنان حذف زنان در عرصه های جهانی

کوپ29 تنها زمانی می تواند موفقیت آمیز باشد که مسائل جنسیتی را در نظر بگیرد.این یک واقعیت است که زنان نقش اساسی در کاهش و سازگاری با تغییرات اقلیمی جهانی دارند. با وجود این، تا به امروز، تنها درصدی بین 2٪ تا 0.01٪ از بودجه ذخیره شده برای اقلیم سالانه در ارتباط مستقیم بین تغییرات آب و هوا و #زنان سرمایه گذاری می شود. رقمی بسیار ناچیز در مقایسه با اثرات مخرب بحران آب و هوای که در حال تجربه ان هستیم. با سابقه آذربايجان در موضوعات حقوق بشری شاید باید گفت از ابن پس براب میزبانی نشست‌های جهانی رعایت حداقلی از قوانین جهانی و آزادی بیان به عنوان کارنامه کار دولتها الزامی باشد.

متأسفانه در هر کنفرانس جهانی که جلو میرویم مشارکت زنان کمتر میشود و این کاهش حضور زنان با افزایش شکاف جنسیتیی هم تطبیق دارد.


🆔@azambahramiran


ابراز نگرانی سازمان جهانی حفاظت از حیات وحش wwf از انباشت تعهدات انجام نشده در کوپ ۲۹

زمان تقریباً به پایان رسیده است. سال آینده می تواند برای آینده سیاره تعیین کننده باشد. با افزایش درجه حرارت به سطوح بی سابقه و اثرات فاجعه آمیز اقلیمی رسیده ایم که در سراسر جهان ویران مکننده است، نیاز به اقدام فوری و تحول آفرین برای حذف سوخت های فسیلی، تغییر سیستم های غذایی و توقف و معکوس کردن تلفات طبیعت هرگزاینقدر بزرگ نبوده است.

بیست و نهمین کنفرانس اقلیمی سازمان ملل متحد (COP29) در زمان بسیار مهمی برگزار می‌شود، زیرا همه کشورها ملزم به ارائه طرح‌های ملی آب و هوایی - مشارکت‌های تعیین‌شده ملی (NDCs) - در دوازده ماه آینده هستند. هدف گذاری این برنامه ها در پیشبرد سرعت اقدامات اقلیمی در سال های آینده بسیار مهم خواهد بود. ممکن است تا سال 2030 بدون گام های بزرگ رو به جلو، جلوگیری از گرمایش جهانی از بیش از 1.5 درجه سانتیگراد واقعا غیرممکن شود.
رئیس جهانی سازمان تغییر اقلیم و انرژی و WWF و رئیس COP20، گفتند: «این سالی برای اقدام در زمینه آب و هوا است. COP29 باید سکوی پرتاب تغییرات فوری و متحول کننده باشد. راه حل های بحران اقلیمی اکنون در دسترس ما است، اما بدون بودجه کافی نمی توان آنها را با سرعت و مقیاس مورد نیاز اجرا کرد. ما به سادگی نمی توانیم اقدامات مهم را بیش از این به تاخیر بیاندازیم.

وقت آن است که روی آینده خود سرمایه گذاری کنیم. یک هدف جدید و بلندپروازانه مالی برای آب و هوا که نیازهای کشورهای آسیب پذیر و در حال توسعه را برآورده کند بسیار مهم است. بدون اطمینان در تامین مالی، کشورهای در حال توسعه نمی توانند تعهدات اقلیمی خود را افزایش دهند. پس از سال‌ها شکست وعده‌ها، این اجلاس باید دوره جدیدی را برای تامین مالی آب و هوا و ایجاد اعتماد جهانی آغاز کند.
رئیس اقلیم و انرژی WWF ایتالیا، گفت: "فاجعه های آب و هوایی مداوم، از جمله رویداد فاجعه بار در والنسیا، تایید می کند که اولین تهدید برای ایمنی شهروندان و جوامع در سراسر جهان، بحران آب و هوا است. اگر بخواهیم احتمالی برای محدود کردن گرمایش زمین به 1.5 درجه سانتیگراد و اجتناب از بدترین تأثیرات بحران آب و هوا داشته باشیم، اقداماتی که در طول پنج سال آینده انجام می دهیم بسیار مهم خواهد بود. همانطور که کشورها برنامه های جدید آب و هوایی ملی خود را توسعه می دهند، باید اطمینان حاصل کنند که اقدامات سریع و تحول آفرین را به سرعت اجرا می کنند. همه کشورها باید با گنجاندن طرح هایی برای حذف تدریجی سوخت های فسیلی در استراتژی های ملی خود نشان دهند که تعهدات خود را اجرا می کنند.

برای محدود کردن گرمایش زمین به بیش از 1.5 درجه سانتیگراد، انتشار گازهای گلخانه ای باید تا سال 2030 تا 43 درصد و تا سال 2035 باید حداقل 60 درصد کاهش یابد و تا سال 2050 به صفر خالص برسد. سازمان جهانی حفاظت از حیات وحش از وضعیت امروز جهان و تعهدات روی میز انباشت شده بسیاری از کشورها ابراز نگرانی کرد.

🆔@azambahramiran


میزبانی نفت برای زیست سبز

یک گروه از پزشکان و دانشمندان و محققین جهان طی نامه ای به کوپ ۲۹ از حضور پر ستاره لابیگران انرژیهای فسیلی در کنفرانس و بازگشت به عقب حتی نسبت به توافقات دبی ابراز نگرانی کردند. آنها میگویند شاید باید در سازوکار کوپ تجدید نظر کنیم. در این نامه آمده ریاست کوپ در دبی و باکو مثل آنست که یک مرکز ترک اعتیاد را به یک توزیع کننده مواد مخدر بسپاری.حتی ملانی رئیس موقت شورای جی ۷ هم در مورد گذر از انرژیهای فسیلی بر گاز تاکید کرد که بخش مهم آنرا از آذربایجان وارد میکند.امیدی به ‎#کوپ۲۹ نبود اما ویرانی و بحران منتظر نمیماند. تصویر متعلق به پزشک و محقق کانادایی معترض در باکو است.

🆔@azambahramiran


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
روستای اصفهک در ‎#خراسان_جنوبی بعنوان یکی از زیباترین روستاهای گردشگری جهان ثبت شد.باقیمانده ای از زلزله تاریخی طبس. این سلول کوچک از ایران در خراسان بزرگ جان نشان میدهدچطور ما روزی از میان مرگ و ناامیدی و تنهایی سر برخواهیم آورد و در این خاکستر جوانه خواهیم زد و امید خواهیم کاشت.


🆔@azambahramiran


تولید متان به خطری جدی تبدیل شده است

طبق گزارش هیئت بین دولتی تغییر اقلیم، غلظت متان در جو امروز بیش از هر زمان دیگری در حداقل 800000 سال گذشته است. سهم بخش انرژی حدود 40% از کل انتشار متان است که به فعالیتهای انسانی نسبت داده میشود. و بعد از آن کشاورزی در رتبه دوم قرار میگیرد. ایران سالهاست یکی از مهمترین تولید کنندگان متان است رتبه سوم در جهان.
حتی تولید گاز متان در محلهای رها سازی زباله نیز امروز در ایران تبدیل به معضلی جدی شده است. سازمان جهانی انرژی گزارش میدهد که اگر همه کشورها به خوبی نروژ در مدیریت گازمتان, ویژه ناشی از استخراج نفت و گاز عمل کنند، انتشار جهانی متان ناشی از عملیات نفت و گاز بیش از 90% کاهش میابد.سازمان جهانی انرژی همینطور سال 2022 تایید کرد که اغلب دولتها اعداد مرتبط با الاینده ها ناشی از بخش انرژی را بسیار کمتر از واقعیت گزارش میدهند.این تصویر مرتبط است با مجموع انتشار متان وشدت تولید متان در تولیدکنندگان منتخب نفت و گازدر سال 2023

🆔@azambahramiran


خبرنامه امیرکبیر: #میلاد_کاکاوند دانشجو دکتری محیط زیست دانشگاه تهران صبح امروز در پی حضور در مراسم تدفین زنده یاد #کیانوش_سنجری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. وی پس از چندین ساعت بازجویی توسط نهادهای اطلاعاتی ساعاتی‌ پیش با اخذ تعهد به صورت موقت آزاد شد. 🆔@azambahramiran


جبر جغرافیایی در رنج جنگلهای گیلان

به این دو ویدئو نگاه کنید. تصاویری. که از دامنه های آلپ در شمال ایتالیا، ارتفاع هزار متری، همین آخر هفته پیش گرفتم. ببینید چطور پوشش جنگلی یکدست و فشرده است با تاج بلند. خانه سازی‌ها با حداکثر سازگاری است و اغلب ساخت و ساز در مکان همان روستاهایی است که ۲ تا ۳ قرن قدمت دارند،. بازسازی شده و حتی مالکیتش نسل‌ در نسل چرخیده. آنرا با تصویری از جنگل‌های گیلان مقایسه کنید. تنک شده و تاجی کوتاه، ویلا و ساختمان سازی‌های افسار گسیخته و تمام جاده های دسترسی، که قلب جنگل را شکافته. نگاه کنید چطور جنگل را تکه تکه کرده اند. اکوسیستم جنگل با تنک شدن و نفوذ انسان، بسيار شکننده تر میشود.
درنظر بگیرید ایتالیا در پوشش جنگلی بسیار غنی‌تر است و تنها در ۳ دهه اخیر حدود ۳۰٪ پوشش جنگلی اش را افزایش داده است. آیا قانونی وجو ندارد که این توسعه ناقواره ویرانگر را رصد و مهار کند؟! جنگل ملک شخصی یا باغ چسبیده به ویلای شما نیست جنگل سرمایه ملی و سهم و سرمایه همه نسل‌هایی است که در ایران خواهند زيست.


🆔@azambahramiran


Репост из: آب‌راه
اجلاس کاپ ۲۹، یکی از مهم‌ترین نشست‌های بین‌المللی برای بررسی و مقابله با تغییرات اقلیمی، در باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان، برگزار می‌شود. این اجلاس سالانه، فرصتی برای رهبران و نمایندگان جهان است تا درباره بحران‌های زیست‌محیطی و راهکارهای جلوگیری از گرمایش زمین گفتگو و تصمیم‌گیری کنند.

♦️ اما میزبانی آذربایجان برای کاپ ۲۹ سوال‌برانگیز است؛ کشوری که اقتصادش به شدت بر نفت و گاز متکی است و همین مساله تولید بالای گازهای گلخانه‌ای را در پی داشته است. از طرفی، سوابق نه‌چندان روشن در حوزه #حقوق_بشر و همچنین نداشتن جسارت کافی در اجرای تعهدات زیست‌محیطی نیز باعث نگرانی‌هایی در مورد جایگاه این کشور به‌عنوان میزبان شده است.

♦️ایران امسال با نمایندگی شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، در این رویداد شرکت کرده، اما مانند سال‌های گذشته بدون برنامه‌ و با اتکا به بهانه‌ها.

#آبراه_زندگی

@lifecanals



Показано 18 последних публикаций.