Azadi Today |آزادی


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


«آزادی» می کوشد برای ساختن ایرانی آباد و آزاد،وضع موجود را به بوته نقد بکشاند
azaditoday.ir

Связанные каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


همزمان با روز بیمه(۱۳آذر)، دولت نشست بررسی تغییر اساسنامه صندوق تامین خسارت‌های بدنی را در دستور کار گذاشته است.

این تغییر با هدف تسهیل برداشت از منابع صندوق از سوی وزارت راه و شهرسازی پیگیری می‌شود.
Azaditoday.ir


تاچر:از دست دادن اعتماد مردم از دست دادن محبوبیت خطرناک تر است

«تعداد معدودی از مردم در امور عالی اقتصادی کارشناس‌اند، هر چند اغلب وقتی به قول‌ها عمل نمی‌شود؛ از یک حس زیرکانه برخوردارند. در اواخر سال ۱۹۸۰ من احساس کردم که داشتیم اعتماد عمومی را نسبت به استراتژی اقتصادی خود از دست می دادیم. من با محبوبیت نداشتن می‌توانم زندگی کنم اما از دست دادن اعتماد مردم به توانایی ما برای اجرای برنامه اقتصادی‌مان بسیار خطرناک‌تر بود.»

📚خاطرات مارگارت تاچر [نخست‌وزیر بریتانیا از ۱۹۷۹ تا ۱۹۹۰ م]، ترجمه فریدون دولتشاهی، اطلاعات، ص ۱۷۸

منبع:کانال یک حرف از هزاران

Azaditoday.ir
Azaditoday.ir


سارا معصومی در روزنامه اعتماد نوشت:

دوره اقدام انفرادي در مواجهه با جمهوري اسلامي ايران در ايالات متحده به پايان رسيده است. دولت جو بايدن، رييس‌جمهور ايالات متحده از همان نخستين هفته‌هاي حضور در قدرت در ژانويه 2021 تلاش كرد سياست حركت انفرادي و كاملا مستقل واشنگتن در قبال تهران را كه در دوره چهارساله دونالد ترامپ باب شده ‌بود تغيير بدهد. خروج يكجانبه امريكا از برجام در سال 2018 ميلادي و تعريف سياست فشار حداكثري عليه تهران منجر به تخريب يك توافق چندجانبه با تهران شد كه نه تنها كشورهاي غربي بلكه چين و روسيه هم براي حصول آن سال‌ها وقت و انرژي صرف كرده‌ بودند. مجموع سياست‌هاي دونالد ترامپ در حوزه سياست خارجي كه پرونده ايران يكي از شاخه‌هاي آن بود ايالات‌متحده را گرفتار انزواي بي‌سابقه در سطح بين‌المللي كرده بود. تصوير ترامپ تنها در جلسه شوراي امنيت با محوريت فعاليت‌هاي هسته‌اي و منطقه‌اي ايران در حالي كه دستان متحدان سنتي امريكا در اروپا هم به نشانه حمايت از او بالا نرفت صحنه بي‌سابقه‌اي در تاريخ معاصر همكاري‌هاي فراآتلانتيك امريكا و اروپا به حساب مي‌آمد.

جو بايدن در شرايطي بر كرسي رياست‌جمهوري كشورش تكيه زد كه امريكا و اروپا از هم دور شده و متحدان منطقه‌اي واشنگتن در غرب آسيا هم به مدد معامله‌هاي اقتصادي-سياسي با ترامپ رويكرد تهاجمي در سياست خارجي منطقه‌اي را در پيش گرفته و سطح تخاصم در منطقه نه تنها ميان رقبايي چون عربستان سعودي و ايران بلكه در جمع شوراي همكاري خليج‌فارس هم بالا رفته بود.

در چنين شرايطي، ترميم رابطه امريكا با كشورهاي اروپايي و اصلاح رويكرد واشنگتن نسبت به تحولات جاري در غرب آسيا به اولويت‌هاي نخست دولت جو بايدن تبديل شدند.

در ميان پرونده‌هاي بي‌شمار قرار گرفته روي ميز همكاري‌هاي مشترك امريكا و اروپا، برجام از حيث تاثير آن بر امنيت بين‌الملل و كمك به برقراري ثبات سياسي و اقتصادي در منطقه غرب آسيا مهم‌ترين مورد به حساب مي‌آمد. رويكرد دولت جو بايدن براي بازگشت به اجراي برجام كه در تناقض با سياست ترامپ در خروج از اين توافق بود به حلقه اتصال مجدد اروپا و امريكا در پرونده ايران تبديل شد. اگر ترامپ به بهانه ناكافي بودن برجام و ضرورت مذاكرات جامع و فراگير با ايران كه در برگيرنده تمام موارد مورد اختلاف با تهران باشد از اين توافق خارج شده بود، جانشين او در ضرورت احياي برجام به عنوان گام نخست و پيگيري ضرورت گفت‌وگو با تهران در ساير پرونده‌هاي اختلافي از فعاليت‌هاي منطقه‌اي تهران يا توانمندي موشكي آن در گام‌هاي بعدي با اروپا اتفاق نظر داشت.

مذاكرات مستقيم ايران و 1+4 و غيرمستقيم تهران و واشنگتن كه رسما از بهار 1400 آغاز شد در خرداد همان سال به دليل تغيير دولت در ايران متوقف شد و علي باقري، رييس جديد هيات مذاكره‌كننده ايران شش ماه بعد يعني در آذرماه 1400 به پاي ميز مذاكره بازگشت. اين وقفه زماني عملا به فرصتي براي نزديك شدن ديدگاه‌هاي تروييكاي اروپايي و امريكا به يكديگر تبديل شد و البته از بد حادثه هنوز چندهفته از آغاز دوباره رايزني‌ها در وين براي احياي برجام نگذشته بود كه تجاوز نظامي روسيه به اوكراين مهره‌هاي شطرنج را باز هم جابه‌جا كرد.

در اين جابه‌جايي همصدايي اروپا و امريكا بيش از پيش شد و اتهام همكاري ايران با روسيه در جنگ اوكراين كه از سوي غرب طرح و از جانب تهران تكذيب شده بود عملا به قرار گرفتن تهران در جبهه مسكو و مقابل اروپا و امريكا منتهي شد. در كنار اين تحولات بين‌المللي، آغاز اعتراض‌ها و ناآرامي‌هاي داخلي در ايران در شهريور ماه 1401 به محور جديدي براي رويكرد ضدايراني واحد غرب در برابر تهران تبديل شد.

مجموع اين تحولات باعث شد تا اعمال سياست فشار حداكثري كه روزگاري تنها مجري آن ايالات‌متحده بود به رويكرد واحد اروپا و امريكا در قبال تهران تبديل شود. هدف اصلي اين رويكرد هم تضعيف هرچه بيشتر تهران با ابزار منزوي‌سازي سياسي و تهديدانگاري امنيتي به موازات تداوم و تشديد فشار اقتصادي بود.

تلاش واشنگتن براي اتخاذ رويكرد واحد در مقابل تهران تنها به جلب نظر كشورهاي اروپايي محدود نشد و ايالات متحده همزمان به سمت جذب دوستان منطقه‌اي ايران و هم‌گام كردن متحدان منطقه‌اي خود هم رفت. البته سياست امريكا در منطقه غرب آسيا با احتياط بيشتري از بيم اقدام‌هاي واكنشي ايران يا متحدانش پياده‌سازي شد.

Azaditoday.ir
Azaditoday.ir


یک تصمیم مبهم و یک پیام روشن

پس از کش و قوس های فراوان در مورد عدم رجیستر کردن گوشیهای آیفون ۱۴،اکنون مشخص شده که حداقل فعلا برخی از مردم حق استفاده از گوشی های آیفون ۱۴ و مدل های بالاتر را ندارند.

Azaditoday.ir
Azaditoday.ir


وفاداری بی‌شائبه در برابر وفاداری به عنوان پیشه در نظام

محمد رضا جوادی یگانه فعال سیاسی در کانال تلگرامی اش نوشت:

▪️در روستای ما، همت‌آباد رستاق، که یکی از توابع اشکذر یزد است، معدودی هستند که در کار دولتی هستند، همه از قدیم در ساخت و ساز بودند و ما چند نفر باید پاسخگوی همه انتقادات به نظام بودیم، از صدر تا ذیل، و تقریبا همه انتقادها هم وارد. انتقادها چیست؟ همان که اکنون از در و دیوار هم شنیده می‌شود و کسی هم جوابی به آن نمی‌دهد و کسی هم جوابی ندارد که بدهد.
اما بیست و بهمن که می‌شود، قرار همیشگی، کنار مترو است در محمدعلی جناح و انتقادکنندگان و انتقادشوندگان کنار هم، در راهپیمایی حضور دارند، ولی بدون انتقاد کردن و در دل خوشحال، که باز هم مردم، یک بار دیگر آمدند. این دو سه روز، تب داشتم و اطلاعاتی از راهپیمایی امسال ندارم، لابد مانند سال‌های گذشته بوده، از تلویزیون که فقط مصاحبه با زنان کم‌حجاب پخش می‌شد!

▪️وفاداران طیف گسترده‌ای دارند. تمرکز من بر بخش کمتر دیده‌شده ولی بی‌شائبه آنها بود که به گمانم مهم‌ترین بخش‌ هستند. والا بسیاری از کسانی که درون سیستم هستند، وفادار هستند، اما معاش از راه وفاداری یا کسب منفعت و منزلت و شهرت از راه وفاداری، در نهایت باعث شده تا خطای سیستم را نبینند یا بزرگی آن را نبینند، یا اگر هم، خطا را و بزرگی آن را می‌بینند انکارش کنند که دیگران نبینند. ولی وفاداران بی شائبه، علیرغم وفاداری، منتقد سیستم هم هستند و از این نظر با معترضین همراه هستند، فقط نشنیدم بر پشت‌بام‌ها و بالکن‌ها شعار بدهند.

▪️و متاسفانه همیشه جمهوری اسلامی، با آنکه می‌داند آنها که تا آخر پایش می‌مانند، وفاداران بی‌شائبه هستند، اما چون می‌داند می‌مانند، خیلی برای نظرشان و برای دغدغه‌اشان و برای سوءاستفاده از نامشان، نگران نیست. و همیشه وفاداران حرفه‌ای را و بدتر، کاسبان را، آنها را که صدایشان بلند است، دود دارند ولی سوز ندارند، بر آنها ترجیح داده است و احتمالا خواهد داد.

▪️وفاداران بی‌شائبه، چون دیده نمی‌شوند، در برنامه‌ریزی‌ها هم وزنی به آنها داده نمی‌شود و همین مساله باعث می‌شود که برنامه‌ریزی‌ها نادرست از کار درآید و دوباره همه متعجب شوند، چه از حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن و چه از عدم شرکت در انتخابات. ولی بدون جلب نظر این دسته، هیچ اتفاقی در ایران نخواهد افتاد.

Azaditoday.ir
Azaditoday.ir


🔻همراهی با روسیه؛

خطر حقوقی-بین‌المللی که ایران جدی نمی‌گیرد

مهرداد پشنگ‌پور، حقوقدان در یادداشتی برای روزنامه اعتماد به بررسی تبعات اتهام همکاری با روسیه در جنگ اوکراین برای ایران پرداخته و نوشت:

🔹مساله (ادعای) همکاری دولت جمهوری اسلامی ایران با دولت روسیه در تجاوز این کشور به اوکراین، با پیگیری و ممارست اوکراین متعاقب تحریم ایالات‌متحده امریکا و اتحادیه اروپا و برخی از کشورهای اروپای در سال گذشته میلادی، بالقوه یک خطر حقوقی- بین‌المللی برای جمهوری اسلامی ایران است؛ خطری که فقط با انکار ساده نمی‌توان از آن عبور و منافع کشور را تامین و محافظت کرد.

🔹همکاری با دولتی که حسب قواعد حقوق بین‌الملل و تقریبا اجماع کشورهای عضو ملل متحد، مرتکب «تجاوز» از طریق توسل به زور خلاف منشور سازمان ملل متحد شده و حتی کشورهایی مانند هند و چین که قرابت نزدیکی با دولت روسیه دارند عمل ارتکابی این دولت علیه اوکراین را تایید نکرده‌اند بی‌تردید متضمن عواقب و عوارض، سیاسی و حقوقی است که خلاف مصالح مردم و منافع ملی است. 

🔹وقایع چند ماه گذشته دور از دسترس بودن توافق هسته‌ای نیز ضم به این شرایط شده به گونه‌ای که می‌تواند مشروعیت، مقبولیت و نفوذ و کارکرد ایران را در عرصه بین‌المللی تحت‌تاثیر قرار داده و محدود کند. برآیند تمام این عوامل تهدیدی است علیه منافع ملی!/

Azaditoday.ir
Azaditoday.ir


سوال مشروع همتی از رییسی به اضافه چهار
عبدالناصر همتی گفته است که رییسی و چهار کاندیدایی که همگی اکنون در دولت حضور دارند و مدعی بودند که مشکل کشور مدیریت است اکنون با توجه به اینکه مدعی اند فروش نفت چند برابر شده،چگونه است که نمی توانند ارزش پول ملی را حفظ کنند و در یک سال نیم مدیریت آنان، قیمت ارز صد در صد افزایش یافته است.

سوال مشروعی که باید پاسخ داده شود

Azaditoday.ir
Azaditoday.ir


دولت ها در ایران اساسا نمی دانند وظایفشان چیست؟

موسی غنی نژاد در گفت و گو با تجارت فردا گفت:
بر کسی پوشیده نیست که وظیفه دولت در ابتدا تامین کالای عمومی مانند سیاستگذاری درست اقتصادی، دیپلماسی خارجی، امنیت داخلی و توان دفاعی، هوای پاک و فضای مساعد کسب‌وکار است اما هیچ قانون شفاف و مدونی در کشور ما چنین وظیفه‌ای برای دولت قائل نشده است، به‌جای آن تا توانسته‌ایم در قوانین مختلف، از قانون اساسی گرفته تا دیگر قوانین و مقررات برای دولت وظیفه فعالیت در صنایع سبک و سنگین، تامین و توزیع کالا و... دیده‌ایم. نتیجه اینکه دولت در تامین کالای عمومی ناتوان است و در تامین کالای خصوصی هم اخلال می‌کند. موسی غنی‌نژاد، اقتصاددان، سیاست‌های نهاد دولت در چند دهه گذشته را دور باطل تکرار سیاست‌های شکست‌خورده‌ای می‌داند که همه‌اش تعدی به حقوق مردم و کاهش مداوم سطح رفاه آنان بوده است، دور باطلی که هنوز روزنه‌ای برای خروج از آن در چشم‌انداز نیست.


کالای عمومی به‌طور کلی به معنای ایجاد فضایی در جامعه است که شهروندان بتوانند آزادانه فعالیت داشته باشند، کار کنند، مبادله داوطلبانه انجام دهند، ثروت تولید کنند و سطح رفاهشان را بالا ببرند؛ یعنی وظیفه‌ دولت فراهم آوردن شرایط مساعد برای کسب‌وکار شهروندان است. در این شرایط، نفع عمومی هم ایجاد می‌شود.

به نتیجه نرسیدن وعده‌ها مردم را بی‌اعتمادتر و بدبین‌تر می‌کند. اعتراض‌هایی که در ماه‌های گذشته در کشور رخ داد ریشه در همین تحقق نیافتن وعده‌ها دارد. چون دیگر کارد به استخوان مردم می‌رسد. وعده‌درمانی جوابگو نیست چون مردم با وعده نمی‌توانند زندگی‌شان را بگذرانند.

مساله‌ امروز ما این است که دولت اساساً نمی‌داند وظایفش چیست. همه‌ قرائن و شواهد هم این را نشان می‌دهد؛ یعنی نمی‌داند باید به چه وظیفه‌ای عمل کند و در نتیجه به دنبال وعده‌هایی می‌رود که از محقق کردنشان ناتوان است. مثلاً وعده می‌دهد یک میلیون مسکن در سال می‌سازد اما بیش از یک سال و نیم از عمر دولت گذشته و هیچ اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است.

Azaditoday.ir
Azaditoday.ir


جزئیات طرح دولت برای بخشودگی و عفو و بازگشت ایرانیان خارج از کشوره»

🔹روز یکشنبه ۱۶ بهمن خبر موافقت رهبر انقلاب با پیشنهاد رئیس قوه قضاییه با عفو و تخفیف مجازات جمع قابل توجهی از متهمان و محکومان حوادث اخیر و محکومان دادگاه‌های عمومی و انقلاب منتشر شد.

🔹از سوی دیگر رئیس‌جمهور از چندی قبل به دستگاه‌های ذی‌ربط مأموریت داده بود که برای ترمیم برخی آسیب‌های ناشی از ناآرامی‌های اخیر، پیشنهادهای خود برای راهگشایی افرادی که در اثر غفلت دست به اقداماتی زده‌اند را ارائه کنند.

🔹به دنبال این اقدام ایسنا مطلع شد که پیشنهادهای ارائه شده پس از جمع‌بندی به محضر رهبر انقلاب تقدیم و از ایشان برای اِعمال آنها کسب اجازه شد که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با پیشنهادها موافقت کردند و گفته شده که متن نامه رئیس دولت سیزدهم به دستگاه‌های ذی‌ربط برای انجام مأموریت‌های مندرج در آن، به زودی منتشر خواهد شد.

🔹بسته مورد اشاره رئیس قوه مجریه با نام «بسته امتداد وحدت»، سه گروه مخاطب اصلی دارد: دانشجویان، چهره‌ها و ایرانیان خارج از کشور که قرار است طبق این بسته، ضمن باز کردن راه برای بازگشت دانشجویان به تحصیل و چهره‌ها به کار و فعالیت خود، تسهیلات بی‌سابقه‌ای برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور فراهم شود.

🔹در این بسته، موانعی مورد بخشودگی یا تسهیل قرار گرفته و تأکید شده که افراد در صورت بازگشت مشمول تعقیب نخواهند شد، که این اتفاق در طول ۴۴ سال گذشته بی‌سابقه به حساب می‌آید/ایسنا/.

Azaditoday.ir
Azaditoday.ir


حداقل و حداکثر قیمت قبر در تهران برای سال آینده

🔹مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س): در ناحیه یک قیمت هر قبر مبلغ ۳۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در ناحیه دو مبلغ ۲۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و در ناحیه ۳ مبلغ ۱۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان خواهد بود./تسنیم

Azaditoday.ir
Azaditoday.ir


چه کسانی با رئیسی به چین می‌روند؟

🔹رئیس‌جمهور فردا عازم چین خواهد شد و دیدار با همتای چینی و امضای اسناد همکاری از جمله برنامه‌های این سفر سه‌روزه به پکن است.
🔹امیرعبدالهیان وزیر خارجه، خاندوزی وزیر اقتصاد، بذرپاش وزیر راه، اوجی وزیر نفت، ساداتی‌نژاد وزیر کشاورزی، فاطمی‌امین وزیر صمت، فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی و علی باقری مذاکره‌کننده ارشد کشورمان رئیسی را در این سفر همراهی می‌کنند.

Azaditoday.ir
Azaditoday.ir


📝استفن والت، تحلیل‌گر روابط بین‌الملل:
رهبران به سادگی دچار خطای محاسباتی می‌شوند

🔹اکنون آشکار است که "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه زمانی که تصور می‌کرد اوکراین نمی‌تواند مقاومت جدی انجام دهد مرتکب خطای محاسباتی شد. او قدرت نظامی روسیه سرسختی اوکراین و توانایی کشور‌های غرب اروپا برای یافتن منابع جایگزین انرژی را به اشتباه محاسبه کرد. با این وجود، کشور‌های غربی نیز مرتکب اشتباهاتی شدند. آنان سال‌ها احتمال بروز جنگ را نادیده گرفته بودند. آنان هم چنین درباره قدرت تحریم‌های اقتصادی اغراق کردند و عمق مخالفت روسیه با تلاش‌های غرب برای وارد کردن اوکراین به مدار خود را دست کم گرفتند.

🔹جنگ اوکراین هم چنین به ما یادآوری می‌کند که دولت‌ها در سیستم بین المللی معمولا برای مقابله با اقدامات تجاوزکارانه آشکار متحد می‌شوند.
منبع:اعتماد

Azaditoday.ir
Azaditoday.ir


ایران در دستور کار سفر هیئت بلندپایه آمریکایی به عربستان

🔹هیئتی بلندپایه از دولت آمریکا برای شرکت در نشست‌های کارگروه آمریکا و شورای همکاری خلیج [فارس] از روز ۱۳ تا ۱۶ فوریه (۲۳ بهمن تا ۲۶ بهمن) به عربستان سفر خواهد کرد.
🔹سرپرستی هیئیت آمریکا در این سفر را «رابرت مالی»، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران، «کریستوفر لندبرگ»، نماینده ویژه موقت آمریکا در ائتلاف ضدداعش، «دانیل بنیام»، معاون دستیار وزیر خارجه آمریکا و «دانا استرول»، معاون دستیار وزیر دفاع آمریکا به عهده خواهند داشت.
🔹مطابق بیانیه وزارت خارجه آمریکا جلسات کارگروه‌ها بر بررسی سه موضوع تمرکز خواهد داشت: سامانه یکپارچه دفاع موشکی و هوایی، ایران و مبارزه با تروریسم.
🔹توضیح عکس: دیدار سفیران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس با نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران در اتریش، ۲۲ دی ۱۴۰۰ (۱۲ ژانویه ۲۰۲۲)
منبع:پایش آمریکا

Azaditoday.ir
Azaditoday.ir


🔺خاورمیانه در انتظار زلزله ژئوپلیتیک؟!

صابری گل عنصری در کانال تلگرامی اش نوشت:

خاورمیانه همچنان در وضعیت گذار است و فعلا با نظم و ثبات نوین فاصله دارد. سه اتفاق مهم در سال 2023 می‌تواند این روند گذار را با ورود به پلان پرتنش دیگری جهت رسیدن به نظم دیگری تسریع کند.
اما این سه اتفاق؛ نخست، روشن شدن وضعیت برجام و منازعه ایران و غرب، دوم نتیجه انتخابات سرنوشت ساز ترکیه و سوم نیز دور تازه تنش میان فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها در سایه تشکیل دولت افراطی جدید نتانیاهو.
البته نباید تاثیر سرنوشت جنگ اوکراین را که در سال جدید میلادی دورنمای آن روشن‌تر خواهد بود، بر پرونده‌های خاورمیانه‌ای مغفول گذاشت. طولانی‌تر شدن این جنگ یعنی تعمیق نزاع میان روسیه و غرب از یک سو، و فرو رفتن بیشتر روسیه در باتلاق اوکراین از سوی دیگر. در هر دو حالت، خاورمیانه بیشتر از دیگر مناطق جهان متاثر از این وضعیت خواهد بود.
در مورد برجام که به هر حال این وضعیت ابهام دیگر کشش ندارد و باید امسال سرنوشت آن چه در شکل توافق، چه شکست مذاکرات و اعلام آن روشن شود. بدون شک هر دو تحول، توافق یا عدم توافق پیامد خود را دارد، اما عدم توافق و اعلام شکست مذاکرات پیامد بیشتری خواهد داشت. اگر آلارم‌ها و قراین کنونی را در نظر بگیریم، با وجود تحرکات دیپلماتیک اخیر چه رایزنی‌های قطر با دو طرف آمریکا یا تماس‌های دیگر طرف‌ها اما هنوز بن بست ادامه دارد و امروز موانع احیای برجام بسیار بیشتر از قبل است. در نتیجه فعلا احتمال احیای برجام کم‌رنگ‌تر از هر زمانی است. البته احیای برجام کاملا منتفی نیست، اما مجموعه تحولات داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی در یک سال اخیر از جنگ اوکراین تاکنون شرایطی را رقم زده است که توافق میان ایران و آمریکا برای احیای برجام را مفروضی از الزامات این شرایط جدید قرار داده است و دیگر این امر تابع شرایط قبل از یک سال نخواهد بود. از این رو، به نظر می‌رسد که آمریکا بنا بر اوضاع جدید خواهان توافقی با شروطی تازه متناسب با شرایط جدید است.
بین سطور سیاست آمریکا همزمان با تعمیق انسداد مذاکرات برجامی نشان می‌دهد که واشنگتن حتی بدون اعلام شکست مذاکرات برای مدیریت کنترل شده اوضاع به شکل آرام پلان بی را شروع کرده است. از این رو، احتمالا در سال 2023 در صورتی که اتفاق غیر منتظره‌ای نیفتد، چه شکست مذاکرات اعلام شود چه نشود، پلان بی آمریکا و غرب و همراه آن‌ها اسرائیل وارد مرحله جدیدی شود که در پی واکنش احتمالی ایران شاهد تقابل پلان‌های بی خواهیم بود و کلا منطقه وارد فاز تنشی بی‌سابقه‌ای خواهد شد؛ اما ورود به این مرحله احتمالا زمانی جدی‌تر اتفاق بیفتد که افق جنگ اوکراین و شکست روسیه برای غرب روشن‌تر شود.
اما درباره اتفاق دوم یعنی تنش میان فلسطینی‌ها و اسرائیل که اخیرا پس از تشکیل دولت راستگرا و افراطی نتانیاهو با مشارکت چهره‌های فاشیستی چون بن غفیر بالا گرفته است، می‌توان گفت که با وجود افزایش تحرکات اسرائیلی و عملیات‌های فلسطینی‌ها اما هنوز این تنش کنترل شده است، ولی در سایه رویکرد متحدان نتانیاهو بعید نیست که از کنترل خارج شود و انتفاضه‌ای گسترده در کرانه باختری رخ دهد؛ پیامدهای این تحول فراتر از این سرزمین خواهد بود و منطقه را در بر خواهد گرفت و اولویت‌های بلوک بین‌المللی و منطقه‌ای مخالف ایران را تحت الشعاع خود قرار خواهد داد. به همین علت، آمریکایی‌ها و خود نتانیاهو به شدت نگران خروج این تنش از کنترل هستند و همین دغدغه بخش مهمی از دستور کار سفر اخیر مقامات آمریکایی به اسرائیل بود.
درباره رویداد سوم نیز، انتخابات ترکیه سرنوشت‌سازترین انتخابات برای حزب حاکم عدالت و توسعه و اردوغان خواهد بود که در صورت شکست حزب و اردوغان با ترکیه‌ای دیگر و تبعات آن بر معادلات و موازنه‌های منطقه‌ای مواجه خواهیم بود. زلزله دردناک و بی‌سابقه اخیر در ترکیه نیز مشکلات و چالش‌های حزب حاکم را در سایه شرایط بد اقتصادی بیشتر خواهد کرد و به احتمال زیاد تاثیرات خود را بر انتخابات برجای خواهد گذاشت. با این حال، احتمال انتخاب مجدد اردوغان و تداوم حضور عدالت و توسعه در قدرت بیشتر از پیروزی رقباست؛ اما همچنان که قبلا نیز گفته شد، با وجود احتمال پیروزی اردوغان در انتخابات ریاست جمهوری در سایه نبود رقیب قدری تا این لحظه، بعید نیست که آک پارتی تعدادی از کرسی‌های پارلمان را از دست دهد.
پیامدهای شکست مذاکرات و دیپلماسی میان ایران و غرب و شکست احتمالی اردوغان و حزبش در سطوح مختلف زیاد خواهد بود و با وقوع هر کدام و یا هر دو با هم دوره گذار در خاورمیانه وارد مهم‌ترین مرحله خود خواهد شد و می‌توان متعاقب آن در آینده زلزله‌ای ژئوپلیتیک در منطقه را انتظار کشید.

Azaditoday.ir
Azaditoday.ir


نامه علی مطهری به رییس صداوسیما و تکذیب سخن منتسب به امام خمینی (س)

📝 نماینده ادوار مجلس در نامه ای به رییس صداوسیما نوشت:

جناب آقای جبلّی

رئیس محترم سازمان صدا و سیما

🔸با سلام، در ویژه برنامه شبکه 1 آن سازمان به مناسبت 22 بهمن، ساعت 10 و ده دقیقه، مجری خوب شما جناب آقای نظام اسلامی قضیه‌ای را درباره اعلام حکومت نظامی در بعدازظهر 21 بهمن 1357 نقل کردند که صحت ندارد. ایشان گفتند بعد از آنکه امام خمینی(ره) اعلام کردند که مردم به حکومت نظامی اعتنا نکنند و به خیابانها بیایند، آیت‌الله طالقانی اظهار نگرانی کرده و خواهان لغو این دستور شدند و امام فرمودند که من از ولیّ عصر علیه‌السلام دستور گرفته‌ام.

🔸این قضیه حقیقت ندارد، زیرا در همان ایام این مطلب شایع شده بود و من شخصاً از پدرم شهید آیت‌الله مطهری این موضوع را سؤال کردم. ایشان گفتند «وقتی حکومت نظامی اعلام شد، در اتاق، من بودم و امام. از امام سؤال کردم مردم چه بکنند؟ امام فرمود: اعتنا نکنند و به خیابانها بیایند. گفتم پس این را بنویسید تا بدهیم در خیابانها قرائت کنند. همین کار انجام شد.» بنابراین آن داستان جعلی است و برای اثبات حقانیت انقلاب اسلامی نیازی به نقل این قبیل وقایع جعلی نیست.

مستدعی است تذکر لازم داده شود.
با تشکر
علی مطهری/جماران/

Azaditoday.ir
Azaditoday.ir


کنار گذشتن سیاست دشمن محوری با آمریکا و ایجاد موازنه مثبت اولویت سیاست خارجی ایران باشد

نصرت الله تاجیک دیپلمات پیشین در روزنامه اعتماد نوشت:

يكي از اولويت‌هاي سياست خارجي ايران ضرورت وقوع شيفت پارادايم براي تنوع‌بخشي به سياست خارجي خود، كنار نهادن سياست دشمن‌محوري مخصوصا در مقابل امريكا و رژيم صهيونيستي و اتخاذ راهبرد موازنه مثبت بدون تغيير اصول اساسي سياست خارجي كشور است تا به افكار عمومي دنيا و مخصوصا نخبگان و مراكز مطالعاتي جهان نشان دهد كه هدف ايران از بازيگري منطقه‌اي و بين‌المللي تامين منافع و اهداف سياست خارجي‌اش است و قصد دشمني با كشورها و به‌هم زدن بازي‌هاي بين‌المللي را ندارد.

🔹مخصوصا اگر در اين بازي‌ها ساير بازيگران منطقه‌اي و جهاني اهداف سياست خارجي ايران را امنيتي نكرده و قصد حذف نقش ايران در ميان نباشد.

🔹به عبارت ديگر اين حق ايران است كه درصدد اجراي نگاه به شرق باشد اما براي اجراي موفق اين رويكرد حتما بايد سياست موازنه مثبت دنبال شود تا با اين توانمندي‌هاي عموما سخت‌افزاري و تا حدي هم نرم‌افزاري كه توليد كرده‌ايم، هم زهر مخالفت‌هاي غرب گرفته شود و از ظرفيت‌هايش استفاده گردد و هم خودمان را به ظرفيت‌هاي شرق محدود نكرده باشيم، زيرا در دوران فعلي كه جهاني شدن اقتصاد جاي هيچ‌گونه شك و شبه‌اي براي تعاملات اقتصادي بين‌المللي به‌جا نمي‌گذارد و اقتصاد سياسي ضعيف ايران نه تنها تك‌محصولي بلكه سفره مردم به غلط به فروش نفت وصل شده، به‌ نظر مي‌رسد تنها راه اتخاذ سياست موازنه مثبت است كه بايد با تفكر سياسي كه هسته آن مصالحه است و دور شدن از سياست‌هاي حذفي و دشمني با كشورها و در قالب اجراي مگا پروژه‌هاي همكاري‌هاي توسعه اقتصادي منطقه‌اي و بين‌المللي طراحي و اجرا گردد.

Azaditoday.ir
Azaditoday.ir


احمد خاتمی:
🔹چند سال ایران را گرفتار برجام کردند

🔹 طی ١٢٠ روز ناآرامی، اغتشاشگران به امر ارباب‌های خود عمل کردند

وی البته توضیح نمی دهد که آیا در حال حاضر که ایران گرفتار برجام نیست،شرایط کشور و مردم بهتر از دو سالی است که برجام اجرا شد؟

دوما اگر برجام گرفتاری است چرا دولت اصرار دارد به آن برگردد و حتی به مذاکرات برجام که دستاوردی بسیار کم تر از دولت قبل دارد،راضی شده اند‌

Azaditoday.ir
Azaditoday.ir


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
خدا جون

عیبی نداره
فدای سرت
من بهت اعتماد دارم

Azaditoday.ir
Azaditoday.ir


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
امسال از ایران برای حضور در کنفرانس امنیتی مونیخ دعوت نشد!

مسوولان کنفرانس امنیتی مونیخ اعلام کرده اند امسال از مسولان سیاست خارجی ایران برای شرکت در این کنفرانس دعوت نمی کنند؛در سال‌های نه چندان دور محمد جواد ظریف با چنین شور و تبحری از منافع ملی ایرانیان در این آوردگاه مهم بین المللی دفاع می کرد

Azaditoday.ir
Azaditoday.ir


تورم مسکن رکورد ۳۰ ماهه را شکست


خانه در تهران متری چند؟
تورم ماهانه قیمت آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران ٩,٨ درصد بوده است که در مقایسه با آذر ماه (٤,١ درصد)، ٥.٧ واحد درصد افزایش داشته است که این بیشترین تورم ماهانه مسکن از مرداد ۱۳۹۹ تاکنون
بوده است./اقتصادآنلاین

Azaditoday.ir
Azaditoday.ir

Показано 20 последних публикаций.

11 843

подписчиков
Статистика канала