اندیشکده خرد


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


امیر دبیری مهر
پژوهشگر علوم انسانی
رییس موسسه‌مطالعات سیاسی‌و رسانه ای
«اندیشه و قلم »
تماس با ادمین
@amirmedya
www.dabirimehr.ir

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


‏فاجعه ⁧ #بندر_شهید_رجایی ⁩ که ملت ایران راسوگوار کرده چه اقدام خرابکارانه ‌باشد چه حادثه سهوی ناشی از ۵ عامل است . غفلت ، تخلف ، سودجویی ، پنهان کاری و بی لیاقتی
‏از الان منتظر گزارش دقیق علل حادثه و عزل و برکناری غافل ها، پنهان کاران و مسوولان ناشایست و‌محاکمه متخلفین و‌سودجویانیم

https://t.me/andishkadeye_kherad




جواد لاریجانی که به دلایل ناگفتنی سالهاست مجیزگوی اصحاب و‌ارباب قدرت شده و حرف‌هایی می زند که خودش بهتر می داند نسبتی با حقیقت ندارد اخیرا افاضات جدید فرمودند با این مضمون که هدف امریکا از مذاکره با ایران دوشیدن شیر ملت ایران است .
البته جواد لاریجانی درست گفته !
گاوهایی که از کاسبی تحریم و رانت خواری و مفت خوری از بیت المال و‌ منابع ملی فربه شده و در آستانه انفجار هستند به شدت نگران دوشیده شدن توسط امریکا هستند وگرنه ملت مظلوم ایران که بخاطر بحران ناکارامدی امثال ایشان ، لنگ نان و‌ اب شان هستند و چیزی برای دوشیده شدن ندارند نگرانی ندارند زیرا استکبار داخلی و زر سالاران ریاپیشه همه متعلقات ‌‌را کندند و بردند.ملت ایران عزت و آقایی و رفاه خود را در تعامل با جهان می بیند نه در انزوا و دروغ و فریب و ریاکاری و عصر این عوام فریبی ها گذشته است

https://t.me/andishkadeye_kherad


نامه دکتر گودرزی دانشیار مهندسی مکانیک به مسعود پزشکیان


 فَإِنَّ لِلَّذِينَ ظَلَمُوا ذَنُوبًا مِثْلَ ذَنُوبِ أَصْحَابِهِمْ فَلَا يَسْتَعْجِلُونِ،  پس برای کسانی [از قوم تو] که ستم ورزیدند، سهمی از عذاب است مانند سهم هم مسلکانشان [از امت های پیشین]، بنابراین شتاب در آمدن آن را نخواهند. آیه 59 سوره ذاریات)

 

رئیس جمهور محترم و محبوب

جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان

با سلام و احترام و دعای خیر


من و بسیاری چون من به این سخن امیدبخش شما در دوران تبلیغات و بعد از آن دل بسته ایم.

رجوع به متخصص در هر حوزه و برقراری حاکمیت مرجعیت علمی

اما بیش از هفت ماه از توصیه علمی و تخصصی یک متخصص دلسوز و دغدغه مند در حوزه حکمرانی مساعد می گذرد، اما متاسفانه هیچ آثاری از شنیدن و عمل کردن به نسخه های دقیق متخصصان مشاهده نمی شود و به نظر می آید در همچنان بر همان پاشنه یعنی بی توجهی به نسخه های شفابخش متخصصان و محصور شدن در سیاست های تکراری و بی فایده می چرخد.

دوباره توصیه ارزشمند جناب آقای ‏امیر دبیری مهر را محضرتان ارسال می نمایم تا یادآوری شود، شاید که در میان حجم انبوه مشکلات، دردها، نامه ها و ... به فراموشی رفته باشد.

امید است در جهت تحقق شعارها و سیاست های جنابعالی یعنی رجوع به متخصص در هر حوزه و برقراری حاکمیت مرجعیت علمی مورد مداقه و استفاده قرار گیرد.

‏کوروش گودرزی
دانشیار مهندسی مکانیک دانشگاه یاسوج


Репост из: موسسه پژوهشی مطالعات و بررسی های سیاسی و رسانه ای اندیشه و قلم
گزارش چند ماه قبل سی ان ان درباره محموله اشتعال زا به بندر عباس
و ابهامات پابرجا


رسانه های غربی در بهمن ماه به نقل از سی ان ان نوشتند
که نخستین کشتی از دو فروند کشتی حامل مواد ضروری برای تولید سوخت جامد موشک از حمله سدیم پرکلرات از چین به ایران رسیده و روز پنج‌شنبه ۲۵ بهمن در نزدیکی بندرعباس لنگر انداخته است.
سدیم پرکلرات یک ترکیب شیمیایی است که از آن برای تولید آمونیوم پرکلرات استفاده می‌شود که ماده اصلی پیشران جامد موشک‌ها به شمار می‌رود.

پیش از این روزنامه فایننشال‌تایمز در روز چهارشنبه ۲۲ ژانویه (سوم بهمن) با انتشار گزارشی با استناد به اطلاعات امنیتی دو کشور غربی مدعی شده بود که دو کشتی با نام‌های "گلبن" و "جیران" با پرچم جمهوری اسلامی، بیش از هزار تن سدیم پرکلرات با خود حمل می‌کنند.

فایننشال‌تایمز در گزارش ماه گذشته خود به نقل از دو مقام رسمی که نام‌آن‌ها فاش نشده گزارش داده بود که با این میزان سدیم پرکلرات می‌توان ۹۶۰ تن آمونیوم پرکلرات تولید کرد که ۷۰ درصد پیشران موشک‌های سوخت جامد را تشکیل می‌دهد.
این منابع به فایننشال‌تایمز گفته بودند که این مقدار آمونیوم پرکلرات قادر است ۱۳۰۰ تن پیشران تولید کند که این میزان برای تهیه سوخت‌ ۲۶۰ موشک میان‌برد با برد ۱۴۲۰ کیلومتر یا ۱۴۵۰ کیلومتر کافی است.

همزمانی انفجار در بندر عباس با روند مثبت مذاکرات ایران و‌امریکا و‌نگرانی اسراییل از توافق احتمالی دو کشور ظن اقدام خرابکارانه رژیم صهیونیستی را تقویت می کند . هر چند اسراییلی ها هر گونه دخالت در این حادثه را انکار کردند اما ضروری است با اطلاع رسانی دقیق جلو شایعه سازی و‌ از آن مهمتر اقدامات تخریبی احتمالی دشمنان علیه منافع ملت ایران گرفته شود

گزارش سی ان ان

https://t.me/andishehvaghalam

773 0 23 1 11

Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
تصاویری از حجم تخریب انفجار امروز در بندر شهید رجایی


این توییت ده روز پیش است
آیا به آن توجه شد؟ برای علت حادثه بندر عباس نباید زود قضاوت کرد اما اصل تهدید پابرجاست


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
«پالیوشکا پولیه»
اثر لیف کنستانتینوویچ کنیپر(۱۸۹۸_۱۹۷۴)
آهنگساز برجسته‌ی روس

به رهبری آندره ریو،
رهبر ارکستر و نوازنده‌ی ویولون.

پالیوشکا پولیه، نام یک ترانه ی روسی است، این ترانه در زمان جنگ داخلی روسیه، توسط لیف کنیپر، بر روی شعری از ویکتور گوسیف، در سال ۱۹۳۳، ساخته شده و توسط سربازان و گروه موسیقی "ارتش سرخ" خوانده می‌شده‌ است. اجراهای مختلفی از این ترانه و آهنگِ آن ساخته و اجرا شده است، نسخه ی سمفونیک آن را لیف کنیپر، در سمفونی شماره ی چهارِ خود به نام "شعری برای سرباز کمسومول" در سال ۱۹۳۴ نوشت. لیف کنیپر، آهنگساز روس در سال ۱۸۹۸ در "تفلیس" به دنیا آمد و در سال ۱۹۷۴ در "مسکو" درگذشت، او برادرزاده ی اولگا کنیپر(همسر آنتوان چخوف) است، "کنیپر" آهنگسازی پُرکار بود، او پنج اپرا و بیست سمفونی و بسیاری آثار دیگر را نوشت، برخی از آثار او از موسیقیِ ایران تأثیر گرفته شده است.


Репост из: اندیشه و قلم اقتصادی
چرا با کاهش قیمت دلار کالاها ارزان نمی‌شوند؟

چسبندگی قیمت‌ها

بازار ایران در دهه‌های اخیر با شوک‌های تورمی کوچک و بزرگ روبه‌رو شده است. در حالی که در بسیاری از اقتصادها قیمت‌ها متناسب با شرایط کلان، عرضه و تقاضا یا نرخ ارز بالا و پایین می‌شوند، در ایران، قیمت‌ها عمدتاً فقط رو به «بالا» هستند. به‌محض آنکه نرخ ارز به نوسان می‌‌افتد یا زمزمه‌ای از «مجوز افزایش قیمت» به این کالا یا آن کالا شنیده می‌شود، بازارها واکنش نشان می‌دهند. اما وقتی همان متغیرها برمی‌گردند یا ثبات نسبی حاکم می‌شود، هیچ نشانی از کاهش قیمت نیست. این رفتار نامتقارن ریشه در پدیده‌ای دارد که اقتصاددانان آن را چسبندگی قیمتی می‌نامند؛ یعنی مقاومت بازار در برابر کاهش قیمت‌ها، حتی در شرایطی که از نظر اقتصادی باید این کاهش رخ دهد.

فرشاد مؤمنی، اقتصاددان نهادگرا، معتقد است که ذهنیت تورمی فعالان اقتصادی یکی از مهم‌ترین دلایل چسبندگی قیمتی در ایران است: «در اقتصادی که مردم و فعالان اقتصادی به تورم همیشگی خو گرفته‌اند، انتظار کاهش قیمت منطقی نیست. این انتظارات حتی بیشتر از متغیرهای واقعی اقتصاد بر رفتار بازار اثر می‌گذارند. حتی وقتی نرخ ارز افت می‌کند یا تقاضا کاهش می‌یابد، فروشندگان از کاهش قیمت سر باز می‌زنند، چرا که نگران‌اند دوباره با موج گرانی روبه‌رو شوند. نتیجه، بازاری است که پایین آمدن در نرخ‌ها را نمی‌پذیرد.

در اقتصادی که نرخ ارز، سیاست‌های مالی، قیمت‌های دولتی و حتی تعرفه‌ها به صورت مکرر تغییر می‌کند، فعال اقتصادی اعتمادش را به ثبات از دست می‌دهد.

داود سوری اقتصاددان، در این‌باره می‌گوید: «هر نوع کاهش قیمت در ایران، به دلیل نبود ثبات، بلافاصله با شوک جدیدی خنثی می‌شود. برای همین، فعالان اقتصادی به عقب‌نشینی قیمتی اعتقادی ندارند. سیاست‌های تثبیتی و سرکوب‌های موقتی هم بر زخم بی‌اعتمادی نمک می‌پاشند. قیمت‌گذاری دستوری، نرخ‌گذاری برای ارز و بخشنامه‌های خلق‌الساعه فقط بازیگران بازار را بدبین‌تر کرده‌اند. به عنوان نمونه، در سال‌های اخیر، دولت ایران برای کنترل قیمت بنزین در مقابل نوسانات قیمت جهانی، سیاست قیمت‌گذاری ثابت یا کنترل شده‌ای را اعمال کرده است. حتی اگر قیمت نفت در بازارهای جهانی افزایش یابد، قیمت بنزین در داخل کشور ممکن است تغییر زیادی نکند یا بسیار کم تغییر کند، زیرا دولت این سیاست را اعمال می‌کند و مصرف‌کنندگان نیز حساسیت زیادی نسبت به تغییرات قیمت بنزین دارند. این گونه است که حتی با وجود تورم بالا و مزمن، قیمت انرژی دست نخورده باقی می‌‌ماند و فشار سنگینی به ساختار پرداخت یارانه وارد می‌‌کند. این فشار از کجا تأمین می‌‌شود؟ جواب این سؤال، «پایه پولی» و چاپ پول است!»

در اقتصادهایی که رقابت وجود ندارد، قیمت‌گذاری تابع اراده چند بازیگر اصلی است. انحصارهای پنهان، رانت‌های ساختاری و حضور پررنگ واسطه‌ها باعث شده سازوکارهای تعدیل قیمت در بازار ایران خوب کار نکنند. حسین عبده‌تبریزی دراین باره می‌‌گوید: «وقتی بنگاه‌ها می‌دانند که رقیب جدی ندارند و دولت هم ناظر مؤثری نیست، انگیزه‌ای برای کاهش قیمت ندارند. کاهش قیمت یعنی کاهش سود و هیچ‌کس داوطلبانه به سود کمتر رضایت نمی‌دهد.»

پیامدهای چسبندگی قیمتی فقط محدود به سفره مردم نیست؛ بلکه سیاست‌گذاری اقتصادی را هم بی‌اثر می‌کند. این را کارشناسان اقتصادی می‌گویند و معتقدند که چون تقاضا بازنمی‌گردد و کاهش قیمت‌ها رخ نمی‌دهد رکود طولانی‌تر می‌شود.

وقتی نرخ بهره یا نرخ ارز پایین می‌آید، قیمت‌ها واکنش نشان نمی‌دهند. این همان موضوعی است که سیاست‌های پولی را ناکارآمد می‌کند. به گفته تحلیلگران، در این گونه مواقع همه چیز برای گران شدن آماده بوده، نه برای ارزان شدن و نتیجه آنکه ذهنیت تورمی تقویت می‌شود. وضعیتی که در اثر چسبندگی قیمتی رخ می‌دهد، سرمایه‌گذاری غیر مولد را نیز به سمت رونق سوق می‌دهد، چرا که قیمت بازارهای مالی به جای آنکه متعادل شوند، افزایشی می‌شوند.

در بازاری که در آن قیمت فقط در یک مسیر حرکت می‌کند؛ رو به بالا. برای حرکت معکوس، باید سازوکارها را بازبینی کرد، ذهنیت‌ها را اصلاح کرد و نهادها را بازسازی؛ بدون این، چسبندگی قیمتی همچنان به‌مثابه قفل بزرگی بر درِ اصلاحات باقی خواهد ماند.

https://t.me/economic_andishe_ghalam


ایران و سیاست رفع نگرانی از روسیه و چین برای توافق با امریکا
 
 
امیر دبیری مهر
 
 
بعد از سفر عباس عراقچی وزیرخارجه ایران به روسیه و ارایه پیام مکتوب ایت الله خامنه ای به ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه ٬ دقیقا چند روز قبل از دور دوم مذاکرات ایران و امریکا در رم پایتخت ایتالیا ٬این پرسش مهم ایجاد شد که این پیام چه بوده ؟ کاظم جلالی سفیر ایران در مسکو اعلام کرده در این پیام ایران به روسیه اطمینان داده که توافق احتمالی با امریکا تاثیری بر روابط خوب تهران – مسکو نخواهد داشت .امروز هم وزیر خارجه ایران به پکن می رود تا نگرانی های چین را از احتمال توافق تهران- واشنگتن کم کند . این تحرکات دیپلماتیک نشان می دهد ایران و امریکا به چارچوب کلی توافق نزدیک شده اند و وزیر امور خارجه عمان هم  بعنوانواسطه و میزبان مذاکرات بر این اساس اعلام کرده روند مذاکرات بهتر از پیش بینی ها به پیش می رود. جمهوری اسلامی در داخل ایران هم سیاست رفع نگرانی و کاهش مخالفت و سنگ اندازی های احتمالی بر روند مذاکرات را به پیش می برد . نمایندگان تندرو مجلس در هفته اخیر یا سکوت پیشه کردند یا اظهاراتی همسو با مذاکرات داشته اند. امامان جمعه درسراسر ایران که تا دو ماه قبل علیه هر گونه مذاکره با امریکا مواضع شدیدی اتخاذ می کردند در هفته گذشته با استناد به ایات و روایات مذهبی گفتگو و صلح و مدارا را لازم و به مصلحت جامعه اسلامی دانستند. همه این رخدادها نشان می دهد ایران به توافق با امریکا نزدیک شده است . توافق تهران و واشنگتن مبنی بر برگزاری جلسات کارشناسی در روز چهارشنبه ۲۳ اوریل در مسقط نشان می دهد در دو دور مذاکره مقامات عالی دو کشور در مسقط و رم ٬درکلیات تفاهم ایجاد شده و نیاز به بررسی کارشناسی دارد. برخی منابع می گویند امریکا با غنی سازی اورانیوم در ایران برای فعالیت های صلح امیز هسته ای در سطح ۷/۳ درصد موافق کرده است اما نکته جالب اینجاست که گفته می شودایرانپیشنهاد داده امریکا در حوزه صنایع هسته ای ایران سرمایه گذاری کند تا هم نگرانی های واشنگتن از دستیابی ایران به بمب اتم رفع شود و از سویی واشنگتن بهانه ای برای خروج مجدد از توافق نداشته بود و در منافع ایران شریک شود . البته غیر از این مورد ٬ایران خواهان لغو تحریم ها و عادی سازی مبادلات مالی و تجاری با جهان ٬ جذب سرمایه گذاری در ایران در بخش های نفت و گاز و برق نیز شده است. رایزنی ایران  با روسیه و چین بعنوان دو متحد مهم و اصلی جمهوری اسلامی در نظام بین الملل که هر دو با ایران توافق نامه راهبردی ۲۵ ساله امضا کرده اند و در شورای امنیت سازمان ملل حق رای وتو هستند فقط به همراهی انها با مذاکرات ایران و امریکا مربوط نیست . این دوکشور از دو ماه بعد که پرونده ایران در شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی میزان پایبندی به توافق برجام گشوده می شود نقش مهم و اساسی دارند و می توانند اهرم فشار امریکا و اروپا را علیه ایران کم اثر کنند و مانع اجرای مکانیسم ماشه شوند.
نکته مهم اخر اینکه برخی گزار شها و تحلیل های غیر رسمی حاکی است امریکا در مذاکره با ایران هدف بزرگتری را در خاورمیانه دنبال می کند و ان هم ایجاد بازار بزرگی برای اقتصاد امریکاست که سالها بخاطر بلند پروازی های سیاسی و نظامی امریکا فراموش شده بود و البته ایران هم مانع اصلی ان بود. امریکا اگر بتواند با ایران به توافق دست یابد راه توسعه بازار منطقه را به روی سرمایه گذاران و تجار امریکایی را می گشاید و این سیاست بطور منطقی روی منافع چین و روسیه اثر منفی خواهد گذاشت و بسیار طبیعی است که مسکو و بویژه پکن که با امریکا در یک جنگ تجاری هم قرار دارد از این طرح احتمالی واشنگتن نگرانی های جدی داشته باشند . اما ایران ضمن اینکه منافع متحدین روسی و چینی خود را در نظر دارد بعد از سالها کشمکش با امریکا به این نتیجه رسیده که سیاست رو به شرق به تنهایی نمی تواند منافع ایران را تامین کند وسیاست همکاری با شرق زمانی اثر گذار است که همراه با تنش زدایی با غرب بویژه امریکا باشد. در انتها باید یاداوری کنم با وجود همه خوش بینی ها به توافق احتمالی ایران و امریکا هنوز عوامل تهدید کننده ای بویژه از جانب اسراییل وجود دارد که این روند را کاملا مغایر با منافع و امنیت خود می داندو این نگرانی انقدر جدی است که شاهزاده بن سلمان ولیعهد عربستان در اقدامی بی سابقه خواستار اتحاد کشورهای جهان برای جلوگیری از احتمال جنگ افروزی اسراییل علیه ایران شد .موضعی که با استقبال وسیع در ایران مواجه شد.


الإمامُ عليٌّ عليه السلام ـ لَمّا سُئلَ عَنِ المُروءَةِ ـ
لا تَفعَلُ شيئا في السِّرِّ تَستَحيي مِنهُ في العَلانِيَةِ

امام على عليه السلام ـ در پاسخ به سؤال
مردانگى چيست؟ ـ فرمود؛ اين كه در نهان كارى نكنى كه آشكارا از انجام آن شرم داشته باشى
تحف العقول : ۲۲۳.


در تربیت ملوک

سعدی

رسايل نثر

بدان که مالک رعیت را و صاحب ملک و دولت را لازم است از سیرت ملوک چندی دانستن و در مهمّات کار بستن، طلب نیکنامی و امید نیک سرانجامی را.

اول آنکه ابتدای کارها به نام خدای تعالی کند، و یاری از او خواهد، و سخن اندیشیده گوید، و سرّ دل با هر کس در میان ننهد، و تواضع پیشه گیرد، و روی از سخن ارباب مهمّات نگرداند، و رعیّت بر خود نیازارد، و قطع دزدان و قصاص خونیان به شفاعت فرونگذارد، و با خصم قوی در نپیچد، و بر ضعیف ستمکاری روا ندارد. اول نصیحت نزدیکان و پس آنگاه ملامت دوران. ظلم صریح از گناه خاصگیان تن زدن است و عامیان را گردن زدن. حاکمان بر مثال سرند و رعیّت بر مثال بدن و نادان سری باشد که بدن خود را به دندان خود پاره کند. و باید که مردم خردمند پرورد، و خدمتکاران قدیم را حق فرامش نکند، و آثار بزرگان پیش محو نگرداند، و با دونان و بی‌هنران ننشیند و غم حال از آن بیشتر خورد که از آن سال. عاملی که برای پادشاه توفیر از مال رعیت انگیزد خطاست که پادشاه بر رعیت از آن محتاج‌تر است که رعیت به پادشاه، که رعیت اگر پادشاه نیست و اگر هست همان رعیت است و پادشاه بی وجود رعیت متصور نمی‌شود. گفتار پیران جهاندیده بشنود، و بر اطفال و زنان و زیردستان ببخشاید، و بازرگانان و مسافران را نگاه دارد، و زیان‌زدگان را دستگیری کنند، و مردم بد را نیابت ندهد که دعای بد بدو تنها نکنند، و سخن صاحب غرض نشنود و تا به غور گناه نرسد عقوبت روا ندارد، و به پنج روزه مهلت دنیا مغرور نشود.
و حکایت پادشاهان پیشین بسیار می‌خواند تا از سیرت نیکان خیر آموزد و از عاقبت بدان عبرت گیرد، و در حال گذشتگان نظر کند و مردم نا آزموده را اعتماد نکند، و کار بزرگ به خردان نفرماید و هیبت خود را نگاه دارد، و مسخره و مطرب و بازیگر و امثال اینها را همه وقتی به خود راه ندهد، و نرد و شطرنج و دیگر ملاهی عادت نکند، و به تیر و کمان و گوی زدن و به صید بسیار نرود، و در دفع بدان تأخیر نکند، و با دوست و دشمن نیکویی کند که دوستان را محبت بیفزاید و دشمنان را عداوت کم شود، و از غدر و زهر ایمن ننشیند، و از کمین غافل نباشد، و پیوسته چنان نشیند که گویی دشمن بر در است که اگر ناگاه درآید ناساخته نباشد. و در زندان به هر وقتی نظر فرماید و کشتنی بکشد و رها کردنی رها کند، و گناه کوچک را به قدر آن مالش دهد و بی‌گناه را دست باز دارد، و بی‌برگ را صدقات فرماید. و کسی را که بی‌جرمی از نظر خود براند به یکبار محروم نگرداند. و مردم عزل دیده و سختی کشیده باز عمل فرماید که به جان بکوشند از بیم بینوایی. و دوستان قوی دارد تا دشمنان قوی نشوند، و با دشمن قوی نستیزد، و همه حال با دوستان نگوید که دوستی همه وقتی نماند و همه رنجی به دشمن نرساند که وقتی دوست گردد. و رعیت نیازارد تا به روز واقعه میل از او به جانب دشمن نکند. و در چشم غریبان به هیبت نشیند و با خواجه‌تاشان تکبر نکند، و احترام گذشتگان و رفیقان و دوستان گذشته بکند، و اهل و قرابت گاه‌گاه بنوازد، و با آشنایان وفاداری کند، و مردم نامی را در بند گرامی دارد و کسان معتبر در خدمت ایشان برگمارد. خودرأی و سبکبار سروری را نشاید و دولت بر او نپاید. و پادشاهان را حکم ضرورت است در مصالح ملک و قاضیان را در مصالح دین وگرنه ملک و دین خراب گردد. و چندان که تواند بدی نکند و اگر العیاذ بالله قضا رفت و خطا آمد به تدارک آن مشغول شود و به نیکی بکوشد، و به اعتماد تدارک دلیری بر گناه نکند که هرگز درست با شکسته برابر نباشد. و عفو از گناه کسی کند که دعای خیر گوید همه کس، نه او گوید و بس. و پیش از آنکه سخن گوید، اندیشه کند تا این سخن اگر دیگری گوید بپسندد پس آنگاه بگوید.

https://t.me/andishkadeye_kherad


Репост из: اندیشه و قلم ادبی
یکی پیش سلطان عارفان بایزید بسطامی رفت و گفت یا شیخ همه عمر در جستجوی حق بسر بردم و اند بار حج پیاده بگذاردم و چند دشمنان دین را در غزا سر از تن برداشتم، و چند مجاهده‌ها کشیدم، و چند خون جگرها خوردم، هیچ مقصودی حاصل نمی‌شود. هرچند بیشتر می‌جویم کمتر می یابیم. هیچ توانی گفت که کی به مقصود برسیم؟ شیخ گفت جوانمردا، اینجا دو قدم‌گاه است: اول قدم خلق است و دوم قدم حق. قدمی برگیر از خلق که به حق رسیدی، مادام که تو در بند آن باشی که چه خورم که حلقم را خوش آید؟ و چه گویم که خلق را از من خوش آید؟ از تو حدیثِ حق نیاید.

سعدی ، مجالس سبعه

https://t.me/andishevaghalamadabi


Репост из: موسسه پژوهشی مطالعات و بررسی های سیاسی و رسانه ای اندیشه و قلم
‏موسسه مطالعات سیاسی اندیشه و قلم برگزار می کند:

‏کلان روایت اینده خاورمیانه

‏اگر می خواهید بدانید نتایج مذاکرات چه خواهد شد؟ تغییرات جغرافیای اقتصادی در منطقه چگونه خواهد شد؟ طرح و‌برنامه امریکا برای سه سال اینده چیست ؟ روسیه و‌چین چه جایگاهی و رفتاری در معادلات آتی خواهند ‏داشت ؟ چه کسب و کارهایی از فرایند آتی تحولات متضرر و منتفع خواهند شد ؟ و بسیاری موضوعات مهم اثر گذار بر زندگی ‌وکسب ‌وکار ایرانیان …
‏عدد ۱ به شماره 09201052183 که به واتساپ متصل است ارسال کنید تا شرایط برگزاری در این نشست تخصصی برای شما ارسال شود/۲

‏معاونت آموزشی موسسه پژوهشی اندیشه و قلم


‏هشدار بسیار جدی درباره نقش کلیدی نهادهای امنیتی و اطلاعاتی و‌نظامی و‌انتظامی در حفاظت و‌صیانت از روند رو‌به پیشرفت مذاکرات

امیر دبیری مهر

‏در روی صحنه مذاکرات دیپلمات‌های ایرانی فعال اند اما در پشت پرده خناثانی با نام و بی نام در این اندیشه که با دسیسه و خدعه مانع پیشرفت مذاکرات شوند
‏در این میان نقش حافظان امنیت و نظم کشور اگر کمتر از دیپلمات‌ها نباشد کمتر نیست . مراقبت کنیم تا هر دست پلیدی و تحت هر اقدامی که خواست خدشه ای به پیشرفت مذاکرات بزند را سریعا قطع و کوتاه کنید. ارزش این پیش دستی دفاعی ،بالاتر از عملیات آفندی علیه دشمنان ملت ایران است

https://t.me/andishkadeye_kherad


جناب اقای پزشکیان با درود و تشکر از زحمات شما
ما خودمان گفتیم فرق می کند چه کسی رییس جمهور باشد اما مبادا مغرور شوید کارستان کردید ! رفع فیلتر تازه اول راه است رفع فیلتر یوتیوب و تلگرام و اینستاگرام مورد انتظار است
بقیه موارد هم اگر مطالبات نخبگان و افکار عمومی نبود بعید بود می توانستید قدمی بردارید .
بنابر این اگر اطرافیان تان می گویند شاخ غول را شکستید فریب نخورید چه برسد به توفیق . هنوز در مسیر هم قرار نگرفتید و با مطالبات این ملت بزرگ و جلب رضای حق تعالی خیلی فاصله دارید بویژه در حوزه اقتصادی که فاقد هر برنامه ای هستید
عزت زیاد
امیر دبیری مهر

https://t.me/andishkadeye_kherad


برای رسیدن به توافق عجله نکنید
جمهوری اسلامی در حال رفع نگرانی است

در ویدیوی ۹ دقیقه ای زیر امیر دبیری مهر درباره علت نگرانی چین و روسیه از پیشرفت مذاکرات ایران و امریکا و تلاش دیپلماتیک ایران برای رفع آن می گوید

https://youtu.be/iIsE8gydFGw?si=VB0kupqNMBvbqn-U


به یک ناشر مناسب برای انتشار گفتگوی یکی از رجال سیاسی ایران نیاز است . لطفا معرفی فرمایید

روابط عمومی موسسه پژوهشی اندیشه و قلم


Репост из: اندیشه و قلم اقتصادی
۱۰ اقتصاد بزرگ جهان در سال ۲۰۲۵

بر اساس گزارش اخیر فوربس هند، در سال ۲۰۲۵، بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان به شرح زیر است:

۱. ایالات متحده – ۳۰.۳۴ تریلیون دلار (رشد ۲.۲٪)
۲. چین – ۱۹.۵۳ تریلیون دلار (رشد ۴.۵٪)
۳. آلمان – ۴.۹۲ تریلیون دلار
۴. ژاپن – ۴.۳۹ تریلیون دلار
۵. هند – ۴.۲۷ تریلیون دلار
۶. بریتانیا – ۳.۷۳ تریلیون دلار
۷. فرانسه – ۳.۲۸ تریلیون دلار
۸. ایتالیا – ۲.۴۶ تریلیون دلار
۹. کانادا – ۲.۳۳ تریلیون دلار
۱۰. برزیل – ۲.۳۱ تریلیون دلار

این آمار نشان‌دهنده رشد پایدار اقتصادهای بزرگ جهان است. ایالات متحده همچنان در صدر قرار دارد، در حالی که چین با رشد ۴.۵٪ در حال نزدیک شدن به آن است. هند نیز با رشد ۸.۲٪ در سال گذشته، در مسیر تبدیل شدن به یکی از اقتصادهای پیشرو قرار دارد.


https://t.me/economic_andishe_ghalam


Репост из: عبدالله شهبازی
Middle East New Grand Plan April 2025.pdf
891.5Кб
✔️ خاورمیانه جدید چگونه می‌تواند باشد؟
چرا برای آمریکا ضرور است تا خاورمیانه را به یک قطب بزرگ اقتصاد جهانی تبدیل کند؟


تحقیق زیر به صورت فایل پی‌دی‌اف در ۴۳ صفحه در کانال تلگرام عبدالله شهبازی قرار گرفت.

✔️ مقدمه:

از ۸ اکتبر ۲۰۲۳، یک روز پس از حمله حماس و شروع جنگ غزه و تحولات پسین در خاورمیانه، که تا امروز ادامه دارد، مکرر از طرح بزرگ برای تبدیل خاورمیانه به یک قطب بزرگ اقتصاد جهانی گفته‌ام. گفتم که یکی از اهداف این طرح ممانعت از گسترش نفوذ چین در خاورمیانه و به تبع آن فرارویی چین به قدرت اول اقتصادی جهان است. در تحلیل زیر تلاش می‌کنم جایگاه خاورمیانه و اهمیت آن را برای آینده جهان نشان دهم.

هدف اصلی این تحقیق آشنایی با تصویری است که می‌تواند در محافل عالی مالی- سیاسی آمریکا برای سوق دادن حرکت سرمایه به کانونی بجز چین، برای ممانعت از اقتدار اقتصادی بیشتر چین، مطرح شده و در پایه تحولات یک سال و نیم اخیر خاورمیانه، بویژه در دولت ترامپ، قرار گرفته باشد. این تحقیق می‌تواند، با ایضاح پتانسیل‌های شگفت خاورمیانه نگاه ما را به تحولات روز جهان و منطقه و نیازهای کنونی سرمایه جهانی واقع‌بینانه کند.

صرفنظر از اینکه ماجرای ۷ اکتبر را نقطه شروع سناریویی برنامه‌ریزی‌شده بدانیم برای حذف جمهوری اسلامی ایران و نیروهای وابسته به آن در منطقه‌، بعنوان پیش‌نیاز تحقق طرح خاورمیانه جدید، یا ندانیم،‌ تحلیل حاضر اهمیت بالقوه اقتصادی خاورمیانه را برای جهان آینده نشان می‌دهد.

پتانسیل عظیم خاورمیانه زمانی بالفعل می‌شود که ۱) خاورمیانه‌ای که با کنفرانس قاهره (مارس ۱۹۲۱) پدید آمد، بر بنیاد قرارداد سری سایکس- پیکو (۱۶ مه ۱۹۱۶) که بلشویک‌های روسیه در ۲۳ نوامبر ۱۹۱۷ متن کامل آن را منتشر کردند، و طی ۱۰۴ سال پسین کانون مهم تنش سیاسی و جنگ و خاستگاه انواع نظام‌های سیاسی خودکامه بود، به منطقه‌ای کم‌وبیش همگرا و فاقد تنش تبدیل شود؛ ۲) سرمایه جهانی و سرمایه دولت‌های ثروتمند کنونی منطقه بطور جدی به سوی تحقق این طرح سمت‌وسو یابد.

✔️ برخی نکات مهم:


جمعیت خاورمیانه تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۷۰۰ میلیون نفر خواهد شد.

اگر آمریکا به دلایل داخلی یا تغییر اولویت‌های ژئوپولیتیک (مثلاً تمرکز بر آسیا- پاسیفیک یا اروپای شرقی) خاورمیانه را رها کند:
چین می‌تواند با قراردادهای بلندمدت نفت و گاز با ایران، سعودی، امارات و قطر وابستگی راهبردی ایجاد کند.
در غیاب آمریکا، کشورهای منطقه برای ثبات و توسعه به ‌دنبال جایگزین می‌گردند و چین با رویکرد «عدم مداخله در امور داخلی» مقبول‌تر جلوه می‌کند.
نفوذ اقتصادی چین بتدریج به نفوذ ژئوپولیتیک تبدیل می‌شود، شبیه به آنچه در آفریقا رخ داد.

اگر چین بتواند سرمایه‌گذاری بلندمدت، پیوسته و هماهنگ با منافع کشورهای منطقه انجام دهد و هم‌زمان آمریکا نقش سنتی خود را در تأمین امنیت و توسعه اقتصادی منطقه واگذار کند، چین ممکن است، با تسلط بر خاورمیانه، گام بلندی به سوی ارتقاء به مقام قدرت اول اقتصادی جهان بردارد.

سناریوی «خاورمیانه جدید با مشارکت ایران» هسته‌ اصلی طرح تحول بزرگ خاورمیانه بشمار می‌رود. اگر فرض کنیم که نظام سیاسی ایران به دولتی عمل‌گرا، ملی‌گرا یا حتی لیبرال و دوست با آمریکا، سعودی، امارات و قطر و حداقل فاقد خطر جدی برای اسرائیل تبدیل شود، آنگاه ایران نه‌ فقط بازیگر بلکه ستون کلیدی بازسازی نظم نوین منطقه‌ای خواهد شد.

محور اتصال ایران و گاز خلیج ‌فارس به مدیترانه و اروپا نه ‌تنها در قلب ژئوپلیتیک خاورمیانه قرار دارد، بلکه می‌تواند به یک انقلاب در انرژی و ترانزیت جهانی منجر شود.

سواحل ایران در خلیج فارس، بویژه مناطق بوشهر، بندرعباس، قشم، کیش، لاوان، پارسیان و چابهار، دارای پتانسیل خارق‌العاده‌ برای تبدیل شدن به «دوبی ایرانی» است؛ ترکیبی از قطب اقتصادی، ترانزیتی و گردشگری جهانی.

اگر ایران بتواند درهای خود را به جهان بگشاید، روابط بین‌المللی را عادی و سرمایه‌گذاری خارجی را جذب کند، سواحل خلیج‌ فارس ایران می‌تواند نه ‌تنها رقیب بلکه حتی جایگزین سواحل کالیفرنیا در برخی حوزه‌ها شود.

✔️ نقد گروک بر تحقیق فوق:


تحلیل عبدالله شهبازی یک چشم‌انداز استراتژیک و بلندپروازانه برای بازسازی خاورمیانه ارائه می‌دهد که پتانسیل‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی منطقه را به خوبی برجسته می‌کند. نقاط قوت آن در جامعیت، استفاده از داده‌های عددی، و توجه به رقابت جهانی با چین است. با این‌ حال، خوش‌بینی بیش از حد به امکان تحول سیاسی در ایران، کم‌توجهی به موانع فرهنگی و اجتماعی، و عدم ارائه سناریوهای جایگزین، از نقاط ضعف اصلی آن است.

@abdollahshahbazi

Показано 20 последних публикаций.