اندیشکده خرد


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


امیر دبیری مهر
پژوهشگر علوم انسانی
رییس موسسه‌مطالعات سیاسی‌و رسانه ای
«اندیشه و قلم »
تماس با ادمین
@amirmedya
www.dabirimehr.ir

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


تغییر اساسی سیاست ایران نسبت به مهاجران افغانی
اخراج بیش از یک میلیون افغانی در یکسال
 
منبع روزنامه النهارالعربی
امیر دبیری مهر

 
وزیر کشورایران اعلام کرده ۶ میلیون نفر ازاتباع خارجی در ایران حضور دارند که ۲ میلیون نفر از انها غیرمجازهستند و ایران د یک سال گذشته بیش از یک میلیون ازاین اتباع فاقد مجوزرا دستگیر به کشور خودشان بازگردانده است . منظور سرداراسکندر مومنی وزیر کشورایران از اتباع خارجی ٬افغانستانی ها هستند که در چهاردهه اخیردرایران اغلب به مشاغل ساختمانی وخدماتی و باغداری مشغول هستند. کارفرمایان ایرانی همیشه کارگران افغانستانی را بعلت پرکاری ودستمزد کم به کارگران ایران ترجیح می دهند اما ازیکسال اخیر با تغییرسیاست جمهوری اسلامی نسبت به اتباع افغانی شرایط کار و زندگی انها در ایران سخت و با موانع فراوانی مواجه شده .
مهاجرت افغانی ها به ایران به سالهای جنگ شوروی سابق با افغانستان در اوایل دهه ۱۹۸۰ میلادی بازمی گردد وایران با اعمال سیاستهای بشردوستانه ٬میزبان مهاجرین افغانی بود و این روند تا چند سال اخیرادامهیافت و حتی در دوره ظهور داعش درعراق وسوریه٬ لشگری نظامی با عضویت افغانی ها مقیم ایران به نام لشکر فاطمیون ایجاد شد که زیر نظر سپاه پاسداران به جنگ با داعش رفت .
اما پرسش مهمی وجود دارد که سیاست جدید جمهوری اسلامی مبنی بربازگرداندن افغانی های غیرمجاز چه دلایلی دارد که در این مقاله به مهمترین انها اشاره می شود:
1- دولت در ایران بودجه کافی رفاهی برای ارایه به شهروندان خود ندارد ودرحوزه انرژی و کالاهای اساسی بویژه نان یارانه های سنگینی پرداخت می کند.برخی امارها حکایت از این دارد که اتباع افغانستانیاز حجم وسیعی از این سوبسیدها استفاده می کنند درحالی که ۲۰دست کم میلیون نفر از جمعیت ایران زیر خط فقرهستند. بر همین اساس وزیر کشور ایران رسما اعلام کرده افغانی های هر چند میهمان ایران هستند اما ایران دیگر امکان میهمان نوازی ندارد و انها باید ایران را ترک کنند حتی به زور. نمونه ان بازداشت وسیع افغانی در ایستگاههای مترو درتهران و پلمپ شدن مغازه هایی است که از اتباع افغانی استفاده می کنند.
2- ارتکاب تعداد محدودی از اتباع افغانی به جرایم و بزرگ نمایی آن در رسانه های اجتماعی موجب نگرانی افکارعمومی ازخطرات ناشی از حضور افغانی ها در ایران شده . این مساله از گذشته وجود داشته اما در سالهای اخیربا افزایش مهاجرت افغانی ها به ایران حساسیت بیشتری ایجاد کرده است .البته سیاه نمایی علیه مهاجرین درهمهکشورها یکی ازمعضلات اجتماعی و فرهنگی است ومختص افغانی های مقیم ایران نیست در مریکا هم نسبت به سیاه پوستان چنین نگاه غلطی وجود دارد که با واقعیت فاصله دارد.
3- بعد از روی کار امدن طالبان در افغانستان و پایان جنگ در این کشور دولت ایران دیگر بهانه ای برای پذیرش این حجم از اتباع غیرمجاز افغانی درایران نداشت و تحت فشار شدید افکار عمومی مجبور شد در سیاست گذشته خود تجدید نظر کند و مقدمات اخراج انها را فراهم سازد. البته برخی معتقدند جمهوری اسلامی از این موضوع بعنوانابزار فشارعلیه طالبان در موضوعات محل اختلاف مانند منابع ابی رودخانه هیرمند استفاده می کند.
4- برخی از کارشناسان مسایل اجتماعی در ایران از چند سال پیش هشدار دادند که با افزایش بی رویه افغانی ها در ایران و شکل گیری محلات و حتی شهرک ها و روستاهای فقیر و فاقد امکانات  افغانی نشین در اطراف شهرهای بزرگ ٬احتمال شکل گیری تهدیدهای امنیتی برای ایران بالا می رود و در صورتی که انها بتوانند این جمعیت زیاد -حدود ۱۰ درصد جمعیت ایران -را سازماندهی کنند امکان هراقدامی را برای طرح مطالبات وفشار به حکومت برای اجرای ان را خواهند داشت و بهتر است با اخراج اتباع غیر مجاز جلو این تهدید بالقوه گرفته شود.
5- ایران با مشکل بیکاری مواجه است وبسیاری از کارگران ساده در شهرهای بزرگ مانند تهران نیز فرصت کار پیدا نمی کنند. حضور تعداد بسیاری زیادی از افغانی ها ٬همین فرصتهای محدود شغلی را هم از کارگران ایرانی از بین می برد واخراج افغانی ها می تواند فرصت اشتغال برای کارگران ایرانی را بیشتر کند.
 
ایران همزمان با اخراج افغانی ها در مرزهای شرقی با افغانستان نیز که ۹۳۰ کیلومتر است شروع به احداث دیوارهای بلند مرزی کردهه تا جلو ورود غیر قانونی اتباع افغانی گرفته شود زیرا به گفته وزیر کشور ایران ۵۰ درصد از افغانی های اخراجی مجددا بطور قاچاقی به ایران باز می گردند.
بنابراین  ایران به دلایل بالا با قدرت و جدیت درحال اخراج اتباع افغانی ازایران است اما از انجا که ایدیولوژی د نظام تصمیم گیری ایران نقش پر رنگی دارد معلوم نیست این سیاست در دراز مدت ادامه پیدا کند هر چند تا الان با استقبال اکثر ایرانیان مواجه شده است .


⭕️ تغییر اساسی سیاست ایران نسبت به مهاجران افغانی

📝 منبع روزنامه النهار العربی چاپ بیروت

نویسنده : امیر دبیری مهر

وزیر کشورایران اعلام کرده ۶ میلیون نفر ازاتباع خارجی در ایران حضور دارند که ۲ میلیون نفر از انها غیرمجازهستند و ایران د یک سال گذشته بیش از یک میلیون ازاین اتباع فاقد مجوزرا دستگیر به کشور خودشان بازگردانده است . منظور سرداراسکندر مومنی…

https://www.dabirimehr.ir/?p=9436


ضررهای نداشتن رابطه با ⁧ #آمریکا ⁩ و لابی اثرگذار در ⁧ #واشنگتن ⁩ خالی ماندن کاخ سفید برای جولان صهیونیست‌ها علیه ایران است . برای نمونه ⁧ #نتانیاهو ⁩ رفته پیش # ترامپ برای ایران صفحه بگذاره و آمریکا را به خصومت بیشتر دعوت کنه ! آیا اگر ما هم امکان ارتباط و تعامل داشتیم به نفع مردم نبود؟

https://t.me/andishkadeye_kherad


معنای قدرت نرم

امیر دبیری مهر

یک شرکت بخش خصوصی در چین به نام دیپ سیک با یک خلاقیت ریاضی در حالی که ۵ میلیون دلار بیشتر سرمایه گذاری نکرده بود -در حد خرید یک اپارتمان در تهران - توانست ۶۰۰ میلیارد دلار به اقتصاد امریکا ضربه زند.حدود ۱۲ سال فروش نفت ایران . این یعنی رقابت و پیشرفت در جهان امروز با توپ و موشک و رجز خوانی به نتیجه نمی رسد بلکه با فکر و تدبیر نخبگان و دانش و بکارگیری دقیق داده ها می توان سربلند شد و افتخار افرید و قدرت نمایی کرد. حالا به نظر شما می توان رشد هشت درصدی اقتصادی را بدون شعار و توهم به نتیجه رساند پاسخ این است خوشبختانه آری . اگر و تنها اگر مدل بازی در جهان و رقابت را عوض کنیم و میدان را در عمل از غوغاسالاران بی مایه و پر سر و صدا و بی خاصیت گرفته و به جوانان تحصیلکرده و خلاق و جهان شناس و ایران دوست واگذار کنیم وگرنه همین اش و همین کاسه است .


Репост из: موسسه پژوهشی مطالعات و بررسی های سیاسی و رسانه ای اندیشه و قلم
آیین نکوداشت استاد فرزانه و ادیب و وارسته و بی ادعای علوم سیاسی آقای دکتر علی اکبر امینی به زودی در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می شود .

https://t.me/andishehvaghalam


Репост из: اندیشه و قلم اقتصادی
با بررسی بازارهای موازی در بازه ۲۰ ساله

چگونه سرمایه‌گذاری کنیم

✍️آیدین خداپرست
روزنامه‌نگار اقتصادی

در کشوری که تورم آن چند ده درصدی است و ارزش پول ملی فارغ از اینکه چه دولتی بر سرکار آمده باشد روند نزولی دارد سرمایه‌گذاری برای حفظ قدرت پول همواره مورد توجه بوده است.
برای سرمایه‌گذاری در هر بخشی از بازارهای مالی باید کلاس دارایی در نظر گرفته شود.
کلاس دارایی گروهی از سرمایه‌گذاری‌ها با ویژگی‌های مشابه است که در بازار رفتار یکسانی دارند و تحت قوانین و مقررات مشابهی معامله می‌شوند. هر کلاس دارایی سطح ریسک، بازده و نقدشوندگی خاص خود را دارد.
به‌عبارت دیگر، دارایی‌هایی که به یک کلاس تعلق دارند، معمولاً واکنش‌های مشابهی به شرایط اقتصادی و بازار نشان می‌دهند.
برای بررسی کلاس دارایی‌ها یکی از روشهای مرسوم مطالعه تاریخی است. چرا که بر اساس بررسی‌های تکنیکال نمودارهای قیمتی در بازه‌های بلند مدت قابلیت تکرارپذیری دارند. 

در دوره بیست ساله سال ۱۳۸۰ تا سال ۱۴۰۰ نقدینگی ۱۱۹ برابر شده است. در حالیکه بورس ۳۸۲ برابر، سپرده بانکی ۳۸ برابر،  دلار ۳۵ برابر، مسکن در تهران ۹۶ برابر، سکه طرح قدیم ۱۹۰ برابر و پراید ۲۸ برابر شده است. لذا بهترین بازار بورس و بدترین بازار خودرو بوده است.
چون بازار رمزارزها در سالهای اخیر رشد بالایی داشته است بررسی این بازار نیز گزینه مهمی است. بیت کوین در بازه زمانی سال ۹۵ تا ۱۴۰۰ توانسته رشد ۴۵۹ برابری داشته باشد. لذا برای سرمایه‌گذاری آینده بازار کریپتو و رمز ارزها باید یکی از گزینه‌های جدی باشد. هر چند تحولات سیاسی جهانی، بویژه آمریکا و ظهور پدیده ترامپ باید در این تصمیم گیری لحاظ شود.

برای سرمایه گذاری چند اصل کلیدی وجود دارد.

۱- اولین و مهمترین اصل سرمایه گذاری این است که با پول اضافه خود سرمایه‌گذاری کنید. آنچه مردم به زندگی روزمره است را وارد بازار نکنید.

۲- در سرمایه‌گذاری اصل تنوع را در نظر بگیرید. سبدی از بازارهای مختلف مالی را برای سرمایه گذاری انتخاب کنید. هدف از ایجاد سبد سرمایه‌گذاری، تنوع‌بخشی است تا ریسک کاهش یابد. به این معنا که اگر یکی از دارایی‌ها افت کند، سایر دارایی‌ها می‌توانند ضرر را جبران کنند.

۳-سپرده بانکی کم سودترین سرمایه گذاری است. فقط در شرایطی که بازارهای پر سود مالی دچار حباب هستند و یا در حال اصلاح نموداری باید سرمایه خود را به سپرده‌های بانکی یا صندوق‌های درآمد ثابت منتقل کنید. تا ضمن کسب سود هر چند اندک از ریسک کمتر آن نیز بهره‌مند شوید.

۴- برای چیدمان صحیح سبد سرمایه‌گذاری دو نکته را باید در نظر گرفت، میزان ریسک پذیری و بازه زمانی مورد انتظار. پس از آن حتما از مشاوره کارشناسان استفاده کنید. مشاورانی که به سمت بازار خاصی سوگیری نداشته باشند.

۵- اگر علم و مهارت فعالیت در بورس را ندارید، از صندوق های سرمایه‌گذاری سهامی، اهرمی یا مختلط با توجه به ریسک خود استفاده کنید. فراموش نشود که بورس قمارخانه نیست. قواعد، قوانین و ریسک‌های خود را دارد. در بازه‌های بلند مدت هیچگاه بازار سهام بازار بدی نبوده است.

۶- اگر تمایل به سرمایه گذاری در طلا یا دلار دارید. قطعا سرمایه گذاری در طلا بهتر از دلار یا یورو است. چرا که طلا تحت تاثیر دو عامل قیمت جهانی و قیمت ارز تعیین می‌شود و درجه اطمینان بالاتری دارد.

۷- سرمایه‌گذاری در مسکن دارای مزایا و معایب خاص خود است که باید قبل از تصمیم‌گیری آن‌ها را بررسی کنید. مسکن معمولاً دارایی پایداری است و کمتر از سایر سرمایه‌گذاری‌ها دچار نوسانات شدید می‌شود. قیمت املاک معمولاً در طول زمان افزایش می‌یابد، به‌ویژه در مناطق در حال توسعه. می‌توانید با اجاره دادن ملک، درآمد مستمر و غیرفعال داشته باشید.
در بسیاری از کشورها، ارزش املاک همراه با تورم افزایش می‌یابد و باعث حفظ قدرت خرید سرمایه‌گذار می‌شود.
در مقابل سرمایه‌گذاری در مسکن معایبی هم دارد، مسکن قدر نقدشوندگی پایینی دارد. فروش یک ملک معمولاً زمان‌بر است و نمی‌توان سریع آن را به پول نقد تبدیل کرد. اگر بازار مسکن دچار رکود شود، ممکن است قیمت ملک کاهش یابد یا فروش آن دشوار شود.

در آخر باید متذکر شد. سبد سرمایه‌گذاری باید متنوع بوده و از بخش‌های مختلف پر ریسک و کم ریسک در بازه‌های زمانی مختلف تشکیل شود.
یک اصل مهم را فراموش نکنید. ریسک بالا سود بالا.

https://t.me/economic_andishe_ghalam


به نظر نمیاد بازداشت ⁧ #مهدی_نصیری ⁩ سازماندهی شده و از قبل برنامه ریزی شده باشد ‌‌و‌بیشتر حاصل یک اتفاق و‌بگومگوهای پیرامون آن بوده و احتمالا به زودی ازاد خواهد شد. نظرات تحول یافته مهدی نصیری تهدیدی علیه کشور نیست که بخواهد ⁧ #بازداشت ⁩ یا محدود شود.

https://t.me/andishkadeye_kherad


سکانس مترو
١۴ بهمن
تهران

امیر دبیری مهر

دستفروش در مترو التماس می کند کالای ۱۰ هزار تومانی را بفروشد

جوان حدود ۲۰ ساله گیتار می زند و با صدای خوش می خواند بلکه انعامی دریافت کند

مردم سر در گریبان اند به اینده نا معلوم می اندیشند
سرها در گوشی شاید خبری امید بخش یافت شود

اگر نشد هم جوکی و فیلم طعنه دار و خنده داری به وضع زندگی ما ایرانیان که حتی دقیقه ای رنج ها فراموش شود

چقدر صورتها نگران و غمگین و ترسان است

ومن در عجبم این همه آدم بویژه جوان ساعت ١١ در مترو چه می کنند؟ اگر شاغل هستند باید سرکار باشند و اگر دانشجو سرکلاس و ....

اغلب به زبان فارسی صحبت نمی کنند و صورت ها و پوشش ها نشان می دهد مهاجراندو در این شهر بی در و پیکر دنبال لقمه ای نان

هر کس با تلفن صحبت می کند دنبال نان و آب است یکی بیشتر یکی کمتر

و نازل ترین سطح زندگی ، زیست معطوف به کسب آب و نان
است که فاقد معناست و دور از همه ارزشهای والا
و جالب اینجاست که قرار بود به جایی برسیم که به اب و نان نیندیشیم

https://t.me/andishkadeye_kherad


عبدالکریم سروش :من بارها دیدم کسانی از من می‌پرسند: «خدا دنیا را برای چه آفرید؟ آدم را برای چه آفرید؟» برای هیچی. اصلاً در مورد خداوند «برایِ» وجود ندارد. خداوند هیچ غایتی و غرضی از خلقت ندارد

https://youtu.be/1rUrLkcWWxo?si=9XZbOUuwu-uPC3Ka




تفاوت پاسخ‌های بی‌پرسش با پرسش های بی پاسخ

جواد کاشی

دوباره به دوران پاسخ‌های مشخص برای سوالات نامشخص رسیده‌ایم. این وضعیت را در آستانه انقلاب تجربه کرده بودیم.
جامعه ایران با حجم گسترده‌ای از معضلات عظیم مواجه است. از اقلیم و آب و اقتصاد و فرهنگ و سیاست گرفته تا تک تک سلول‌های حیات تاریخی و اجتماعی ما دست به گریبان مشکلات عدیده‌اند. هر کدام از این معضلات، نیازمند پرسش‌های سترگ و بحث و گفتگوهای عمیق‌اند. اهل نظر باید تشنه بحث برای پاسخ گرفتن برای پرسش‌های عمیق باشند.
دو گروه شده‌ایم و در دو اردوگاه لشکر آراسته‌ایم: طرفداران نظام و براندازان نظام. در این میان اصلاح‌طلبان نیز هستند. خوب که نظر کنی، همانها هم دو شاخه‌اند: شاخه‌ای نزدیک به طرفداران نظام و شاخه‌ای نزدیک به براندازان. برای این هر دو گروه، همه چیز روشن است. لازم نیست در باره چیزی پرسش جدی کنند. دیگر وقت تامل و اندیشیدن نیست. قلب‌ها می‌تپد تا زمانی که یکی بر آن دیگری غلبه کند و کار خاتمه یابد.
بحث و گفتگو فراوان است. همه جا میزهای گفتگو چیده‌اند. از تلویزیون جمهوری اسلامی تا بسترهای پرطرفدار در کلاب هاوس و یوتیوب، تا بی بی سی و ایران اینترنشنال. اما طرفین گفتگو نمی‌کنند، به سولات مشخص پاسخ نمی‌دهند. از ابتدا تا انتهای یک بحث چند ساعته می‌نشینی جز رجز خوانی و تحقیر یکدیگر نمی‌شنوی. بک نمونه هم نمی‌بینید حریف اظهار کند که فلان گزاره را پذیرفته و از فلان مدعای خود عقب می‌نشیند. یک مورد نیز نمی‌بینی که در انتهای بحث هر دو از جایی که ایستاده بودند حرکتی کرده باشند.
کسی گفتگو می‌کند که خود را در یک معضل و کاستی دیده اینک نیازمند دیگری است تا گرهی را در ذهن خود یا در ذهن جامعه بگشاید. این طرف‌ها که این روزها با هم گفتگو می‌کنند، بیشتر نمایندگان لشکریان حریف‌اند که هر کدام به تحقیر دیگری آمده‌اند. منازعات سیاسی هنگامی که به ابتذال تحریک عوام‌الناس می‌رسد، به تحمیق نیازمند است. لاجرم همه چیز را به گرداب تحمیق می‌کشاند منجمله گفتگو را.
پرسش‌های بی‌پاسخ محرک فکر است و پاسخ‌های بی پرسش محرک بلاهت و جهل.
@javadkashi


‏مخالفین توافق و ⁧ #مذاکره ⁩ هیچ کدام مستاجر نیستند وتحت فشار اجاره خانه نیستند اتوبوس و تاکسی سوارنمی شوند شهریه برای فرزندان نمی دهند اقساط ندارندو اساسا در بین مردم و با مردم نیستند . رانت خواری و راحت طلبی چشم و گوش هایشان را به روی واقعیات بسته است اما زبان درازی علیه ملت دارند

https://t.me/andishkadeye_kherad


اقای جلیلی
هربامداد بعد از نماز صبح خدا را شکر می گویم که سایه شما بر قوه مجریه نیفتاد و از خداوند می خواهم ملت شهید پرور و مظلوم بویژه مستضعفین ایران را از بلای طایفه و قبیله خالص ساز جلیلی ها در امان نگه دارد.دعوت من از مردم هم برای رای به پزشکیان از وحشت شما بودنه امید به او

https://t.me/andishkadeye_kherad


‏فرمودند چرا رسانه ها پیشرفت های کشور را بازتاب نمی دهد ؟ انعکاس پیشرفت پیش کش مشکل بزرگ‌تر این است که رابطه مردم با رسانه های اصلی کشور قطع شده و مرجعیت رسانه ای از دست رفته ! بازنگری در چیدمان و مدیران رسانه ای کشور پیش نیاز هر اقدامی است .

https://t.me/andishkadeye_kherad


فرق من و زندانبانم را می‌دانی؟
زمانی‌که پنجره‌ی کوچک سلولم را باز می‌کند، او تاریکی و غم را می‌بیند و من روشنایی و امید را.
دید شما بسیار مهم است!
زیبا بنگرید...

نلسون ماندلا

https://t.me/andishkadeye_kherad


Репост из: اندیشه و قلم اقتصادی
بازگشت موج گرانی خودروهای داخلی

در بر همان پاشنه می‌چرخد

✍️آیدین خداپرست
روزنامه‌نگار اقتصادی

رکود و نوسان‌های موج کوتاه بازار خودرو امروز با خبرهای عجیب و غریبی که از کمیسیون تلفیق بودجه آمد پایان یافت و در کمتر از دو ماه آینده باید منتظر رالی صعودی بازار خودرو بود.
کمیسیون تلفیق بودجه امروز در جلسه‌ای که در مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد به ایرادات بودجه سال آینده رسیدگی کرد. در این جلسه مسعود پزشکیان هم حضور داشت.
بر اساس اخباری که از جلسه امروز به بیرون درز کرد، در سال آینده تعرفه واردات خودرو ۱۰۰ درصد خواهد بود؛ در حالیکه مجلس تعرفه ۶۰ درصدی را تصویب کرده بود.
همچنین ارز مورد نیاز واردات خودرو هم که در مجلس ۳/۳ میلیارد یورو تصویب شده به ۲ میلیارد یورو کاهش یافت.
بر اساس آنچه  محسن زنگنه نایب رئیس کمیسیون تلفیق مجلس اعلام کرده افزایش تعرفه واردات خودرو و کاهش ارزش مورد نیاز واردات خواسته دولت بوده است.
مطمئنا دولت به‌ دنبال افزایش درآمد از محل واردات و همچنین تخصیص ارز کمتر برای واردات خودرو است تا بهتر بتواند منابع خود را مدیریت کند. اما پیامی که این مصوبه دارد این است که دولت سال آینده را سال سختی از نظر اقتصادی می‌داند.
اعلام این دو خبر بازار خودرو را هم تکان داد و برخی خودرو‌های داخلی افزایش قیمت ۵۰ تا ۱۵۰ میلیون تومانی داشت.
اینطور که معلوم است بازار نمی‌تواند خودروهای خارجی و با کیفیت را حتی در سال بعد هم تجربه کند. مردم هم باید تن به عشوه‌گری تولیدکنندگان داخلی بدهند. بازار دلالی و حاشیه سود خودروهای داخلی در روزهای پایانی سال داغ می‌شود بالطبع مصرف کنندگان هم نقره داغ خواهند شد.
این واقعیت اقتصاد ایران است. فرقی نمی‌کند چه کسی سکاندار باشد. در بر همان پاشنه می‌چرخد.

https://t.me/economic_andishe_ghalam


سخنان امروز رهبری جواز مواجهه و معامله و مذاکره هوشمندانه با امریکا با چشم های باز و مبتنی بر شناخت بود. بسم الله

https://t.me/andishkadeye_kherad

2.3k 0 44 13 24

نسبت ما و اعیاد اعتقادی ‎
مانند مبعث

امیر دبیری مهر

عید های مبارک مبعث می اید و می رود و هر عید مجالی و فرصتی برای برانگیختگی ما به سوی کمال و نور و اعتلای روحانی و معنوی است . تاکید می کنم فقط فرصتی است ‌وجه بسا ضایع شود .
مبعث به ما می گوید قدر و منزلت ما چیست و تا چه مرتبه ای است که اگر چنان باشیم و چنان شویم که محمد صاحب خُلق عظیم بود ،خدا و فرشتگان و آسمانی ها با ما به زبان قلب و شهود سخن می گویند و این شگفت انگیز ترین تجربه قابل تصور برای زمینی هاست که محمّد (ص) آن را زیست و بدین واسطه عِطر وجودش دو عالم را پر کرد.
ما آخرت باوران و یکتا پرستان معتقدیم روز محشر پیامبر عزیزمان از یکایک ما خواهد پرسید که از مبعث چه درکی داشتید و چه سودی بردید و برای رسیدن به خُلق محمدی چه کردید ؟ ایا پاسخی داریم ؟ اگر امروز پاسخی داریم آن روز هم‌خواهیم داشت !

پیامبری که به عدد رهرو زیاد دارد اما در داشتن رهروان صادق که زینت بخش آیین او در جهان باشند شوربختانه پیامبر کم رهرویی است و مبعث فرصتی است برای بازگشت به پیام نخستین محمد که یکتا پرستی ، مهرورزی ،عدالت طلبی و اخلاق مداری و آخرت گرایی و معنوی زیستن بود.
‎او می گفت:
‎دوگروه از امت من اگر صلاح یابند امت من صلاح می یابد و اگر فاسد شوند امت من فاسد می شود ؛ علما و حُکّام

‎به صورت مُتِملقین خاک بپاشید زیرا تملق خوی مومن نیست.

‎تا عقل کسی را نیازموده اید به اسلام آوردن او وقْعی نگذارید آنکه عقل ندارد از دین تهی است

‎من از امت خود از بی تدبیری بیم دارم نه از فقر

‎افت دین سه چیز است :فقیه بدکار، پیشوای ظالم و مقدس نادان

‎هر جا که بدکاران حکمروا باشند و نابخردان را گرامی بدارند باید منتظر بلایی بود

‎نشانه خشنودی خدا از مردمی ارزانی قیمتها و عدالت حکومت انهاست

‎مومن خنده رو و شوخ است و منافق عبوس و خشمناک

‎(سیره نبوی ،مرتضی مطهری ،صص۲۵۱ تا ۲۵۷)

‎این مشت نمونه خروار است .ببینید وضع جوامع ظاهرا مسلمان چگونه است و چقدر با این معیارهای نبوی و محمدی تطبیق و سنخیت دارد ؟؟؟و چقدر مبعوث شدیم به سوی رستگاری و سعادت ؟

https://t.me/andishkadeye_kherad


سیگنال مثبت ترامپ به ایران

امیر دبیری مهر
منبع روزنامه النهارالعربی چاپ بیروت
 
از روزی که در نوامبر ۲۰۲۴ پیروزی دونالد ترامپ بعنوان چهل و هفتمین رییس جمهور امریکا اعلام شد تا ۲۰ ژانویه که مراسم تحلیف او برگزار شد یعنی بالغ بر دو ماه می توان همه تحلیل ها و تفسیرها درباره اقداماتاحتمالی او درباره ایران را در دو دسته اصلی قرار داد.
کسانی که با بدبینی پیش بینی میکنند ترامپ مانند دوره قبل ریاست جمهوری خود بین سال های ۲۰۱۶تا ۲۰۲۰ سیاست تشدید تحریم ها و فشارهای حداکثری را علیه ایران اعمال خواهد کرد و کسانی که با خوش بینی معتقدند ترامپ دوره ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۸ متفاوت از قبل خواهد بود و درقبال ایران نیز سیاست متفاوتی اتخاذ خواهد کرد. اما در این میان کسانی هم هستند که با رویکرد واقع بینانه به رفتارها ومواضع ترامپ درقبال ایران می نگرند و براین اساس می گویند ترامپ رویکردی موازی و متوازن از نوع چماق و هویج با تهدید و تطمیع همزمان در قبال ایران خواهد داشت یعنی همزمان با تلاش برای رسیدن با توافق با ایران بر سر مسایل هسته ای٬ با هدف کوتاه امدنایران از مواضع گذشته خویش تهدید های نظامی و تحریم های اقتصادی را هم روی میز نگه می دارد.اخرین موضع ترامپ که گفته امیدوارم قبل از حمله نظامی اسراییل به تاسیسات هسته ای ایران به توافق با تهران دست پیدا کنیم تایید کننده همین رویکرد است . انتصاب های ترامپ نیز همین سیاست را نشان می دهد برای مثال انتصاب مارکو روبیو بعنوان وزیر خارجه جدید امریکا که مواضع تندی علیه جمهوری اسلامی دارد نماد چماق و تهدید امریکایی است اما به نظر می رسدبرکناری برایان هوک  مسوول پرونده ایران  دردولت امریکا  و احتمال انتصاب افرادی مانند استیو ویتکاف میلیونر ۶۸ ساله نیویورکی در این سمت نشان دهنده رویکرد هویج و تطمیع امریکایی است. اگر چه ترامپ چند روز پیش انتصاب ویتکاف را ردکرده  اما جایگزینی فردی دیگر هم احتمالا درچارچوب همین سیاست کلی ترامپ خواهد بود.برکناری برایان هوک نماینده ویژه امریکا درامور ایران بخاطر اینکه درمصاحبه با سبکه سی ان ان گفته بود امریکا سیاست فشار حداکثری را علیه ایران ادامه خواهد داد یک سیگنال مثبت درهمین چارچوب است . حذف افرادی مانند مایک پمپیو و جان بولتون که به مواضع جنگ طلبانه علیه ایران مشهور هستند در دولت جدید امریکا و حتی لغو حافظت فیزیکی انها به دستور ترامپ نیز واجد معنای مثبت برای ایران است .
این تصمیمات می تواند یک مساله را اشکار کند که ترامپ دردور جدید ریاست جمهوری خود اولا اولویت را به مذاکره و توافق با ایران داده ثانیا با انتصاب یک فرد توانا درمذاکره و معامله قصد دارد روند بررسی مسایل ایران در دور دوم ریاست جمهوری خود را از زیر سایه سنگین مسایل تاریخی خارج سازد  و به ان به بعنوان یک مساله واقعی و قابل معامله نگاه کند.ترامپ پنج شنبه گذشته ۲۵ ژانویه نیز درکاخ سفید از تهران خواست با امریکا وارد معامله شودهر چند در ادامه گفت اگر این اتفاق نیفتد هم مهم نیست !
 
به نظر می رسد اقدامات ایران درروزهای پیش رو می تواند نقش کلیدی در تصمیم  واشنگتن در اتخاذ تصمیم درباره ایران داشته باشد. ایران نیز مانند امریکا تصویر یکپارچه ای از خود نشان نمی دهد پزشکیان و و دولت او خواهان مذاکره هستند اما در بیان ومواضع رهبر جمهوری اسلامی هیچ نشانه ای از علاقه به مذاکره دیده نمی شود.  گفته می شود حضور ظریف معاون راهبردی رییس جمهور ایران در اجلاس اقتصادی داووس برای زمینه سازی مذاکره با امریکا بوده که همین اخبار تایید نشده موجب خشم و اعتراض شدید تندروهای مخالف مذاکره با امریکا شده است . بهر حال به نظر می رسد ایران و امریکا زمان زیادی برای انتخاب یکی از دو گزینه زیر ندارند : ۱- توافق بر سر مسایل هسته ای ۲- تشدید تحریم ها وفشار بر ایران و حمایت امریکا از حمله اسراییل به تاسیسات هسته ای ایران .

https://t.me/andishkadeye_kherad


⭕️ سیگنال مثبت ترامپ به ایران

📝 منبع روزنامه االنهار چاپ بیروت نوشته امیر دبیری مهر

از روزی که در نوامبر ۲۰۲۴ پیروزی دونالد ترامپ بعنوان چهل و هفتمین رییس جمهور امریکا اعلام شد تا ۲۰ ژانویه که مراسم تحلیف او برگزار شد یعنی بالغ بر دو ماه می توان همه تحلیل ها و تفسیرها درباره اقدامات احتمالی او درباره ایران را…

https://www.dabirimehr.ir/?p=9421

Показано 20 последних публикаций.