روز‌نوشت‌های على افشارى


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Политика


نکات سیاسی، تاریخی، فرهنگی و اجتماعی

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Политика
Статистика
Фильтр публикаций


Репост из: جمهوری ایرانی
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔴 علی افشاری، عضو هیات سیاسی-اجرایی همبستگی جمهوری خواهان ایران در مصاحبه با تلویزیون ایران اینترنشنال

⚫ _توضیحی پیرامون شخصیت غیر قابل پیش‌بینی ترامپ، تمایز میان حرف و عمل و نوعی شکاف در حلقه اطرافیان او

_محتمل دانستن افزایش فشار بر جمهوری اسلامی در برهه آغازین دولت ترامپ

_تحلیل تلاش جمهوری اسلامی برای تحمل فشارها و خرید زمان و احتمال تسلیم و تعطیل کردن کل پروژه هسته‌ای در صورت به خطر افتادن بقای نظام

◾انجمن جمهوری‌خواهان واشینگتن دی‌سی در نشستی با حضور کارشناسان به بررسی مناسبات ایران و آمریکا در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ پرداخت.

جمهوری ایرانی در WhatsApp

@IranianRepublic



آغاز آتش‌بس سه مرحله‌ای غزه، نظم نوین یا استمرار جالش‌ها در خاورمیانه

علی افشاری

✍️ جنگ پانزده ماهه ویرانگر غزه به پایان رسید! هر دو طرف اصلی منازعه و دیگر طرف‌های جنگ و میانجیگری برای صلح، مدعی پیروزی شده‌اند. جمهوری اسلامی در نماز جمعه‌ها، راهپیمایی سفارشی «نصر الهی» برگزار کرده است. تقریبا در همه کشورهای اسلامی جشن و سرور برقرار است.

✍️ تنها جریان افراطی‌تر کابینه نتانیاهو (حزب قدرت یهودی) این توافق را به نفع حماس و زیانبار دانسته‌اند! اسمورتیچ مرحله اول را حداقل قابل تحمل ارزیابی کرده است. در آمریکا هم بایدن و هم ترامپ اعتبار پایان جنگ غزه را از آن خود می‌دانند. واقعیت آن است که هر دو موثر بودند اما نقش بایدن بیشتر است. توافق در دوره ریاست‌جمهوری او منعقد شده است. غزه‌ای‌ها از همه خوشحال‌تر هستند. اکثریت اسرائیلی‌ها نیز خشنود هستند.

✍️ اما این توافق شکننده است. البته احتمال شروع دوباره جنگ گسترده ضعیف است اما معادلات اصلی عوض نشده است. حماس موجودیت واقعی‌اش را حفظ کرده است! یک طرف توافق است. ادعای مدیریت آینده نوار غزه بدون حماس یک ادعای بی‌‌پشتواته و آرزواندیشانه است. بعد از آغاز توافق نیروهای حماس با صورت‌های پوشیده به‌خیابان‌ها آمدند و در شادی‌ها شرکت کردند! این نیرو دست بالا را در نوار غزه در دست دارد. حماس حداقل نیمی از جنگجویانش را حفظ کرده است. توان نظامی آن تضعیف شده اما از بین نرفته و قابل ترمیم است. نیمی از تونل‌هایش هم آسیب جدی ندیده است.

✍️ هر نیرویی اعم از دولت خودگردان و یا طرح تخیلی ائتلافی از کشورهای عربی کنترل نوار غزه را در دست بگیرد، در عمل بعید است حریف حماس شود. آنها با قدرت نظامی و سازمان‌یافتگی خود اجازه عرض اندام به دیگران نمی‌‌دهند. واکنش ساکنان نوار غزه به حماس ناروشن است اما اگر حتی حمایت اکثریت را نداشته باشد باز آنها اهمیتی به نظر مردم نخواهند داد. منابع مالی آنها کم شده اما می‌توانند کماکان روی حمایت حامیان خارجی حساب کنند.

✍️ این توافق می‌توانست در ژانویه ۲۰۲۴ رخ بدهد! جهان و منطقه و مردم نوار غزه و اسرائیل در حدی خیلی کمتر تاوان سنگینی دادند. بایدن اگر شجاعت به خرج داده و تعلقاتش به صهیونیسم مسیحی را رها می‌کرد ممکن بود امروز کاخ سفید را تحویل یک‌ هم حزبی بدهد و دنیا را چهار سال درگیر فاجعه ترامپ نکند. مساله آراء مسلمان‌ها ‌در میشیگان نیست. مشارکت دولت بایدن در جنایت‌های اسرائیل باعث شد تا نیروهای جنبش‌ساز در امریکا دلسرد شده و عرصه را رها کنند. جنبش ارتجاعی ماگائیسم بر خلاف ۲۰۲۰، در ۲۰۲۴ دیگر بسیج نیروهای مترقی را در برابر خود نداشت. به هر حال شد آنچه نباید می‌شد.

✍️ فعلا با قطعیت می‌توان گفت که اسرائیل در جنگ غزه پیروز نشد. حماس نه سلاح را بر زمین گذاشت و نه تسلیم شد. «طوفان الاقصی» هم مولفه قدرت آفرین پایدار برای حماس و تغییر دهنده معادلات بازدارندگی نشد.

✍️ ازاینرو حتمیتی وجود ندارد که خاورمیانه دستخوش تغیییر بزرگ و بازگشت‌نا‌پذیر شده است. چالش های پیشین ادامه دارند. وضعیت ناپایدار است.همانقدر که ظهور نظم جدید ممکن است، برخاستن دوباره نظم موجود از خاکستر رویارویی‌ها نیز محتمل است.
@Aliafshari52


Репост из: جمهوری ایرانی
🔴 اعلامیه «همبستگی جمهوری‌خواهان ایران» در محکومیت طرح‌های رهبری خودخوانده در خارج از کشور و تشکیل نابهنگام دولت موقت

🔺شروع به کار دولت دوم دونالد ترامپ و سقوط نظام سیاسی حزب بعث در سوریه باعث افزایش تحرکات شماری از نیروهای سیاسی شده است که بی‌اعتنا به استقلال کشور و موازین حاکمیت ملی، مشوق و یا پشتیبان مداخله خارجی در امور داخلی سیاسی ایران و گنجانده شدن صریح و یا تلویحی تغییر حکومت (Regime Change) در سیاست معطوف به ایرانِ دولت‌های آمریکا و اسرائیل هستند.

🔺برخی نیز چون آقای رضا پهلوی و سازمان مجاهدین خلق فراتر رفته و خود را در قامت تشکیل رهبری دوره گذار و دولت موقت بعد از گذار معرفی کرده‌اند... برخی علنی و با حمایت آشکار و برخی نیز به صورت مخفیانه و در برخوردی دوگانه، خود را آماده همراهی با این سناریو کرده و به دنبال زدن سکه آلترناتیوی به نام خود هستند.

🔺در صورتیکه آلترناتیو قابل قبول جمهوری اسلامی، دموکراسی است. جریان‌های سیاسی نمی‌توانند پیشاپیش و خودخوانده مدعی آلترناتیوی بشوند.

متن کامل این اعلامیه را اینجا بخوانید

جمهوری ایرانی در WhatsApp

@IranianRepublic


Репост из: جمهوری ایرانی
🔴 علی رازینی، قاضی معتمد خمینی و خامنه‌ای، که بود و چه کرد؟

✍️ علی افشاری

🔺علی رازینی از چهره‌های قدیمی دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی همراه با محمد مقیسه در ساختمان کاخ دادگستری ترور شد و برای همیشه پرونده زندگی‌‌اش بسته شد. او یکی از چهره‌های مخوف جمهوری‌اسلامی بود که در مقاطعی نقش میرغضب‌های سابق را در دوره حکمرانی هر دو ولی‌فقیه جمهوری اسلامی ایفا ‌کرد.

🔺رازینی یک روحانی ساده انقلابی در پیش از انقلاب بود که در استان همدان و عمدتا شهر زادگاهش رزن فعالیت سیاسی و دینی می‌کرد. او فارغ‌التحصیل مدرسه دینی حقانی بود و در آن‌جا از نزدیک با آیت‌الله محمد حسینی بهشتی و حجت الاسلام علی قدوسی آشنایی پیدا کرد. او شیفته گفتمان بنیادگرایی اسلامی شیعه‌بنیاد بود. رازینی بعد از پیروزی انقلاب خیلی زود جذب قوه قضائیه شد. با نظر مساعد بهشتی، علی قدوسی دادستان وقت انقلاب او را در بخش معاونین خود جذب کرد. نخستین ماموریت او بررسی احکامی در بخش مبارزه با مواد مخدر بود که توسط صادق خلخالی صادر شده بود. او بعد از آغاز درگیری سازمان مجاهدین خلق با جمهوری اسلامی در تابستان سال ٦٠، به دادستانی مستقر در زندان اوین برای رسیدگی به پرونده‌های متهمان زندانیان وابسته به گروه‌های مخالف منتقل شد که عمدتاً از اعضای مجاهدین خلق بودند.

🔺بعد از مدت کوتاهی به شهر بجنورد رفت و در جایگاه حاکم شرع احکام اعدام زیادی صادر کرد که حتی مورد اعتراض مسئولان وقت ارشد قضایی قرار گرفت. رازینی سپس مسئولیت دادستانی انقلاب کل شمال خراسان یعنی قوچان، درگز، شیروان را برعهده گرفت. بعد از آن در اواخر سال ۶۱ به مشهد منتقل شد و قاضی دادگاه انقلاب و سپس مسئول هماهنگی استان در احکام قضایی دادگاه‌های انقلاب شد. او تا سال ٦٣ در استان خراسان باقی ماند و با شدت عمل و قساوتی که علیه مخالفان سیاسی و تشدید سرکوب انجام داد، در قوه قضائیه رشد کرد.

🔺رازینی در سال ٦٣ همراه با مصطفی پورمحمدی مسئول رسیدگی به تخلفات سید حسین موسوی تبریزی دادستان کل سابق شد. رسیدگی به این پرونده باعث ارتباط مستقیم او با آیت‌الله خمینی شد. رازینی در مصاحبه‌ای توضیح می‌دهد که او و پورمحمدی تقاضای بنیانگذار جمهوری اسلامی در منع پیگرد قضایی را قبول کردند اما تقاضای معدوم کردن مستندات پرونده فساد اخلاقی و اقتصادی موسوی تبریزی را به دلیل ترس از تبعات آن نمی‌پذیرند. آن‌ها سرانجام آیت‌الله خمینی را راضی می‌کنند که پرونده را تحویل سید علی خامنه‌ای بدهند. از این‌جا به بعد ارتباط شخصی رازینی با خامنه‌ای نیز برقرار می‌شود.

🔺بعد از برکناری اسدالله لاجوردی از دادستانی انقلاب تهران، تلاش‌های آیت‌الله منتظری و بخش معتدل نظام برای تغییر رویه دادگستری جواب نداد و رازینی جایگزین لاجوردی در منصب دادستانی انقلاب تهران شد. او رویه افراطی لاجوردی را به شیوه‌ای پیچیده ادامه داد.

ادامه مطلب را اینجا بخوانید

جمهوری ایرانی در WhatsApp

@IranianRepublic


‏🔹 با ترور ومجازات فراقضائی موافق نیستم،اما جنایتکاران فاسدی چون رازینی و‌مقیسه سزاوار چنین مرگی بودند.

🔹 البته ترجیح می‌دادم در دادگاه محاکمه می‌شدند.حمایت امثال علی ربیعی وپزشکیان ازاین جنایتکار‌ها نشانگر هیولای نهفته در ائتلاف اصولگرا ‌واصلاح‌طلب دولت‌محور است؛ ذی‌نفعان جنایت مقدس
@Aliafshari52


Репост из: جمهوری ایرانی
انجمن جمهوری‌خواهان واشنگتن دی‌سی در دانشگاه جرج تاون برگزار می‌کند

🔴 مناسبات ایران و آمریکا در بازگشت ترامپ به کاخ سفید

زمان: یکشنبه ۱۹ ژانویه برابر با ٣٠ دی
ساعت ١٤ شرق آمریکا

◾سخنرانان:
نادر هاشمی
شوکریا برادوست
محمد قائدی

گرداننده مراسم: نازیلا فتحی

لینک پخش آنلاین

آدرس:
Georgetown University, Main Campus, Intercultural Center (ICC)
,Room 270
1472-1498 37th St NW,
Washington, DC 20057

@IranianRepublic


توافق راهبردی با روسبه و تهدید استقلال کشور

علی افشاری

‏🟢 توافق مشارکت راهبردی جامع بین دولت‌های ایران و روسبه با همراهی هر دو جناح اصلاح‌طلب و اصولگرا در شرایطی تصویب شد که مردم ایران نامحرم دانسته شده ‌‌و مفاد تفصیلی این توافق نامعلوم است!

🟢 پزشکیان دن‌کیشوت‌وار مدعی شده که این توافق ایران را بی‌نیاز می‌کند! بعد در موضعی پارادوکسیکال خواهان امضای توافق مشابه با اروپا شده است! اگرچه امکان اجرائی شدن این توافق مشابه توافق با چین ضعیف است، اما پر رنگ بودن بعد همکاری‌های امنیتی و نظامی، رویکرد توسعه‌طلبانه پوتین و سوابق گذشته نگرانی جدی ایجاد می‌کند که استقلال کشور با خطرات بیشتری مواجه شود.

🟢 با این اتفاق سیاست چرخش به سمت شرق و تلاش برای هژمونی نظام‌های اقتدارگرا در دنیا، تقویت شده و روابط با غرب بحرانی‌تر می‌شود. این عدم موازنه نیز، منافع ملی ایران را بیش از گذشته آسیب‌پذیر می‌کند.
@Aliafshari52


روزهای برزخی نتانیاهو

علی افشاری ‏

🟢 آتش‌بس در شرف اجرای جنگ غزه، اتفاق خوشایندی برای نتانیاهو نیست. این سیاستمدار کهنه‌کار و توانای اسرائیل از تداوم جنگ بهره برده است. اما روزهای برزخی وی فرا رسیده است.

🟢 پایان جنگ با توجه به تهدیدات بخش افراطی‌تر کابینه‌اش برای او مخاطره‌آمیز است. او ناامید از توافق با بن‌گویر است.اما مذاکرات طولانی با اسمورتیچ وزیر دارایی نیز به نتیجه نرسیده است. حزب «خانه یهودی» برای او شرط تعیین کرده که بعد از مرحله اول آتش‌بس، اسرائیل باید حمله به حماس را از نو شروع کند!

🟢 حال نتانیاهو که بدون آنها حمایت اکثریت کابینه برای آنش‌بس را دارد، باید بین دو گزینه “پذیرش نسخه موجود آتش‌بس و فروپاشی کابینه‌اش” و “ادامه جنگ و حفظ دولت’ تصمیم بگیرد. او تحت فشار مشترک بایدن و ترامپ به توافق با حماس نزدیک شد. رفتن به سمت جنگ باعث از دست دادن حمایت ترامپ می‌شود! پذیرش صلح نیز ریسک بالای شکست در انتخابات آینده را دارد! رسیدگی به پرونده فساد اقتصادی وی نیز به مراحل نهایی نزدیک شده است.

🟢 پایان جنگ، آغاز چالش تازه برای تداوم نخست وزیری نتانیاهو است! فردی که سرسختانه برای قدرت مبارزه می‌کند، شاید در نقطه‌ای که خود را در اوج می‌بیند، سقوط همیشگی را تجربه کند.
@Aliafshari52


آتشبس در جنگ غزه و گوناگونی شرارت در دنیا

علی افشاری

‏🔹 جنگ ویرانگر غزه بعد از ۱۵ ماه تقریبا به پایان رسید. یک اتش‌بس شکننده و چند مرحله‌ای به زودی بین حماس و دولت اسرائیل امضا می‌شود؛ بدون اینکه دو‌طرف برنده ‌و یا بازنده مطلق باشند!

🔹 این اتفاق دیرهنگام از زاویه کمتر شدن آسیب‌ها مثبت است؛ همانگونه که شادی غزه‌ای‌ها و اسرائیلی‌ها نشان می‌دهد.

🔹 اما بازنده اصلی مردم ساکن نوار غزه، اسرائیل و‌ لبنان هستند که چوب ستیزه‌جویی احمقانه حماس از یک طرف و بی‌رحمی وحشتناک اسرائیل از سوی دیگر را خوردند.

🔹 رهبران حماس و حامیان‌شان باید توضیح بدهند که اگر واقعا هدف آنها از پذیرش آتش‌بس پذیرای حضور ارتش اسرائیل در منطقه حائل در نوار غزه، «توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی و پایان دادن به کشتارها و جنگ نابودگری که علیه مردم جریان دارد.» است، چرا با خطای محاسبه و نادیده گرفتن قوانین جهانی در هدف قرار دادن غیر‌نظامی‌ها در اجرای عملیات «طوفان الاقصی» تیغ به دست زنگی مست دادند، تا نوار غزه به جهنم تبدیل شود!

🔹 دولت اسرائیل نیز باید پاسخگو باشد که چرا بعد از کشتار ۴۶ هزار نفر فلسطینی که اکثریت آنها غیر نظامی بودند، و فوت و کشته شدن تعدادی از گروگان‌های اسرائیلی، هدف تخیلی نابودی حماس و تسلیم بدون قید و شرط آن را کنار گذاشت! در حالیکه ‌در همان ماه اول دستیابی به چنین توافقی امکان‌پذیر بود.

🔹 این جنگ ویرانگر که امیدوارم به شکل پایدار متوقف شود، از تاریک‌ترین نقاط قرن ۲۱ بود و نشانگر جدی بودن چالش‌های صلح پایدار در جهان و
گوناگونی اشکال جنایت و شرارت.
@Aliafshari52


Репост из: جمهوری ایرانی
🔴 سوریه پس از سقوط اسد به کجا می‌رسد؟

گفتگوی اختصاصی جمهوری ایرانی با طارق ابوغزاله، فعال سوری

🔺آنچه میان ۲۹ نوامبر تا ۸ دسامبر رخ داد  واقعا جالب بود، چرا که همه متحد شدند تا بشار اسد را کنار بگذارند، رژیم اسد را بیرون کنند و پس از چندین دهه قدرت را در دست بگیرند. همه آن جناح‌ها زیر یک فرماندهی واحد درآمدند که اسمش «فرآیند عملیات نظامی» بود و توانستند رژیم را سرنگون کنند؛ واقعه‌ای که کمتر از یک معجزه نبود. چون همه انتظار داشتند اگر این اتفاق بیفتد، کشتارهای وسیعی رخ خواهد داد؛ مسیحیان قتل‌عام می‌شوند، علوی‌ها قتل‌عام می‌شوند، شیعیان قتل‌عام می‌شوند. اما چنین چیزی رخ نداد. مردم فهمیدند وقت عصر تازه‌ای است. رژیم فرار کرد، ارتش فرار کرد، بشار و اطرافیانش همگی گریختند و در واقع یک دست به دست شدن قدرت بدون خونریزی اتفاق افتاد. به همین دلیل همه خوشحال بودند و تشویق می‌کردند و می‌گفتند: «بیایید هر چه در گذشته میان جناح‌ها رخ داده را فراموش کنیم. ما فرزندان امروزیم؛ پیش برویم و سوریه را بسازیم. چون سوریه الان واقعاً ورشکسته و ویران است و به کمک زیادی از طرف خود مردم سوریه، منطقه و جامعه جهانی نیاز دارد.


🔺مردم سوریه مشکلی با مردم ایران ندارند. می‌دانند ایرانی‌ها هم آزادیخواه هستند و بسیار سرسخت و مقاوم‌اند. ما در تاریخ همسایگی و روابط خوبی داشته‌ایم؛ همسایه اول ما عراق است، همسایه دوم ما ایران. در طول تاریخ روابط فرهنگی و اقتصادی خوبی داشتیم. مشکل ما با حکومتی است که خود را به‌عنوان حکومت دینی معرفی کرده و وقتی انقلاب سوریه شروع شد، در کنار اسد ایستاد. ما انتظار داشتیم وقتی مردم علیه ظلم به‌پا می‌خیزند، ایران دست از حمایت از اسد بردارد، اما این کار را نکرد. حتی بعد از پیروزی انقلاب سوریه در این یک ماه اخیر، همچنان فرماندهان جمهوری اسلامی تهدید می‌کنند و می‌گویند «مساله تمام نشده» و «منافع‌مان در سوریه را رها نخواهیم کرد» و از این دست حرف‌ها. پس یعنی باز هم می‌خواهند خونریزی کنند حتی بعد از سرنگونی اسد؟ این چیزی است که مردم سوریه را ناراحت می‌کند.


این مصاحبه را در یوتیوب جمهوری ایرانی مشاهده کنید

متن خلاصه‌ای از این مصاحبه را اینجا بخوانید

@IranianRepublic


محمدرضا شاه پهلوی و اعتراف به مردمی بودن «انقلاب بهمن ۵۷» ‏

علی افشاری


🟢 ۴۶ سال از فرار محمدرضا شاه پهلوی با ۳۵۸ چمدان گذشت. این رویداد بر خلاف ۲۵ مرداد ۳۲ به انحلال سلطنت منتهی شد و لقب آخرین شاه ایران را از آن او کرد. این بار نه دولت‌های آمریکا و بریتانیا مجال طراحی کودتا و مداخله نظامی برای حفظ تاج و تختش را داشتند و نه اوباش سازمان یافته توان مقابله با مردم! حمایتش در بین روحانیت و ارتش نیز ریزش زیادی کرده بود.

🟢 او در مصاحبه قبل از خروج به صراحت به مردمی بودن انقلاب و تلقی عمومی در اینکه وی منشا مشکلات است، اعتراف کرده و می‌گوید: «مردم فکر می‌کنند با کناره‌گیری من همه چیز درست می‌شود»
@Aliafshari52


‏🟢 خواجه بهاء‌الدین محمد نقشبندی از رهبران برجسته طریقت محمدی نقشبندیه می‌گوید: «طریقت ما صحبت است و خلوت آفت شهرت است. خیریت در جمعیت است و جمعیت در صحبت به شرط نفی بودن در یکدیگر.»

🟢 به نظرم این فنای فرد در جمع و تاکید بر صحبت، مبنای نظام جمهوری است که حاکم در جمهور مردم نفی می‌شود.
@Aliafshari52


Репост из: جمهوری ایرانی
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔴 علی افشاری، عضو هیات سیاسی-اجرایی همبستگی جمهوری خواهان ایران در مصاحبه با تلویزیون ایران اینترنشنال

⚫ -تبیین سیاست کلی، مبهم و متناقض جمهوری اسلامی و نامعین بودن رویکرد ترامپ در قبال آن تا این لحظه

-توضیحی پیرامون عقب‌نشینی آشکار جمهوری اسلامی بدون داشتن سیاستی معقول و منسجم

-تحلیل ابعاد وضعیت موجود در نشان دادن موقعیت ضعیف جمهوری اسلامی

◾آنتونی بلینکن در نشست شورای آتلانتیک گفت: «سیاست‌های دولت بایدن در حمایت از اسرائیل، جمهوری اسلامی را تضعیف کرده و توان دفاع و بازدارندگی تهران را از بین برده است.»

جمهوری ایرانی در WhatsApp

@IranianRepublic


Репост из: جمهوری ایرانی
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔴 علی افشاری، عضو هیات سیاسی-اجرایی همبستگی جمهوری خواهان ایران در مصاحبه با تلویزیون صدای آمریکا

⚫ ارزیابی رویکرد مخرب سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای نسبت به کشور و مردم ایران و آرزواندیشانه دانستنِ سیاست‌های پیشنهادی این نهاد

◾سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای، برای محدودکردن جمهوری اسلامی برنامه‌ای با عنوان «طرح ۱۰۰ روزه برای دولت ترامپ در قبال ایران» به تیم انتقالی او تحویل داده است.

جمهوری ایرانی در WhatsApp

@IranianRepublic


Репост из: جمهوری ایرانی
🔴 نقش تکامل‌یافته دولت پزشکیان در استراتژی سرکوب در ایران

✍️ علی افشاری

🔺فضای امنیتی در ایران، در ماه‌های اخیر، به‌شکل محسوسی تشدید شده و گسترش یافته است. نقش دولت در رویکرد جدید حکومت برای مواجهه با مسائل داخلی و استراتژی سرکوب چیست؟

🔺طبق گزارش فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، تعداد احکام اعدام اجراشده در ایران در سال ۲۰۲۴ میلادی نسبت به سال قبل ۵۰ درصد افزایش داشته است؛ بیش از ۹۰۰ نفر و تنها در هفته آخر سال میلادی (یک هفته در آذرماه) حدود ۴۰ نفر.

🔺علاوه بر آن، صدور مجازات مرگ برای فعالان سیاسی و عقیدتی در دادگاه‌هایی که موازین آیین دادرسی منصفانه در آن‌ها رعایت نشده نیز افزایش پیدا کرده است. برای نمونه می‌توان به احکام اعدام شریف محمدی، پخشان عزیزی، مهدی حسنی و بهروز احسانی اشاره کرد.

🔺محدوده آزادی بیان، اعم از رسانه‌ها، فضای مجازی و فعالیت کنشگران نیز با افزایش خطوط قرمز و تهدیدات از سوی نهادهای امنیتی تنگ‌تر شده است.

🔺ادعای رفع فیلترینگ که به‌صورت سطحی و بسیار محدود اجرا شده نیز در چارچوب استمرار و تعمیق انسداد در گردش آزاد اطلاعات ارزیابی شده است.

🔺در همین حال، همچنان سانسور و اختناق به‌صورت هدفمند علیه کاربرانی که خطوط قرمز مدنظر حکومت را رعایت نکرده‌اند، اعمال می‌شود و فشار بر اقلیت‌های دینی و فعالان قومی نیز ادامه دارد.

🔺در حوزه آزادی تجمعات و احزاب هیچ تغییر ملموسی ایجاد نشده است و گروه‌های سیاسی منتقد و مستقل همچنان با محدودیت‌های قبلی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. تشکل‌های جامعه مدنی و صنفی نیز وضعیت مشابهی دارند.

🔺فضای امنیتی بر دانشگاه‌ها و مدارس نیز همچنان حاکم است. بخش عمده‌ای از ادعای بازگشت اساتید و دانشجویان محروم از تدریس و تحصیل نیز گزارش شد که خلاف واقع بود.

🔺همچنان پرونده‌سازی امنیتی برای کنشگران سیاسی، مدنی، فعالان دانشجویی و اساتید برقرار است. قوه قضائیه و نهادهای اطلاعاتی نیز بی‌پروا به تهدید افرادی پرداخته‌اند که سیاست‌ها و روایت رسمی نظام در سیاست‌های منطقه‌ای و داخلی را به چالش کشیده‌اند.

🔺در حوزه زنان و پوشش آن‌ها، دستاوردهای به‌دست‌آمده محصول مبارزه و مقاومت مردمی است. دولت پزشکیان ظاهراً در برابر اجرای قانون جدید حجاب مقاومت کرده است، اما این مقاومت جنبه اصولی ندارد و در چارچوب تحقق خواست پایان‌دادن به حجاب اجباری نیست.

🔺بااین‌حال، رویکرد واپس‌گرایانه، انقباضی و مداخله‌گرانه در حوزه پوشش زنان و نوع تفریح در قالب «گشت نور» نیروی انتظامی و تحرکات نیروهای بسیجی همچنان ادامه دارد.

🔺این وضعیت که نشانگر فقدان اعتمادبه‌نفس نظام جمهوری اسلامی و نگرانی از بحران بقا است و شکنندگی موازنه قوا را نشان می‌دهد، ارتباط مشخصی با دولت مسعود پزشکیان دارد.

متن کامل را اینجا بخوانید

جمهوری ایرانی در WhatsApp

@IranianRepublic


Репост из: جمهوری ایرانی
🔴 مزارع ترول: ابزاری برای کنترل افکار در قرن بیست و یکم

✍️ رضا علی‌پور

🔺با گسترش شبکه‌های اجتماعی، شکل نوینی از عملیات روانی و پروپاگاندا پدیدار شده است که با هزینه‌ای اندک، می‌تواند تأثیر بسزایی در شکل‌دهی و منحرف‌کردن افکار عمومی داشته باشد. پدیده‌ای که از آن با عنوان «مزارع ترول- Troll Farm» یا «کارخانه‌های ترول- Troll Factory» یاد می‌شود، به گروه‌هایی از کاربران هماهنگ (اعم از افراد حقیقی یا ربات) اشاره دارد که اغلب با انگیزه‌های سیاسی، تجاری یا تبلیغاتی برای تخریب رقبا، تغییر روند بحث‌های عمومی یا ترویج اطلاعات نادرست به کار گرفته می‌شوند. تجربه‌های متعدد در سراسر جهان نشان می‌دهد که حتی با مبالغ ناچیز می‌توان کمپین‌های گسترده‌ای از حساب‌های جعلی یا مزدوران اینترنتی راه‌اندازی کرد و شخصیت افراد را خدشه‌دار یا افکار عمومی را دستکاری کرد.

۱) مدیریت افکار عمومی با هزینه کم  

مشاهدات از فضای مجازی ایران و سایر کشورها حاکی از آن است که ترور شخصیت و تخریب چهره‌ها در فضای آنلاین، به‌مراتب آسان‌تر و ارزان‌تر از روش‌های سنتی است.

۲) مزارع ترول در سراسر جهان 
 
و اما پدیده‌ی مزارع ترول تنها به فضای فارسی‌زبان و ایران محدود نمی‌شود. گزارش‌های بین‌المللی (از جمله گزارش سازمان Freedom House) به موارد متعددی از دخالت دولت‌ها و گروه‌های سیاسی در ایجاد «ارتش‌های مجازی» یا «جنگجویان کیبوردی» اشاره می‌کند از جمهوری اسلامی ایران و افغانستان گرفته تا ایالات متحده آمریکا، دولت ها و گروه‌های مختلف سعی در دستکاری افکرا عمومی دارند.

۳) تأثیر بر افکار عمومی و خطر سنجش نادرست  

مهم‌ترین خطری که مزارع ترول برای جامعه ایجاد می‌کنند، تحریف گسترده‌ی واقعیت در سطح جامعه است؛ فضایی که بحث‌های منطقی جای خود را به توهین، اطلاعات نادرست، و ذهنتی بی‌ثبات می‌دهد. دیده شده که این حساب‌های جعلی قادرند هشتگ‌ها و جریان‌های رسانه‌ای را به‌نفع گروهی خاص داغ کنند و در نهایت، افکار عمومیِ واقعی را پشت سرِ محتوای غوغاسالار پنهان سازند. همین موضوع سبب می‌شود ابزارهایی نظیر نظرسنجی‌های آنلاین یا تحلیل بازخورد شبکه‌های اجتماعی برای سنجش واقعی افکار مردم، فاقد دقت و اعتبار کافی باشند.

۴) نقش قدرت سیاسی و مالی 
 
بدیهی است که هرجا سرمایه و منافع کلان وجود دارد، امکان سوءاستفاده از فضای آنلاین نیز بیشتر خواهد بود. تجربه نشان می‌دهد که هم‌دولتی‌ها و هم‌شرکت‌های تجاری، از این روش بهره می‌برند تا صدای رقیبان یا منتقدان خود را در فضای مجازی تضعیف کنند. قدرت سیاسی و مالی یک دولت، حزب، یا الیگارش می‌تواند جریان‌های رسانه‌ای را به نفع خود منقلب کند؛ پدیده‌ای که با ادغام تبلیغات هماهنگ و حساب‌های جعلی، به‌سادگی رشته‌های تحلیل و گفت‌وگوی آزاد را پاره کرده و مسیر افکار عمومی را منحرف می‌کند.

برای مطالعه‌ی متن کامل و مشاهده نمونه‌ها و مثال‌ها اینجا مراجعه کنید

جمهوری ایرانی در WhatsApp

@IranianRepublic


‏⚫️ اعدام فقط سلب حق حیات یک انسان نیست، بلکه روح و روان بک جامعه را هم آزرده می‌کند. مرگ‌گستر است. فرصت اصلاح خطا را ندارد و چرخه خشونت را استمرار می‌بخشد.

⚫️ بیش از پیش به تلاش همگانی برای پایان دادن به مجازات ناعادلانه و غیرانسانی اعدام‌ نیاز داریم؛ بخصوص بزای کسانی که در اولویت اجرای حکم قرار دارند. البته در حوزه عقیده و سیاست، زندان و هر نوع حصری هم نباید باشد، چه به برسد به اعدام!
‏⁧ #وریشه_مرادی ⁩
‏⁧ #پخشان_عزیزی
@Aliafshari52


صنعت «حقوق بشر» و سخنرانی رضا پهلوی در ژنو

علی افشاری

‏✍️ حقوق بشر در دنیا علاوه بر دشمنان قسم‌خورده، مخالفان دوست‌نما نیز دارد که در پوشش دفاع از حقوق بشر با استاندارد دوگانه در خدمت اهداف سیاسی ‌ یا کاسبی و تجاری‌سازی بوده و از درون تیشه به ریشه آن می‌زنند!

✍️ یک نمونه از صنعت حقوق بشر Geneva Summit for Human Rights and Democracy است! که بدون هیچگونه شرمی در کنفرانس امسالش رضا پهلوی را با عنوان ابطال‌شده «ولی عهد» دعوت کرده‌است!

✍️ البته این تشکیلات اعتباری از لحاظ حقوق بشری ندارد و با گرایش راست افراطی و لابی اسرائیل همسو است. سال قیل هم دختر شارمهد را دعوت کرده بود.

✍️ رضا پهلوی به خاطر عنوان قبلی‌اش در تمامی موارد نقض حقوق بشر در حکومت پدرش که یکی از بدنام‌ترین حکومت‌های دنیا در زمان خودش بود، مسئولیت حقوقی و اخلاقی دارد. همچنین وی متهم به سرقت و تصرف در اموال عمومی مردم ایران هم است که تکلیف آن باید در یک دادگاه صالح مشخص شود. علاوه بر آن وی سابقه فعالیت حقوق بشری و‌ هیچیک از معیارهای اعلام شده توسط این تشکیلات برای سخنرانی را نیز ندارد.

✍️ رضا پهلوی رهبر جریانی است که ضدیت نظری و عملی با حقوق بشر شناسه هویتی آن است. در کل ماهیت دعوت از او با دعوت از مقامات جمهوری اسلامی در چنین نشستی یکسان است.
@Aliafshari52




آتش‌سوزی هولناک لوس‌آنجلس ‌‌اولویت محیط زیست در سیاست

علی افشاری

🔺 آتش‌سورزی مهیب و آخرالزمانی لوس‌آنجلس بیش از هر زمانی زنگ خطرات ناشی از تغییرات هوایی و اقلیمی در زمین را به صدا در آورده‌است. اکنون زیستگاه‌های انسانی که برای هزاره‌ها امن تلقی می‌شدند به ناگاه دارند تبدیل به مغاک‌ها و مناطق ناامن می‌شوند. آتش‌سوزی‌های مهارناپذیر، خشکی و پیش‌روی آب نقشه مناطق قابل سکونت در دنیا را در معرض تغییرات بزرگ قرار داده است.

🔺 البته هنوز علت اصلی آن معلوم نیست و کشف آن نیز ماه‌ها وقت می‌برد. اما مظنون اصلی بزرگ‌ترین آتش‌سوزی تاریخ معاصر اوس‌آنجلس، گرمایش زمین است که انسان عصر مدرن در بهره‌برداری گسترده و بی حساب و کتاب از طبیعت و تولید لجام گسیخته گازهای گلخانه‌ای در پیدایش آن نقش داشته است.

🔺 این بلای عظیم که محدوده ویرانگری آن در حد شهر سان‌فرانسیسکو است که تا کنون صد هزار نفر را آواره کرده و حداقل یازده نفر را کشته، یک هشدار بزرگ است که الان محیط زیست و مناسبات اقلیتی، حکم یک اولویت بالا در حکمرانی و سیاست را دارد.

🔺 سیاستمدارانی که با کوته‌بینی و منفعت‌طلبی در چارچوب تنگ کوتاه مدت توجهی به تدوین و اجرای قوانین مربوط به کنوانسیون پاریس و ملاحظات زیست محیطی را ندارند، تهدید بزرگی برای ثبات، جان، رفاه و‌ امنیت مردمان کشورها هستند.
@Aliafshari52

Показано 20 последних публикаций.