آینده (عباس عبدی)


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


🔴درباره احضارهای اخیر فعالان رسانه‌ای

🔺در گفتگو با هم‌میهن ۲۸ فروردین ۱۴۰۳

✍️عباس عبدی

🔘اگر مساله شخصی نبود، راحت‌تر می‌توانستم صحبت کنم. بنده معتقدم مشکلی نسبت به شکایت از روزنامه‌نگاران و هر شخص دیگری وجود ندارد. روزنامه‌نگار باید آماده پاسخگویی درباره رفتارهای خود باشد. مشروط بر این که دستگاه‌های رسیدگی کننده بی‌طرفی خود را حفظ کنند و آن را در عمل نشان دهند. بی‌طرفی دستگاه‌ها، باعث اعتبار آن‌ها نزد جامعه و اعتماد به رسیدگی آنان به این مسائل است.

🔘فکر می‌کنم در خصوص این موضوع خاص بیش از حد حساسیت نشان دادند و عجله کردند. باید بر اساس شاخص‌های حقوقی صحبت کرد و مساله‌ای مثل «برهم زدن امنیت روانی جامعه» یک شاخص حقوقی نیست. این گونه اعلام جرم‌های کلی و کشدار کمکی به وضعیت فلاکت‌بار رسانه‌ای کشور نمی‌کند.

🔘در هر صورت، برداشت من این است که اتفاق خاصی نیفتاده است. این اعلام جرم مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و به طور طبیعی علنی خواهد بود تا مردم و دیگر همکاران در جریان جزییات قرار گیرند. همان طور که ما باید یاد بگیریم چطور رفتار کنیم، دیگران از جمله مدعی‌العموم نیز باید بدانند که چگونه به مسائل واکنش نشان دهند.

🔘ضمن این که تاکید می‌کنم همه مسائل را نمی‌شود از طریق دادگاه حل کرد. این مسائل نیازمند گفتگو است. نمی‌دانم هدف از این اعلام جرم چه بود اما به این باور دارم که از طریق ممنوعیت و محدودیت برای نوشتن، نتیجه‌ای حاصل نخواهد شد و رسانه‌های مستقل هم مثل رسانه‌های رسمی بی‌اعتبار خواهند شد.

🔘هرچند ممکن است اشخاص حرف اشتباهی بزنند یا اشتباه بنویسند که امری طبیعی در حوزه اظهارنظر در عرصه عمومی است، ولی نحوه مواجهه با این موارد اهمیت تعیین کننده‌ای دارد.


🔴تناقض عجیب

🔺اعتماد ۲۸ فروردین ۱۴۰۲

✍️عباس عبدی

🔘به طور معمول ابتدا به ساکن هیچ گونه خبری در باره احضاریه‌ها یا حتی رسیدگی‌های قضایی مربوط به خود را خبری نمی‌کنم. یک علت مهم آن؛ عدم علاقه به طرح مسایل شخصی است. واقعیت این است که جامعه ما آن اندازه مشکلات و مسایل دارد که جایی برای طرح مشکلات و شکایات یا پرونده‌های شخصی باقی نگذارد. در همین دو سال اخیر پرونده‌هایی بوده که هیچ گونه اطلاع‌رسانی از طرف من صورت نگرفته است و اکنون هم که به ماجرا نگاه می‌کنم از این رفتارم خشنودم.

🔘بنابراین کاش دادستانی محترم تهران در مورد اخیر نیز به جای اعلان عمومی از روال متعارف عمل می‌کردند تا وضعیت ارتباطی و رسانه‌ای را مشوش نمی‌کردند. البته این حدس هم زده می‌شود که هدف اصلی از این اعلام عمومی، نشان دادن اراده‌ای در مواجهه با مجموعه فعالان رسانه‌ای است. در این صورت باید بگویم که بسیار باعث تأسف است که هنوز درک دقیقی از اهمیت رسانه و الزامات آن وجود ندارد.

🔘گویی غیر قابل تغییرترین گزاره و رویکرد نزد برخی از صاحبان قدرت در ایران، درک آنان از رسانه و فعالان رسانه‌ای است و بطور پیوسته گمان می‌کنند که آنان باید در خدمت جناح حاکم بوده و هیچ استقلالی نداشته باشند. اخیراً مقام رهبری به نکته مهمی اشاره کردند که:
▪️«امروز... رسانه‌ها بیش از موشک و پهپاد و هواپیما در عقب راندن دشمن تاثیر می‌گذارند و دلها و ذهن‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهند. جنگ، جنگ رسانه‌ای است. هر کس رسانه قوی‌تر داشته باشد در اهدافی که دارد موفق‌تر خواهد بود.» ▪️


https://telegra.ph/تناقض-عجیب-04-16


⭕️تصمیم ندارم در باره احضارم بنویسم. در دادگاه حرف می‌زنم.
‏ولی حیف است نگویم؛ که ادامه این اعلام جرم‌ها موجب بی‌اثری و کاهش اعتبار نوشته‌ها در دفاع از حمله ایران یا نقد و رد اسراییل می‌شود نویسنده مستقل از نوشتن در این مورد پرهیز خواهد کرد.
‏⁧ #امنیت_روانی ⁩ جامعه اینچنین نابود می‌شود.


@abdiabbas


🔴سیاست گران و شکست خورده

🔺اعتماد ۲۷ فروردین ۱۴۰۳

✍️عباس عبدی

🔘قانون فرزندآوری با گذشت بیش از دو سال از اجرای ان فرصت مناسبی است که به لحاظ موفقیت و شکست ارزیابی شود. این قانون بسیار پر هزینه و مساله‌دار چه دستاوردی برای جامعه ایران داشته است؟

🔘کل متولدین دو سال ۴۰۱ و ۴۰۲ به ترتیب برابر ۱.۰۷۵ و ۱.۰۵۸ میلیون کودک است. این آمار به معنای کاهش ۳.۷ و ۱.۶ درصدی زاد و ولد نسبت به سال پیش آنها و نسبت به سال ۱۳۹۵ نیز ۳۱ درصد کمتر شده است.

🔘گر چه هنوز آمار مرگ و میر سال ۱۴۰۲ اعلام نشده است، ولی با فرض معقول حدود ۴۳۰ هزار فوتی، کل جمعیت کشور در سال ۱۴۰۲، حدود ۶۲۰ هزار نفر افزایش یافته است که با فرض جمعیت ۸۵.۶ میلیونی کشور(امار روز سایت مرکز آمار) این رقم به منزله رشد سالانه ۰.۷۳ درصد است و با اصلاح جمعیت اتباع خارجی حدود ۰.۷۵ خواهد بود. شواهد نشان می‌دهد که در سالهای آینده نیز این روند کاهشی ادامه خواهد یافت.

🔘رشد سالانه جمعیت در سال ۱۳۹۵، حدود ۱.۳ درصد بود که اکنون تقریباً نصف شده است. تعداد ازدواج در سال ۱۴۰۲ نیز بیش از ۱۵ درصد کمتر از سال ۱۴۰۰ شده، که کاهش بسیار چشمگیری است ضمن این که بخشی از این ازدواج‌ها صوری و برای دریافت وام ازدواج است.

https://telegra.ph/سیاست-گران-و-شکست-خورده-04-14


⭕️*تشکیل جلسه اضطراری شورای امنیت به درخواست اسرائیل.

‏گرچه بیطرفی در شورای امنیت، معنای جدی ندارد، ولی با تصمیم خود در این جلسه می‌توانند نشان دهند که در ایجاد صلح؛ بیطرف و جدی‌اند یا دنبال تشدید مخاصمات هستند؟

@abdiabbas


🔴خطرناکی پاسخ دادن و ندادن

🔺اعتماد ۲۶ فروردین ۱۴۰۳

✍️عباس عبدی

▪️این یادداشت برای انتشار در روز شنبه(دیروز) آماده شده بود ولی امروز منتشر شده است.

🔘هفته پیش پس از گذشت چند روز از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق، در یادداشت کوتاهی توضیح دادم که چرا تا آینده‏ای نزدیک در موضوعات داخلی نخواهم نوشت. علت این بود که تنش خارجی و احتمال بروز جنگ، هرچند محدود بسیار زیاد بود. در چنین شرایطی پرداختن به هر مسئله دیگر به جز این موضوع، نه منطقی است و نه پذیرفتنی و چه بسا پرداختن به برخی از مسائل داخلی با ابهاماتی از جمله همراهی با بیگانگان همراه شود.

🔘پس اگر در موضوعات مهم داخلی نتوان نوشت، منطقاً باید درباره مسئله جنگ نوشت و چون نسبت به سیاست خارجی ایران در این مورد نیز نقد دارم لذا نوشتن در این باره و در شرایط درگیری نظامی نیز شاید درست نباشد.

🔘اکنون یک هفته گذشته است و به نظر می‏رسد که تنش و درگیری مذکور فروکش کرده است. هرچند وعده‏های پاسخ همچنان برقرار است و شاید شنبه صبح که این یادداشت را می‌خوانید پاسخ داده شده باشد، ولی تا هنگامی که این پاسخ‏ها با نیروهای منطقه‏ای انجام می‏شود، مسئله حاد نخواهد شد.

🔘در این یادداشت می‏کوشم که منطق نگاه خودم را نسبت به مسئله اسرائیل و اینکه این بحران در چارچوب کنونی سیاست ایران حل نشدنی است توضیح دهم و اینکه چرا معتقدم تنش موجود دیر یا زود به درگیری خواهد انجامید و خطرات این وضعیت، حداقل برای ایران حتی بدتر از درگیری نظامی میان دو طرف است.

https://telegra.ph/خطرناکی-پاسخ-دادن-و-ندادن-04-13


⭕️دنبال توضیح تبعات جنگ نیستم که روشن است. ولی اگر هم گریزی از آن نباشد پس چرا همزمان جبهه بزرگی علیه زنان باز شده است؟ این بدترین حالت بیماری «خودایمنی» حکومت داری است.

‏در خودایمنی بدن قدرت شناسایی سلول‌های خودی از بیگانه را از دست داده و به سلول‌های سالم و طبیعی بدن حمله می‌کند.

@abdiabbas


⭕️اگر از این تصویر درس نگیرند و تغییر خط مشی نداده و عذرخواهی نکنند؛ آنگاه باید پرسید آیا اتفاق دیگری هست که برایشان درس آموز باشد؟ با کدام مردم می‌خواهید به تقابل دیگران بروید؟

@abdiabbas


⭕️دکتر علی اسدی از پیشکسوتان علم ارتباطات و بسیار باسواد بود. خیلی زود فوت کرد حیف شد.
‏یک بار در گفتگویی اظهار داشت که ما مردم خودویرانگری هستیم.

‏اگر نماز جمعه امروز را می‌دید، حتما می‌گفت: حکومت ما خودویرانگرتر است.
‏⁧ #صديقى ⁩

@abdiabbas


⭕️مجری تلویزیون: صداوسیما برای آمدن سلبریتی‌ها روی آنتن ۲۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان حق القدم داده است!

‏آقایان و فعالان اصولگرا در این زمینه نظر و نقد خاصی ندارند؟

@abdiabbas


⭕️«امروز... رسانه‌ها بیش از موشک و پهپاد و هواپیما در عقب راندن دشمن تاثیر می‌گذارند و دلها و ذهن‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهند. جنگ، جنگ رسانه‌ای است. هر کس رسانه قوی‌تر داشته باشد در اهدافی که دارد موفق‌تر خواهد بود»

‏کارایی رسانه رسمی ایران در مقایسه با جهان در حد صفر است.

@abdiabbas


⭕️تا لحظاتی دیگر گوش جان باید داد به صدای عرفانی اوصیکم بتقوی‌الله آقای ⁧ #صدیقی⁩

‏آنان که چنین تصمیمی گرفتند.
‏او که قرار است امر به تقوا کند.
‏آنان که قرار است از جانب او به تقوا توصیه شوند.
‏آنان که وظیفه دارند ماله بکشند.
‏آنان که سکوت‌ کرده‌اند.

@abdiabbas


⭕️ادامه امامت جمعه آقای صدیقی معنای روشنی دارد. این که آنچه افشا شده از نظر آقایان هیچ چیز جدیدی نیست همه موارد را می‌دانستند یا این رفتار را ناقض عدالت به عنوان شرط امامت جمعه نمی‌دانند. طبعا سایر ائمه جمعه تهران و کشور هم با چنین گزاره‌هایی هماهنگ هستند.

@abdiabbas


⭕️کسی پرسید که چرا تندروها آمده‌اند پشت شهرداری برای ساخت مسجد در پارکی که نه نیاز هست و نه حتی واگذار کننده آن را مجاز دانسته؟ گفتم اینها پشت آقای صدیقی هم آمده‌اند این که چیزی نیست.
‏ابتدای انقلاب محال بود که وقوع چنین وضعی را کسی حتی تصور کند.

@abdiabbas


⭕️سخنگوی قوه قضاییه: صدیقی زمین ازگل را به حوزه علمیه بازگرداند.

‏اگر اصل آن انتقال اشکال نداشته باید اعلام می‌کردید که از اساس مشکلی نبوده. بازگرداندن هم انتخاب خودشان بوده. ولی اگر آن انتقال اولیه خلاف و جرم بوده بازگرداندن آن باغ، رافع مسئولیت کیفری نیست باید رسیدگی شود.

@abdiabbas


🔴سیاست؛ عامل دین‌گریزی

🔺 گفتگو با یورونیوز فارسی ۱/۱۹/ ۱۴۰۳

✍️عباس عبدی

🔹در ایام نوروزی، حضور چشمگیر مردم در تخت جمشید و همین طور رقص و شادی‌ و بی‌حجابی‌شان در شیراز و کردستان و بوشهر و سایر نقاط کشور، آشکارا حاوی تمایل به ایران باستان و عبور از خط قرمزهای فقهی جمهوری اسلامی بود. شما این وضعیت اجتماعی را چطور تحلیل می‌کنید؟

🔘این نوع رفتارها، بازتابی است از نادیده گرفتن گروه‌های اجتماعی از سوی ساخت قدرت. گروه‌های اجتماعی نادیده گرفته شده، ممکن است به این رفتارها اعتقاد عمیقی داشته و یا حتی نداشته باشند ولی این عرصه‌ها، تنها جاهایی است که می‌توانند خود را بروز و ظهور دهند.

🔘پیش از انقلاب هم دقیقا همین اتفاق افتاد. در ساختار رژیم شاه، نیروهایی که بعدا انقلابی شدند، اعم از لائیک یا مذهبی، حضور و مشارکت نداشتند و در عمل هم به رسمیت شناخته نمی‌شدند. در نتیجه، آن‌ها پناه بردند به مناسبت‌ها و سنت‌های گذشته و این عرصه‌ها را برای حضور عمومی و سیاسی خودشان انتخاب کردند. به همین دلیل حجاب معنای دیگری جز پوشش زن پیدا کرد و حتی کمونیست‌ها هم برای ضدیت با رژیم شاه، حجاب را رعایت می‌کردند در حالی که اعتقادی نداشتند. مذهبی‌ها هم در مناسک و مناسبت‌های دینی بهتر از هر جای دیگری می‌توانستند خودشان را بروز دهند؛ چون امکان دیگری برای حضور سیاسی و هویتی در دسترس نبود. یا رژیم سایر امکان‌ها را به رسمیت نمی‌شناخت.

https://telegra.ph/سیاست-عامل-دین%E2%80%8Cگریزی-04-09


⭕️نیروهایی که برای صدور یک اطلاعیه ساده قادر به فکر کردن نیستند؛ چگونه انتظار می‌رود که برای امور پیچیده‌تر فکر کنند و برنامه مثبتی داشته باشند.

@abdiabbas


⭕️با وضعی که اکنون می‌بینیم، اگر اتفاقات نیمه دوم سال ۹۸ در این دولت رخ داده بود؛ قطعا قیمت ارز در مدت کوتاهی چند برابر می‌شد.
‏تشدید تحریم‌های ترامپ
‏اعتراضات خشونت‌بار آبان ۹۸
‏ترور سردار سلیمانی
‏زدن هواپیمای اکراینی
‏حمله به عین‌الاسد
‏کرونا
‏این فرق دولت کنونی با قبلی است.

@abdiabbas


⭕️اسفند ۴۰۱ گفتم، تا پایان ۴۰۳ باید تعیین تکلیف شود. در گفتگوی اخیر هم توضیح بیشتری دادم در آینده هم دلایل خود را می‌نویسم.
‏ولی اصلا تصور نمی‌کردم که به این سرعت بحران اوج گیرد. دولت ناکارآمد است و هیچ برنامه‌ای نیز جهت تغییر سیاست‌ها دیده نمی‌شود. همزمان در چند جبهه مشغول شده‌اند.

@abdiabbas


🔴به انتظار آینده

🔺اعتماد ۱۸ فروردین ۱۴۰۳

✍️عباس عبدی

🔘خوانندگان محترم می‌دانند که اغلب یادداشتهای بنده درباره موضوعات داخلی بویژه امور مهم سیاسی و اجتماعی است و در موضوعات خارجی کمتر می‌نویسم. از یک سو به این دلیل که اولویت ذهنی و تحلیلی بنده مسائل و مشکلات داخلی است و معتقدم تا این مسائل بسوی حل نروند مشکلات دیگر از جمله امور خارجی نیز حل نخواهند شد. از سوی دیگر به دلیل همین رویکردی که دارم، اطلاعات بنده در جزییات امور خارجی بجز موارد خاص در حدی نیست که بتوانم اظهار نظر کارشناسانه کنم، در نتیجه در مسایل خارجی اغلب در حد کلیات می‌نویسم.

🔘اکنون و با بحرانی شدن روابط خارجی و تنش نظامی میان ایران و اسرائیل، خوانندگان بحق انتظار طبیعی دارند که یادداشت‌ها پیرامون این مسأله باشد. پرداختن به موضوعات دیگر امری حاشیه‌ای و دور از انتظار است. زیرا این موضوع همه مسایل دیگر کشور را تحت شعاع خود قرار می‌دهد.

🔘بعلاوه نقد سیاستهای جاری در این موضوع نیز مناسب نیست. زیرا اطلاعات کافی در اختیار نداریم ضمن این که چه بسا مطالب انتقادی شنیده هم نشود و حتی سوءتعبیر شود. در نتیجه مناسب‌تر دانستم که تا اطلاع ثانوی و روزهای آینده و عادی شدن شرایط، نوشتن در موضوعات داخلی را متوقف می‌کنم و اگر توانستم در موضوع محوری و اصلی کشور یعنی تنش کنونی مطلبی بنویسم که به بهبود امور کمک کند دریغ نخواهم کرد.

🔘آرزومندم که ایران عزیز با درایت و هوشمندی دست‌اندرکاران از این بحران پیش‌رو با سربلندی و اقتدار خارج شود. همچنین امیدوارم که شرایط عمومی کشور خیلی زودتر از آنچه که فکر می‌کنیم از حیث خطر تنش نظامی، عادی شود و دوباره با نوشته‌های خود در خدمت مخاطبان عزیز باشم.

Показано 20 последних публикаций.