ابرنواختر


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


(نجوم - کیهان‌شناسی - فیزیک)
🔺پیج اینستاگرام :
instagram.com/_u/abarnoakhtar
🔺لینک گروه کانال :
@abarnoakhtargp
🔺ارتباط با ما :
@alifarid9700

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
این ویدیوی زیبا که از ترکیب تصاویر ثبت شده توسط کاوشگر کاسینی ناسا بدست آمده، حلقه‌های زیبای زحل را نشان می‌دهد.

حداکثر ضخامت حلقه‌های زحل 1 کیلومتر است و جنس آنها عمدتا از یخ است.

🆔 @abarnoakhtar

695 0 24 1 19

Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🎥 دیالوگی از فیلم ماتریکس درباره جبر و اختیار

نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

🆔 @abarnoakhtar

1k 0 52 9 26

Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
جاناتان اسمیت، نویسنده و معلم شیمی این دو ماده را با هم مخلوط می‌کند و ترکیب عجیبی ایجاد می‌کند که به ساعت نوسانی معروف است ! 🧪

🆔 @abarnoakhtar


ایلان ماسک :
"قیمت تراشه مغزی نورالینک هم اندازه اپل‌واچ می‌شود!"


ایلان ماسک در سخنرانی خود در کنگره جراحان اعصاب 2024 چشم اندازها برای تراشه های مغزی نورالینک را اعلام کرده وی تأکید کرد این تکنولوژی نباید هزینه های غیر قابل تحملی داشته باشد و در صورت تولید انبوه قیمت این تراشه ها میتواند به اندازه هزینه یک ساعت هوشمند یا تلفن همراه باشد؛ حدود هزار تا 2 دلار.

ماسک همچنین به عمل جراحی 600 ثانیه‌ای اشاره کرد در آن بیمار روی صندلی می‌نشیند و فقط طی 10 دقیقه این تراشه را دریافت می.کند. او با بیان اینکه ما قوانین فیزیک را نقض نمی‌کنیم، به سرعت و کارایی این فرایند اشاره کرد.

منبع : Digiato

🆔 @abarnoakhtar


کودکی که از کتابخانه عمومی شهر می‌خواستند بیرون بیندازندش، اما فضانورد شد!

در سال 1959، رونالد مک 9 ساله به یک کتابخانه عمومی در لیک سیتی رفت، زیرا به دنبال کتاب‌های پیشرفته‌ در زمینه علم بود. کارل برادر کوچکترش میگوید: "هنگامی که او در آنجا قدم می‌زد، همه این افراد به او خیره شده بودند، زیرا فقط سفیدپوست‌ها در آن کتابخانه بودند.
کتابدار گفت : اگر الان از این کتابخانه بیرون نروی، با پلیس تماس می‌گیرم و برادرم همانجا نشست و گفت: من صبر می‌کنم.”
پلیس و مادرشان به کتابخانه فراخوانده شدند. با وجود اعتراض کتابدار، پلیس به رونالد اجازه داد کتاب‌ها را امانت بگیرد.
رونالد سال 1976 دکترای فیزیک را از MIT گرفت و پس از مدت کوتاهی برای پیوستن به ناسا درخواست داد. رونالد دومین فضانورد سیاه‌پوست تاریخ شد که به عنوان متخصص ماموریت از 3 تا 11 فوریه 1984 پرواز کرد.

امروزه کتابخانه‌ای که از قرض دادن کتاب به او خودداری کرده بود، به نام او نامگذاری شده است.

قوانین برای انسان‌ها وضع شده‌اند و نه انسان‌ها برای تا ابد حفط‌کردن آن‌ها!

🆔 @abarnoakhtar


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
اگر سیارک وستا به زمین برخورد کند چه اتفاقی می‌افتد؟

وستا دومین جرم بزرگ در کمربند سیارکی است و از نظر اندازه، تنها سیاره کوتوله سرس از آن بزرگتر است.
قطر این سیارک 525 کیلومتر است.

🆔 @abarnoakhtar


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
از آخرین باری که منظومه شمسی در موقعیت کنونی‌اش در کهکشان راه شیری قرار داشت، 265 میلیون سال می‌گذرد و در آن زمان دایناسورها بر روی زمین زندگی می‌کردند و انسان هنوز پدید نیامده بود.

به نظر شما بار دیگر که زمین در این موقعیت قرار خواهد گرفت، نسل بشر منقرض خواهد شد یا با پیشرفت علم، انسانها در سیارات و قمرهای دیگر زندگی خواهند کرد؟

🆔 @abarnoakhtar

1.7k 0 42 14 44

ما طوریی ساخته شدیم که فکر کنیم هر اتفاقی که برایمان می افتد مهم و معنی دار است. ممکن است ما روزی در خیالاتمان فکر کنیم که فلان دوستمان دستش شکسته است، و از قضا فردا که او را می‌بینیم، متوجه می‌شویم که پایش آسیب دیده. عجب! به من الهام شده بود!
ریچارد فاینمن فیزیکدان، عادت داشت به سمت مردم برود و بگوید : "باورتان نمی شود امروز چه اتفاقی برای من افتاد! باورتان نمی‌شود!" وقتی از او در مورد اتفاق سوال میشد، او میگفت: "دقیقاً هیچ چیز!". با این کار منظور او این بود که وقتی اتفاقی مانند چیزی که در بالا گفتم می‌افتد، مردم اهمیت زیادی به آن می‌دهند. اما هزاران هزار رویای بیهوده خود را که هیچ چیز را پیش بینی نمی‌کرد از یاد می‌برند. با فراموش کردن این رویاها که هیچ کدام در زندگی روزمره‌مان اتفاق نمی‌افتدند، زمانی که اتفاقی غیر معمولی می‌افتد ما تعبیر اشتباهی از طبیعت احتمالات می‌کنیم. [احتمالات می‌گوید] : از میان تعداد فراوانی از رخدادها، وقوع یک چیز غیرمعمول، کاملا اتفاقی است [و معنی خاصی ندارد].

📚 جهانی از عدم
✍ لاورنس کراوس

🆔 @abarnoakhtar

2.2k 0 57 11 43

چند تصویر زیبا و دیدنی از کره ماه 🌘

🆔 @abarnoakhtar


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
گذر یک شهاب‌سنگ زیبا از آسمان طبس، خراسان جنوبی ☄
۱۴۰۳/۷/۲۷

🆔 @abarnoakhtar


در اقیانوس‌های جهان 771 تریلیون دلار طلا وجود دارد، اما ازین موضوع هیجان زده نشوید!

دست شما به چیزی از این طلا‌ها نمی‌رسد، زیرا این طلا‌ها دست نیافتنی هستند. دانشمندان برآورد می‌کنند که اقیانوس‌های جهان 20 میلیون تن طلا را در خود جای داده‌اند. این میزان طلا نه در کف اقیانوس‌ها بلکه در قطرات آب آن‌ها وجود دارد. هر قطره از آب اقیانوس‌ها حاوی مقدار بسیار کمی طلای واقعی است. در حقیقت، در هر لیتر از آب دریا‌ها و اقیانوس‌ها 13 میلیاردم گرم ذرات ریز طلا وجود دارد. این مقدار طلای موجود در اقیانوس‌ها تریلیون‌ها دلار ارزش دارد و ثروتی بسیار عظیم، اما دست نیافتنی به شمار می‌رود.

🆔 @abarnoakhtar


به نظر شما مرگ پایان زندگی ماست؟

🆔 @abarnoakhtar


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🎥 شناور در هوا به کمک گاز هلیوم!

گاز هلیوم بسیار سبک وزن است و چگالی آن در مقایسه با هوا بسیار کمتر است. از این رو گزینه مناسبی برای پر کردن محفظه بالن و بادکنک است تا در هوا معلق بماند.

هلیوم حدود 23 درصد جرم کیهان را تشکیل می‌دهد؛ بنابراین از نظر فراوانی پس از گاز هیدروژن، در رتبه دوم قرار دارد.

🆔 @abarnoakhtar

2.3k 0 39 16 36

Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
به نظرتان نسل بشر به چنین دستاوردهایی دست خواهد یافت؟ و در چه سالی؟

🆔 @abarnoakhtar

2.4k 1 42 46 40

کیهان یا عالمی که علم نوین به ما معرفی می‌کند با قدمتی معادل 13.7 میلیارد سال و وسعتی معادل 45 میلیارد سال نوری و انباشته از 100 میلیارد کهکشان از حیث گستردگی ما را به فروتنی وا می‌دارد و زیبایی آن حس شگفتی را در ما بیدار می‌کند. لیکن در کمال تعجب هر چه دانش بیشتری نسبت به آن کسب می‌کنیم فاصله بین ما و کیهان کاهش می‌یابد. شاید کیهان از حیث وسعت نامحدود و فراتر از حد تصور ما انباشته از دنیاهای بیگانه باشد، اما علم کنونی نشان می‌دهد که ما برای زنده ماندن به آن نیاز داریم. بدون ستارگان، عناصری که برای به وجود آمدن ما لازم بود فراهم نمی‌شد. اگر کیهان چنین وسعتی نداشت، ستارگان فرصت کافی برای کیمیاگری خود نداشتند و کیهان نمی‌توانست عمری چنین طولانی داشته باشد.

📚 شگفتی‌های کیهان (سال ۲۰۱۱)
✍ برایان کاکس

🆔 @abarnoakhtar


بدون شک زمانی خواهد رسید که ما به درک ریز به ریز شادی انسانی و جزییات داوری و قضاوت اخلاقی در سطح مغز پی خواهیم برد، درست همان گونه که اختلال در دیدن رنگها میتواند در اثر اختلالهای ژنتیکی و هنگام رشد باشد. هم چنین بدون چون و چرا در این روند میتواند دشواری و مشکلاتی در زمینه های احساسی و اخلاقی به وجود آید. امروزه گفتن اینکه شخصی دچار کور رنگی یا ارکورماتوپسیک است یک عبارت رک و راست درباره وضعیت مسیر بینایی مغز آن شخص بوده، در حالی که گفتن او یک جامعه ستیز شیطانی یا دچار ضعف اخلاقی است به گونه نومیدکننده‌ای غیرعلمی به نگر میرسد. کمابیش شکی نیست که این وضعیت تغییر خواهد کرد. اگر حقایقی برای دانستن پیرامون همکاری انسانها برای شاد ساختن یا زجر دادن یکدیگر وجود داشته حقایقی نیز درباره اخلاق برای دانستن و کشف وجود دارد. درک دانشیک و علمی از پیوند میان مقاصد روابط انسانی و حالت شادی میتواند چیزهای بسیاری را درباره سرشت و ذات خوبی و بدی روشن سازد و هم چنین میتواند به دادن پاسخ درخور و مناسب به خطاهای اخلاقی دیگران کمک کند.

سم هریس، فیلسوف و متخصص اعصاب شناختی

🆔 @abarnoakhtar


انسانها در 60 یا 70 سالگی پیر می‌شوند، اما برای پیرشدن یک بطری پلاستیکی 1000 سال زمان لازم است.

زمین برای خودمان

🆔 @abarnoakhtar


+ آیا هوش مصنوعی خودشناسی خواهد داشت؟
- بله، من فکر می‌کنم آنها به مرور زمان این کار را خواهند کرد.
+ بنابراین انسانها دومین موجودات هوشمند روی زمین خواهند بود؟
- بله

《جفری هینتون برنده جایزه نوبل فیزیک 2024 در پاسخ به سوالات مربوط به هوش مصنوعی》

🆔 @abarnoakhtar


“گاهی اوقات گفته می‌شود که دانشمندان بی‌احساس هستند و اشتیاق آنها به کشف، زیبایی و اسرار دنیا را از بین می‌برد. اما آیا فهمیدن اینکه دنیا چگونه کار می‌کند، که نور سفید از چندین رنگ تشکیل شده است، که رنگ باعث می‌شود ما طول موج نور را تشخیص دهیم، که هوای شفاف نور را بازتاب می‌کند و با این عمل آن را میان امواج متمایز می‌کند، که به این دلیل است که آسمان آبی است و به همان دلیل است که غروب خورشید قرمز است، فوق‌العاده نیست؟ این امر که کمی درباره‌ی غروب خورشید بدانیم به پر احساس بودن آن صدمه‌ای نمی‌زند.”

کارل ساگان (نقطه آبی کمرنگ : چشم انداز آینده بشر در فضا 1997)

🆔 @abarnoakhtar


فنجان چایی خود را در نظر بگیرید.
در مقیاس میکروسکوپی، چای شامل مولکول‌های آب در جایی از فنجان، مقداری فضای خالی و مولکول‌های تانِن و پلی فِنول(مواد شیمیایی موجود در چای) در جای دیگری از فنجان است.
در حقیقت در مقیاس میکروسکوپی، فنجان چای کاملا غیریکنواخت است.
اما در مقیاس ماکروسکوپی، تمام آن چه که چشم غیرمسلح انسان از یک‌ فنجان چای می بیند، شکل یکنواخت و همسان چای در فنجان است که در جاهای مختلف فنجان فرقی با هم ندارند.
انیشتین اعتقاد داشت که جهان همانند فنجان چای است.
تنوع و غیریکنواختی‌ای که ما مشاهده می‌کنیم، یعنی وجود خورشید، ماه، مریخ، زمین، فضاهای خالی و سایر سیاره ها و منظومه ها و کهکشان‌های دیگر در جاهای مختلف، در مقیاس کوچک است که غیریکنواخت هستند.
اما در مقیاس بزرگ یعنی مقیاس کیهانی، این تنوع و غیریکنواختی می‌تواند نادیده گرفته شود، درست همانند فنجان چای که در مقیاس بزرگ، یکنواخت و یکسان به نظر میرسد.

مسئله بالا بیانگر اصل کیهانی یا Cosmological Principle است که بیان می‌کند :
جهان در مقیاس بزرگ، یکنواخت و یکسان است.


📚 برگرفته از کتاب واقعیت پنهان اثر برایان گرین

🆔 @abarnoakhtar

Показано 20 последних публикаций.