شامات ا سعید غفاری ا


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Образование


ساکن حاشیه ضاحیه > ناظر طریق مطار
دانش اموخته ی رسانه و آینده پژوهی

| سعیدغفاری |
@SHAMAT94

|||جهت ارسال نظرات و ارتباط.........................
https://t.me/s_ghaff

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Образование
Статистика
Фильтр публикаций


Репост из: شامات ا سعید غفاری ا
@SHAMAT94
🔺عکسی تاریخی و قابل تامل از داخل یکی از واگنهای قطار خط آهن حجاز.
خط آهن حجاز پیش از سایکس پیکو ،عربستان، عراق،سوریه ،لبنان و فلسطین را بهم متصل می کرد. مسافران قطار در آن زمان متعلق به گستره عثمانی بودند بدون نیاز به ویزا، پاسپورت و یا....


✔️ پروژه اردوغان برای احیای "خط آهن حجاز"

🔅رسانه قطری العربی الجدید نوشت: رویای ترکیه برای احیای آنچه که در تاریخ از آن به عنوان "خط آهن حجاز" یاد می‌شود و روزگاری ترکیه را از طریق دمشق به کشور‌های خلیج فارس متصل می‌کرد، دوباره مطرح شده است. ترکیه علاقه زیادی به پروژه‌های حمل و نقل در سوریه نشان داده است، که بخشی از طرح‌های بازسازی این کشور به حساب می‌آید و ممکن است پروژه‌های دیگر کشور‌ها برای ایجاد مسیر‌های منطقه‌ای و بین‌المللی از طریق سوریه را به چالش بکشد.

🔅در ادامه این مطلب آمده: پروژه‌های اقتصادی و خدماتی جدیدی به دنبال دستور مستقیم رئیس‌جمهور ترکیه، آغاز شده است که در آخرین جلسه دولت، به بازسازی سوریه بر اساس نیاز‌های این کشور تاکید کرد. اردوغان از تمام وزارتخانه‌ها خواسته است که در زمینه‌های مختلف برای بازگشایی مؤسسات و سازمان‌های عمومی سوریه همکاری کنند و سیستم دولتی آن را دوباره تأسیس کنند.

🔅وزارت حمل و نقل ترکیه بیشتر از دیگران این پیام را دریافت کرده است. وزیر حمل و نقل، عبدالقادر اورال اوغلو، اخیراً در کنفرانسی خبری از برنامه‌های متعدد ترکیه برای بازسازی زیرساخت‌های حمل و نقل در سوریه صحبت کرده است که شامل بهبود جاده‌های M۴ و M۵ و ساخت پل‌های تخریب شده توسط سازمان‌های ترکیه‌ای مانند "تیکا" و "آفاد" می‌شود. همچنین برنامه‌ای فوری برای از سرگیری خدمات حمل و نقل هوایی، بهبود شبکه‌های ارتباطی و بازگشایی فرودگاه‌ها در نظر گرفته شده است.

🔅احیای بخشی از خط آهن تاریخی حجاز در سوریه و باز کردن دوباره خطوط آهن ترکیه به دمشق، یکی از پروژه‌هایی است که انتظار می‌رود به نفع دو کشور باشد و زمان و هزینه‌ها را کاهش دهد. مهم‌تر از همه این که ممکن است این پروژه به عربستان سعودی نیز گسترش یابد و در نتیجه خط آهن تاریخی که در دوران عثمانی ساخته شد و استانبول را به مدینه منوره از طریق دمشق وصل می‌کرد، دوباره احیا شود.

🔅این پروژه، که به گفته سمیر صالحه، تحلیلگر ترکی، به نفع همه طرف‌ها خواهد بود، هنوز نیازمند سرمایه‌گذاری و امنیت است. اما ترکیه به نظر می‌رسد که آماده است این پروژه را از غازی‌عینتاب به حلب و سپس به دمشق اجرا کند. کشور ترکیه به طور عملی در حال مطالعه پروژه‌ای برای بازسازی خط آهن از مرسین در ترکیه به حلب در سوریه است.


🛑جنگ شناختی و روایت‌های رسانه‌ای در عصر حاضر

جنگ شناختی به عنوان ابزاری قدرتمند در منازعات مدرن ظهور کرده است. این شکل از جنگ، با بهره‌گیری از انتشار اطلاعات، به دنبال تأثیرگذاری و دستکاری مخاطبان هدف است. هدف اصلی آن، ایجاد سردرگمی، تفرقه و درگیری از طریق شکل‌دهی به ادراکات و روایت‌هاست.در جنگ شناختی، ذهن انسان به میدان نبرد تبدیل می‌شود و روایت‌ها نقش سلاح را ایفا می‌کنند. این رویکرد از تاکتیک‌های مختلفی برای دستیابی به اهداف خود استفاده می‌کند، از جمله:
1. اختلال اطلاعاتی: انتشار اطلاعات خاص در رسانه‌های اجتماعی برای تأثیرگذاری بر درک مخاطب هدف از وضعیت‌های واقعی.
2. رقابت گفتمانی: تأثیرگذاری تدریجی بر ادراک عمومی از طریق روایت‌های رسانه‌های اجتماعی و نظرات آنلاین.
3. خاموشی افکار عمومی: غرق کردن رسانه‌های اجتماعی با روایت‌های خاص برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی، اغلب با استفاده از ربات‌ها برای ایجاد محتوای ویروسی.

هوش مصنوعی و رسانه‌های اجتماعی به ابزارهای کارآمدی برای جنگ شناختی تبدیل شده‌اند.
هوش مصنوعی می‌تواند محتوای هدفمند تولید کند، احساسات و تعصبات کاربران را استخراج نماید و حجم عظیمی از اخبار جعلی، تصاویر و ویدئوها را برای گمراه کردن افکار عمومی تولید کند.

سعید غفاری
ترجمه برای درس مهارتهای تولید رسانه ای


🔺🔺اظهارات رغد، دختر صدام حسین دیکتاتور پیشین عراق:

🔸عراق مرحله جنگی را که لبنان و سوریه پشت سر گذاشتند پشت سر خواهد گذاشت و ممکن است سخت تر  باشد.

- تلاش می کنیم با کمترین ضرر مرحله بعدی را پشت سر بگذاریم.

- عراق، عراق ماست و ما نقش خود را در این زمینه به طور کامل ایفا خواهیم کرد.

- با وجود بلاتکلیفی و سختی شرایط کنونی، انشاالله آینده خیلی بهتر می شود.

🔸 اگر عراقی ها مرا انتخاب کنند، هیچکس حق ندارد من را از کار سیاسی باز دارد.


مطالعات_عراق


Репост из: معلم: یادگیرنده مادام العمر
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🎥 چرا عقب ماندیم؟ چگونه عقب نمانیم؟ نقطه عطف تاریخ...

🇦🇪 ویدئویی از وزیر هوش مصنوعی امارات منتشر شده است که می‌گوید خاورمیانه از علم عقب ماند چون استفاده از دستگاه چاپ را به مدت ۴۰۰ سال قدغن کرد‌

#امارات_متحده_عربی #بین_الملل
#دبی #فناوری #تکنولوژی #هوش_مصنوعی
منبع:
@FarhikhteganOnline
🔻🔻🔻
یادگیرنده مادام‌العمر باشیم:
@TeacherasLLL


🛑 جنگ شناختی - چالش نوین در عرصه امنیت ملی
جنگ شناختی یا نبرد ادراکی، شکل نوظهوری از منازعه است که ذهن و فرآیندهای شناختی انسان را هدف قرار می‌دهد. این نوع جنگ بر تأثیرگذاری، محافظت یا اختلال در شناخت فردی و گروهی برای کسب برتری بر رقبا تمرکز دارد.
ابعاد کلیدی جنگ شناختی عبارتند از:
۱. اهداف: تغییر نگرش‌ها، رفتارها و فرآیندهای تصمیم‌گیری؛ تخریب عقلانیت و بهره‌برداری از آسیب‌پذیری‌ها؛ تأثیر بر افکار عمومی و تضعیف اعتماد به منابع اطلاعاتی.
۲. روش‌ها و فناوری‌ها: تلفیق قابلیت‌های سایبری، اطلاعاتی، روانشناختی و مهندسی اجتماعی؛ استفاده از فناوری‌های پیشرفته مانند هوش مصنوعی و علوم اعصاب؛ بهره‌گیری از تبلیغات، کمپین‌های اطلاعات نادرست و دستکاری ادراک.
۳. دامنه و تأثیر: گسترش فراتر از اهداف نظامی به کل جوامع؛ عملیات در "منطقه خاکستری" زیر آستانه درگیری مسلحانه؛ ایجاد چالش در تمایز بین اطلاعات مشروع و دستکاری شده.


🟣🔺محمود المشهدانی این موضوع را در گفتگویی اختصاصی با شبکه العربیه گفته است . وی به نکات دیگری هم اشاره کرده است که مهمترین آنها را در ادامه می آورم :

🔸 ما نیز از حکومت قبلی در سوریه آسیب دیدیم و بر این باوریم تحولات و آنچه در سوریه می‌گذرد بر عراق تأثیرگذار خواهد بود.
🔸سفر هیئت امنیتی عراق به دمشق مثبت بود و ما برای جلوگیری از گسترش فعالیت‌های گروه‌های مسلح با سوری‌ها به توافق رسیدیم.
🔸رئیس پارلمان عراق با مردود دانستن سناریوی هرگونه تجزیه سوریه، درباره پیامد‌ها و عواقب رعایت نکردن حقوق اقلیت‌ها در این کشور هشدار داد و تصریح کرد: ما در امور سوریه مداخله نخواهیم کرد و بر این باوریم که بدتر شدن اوضاع امنیتی در سوریه پیامد‌های منفی بر منطقه خواهد داشت.

🔸 ایران از اتفاقات سوریه ناراضی است و نگرانی‌های زیادی دارد.
🔸حضور امریکا در عراق به زودی قانونی می‌شود و اگر احتمالاً درگیری‌هایی میان امریکا و ایران به وقوع بپیوندد ما از هیچ طرفی جانبدرای نخواهیم کرد و بی‌طرف خواهیم ماند.
🔸دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب امریکا خطاب به السودانی نخست وزیر عراق بر لزوم محصور ماندن سلاح در دست کشورهای عربی تاکید کرده است ضمن آنکه دولت نیز در تلاش است تا سلاح‌ها در اختیار خودش باشد.
🔸تهدیدات اسرائیل برای حمله به عراق همچنان نگران کننده است ضمن آنکه معتقدیم فشارهای امریکا مانع از حملات اسرائیل به عراق شد.
🔸 سلطه و هژمونی ترکیه در سوریه واضح و امری نگران‌کننده است چرا که ما نمی‌خواهیم ترکیه جایگزین ایران در سوریه شود.


⬇️ محمود المشهدانی رئیس پارلمان عراق:

🔸 ما نسبت به تشکیل یک دولت سهمیه‌ای در سوریه نظیر آنچه در عراق وجود دارد، هشدار می‌دهیم.

🔺در خصوص درخواست‌های پرتعداد برای برپایی یک اقلیم سنی معتقدم که این‌ها صرفا درخواست‌های خام و ناپخته سیاسی است.


Energy crisis has Iran on the brink — and hands Trump a historic opportunity

♐️ بحران انرژی، ایران را به لبه پرتگاه کشانده است — و فرصتی تاریخی را به ترامپ می‌دهد


🟣اظهارات جولانی درباره ایران و روسیه در گفتگو با العربیه


احمد الشرع   ابراز امیدواری کرد که حکومت ایران محاسبه‌ها و سیاست‌های خود در مورد مداخله‌های منطقه‌ای‌اش را مورد بازبینی قرار دهد.
او افزود، بسیاری از کشورها "خواستار نقش مثبت ایران در منطقه هستند".
به گفته الشرع، «اداره عملیات نظامی به وظیفه خود در قبال مراکز دیپلماتیک ایران به رغم مشکلاتی که ایجاد شد، عمل کرد و ما انتظار اظهاراتی مثبت از سوی تهران را داریم.»

🔸 «ما وارد تهران یا جنوب لبنان نشدیم، بلکه به شهرها و روستاهای‌مان بازگشتیم. منتظر اظهارات مثبت از سوی تهران بودیم و ایران باید با مردم سوریه همسو می‌شد.»
🔸الشرع در خصوص شکایت علیه حکومت ایران برای الزام این کشور به پرداخت غرامت به سوریه به دلیل ویرانی کشورش در اثر مداخله نظامی تهران گفت:
«کمیته‌های حقوقی درخواست‌های غرامت از کشورها یا گروه‌هایی که در ویرانی سوریه نقش داشتند را بررسی خواهند کرد.»

⬇️ روابط با روسیه
«دولت فعلی نمی‌خواهد روسیه به گونه‌ای خارج شود که شایسته روابط طولانی‌ مدت‌اش با سوریه نباشد.»

🔸 «دولت جدید اولویتش منافع مردم سوریه است و تلاش می‌کند از تنش و درگیری با کشورهای دیگر دوری کند.»


🟣تبعات قطع گاز ایران در عراق


🔸نبیل المرسومی که به عنوان کارشناس اقتصادی در عراق معرفی شده است در پیامی در صفحه فیسبوک نوشت:
به رغم گذشت بیش از یک ماه از زمان توقف صدور گاز ایران به عراق، جریان گاز همچنان متوقف است در حالی که ایران صادرات گاز به ترکیه را به رغم نیاز خودش به گاز، متوقف نکرده است.

المرسومی نوشته د: علت واقعی قطع صدور گاز ایران به عراق، کمبود گاز در ایران به علت سرمای شدید و افزایش نیاز به سوخت در داخل کشور و رشد نکردن تولید گاز به موازات رشد مصرف آن در ایران است. کار به جایی رسیده که فعالیت 80 نیروگاه از مجموع 600 نیروگاه برق ایران به علت کمبود گاز متوقف شده و برق در تهران و شماری دیگر از استان ها چند ساعت در روز قطع می‌شود.
🔸المرسومی با اشاره به این که باید دریافت منظم و باثبات گاز از ایران را فراموش کنیم افزود:
عراق باید جایگزینی برای گاز ایران از طریق واردات گاز از دیگر کشورها مثل ترکمنستان و قطر یا استحصال گاز مشعل و توسعه میدان‌های گازی پیدا کند و احداث نیروگاه‌های برق خورشیدی را سرعت ببخشد.


Репост из: 🔶 قناة الکوثر
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔶دمج الأفراح والأحزان
|شهيد المقاومة سماحة السيد حسن نصرالله رضوان الله تعالى عليه

🔸في عودة السيد المسيح عليه السلام بشارة الخلاص لكل المظلومين


🔶الكوثر
@alkawthartv
🔸معين لا ينضب🔸


🔺 احمد الجولانی با کنایه به عراق:

ما هرگز مانند کشورهای همسایه وزارتخانه‌ها را به اقشار سوریه هدیه نمی‌کنیم. سهمیه‌بندی به معنای ویرانی سوریه است.


✅ الشرع: برگزاری انتخابات ۴ سال و تدوین قانون اساسی ۳ سال طول می‌کشد

🔻احمد الشرع، رهبر گروه تحریر الشام روز یکشنبه، ۹ دی‌ماه پس از سی آن آن و بی بی سی در سومین گفت‌وگویش ، با شبکه العربیه مصاحبه کرده و جدول زمانی احتمالی برای برگزاری انتخابات در این کشور را مطرح کرد.

🔻او اعلام کرد که برگزاری انتخابات ممکن است تا چهار سال طول بکشد.

🔻الشرع همچنین اشاره کرد که تدوین
قانون اساسی جدید سوریه نیز ممکن است حدود سه سال زمان ببرد.

🔻رهبر گروه تحریر الشام در ادامه افزود که برای ایجاد تغییرات اساسی در شرایط زندگی مردم سوریه، این کشور نیاز به حدود یک سال زمان دارد تا خدمات دولتی به طور قابل توجهی بهبود یابد. او تصریح کرد که سوریه از هرگونه تنش سیاسی به دور خواهد ماند.

🔻رهبر جدید سوریه با اشاره به عملکرد سازمان ملل گفت که این سازمان نتوانسته در سال‌های گذشته هیچ زندانی را آزاد یا پناهجویی را بازگرداند، و بر این نکته تاکید کرد که ملت سوریه توانسته خود را نجات دهد.


🔺🔺




🔸کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل روز ۸ دی‌ماه :

اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس، که ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ در تهران حذف شد، طی یک نقشه برنامه‌ریزی شده دقیق و با انفجار بمب کنترل از راه دور در اقامتگاهش کشته شد.

🔺به گزارش این شبکه تلویزیونی، این عملیات پیچیده که ماه‌ها برای آن برنامه‌ریزی شده بود، در لحظات آخر با چالش‌هایی در اجرا روبه‌رو شد چرا که در نیمه‌شب، دستگاه تهویه مطبوع اتاق هنیه خراب شد و او برای مدتی طولانی اتاق را ترک کرد، همین موضوع باعث شد که نگرانی‌هایی در زمینه انتقال رهبر حماس به اتاق دیگر و در نتیجه لغو عملیات ایجاد شود که با تعمیر فوری کولر و بازگشت هنیه به اتاقش، عملیات با موفقیت به انجام رسید.

🔸کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل همچنین خاطرنشان کرد ماموران مخفی موساد متوجه شده‌ بودند که اسماعیل هنیه در همه سفرهایش به تهران، به یک مکان خاص رفته و فقط در یک اتاق اقامت کرده بود.

🔸بنابراین گزارش، بمب قبل از شروع مراسم تحلیف مسعود پزشکیان در اتاق هنیه کار گذاشته شد تا رهبر حماس بدون اینکه آسیبی به دیگران برسد، حذف شود.


🟣

🔸 ایهود باراک مقاله ای نوشته درباره سناریوهای حمله به ایران :
یک مسأله مهم برای آنها این است که اگر مراکز اقتصادی ایران را هم در کنار مراکز هسته ای و نظامی بزنند تا به شورش داخلی منجر بشود احتمال بسیار کمی می دهند تا اتفاق بزرگی رخ دهد و ایران سقوط کند چرا که معارضه قدرتمندی در داخل مانند سوریه وجود ندارد!

...


🔰بررسی تحلیلی فهرست پانصد مسلمان تأثیرگذار جهان در سال ۲۰۲۵ میلادی

✍️ به قلم: سید علی بطحائی

✂️ برش هایی از یادداشت:

🔹 دکتر «آفتاب احمد» مدیر مسئول و «عبدالله شیلفر» سردبیر این رنکینگ اُردنی [که از شانزده سال گذشته کار خود را آغاز کرد (۲۰۰۹)] می کوشند تا افراد تاثیرگذار جهان اسلام را در سیزده طیف علمی، سیاسی، مدیران مراکز مذهبی، رهبران معنوی و خطبا، خیرینِ بشردوست، کنشگران اجتماعی، کارآفرینان، پیشتازان علم و تکنولوژی، هنرمندان و فرهنگ بانان، قاریان قرآن، فعالان مجازی، ستاره‌های ورزشی، افراطیون را رتبه بندی کنند.

🏅مهمترین رویداد فرهنگی سال درخشش کتابی درباره حضرت فاطمه الزهرا (س) «Our Lady Fatima al-Zahra» از «یحیی رودوس» فارغ التحصیل دارالمصطفی یمن وابسته به عمربن الحفیظ و استاد دانشگاه کمبریج است که در جشنواره بین المللی ادبیات برادفورد لندن حائز رتبه ممتاز شد. کتابی خوش خوان برای آشنایی با سیره «ملکه اسلام» در غرب که هیچ پژواکی از آن در رسانه های شیعه و ایرانی مشاهده نشد.

🥇 سر لیست پنج نفر نخست برتر ۲۰۲۵ را چهره های سیاسی پر کرده اند. برای نخستین بار «ملک عبدالله» پادشاه اردن نفر اول، امیر قطر نفر دوم و «ملک سلمان» نفر پنجم این رنکینگ شدند. رهبر فرزانه انقلاب نیز به عنوان چهره ای سیاسی - مذهبی در طلیعه این لیست جای دارد (نفر چهارم). مهمترین تفاوت ایشان با سایر سیاسیون در این لیست به غلبه صبغه مذهبی معظم له اشاره دارد که قابل مقایسه با سایر صدرنشینان این رنکینگ نیست. این لیست با تمرکز بر نماز میت معظم له بر اسماعیل هنیه، ترویج همگرایی و تعامل شیعه و سنی در فتوای تحریم افترا بر نمادهای اهل سنت و استقبال احمدالطیب از آن فتوا، صراحت در موضع گیری نسبت به جنایات صهیونیستها و شجاعت در حمله به اسرائیل معرفی شده است.

🏅 در فهرست امسال تاثیرگذاران شیعه ارتقا وضعیت دارند. آیت الله العظمی سیستانی نفر۹، عبدالملک الحوثی نفر ۲۷، دکتر سید حسین نصر نفر۳۴، کریم شاه الحسینی نفر۳۶، مقتدی صدر نفر۴۰ اعلام شدند. حضرات آیات جوادی آملی و محمد اسحاق فیاض بسان سال های گذشته در این لیست جای خود را تثبیت کرده اند. امسال حضرات آیات عظام شیخ جعفر سبحانی، ناصر مکارم شیرازی و بشیر نجفی برای نخستین مرتبه وارد این لیست شدند. آیت الله علی اکبر رشاد و محقق داماد نیز برای سومین بار در این لیست جای گرفتند. نام رشاد در ۲۰۱۶ و ۲۰۲۳ در این لیست بود.

🏆 مرد سال: غسان ابوستّه؛ طبابت در شرایط بغرنج جنگ غزه

🏆 زن سال: رانيا العبد الله؛ ملکه اردن

🏅 مرد و زن برتر مسلمان در سال جاری متاثر از جنگ هفتم اکتبر و اختلاف نظر «حماس» با «فتح» بود. اردن که از نظر جریانی که در اردوگاه جنبش فتح است کوشیده تا روی دیگر سکه مبارزه با اسرائیل را پررنگ کند. در حالی که نام شهیدان سید حسن نصرالله، اسماعیل هنیه در لیست درگذشتگان درج شده (نه مردان برتر) تنها نام شهید یحیی السنوار در قعر لیست یعنی نفر ۴۹ آمده است.


🥇 از پدیده های لیست امسال «شیخ محمد ابوالهدی الیعقوبی» امام جماعت بانفوذ مهمترین مسجد شام یعنی الْجَامِع الْأُمَوِي است. الیعقوبی از مخالفین صوفی سنتی بشار اسد و داعش بود که نهایتا این مخالفت باعث تبعید وی به مراکش - یعنی سرزمین آبا و اجدادی اش- شد. بازگشت یا عدم بازگشت الیعقوبی از تبعید به سوریه حلقه مفقوده ماهیت الجولانی و هیات تحریرالشام را نشان خواهد داد.

🏆 از چهره هایی دینی که طی پنج سال اخیر رشد چشمگیری داشته «عمر بن الحفیظ» است که علی رغم اعلام ضریب نفوذ بالای او در یادداشت های سال گذشته، تاکنون رساله دانشجویی و پژوهشی آکادمیک به معرفی او و آرای تصوف گرایانه او نپرداخته که امیدواریم تصوف پژوهان به این مهم توجه کنند. الحفیظ یمنی با برگزاری تورهای معنوی (بیشترین آمار یکی از تورهای الحفیظ هفتصدهزار نفر ثبت شده است) در مجمع الجزایر مالایی (اندونزی و مالزی و...) که با چراغ سبز محمد لطفی بن یحیی رئیس الروسای طریقت های اندونزی (نفر۳۱) سعی در ترویج آرای صوفیانه طریقت «آل باعلوی» در پرجمعیت ترین کشور مسلمان دارد. با علوی ها، سلسله ای صوفی از بنی هاشم و نسل امام حسین (ع) هستند و نقش پررنگ تاریخی در اسلام آوردن حَضْرَمَوت یمن و شرق آسیا دارند.

🔸 در بین کشورهای مسلمان تنها عربستان است که دو نفر رجل سیاسی (پادشاه و ولی عهد) را در این لیست جای داده است.

💫 نام ابومحمد الجولانی (احمدالشرع) در لیست افراطیون امسال جای گرفته است.

مطالعه کامل یادداشت ⬅️↙️
http://www.muslimna.ir/news/3368-2025.html


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔺سوریه پسا اسد

عضو تحریرالشام در سوریه دوره افتاده و در مدح بنی امیّه شعر می‌خواند و هنگام رجز خواندن برای ایران از بدر و اُحُد نام می‌برد،

هنوز نمی‌داند که رسول الله در بدر و اُحُد با همین بنی امیّه جنگیده نه ایرانیان؟


Репост из: نگاهِ دیگر
🔺روسیه از حمایت اسد تا الشرع!

روسیه متحد نظام سابق سوریه بود و در دفاع از آن با مخالفان و معترضان جنگید. اکنون هم اسد را -که امروز حتی ارکان نظام سابقش هم علیه او شده‌اند- در مسکو پناه داده است!
اما در عین حال هم با بازی پیچیده‌ و ماهرانه‌ای توانسته تا اینجای کار، تا حدودی دل رهبران جدید سوریه را نیز به دست آورد!

در حالی که روسیه می‌دانست ارتش سوریه «خواسته یا ناخواسته» در حال فروپاشی است و ساعت صفر سقوط نظام اسد فرا رسیده، در روزهای آخر حیات این نظام از طریق ترکیه با مخالفان ارتباط گرفت و با خارج کردن بشار اسد از دمشق و سهیم شدن در انتقال قدرت میان دولت اسد و دولت انتقالی جدید جلوه دیگری از بازیگری پراگماتیک خود را به نمایش گذاشت. اینها اتفاقاتی است که رخ داده و نقش روسیه در آن‌ها قابل انکار نیست. حالا این که واقعا معامله‌ای پشت پرده بوده باشد یا نه، کسی اطلاع ندارد و نمی‌توان در این باره جز حدس و گمان با قطعیت حرفی زد.

در سوریه پسااسد هم که همه کاسه کوزه‌ها در حال شکستن بر سر ایران است، سفارت روسیه در دمشق همچنان فعال است و هنوز هم دو پایگاه هوایی و دریایی آن در طرطوس و لاذقیه به شکلی دایر هستند.

حالا هم که سوریه شاهد ثباتی نسبی است، وزیر خارجه روسیه امروز سخنان قابل تاملی بیان داشت که خمیرمایه آن تلاش برای نزدیکی به رهبری جدید سوریه بود. لاوروف تاکید کرد که ما با مقامات سوریه جدید از طریق سفارت خود در دمشق در ارتباط هستیم و ابراز امیدواری کرد که روسیه بتواند با پایان دوره انتقالی در اقتصاد و سرمایه‌گذاری‌ها در سوریه سهیم باشد.

همچنین با آب و تاب ضمن اشاره به این که احمدالشرع (جولانی) روابط سوریه و روسیه را «دیرینه» و «راهبردی» توصیف کرده است، تاکید کرد که از این رویکرد حمایت می‌کنیم.
البته الشرع قبل از سقوط دمشق در مصاحبه با سی‌ان‌ان نیز به نوعی درباره امکان برقراری روابط راهبردی میان تهران و دمشق نیز سخن گفته بود، اما به نظر می‌رسد که با وجود آرامش روزهای نخست پس از سقوط اسد، برعکس مورد روسیه مناسبات میان تهران و دمشق جدید روز به روز وارد مرحله پرتنش‌تری می‌شود.

در عین حال هم لاوروف ضمن پیامی ضمنی به کردها و علویان سوریه تاکید کرد که کشورش اجازه نخواهد داد سوریه تجزیه شود و از اسرائیل هم خواست امنیت خود را به زیان دیگران تامین نکند!
در عین حال هم «نگرانی‌های ترکیه» در خصوص اوضاع امنیتی در مرزهای خود با سوریه را «مشروع» دانست و بیان داشت که «هر چند برخی عملا به فروپاشی سوریه تمایل دارند» اما نمی‌توان اجازه داد که این اتفاق بیفتد.

واقعیت این است که روایت روسیه و ایران درباره حضور خود در سوریه در عین دفاع از یک متحد مشترک اما تفاوت‌های خاصی با یکدیگر داشت و مسکو این حضور و دفاع از نظام سابق سوریه را به «امری حیثیتی» تبدیل نکرده بود و حالا هم که دنیای منافع و سیاست اقتضای دیگری دارد، با عبور آسان از بار روانی سقوط متحد سوری‌اش به دنبال پی‌ریزی دوره‌‎ای جدید از روابط با کسانی است که تا دیروز با آن‌ها می‌جنگید.

البته بعید هم نیست که این دست مواضع روسیه و مغازله با تحریرالشام و غیره با هدف جلوگیری از تحرکات احتمالی حقوقی دمشق در آینده در محافل بین‌المللی علیه روسیه به دلیل حمایت از حکومت سابق سوریه باشد. اخیرا با اعلام کشف برخی گورهای دسته جمعی و مسائل زندان‌ها زمزمه‌های چنین تحرکاتی شنیده می‌شود.
#صابر_گل_عنبری
@Sgolanbari


✅ ادعای رسانه عبری:

در بالشت اسماعیل هنیه بمب کار گذاشته شد


🔸شبکه ۱۲ عبری :
بمبی که هنیه را به شهادت رساند، در بالش شخصی او کارگذاشته شده بود.

🔹این منبع اشاره کرد که روز شنبه ( فردا ) اطلاعاتی اختصاصی و جزئیاتی جدید درباره ترور هنیه منتشر خواهد کرد.

🔺هنیه روز ۳۱ ژوئیه ۲۰۲۴ و در جریان شرکت در مراسم تحلیف دکتر پزشکیان به شهادت رسید.

🔹 این ادعا در حالی مطرح شده که «یسرائیل کاتس»، وزیر دفاع رژیم صهیونیستی روز دوشنبه اعلام کرد که تل آویو مسئول ترور هنیه است.
#ترور
#اسرائیل
#هنیئه

Показано 20 последних публикаций.