شامات ا سعید غفاری ا


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Образование


ساکن حاشیه ضاحیه > ناظر طریق مطار
دانش اموخته ی رسانه و آینده پژوهی

| سعیدغفاری |
@SHAMAT94

|||جهت ارسال نظرات و ارتباط.........................
https://t.me/s_ghaff

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Образование
Статистика
Фильтр публикаций


🟣❌ حوادث امروز در فرودگاه لبنان و ممانعت از ورود هواپیما از ایران و نیز رخدادهای سه ماه اخیر ، بیشتر و عمیق تر نشان می دهد که سفارتخانه جدید و بزرگ آمریکا که از ۲۰۱۸ به سمت تکمیل شدن می رفت ، قرار بود چه نقشی را ایفا کند ...


🟣 شهروند درجه دو؛ پروژه حذف جامعه شیعی از هویت ملی لبنان
✍ حسام مطر


🔸 تلاش هدفمند برای حذف جامعه شیعی – به‌عنوان نیروی پیش‌برنده‌ی مقاومت در برابر دشمن اسرائیلی – و به‌طور کلی جامعه‌ی مقاوم، پدیده‌ای تازه نیست. این روند از سال ۲۰۰۵ تاکنون به اشکال مختلف ادامه داشته است.

🔸 هدف نهایی این پروژه، بازتعریف هویت ملی به‌گونه‌ای است که هواداران مقاومت در لبنان به‌عنوان یک گروه بیگانه و غیرخودی معرفی شوند.

🔸 از سال ۲۰۰۵، تلاش‌ها برای شکل‌دهی به یک فهم فرهنگی از درگیری سیاسی با مقاومت در لبنان بر اساس تقسیم‌بندی لیبرالی میان «عشق به مرگ» و «عشق به زندگی» آغاز شد. این روند پاکسازی فرهنگی با تکیه بر برتری‌جویی هویتی (از جمله شعار «ما شبیه آن‌ها نیستیم») ادامه یافت، جایی که هویت لبنانی به‌طور اغراق‌آمیز و اسطوره‌ای بازنمایی شد. در مقابل، فرهنگ مقاومت شیعی به‌عنوان فرهنگی جاهل و بی‌اطلاع (حتی در مفاهیم ابتدایی مانند شناخت کتاب)، زشت و بی‌ارتباط با هنر و زیبایی‌شناسی (با تمرکز بر هنرهایی که ویژگی‌های خاص لبنانی داشتند)، واپس‌گرا و غیرهم‌خوان با مدرنیته (خصوصاً در سبک زندگی) و بنیادگرایانه معرفی شد، فرهنگی که هیچ ارتباطی با تنوع و گشودگی نداشت.

برای مطالعه متن کامل اینجا


اظهارات قابل تامل و جنجالی یوآو گالانت

‏🔻یوآو گالانت وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونسیتی در اولین مصاحبه تلویزیونی خود با کانال ۱۲ این رژیم پس از برکناری از وزارت جنگ، نکات مهمی را درباره ترور سید حسن نصرالله، عملیات پیجرها، اختلاف با نتانیاهو و جنگ در غزه مطرح کرد.

‏🔻گالانت در این گفتگوی تلویزیونی عنوان کرد:

‏🔻وقتی با بیش از یک دشمن می جنگید، ابتدا باید به دشمن قوی ضربه بزنید.من این را اختراع نکردم.این قانونی جنگی ابداع شده توسط فون کلاوزویتز است که توضیح می دهد که اگر با ضعیف شروع کنید،هیچ قدرتی در برابر قوی نخواهید داشت. به همین دلیل به آنها گفتم باید از حزب الله شروع کنیم.

‏عملیات پیجرها

‏🔻ما در سپتامبر سال 2024  توانستیم 80 درصد از قدرت موشکی و راکتی حزب الله را نابود کنیم اما اگر از 11 اکتبر 2023  شروع میکردیم میتوانستیم 90 درصد یا بیشتر را نابود کنیم زیرا برخی از موشک ها در انبارها متمرکز شده بودند.

‏🔻انفجار پیجرها در مقایسه با وسایل ارتباطی بمب گذاری شده «ICom V8» در انبارها که می توانست کل نیروی رزمی حزب الله را از بین ببرد، یک «رویداد حاشیه ای» بود. اگر این عملیات موفق میشد تعداد کشته ها به هزاران نفر می رسید.

‏🔻هفته اول مرداد ماه برایمان مشخص شد که یک نفر در حزب الله به پیجرها شک دارد و او را ترور کردیم. ما او را با یک نفر دیگر که مرتبط با موضوع نبود ترور کردیم تا حزب الله نداند چرا او را ترور کردیم!

‏🔻متأسفانه زمانی که باید عملیات پیجر را اجرا می کردیم، اکثریت قریب به اتفاق دستگاه های بی سیم رادیویی در انبارها بودند و انفجار آنها هیچ آسیبی در پی نداشت.

‏🔻نتانیاهو به دلیل ترسی که از واکنش حزب الله داشت جلوی تصمیم کابینه برای انجام این عملیات را گرفت. او تا قبل از ورود به غزه، مدام حس بدبینی را منتقل میکرد و میگفت هزاران نفر کشته خواهد شد. من با نظر او مخالف بودم.

‏🔻نتانیاهو پس از تلاشم برای اقناع وی به حمله به غزه و حزب الله با نشان دادن ساختمان های شهر از دفتر اتاقش در طبقه دوم و سوم دفتر نخست وزیری اسرائیل در تل آویو گفت: حزب الله تمامی ساختمان هایی را که در مقابل دیدگان ما قرار دارند را نابود خواهد کرد.

‏🔻قرار بود در 11 اکتبر 2023  «بین 12 تا 15 هزار» نیروی حزب الله که قرار بود جلیقه‌های رزمی به تن کنند و رادیوهای انفجاری بر روی آن‌ها نصب شده بود در همان ساعات اول کشته شوند. من فکر می کنم که ناکامی ما در 11 اکتبر بزرگترین شکست امنیتی در تاریخ دولت اسرائیل بود.

‏ترور سید حسن نصرالله

‏🔻 از نیروی هوایی پرسیدم که نقشه ای برای کشتن رهبر حزب الله  ارائه دهد و من از آنها در مورد شانس موفقیت پرسیدم؟ پاسخ آنها این بود شانس موفقیت 90 درصد است. گفتم چند تن بمب می ریزید؟ گفتند 40 تن. و من به آنها گفتم: مقدار را دو برابر کنید تا احتمال موفقیت 99% برسد.

‏🔻 روز چهارشنبه، دو روز پیش از اجرای عملیات، جلسه کابینه برگزار شد و رئیس ستاد ارتش طرحی که برای کشتن نصرالله وضع کردیم را پیشنهاد کرد. طرح بررسی و مشخص شد که اکثریت (پنج نفر) با طرح موافق و دو نفر مخالف هستند.

‏🔻 نخست ‌وزیر بحث و بررسی را متوقف کرد و از من، رئیس ستاد کل و شمار دیگری از مقامات نظامی خواست که به اتاق دیگری برویم. سپس رئیس اطلاعات نظامی بیان کرد نصرالله احتمالا به زودی محل اقامت خود را ترک خواهد کرد. شاید طی چند ساعت یا یک روز. باید تصمیم بگیریم.

‏🔻نخست وزیر به اتاق بازگشت و گفت برای تصمیم گیری آماده نیستیم. یکشنبه از امریکا بر می‌گردم و آن وقت تصمیم می‌گیریم.

‏🔻روز بعد رسانه‌های عبری و بین‌المللی گزارش‌هایی مبنی بر اینکه اسرائیل و امریکا چارچوبی برای آتش بس وضع کرده‌اند منتشر کردند. پس از آن در مدت زمان کوتاهی وزرای دولت مخالفت خود با این اتفاق را اعلام کردند.

‏🔻کمی پس از آن من و رئیس ستاد ارتش از جانب نخست وزیر تماسی دریافت کردیم و در آن گفت که شب گذشته (چهارشنبه) به حرف‌های شما فکر کرده‌ام. کابینه برای تصمیم‌گیری امشب جلسه خواهد داشت. در پایان تماس، مجوز انجام عملیات داده شد.

‏🔻صبح جمعه، من و رئیس ستاد کل ساعت شش عصر را به عنوان آخرین مهلت برای اجرای عملیات تعیین کردیم. با نخست وزیر تماس گرفتیم و وی گفت موافقت انجام شده اما می‌خواهم تا شش و نیم به تعویق بیافتد چرا که ساعت شش در سازمان ملل متحد خواهم بود. ما با تعویق اجرای عملیات تا شش و بیست دقیقه موافقت کردیم. تا آن زمان 84 تن مواد منفجره به مواضع از پیش تعیین شده شلیک و نصرالله کشته[شهید]شد.


🛑☑️ هر چه قدر به روز تشییع شهید نصرالله نزدیک می شویم ، رسانه های عربی خارج از از محور مقاومت به ترتیب روی موضوع:

1️⃣ پشت پرده شهادت سید حسن نصرالله و

2️⃣ پشت پرده سقوط بشار اسد و سوریه و جدا شدن از محور مقاومت به روایت سازی مشغول شده اند ..........


🛑 یک افسر سوری سرهنگ پورهاشمی را کشت/روایت شنیده‌نشده از پشت‌پرده سقوط رژیم اسد

🔹در ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴، حمله‌ای گسترده و هماهنگ از سوی نیروهای شورشی در حومه حلب، ارتش سوریه را دچار بحران کرد. این حمله، شدیدترین درگیری از سال ۲۰۱۶ تاکنون بود. با شدت گرفتن نبرد، سرتیپ محمد سلمان سفتلی، فرمانده گارد ریاست‌جمهوری سوریه، از متحدان دولت اسد، یعنی ایران و حزب‌الله، درخواست کمک کرد.

🔹در نشستی اضطراری در حلب، سرتیپ کیومرث پورهاشمی، مشاور ارشد نظامی ایران در سوریه، و دو فرمانده حزب‌الله حضور داشتند. اما تنش میان فرماندهان ایرانی و سوری بالا گرفت، زیرا سوری‌ها از فساد و ضعف در ارتش خود شکایت داشتند، در حالی که پورهاشمی آنها را به خیانت متهم کرد. در اوج درگیری لفظی، یک افسر سوری اسلحه کشید و پورهاشمی را به ضرب گلوله کشت.

🔹مرگ او باعث آشفتگی شدید در ارتش سوریه و بی‌نظمی در میان نیروهای تحت حمایت ایران شد. برخی یگان‌های نظامی، از جمله تیپ باقر، که از مهم‌ترین گروه‌های مسلح هم‌پیمان ایران بود، از حمایت دست کشیدند و حتی به روی نیروهای ایرانی آتش گشودند. این خیانت داخلی، روحیه نیروهای ایرانی را متزلزل کرد و دفاع در برابر شورشیان را دشوار ساخت.

🔹با عقب‌نشینی نیروهای ایرانی و حزب‌الله، اسد برای کنترل اوضاع، سرتیپ سهیل حسن، فرمانده نیروهای ویژه تحت حمایت روسیه، را به حلب اعزام کرد. اما حتی او و یگان‌هایش هم در برابر حملات شورشیان نتوانستند مقاومت کنند و به حما عقب‌نشینی کردند.

🔹هم‌زمان با این تحولات، ایران تلاش کرد تا کنترل اوضاع را دوباره به دست بگیرد. سرتیپ جواد غفاری، از فرماندهان باسابقه سپاه در سوریه، به دمشق اعزام شد. او مأمور شد تا خط دفاعی در حمص را تقویت کند، زیرا این شهر مسیر اصلی ارتباط زمینی ایران با سوریه و لبنان بود. اما بحران خیانت در ارتش سوریه به اوج خود رسید و نیروهای سوری از پشت به نیروهای حزب‌الله شلیک کردند، که باعث کشته و زخمی شدن ده‌ها تن شد.

🔹درک این واقعیت که ارتش سوریه علیه ایران و حزب‌الله چرخش کرده است، فرماندهان ایرانی را به این نتیجه رساند که ماندن در سوریه دیگر ممکن نیست. غفاری دستور به تخلیه فوری داد و نیروهای سپاه، فاطمیون، حزب‌الله و عراقی‌های هم‌پیمان ایران از مناطق مختلف سوریه عقب‌نشینی کردند. نیروهای حزب‌الله به لبنان بازگشتند، عراقی‌ها به بغداد، و ایرانی‌ها و فاطمیون از طریق فرودگاه‌های لاذقیه و حمیمیم به تهران و افغانستان منتقل شدند.

🔹این تحولات، نشان‌دهنده تغییرات عمیق در معادلات قدرت در سوریه بود. خیانت درونی ارتش سوریه، اعتماد ایران به دولت اسد را به شدت خدشه‌دار کرد و نشان داد که دمشق دیگر متحد پیشین خود را مانند گذشته نمی‌پذیرد. برخی فرماندهان عراقی معتقدند سقوط رژیم اسد اجتناب‌ناپذیر بود، زیرا او طی سال‌های اخیر، متحدان قدیمی خود را کنار گذاشته و به سمت روسیه متمایل شده بود. با خروج نیروهای ایران و حزب‌الله، آینده سوریه در هاله‌ای از ابهام فرو رفت.

میدل ایست آی

به نقل از روندنگار بین‌الملل


Репост из: رسول جعفریان
مسجد قطری یا جامع الشیخ حمد بن عبدالله بن جاسم آل ثانی، مسجدی که دولت قطر در مکه ساخته و بسیار با شکوه است. سالها به دلیل اختلافات سعودی ـ قطر بسته بود و گویا چند ماهی است که باز شده است. برخی از عکسها از بنده و برخی از دوست عزیز آقای بوشهری است.


Репост из: آموزش سواد سایبری
1.pdf
13.0Мб
📃 جنگ دیجیتال در خاورمیانه

🔺 بر اساس منابع رژیم صهیونسیتی


Репост из: اندیشکده تهران | Tehran Institute
🌐 مسیریابی بلوک ضداخوان در سوریه جدید

#مقاله_تحلیلی

🔹حضور «اسلام‌گرایان» در قدرت در سوریه جدید، برخی از حاکمان خلیج‌فارس و مصر را نگران می‌کند. نزدیک دو ماه پس از استقرار سیاسی دمشق‌نشینان جدید، با سفر تدریجی هیئت‌های دیپلماتیک و تماس‌های ‏پشت پرده و قول و وعده‌های اقتصادی از سوی شیخ‌نشین‌های خلیج فارس و در چارچوب راهبری سیاسی ‏آمریکا و ترکیه، ملاحظات و خطوط قرمز دولت‌های عرب خلیج فارس به حاکمان جدید سوریه انتقال داده شده و آنها شرط شناسایی و ارسال کمک‌ها را رعایت مصالح و منافع عربستان و امارات اعلام کردند.

🔸در تبیین چرایی رویکرد ضد اخوان عربستان و بویژه امارات متحده عربی باید به دو متغیر داخلی معطوف به ‏حضور جریانات و چهره‌های اخوانی در این دو کشور و همچنین پویایی‌های سیاسی در منطقه ناظر بر رقابت ‏گفتمان‌های سیاسی تاکید مضاعفی مبذول داشت.‏ چهار جریان سلفی‌گری در طول تاریخ سیاسی این مکتب یعنی سلفیه علمی، سلفیه تقلیدی، سلفیه سروری و ‏سلفیه جهادی توحید را به محور اصلی تفکر خود مرکزیت داده‌اند. اما اختلاف زمانی آغاز می‌شود که مصادیق ‏حاکمیت محور تفاسیر متفاوت قرار می‌گیرد. برآیند چنین وضعیتی نشان می‌دهد که عربستان، امارات، بحرین، مصر و تا حدی اردن نسبت به خطر جریانات ‏سیاسی اسلام‌گرا بویژه اخوان‌المسلمین و سلفی‌های جهادی حساسیت قابل‌توجه داشته و آن را از زاویه مخالفت ‏سیاسی، تشکل، تهییج افکار عمومی و در نهایت براندازی تفسیر می‌کنند.

🔸پان اسلامیسم سعودي که با هدف غلبه بر تفاوت‌هاي سرزمینی ملی و اتحاد موجودیت‌هاي مختلف در منطقه بروز ‏یافت، به عنوان یک ایدئولوژي کلان، به محل مناقشه با هویت‌هاي رقیبی همچون پان اسلامیسم شیعه و پان ‏اسلامیسم اخوانی تبدیل گردید. در واقع این تحول، زمینه را برای تغییر جهت ‏سیاست خارجی اسلامی عربستان به سمت تمایزسازی با دیگر رقبای گفتمانی و ایدئولوژیک فراهم کرد. ‏در این میان، عربستان برای ایجاد این تمایز، از گروه‌های سلفی با قرائت‌های مختلف حمایت‌های ویژه‌ای بعمل ‏آورد. روندی که از اوایل دهه 90 میلادی شروع و در اواخر دهه نود به اوج خود رسید، منجر به دو تغییر مهم در راهبرد ‏حمایت‌گرایانه عربستان از سلفی‌گری شد: اول، مشارکت عربستان در ائتلاف بین‌المللی ضد تروریسم به رهبری ‏آمریکا و دوم، تغییر جهت حمایت عربستان از گروه‌های سلفی به سمت غربالگری.

🔸در حال حاضر برای ریاض و ابوظبی که اولویت خود را توسعه اقتصادی در سطح خاورمیانه تعریف کرده‌اند، ‏بی‌ثباتی سیاسی، خلاء قدرت در کشورها، هرج و مرج سیاسی و چرخه آشوب نمی‌تواند دربردارنده محیط ‏موردنظر برای تحقق و پیشبرد پروژه کلان اقتصاد سیاسی باشد که بنا دارد گذار به پسانفت را به دستاوردهای ‏ملموس تبدیل کند.‏

🔸تجربه یک دهه خیزش‌های جهان عرب موسوم به بهار عربی نیز که سرمایه‌های قابل‌توجه مادی و انسانی را بر ‏بازیگران درگیر در کانون‌های بحران تحمیل کرد، پدیدآورنده یک ادراک واقع‌بینانه نزد تصمیم‌گیرندگان خلیج ‏فارس و بویژه عربستان سعودی شده مبتنی بر این گزاره که برنده نهایی برای این درگیریها وجود ندارد.

✅از منظر چنین دیدگاهی است که سوریه جدید می‌تواند بعنوان پاشنه آشیل این کلان پروژه عمل کند و باید برای ‏آن تدبیری اندیشید، قبل از آنکه شراره‌های بحران به بیرون سرایت کند. چارچوبی که شورای همکاری و در ‏راس آن عربستان و امارات برای مواجهه با حاکمان جدید دمشق در پیش گرفته‌اند، کمک‌های مشروط اقتصادی ‏است که بصورت مرحله‌ای و تدریجی ناظر بر گام‌های متوازنی صورت خواهد گرفت که باید برداشته شود.‏

🔗متن کامل مقاله را در سایت اندیشکده تهران بخوانید!🔗

🔁 مطالب مرتبط
▫️پروژه اقتصاد سیاسی عربستان و امارات در شام

✅اندیشکده تهران✅

🌐https://institutetehran.com/art/234
🌐@InstituteTehran
🌐 instagram.com/institutetehran1




🟣 ایران محور رویکرد ترامپ در قبال عراق



🔹در سیاست خارجه خاورمیانه‌ای ترامپ، عراق موضوع اساسی محسوب می‌شود. این کشور از چندین جهت برای آمریکا حائز اهمیت است: مهار محور مقاومت در منطقه، معافیت تحریمی صادرات گاز ایران و نیرو‌های آمریکایی حاضر در عراق. مشخص نیست که ترامپ در خصوص این مسائل درهم‌تنیده چه تصمیماتی را خواهد گرفت. با این حال در هر کدام از این مسائل، ترامپ می‌تواند متأثر از دو جناح در جمهوری‌خواهان باشد: تندورهای وفادار و انزواگرایان. در حالی گروه نخست باور به افزایش حضور در خاورمیانه برای حمایت از اسرائیل دارند، گروه دوم می‌خواهند آمریکا خود را از درگیری‌های موجود فاصله دهد.

🔸پس از سقوط بشار اسد و آسیب‌های نظامی و سیاسی واردشده به حزب‌الله در لبنان، این تحلیل در میان نخبگان آمریکایی قوت گرفته است که ایران و محور مقاومت در ضعیف‌ترین وضعیت خود هستند؛ بنابراین فرصت مناسبی برای از کار انداختن ستون دیگری از محور فراهم شده است. مطابق برخی گزارش‌ها، آمریکا فشار بسیار زیادی بر دولت السودانی وارد می‌کند تا حشدالشعبی منحل یا حداقل در دولت ادغام شود. هرچند اشخاص برجسته‌ای همچون آیت‌الله سیستانی با این موضوع مخالفت کرده‌اند. با این حال، چنین تلاش‌هایی به این معنی است که اگرچه ترامپ به اسرائیل برای پایان جنگ غزه فشار آورد، اما پرونده تضعیف محور مقاومت همچنان در دستورکار قرار دارد. تندروهای حامی اسرائیل در کابینه ترامپ به شدت بر این موضوع تأکید دارند تا ایران را منزوی کنند.

🔸مسئله دیگر، تحریم ایران است. تصمیم ترامپ در لغو معافیت تحریمی صادرات گاز ایران به عراق کاملاً نشان‌دهنده این است که آمریکا می‌خواهد مجددا فشار حداکثری را برای مذاکره بازگرداند. در این رویکرد مارکو روبیو، مایک والتز و پیت هگزت قطعاٌ تلاش کرده‌اند ترامپ را برای بازگشت فشار حداکثری تشویق کنند. ترامپ در دوره نخست چنین اقدامی را انجام نداد؛ اما این بار این گزینه را برای فشار به ایران انتخاب کرد که نشان می‌دهد مسئله هسته‌ای ایران نسبت به چهارسال گذشته برای او بسیار مهم‌تر و جدی‌تر شده است.
 
🔸البته بخش مهم درآمدهای ارزی کشور از طریق درهم امارات بدست می‌آید و اگر ترامپ بخواهد ضربه سنگینی به اقتصاد ایران وارد کند، این مسیر را هدف قرار خواهد داد. با این وجود، با توجه به تجارت ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلاری ایران با عراق، محدود کردن دسترسی به این کانال صرافی‌های سلیمانیه و بانک‌های عراقی که با ایران فعالیت می‌کنند قطعاً باعث نوسان قابل توجه نرخ ارز در کشور خواهد شد.

🔸شاید بتوان گفت حضور نظامی آمریکا در عراق مهم‌ترین موضوع محل نزاع میان انزواگرایان و تندروها باشد. در یک طرف، انزواگرایان معقتدند حضور نظامی آمریکا در کشورهایی همچون سوریه و عراق تنها باعث کشته‌شدن سربازان آمریکایی می‌‎شود و هیچ سودی ندارد. در سمت دیگر تندروها استدلال می‌کنند که حضور نظامی آمریکا باعث می‌شود تهدیدها پیش از بزرگ‌ترشدن سرکوب شوند. اسرائیل نیز در این موضوع نگران امنیت خود است. خروج ارتش آمریکا از عراق و سوریه می‌تواند فضای مناسبی را برای ترمیم محور مقاومت بدهد؛ بنابراین تلاش خود را می‌کند تا این تصمیم گرفته نشود.

🔸هم‌اکنون آمریکا و عراق بایکدیگر بر سر خروج نیروها به توافق دومرحله‌ای رسیده‌اند که مرحله نخست آن تا سپتامبر ۲۰۲۵ و مرحله دوم آن در سال ۲۰۲۶ خواهد بود. این موضوع همچون تصمیم به خروج آمریکا از افغانستان در سال ۲۰۱۷، نمایانگر غلبه دیدهگاه‌های انزواگرایانه در دولت ترامپ است. البته مشخص نیست تحولات منطقه چه اثری بر خواست آمریکا داشته باشند. طبق اخبار و گزارش‌ها، پس از سقوط اسد و خطر فعالیت مجدد داعش در عراق برخی از مقامات و جریان‌های عراقی (همچون کردها یا حزب سیاده) در حال فشار به آمریکا هستند تا فرایند خروج را به تعویق بیاندازد.

🔸این موارد نشان می‌دهند سیاست خارجی ترامپ در قبال عراق تابعی از پرونده‌ها و مسائل بزرگ‌تر دولت جدید آمریکا هستند. از یک سو مسئله عراق با تحریم ایران و رویارویی آمریکا و اسرائیل با محور مقاومت گره خورده و از سوی دیگر یکی از عوامل تعیین‌کننده در وضعیت عراق، انتخاب‌های ترامپ در میان دو گروه انزواگرا و تندرو است.


به نقل :اندیشکده تهران


Репост из: پارک آینده پژوهی
🔸🔸گفتمان (Discourse)
و استراتژی (Strategy)
دو مفهوم مهم در حوزه‌های مختلفی مانند علوم سیاسی، جامعه‌شناسی، مدیریت، ارتباطات و مطالعات فرهنگی هستند..

این دو مفهوم می‌توانند به صورت جداگانه یا در تعامل با یکدیگر مورد بررسی قرار گیرند. در زیر به تعریف و ارتباط این دو مفهوم پرداخته می‌شود:

۱. گفتمان (Discourse)
گفتمان به مجموعه‌ای از ایده‌ها، مفاهیم، باورها و شیوه‌های بیان اشاره دارد که در یک زمینه خاص شکل می‌گیرند و به صورت زبانی یا غیرزبانی منتقل می‌شوند. گفتمان‌ها نه تنها بازتاب دهنده واقعیت‌های اجتماعی هستند، بلکه در شکل‌دادن به آن‌ها نیز نقش دارند. گفتمان‌ها می‌توانند قدرت‌مند باشند و بر نحوه تفکر و عمل افراد تأثیر بگذارند.

- ویژگی‌های گفتمان:
- ساختارمند و نظام‌مند است.
- در بافت اجتماعی و تاریخی خاصی شکل می‌گیرد.
- می‌تواند هویت‌ها، روابط قدرت و نهادها را تقویت یا به چالش بکشد.
- از طریق زبان، نمادها و نشانه‌ها منتقل می‌شود.

- مثال: گفتمان توسعه، گفتمان محیط زیست، گفتمان حقوق بشر و غیره.

۲. استراتژی (Strategy)
استراتژی به برنامه‌ریزی و طراحی اقدامات بلندمدت یا کوتاه‌مدت برای دستیابی به اهداف خاص اشاره دارد. استراتژی می‌تواند در سطح فردی، سازمانی یا ملی مطرح شود و شامل تحلیل شرایط، تعیین اهداف، انتخاب روش‌ها و تخصیص منابع است.

- ویژگی‌های استراتژی:
- هدف‌محور است.
- نیازمند تحلیل دقیق شرایط داخلی و خارجی است.
- انعطاف‌پذیر و قابل تعدیل بر اساس تغییرات محیطی است.
- شامل تصمیم‌گیری‌های کلیدی برای دستیابی به موفقیت است.

- مثال: استراتژی بازاریابی، استراتژی نظامی، استراتژی توسعه اقتصادی و غیره.

۳. ارتباط گفتمان و استراتژی
گفتمان و استراتژی می‌توانند به طور متقابل بر یکدیگر تأثیر بگذارند:
- گفتمان به عنوان ابزار استراتژی: گفتمان‌ها می‌توانند به عنوان ابزاری برای پیشبرد استراتژی‌ها استفاده شوند. به عنوان مثال، یک دولت ممکن است از گفتمان امنیت ملی برای توجیه استراتژی‌های نظامی یا سیاست‌های داخلی استفاده کند.
- استراتژی به عنوان شکل‌دهنده گفتمان: استراتژی‌ها می‌توانند گفتمان‌های جدیدی ایجاد کنند یا گفتمان‌های موجود را تغییر دهند. به عنوان مثال، استراتژی‌های توسعه پایدار ممکن است گفتمان جدیدی در مورد محیط زیست و اقتصاد ایجاد کنند.
- تعامل دوسویه: گفتمان‌ها می‌توانند بر انتخاب استراتژی‌ها تأثیر بگذارند و بالعکس. به عنوان مثال، گفتمان جهانی شدن ممکن است استراتژی‌های تجاری کشورها را تحت تأثیر قرار دهد.

۴. کاربردهای عملی
- در سیاست: گفتمان‌های سیاسی می‌توانند استراتژی‌های انتخاباتی یا سیاست‌گذاری‌ها را هدایت کنند.
- در مدیریت: گفتمان‌های سازمانی می‌توانند بر استراتژی‌های کسب‌وکار و فرهنگ سازمانی تأثیر بگذارند.
- در رسانه: گفتمان‌های رسانه‌ای می‌توانند استراتژی‌های ارتباطی و تبلیغاتی را شکل دهند.

🔺 پ.ن :
گفتمان و استراتژی دو مفهوم کلیدی هستند که در تعامل با یکدیگر می‌توانند تأثیرات عمیقی بر جوامع، سازمان‌ها و افراد داشته باشند. درک این مفاهیم و نحوه تعامل آن‌ها می‌تواند به طراحی بهتر سیاست‌ها، برنامه‌ها و اقدامات کمک کند.


🛑 1️⃣دونالد ‎ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در خلال دیدار با ‎نتانیاهو در کاخ سفید ابراز امیدواری کرد فلسطینیان ساکن ‎غزة پس از ویرانی های گسترده تمایلی برای بازگشت به این باریکه نداشته باشند و در ادامه بدون اعتنا به مواضع اخیر قاهره و امان بار دیگر بر ضرورت انتقال فلسطینیان به ‎اردن و ‎مصر تاکید کرد.

2️⃣ آمیت سگال، خبرنگار اسرائیلی از مراكش، پانتلند (در شمال شرق سومالی) و سومالی لند (در کرانه جنوبی خلیج عدن) به عنوان سه گزینه مدنظر دونالد ترامپ برای انتقال ساکنین غزه به این مناطق پرده برداشت.

https://x.com/AmitSegal/status/1887203027901468853📍


🟣 پایان کار پ.ک.ک؟ رهبر پ.ک.ک به انحلال پاسخ مثبت داده است/  Foreign Affairs 

🔹 عبدالله اوجالان، رهبر پ.ک.ک، به پیشنهاد دولت ترکیه برای آزادی مشروط و انحلال پ.ک.ک پاسخ مثبت داده و آماده است تا به سازمان خود درخواست صلح بدهد. 
🔹 پ.ک.ک که در سال‌های اخیر تضعیف شده، اکنون با مشکلاتی در فعالیت‌های نظامی خود روبرو است، به ویژه با فشارهای ترکیه در کوه‌های قندیل و همکاری با اقلیم کردستان عراق. 
🔹 سقوط رژیم بشار اسد در سوریه فرصتی برای ادغام مناطق کردنشین سوریه با بقیه کشور و از دست دادن پناهگاه امن برای پ.ک.ک فراهم می‌آورد. 
🔹 دولت ترکیه با پیشنهادات صلح گذشته خود در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۳ روبرو بوده است که به نتیجه نرسیده‌اند، اما اکنون شرایط جدیدی به‌وجود آمده که ممکن است به انحلال پ.ک.ک بیانجامد. 
🔹 امکان دستیابی به توافق سیاسی برای پایان دادن به خشونت‌ها و ایجاد راه‌حل‌های پایدار برای حقوق کردهای ترکیه و سوریه وجود دارد، اما این راهکارها به مذاکرات و تصمیمات حیاتی وابسته است. 


Репост из: جهان بین‌الملل فوری🌍
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🎥 اعترافات عاملان شهادت آیت‌الله صدر و خاندان حکیم

🔹رسانه‌های عراق با انتشار تصاویری از عاملان شهادت آیت‌الله صدر و شماری از اعضای خاندان حکیم در زمان رژیم بعث عراق، ویدئویی از اعترافات آنها را منتشر کردند.
🌍 @Jahan_Fouri


Репост из: محسن فایضی انتفاضه فلسطین
❗️یکی از تراتژدی های پر تعداد فلسطینی ها، ادامه فرزند آوری در دوران اسارت است!

علی نزال یکی از اسرای اهل قلقیلیه کرانه باختری است که حالا پس از آزادی فرزندش را برای اولین بار می بیند!

تاکنون 71 فرزند به روش قاچاق نطفه یا به تعبیر فسلطینی ها "النطف المهربه" به دنیا آمده اند!

برای مطالعه بیشتر لینک های پست بعد را ببینید

@Thirdintifada


Репост из: شعوبا
♦️پرونده قاچاق نطفه از زندان های رژیم صهیونیستی

1️⃣ قاچاق نطفه نبردی شگفت آور برای بقا / محسن فائضی

2️⃣ قاچاق نطفه نبردی شگفت آور برای بقا / ساسة پست

3️⃣ کلیپ : قاچاق اسپرم و زندان های امنیتی رژیم صهیونیستی

#فلسطین

⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba_ir


Репост из: وتر؛ مدرسه‌ی شیعی روایت
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
آزادی عیتا الشعب؛ به روایت محمد مهدی فاطمی صدر. ۱۰ به‌من ۱۴۰۳؛ جنوب لبنان، مرز فلسطین اشغالی...


Репост из: 🔶 قناة الکوثر
🔶الإعلان عن توقيت تشييع سيد المقاومة الشهيد السيد حسن نصرالله رضوان الله تعالى عليه

🔸أعلن مسؤول لجنة التنسيق والاتصالات في حزب الله اللبناني وفيق صفا، عن موعد تشييع جثمان الشهيد السيد حسن نصر الله قائلا: "تشييع سماحة السيد سيكون بعد الـ60 يوما (مدة اتفاق وقف إطلاق النار بين الحزب والكيان الصهيوني) في الضاحية الجنوبية كما قرّر حزب الله".

🔸کما أعلنت مصادر غير رسمية أن التشييع سيكون يوم الأحد القادم 23 فبراير/ شباط.

🔶الكوثر
@alkawthartv
🔸معين لا ينضب🔸


Репост из: پارک آینده پژوهی
📌 وقتی جلال ذوق‌زده شد!

🔸🔸با جلال رفتیم قم. سر یک‌کوچه‌ نگه داشت و دوتا کتابش را برداشت: غربزدگی توی یک ‌دستش بود و یک کتاب دیگر توی دست دیگرش. گفتیم: «کجا داری می روی؟» گفت: «صدایش را در نیاورید، دارم می‌روم پیش خمینی!»

-بعد از ۱۵ خرداد بود؟
بله توی آن اوضاع! گفتیم «آنجا چرا؟» گفت: «بعداً می‌گویم». خلاصه توی ماشین منتطر ماندیم. بعد از چند دقیقه‌ای آل‌احمد آمد.
دیدیم یک کتابش را این‌طرفی پرت کرد، یکی را آن.طرفی.
گفتیم: «پس چه شد؟» فریاد زد: «آی! #خمینی [جگر] دارد این هوا!» دستش را به اندازهٔ یک هندوانه باز کرد و [ادامه داد]: « #مصدق [جگر] دارد این.قدر!» و به اندازهٔ یک ارزن را نشان داد...

#محمود_گلابدره‌ای
#یادآور [کتاب ماه]
شماره سوم: شهریور، مهر و آبان‌ ۱۳۸۷
#مگر_روشنفکر_بود_که_بترسد؟
گفت‌وگو درباره #جلال_آل‌احمد
مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران
صفحه ۷۴.


Репост из: شامات ا سعید غفاری ا
روزنامه السفیر| چاپ لبنان
22 بهمن 1979

Показано 20 последних публикаций.