نکته دیگر به بالا بردن دور پیشرانه در حالت خلاص و سپس انتخاب حالت D مربوط میشود که بدترین کار ممکن خواهد بود؛ بنابراین اصلاً نباید این کار را انجام داد هرچند خودروهای مدرن احتمالاً به سیستمهایی برای جلوگیری از آن مجهز هستند.
آغاز به حرکت در سربالاییدر گیربکس اتوماتیک سنتی مجهز به مبدل گشتاور شما نمیتوانید با فشردن پدال گاز به منظور حفظ خودرو در شیب جاده آسیبی به گیربکس وارد کنید زیرا داخل آن سطوح اصطکاک وجود ندارد؛ اما در گیربکسهای دوکلاچه که از کلاچ برای حرکت استفاده میکنند این کار میتواند آسیبزا باشد. به همین خاطر اگر از روش حرکت خود مطمئن نیستید بهتر است ترمز دستی را کشیده و سپس زمانی که آماده حرکت شدید دنده را در حالت D قرار داده و پس از اندکی گاز دادن ترمز دستی را خوابانده و حرکت کنید.
حالت پارک گیربکس اتوماتیک خودروگیربکس اتوماتیک خودرو در حالت پارک باعث قفل شدن گیربکس میشود تا امکان حرکت ناگهانی خودرو وجود نداشته باشد. درگیر کردن حالت پارک در زمانی که خودرو بهطور کامل متوقف نشده احتمال شکستن پین قفل پارک را بالا خواهد برد و نتیجه آن صرف هزینه سنگین برای تعمیر خواهد بود. البته بسیاری از گیربکسهای مدرن مانع انجام این کار میشوند زیرا دستهدندههای جدید دارای میکرو سوئیچهای فعالی هستند که به راننده اجازه انتخاب حالت پارک در حین حرکت خودرو را نمیدهند. نکته دیگر اینکه حتی زمانی که حالت پارک را انتخاب کردید باید ترمز دستی را بکشید چراکه اقدام ایمنی اضافی برای جلوگیری از حرکت خودروست. همچنین اگر خودرو را در شیب پارک کرده باشید این کار باعث خواهد شد فشار مضاعف به گیربکس وارد نشود.
تعویض روغن گیربکسیک گیربکس دستی خوب با سرویس و نگهداری به موقع دهها هزار کیلومتر را بدون دردسر کار خواهد کرد اما گیربکس اتوماتیک اینگونه نیست و اگر کوچکترین سستی در سرویس و نگهداری آن وجود داشته باشد مشکلات زیادی به وجود خواهد آمد. گاهی اوقات موضوع فقط به تعویض روغن گیربکس ختم نمیشود. ذرات حاصل از اصطکاک قطعات داخل گیربکس به مرور زمان در روغن جای گرفته و استهلاک گیربکس را بالا میبرند. روغن گیربکس باید طبق توصیههای سازنده خودرو تعویض شود و کیفیت آن نیز بالا باشد. همچنین بهتر است برخی قطعات دیگر همچون فیلترها نیز تعویض شوند. نکته دیگر اینکه تعویض روغن گیربکسهای دوکلاچه باید سریعتر انجام شود. گیربکس CVT نیز از روغن مخصوص خود استفاده میکند و نمیتوان از روغنهای عادی برای آن استفاده کرد.
حالت خلاص گیربکس اتوماتیکبرخی افراد همچنان هنگام رسیدن به سرازیری گیربکس را در حالت خلاص قرار میدهند زیرا فکر میکنند این کار باعث کاهش مصرف سوخت میشود. واضح است که چنین کاری اصلاً خوب نیست. خودروهای مدرن هنگامیکه در سرازیری حرکت کنند و دنده مناسب نیز انتخاب شده باشد انتقال سوخت به پیشرانه قطع میشود و بنابراین قرار دادن گیربکس در حالت خلاص نه تنها باعث کاهش مصرف سوخت نمیشود بلکه به دلیل درجا کار کردن پیشرانه، سوخت را نیز مصرف میکند. در حقیقت با انتخاب حالت خلاص در سرازیری سوخت بیهوده مصرف میشود. حتی در خودروهای کاربراتوری قدیمی نیز تقریباً تفاوتی بین انتخاب دنده مناسب و حالت خلاص وجود ندارد. علاوه بر این، پیشرانه خودروهای قدیمی شاید در حالت خلاص خاموش شود که بسیار خطرناک خواهد بود.
منتظر ماندن پشت چراغقرمزبرخی رانندگان با رسیدن پشت چراغقرمز، گیربکس را در حالت خلاص قرار میدهند و فکر میکنند با این کار فشار کمتری به گیربکس وارد شده و مصرف سوخت نیز کاهش مییابد. در برخی گیربکسهای اتوماتیک قدیمی شاید باقی ماندن گیربکس در حالت D باعث وارد شدن فشار به گیربکس شود اما در خودروهای مدرن اینگونه نیست و اگر زمان توقف در چراغقرمز خیلی زیاد نیست بهتر است با همان حالت D منتظر مانده و سپس مجدداً شروع به حرکت کنید. برای اینکه اطلاعات بیشتری در این زمینه به دست آورید بهتر است دفترچه راهنمای خودرو را مطالعه کنید.
ترمز گرفتن با پای چپاگر راننده حرفهای و مسابقهای نیستید، از پای چپ برای ترمز استفاده نکنید. در خودروهای گیربکس اتوماتیک پای راست برای ترمز و گاز دادن استفاده میشود و نیازی به پای چپ نیست. فشردن هر دو پدال بهصورت همزمان و حتی کوتاه میتواند فشار مضاعفی به گیربکس وارد کند و استهلاک آن را بالا ببرد. استفاده از ترمز در زمانی که پا بهطور کامل از روی پدال گاز برداشته نشده باعث داغ شدن ترمزها نیز خواهد شد
@majalleh_Khodrohttp://Instagram.com/majallehkhodro