The Libertarian Heritage


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Другое


تنها دو راه برای سازماندهی هر اقتصادی وجود دارد:
یکی از راه آزادی و انتخاب
داوطلبانه است-«راه بازار».
دیگری به زور و دیکته است-«روش دولت».
⚜موری روتبارد⚜
➕ منابع و استدلال هایی در دفاع از آزادی‌خواهی و سرمایه‌داری.
✅ پاسخ به سوالات پیچیده دنیای اطراف ما

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Другое
Статистика
Фильтр публикаций


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🖥️ دنیل دنت: آیا اراده آزاد توهم است؟
♻️ ترجمه و زیرنویس: شهاب غدیری

آیا اراده آزاد وجود دارد؟ برخی از عصب‌شناسان معتقدند که انسان فاقد اراده آزاد است. اما دنیل دِنت، فیلسوف و دانشمند علوم شناختی با این اظهارنظر عصب‌شناسان مخالفت می‌کند. دنت در این ویدئو استدلالش را با ارائه یک آزمایش فکری طرح می‌کند که در آن یک «جراح مغزواعصاب بدخواه» به بیمارش که مبتلا به اختلال وسواس فکری است، دروغ می‌گوید. استدلال اصلی دنت این است که وقتی به مردم می‌گوییم اراده آزاد توهم است، آن‌ها کمتر نگران پیامدهای منفی اعمال خود می‌شوند.

دنیل کلمنت دنت (زاده ۲۸ مارس ۱۹۴۲ و درگذشته ۱۹ آوریل ۲۰۲۴) فیلسوف، نویسنده و دانشمند شناخته شده اهل امریکا بود. او در زمینه فلسفه ذهن، فلسفه علم و فلسفه زیست‌شناسی، به‌ویژه نظریه تکامل و علوم شناختی پژوهش می‌کرد. از جمله آثار مشهور او می‌توان به ایده «خطرناک داروین» و «شکستن طلسم» اشاره کرد. آخرین کتاب او «از باکتری تا باخ و بالعکس»، روایتی ماتریالیستی از آگاهی انسان را ارائه می‌کند.

#اراده_آزاد #دنیل_دنت

🆔 @Liberty_lib


نابود کردن یه کشور واقعا خیلی راحته، فقط کافیه کشور رو بدی دست چپ‌ ها.

_Ali Fakhar_


🆔 @Liberty_lib

861 0 14 3 23

#فردریش_فون_هایک #تورم #بانک_مرکزی #کاهش_ارزش_پول #سیاست_پولی

📕 @Liberty_lib


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🖥️ پست مدرنیست‌ ها چه می‌گویند؟
🔰 اصول اصلی پست مدرنیسم چیست؟
🎙️ گوینده: دکتر جردن پیترسون

#پست_مدرنیسم #چپ_نو #مارکسیسم_فرهنگی #ووکیسم #کنسل_کالچر #جردن_پیترسون

🆔 @Liberty_lib


⚫️ [هایک] افزود تلاش برای کاهش بیکاری با استفاده از تورم، ناموفق خواهد بود و تنها موجب اختلال بیشتر در دامنه‌ی قیمت‌های نسبی می‌شود:
ابزاری که نظریه‌ی اقتصاد کلانِ متعارف به عنوان علاج بیکاری به نام افزایش تقاضای کل توصیه می‌کند، موجب تخصیص نادرست منابع در سطح گسترده خواهد شد و این خود بعدها سبب می‌شود تا بیکاری به میزان بیشتری افزایش پیدا کند. تزریق پی در پی مقادیر بیشترِ پول به اقتصاد یک تقاضای موقت ایجاد می‌کند که در صورت توقف تزریق پول یا به وجود آمدن انتظار افزایش قیمت‌ها، متوقف خواهد شد یا کاهش پیدا می‌کند. این سیاست موجب انتقال منابع و نیروی کار به شغل‌هایی می‌شود که فقط در صورت تداوم تزریق پول با همان نرخ یا حتی نرخ فزاینده‌ی مشخص، تداوم خواهند داشت. ارمغان این سیاست، سطح اشتغالی نیست که می‌شد آن را از راه‌های دیگر حاصل کرد، بلکه توزیع اشتغالی است که پایدار نیست و وجود این اشتغال وابسته به نرخ تورمی است که موجب این سازماندهی نادرست در فعالیت‌های اقتصادی گردیده است (فردریش فون هایک).


🔴 تورم سبب می‌شود تقاضای کل با افزایش مصنوعی همراه شود. این افزایش به ویژه در بخش‌هایی از اقتصاد که قیمت‌ها افزایش پیدا کرده است، سبب جذب منابع سرمایه و نیروی کار در خطوط تولید می‌شود. این قیمت‌های بالای مصنوعی تنها تا زمانی تداوم دارند که تورم از سطح انتظارات بالاتر باشد وگرنه تقاضا برای این نوع کالاها و به تبع آن قیمت آن‌ها، کاهش می‌یابد و سبب بیکاری نیروی کار و سرمایه در این بخش‌ها خواهد شد.

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

📚 بنیان‌های خُردِ اقتصاد کلان (از دیدگاه مکتب اتریشی اقتصاد)
✍🏻 استیون هورویتز
♻️ ترجمه: محمد جوادی، محمد غلامی

#فردریش_فون_هایک #قیمت_نسبی #تورم #سیاست_پولی

📕 @Liberty_lib

414 0 11 1 11

دولت رفاه، مردم را از عواقب اشتباهات خودشان محافظت می کند و به این ترتیب اجازه می دهد که بی مسئولیتی در میان تعداد بیشتری از مردم رشد کند.


✍🏻 توماس ساول

#توماس_ساول #دولت_رفاه #گفتاورد

🆔 @Liberty_lib


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🌎دنیا به کجا میره!
🚺مادری که با تربیت غلط موجب ترنس شدن فرزندش شده.

#ترنسجندریسم #ووکیسم #تغییر_جنسیت

🆔 @Liberty_lib


👤 کوین داود

دلایل بسیاری وجود دارند که متقاعد شویم بخش اعظم خسارات ناشی از تورم به این دلیل بروز می‌کنند که تورم برخی از ویژگی‌های فضای فعالیت اجتماعی را تضعیف می‌کند؛ منظور ما آن ویژگی‌هایی هستند که به هماهنگی و یکپارچگی نظم اقتصادی مربوط می‌شوند و در سطوح بالاتر باید کارآمدی نظم اجتماعی را به صحت کارکرد این نظم اقتصادی منوط دانست. دیگر نمی‌توانیم فرض کنیم که عادات مردم، فرآیندهای مبادلاتی، انواع قراردادها، نظام‌های قانونی یا سایر نهادهای اجتماعی از تورم چندان تأثیر نمی‌پذیرند. در واقع تمایزی که به صورت سنتی بین قلمروهای اقتصادی، اجتماعی و سایر حوزه‌ها قائل می‌شدیم اکنون بی‌معنا هستند و دیگر نمی‌توانیم برای نظریه‌پردازی در مورد اقتصاد به سادگی فرض کنیم سایر بخش‌های جامعه بدون تغییر باقی خواهند ماند. امروزه فقط با اثرات اقتصادی که تعریف محدود و معینی دارند سر و کار نداریم، بلکه با پیامدهای سترگ و پیچیده‌ی اجتماعی مواجهیم. این اثرات که مربوط به حوزه‌های گسترده‌ای هستند، شاید مهم‌ترین پیامدهای تورم باشند و ما نباید آن‌ها را نادیده بگیریم.

#تورم #نظم_بازار #کاهش_ارزش_پول #سیاست_پولی

📕 @Liberty_lib

493 0 11 1 10

این که میلیونرها از کجا فرار میکنن و به کجا پناه میبرن، خودش میتونه یه سرنخ از وضعیت آینده باشه.

✍🏻 Blue Jack

#نقشه_و_نمودار

🆔 @Liberty_lib


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔸دیوار برلین و دختری که از بخش شرقی دیوار به سمت غربی آن فرار می‌کند.

#حافظه_تاریخی

🆔 @Liberty_lib


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
پس حامی حیواناتی؟ 🐄

#جو_روگان #گیاهخواری #ویگنیسم

🥩 @Liberty_lib


آیا بازارها در حفاظت از محیط زیست بد عمل نکرده و ناکام نمانده‌اند؟

⚫️ خیر. بازارها در این امر ناکام نبوده‌اند. موضوع این جا است که بازارها زمانی خوب کار می‌کنند که منابع کمیاب باشند و بشود کسانی را که پولی بابت تلاش فعالین بازار پرداخت نمی‌کنند، از دایره‌ی منتفعین فعالیت بازار بیرون نگاه داشت. وقتی همه چیز فراوان باشد و راهی برای بیرون نگاه داشتن پرداخت‌ناکنندگان¹ در بین نباشد، بازارها نمی‌توانند خوب کار کنند.

🟡 با این حال، مردم رفته‌رفته دارند متوجه می‌شوند که برای کالاهای محیط‌ زیستی هم می‌شود بازاری وجود داشته باشد. به طور مثال، اکنون در برخی از کشورها، به جای آن که اجازه دهند تا ماهیان دریا را تا حد انقراض صید کنند، یک حد مشخصی برای صید ماهی قائل می‌شوند و بر آن اساس برای افراد مجوز صادر می‌کنند تا هر کدام بتوانند بخشی از کل میزان قابل صید را برداشت کنند. این مجوزها قابلیت مبادله دارند و به همین دلیل به سرعت بازاری برای مبادله آنها به وجود می‌آید، و در عین حال موجودی ماهی دریا نیز به شکلی پایدار در حد بالایی حفظ می‌گردد. در ضمن، به یمن اقتصاد بازار، همزمان که مردم ثروتمندتر می‌شوند، توان مالی مراقبت بیشتر از محیط زیست پیرامونشان را نیز پیدا می‌کنند. کشور چین از آلودگی شدید حاصل از صنایع و کارخانجات رنج می‌برد، اما مردم چین در حال حاضر برای رشد اقتصادی ارزش بیشتری قائل هستند تا برای هوای پاکیزه. همزمان که چینی‌ها ثروتمندتر می‌شوند، استانداردهای آنها نیز مانند کشورهای صنعتی و ثروتمند پیش از خودشان تغییر می‌یابد و سرانجام توان مالی‌شان به حدی می‌رسد که بتوانند فرایندهای صنعتی پاکیزه‌تری تعبیه کنند و از آلودگی هوا بکاهند.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
۱. یکی از مصادیق این اشاره نویسنده به پرداخت‌ناکنندگان (non-payers) می‌تواند افرادی باشد که از کالاهای عمومی بهره‌مند می‌شوند ولی پولی بابت آن پرداخت نمی‌کنند. به طور مثال وقتی یک پارک بزرگ در محله‌ای ساخته می‌شود، همه افراد آن محله و به واقع همه مردم کشور می‌توانند از آن پارک استفاده کنند، در حالیکه معلوم نیست کدام یک از استفاده‌کنندگان بابت ساخت پارک پول پرداخته‌اند.

📚 بنیان‌های جامعه‌ی آزاد
✍🏻 ایمون باتلر
♻️ ترجمه: بردیا گرشاسبی

#محیط_زیست #کالای_عمومی #بازار_آزاد

📕 @Liberty_lib


👤 ایمون باتلر

قواعد یک جامعه آزاد حاکم بر رفتار «عمومی» است؛ یعنی بر نحوه رفتار افراد با دیگران. اما رفتار «خصوصی» در حوزه‌ی خصوصی باقی می‌ماند و جامعه آزاد کاری به آن ندارد. رفتار خصوصی فرد فقط زمانی موضوعیت می‌یابد و تبدیل به یک موضوع قانونی می‌شود که به دیگران آسیب رسانده یا ایجاد آسیب کرده باشد.

اما در یک جامعه آزاد لازم است دقت و مواظبت بسیار شود که آسیب عینی یا خطر ایجاد آسیب اصالتاً وجود داشته و واقعی باشد تا به هر بهانه‌ای نشود افراد را مورد تعقیب قرار داد.

آیا باید به مردم اجازه داد تا در روزهای مقدس به کار و تجارت بپردازند؟ یا چند همسر داشته باشند؟ در جواب باید گفت که این موضوع به خود افراد مربوط است و ربطی به ما یا دولت ندارد، چون این قبیل کارها آسیبی به کسی نمی‌رسانند. دلیل وجودی قوانین در یک جامعه آزاد، حفظ و گسترش آزادی است، نه تحمیل اخلاقیات عده‌ای از مردم بر عده‌ای دیگر.

در یک جامعه آزاد مردم مجازند که قواعد خاص خودشان را در مورد اموال و دارایی‌هایشان اعمال کنند، به شرطی که قواعد آنها ناقض قاعده «عدم آسیب‌رسانی» نباشد.

📚 بنیان‌های جامعه‌ی آزاد

#آزادی #قانون #جامعه_آزاد

📕 @Liberty_lib


👤 اِسوِتُزار پژویچ

سرمایه‌داری غربی با سه ویژگی ساختاری اصلی تعریف می‌شود که البته اختصاص به سرمایه‌داری ندارند، ولی در سرمایه‌داری شکلی خاص و ممتاز می‌یابند:
۱) مالکیت خصوصی به‌ ویژه مالکیت ابزار تولید

۲) بیشینه‌سازی سود و مطلوبیت به عنوان غایت فعالیت اقتصادی

۳) هماهنگی فعالیت‌های اقتصادی با سازوکار بازار و قیمت


همه‌ی این ویژگی‌ها را می‌توان در هر جامعه‌ای، مدرن و سنتی، یافت، ولی در جامعه سرمایه‌داری جایگاه خاص و ممتازی دارند.
مالکیت خصوصی همواره با انسان‌ها بوده است. انسان‌ها دست‌کم در مورد اعضای بدنشان مالکیت داشته‌اند. آنها همیشه هدف بیشینه‌سازی سود را در کنار دیگر اهداف دنبال کرده‌اند و قیمت‌های نسبی کالا و خدمات هم در کنار دیگر عوامل نسبت عرضه‌وتقاضا یا همان کمیابی نسبی را نشان می‌دهد.

📚 مبانی فلسفی و اقتصادی سرمایه‌داری

#مالکیت_خصوصی #مطلوبیت #سرمایه‌داری #قیمت #اسوتزار_پژویچ

📕 @Liberty_lib


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
ماکیاولی

رامین جهانبگلو ، رئیس مرکز مهاتما گاندی برای صلح در دانشگاه جیندل در کمتر از چهار دقیقه توضیح می‌دهد که :

چرا ماکیاولی مهم‌ترین متفکر سیاسی مدرن است ؟

#ماکیاولیسم

📕 @Liberty_lib


کیش شخصیتِ او آغشته به خرافات و جادو بود. در کشوری غرق در مذهب، مردم احساس سرسپردگی و پرستش و خصائل تقوای مسیحی‌شان را نثار موسولینی می‌کردند.
اماکن و تصاویر مقدسی برایش ساخته بودند و مردم سفرهای زیارتی می‌کردند و حتا امیدوار بودند مریض‌هایشان با لمس رهبر شفا پیدا کنند. گاهی اوقات تصویر او را به مثابه طلسمی برای اقبال خوب با خود حمل می‌کردند.
مردم، بیش از هر چیزی، به فرستاده‌ای از جانب خدا ایمان داشتند تا به ایدئولوژیِ فاشیسم.

آداب دیکتاتوری
#فرانک_دیکوتر
#موسولینی

📕 @Liberty_lib


✴️ تجارت آزاد (لیبرالیسم: در سنت کلاسیک)
✍🏻 لودویگ فون میزس
♻️ ترجمه: مهدی تدینی


🔹بحث نظری پیرامون پیامدهای عوارض حمایتی و پیامدهای تجارت آزاد موضوع کانونی علم اقتصاد کلاسیک است. این مباحث نظری چنان روشن، بدیهی و ردناشدنی است که مخالفانش هر استدلالی ارائه می‌دادند، می‌شد آن را بی‌درنگ به منزله‌ی پاسخی اشتباه و پوچ رد کرد.

🔸با این حال، امروزه همه‌جا در سراسر دنیا عوارض حمایتی را می‌یابیم و حتی در موارد بسیاری آشکارا شاهد ممنوعیت وارداتیم. حتی در انگلستان، سرزمین مادری سیاست تجارت آزاد، امروزه عوارض حمایتی اهمیت ویژه‌ای یافته است. اصل خود کفایی ملی روز‌به‌روز هواداران تازه‌ای می‌یابد. حتی کشورهایی که تنها چند میلیون نفر جمعیت دارند، مانند مجارستان و جمهوری چکسلواکی، می‌کوشند از طریق سیاست عوارض حمایتی بالا و ممنوعیت واردات، خود را از واردات خارجی بی‌نیاز کنند. در ایالات متحد سیاست تجارت خارجی بر این اندیشه استوار است که به همه‌ی کالاهایی که در خارج با هزینه‌های کمتری تولید می‌شود، به اندازه‌ی همین مابه‌التفاوت عوارض واردات بسته شود. جنبه‌ی مضحک قضیه این است که همه‌ی کشورها همزمان با این که واردات را کاهش می‌دهند، می‌خواهند صادرات را هم افزایش دهند. نتیجه‌ی این سیاست چیزی نیست مگر اختلال در تقسیم کار بین‌المللی و در نتیجه افت عمومی زایایی کار. اگر این افت به گونه‌ای ملموس‌تر نمایان نمی‌شود، به این دلیل است که پیشرفت‌های اقتصاد کاپیتالیستی همچنان آن‌قدر گسترده هست که آن را جبران کند اما روشن است که اگر سیاست عوارض حمایتی وجود نداشت تا این‌چنین به گونه‌ای مصنوعی تولید را از شرایط مکانی مناسب‌تر به شرایطی نامناسب‌تر منتقل کند، امروزه همگان ثروتمندتر بودند.

📕 @Liberty_lib

#مکتب_اتریش #لودویگ_فون_میزس #تجارت_آزاد #مرکانتیلیسم #حمایت‌گرایی

🔻مشاهده متن کامل مقاله 🖇️


👤 فردریش فون هایک

قانون‌گذاری یا وضع آگاهانه قانون را به درستی یکی از مهم‌ترین ابداعات انسانی توصیف‌ کرده‌اند که نتایجی بسیار گسترده‌تر اختراع آتش یا باروت دربرداشته است. برخلاف خود قانون که به معنای فوق هرگز ابداع نشده، ابداع قانون‌گذاری در تاریخ نوع بشر به زمانی نه‌ چندان دور برمی‌گردد.

قانون به معنای قواعد رفتاری اجباری، بدون شک به قدمت جامعه است. زندگی مسالمت‌آمیز افراد در جامعه فقط با رعایت قواعد مشترک ممکن می‌شود. خیلی پیش از آن‌‌که انسان از طریق تکامل‌یافتن زبان بتواند احکام کلی را بیان کند، فرد فقط در صورتی به عنوان عضوی از یک گروه پذیرفته می‌شد که خود را با قواعد آن سازگار می‌کرد.

📚 قانون، قانونگذاری و آزادی

#قانونگذاری #قانون #فردریش_فون_هایک

📕 @Liberty_lib


💡آیا فنلاند واقعا یک کشور شاد‌ است؟

🔸بر اساس گزارش اخیر سازمان رضایت جهانی، فنلاند با وجود اینکه عضو جدید ناتو است، شادترین کشور دنیا نیز به شمار می‌آید.

🔹فنلاند باید محلی شاد برای زندگی کردن باشد. به هر حال رتبه نخست کشور شاد دنیا از سال ۲۰۱۸ در دست فنلاند بوده است؛ اما در پس این عناوین مسحورکننده حقایق ضد و نقیض نگران‌کننده‌ای هم وجود دارد.

🔸آمار خودکشی در فنلاند بالا‌ست؛ علی‌الخصوص بین شهروندان کم سن و سال، فنلاند بین ۴۴ کشور اروپایی بیشترین سهم از اوردوز مواد مخدر را بین جوانان کمتر از ۲۵ سال دارد.

🔹سن قربانیان در سال ۲۰۲۲، ۲۵ سال و کمتر بوده است. بطور میانگین فنلاندی‌ها‌یی که مواد مخدر مصرف می‌کنند، ۱۰ سال جوان‌تر از مصرف‌کنندگان سایر کشور‌ها‌ی اروپایی هستند. شمار بالایی از شهروندان فنلاند از افسردگی رنج می‌برند و این تعداد همچنان در حال افزایش است. بنابراین بیشترین میزان مصرف داروهای ضد افسردگی نیز در همین کشور است.

📕 @Liberty_lib

#فنلاند #دولت_رفاه #سوسیال_دموکراسی #شادی

🔻 مشاهده متن کامل مقاله 🖇️


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🚧 رانت چیست؟

🔺اگر میخواهید کشور از مسیر رکود و انحطاط اقتصادی خارج شود باید خود را به سواد اقتصادی مسلح کنید. (نقل از کتاب عقل معاش)

#رانت #سواد_اقتصادی

📕 @Liberty_lib

Показано 20 последних публикаций.