[ لآژِوردی ]


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


تبلیغات 👈 @mr_mim3

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


چهار رفتار خطرناک که اگه انجامشون میدی رابطه ی عاطفیت بیشتر از پنج سال طول نمیکشه:

۱) انتقاد مخرب : به جای انتقاد از یک رفتار خاص، به شخصیت طرف مقابل حمله میکنی.

۲) تحقیر : رفتاری که نشان دهنده بی احترامیه، مثل تمسخر یا نیش و کنایه.

۳) حالت تدافعی : وقتی فرد به جای پذیرش مسئولیت یا بررسی مشکل، فقط از خودش دفاع میکنه
۴) دیوارسازی : زمانیکه یک به طور کامل از بحث کناره گیری میکنی و حاضر به ادامه گفت و گو نیستی.

@lazhevrdi


ادکلن هفتاد میلیونی داییم، از دست پسرش افتاد شکست.😶
خدایی بچه داشتن سخته، من اصلا نمیتونم تحمل کنم یه انسان دیگه همچین کاری با داراییم انجام بده و پاسخ سنگینی بهش ندم.
فقط یکم وایساد زمینو نگاه کرد، به پسرش گفت اشکال نداره بابا پیش میاد مراقب باش خرده شیشه‌هاش پاتو نبرن؛ همین.

@lazhevrdi


Репост из: اندیشه ناب
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
کاش بخت واقبال این بچه انقد بلند باشه که خانوادش محتاجش بشن
دلم کباب شد😭


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
Instagram.com/ketab_bazz

پیج اینستاگرام مارو دنبال کنید. با عنوان #کتاب_باز


چرا زنان جهان هر روز خشمگین‌تر می‌شوند و چطور می‌توان آن را مدیریت کرد؟


هشتگ #خشم_زنان در تیک‌تاک بیش از ۳۰۰ میلیون بار استفاده شده ، اما این اصطلاح دقیقاً به چه معناست؟

در جهانی که زنان به طور تاریخی مجبور بوده‌اند عقاید و خواسته‌های خود را سرکوب کنند، این خشم می‌تواند واکنشی طبیعی و اجتناب‌ناپذیر باشد.

خشم، مانند هر احساس دیگری، احساسی طبیعی است، به‌ویژه برای گروه‌هایی که مورد سرکوب و ظلم قرار گرفته‌اند. مسئله مهم‌تر، نحوه هدایت و مدیریت احساسات ناشی از تجربیاتِ زیسته زنان است.

در ادامه، به بررسی مفهوم خشم زنان و دلایل آن خواهیم پرداخت و همچنین روش‌هایی برای مدیریت این خشم را مرور خواهیم کرد.


_خشم پس از همه‌گیری
بر اساس ۱۰ سال داده‌ جمع‌آوری‌شده توسط پایگاه نظرسنجی جهانی گالوپ و تحلیل‌های بی‌بی‌سی، زنان در سال ۲۰۲۱ بیشتر از مردان خشمگین بودند. این شکاف در سال‌های همه‌گیری کووید-۱۹ بیشتر شد و در پایان این دوره ۱۰ ساله، زنان به طور میانگین شش امتیاز بیشتر از مردان کسب کردند.

_تربیت اجتماعی
دختران کوچک معمولاً از ابراز خشم منع می‌شوند، زیرا ابراز آن به شکل فریاد و عصبانیت غیرقابل قبول در نظر گرفته می‌شود. در مقابل، گریه کردن از سوی آنها معمولاً تحمل می‌شود. به طور تاریخی، گریه کردن بیشتر به عنوان
رفتاری «زنانه» تلقی شده، در حالی که فریاد زدن و ابراز خشم بیشتر «مردانه» محسوب می‌شود.


_احساسات قابل قبول و نقش‌های جنسیتی
در جوامع مردسالار، این نوع از تربیت به دوران بزرگسالی نیز منتقل می‌شود: همان‌طور که از مردان انتظار می‌رود آسیب‌پذیری و غم خود را در ملاء عام ابراز نکنند، از زنان نیز انتظار می‌رود مهربان و مطیع باشند.

_تغییر نگرش‌ها
با گسترش بحث‌ها درباره کلیشه‌ها و نقش‌های جنسیتی، جامعه به تدریج نسبت به تأثیرات این تربیت ناخودآگاه بر هر دو جنس آگاه‌تر می‌شود.


_خشم سرکوب‌شده
این نوع خشم به مرور زمان در لایه‌های زیرین احساسات انباشته می‌شود و در نهایت بی‌آنکه راه مناسبی برای خروج بیابد به اوج خود می‌رسد. معمولاً این نوع خشم به‌جای ابراز در فضای عمومی، بر نزدیکان فرد مثل اعضای خانواده، دوستان یا شریک زندگی تخلیه می‌شود.

_دیدگاه روان‌شناختی
دکتر سارا کاکس، روان‌درمانگر، کتابی تحت عنوان «زنان خشمگین‌اند: چرا خشمتان پنهان است و چگونه آن را بروز دهید» منتشر کرده است. او در این کتاب به پدیده خشم سرکوب‌شده زنان پرداخته و نشان می‌دهد که این خشم چگونه می‌تواند عواقب سمی داشته باشد.

خشم چطور بروز می‌کند؟

دکتر کاکس توضیح می‌دهد که در آغاز این خشم در قالب علائم دیگر، مانند سندرم
روده تحریک‌پذیر (IBS)، میگرن، افسردگی و اضطراب در میان بیماران ظاهر می‌شود. با بررسی عمیق‌تر زندگی مراجعان، معمولاً احساسات سرکوب‌شده و نادیده گرفته‌ای کشف می‌شود که نیاز به ابراز دارند.


دلایل خشم سرکوب‌شده

تروماهای دوران کودکی می‌توانند باعث شوند فرد خشم خود را درونی کند، به ویژه اگر در دوران کودکی احساساتش مورد پذیرش نبوده باشد.

علاوه بر این، عوامل محیطی و ژنتیکی دیگری نیز با خشم سرکوب‌شده مرتبط هستند. از جمله این عوامل می‌توان به تمایل به کمال‌گرایی، مشکلات روانی، سوءمصرف مواد، تجربه‌ تروماهای مزمن و تلاش برای راضی نگه داشتن دیگران اشاره کرد.

خشم سرکوب‌شده می‌تواند اثرات جسمی زیان‌باری داشته باشد، از جمله فشار خون بالا، بی‌خوابی، مشکلات قلبی و افزایش خطر ابتلا به اعتیاد و بیماری‌های مزمن.
همچنین ممکن است باعث کاهش تمرکز، عملکرد ضعیف در حرفه، احساس بی‌حسی و بی‌تفاوتی، کیفیت پایین روابط و کاهش صداقت در ارتباطات شود.

توجه به زمانی که بدن دچار تنش می‌شود، می‌تواند به شناسایی منبع خشم کمک کند. این خشم ممکن است به شکل تنش در قفسه سینه، بی‌خوابی، سردرد، ضعف در اعضای بدن، درد عضلانی یا خستگی ظاهر شود.

نوشتن احساسات و تجربیات می‌تواند به کشف افکار و احساسات ناخودآگاه کمک کند و به شما در شناخت عمیق‌تر از خود و منبع خشم کمک کند.

ورزش‌های فیزیکی مانند وزنه‌برداری، بوکس، شنا، دویدن یا دوچرخه‌سواری می‌توانند در پردازش و تخلیه خشم بسیار مفید باشند.

فعالیت‌هایی مانند نوشیدن الکل، خرید افراطی یا تماشای تلویزیون می‌توانند حواستان را پرت کنند، اما ممکن است شما را بیشتر درباره احساسات واقعی‌تان سردرگم کنند. تلاش کنید به جای این رفتارها، احساساتتان را حس کنید.

در نهایت، ایجاد تغییرات در سبک زندگی ضروری است. این تغییرات ممکن است در ابتدا دشوار به نظر برسند، اما با تعهد به مواجهه با خشم و استفاده از استراتژی‌های مؤثر برای پردازش آن، می‌توانید خشم خود را به شکل سالمی مدیریت کنید.

روزیاتو

@lazhevrdi


_مرغی که هر روز براتون تخم میکنه را به وسوسه‌ی یه وعده جوجه‌کباب سر نبرید.

_ستونی که بهش تکیه دادید رو تخریب نکنید.

_سقفی که زیرش پناه بردید رو تحقیر نکنید.

خیلی وقتا فقط فکر میکنید که برنده شدین
برنده شدن به بهایِ از دست دادن سقف و ستون، عین باختنه.

@lazhevrdi


یه بارم یه از بچه کوچولویی پرسیدم چند سالته؟
گفت پنج
گفتم سال دیگه چند سالت میشه؟
گفت نمیدونم هنوز بهم نگفتن 😁

@lazhevrdi


زنان جذب چه ویژگی‌هایی در مردان می‌شوند؟

پژوهش جدیدی که توسط گروهی از محققان اروپایی انجام شده، نشان می‌دهد که امروزه شخصیت نقشی اساسی در انتخاب شریک زندگی دارد.
دهه‌ها پیش، بسیاری از زوج‌ها به‌طور سنتی به این درک رسیده بودند که مردان باید نقش تأمین‌کننده مالی و زنان نقش مسئولیت‌های خانه و خانواده را بر عهده بگیرند.

اما در سال‌های اخیر، رویکردی متعادل‌تر به روابط زناشویی رایج شده است.
نتایج تحقیق: مهربانی مهم‌ترین ویژگی برای انتخاب شریک

این تحقیق که در مجله روان‌شناسی تکاملی (Evolutionary Psychology) منتشر شده و شامل بررسی ۱۴۸ زوج دگرجنس‌گرا بود، نشان داد که ویژگی‌هایی مانند مهربانی، کنترل خشم و هوش تأثیر زیادی بر جذب اولیه و رضایت از رابطه داشتند.

در میان این ویژگی‌ها، مهربانی به‌عنوان مهم‌ترین عامل برای انتخاب شریک مطرح شد.

نویسندگان تحقیق توضیح دادند: «افراد در انتخاب شریک زندگی معیارهای مختلفی دارند، اما هم مردان و هم زنان بیشترین ارزش را برای همدلی در شریک خود قائل هستند. به‌طور ویژه، آنها ترجیح می‌دهند با افرادی که مهربان و فهمیده هستند، ارتباط برقرار کنند.»

مهربانی و هوش: پیوندی قوی در روابط

این پژوهش نشان داد که زنان دلیل پیچیده‌تری برای ارزش‌گذاری مهربانی در مردان دارند.

آنها هوش را در مردان بیشتر از آنچه مردان در زنان به آن توجه می‌کنند، ارزشمند می‌دانند.

همچنین زنان مردان مهربان را هوشمندتر تلقی می‌کنند، در حالی که مردان عصبانی را کمتر باهوش می‌دانند و این موضوع به کاهش رضایت دوطرف از رابطه منجر می‌شود.

پیش از انجام تحقیق، پژوهشگران پیش‌بینی کرده بودند که ممکن است، زنان میان انتخاب زوج مهربان و هوشمند در دوراهی و شک بمانند.

آنها معتقد بودند که فرایند انتخاب شریک زندگی می‌تواند به‌عنوان نوعی انتخاب دشوار بین انتخاب از میان یکی از دو ویژگی دو ویژگی مهم یعنی همدلی و توانایی (competence) باشد.

با این حال، نتایج تحقیق نشان داد که این دو ویژگی می‌توانند در کنار یکدیگر قرار گیرند و به‌عنوان یک ساختار متعادل در ارزش‌گذاری شریک زندگی مطرح شوند.


چرا مهربانی و هوش دست به دست هم می‌دهند؟

با اینکه به تحقیقات بیشتری نیاز است، پژوهشی در سال ۲۰۱۹ که در مجله Intelligence منتشر شد، نشان داد که بین رفتارهای همدلانه (prosocial) و توانایی‌های شناختی رابطه مثبتی وجود دارد.

به عبارت دیگر، افرادی که به احساسات دیگران توجه دارند، به‌عنوان افرادی باهوش هم از شوی شریک احتمالی زندگی تلقی می‌شود.

بنابراین، بر اساس این تحقیق جدید، زنان مجبور نیستند بین مهربانی و هوش در شریک زندگی خود یکی را انتخاب کنند. و همچنین این پیام مهم برای مردان وجود دارد: تأکید بر مهربانی می‌تواند تأثیری مثبت‌تر و عمیق‌تر از نمایش اعتماد به‌نفس بیش از حد یا ظاهری خونسرد داشته باشد.

ترجمه:وبسایت یک پزشک

@lazhevrdi


مریض امروز به خاطر وزن بالا از دکتر گیاهی قرص زردچوبه گرفته و خورده بود که لاغر بشه.
این رو همراهاش میگفتند چون خودش از دیشب که تشنج کرده هنوز به هوش نیومده!
.
قرص‌های لاغریِ گیاهی، گیاهی نیستند
دیگه خودتون می دونید!

*Echinops Kurdicus*

@lazhevrdi


من هم پیش از مادر شدن مثل همه‌ی شما نمی‌دانستم دو مرحله‌ی از شیر گرفتن و از پوشک گرفتن کودک چه غول‌های شاخ‌داری‌اند در تعیین کیفیت ادامه‌ی زندگی!
تا روزی که دکتر ن. توی آن اتاق جدیِ طوسی رنگ روی برگه‌‌ی مشخصاتم چیزهایی نوشت و به عنوان سوال آخر پرسید که یادت هست چطور از پوشک گرفتنت؟

امشب با پسرم نشسته بودیم پای دکان دیجی‌کالا و دنبال قصری می‌گشتیم.
قصری اگر نمیدانید چیست باید بگویم همان لگن مخصوص اجابت مزاج کودکانی‌ست که قرار است از پوشک گرفته شوند.
حالا چرا نام چنین چیزی باید قصری‌ باشد را دیگر نمیدانم.

برای پسرم تنها طرح‌ و شکل‌ قصری‌ها اهمیت دارد. من اما همچنان که پسرک مدل‌ها را با ذوق تماشا می‌کند، میروم سراغ نظرات پدر و مادرهای دیگر از قصری‌ها.

پسرم خواهان یک قصری با طرح ماشین شده. الحق هم که چیز بامزه‌‌ای است. می‌گوید: یعنی پی‌پی‌ها میرن توی کاپوتش مامان؟ جیشا کجا میرن؟ پسرک در این سن یک ماشین‌باز قهار است!
ذکر واژگانی مثل آئودی، لکسوس، فورد، جی‌کلاس، لامبورگینی با ذکر مدل، آف‌رود، ایکس ۷ و… در خانه‌ی ما آنقدر عادی‌ست که در خانه‌ی شما ذکر آب و نان مثلا!

قیمت آن قصری اما زیادی گران است.
۲ میلیون و صد و هفتاد هزار تومانِ بی‌زبان! از نظرم قیمت نامعقولی‌ست برای میزبانی از جیش و پی‌پی‌های پسرم تنها برای چند هفته‌.

به همین خاطر دکمه‌ی بدجنسی مادرانگی‌ام را فعال میکنم و با ابراز تاسفی ساختگی می‌گویم: عه مامان! اینو موجود نداره. و چون می‌خواهم مطمئن شوم که معنی موجود بودن یا نبودن را فهمیده، پشت‌بندش می‌گویم: یعنی نمی‌تونیم بخریمش. و صفحه را می‌بندم.

طفلکم قبول می‌کند و در نهایت یک قصری زرد با طرح مینیون انتخاب میکند که لااقل قیمتش از طرحش معقول‌تر است برای من!

این روزها دو واژه‌ی جیش و پی‌پی مثل رود روانِ کلمه‌های روزمره‌ی دیگر جریان دارد در خانه‌ی ما. الان در مرحله‌ی قصه‌گویی و آماده‌سازی ذهنی هستیم البته.

هربار مجبورم برای پی‌پی‌های بدبو قصه‌های شاد و رنگی بسازم و با خوشحالی رهسپار خانه‌شان کنم تا به سلامت برسند پیش مامان و باباهایشان. بی‌که خم به ابرو بیاورم یا بینی‌ام را اندکی بالا بکشم!

انگار نه انگار که روزی برای برندهای بزرگ، قصه‌های بزرگ می‌نوشتم و یکی از محتوا نویس‌های همین دیجی‌کالایی بوده‌ام که حالا از بین قصه‌های دیگرنویسِ برندهایش، قصری مینیونی سفارش داده‌ام!

کاملا بهتان حق میدهم که خواندن این نوشته را ادامه ندهید عزیزانم! من هم پیش از مادر شدن، مثل همه‌ی شما آن دختر افاده‌ای و نانازی بودم که به ماتحتش میگفت دنبالم نیا که بو میدهی!

تمام افاده‌ی نازنینم اما در اولین پروسه‌ی تعویض پوشک، آروغ گیری و در نهایت بالا آوردن شیر روانِ لزج شده در معده‌ی آن موجود دوپای ۵۱ سانتی از بین رفت عزیزان!

به هرحال مادر شدن عاملیت تازه‌ای به شما خواهد داد! آنچه که بوده‌ای ذره‌ای اهمیت نخواهد داشت!

تنها گاهی مثل حال و احوال این روزهای من، فقط می‌توانید به تجربه‌های ارزشمند قبلی‌تان اتکا کنید و امیدوار باشید که هنوز هم بهترین قصه‌گو‌ برنده است!



#نرگس_راد
@lazhevrdi


ویژ‌گی‌های شرکای عاطفی‌ای که به لحاظ هیجانی بالغ و پخته هستند:

حتی اگر با شما مخالف باشند، می‌توانند دیدگاه و احساسات شما را بفهمند.
واقف است که شما نمی‌توانید تمام نیاز‌های آنها را ارضا کنید (غول چراغ جادو نیستید.

از شما انتظار ندارند که ذهنشان را بخوانید یا خود به خود فکر و احساسش را بدانید (ذهن خوانی یا فرافکنی نمی‌کند).
فضایی ایجاد می‌کنند که ابراز وجود کنید و ارتباط بر قرار کنید (نمی‌ترسید که داد بزنند یا برون‌ریزی کنند).
به جای تحقیر و‌سرزنش، تلاش می‌کنند به کمک رابطه رشد کنند و از تعارضات آن یاد بگیرند.

با ناکامی یا ناامیدی کنار می‌آیند و بدون احساس گناه و شرم دادن به شما، اجازه‌ی نه گفتن می‌دهند.

@lazhevrdi


از آرایشگاه داشتم میومدم بیرون
یکیشون اومد گفت فشیال نمیخوای گفتم نه
گفت چرا؟ حیف این صورت نیست پوستش خرابه
بعد گفت ابروهاتم میکرو میخواد هم خالیه هم قرینه نیست
واقعا حیف این صورت
زن حیف کدوم صورت تو که با همش مشکل داری :)))))

》چیکا《

@lazhevrdi


فلانی مغز خر خورده است

یکی از اعتقادات زنان این بود که خوراندن مغز خر به شوهر، آنها را مطیع و منقاد می‌کند.

فال‌بینی دستور خورانیدنِ مغز خر به شوهر زنی می‌دهد. زن کله‌ی خری را به دست آورد و موهایش را زدوده و برای پختن آماده می‌کند تا به جای کله‌ی گوساله به خورد شوهر بدهد.

زن کله را کنار حوض پاکیزه کرده و در قاب چینی بر روی سنگ دورِ حوض قرار داد که در این بین شوهرش رسید و از کله پرسید. زن جواب داد:
"از منقار کلاغ افتاده است."
شوهر قانع شده به اتاق رفت.

همسایه‌ای که در آن خانه بود و با زن در انجام آن مشارکت داشت خود را به زن رسانید و گفت:

"زحمت به خود نده، زیرا کسی که نگوید کلاغ چهار سیری چگونه کله‌ی چهارمنی را می‌تواند به منقار بکشد، و چگونه کله‌ی با این وزن از ارتفاعی دور در قاب چینی افتاده و آن را نشکسته، مغز خر نخورده الاغ است!"

[قند و نمک، ص ۶۴۷]

@lazhevrdi


پژوهشای زیادی زیرو رو کردم، متوجه شدم:

رمز موفقیت؟!
+استمراره

رمز رابطه خوب؟!
+حرف زدنه

رمز سلامت روان؟!
+ ورزش و خواب کافیه


💬mohamad.vzs
@lazhevrdi


با مردی ازدواج کن که میخواد همسر و پدر باشه نه مردی که فقط میخواد زن و بچه داشته باشه

با مردی ازدواج کن که میخواد همسر خوبی باشه نه بچه‌ی خوب مامان و باباش

با مردی ازدواج کن که دنبال حمایت شریک عاطفیه توی زندگی نه مالکیت

با مردی ازدواج کن که می خواد زندگی بسازه و مسئولیت پذیره نه اونی که میخواد فقط زندگی کنه

و‌ در نهایت یادت باشه تو می تونی همسرت رو انتخاب کنی اما بچه‌ت نقشی در انتخاب باباش نداره پس پدر خوبی براش انتخاب کن

@lazhevrdi


هفته پیش یه کمپانی داروسازی تو امریکا نتیجه تست داروی ضد سرطان ریه اش موفقیت امیزشده و بعد از 20 سال، طی چند روز سهام کمپانی از 3 رسیده به 30 دلار و ارزش کلش چند میلیارد دلار شده. صاحب این شرکت که سال 2020 از سرطان سینه جون سالم بدر برده یه مهاجر زن ایرانی به اسم مکی زنگنه هست

Shana_Kite

@lazhevrdi


آیا برای شروع کسب و کار دیر شده؟!

ری کراک – مؤسس مک‌دونالدز (53 سالگی)

هارلند ساندرز (کلنل ساندرز) – مؤسس KFC (62 سالگی)
آمانسیو اورتگا – مؤسس زارا (39 سالگی، موفقیت بزرگش در 60 سالگی)
هنری فورد – مؤسس فورد موتور (40 سالگی، موفقیت در سن 60)

چارلز فلینت – مؤسس IBM (61 سالگی)

گوردون مور – مؤسس اینتل (58 سالگی)

آریانا هافینگتون – مؤسس هافینگتون پست (55 سالگی)

رابرت نویس – مؤسس اینتل (41 سالگی، موفقیت اصلی در 50)

جک کافرتی – مؤسس Blockbuster (51 سالگی)

دونالد فیشر – مؤسس گپ (40 سالگی، موفقیت در 55 سالگی)

لوئیس شوارتزبرگ – مؤسس کلیف بار (52 سالگی)

پائولا دین – سرآشپز و نویسنده موفق (42 سالگی، موفقیت در 60)

آنیتا رادیک – مؤسس بادی شاپ (42 سالگی)
سام والتون – مؤسس والمارت (44 سالگی، موفقیت بزرگ در 50)

ورنر فن براون – مهندس موشک‌های ناسا (بعد از 50 سالگی)
مارتا استوارت – برندینگ در رسانه (50 سالگی)

فرد اسمیت – مؤسس FedEx (45 سالگی)

تیم وسترگرن – مؤسس Pandora (50 سالگی)
هال استریتمن – مؤسس Express Scripts (55 سالگی)

@lazhevrdi


دوستی ازم پرسید؛ چطور روی سلامت روان خودم کار کنم!؟
+ گفتم راه که زیاده ولی، از این 9 تا اصل غافل نشو.

گفتم:
1) عضله "نه" گفتنت رو تقویت کن.
نه گفتن به اطرافیان چیز بدی نیست، اینکه کاری رو‌ انجام بدی و بعد خود‌خوری کنی که چرا قبولش کردی بده

2) مرغ همسایه غازه، ولی از دور...
چیزی که ما از زندگی بقیه‌ی آدم‌ها می‌بینیم، چیزیه که خود افراد اجازه میدن و انتخاب می‌کنن که ما ببینیم، نه همه واقعیت. پس ظاهر زندگی دیگران رو با باطن زندگی خودت مقایسه نکن که اون روز که متوجه بشی مرغ همسایه غاز نیست! حسرت رفیق تو خواهد بود.


3)یه فکری به حال پرونده‌های بازت بکن!
طبق اصل زایگارنیک؛ مغز آدمی کارهای نصفه نیمه رو بیشتر یادش میمونه، چرا که سعی میکنه با فکر کردن به اونها یه راه حلی براشون پیدا کنه. پس پرونده‌های نیمه باز، برات نشتی توجه میارن و با چوب گذاشتن لای چرخ زندگی سلامت روانت رو به چالش میکشن.


4) مرزهای شخصی خودت رو بشناس، تمرین کن و بشناسون.
مرز داشتن یه جور محافظت از خوده. پس واسه آدم‌ها مرز بذار؛ مرز صمیمیت، مرز گفتار، مرز رفتار و مرز تماس فیزیکی. خودت این مرزها رو تعیین کن و همیشه هم یک قدم عقب‌تر بایست.

5) طبیعت، تنفس، تماس فیزیکی.
با طبیعت رفیق شو، اون بلده تو رو از خودت بکشه بیرون. به تنفست دقت کن و زیاد نفس عمیق بکش، کمک می‌کنه سیستم سمپاتیک رو ببری پایین و پاراسمپاتیک رو بیاری بالا و آدم‌های نزدیک زندگیت در آغوش بکش که سلامت روان اون آرامش بعد از بغله...


6) یه وقت‌هایی تصور کن بچه‌ی خودتی و با خودت مثل یه والد مهربون حرف بزن.
مثل یه والد مسئولیت‌پذیر، در حق خودت پدر و مادری کن و حواست به آسیب‌هات باشه

7) خودت به خودت اهمیت ندی، دیگران بهت اهمیت نمیدن!
پس؛ اگه اولویت اول کسی نیستی
حداقل اولویت اول خودت باش. تو خوراک، پوشاک، سبک زندگی و سلامتی…

8) شفقت به خود یعنی؛ راحت‌تر ببخش تا جون ادامه دادن داشته باشی!
تو این دنیای پرعیب و نقص، کامل و بی‌نقص بودن رو به هیچ احدی بدهکار نیستیم. پس، به خودت فرصت خطا کردن بده و خطایی پیش اومد معناش رو در بیار تا تکرارش نکنی و با شفقت به خود پذیرش رو تمرین کن...

9) هیچوقت با احساساتت نجنگ!، با نوشتن بهشون دست دوستی بده!.
+ نوشتن و به کاغذ آوردن حرف‌هایی که در ذهنمون می‌چرخه و احساساتی که تجربه میکنیم، بهمون کمک میکنه تا بهتر درکشون کنیم و کمتر زور بزنیم تا کنترل‌شون کنیم و این یعنی "سلامت روان".

و دست انتها به قول جناب یالوم؛ از رابطه به وجود میاییم، تو رابطه رشد می‌کنیم، تو رابطه آسیب می‌بینیم و تو رابطه درمان میشیم.

پس اگه داری کسی که
اولین اولویتش تویی
کنارش حس امنیت داری
به دنبال مقایسه تو با هیچکس نیست
کاری می‌کنه که حس کافی بودن بهت دست بده
همیشه جوری نگات میکنه که انگار تنها کسی هستی که تو این دنیا وجود داره!، دو دستی بچسب بهش که سلامت روانت تضمین شده‌ست.

دکتر امانی

@lazhevrdi


اگه معلمید یا قراره معلم شید به بچه ها نخندید پررو میشن، امروز پسر ده ساله ازم می پرسه خانوم شما دوس پسر دارید؟
الان من جواب این بچه رو چی بدم؟
بگم "دارم" دروغ گفتم
بگم "ندارم" یه شکست بزرگ تو کارناممه :))))

•جوجه معلّم•

@lazhevrdi


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
یه تمرینی بهت بدم برای وقت‌هایی که بیش از حد گوشیت رو چک می‌کنی؟ یعنی یهو به خودت اومدی دیدی چند روزی و چند وقتی هست همیشششه گوشی دستته و میخوای این عادت رو کمرنگ‌تر کنی.

این کار رو بکن: هربار گوشیت رو برداشتی از خودت بپرس الان چیکار دارم؟
و واقعا به این سوال جواب بده.

ببین آیا کاری که داری مهمه و لازمه که برای اون کار گوشی دستت باشه یا صرفا به خاطر اعتیادت
برداشتی؟
نهایتا هم با یه کار دیگه که دوسش داری جایگزینش کن. یعنی بدون که وقتی گوشی رو میذاری سرجاش قراره به جای اون چه چیزی رو برداری. مثلا کتاب بخونی، سریال ببینی، آهنگ گوش کنی.

@lazhevrdi

Показано 20 последних публикаций.