جامعه‌شناسانِ ایرانی


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


کانالِ مرتبط: حسن معین - خودشناسی
https://t.me/MHMohaqeqMoein
☘️☘️☘️

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


Репост из: مدرسه
خطاب به عزیزانی که رأی دادند!

از خصایص انسان فلک‌زده که با رنج‌های عظیم در هم کوفته شده است تزریق امیدهای بزرگ به حقیرانه‌ترین امور است مانند کسی که از بیماری سرطان خویش مطلع شده و از سر استیصال دل به خواص معجزه‌آسای عرق بادرنجبویه بسته است و در ستایش این گیاه خطابه‌ی بلیغ سر می‌دهد. آن جماعتی که با ما هم‌رنج بودند رفتند سر صندوق‌های رأی از انسانی معلوم‌‌الماضی و المضارع و المستقبل در خیالات‌شان ناجی ساختند حالِ همان سرطانی را داشتند. اکنون این بیانیه‌ی رفع فیلترینگ را ببینید. چقدر کوچک. چقدر بی‌مایه. چقدر دور. خاصیت بادرنجبویه از این رئیس‌جمهور به ظاهر منتخب بیشتر است، حداقل تأثیری ندارد.
در مسیر آزادی اولین شکست جست‌وجوی راه میانبر است. هیچ میانبری وجود ندارد. هیچ راه کوتاهی وجود ندارد. راه‌حل‌های حقیر، خود مسئله را تحقیر می‌کنند.

علی‌نجات غلامی


Репост из: حسن معین - جامعه شناسی وجودی
📣 چند نکته در بابِ "قدرتِ" و خلاء قدرت در دوران جیم الف و پسا جیم الف

✍️ حسن معین - ۵ دی ۱۴۰۳

یک. خلاء در قدرت همواره در جیم الف وجود داشته است. اینطور نیست که با سقوطاندنِ جیم الف توسط خودش یا براندازی‌اش توسطِ سایر قدرت‌ها خلاء قدرت در ایران بوجود بیاید. ترورهای فردی/ دسته جمعی مقاماتِ جیم الف در 45 سال اخیر متناوبا وجود داشته که حاکی از نفوذ پذیری و خرتوخری در قدرتِ جیم الف است. جیم الف در مقابلِ منتقدان و هر کس که به هر دلیلِ گیرِ این نظام بیفتد؛ خلاء قدرت ندارد. سیستم سرکوب‌اش در عین سازماندهی/ بی‌نظمی شدیدا اعمالِ قدرت می‌نماید. سوراخی ندارد الا برخی سوراخ‌های انسانی که تبعا بنا به ماهیت انسانی نیروهای سرکوب گه‌گاه رسوخ پذیر شده است.

دو. از قدرتِ جیم الف در غیر از موردِ بالا که چیزی باقی نمانده که حرف از خلاء قدرت بعد از آن بزنیم! جیم الف اکنون به باد بند است.


سه. در کانال اصرار بر دوست داشتنِ ایران دارم. به این علت است که چه اکنون و چه در یک فردای نامعلوم که جیم الف را بادش به باد داده باشد؛ مردم ایران، ایران را دوست داشته باشند؛ تن به این پستی‌ها که تا اکنون داده‌اند بعد از جیم الف ندهند. هر زوری که غالب شد؛ مجیزش را نگویند. چهل و پنج سال است که التماس و درخواست به جیم الف و مردمانِ دور و نزدیکم کردم که لختی منافع عمومی را بر نفعِ شخصی ترجیج دهند؛ گوشِ شنوا پیدا نشد.

چهار. خلاء قدرت هم اکنون در ایران بیداد می‌کند. مافیاها ایران را اداره می‌کنند.


پنج. در این شرایط بغرنج، وقتی همه‌ی حمایت‌ها از فلسطین در سطح کشورها و ملت‌ها و دانشگاه‌ها و این‌ همه کشتار و ویرانی در غزه به باد رفته ( آثارِ مثبت روحی و انسانی در بسیاری از مبارزان به جا مانده و آثار تلخ و زخم‌های جسمی و روحی به کنار) اسرائیل برنده‌ی مطلقِ میدان جنگ و سیاست در چارچوب نظمِ بین‌المللی شده است؛ پس از از بین رفتن قوای وابسته به جیم الف در منطقه به غیر از حوثی‌ها الان فرصتی برای تلف کردن باقی نمانده است.خطرِ زدنِ ضربه‌های سخت به جیم الف و ایران از سوی اسرائیل و حامیانش بسیار نزدیک شده است. این مصاحبه را گوش بدیم.

شش. اگر در ایران عقلانیتی نتواند امکان‌های جدید به وجود آورد؛ اگر هنر سیاست‌ورزی نتواند در تعامل خلاقانه با عوامل کلیدی و سرنوشت‌ساز، روزنه‌ای گشوده و به گشایش مسالمت‌آمیز در حل مسائل کمکی بکنند؛ در آن صورت
باید منتظر تراژدی‌های بزرگ انسانی همانند آنچه در فلسطین و لبنان پیش آمده؛ در ایران باشیم. احتمال لبنانی، فلسطینی و حتی سوریه‌ای شدنِ ایران با یک احمد شرعِ ایرانی را نباید از دیده دور داشت.


هفت. تجربه‌ی زیسته‌‌ام حاکی از آن است که: اپوزیسیونِ خارج کشور که سر و صداش رو از طریق سربازانش و نه سردارانش تا حالا شنیدم جز مشتی فحش حرفی برای گفتن ندارد. امنیتی‌های جبم الف در همشون نفوذ کردن چند دهه هست. بادِ دماغ هم که از بالا تا پایین دارند. استقلال هم که از بسیاری‌شون ندیدم. بنابراین روی اینها به هیچ وجه حساب نمی‌کنم. چه متفرق باشند چه متحد. جیم الف چرا حساب کنه! در داخل کشور هم چیزی به نام اپوزیسیون ندیدم. عمدتا هواداران مجاهدین کارِ سازماندهی شده دارن که اونها هم سطح پایین و جز حماقت و شناعت چیزی برای عرضه ندارند. طیف‌های مذهبی مخالف مثلا هواداران مرحوم منتظری بزرگترین هنرشان اینه که دزدکی مراسم سالگرد و مناسبتی گه‌گاه برگزار کنند. بقیه مذهبی‌های مخالف نظری‌ی ولایت‌فقیه اپوزیسیون به حساب نمیان. ناراضی در ایران فراوان داریم. هزینه نمی‌خوان بدن. حداکثر یک رای ندادند که الان بالای 50 درصدِ دارندگان حقِ رای هستند؛ و چند نق در مجازی با نامی مستعار بزنند و فرصتی پیش آمد در زمستان و تابستان در این اقتصاد تورمی سفری و دَدَری بروند. شمالی، مشهدی، قم یا کربلایی. اگر شد حجّی بروند و یا آنتالیا و یا راهپیمایی اربعین با آن بریز و بپاشش. چیز بیشتری از اکثریتِ ایرانیان در حالِ حاضر توقع نمی‌توان داشت.
اپوزیسیون جیم الف، خودش هست. وقتی که خود را ساقط کرد؛ هر اتفاقی ممکن است بیافتد. قطعا خارجی‌ها دست بالا را خواهند داشت.


هشت. پزشکیان و سیاست‌ورزی در بالا به جایی نرسید و تمام شد. زمانی هم نداریم.

تنها راه باقیمانده، فشار از داخلِ حکومت به راس حکومت و نیز فشارِ سنگین در حد بست نشستن در بیت رهبری یا ریاست جمهوری از طرفِ انواع نخبگانِ درجه یک و سیاسیونِ استخواندار است.


نامه نوشتن و هشدار دادن فایده نداشت و نخواهد داشت. حزب نداریم. مگر وابسته به حکومت و زالو صفت. از پائین هم گرسنگان، آزادیخواهان و ... چندین بار شورش کردند و سرکوب شدند.

زنان و جوانانِِ عزیز در جنبش زن زندگی آزادی با هزینه‌های فراوان به اهدافِ خود رسیدند. اما رفعِ حجاب اجباری و یا حذفِ فیلترینگ، بحران‌های سهمگین موجود و خطراتِ ویرانگر پیش‌رو و بسیار نزدیک را برطرف نخواهد کرد.

.


Репост из: آینده (عباس عبدی)
🔴تندروها به هیچ کاری جز نابودی کشور و ایجاد جنگ رضایت نمی‌دهند

🔺گفتگو با خبرآنلاین ۵ دی ۱۴۰۳

✍️عباس عبدی

🔹آقای عبدی! ارزیابی شما از تصمیم شورایعالی فضای مجازی چه بود و آیا این اقدام مثبت و امیدوار کننده‌ای بود؟

🔘این تصمیم، ابهاماتی دارد. بخش قابل توجهی از مصوبه، چه ربطی به رفع فیلترینگ دارد؟ در دولت آقای رئیسی هم می توانستند آنان را انجام دهند. می‌توانستند به پلتفرم‌های خودشان کمک کنند یا همه این ضوابط را قبلا انجام دهند. اگر خیلی ناراحت بودند می‌توانستند جلوی فیلترشکن فروش‌های خودشان را بگیرند کسی مانعشان نبود. بنابراین، این اقدامات ارتباطاتی با رفع فیلترینگ ندارد.

🔘نکته دیگر این است که دو پلتفرم، رفع فیلتر شده است اما بقیه پلتفرم‌ها چرا فیلتر هستند؟ برداشت من این است که رفع فیلترینگ به شکل وحشتناکی لرزه بر اندام تندروها می‌اندازد. یعنی مسئله اصلی این است که به شدت از آزادی مردم می‌ترسند. باز کردن 2 پلتفرم مسئله‌ای را حل نمی‌کند و مردم از این مسئله عبور کردند.

🔘فیلترینگ، نمادی بود که نشان می‌دهد که آیا آقای پزشکیان می‌تواند وفاق را به عنوان مقدمه لازم برای حل مسایل ایران محقق کند یا خیر؟ این مصوبه نشان داد مشکلات ایران کماکان باقی خواهد ماند. شما به رفع فیلتر 2 پلتفرم نگاه نکنید، این اتفاق خیلی مهم نیست. یوتیوب و اینستاگرام هنوز فیلتر است. یوتیوب مانند یک دانشگاه گسترده است و اینکه چرا تندروها با باز کردن یک دانشگاه مجانی مخالف هستند را می‌شود فهمید؛ ولی پیام مهمتر از آن ادامه فیلترینگ است.

🔹اجرای گام اول رفع فیلترینگ، ۲ نوع واکنش داشت، برخی بر این باور هستند که دولت فضاسازی کرد و ۲ پلتفرم بی اثر را رفع فیلتر کرد اما برخی هم می‌گویند که اقدام امیدوار کننده اما ناکافی است، نظر شما چیست؟

🔘من نمی‌خواهم پیش داوری قطعی کنم و باید مثبت نگاه کرد، اما بهتر بود که دولت این کار را انجام نمی‌داد. مخالفان یا می‌خواهند مسائل کشور حل شود یا نمی‌خواهند. اگر می‌خواهند که جدی‌تر باید عمل کنند و اگر نمی‌خواهند که این کارها فایده ندارد. آقای رئیس جمهور که دعوا ندارد و نمی‌خواهد دعوا کند، مسائل را به عهده خودشان بگذارد تا هرکاری خواستند انجام بدهند.

🔹تمسخر و تحقیر دولت از طرف تندروها از شب گذشته آغاز شده، مثل ادبیات کوه موش زایید. تحلیل شما چیست؟

🔘به نظرم نباید به کارهای تبلیغاتی یک مشت تندرو اهمیت داد. مسأله اصلی این است که باید خواست که ترمز این جماعت کشیده شود. دولت باید روی کارهای خودش دقت بیشتری کرده و اقداماتی را که می‌تواند انجام بدهد تمرکز کند. این کارها، دیر یا زود پزشکیان را عصبانی خواهد کرد و این نیروهایی که امروز به دنبال این هستند که بگویند از کوه، موش زایید، پشیمان می‌شوند. خودشان قبلا از کوه مگس هم نزاییدند ولی حالا مدعی هستند. عملکرد و رویکرد این افراد در سوریه و جاهای دیگر مشخص است.

🔹امکان دارد گام به گام شدن رفع فیلترینگ زیر فشار تندروها انجام شده باشد؟

🔘آقای پزشکیان باید مسئله خودش را با تندروها حل کند. برداشت این‌ها از رویکرد وفاقی آقای پزشکیان نادرست است و اصلاح نخواهند شد؛ مگر آنکه از این خط مشی ضدملی و ضدمردمی بودن دست برداند. سازش با نیروهای که از آزادی مردم وحشت دارند ناشدنی است. باید با نیروهای متعادل که با مردم دشمن نیستند وفاق کرد. این‌ها به دنبال این هستند که یک گام به عقب بردارید، دو گام رو به جلو بیایند و صدها مشکل دیگر درست کنند. زیرا هیچ تعهدی به هیچ مبانی قانونی، اخلاقی و مردمی ندارند.

🔹آیا مانع تراشی ها برای برداشتن گام های بعدی چون رفع فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام وجود دارد؟

🔘اگر به ادبیات تندروها نگاه کنید به هیچ کاری به جز کسب قدرت، تخریب ملت و نابودی کشور و ایجاد جنگ رضایت نمی‌دهند. این کار آنان است و اگر اقدامی غیر از این انجام دهند، عجیب و غریب است.

🔹مسیر دولت اقای پزشکیام را برای عملیاتی کردن وعده هایش درست می‌دانید یا خیر؟

🔘اکنون در این مقام نیستم که بگویم آقای پزشکیان مسیر درستی می‌رود یا خیر. ایشان از جهت ایجاد وفاق درست آمده است، اما به نظرم در مواجهه با تندروها اشتباه می‌کند. درک آقای پزشکیان از تندروها خیلی خوش‌بینانه و همراه با حسن‌ظنی است که وجود خارجی ندارد. ایشان وقت را برای انجام اصلاحات اساسی در کشور دارد از دست می‌دهد.

🔘آنچه که امروز کشور را تهدید می‌کند، فیلتریتگ نیست بلکه ناترازی‌های متعدد، تحریم و مسائل دیگر است. اگر ما می‌گوییم که مسئله فیلترینگ باید حل شود، برای ایجاد اعتماد میان مردم است تا دولت بتواند باقی مسائل را حل کند. اگر مردم اعتماد نکنند که ایشان نمی‌تواند مسائل را حل کند. بنابراین، مسائل باید خیلی زودتر حل شوند، هنوز ظرفیت بازگشت اعتماد وجود دارد اما اگر بی‌اعتمادی عمیق شود امکان هیچ اصلاحات بنیادی در کشور وجود نخواهد داشت.


Репост из: حافظه تاریخی
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
نقش قاسم سلیمانی در سرکوب معترضان در سوریه:
۱- اظهارات علی ایوب وزیر دفاع سوریه درباره دیدار با قاسم سلیمانی و طرح‌‌ریزی و اجرای عملیات باباعمرو در سال ۲۰۱۱
۲- تظاهرات در باباعمرو، اکتبر ۲۰۱۱
۳- و آخرین تماس ماری کالوین، خبرنگار آمریکایی، از باباعمرو پیش از مرگ بر اثر گلوله‌باران
@hafezeye_tarikhi


🎧 مصاحبه با اسکات ریتر تحلیل‌گر نظامی سازمان ملل، با ترجمه محمد منظرپور

در مورد نتایج مبارزات در فلسطین و حمایت‌های جهانی از آرمان فلسطین و منجمد شدنِ این آرمان ... و خطراتِ بسیار نزدیک و پیش‌رو برای خاورمیانه و بخصوص ایران. واقعیت است؛ ناراحت نشویم. درس بگیریم. فکر کنیم. منفعل نمانیم.

🎥
ویدئو مصاحبه فوق


👀 وقتی حمایت‌ها از فلسطین و اینهمه کشتار و ویرانی در غزه به باد می‌رود!

اگر امید عقلانیتی نباشد و کنش شناختی حاصل این فرآیندها و آنچه داخل هسته های قدرت و سیستم کل اجتماع در مواجهه با واقعیت‌ها، و در واکنش به تحولات تکان دهنده در منطقه،، نتواند امکانهای جدیدی به وجود آورد، و اگر هنر سیاست‌ورزی نتواند روزنه‌ای در تعامل خلاقانه با عوامل کلیدی و سرنوشت‌ساز بگشاید،، این بدان معنی است که نیروهای موجود نتوانستند برای خروج از بن‌بست به گشایش مسالمت‌آمیز در حل مسائل کمکی بکنند، و در آن صورت باید منتظر تراژدی‌های بزرگ انسانی باشیم یعنی چیزهایی که ماه‌ها نگرانش بودیم و روند تحولات هم نشان داد و به همه مان ثابت کرد که در شرف وقوع است و می‌دانستیم چنین خواهد شد،،، به چشم خود نظاره‌گر باشیم و وقایع بعدی در سناریوهای محتمل را در نظر بیاوریم.


Репост из: حسن معین - جامعه شناسی وجودی
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔻عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران می‌گوید که «تحولات در سوریه در آینده زیاد خواهد بود و اکنون قضاوت در این مورد زود است.»

او در گفت‌وگو با خبرگزاری صداوسیما گفت: «عوامل موثر زیادی در سوریه وجود دارد که آینده این کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به نظر من الان قضاوت کردن زود است، هم برای ما و هم برای دیگرانی که فکر می‌کنند که به هر حال در آنجا پیروزی‌های به دست آمده است.»

نکته معین: بعد از تهدیدِ به بی‌ثبات کردنِ سوریه توسط خامنه‌ای، وزیر امور خارجه سوریه را بی‌ثبات جلوه داد. در حالیکه دیروز سخنگوی دولت ایران از رایزنی‌ها برای بازگشایی‌ی سفارت‌خانه‌های ایران و سوریه خبر داده و گفته بود: «درباره سفارتخانه نیز رویکرد ما دیپلماتیک است و هم ما و آنان آمادگی داریم و درحال رایزنی‌های دیپلماتیک برای بازگشایی سفارتخانه‌های دو کشور هستیم.»


یک منبع نزدیک به «اداره سیاسی» جدید در سوریه ضمن تکذیب هرگونه تماس با حکومت ایران درباره بازگشایی سفارت‌ها، مدعی شد دولت جدید دمشق در حال تهیه شکایتی علیه تهران برای ارائه به دادگاه‌های بین‌المللی است که شامل درخواست برای ملزم کردن ایران به پرداخت غرامتی به مبلغ 300 میلیارد دلار است.


Репост из: BBCPersian
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
از گذشته:

این گزارش سال ۱۴۰۲ برای بیستمین سالگرد زلزله مرگبار بم تهیه شده است.

یکی از مرگبارترین زلزله‌های تاریخ ایران ۲۰ سال پیش شهر تاریخی بم را با بیش از ۳۵ هزار کشته به یکی از مهم‌ترین خبرهای بین‌المللی تبدیل کرد.

بعضی از منابع محلی آمار کشته‌شدگان را بیش از آن و تا رقم ۴۰ هزار نفر تخمین زده‌اند.

سیامک محیط‌زاده از تیم شبکه‌های اجتماعی بی‌بی‌سی فارسی با دو نفر از نجات‌یافتگان این زلزله صحبت کرده

این گزارش را در شصت دقیقه هم می‌توانید ببینید با این هشدار که ممکن است برای بعضی آزاردهنده باشد.

https://bbc.in/48u3x01
@BBCPersian


فایل صوتی لایو اینستاگرامی استاد علی‌نجات غلامی با عنوان در ستایش سلحشوری

چرا محافظه‌کارانِ منادیِ توهمی به نام گفتمان انقلاب به ترویج روحیه بزدلی روی آورده و اخلاق سلحشوران را تخریب می‌کنند؟


🎥
ویدئوی لایو


برگوتای هر اتفاقی بیفته فقط حرفِ خودش را تکرار می‌کنه. مثلِ گربه‌ی مرتضی علی میمونه! جنگ در سوریه جنگِ ملت ایران نبوده. الان ملت ایران شکست نخورده!

برگوتای نوشته مردمِ ایران بیائید در هویتِ خود تجدید نظر کنید. بپذیرید همه ترک هستید و به ترکیه خوش‌آمد بگوئید. وارد جهانِ ترک شوید!


گمان نکنم این هوادارِ سرسختِ ترکیه، ایرانی باشه. میخواد راه باز کنه برای ترکیه! بابا ایران هویتش معلومه. مثلا همین مرحومه ژاله علو صداش تو گوشِ چندین نسل از ایرانیان مانده: داستان شب، اوشین، خاله لیلا! و ... ایران یعنی این هنرمند! یعنی این صدا! صدایی که در گوش هشت نسلِ ایران پیچیده! صدای یک زن و چه حیف بود که بر مبنای خرافات هشتاد نود سال از شنیدنِ صدای او محروم باشیم. فرق نمی‌کنه ترک باشیم یا کرد یا بلوچ یا ترکمن. سنی یا شیعه یا بهایی یا مسیحی یا ذرتشتی یا بی‌دین! اینجوری باید ایران را دوست داشت. ایران در خاطره‌ی ماست. با سیاست و حماقت این خاطره را محو نکنیم.

هنرمندانِ برجسته ایران، خواننده‌های قدیمی مثل هایده، مهستی و ایرج و شجریان و ... هر کدام یک نماد برای بقای فرهنگ ایران بودند و هستند و خواهند بود. در خاطره‌ی ملت حک شدند.


Репост из: حسن معین - جامعه شناسی وجودی
🔖🎥 نقدی بر فیلم چریکه تارا از بهرام بیضایی

• فیلم از اهمیت تاریخ میگوید.

چریکه تارا فیلمی سورئالیستی است که در نگاه اول یک درام عاشقانه است اما در واقع یک فیلم پر رمز و راز و استعاره‌‌ای جهان شمول است. هرچند که میشود این فیلم را درام نیز نامید اما درامی از تحول و تغییر تارا، تحولی حکیمانه با بینشی نو به زندگی.
سواد و تسلط بیضایی بر سینما، فیلمسازی و به ویژه ادبیات کهن ایران را میشود در فیلم‌هایش یافت که بسیار قابل ستایش و تحسین است.
در چریکه تارا نیز بیضایی دست تاریخ ایران را گرفته و به میان فیلم آورده است و اصلا چریکه تارا از همین تاریخ شروع میشود. تاریخی زخمی و خونین که از دل دریا بیرون میزند.

تارا زنی زیبا، سرزنده و پرجاذبه مادر دو فرزند است که نماد زمین است، نماد طبیعت. در روستایی می‌زید که مورد توجه مردان زیادی است و از آن میان سه مرد، خواستگار اوست.
در شروع داستان تارا با خبر مرگ پدربزرگ‌اش رو به رو میشود و جز نگاه ساکت و چهره‌ای سرد چیزی را از او متوجه نمیشویم. گویی مرگ را جزوی از زندگی و امری معمول میداند.
از پدربزرگ چند تکه لباس به یادگار میماند که آنها را میان اهالی تقسیم میکند و این شاید نشان از بخشندگی زمین است.
از پدربزرگ شمشیری نیز به جا مانده که تارا آن را نیز میبخشد و جمله ای دارد:«اگه خودش هم بود نمیدونست با این چه کار کنه». در واقع از عدم آگاهی بر کارآمدی شمشیر را بیان میکند.
و در ادامه شمشیر دوباره به سوی تارا باز میگردد و تلاش تارا برای سرنگونی شمشیر بی نتیجه است. گویی شمشیر مانند وحی‌ی است که برای بیدار کردن ضمیر تارا هر بار به سوی او باز میگردد.
بر گردیم به سراغ خواستگار های تارا. اولی قلیچ است، مردی که صداقت ویژگی بارز اوست و نماد زندگی است.
دومی خواستگار او برادر شوهر تارا، آشوب است که همراه با خواهرانش با جامگان تمام قد سیاه پوش در قبرستان از تارا خواستگاری میکنند و پاسخ تارا «عشقی که توی گورستان شروع بشه قبلا مُرده» است. برادرشوهر با دزدیدن کودکان تارا، قصد تحت فشار قرار دادن او را دارد که تارا کودکان را در کنار دریا(استعاره‌ای از مرگ) بازستانده و او را متهم به برادرکشی میکند.
آشوب با آن جامه سیاه و پیشه تبرزنی‌اش و خواهرانی سیاه پوش عزادار که همواره پس تصویر او هستند نماد مرگ است.
و اما خواستگار سوم که سبب تحول تارا میشود مورد اهمیت است و او مرد تاریخی است. مرد تاریخی با تن زخمی و خونین خود بر سر راه تارا پیدا شده و خود را سرداری از تباری جنگجو از دل تاریخ معرفی کرده و خواستار شمشیری است که آن را از آنِ تبار خود میداند.
تارا شمشیر را با این گمان که دیگر مرد تاریخی را نمی‌بیند به او بازمیگرداند.
اما مرد تاریخی بار دیگر بر سر راه تارا قرار گرفته و مدعی عشق میشود. و هر بار که تارا قصد جواب یا دیدار با خواستگاری را دارد سر و کله‌اش پیدا میشود.
تارا پس از کشمکش هایی قصد شناخت مرد تاریخی را میکند و به دنبال آن دل در گروی مرد میدهد. و قصد دارد که با سپردن فرزندانش به قلیچ همراه مرد تاریخی برود.
و ناگهان مرد تاریخی که گویا رسالت خویش را انجامیده و به مراد خویش رسیده باشد به دریا رفته و در اعماق آن به تبار خود می‌پیوندد. تارا با همان شمشیر به جستجوی مرد به جنگ با امواج میرود. و باید هنر شمشیرزنی سوسن تسلیمی را ببینید که چگونه با تیغ یگانه می‌گردد.
تارا پس از ناامیدی از بازیافتن مرد تاریخی به ساحل برگشته و در آنجا قیلچ را میابد و جمله تارا به قلیچ(نماد زندگی) این است:« کی عروسی میکنیم؟».
فی جمله تارا با شناختِ تاریخ، به خرد و بینشی دست یافته که او را از مرگ نجات داده و به زندگی برمیگرداند.
فیلم و هر بار بازگشت شمشیر به سوی تارا تنها یک جمله را بازمی‌نماید:
ما مجبور به شناخت تاریخ هستیم تا از مرگ و سیاهی و دروغ دوباره تن در دهیم و به زندگی صادقانه باز گردیم.
🔖🎥


سلام من به تو یار قدیمی
منم همون هوادار قدیمی
هنوز همون خراباتی و مستم
ولی بی تو سبوی می شکستم
همه تشنه لبیم ساقی کجایی
گرفتار شبیم ساقی کجایی
اگه سبو شکست عمر تو باقی
که اعتبار می تویی تو ساقی
اگه میکده امروز شده خونه تزویر
وای شده خونه تزویر
تو محراب دل ما تویی تو مرشد و پیر

همه به جرم مستی سر دار ملامت
می میریم و می خونیم سر ساقی سلامت

یه روزی گله کردم من از عالم مستی
تو هم به دل گرفتی دل ما رو شکستی
من از مستی نوشتم ولی قلب تو رنجید
تو قهر کردی و قهرت مصیبت شد و بارید
پشیمونم و خستم اگه عهدی شکستم
آخه مست تو هستم اگه مجرم و مستم
همه به جرم مستی سر دار ملامت
می میریم و می خونیم سر ساقی سلامت

میگن مستی گناه به انگشت ملامت
باید مست ها رو حد زد به شلاق ندامت
سبوی ما شکسته در میکده بسته
امید همه ی ما به همت تو بسته
به همت تو ساقی تو که گره گشایی
تو که ذات وفایی همیشه یار مایی
همه به جرم مستی سر دار ملامت
می میریم و می خونیم سر ساقی سلامت
همه به جرم مستی سر دار ملامت
می میریم و می خونیم سر ساقی سلامت
همه به جرم مستی سر دار ملامت
می میریم و می خونیم سر ساقی سلامت
SHAZEN | Ai Music Finder 🎧


Репост из: حسن معین - جامعه شناسی وجودی
اصلا تو بگو تغییر کرده! گذشته‌ش را صلوات بفرستیم بره؟


Репост из: دین عقلانی
🌍 تحولات خاورمیانه، از اقتدار دینی تا تعامل و همزیستی سکولار
✍🏾 جعفر نکونام 4 دی 1403

🌱 این یادداشت در تحلیل تحول دیدگاه‌ها و رویه‌هایی است که اخیراً در فضای سیاسی و اجتماعی خاورمیانه رخ داده است:

💡 1. تغییر فکر و رویه و تأثیر آن بر حل منازعات
تجربه‌های منطقه‌ای به ما نشان می‌دهد که حتی افرادی با پیشینه‌های ایدئولوژیک رادیکال می‌توانند در شرایط خاص تغییر فکر و رویه دهند.
برای مثال، احمد الشرع، که زمانی نمایندۀ ابوبکر بغدادی و یکی از چهره‌های شناخته‌شده جریان سلفی بود، اکنون در جایگاه رئیس هیئت تحریرالشام، نه‌تنها تکثرگرایی مذهبی را می‌پذیرد، بلکه از اجبار دینی، مانند تحمیل حجاب، نیز خودداری می‌کند.
مشابه این تحول را می‌توان در سیاست‌های محمد بن سلمان مشاهده کرد. او که به عنوان ولیعهد عربستان سعودی، کشوری با پیشینه وهابی، شناخته می‌شود، به سمت سکولاریزاسیون جامعه و کاهش نقش دین در سیاست حرکت کرده است.
این تغییرات نشان می‌دهد که بسیاری از گروه‌ها و رهبران، تحت تأثیر گفتگوها و تعاملات و فشارهای اجتماعی و جهانی قرار بگیرند، مسیرهای جدیدی انتخاب می‌کنند.
این امر اقتضاء می‌کند، به جای تمرکز بر نابودی فیزیکی افراد یا گروه‌ها، باید از ابزارهای گفتگو، دیپلماسی و ترویج منطق و اخلاق برای تغییر دیدگاه‌ها استفاده کرد. تجربه نشان داده، جنگ و خشونت نه‌تنها نتوانسته است افکار رادیکال را نابود کند، بلکه در برخی موارد باعث تقویت احساسات انتقام‌جویانه شده است.

🌍 2. سپری‌شدن دوران اقتدار رهبران دینی و تعصبات مذهبی
تحولات سیاسی و اجتماعی در کشورهای مختلف خاورمیانه گویای آن است که تعصبات مذهبی به تدریج جای خود را به رویکردهای عمل‌گرایانه و سکولارتر می‌دهند.
جامعه امروز، به دلیل دسترسی بیشتر به اطلاعات و گسترش جهانی‌شدن، خواهان حکمرانی مبتنی بر عدالت، رفاه و توسعه است، نه تحمیل ایدئولوژی.
نمونه روشن این تغییر را می‌توان در عربستان سعودی مشاهده کرد. کشوری که زمانی به عنوان مهد وهابیت شناخته می‌شد، اکنون تحت رهبری محمد بن سلمان، به سمت توسعه اقتصادی، بازنگری در ارزش‌های سنتی و محدودکردن نقش دین در حوزه‌های عمومی حرکت کرده است.
این تحولات نشان‌دهنده پایان تدریجی تعصبات مذهبی و حرکت به سوی یک جامعه کارآمدتر و چندصدایی است.

🕊 3. پایان جنگ‌های ایدئولوژیک و روایات آخرالزمانی
اگرچه همچنان در برخی مناطق، بقایای روایات ایدئولوژیک و جنگ‌های دینی دیده می‌شود، اما جهان به سمت پذیرش گفتگو و تعامل به عنوان ابزارهای اصلی حل منازعات پیش می‌رود.
با حرکت جوامع و حکومت‌ها به سوی تقویت اخلاق، منطق و عقلانیت، می‌توان به آینده‌ای امیدوار بود که در آن راهکارهای مسالمت‌آمیز جایگزین جنگ و کشتار شود و روایات آخرالزمانی و خشونت‌محور، به تدریج کنار گذاشته شوند.

⚔️ 4. ارزیابی خط مشی جمهوری اسلامی ایران در منطقه
سیاست‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران، مانند حمایت از گروه‌های نیابتی (حماس، حزب‌الله، الدفاع الوطنی سوریه، انصارالله یمن، حشدالشعبی عراق) که با هدف تقویت نفوذ منطقه‌ای و مقابله با اسرائیل و آمریکا طراحی شده بود، اگرچه توانسته بود، حضور ایران را در برخی مناطق تا مدتی به نمایش بگذارد، اما پیامدهای آن، از جمله هزینه‌های سنگین اقتصادی و افزایش تنش‌های بین‌المللی، به چالش‌های جدی منجر شده است.
در حالی که ایران این رویکرد را راهی برای دفاع از منافع خود می‌داند، تحولات اخیر نشان می‌دهد که بسیاری از این سیاست‌ها نتوانسته به اهداف نهایی خود دست یابد. به عنوان مثال، قریب به تمام این گروه‌های نیابتی تقریباً از بین رفتند یا بسیار تضعیف و منزوی شدند و یا تحت محدودیت‌های شدید قرار گرفتند.
از این رو، نیاز به بازنگری در این رویکرد و حرکت به سمت همکاری‌های منطقه‌ای و ایجاد صلح پایدار بیشتر از پیش احساس می‌شود.

🔝نتیجه‌گیری کلی
🔄 تغییر فکر و رویه افراد و جوامع امری ممکن و اثربخش است و ابزارهایی مانند گفتگو، تعامل و ارائه الگوهای عقلانی می‌تواند نقش کلیدی در این فرآیند ایفا کند.
📜 حکومت‌های دینی و رویکردهای ایدئولوژیک، که اغلب باعث تنش و تخریب می‌شوند، جای خود را به حکمرانی بر اساس عدالت، کارآمدی و رفاه عمومی خواهند داد.
🤝 پایان جنگ‌ها و روایات خشونت‌آمیز نیازمند تقویت فرهنگ گفتگو، آموزش و عقلانیت است.
🌟 سیاست‌های مبتنی بر خشونت، در درازمدت نمی‌توانند به همکاری‌های منطقه‌ای و دیپلماسی پایدار بیانجامند. آینده خاورمیانه، در گرو تلاش برای ایجاد همزیستی مسالمت‌آمیز و کاهش تنش‌ها خواهد بود.

https://t.me/dineaqlani


Репост из: حسن معین - جامعه شناسی وجودی
👀 سه مانع بزرگ برای اصلاحات امیرکبیر در استبداد ناصری

✍️ حسن معین

سه مانع بزرگ برای اصلاحات امیرکبیر در استبداد ناصری عبارتند از:

یک. عنصر فاسدِ درباری

دو. عنصرِ سنت پرستِ روحانی

سه. عنصرِ استعمار‌گر خارجی

امروز بعد از گذشت 180 سال از چهارسال صدارتِ امیر کبیر هنوز موانع اصلی اصلاحات در ایران همین سه عامل است. تفاوت بزرگ در اینجاست که حدود 50 سال پیش در یک عقب‌گردِ تاریخی دربار را هم بدستِ روحانی سپردیم.

تازه امیر‌کبیر تنهای تنها بود. یک تنه به عنوان یک عاملِ نیرومندِ انسانی همه‌ی ساختارها را در چهار سال به هم ریخت. یارانش انگشت شمار بودند. شرایط ساختاری ببینید چقدر تغییر کرده چقدر شهرنشینی چقدر جمعیت چقدر سواد چقدر تکنولوژی پیشرفت کرده اما اصلاحات در ایران هنوز پشتِ همین سه مانع درجا می‌زند.

مقصر ساختار است و یا عوامل؟

متن کامل صفحه 222 کتاب امیرکبیر و ایران ترجمه فریدون آدمیت، منتشر شده در سال 1348، را در ادامه بخوانیم.

تبدیل عکس به متن با استفاده از ربات:
@matnbedebot


🔗 نسخه صوتی کتاب، نسخه مکتوب کتاب

اما وجهه نظر کلی شیل این بود که هر چه میتوانست کارهای امیر را سبك بگیرد، و حتی نادیده انگارد به علاوه هرجا که توانست نقشه ترقی ایران را برهم زد. از جمله در موضوع کشیدن راه آهن از آذربایجان به بلوچستان که طرح آن را مهندس انگلیسی «استفنسون» ۸۸ ریخت و پالمرستون هم موافقت کرد، رأی دولت انگلیس را زد. معتقد بود این «ملت متقلب» راه آهن میخواهد چه کند؟ شیل چنین استدلال :کرد چیزی که در این ملك وجود ندارد شرف و حیثیت و ایمان و حق شناسی است. سودپرستی و طمع ورزی حاکم بر همه چیز است و انگیزه های آنی و هوس و نیرنگ وافسون براین جامعه مستولی ۸۹.

این داوری شیل در درجه اول وصف خوی و کردار طبقه حاکم و فرمانروایان ایران است بطور کلی اما اینجا نمیگوید که میرزا تقی خان نماینده عصیان علیه همان اخلاق مدنی است که شیل به آن حد نکوهش میکند دیگر اینکه شیل معترف نیست که خودش با همان دسته طراران دولتی همدست و دمساز بود و تلاش میکرد امیر را از صدارت براندازد و به جایش آصف الدوله را بنشاند و یا میرزا آقاخان نوری را بگمارد. در نامه های رسمی خود این معنی را بارها گفته که میرزا تقی خان در زمرۀ دیگر زمامداران ایران نیست و نیز معتقد است که ستمگری و فساد و رشوه خواری دیوانیان از علل انحطاط جامعه ایران می باشد ۹۰ - ولی در سرتاسر یادداشتهای منتشره اش يك كلمه اشاره نمی کند که امیر در برانداختن آئین ظلم و نادرستی و اصلاح اخلاق مدنی، كارى سترك صورت داد ۹۱ حتى نام او را يك بار هم به قلم نیاورده. جان کلام این است که شیل در ،اصل يك سرهنگ ایرلندی پرورده دستگاه حکومت انگلیسی هندوستان ،بود بینش و افق اندیشه اش بسیار محدود. و اساسا مقام اجتماعی میرزا تقی خان را در نیافته است. گرچه دوران زمامداری امیر بس کوتاه بود و آمیخته با کامیابی و ناکامی، تأثیر او را باید در تاریخ زمانش و تحولات اجتماعی دو نسل بعد سنجيد. همقطار انگلیسی شیل که فلسفه تاریخ و مدنیت خوانده و در قلمرو فکر ودانش خیلی برتر از وزیر مختار بود پایۀ امیر را در چشم انداز تاریخ می سنجد. اعتقاد واتسون این است «اگر میرزا تقی خان میماند و اندیشه های خود را به انجام می رسانید . بدون تردید در زمرۀ آن کسانی شمرده میشد که به عقیده برخی از سوی خدا به رسالت تاریخی برگزیده گشته اند» ۹۲.


Репост из: حسن معین - جامعه شناسی وجودی
👀 سه مانع بزرگ برای اصلاحات امیرکبیر در استبداد ناصری

✍️ حسن معین

سه مانع بزرگ برای اصلاحات امیرکبیر در استبداد ناصری عبارتند از:

یک. عنصر فاسدِ درباری

دو. عنصرِ سنت پرستِ روحانی

سه. عنصرِ استعمار‌گر خارجی

امروز بعد از گذشت 180 سال از چهارسال صدارتِ امیر کبیر هنوز موانع اصلی اصلاحات در ایران همین سه عامل است. تفاوت بزرگ در اینجاست که حدود 50 سال پیش در یک عقب‌گردِ تاریخی دربار را هم بدستِ روحانی سپردیم.

تازه امیر‌کبیر تنهای تنها بود. یک تنه به عنوان یک عاملِ نیرومندِ انسانی همه‌ی ساختارها را در چهار سال به هم ریخت. یارانش انگشت شمار بودند. شرایط ساختاری ببینید چقدر تغییر کرده چقدر شهرنشینی چقدر جمعیت چقدر سواد چقدر تکنولوژی پیشرفت کرده اما اصلاحات در ایران هنوز پشتِ همین سه مانع درجا می‌زند.

مقصر ساختار است و یا عوامل؟

متن کامل صفحه 221 کتاب امیرکبیر و ایران ترجمه فریدون آدمیت، منتشر شده در سال 1348، را در ادامه بخوانیم.

تبدیل عکس به متن با استفاده از ربات: @matnbedebot


🔗 نسخه مکتوب
کتاب، نسخه صوتی کتاب

نقشه اصلاحات داخلی امیر که مواد عمده آن را فهرست وار ذکر کردیم - در عالم خود جامع الاطراف بود؛ در حقیقت با در نظر گرفتن مکان و زمان پایه همه گونه ترقی سیاسی و اجتماعی و صنعتی جدید را ریخت. اصلاحات و نوآوریهای امیر که جهات مختلف داشت طبيعة با سه نیروی مخالف برخورد کرد عنصر فاسد ،درباری عنصر سنت پرست روحانی، و عنصر استعمارگر خارجی این برخورد به صورت تصادم دو قدرت متقابل یعنی نوخواهی و اصلاح اجتماعی از يك سو و کهنه پرستی و سودجوئی شخصی از سوی دیگر درآمد ـ و در واقع پدیده ای طبیعی و پرهیز ناپذیر بود. اما دو نکته مهم را باید بدرستی تمیز داد. یکی اندازه گیری و سنجش تأثیر هر يك از آن عوامل مخالف سه گانه است در برنامه کلی میرزا تقی خان در این باره باید گفت امیر مخالفت سنت پرستان را مهار کرد و از حدت آن بسیار کاست ولی ستیزگی بزرگان درباری با اصلاحات ،امیر و نبرد سیاست خارجی با سیاست ملی او همچنان به جای ماند قدرت هیچکدام از این دو عامل اخیر به تنهائی بر قدرت امیر نمی چربید اما مجموع آنها افزونتر از توانائی میرزا تقی خان بود. نکته دوم اینکه میان عنصر فساد ایرانی و عنصر سیاست بیگانه پیوستگی معنوی خاصی بچشم میخورد این همبستگی را نیز باید طبیعی دانست یکی نماینده سود پرستی فردی بود که نفع خود را در پاسداری از وضع و حالت اجتماعی موجود تمیز میداد و دیگری نماینده نیروی استعمار بود که در آن روزگار جهش فوق العاده داشت و هنوز به اوج خود نرسیده پیشرفت خود را در ناتوانی و عقب ماندگی ایران می یافت. از این رو استعمار روس و انگلیس به همان اندازه که با سیاست ملی و استقلال طلبانه امیر در پیکار بود در اجرای اندیشه های ترقی خواهانه او کارشکنی می‌کرد.

پس شگفت نیست که در هر مورد که نقشه اصلاحات امیر با نفع بیگانگان برخورد داشت دشواریها ایجاد میساختند گذشته از کشمکشهای امیر با انگلیس و روس در سیاست خارجی ایران، قسمتی از دفتر اصلاحات داخلی او را ایستادگی و نبرد با بیگانگان میسازد. خواهیم دید که حتی در موضوعهائی چون برانداختن شورشهای داخلی، اصلاح نظام، قطع مستمریهای افراد تحت الحمایه روس و انگلیس تأسیس بحریه جنگی، و بنای دارالفنون به مخالفت او برخاستند نکته جالب توجه اینکه در این ستیزگیها ملاحظات شخصی وزرای مختار دو همسایه زورمند نیز دخالت داشت. پرنس دالگوروکی و شیل که روزی هرچه میخواستند در ایران بجا می آوردند – اکنون بی اعتنائیها و استقامت میرزا تقی خان برابر گردیده، و آن را نسبت به خود بسیارگران و وهن عظیم می شمردند. از این روست که میبینیم حتی پالمرستون وزیر خارجه انگلیس درباره برخی از اقدامات ترقی خواهانه امیر چون) تأسیس روزنامه و برانداختن رشوه خواری حسن نظر داشت و پیام تهنیت به او فرستاد.


Репост из: حسن معین
😥 گریه سریزِ یک احساسِ قوی است. امروز تو مجلسِ سالگردِ برادرم حسین سرِ ناهار و بعد از ناهار با شنیدنِ روضه‌ای منقلب شدم. حسابی. دلی از عزا درآوردم. ساعتی منقلب بودم. گاهی گریه کنیم. بسیار مفید است.


Репост из: نگاه متفاوت (احمد زیدآبادی)
فاطو بچه‌دار نمی‌شه!

ماه‌طلعت اصلاً حال خوشی ندارد. از همه چیز می‌نالد. ظاهراً برکناری مهری طالبی دارستانی از مسئولیتش در "ستاد امر به معروف و نهی از منکر" حال او را ناخوش‌تر کرده است. می‌گوید: "چشمتون ندید منم چند روز بیام تهرون برم تو کلینیک او بستری بشم؟" می‌گویم: "برکناری‌اش به دلیل کلینیک نبود، علیه رئیس‌جمهور بدحرفی کرد." نمی‌پذیرد و پاسخ می‌دهد: "مگه همون یه نفر علیه رئیس‌جمهور بد حرفی کرده؟ همه می‌کنن، چرا کار اونا ندارن؟" ناراحتی بزرگترش اما چیز دیگری است. بهتر از زبان خودش بخوانیم. تمام متن صحبت‌های خود اوست:
"خاله! این فاطو ما، هر کارش می‌کنم، نمی‌خوا بچه‌دار شه. سه ساله عروس شده، ولی هنوز حامله نشده. مادرشووَرش بلندشده زیر پا دومادم که بیا ئی رِ طلاق بده! ئی اجاقش کوره! می‌گی چه کارش کنم خاله؟ التماسش کردم، تو چشماش رفتم، قسمش دادم، ولی به فندیاتش نمی‌ره خاله! حالا می‌گی چه خاکی تو سر کنم خاله؟ دومادوم اینم طلاق بده می‌یاد می‌افته رو دستِ منِ پیشونی سیاه! مَ خودم الان آه ندارم که با ناله سودا کنم بعد چه جوری خرج این دخترۀ چشم‌سفید رِ بدم؟
می‌گی چرا نمی‌خواد بچه‌دار بشه؟ خودمم نمی‌دونم خاله. هر وقت ازش می‌پرسم می‌گه: "نمی‌خوام یکی دیگه رِ مثل خودم بدبخت کنم!" ازش می‌پرسم مگه خودت بدبختی؟ می‌گه: "ها! اگه بدبخت نیستم، پس خوشبختم؟" می‌گمش: "سر از بدبختی در نیاری دختر! مگه چه مرگته؟ کم می‌خوری؟ کم می‌خوابی؟ کم می‌پوشی؟" می‌گه: "چی می‌خورم؟ چی می‌پوشم؟ خواب هم مگه چیزیه؟" می‌گمش: "دختر! ناشکری نکن، خدا قهرش می‌گیره! همی خُوو خودش مگه کم چیزیه؟ ما اووَقتا که دختر بودیم آرزو یه خوُو راحت داشتیم، ولی مگه مادرامون می‌ذاشتن؟ صبح کلۀ سحر با لگد و تیپا بیدارمون می‌کردن که پاشین برین از ته باغ علف بچینین!" نه خاله! دخترا ئی دوره قدر نمی‌دونن!
می‌گی بچه نخواستنش دلیل دیگه‌ای هم داره؟ ها خاله! شُو تا صبح برات دلیل می‌یاره. مثلاً می‌گه: "اگه بچّم دختر شه بعد روسریش رِ از سرش ورداره، بعد جریمش کردن، مَ اَ کجا پول بیارم بدم که زندانش نکنن؟" بهش می‌گم: "مادر! مگه شهرِ هرته! بی‌خود می‌کنن دخترِ مردم رِ زندان کنن! به کسی چه مربوطه؟" می‌گه: "ننه! تو سرت تو حساب کتاب نیست. سواد نداری. اصلاً نمی‌دونی تو مملکت چه خبره! الان یه قانونی نوشتن که هر دختری روسری نداشته باشه، میلیون میلیون تومن جریمش کنن و اگه نپردازه، روزشه سیاه می‌کنن!"
خاله! تو که سواد داری این فاطو ما راست می‌گه؟ همچی قانونی نوشتن؟ کی جرأت کرده همچی قانونی بنویسه؟ مگه دخترای مردم اسباب‌بازی هستن؟ مگه ما اَ خودمون اختیار نداریم؟ می‌گی نوشتن اما اجراش را عقب انداختن؟ خب، بلکی چند ماه دیگه اومدن خواستن اجراش کنن. پس این فاطو ما یه چیزی سرش می‌شه که نمی‌خواد بچه‌دار بشه! اصلاً اگه ایطو باشه که مَ خودم اجازه نمی‌دم بچه‌دار بشه! مردم بچه‌دار می‌شن که حلاوتشون بیشتر بشه، بچه عصای دست آدم بشه، اگه قرار باشه، بخوان از همون اول بچه رِ اذیت آزار کنن، خونوادشه تکون واتکون بدن، تنشون رِ به لرز بندازن، یه روز بندازنش تو وَن، یه روز بازداشتش کنن، یه روز جریمش کنن ئی که نشد زندگی! ئی اسمش مردگی هم نمی‌شه! مردم خودشون هزار بدبختی دارن، هزار مصیبت دارن بعد بیان براشون ازین قانونا بنویسن؟
نه خاله، دیگه خودم پاک متوجه شدم. اگه فاطو هم بخواد، مَ خودم نمی‌ذارم بچه‌دار بشه! اگه حامله هم بشه، می‌گم بره بندازتش! چی؟ می‌گی اینم جرمه؟ خب، باشه! دردسرش که از بچه‌دار شدن کمتره! اصلاً به درک که مرتیکه طلاقش بده! بیاد بر دلِ خودم تو خونه بنشینه، بهتر از اینه که بچۀ معصومش ایطو به ذلالت بیفته، هی بخوان مزاحمش بشن، اذیتش کنن، جریمش کنن! بُوی توبه! ئی دیگه چه دوره زمونه‌ای شده؟ اینا دیگه کی هستن؟
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad


Репост из: حسن معین - جامعه شناسی وجودی
انفجارِ تعارضاتِ درون‌حکومتی در تهران!


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
خودت را خوب بشناس، از قضاوتِ دیگران نرنج! این نصایح درست را درونی کن

Показано 20 последних публикаций.