🗓 #در_چنین_روزی ۲۴ ژانویه ۱۹۷۷ قتل چهار وکیل و یک فعال سندیکایی که با حزب کمونیست و فدراسیون اتحادیههای کارگری اسپانیا (CC.OO) در ارتباط بودند، توسط افراد مسلحی از نئو فاشیستها در مرکز شهر مادرید
کشتار موسوم به «قتل عام آتوچا»، یکی از اقدامات نیروهای دست راستی اسپانیا در واکنش به دوران انتقال دموکراتیک در اسپانیا پس از مرگ فرانسیسکو فرانکو بود.
اگرچه این اقدام با هدف تحریک نیروهای چپ و ایجاد زمینه برای یک کودتا انجام شده بود اما اثر مخالفی ایجاد کرد و با افزایش نفرت عمومی از نیروهای دست راستی، موجب تسریع قانونی شدن حزب کمونیست شد که سالها از فعالیت منع گشته بود.
- در سال ۲۰۰۹ دو وکیل به نامهای سایمون گاسپیک ویلینگا و هانس گاسبیک که در زمینه مخاطرات علیه وکلا فعالیت می کردند، برای اولین بار در این روز برنامهای را با این موضوع سازماندهی کردند.
آنها این روز را روز جهانی وکلای در معرض خطر نامگذاری و سازمانی با همین عنوان تاسیس کردند.
پانزدهمین سالگرد این نامگذاری، تمرکز ویژه این سازمان بر تهدیدهای فزاینده علیه وکلا در ایران بوده است و گزارشی در این باره منتشر کردهاند.
- وکلای بیشماری در ایران تحت فشارهای امنیتی به سر میبرند و به دلیل پیگیریهای حقوقی خود در پروندههای سیاسی و حمایت از حقوق کارگران و ستمدیدگان، یا تجربه بازداشت و زندان را پشت سر گذاشتهاند و یا با پرونده سازی و احکام سنگین رو به رو هستند.
- در میان آنها می توان از #فرزانه_زیلابی نام برد که وکالت کارگران هفت تپه و جمعی از معلمین و بازنشستگان در استان خوزستان را به عهده داشته است و یا #فرشته_تابانیان که در اطلاع رسانی درباره متهمین اعتراضات ۹۸ در ماهشهر و دفاع از آنان نقش مهمی داشت. هر دوی آنها با احکام حبس مواجه هستند.
- بسیاری از وکلای دیگر نیز هستند که با وجود فشارهای بیپایان، و انواع اقدامات از سمت نیروهای امنیتی و قوه قضائیه برای محدود کردن فعالیت وکلای مستقل، در متن خیزشها و جنبشهای اجتماعی حضور دارند و همبسته با ستمدیدگان و معترضین به دفاع از آنان ادامه میدهند.
📡
@IranAzadie