پژوهشکده تاریخی وهومن


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Познавательное


✍پژوهشکده تاریخی وهومن

📚برای بیان تاریخ ایران با اسناد و منابع تاریخی

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Статистика
Фильтр публикаций


ضمنا داداچ خط میخی هم اصلش مال سومریان بوده و سامی ها از سومریان گرفتن

اگه ادعای سامی بودن سومریان رو نداری به این موضوع که خط میخی هم متعلق به سومریان هست اشاره کن😟


می‌دانیم که بسیاری از خطوط امروزی برگرفته از خط فینیقی میباشد. البته همین موضوع باعث ادعاها و توهین های جماعت ایرانستیز و سامی گرا شده که آی شما ایرانیان هیچ چیزی از خود نداشته اید و هرچه بوده متعلق به سامی ها بوده!!!
جدای از اینکه تاثیر و تاثر تمدن ها از یکدیگر یک امر بدیهی می‌باشد و هیچ چیز عجیبی نیست لازم دانستیم نکاتی را پیرامون خط بیان کنیم👇👇👇

مادر همه خطوط امروزی جهان به جز آسیای شرقی الفبای فینیقی میباشد
یعنی خطهای یونانی و لاتین از فینیقی گرفته شدن و خط های غربی رو به وجود اوردن و خط آرامی هم از فینیقی گرفته شد و خطوط ایرانی و عربی و هندی رو به وجود اورد

جالب است بدانید خود خط فینیقی از هیروگلیف مصری گرفته شده و خود خط هیروگلیف هم احتمالا(ولی نه قطعا) تحت تاثیر خط تصویری سومری به وجود آمده و خط تصویری سومری هم باز به احتمال بسیار تحت تاثیر نقوش فلات ایران ایجاد شده
(منبع ۱) ، (منبع ۲)

پ.ن : جماعت سامی گرا که مدام میگن خطوط ایرانی از آرامی و فینیقی ‌گرفته شده هیچ گاه در مورد اینکه خود خط فینیقی از چه ریشه ای گرفته شده چیزی نمی‌گویند
چرا چیزی نمی‌گویند؟!
پاسخش با خود شما😁

@Institute_vohman


نکاتی پیرامون خط !
و پاسخ به ادعاهای برخی جریانات👇👇👇


💠پادشاهی ایرانی رستمیه در شمال افریقا💠

✍هرچند عجیب به نظر می‌آید، اما باید یادآوری کرد که اولین دولت مستقل ایرانیِ عصر اسلامی، نه در ایران، بلکه بسیار دور از ایران، در شمال افریقا پا گرفت. دولت رستمیه به اسم موسس آن عبدالرحمان الرستم الفارسی در ۷۶۱ ( ۱۴۴ هجری) پدید آمد و تا سال ۹۰۸ (۲۹۶ هجری) حکمرانی کرد. قلمرو این حکومت، الجزائر کنونی، بخش شمالیِ صحرای بزرگ و نیمه غربیِ لیبی را دربر می‌گرفت.
اصل و منشأ ایرانی عبدالرحمان رستم هیچگاه مورد انکار نبوده است، لیکن در خصوص شجره نسب او آراء متفاوت است. ابن خلدون او را از اخلاف مستقیم رستم فرخ‌زاد فرمانده کل ارتش ایران در زمان حملهٔ عرب در ۶۳۶ میلادی میداند1، اما یاقوت او را به عنوان «پسر بهرام، پسر گور، پسر شاپور، پسر بازان، پسر شاپور بزرگ امپراتور ایرانی» معرفی می‌کند.2

▫️یادداشت ها :
1.ابن خلدون: «کتاب العبر»، ج ۶ ، ص ۱۱۲.
2.یاقوت: «معجم البلدان»، چاپ ووستنفلد، ج ۲، ص۱۶۰.

📚کتاب ایران در اسپانیای مسلمان ، شجاع‌الدین شفا ، ترجمه دکتر مهدی سمسار ، صفحه ۱۸۷.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🆔 @Institute_vohman |پژوهشکده تاریخی وهومن ✅


نمادی که این ایرانستیز کوچولو ادعا کرده بود برای اولین بار در مناطق یونانی یافت شده و مال یونانیان هست اما همین نماد
در شهرسوخته سیستان با قدمت ۲۲۰۰ پیش از میلاد(تقریبا ۴۲۰۰ سال پیش) یافت شده
بنابراین ادعای جاهلانه این جماعت ایرانستیز رد میشه

کوچولو به جای لودگی حرف خودت رو گردن بگیر و عذرخواهی کن چقدر دیگه باید آبروت بره؟؟


✔️تناقض گویی ایرانستیزان به روایت تصویر!!

🔺شیعیان تندرو و ایرانستیز چند ماه پیش ادعا کرده بودن که نخستین درفش کاویانی در مناطق یونانی یافت شده(تصویر شماره1)
بعد که سند کهن تر از شهر سوخته دادیم و این جماعت ایرانستیز را رسوا کردیم با در پیش گرفتن لودگی و فرار رو به جلو به تمسخر سعی در عوض کردن بحث را دارد و میگه هر ضربدری رو نباید درفش کاویانی دانست(تصویر شماره2)

تو مرد باش سر ادعای نخست خودت بمان
که گفته بودی این نماد اولین بار در مناطق یونانی یافت شده؟؟😂
چنان رسوایتان کنیم که این لودگی ها هم نجاتتان ندهد😁


متاسفانه باخبر شدیم موبد کوروش نیکنام به علت بیماری سرطان در گذشتن.
ایشان این افتخار را به ما دادند که هموند کانال ما باشن.
برای ایشان آرزوی آرامش و شادمانی در سرای جاوید داریم


Репост из: ?تاریخ ایرانشهر?
ریشه‌های درفش کاویانی در شهر سوخته و شوش

با توجه به آثار به جا مانده از تمدن‌های هزاره‌های پیش از میلاد ایران می‌توان گفت هنر آنها در شکل گیری درفش کاویانی نقش داشته است.

به طوری که شمایل ستاره میانه درفش کاویانی ریشه در تمدن‌های شهر سوخته و شوش دارد.

احتمال می‌رود هخامنشیان به واسطه تمدن‌های ماد و ایلام از تمدن‌های هزاره‌های پیش از میلاد فلات ایران تاثیر پذیرفته بودند. حتی فرضیاتی وجود دارد که درفش های مربع با نشان اختر کاویان در دوران هخامنشیان وجود داشته است.

پس از هخامنشیان در سکه فرترکه‌ها (حاکمان محلی پارس در دوران سلوکیان و اشکانیان) درفشی دیده می‌شود که شباهت آشکاری به داستان‌های شاهنامه درباره درفش کاویانی دارد و چنین می‌نماید تا دوره ساسانیان شمایل کلی درفش کاویانی شبیه به همان درفش سکه‌های فرترکه‌ها بوده است.

برای دانش بیشتر و مشاهده تصاویر آثار باستانی نگاه کنید به:
https://kheradgan.ir/p/23456


Репост из: ?تاریخ ایرانشهر?
تلاش بی حاصل برای یونانی خواندن درفش کاویانی

@Kheradgan_Official

مدتی است هجمه‌های گسترده علیه درفش کاویانی آغاز شده است. گویا استقبال بیش از پیش به نمادها و نشان‌های میهنی باعث شده ایران ستیزان به تکاپو بیفتند.

ایران‌ستیزان که همواره به دنبال مقابله با نمادها و نشان‌های میهنی ایران هستند این بار در دروغ پردازی‌های خود اختر کاویانی را نشانی یونانی معرفی کردند!! آنها به سکه‌هایی از مناطق یونانی نشین مانند ایونیه اشاره می کنند که اتفاقا ایونیه یکی از بخش‌های شاهنشاهی هخامنشیان هم بوده است.

ولی این نشان بسیار کهن تر از سکه‌های ایونیه است و در آثار هزاره‌های پیش از میلاد در شهر سوخته و شوش چنین نشان‌هایی به کرات دیده شده است.

باید از ایران‌ستیزان پرسید چرا بار دیگر تاریخ را به دلخواه خود سانسور کردند؟!!

برای دانش بیشتر نگاه کنید به:

آیا درفش کاویانی ریشه در یونان باستان دارد؟
https://kheradgan.ir/p/23455


معنای واژه ایران و آریایی

کلمه «ایران» از همان ریشه «آریایی» گرفته شده است. هریوس، کلمه‌ای است که در حدود پنج هزار سال پیش در استپ‌های اورآسیا در زبان گفتاری به معنی «عضوی از گروه ما» بوده است. شاید پانزده قرن بعد این تعیین هویت معنی «انسان‌های نجیب و شریف» که به کلمه «ما» اشاره دارد را به حایز شده باشد.
مردمی که از این کلمه‌ جهت ابراز هویت خود استفاده می‌کردند آن را به محل زندگی خود گسترش دادند: ایرینه‌وئیجه(ایران‌ویج) یا سرزمین نجیب‌زادگان.

📚منبع: ریچارد فولتس، ۱۳۹۵، فرهنگ ایران و تمدن جهان، ترجمه زهرا شجاعی، تهران: دنیای اقتصاد.
🆔 @Institute_vohman


✔️جایگاه والای زن در زمان اشکانی

یک منبع چینی جایگاه برابر زن در نظام اجتماعی پارتی را تایید می‌کند. در گزارش‌های سُیجی آمده است: در میان آنان(پارتیان) رسم است که به بانوان احترام بگذارند و فقط هنگامی که بانوان چیزی می‌گویند، مردان آن را درست می‌دانند و همان را انجام می‌دهند.
نقش به نسبت مستقل بانوان شاید به میراث چادرنشینی پارتیان بازگردد. معروف است که بسیاری از مردم اوراسیا به ویژه سرمتیان، موقعیتی ممتازی برای بانوان قائل بودند که کاملا متفاوت از بانوی خانه‌دار یونانی بود. سگک کمربند پارتی نیز شاید نشانه‌ی دیگری از برابری مردان و زنان باشد. بر سگک کمربندهایی که از آن دوره یافت شده، معمولأ زوج‌هایی نشان داده شده است که سرشان را به یکدیگر چسبانده یا همدیگر را در آغوش گرفته اند.

📚منبع : اووه الربروک، ۱۴۰۰، پارتیان، ترجمه شاهین آریامنش، تهران: پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری‌، ص ۲۵۶
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🆔 @Institute_vohman |پژوهشکده تاریخی وهومن ✅


#ایرانی_چک

واژه‌های وام گرفته از فارسی در زبان عربی

یکی از نشانه‌های اصلی حضور ایرانیان وجود تعداد قابل ملاحظه‌ای از واژه‌های ایرانی است که پیش از اسلام وارد عربی شده است، و برخی از آنها حتی در قرآن پدیدار می‌شود. همان‌طور که ویدنگرن می‌گوید و آیلرز تکرار می‌کند این نکته حقیقت جالبی است که در حالی که در زبان‌‌های ایرانی پیش از اسلام عملا اثری از واژگان سامی دیده نمی‌شود، زبان های آرامی، سریانی، عبری و عربی شمار قابل توجهی از واژه‌های ایرانی وام گرفته‌اند.
بررسی واژه های بیگانه در قرآن، از جمله آنهایی که ریشه‌ی ایرانی دارند، از مدت‌ها پیش هم به وسیله‌ی پژوهندگان مسلمان و هم به وسیله‌ی پژوهندگان غرب انجام شده است.

📚حضور ایران در جهان اسلام، احسان یارشاطر، صفحهٔ ۷۰.
🆔 @Institute_vohman


فارسی در عربی.pdf
5.4Мб
واژه‌های فارسی عربی‌شده

نویسنده: السیّد ادّی شیر
ترجمه: سید‌حمید طبیبیان

امروزه دانشمندان زبان‌شناس واژه‌های ایرانی بیشتری را در زبان عربی یافته‌اند .

🆔 @Institute_vohman


واژگان پارسی وارد شده در عربی

زبان عربی از واژه‌های بیگانه بسیاری پر شده است و این سخن شگفت انگیزی نیست. سرگذشت مردم عرب این چنین بوده است که آنان همواره با گذشت روزگار در برابر بابلیان‌، مصریان، ایرانیان، یونانیان و رومیان سر کرنش فرود می‌آوردند.
در چنین هنگامی بود که اعراب واژه‌های بسیاری از زبان‌های این ملت‌ها در زبان خورد وارد کردند، اما آن زبانی که در این میان گوی سبقت برد و زبان عربی واژه‌های بسیاری از آن وام گرفت، زبان فارسی بود. نه قبیله‌هایی که در همسایگی ایرانیان به سر می‌بردند، بلکه قبیله های دوردست نیز از ایرانیان واژه‌های بسیاری_ که در شمار نمی‌گنجد_ به عاریه گرفتند.

برای خواندن هزاران واژه پارسی در عربی کتاب در زیر بارگذاری خواهد شد👇👇👇

🆔 @Institute_vohman

898 0 34 4 16

✅روابط خوب و حسنه ایرانیان و یهودیان از زمان باستان

اغماض اشکانیان، مخصوصا در روابط آنان با قوم یهودی آشکار است. یهودیان شاهان ایرانی مزبور را مدافعان حقیقی دین خود میدانستند، و چون از طرف سلوکیان و رومیان مورد ظلم و ستم قرار گرفته بودند، معتقد شدند ، ایران_که همواره نسبت به آنان خیر خواه بوده_ تنها قدرتی است که ممکن است ایشان را از یوغ خارجی نجات بخشد، همانگونه که در زمان هخامنشیان این امر تحقق یافته بود. در زمان پارتیان ، یهودیت در بابل توسعه‌ی بسیار یافت. در سال ۲۰ ق.م ، دولت حقیقی کوچکی از یهودیان _دست نشانده_ در سواحل فرات ایجاد شد و مدت بیست سال دوام یافت.
در سراسر این ناحیه، در بابل و مدینه‌های یونانی، حیات معنوی و عقلانی قوم یهود با مکاتب مترقی خود پناهنده و متمرکز شد، و این نزدیکی موجب تاثیر افکار یهود در دین ایرانی گردید. در زمان اعتصاب عظیم یهود در قرن دوم مسیحی، که سراسر نواحی شرقی دولت روم را فراگرفت، یاغیان مورد مساعدت و حمایت پارتیان بودند

📚ایران از آغاز تا اسلام، رومن گیرشمن، ترجمهٔ محمد معین، شرکت انتشارات علمی و فرهنگی، ص ۳۲۳ و ۳۲۴.
🆔 @Institute_vohman

1.1k 0 36 15 30

✅کپی برداری ادیان ابراهیمی از زرتشت

👤مری بویس تاریخدان معروف :
زرتشت نخستین کسی بود که اعتقاد به رسیدگی به گناه و ثوابِ درگذشتگان، مفهوم بهشت و دوزخ، رستاخیز نهایی اجساد، قضاوت نهایی در سرنوشت مردمان، و زندگی جاوید برای ارواح که در روزشمار به جسم‌های خود می‌پیوندند را تعلیم داد.
این اعتقادات بعدها از طریق اقتباسات یهودیت و مسیحیت و اسلام برای اکثر نوع بشر جزء عقاید رایج درآمد. (Zoroastrians, p. 29)

📚برگرفته از کتاب: حضور ایران در جهان اسلام، احسان یارشاطر، صفحهٔ ۴۹.
🆔 @Institute_vohman


اختراع نخستین خط در ایران و توسط ایرانیان

تا همین دوره اخیر، نظریه ارائه شده این بود که خط در جنوب عراق امروزی در حدود ۳۰۰۰ ق.م یا کمی پیشتر شاید توسط یک سومری ساکن در اوروک اختراع شده است. این که او سومری بوده یا نه، معلوم نیست زیرا کهن ترین متون تماما فقط به صورت تصویر نگاره ای(خط تصویری) و فاقد نشانه های آوایی هستند که نشان دهند چه زبانی به رشته تحریر درآمده است.
👈امروزه چشم انداز متفاوت به نظر می‌رسد. مدارک درمورد مراحل اولیه‌ خط نه فقط در اوروک، بلکه همچنین در نینوا در عراق، شوش، چغامیش و گودین تپه در غرب ایران و در تل برک و حبوبه کبیره در شمال سوریه یافت شده اند؛ بیشتر آنها را می‌توان تا اواخر هزارهٔ چهارم ق.م تاریخ گذاری کرد.
ممکن است خط در فلات ایران اختراع شده باشد. بررسی خود متون اولیه اوروک نیز نشان داده است که آن‌ ها به یک سنت کهن‌تر تصویر‌نگاری وابسته اند.

📚منبع : کریستوفر واکر، ۱۳۹۸، تاریخ خط میخی، ترجمه نادر میرسعیدی، تهران: ققنوس.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🆔 @Institute_vohman |پژوهشکده تاریخی وهومن ✅

1.2k 0 37 100 32

اختراع نخستین خط در فلات ایران

آیا باید معتقد شویم که مخترع خط از فن نقاشی پیشه‌وران نجد ایران، که در برابر چشمان خود تصاویر آماده و علایم و نشانه‌هایی داشته اند، الهام گرفته است؟ در هر حال این امر امکان دارد ، و باید ضمنا بدانیم که این هنر نماينده مرحله‌ای است که راهی را به سوی خط تصویری نشان می‌دهد.

📚منبع : کتاب ایران از آغاز تا اسلام ، گیرشمن

@Institute_vohman

955 0 23 8 23

✔️سطح نازل فرهنگی اعراب مسلمان مهاجم به ایران

مرد عربی کیسه ای پر از کافور یافت. کیسه را نزد دوستان خود برد. دوستانش بتصور اینکه نمک است(۲) در طعامی که طبخ میکردند ریختند. چون طعمی نداشت ندانستند چه‌چیز است. یکی از آن میان دانست. پیراهن پاره ای را که بیش از دو‌ درهم ارزش نداشت داد و کیسه کافور را خرید.
دیگر اینکه عربی بادیه نشین بیاقوت درشتی دست یافت که مبلغ زیادی قیمت داشت ولی نمیدانست. کسی که به ارزش آن آگاه بود به هزار درهم خرید. بعد بر بهای یاقوت واقف شد.رفقایش اورا سرزنش کردند و گفتند: چرا بیشتر نخواستی؟ مرد عرب جواب داد: اگر میدانستم بزرگتر از عدد هزار هم عددی باشد همان عدد را میگفتم.(۳)

◽️یادداشت:
(۲) تطبیق شود با البلاذری صفحه ۲۶۴.
(۳) قصه‌ای نظیر این قصه در کتاب فتوح البلدان البلاذری نقل شده است (چاپ دو خویه de Goeje صفحهٔ ۲۴۴).

📚برگرفته از کتاب تاریخ ادبی ایران پروفسور ادوارد براون
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🆔 @Institute_vohman |پژوهشکده تاریخی وهومن ✅

808 0 15 2 26

پست هایی در پاسخ به این شبهه که ایرانیان آغوش خود را به روی متجاوزان گشودند و با آغوش باز به استقبال آنان رفتند👆👆👆
در آینده پست های بیشتری در این زمینه در کانال قرار خواهیم داد

Показано 20 последних публикаций.