الو اتيسم


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Другое


▪️ 📞 الو اتیسم صفحه ای برای دریافت خدمات درمانی (ABA، آموزش والدین و ...)، مشاوره و اطلاع رسانی به صورت حضوری و‌ مجازی در رابطه با اتیسم
▪️ارتباط با کارشناس:
@hello_autism_psy

Связанные каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Другое
Статистика
Фильтр публикаций


🏡🧩مدیریت کودک اتیسم در قرنطینه قسمت دوم:

4️⃣اسباب بازی های در دسترس فرزندتان را مدیریت کنید: کودکان اغلب اسباب بازی های زیادی در منزل دارند، اما بعضی اوقات این اسباب بازی ها را فراموش می کنند. لازم است شما تعداد اسباب بازی هایی که در هر روز در اختیار کودک خود قرار می دهید را مدیریت و محدود نمایید. میتوانید اسباب بازی های کودکتان را در سبدی قرار دهید و سپس روزانه از این سبد، اسباب بازی جدیدی به کودکتان ارایه دهید؛ این اسباب بازی ها را هر روز یا یک روز در میان تعویض کنید. این کار کمک می کند تا اسباب بازی ها همواره برای او جدید و جالب باشد.

5️⃣به کودکتان در آغاز کردن و‌انجام فعالیت های هدفمند کمک کنید: برخی از کودکان طیف اتیسم در انجام فعالیت های هدفمند دچار ضعف هستند: لازم است شما در آغاز فعالیت، تدارک دیدن ابزار فعالیت و‌ پیشبرد فعالیت ها به شکل هدفمند به فرزندتان کمک نمایید.
به عنوان مثال در فعالیتی مانند نقاشی، شما می توانید با ارائه ابزار متنوع برای نقاشی و‌ یا کشیدن الگوهای ساده برای تقلید‌کردن، فعالیت نقاشی او را هدفمند نمایید و بدین طریق از تکرار دائم ‌فعالیت به یک روش جلوگیری نمایید. پس از شروع نیز می توانید بر کار او‌ نظارت نمایید و برای ادامه دادن فعالیت او را تشویق نمایید و برایش انگیزه ایجاد کنید.

6️⃣محدودیت زمانی برای استفاده از دستگاه های دیجیتالی (تلویزیون، تبلت، لپتاپ و ...) مشخص کنید:
محدود کردن زمان تماشای تلویزیون یکی از بزرگترین چالش ها در زمان خانه ماندن است . برای کودک محدودیت زمانی بگذارید؛ برای این هدف می توانید در ابتدا از تایمر ( تایمرهای دیداری، اپلیکیشن های متنوعی در این زمینه وجود دارد) استفاده کنید.
به علاوه تعیین ساعت مشخصی در روز برای استفاده از دستگاه های دیجیتالی می تواند کمک کننده باشد! با توجه به سن و درک کودک قانون را تعیین کنید ( می توانید به صورت تصویری به دیوار بزنید ) و بر اجرای آن اصرار نمایید.

7️⃣مشاجرات بین فرزندانتان را مدیریت کنید: لازم است روزانه برای هر کدام از فرزندانتان زمان بازی اختصاص دهید (نیم ساعت بازی آزاد و‌ دلخواه هر کودک با والد، به ارتباط شما با فرزندتان و‌کاهش مشکلات رفتاری کودک کمک خواهد کرد)
به علاوه زمان بازی مشترک برای فرزندانتان در نظر بگیرید، فعالیت های گروهی را مشخص کنید و به آنها اجازه دهید که با همکاری هم و با رفتار مناسب با یکدیگر و و بدون کتک کاری به هدف مشترک برسند و برای این همکاری برای آنها مشوق در نظر بگیرید.

⚠️چنانچه در اجرایی کردن هر یک از موارد فوق دچار مشکل هستید، در با ما ارتباط برقرار‌کنید.

منبع: ترجمه شده از وبسایتAutism speaks
@hello_autism


👇


🏡⚠️مرکز اتیسم و اختلالات تحولی دانشگاه کالیفرنیا-ارواین نکاتی را فراهم آورده که ممکن است برای مدیریت کودکان اتیسم در منزل در طول شیوع کرونا و فاصله گذاری اجتماعی برای والدین کمک کننده باشد:

1️⃣برای فرزندتان در خانه قانون وضع کنید: می توانید از قوانینی که فرزندتان در کلاس های آموزشی خود دارد، استفاده نمایید. تعداد محدود این قوانین را چاپ کنید و یا نقاشی بکشید و به دیوار بزنید. هر زمان کودک از قانون سرپیچی کرد با اشاره به تابلو قانون را به او یادآوری کنید و به او‌کمک نمایید تا قانون را اجرا کند و به اجرای قانون پافشاری نمایید❗️

2️⃣از روتین های روزانه و ‌برنامه تصویری روزانه استفاده نمایید: زمان ها را به زمان های کوچک و ساختاریافته تقسیم نمایید، مثلا زمان بازی آزاد را به زمان پازل بازی، نقاشی و ... تقسیم کنید. سعی کنید چند فعالیت ورزشی به برنامه اضافه کنید. حتی زمان های غذا خوردن را نیز در این روتین مشخص روزانه بگنجانید.
این برنامه تصویزی را چاپ و یا نقاشی نمایید و به ترتیب اجرا به دیوار بچسبانید و یا برای کودکان بزرگتر (یا با درک بیشتر) برنامه را با کمک کودک روی تابلو بنویسید.
⚠️محتویات برنامه و ترتیب اجرا را با کودک مرور نمایید.
⚠️در زمان هایی که از خانه مجبور به دور کاری هستید در برنامه تصویری کودک خود فعالیت های بی صدا و یا زمان بازی کامپیوتری و یا تماشای تلویزیون با مدت زمان مدیریت شده را بگنجانید.

3️⃣برای اجرای فعالیت ها برای فرزندتان انگیزه ایجاد نمایید: از آنجایی که اجرای تمرینات آموزشی در خانه برای کودک ممکن است دلپذیر نباشد در برنامه تصویری روزانه کودک خود (که بالاتر به آن اشاره شد) بعد از تمرینات آموزشی، فعالیت های دلخواه و مورد علاقه را بگذارید و از این طریق برای او انگیزه ایجاد نمایید (مثلا اول اجرای تمرین و سپس بازی دلخواه).
همچنین می توانید برای او سیستم تشویقی طراحی نماییید (اقتصاد ژتونی) مثلا برای او جدول ستاره و یا استیکر تهیه نمایید، بعد از انجام هر فعالیت به نحو صحیح به او استیکر بدهید و زمانی که استیکرهای به میزان مشخص تعیین شده رسید، مثلا می توانید او را با زمان اضافه ی تماشای تلویزلون سورپرایز کنید!

⚠️این نکات ادامه دارد...
منبع: ترجمه شده از وبسایت Autism speaks

@hello_autism


👇


👨‍👧👩‍👦فلورتایم چیست؟

فلورتایم یک درمان تعامل محور برای کودکان طیف اتیسم است. این درمان از این جهت فلورتایم نام دارد که والد و کودک برای بازی و تعامل بر روی زمین می نشینند و والد، خود را هم سطح کودک می کند.

این درمان گاهی می تواند جایگزین درمان ABA باشد و یا همراه با آن استفاده شود.

در این درمان والدین و درمانگران از طریق بازی های مورد علاقه ی کودک تعامل با او را آغاز می کنند، وارد بازی وی می شوند و علایق کودک و رهبری او را دنبال می کنند.

هدف این درمان آن است که یک بزرگسال به کودک کمک کند تا دایره ی ارتباطاتش را گسترش بدهد. در این درمان بر سطح تحول کودک توجه می شود و از نقاط قوت او استفاده می شود.

🔹هدف از درمان فلورتایم، کمک به کودک برای دستبابی به 6 نقطه ی کلیدی است که به رشد و تحول شناختی و هوشی کودک کمک می کند:
🔻خودتنظیمی و اشتیاق به جهان اطراف
🔻صمیمیت و یا مشارکت جستن در تعامل
🔻تعامل دو جانبه
🔻ارتباطات پیچیده
🔻آگاهی هیجانی
🔻تفکر عاطفی

درمانگر به والدین آموزش می دهد که چگونه کودک را به تدریج در تعاملات پیچید تر درگیر نماید.
این درمان به طور مستقیم و به تنهایی بر مهارت های کلامی، شناختی و یا حرکتی تمرکز نمی کند بلکه از طریق تمرکز بر تحول عاطفی این مهارت ها را بهبود می دهد.

جلسات درمانی از 2 تا 5 ساعت در روز متغیر است. جلسات علاوه بر تعامل با کودک شامل آموزش به والدین و سایر مراقبین برای چگونگی برقراری ارتباط با کودک می باشد. این جلسات بر بازی های رفت و برگشتی تمرکز می کند و پایه های توجه اشتراکی، حل مسئله و تعامل و مشارکت را می سازد. مراقبین کودک ترغیب می شوند تا این اصول را در زندگی روزمره کودک به کار بگیرند.

منبع: ترجمه شده از وبسایت Autism speaks

@hello_autism


👇


🛌 چگونه می توانم به فرزندم کمک کنم تا خواب بهتری داشته باشد؟

💊داروهای خواب برای رفع مشکلات خواب کودکان باید به عنوان آخرین گزینه استفاده شوند!

تعدادی از نکات مربوط به تغییر سبک زندگی و راهکارهای طبیعی برای حل مشکلات خواب وجود دارند، که می توانند کمیت و کیفیت خواب کودک طیف اتیسم را بهبود بخشند.

🔻از دادن محرک ها مانند کافئین و شکر پیش از خواب به کودک خودداری نمایید.
🔻روتین ساعت خواب بگذارید: کودک را حمام کنید، داستان بخوانید و هر شب راس یک ساعت مشخص کودک را در تخت بگذارید.
🔻قبل از خواب به کودک کمک کنید تا آرامش داشته باشد، برای او کتاب بخوانید، به آرامی پشت او را ماساژ بدهید و یا موزیک ملایمی بگذارید.
🔻از چندین ساعت قبل از زمان خواب، تلویزیون و سایر دستگاه های دیجیتالی (مانند مویابل و تبلت) را خاموش کنید.
🔻از انجام فعالیت های پر هیجان و محرک چندین ساعت قبل از خواب جلوگیری کنید.
🔻از محرک های حسی آزارنده در طول شب جلوگیری نمایید به عنوان مثال پرده ی ضخیمی به پنجره ی اتاق کودک نصب کنید تا از آمدن نور جلوگیری کند، مطمئن شوید لولای در صدا نمی دهد و دما و ویژگی های اتاق خواب کودک را با پروفایل حسی او تنظیم نمایید.
🔻در مورد استفاده از ملاتونین با پزشک کودک خود مشورت نمایید، این مکمل غذایی ممکن است سیکل خواب و بیداری کودکان طیف اتیسم را تنظیم کند و بر اساس مطالعاتی که تاکنون انجام شده مطمئن و موثر است.
🔻در رابطه با نوردرمانی (bright-light therapy) با روانشناس متخصص در حوزه ی خواب مشورت کنید، مواجهه کودک با دوره های نور روشن در صبح، ممکن است آزادسازی ملاتونین در بدن را تنظیم کند.
منبع:

WebMD Medical Reference
Reviewed by Smitha Bhandari, MD on May 20, 2018

@hello_autism


👇


🛌 علل مشکلات خواب در اختلال طیف اتیسم:

محققان علت دقیق مشکلات خواب کودکان طیف اتیسم را نمی دانند، اما آنها چندین تئوری دارند.

🔻👫اولین تئوری به سرنخ های اجتماعی مرتبط است، اغلب افراد می دانند که چه زمانی در شب زمان رفتن به تخت خواب است، این مسئله به چرخه ی طبیعی نور و تاریکی و ریتم شبانه روزی بدن مرتبط است، اما آنها علاوه بر این، از سرنخ های اجتماعی نیز استفاده می کنند. به عنوان مثال کودکان ممکن است مشاهده کنند که خواهران و برادران آنها در حال رفتن به تخت خواب هستند، کودکان طیف اتیسم ممکن است نتوانند این سرنخ های اجتماعی را درک و تفسیر کنند.

🔻🌓تئوری دیگر به هورمون ملاتونین مرتبط است، که به طور معمول چرخه طبیعی خواب و بیداری را تنظیم می کند، برای ساخت ملاتونین، بدن به آمینو اسیدی به نام تریپتوفان نیاز دارد، که بر اساس تحقیقات در کودکان طیف اتیسم کمتر با بیشتر از حد معمول است. به طور معمول، سطح ملاتونین در پاسخ به تاریکی افزایش یافته و در طول روشنایی روز کاهش می یابد. بر اساس مطالعات برخی از کودکان طیف اتیسم، ملاتونین را در زمان مناسبی از روز آزاد نمی کنند، به جای آن، آنها سطح بالایی از ملاتونین در طول روز و سطح کمتری از آن را در شب دارند.

🔻🔊یکی دیگر از تئوری های مرتبط با مشکلات خواب این کودکان، می تواند حساسیت بیش از اندازه به محرک های محیط از جمله لمس و صدا باشد، در حالی که سایر کودکان بدون مشکل می توانند زمانی که مادرشان در اتاق را باز و بسته می کند و یا صدای کامیون از خیابان می آید به خواب خود ادامه بدهند، کودکان طیف اتیسم در این شرایط ناگهان از خواب می پرند.

🔻از جمله علت مرتبط دیگر با مشکلات خواب، سطح بالای اضطراب در این کودکان است.


منبع:
WebMD Medical Reference
Reviewed by Smitha Bhandari, MD
on May 20, 2018


@hello_autism


👇


🛏مشکلات خواب در اتیسم:
بر اساس تحقیقات، بین 40 تا 80 در صد کودکان طیف اتیسم اختلال خواب دارند. خوب نخوابیدن در شب می تواند تاثیرات جدی بر زندگی و سلامت کودک داشته باشد. در کودکان اتیسم، مشکلات خواب با مسائلی از جمله: پرخاشگری، افسردگی، بیش فعالی، افزایش مشکلات رفتاری، تحریک پذیری، یادگیری ضعیف و ایجاد خلل در عملکرد شناختی همراه است.

❓آیا فرزندم مشکل خواب دارد؟
نیاز هر کودک به خواب اندکی با سایرین متفاوت است، اما به صورت کلی، میزات خواب لازم بر اساس سن عبارت است از:

⏰1 تا 3 سال: 12 تا 14 ساعت خواب در روز (اگر کودک ظهر می خوابد، آنرا نیز به حساب آورید)

⏰3 تا 6 سال: 10 الی 12 ساعت در روز

⏰ ۷تا 12 سال: 10 الی 11 ساعت خواب در روز.

⚠️به علاوه کمبود میزان خواب، از جمله مشکلات خواب شایع در بین کودکان اتیستیک عبارتند از: دشواری در به خواب رفتن، بیدار شدن مکرر در شب، صبح زود بیدار شدن از خواب.

آیا کودک شما مشکل خواب دارد❓❓

منبع:
WebMD Medical Reference
Reviewed by Smitha Bhandari, MD
on May 20, 2018

@hello_autism


👇


🦋بسیاری از والدین کودکان طیف اتیسم، تاخیر کلام در این کودکان را گزارش می دهند!

⚠️اما تاخیر کلام صرفا به اختلال اتیسم مرتبط نیست! تاخیر کلام در برخی گروه های دیگر نیز مشاهده می شود از جمله کودکانی که دارای تاخیرهای کلی تحولی (که با ناتوانی ذهنی مرتبط است) هستند و یا کودکانی که مشکلات شنیداری شدید دارند.

🔎کودکانی که تنها تاخیر کلام دارند (نه تاخیر کلام به همراه اتیسم) و یا مشکلات شنوایی دارند، معمولا می توانند ضعف خود در کلام را با مهارت های ارتباطی غیر کلامی جبران کنند به این معنا که آنها می توانند از طریق زبان بدن و با ایما و اشاره، برقراری تماس چشمی و تظاهرات چهره ای پیامشان را به دیگران منتقل نماید.

🔎به علاوه این کودکان به تشویق ها پاسخ می دهند، با دیگران همدلی می کنند، از دیگران تقلید می کنند و در بازی های نمادین مشارکت می کنند.

⚠️بنابراین وجود تاخیر کلام بیانی به تنهایی برای تشخیص اتیسم کافی نیست! کودکان طیف اتیسم علاوه بر ضعف در مهارت های ارتباطی کلامی، در مهارت های ارتباطی غیر کلامی و برقراری تعامل دچار ضعف هستند و رفتارها، علایق و روتین های خاص و تکراری دارند.
.
منابع:
Charman, T & Baird, G. (2002). Practitioner Review: Diagnosis of autism spectrum disorder in 2- and 3- year old children. J. Psychology  and Psychiatry, 43, 289-305.
Gray, K & Tonge, B. (2001). Review article. Are there early features of autism in infants and preschool children? J. Paediatr. Child Health, 37, 221-226.
Zwaigenbaum, L. (2001). Autistic spectrum disorders in preschool children. Canadian Family Physician, 47, 2037-2042.


👇


علائم اتیسم سطح 1:
🔶علائم مرتبط با نقص در ارتباطات اجتماعی:
دشواری در شروع تعاملات اجتماعی. پاسخ های ناموفق و یا غیرمعمول به تعاملاتی که دیگران با آنهابرقرار می کنند. ممکن است به تعاملات اجتماعی بی علاقه باشند. به عنوان مثال فردی که توانایی صحبت با صورت جملات کامل را دارد و وارد ارتباط می شود، اما توانایی حفظ مکالمات دو جانبه را ندارد و یا فردی که تلاش هایش برای برقراری رابطه دوستی خاص و عجیب و یا غیر موفق است.
🔷علائم مرتبط با علایق، رفتارها و روتین های تکراری:
عدم انعطاف پذیری در رفتارها که با عملکرد بهنجار فرد در یک موقعیت (و یا بیشتر) اختلال ایجاد می نماید. دشواری در انتقال از یک فعالیت به فعالیت دیگر. دشواری در برنامه ریزی و سازماندهی.

اتیسم سطح 2:
🔶علائم مرتبط با نقص در ارتباطات اجتماعی:
نقص برجسته در مهارت های ارتباطی کلامی و غیر کلامی. آغازگری محدود برای برقراری تعاملات اجتماعی. پاسخ های محدود و یا عجیب به تعاملاتی که دیگران با او برقرار می نمایند. به عنوان مثال، فردی که با جملات ساده صحبت می کند و‌ یا فردی که تعاملاتش محدود به علایق اجتماعی اندکی است و یا فردی که به طور واضحی ارتباطات غیرکلامی اش عجیب است.
🔷علائم مرتبط با علایق، رفتارها و روتین های تکراری:
رفتارهای غیرمنعطف. دشواری در کنار آمدن با تغییر. و یا هرگونه رفتار کلیشه ای و تکراری دیگر که به اندازه ای زیاد رخ می دهد که برای یک مشاهده گر غیر متخصص واضح است و با عملکرد بهنجار فرد در یک موقعیت (و یا بیشتر) تداخل ایجاد می نماید. پریشانی و یا دشواری در انتقال توجه و یا انتقال بین فعالیت ها.

اتیسم سطح 3:
🔶علائم مرتبط با نقص در ارتباطات اجتماعی:
نقص شدید در مهارت های ارتباطی کلامی و غیرکلامی که منجر به ایجاد تداخل در عملکرد فرد، آغازگری اجتماعی محدود و پاسخ حداقلی به ارتباطات دیگران می شود. به عنوان مثال فرد با تعداد محدود کلمات هدفمند (همراه با درک)، که به ندرت تعامل اجتماعی را آغاز می کند و به صورت نا بهنجاری و تنها برای خواسته ها به افراد نزدیک می شود.
🔷علائم مرتبط با علایق، رفتارها و روتین های تکراری:
عدم انعطاف در رفتار. دشواری جدی در کنار آمدن با تغییرات و یا هرگونه رفتارهای کلیشه ای و تکراری دیگر که با عملکرد فرد در تمام حوزه ها تداخل ایجاد نماید. پریشانی شدید و دشواری در انتقال توجه و یا رفتن از یک فعالیت به فعالیت دیگر.

منبع:
ترجمه شده از وبسایت Autismspeaks


👇


🧩 3 سطح اتیسم چیست؟

🔎آخرین ویرایش راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی DSM5، اتیسم را بر اساس میزان حمایت مورد نیاز برای فرد، در 3 سطح طبقه بندی می کند.

🔎برای تعیین سطح اتیسم، متخصصین دو مورد را در نظر می گیرند:
1️⃣توانمندی برقراری ارتباطات اجتماعی
2️⃣رفتارهای تکراری و محدود

⚠️هرچه سطح اتیسم کمتر باشد، میزان حمایت مورد نیاز کمتر است، به عنوان مثال افراد دارای اتیسم سطح یک، شدت علائم کمتری دارند و به حمایت خیلی زیاد نیازمند نیستند.

⚠️لازم است توجه نماییم که ممکن است یک فرد را نتوان به طور دقیق در یکی از این طبقات قرار داد و به علاوه شدت اتیسم می تواند در طول زمان تغییر کند و بیشتر و یا کمتر شود.

1️⃣ اتیسم سطح 1:
بر اساس DSM5 افراد با اتیسم سطح یک نیاز به حمایت دارند. با اندکی حمایت این افراد می توانند زندگی با کیفیت را حفظ نمایند، این حمایت ها اغلب شامل درمان های رفتاری و یا سایر درمان هایی می باشد که به بهبود مهارت های اجتماعی و ارتباطی کمک می کند.

2️⃣ اتیسم سطح 2:
بر اساس DSM5 این افراد به حمایت اساسی نیاز دارند و حتی با وجود حمایت، ممکن است به دشواری با تغییرات پیرامون انطباق پیدا کنند. لازم است درمان های دریافتی به نسبت اتیسم سطح یک فشرده تر باشد.

3️⃣اتیسم سطح 3:
بر اساس DSM5 این سطح شدیدترین نوع اتیسم است، این افراد به حمایت بسیار اساسی نیازمند هستند، این افراد به درمان های فشرده و متعدد با تمرکز بر حوزه های مختلف از جمله شناخت، کلام، خودیاری و ... نیازمند هستند و همچنین دارودرمانی برای کنترل مسائل جانبی اختلال نیازمند هستند. علاوه بر درمان ها ممکن است به یک مراقب جهت آموزش مهارت های پایه زندگی روزمره و‌مدرسه و ... نیازمند باشند

منبع: پنجمین راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی

ترجمه شده از وبسایت healthline مطلب نوشته شدت توسط:
Medically reviewed by Timothy J.
Legg, PhD, CRNP on July 18, 2018 — Written by Kimberly Holland


👇


🧩آموزش جنسی:

‏🗣 آماده باشید تا در مورد سو استفاده ی جنسی با کودک صحبت کنید: به کودک یادآوری کنید که قسمت های خصوصی بدن همیشه خصوصی هستند و کسی به جز افراد مورد اعتماد و پزشک یا پرستار نباید آنها را لمس کند، ببیند و یا در مورد آن ها صحبت کند. به علاوه به کودک بیاموزید که او نیز نباید قسمت های خصوصی بدن سایر افراد را ببیند، لمس کند و یا در مورد آن صحبت نماید.

‏ 💡برای این منظور از تصاویر و المان های دیداری استفاده نمایید: مفاهیم غریبه/فرد مورد اعتماد، لمس مناسب/نامناسب و رفتارهای خصوصی یا عمومی را با کمک تصاویر به کودک بیاموزید. به عنوان مثال بخش هایی از بدن که لمس آنها گاهی بدون مسئله است (مثل بازو)، یا قسمت هایی که لمس آنها هرگز بدون مسئله نیست مثل لگن.

‏💡سپس می توانید از تکنیک ایفای نقش برای تمرین آموخته ها به فرزندتان استفاده نمایید: به عنوان مثال از کودک بخواهید که نشان دهد زمانی که فردی او را به طور نامناسب لمس کرد چه کار می کند؟

💡‏از مسئولین مدرسه بخواهید آموزش های لازم رابه کودک بدهند تا بتواند آموخته های کلاس درس را با زندگی روزمره ادغام نماید.

‏💡به کودک یا نوجوانی که کلام دریافتی و بیانی لازم را دارند، بیاموزید که اگر فردی به اجبار نواحی خصوصی بدن او را لمس کرد، او باید فورا به یک بزرگسال قابل اعتماد اطلاع دهد، حتی اگر آن فرد دوست، آشنا و یا مراقب باشد.

💡 در مورد کودکانی که کلام ندارند، در زمان هایی مانند تعویض پوشک و ...هرگونه نشانه ی سو استفاده ی جنسی از قبیل ورم یا جراحت (پارگی) را در قسمت های خصوصی بدن بررسی نمایید.

‏⚠️ در مواردی که کودک موارد سواستفاده جنسی را افشا کرد، بسیار مهم است که آرام بمانید، با دقت گوش کنید و هرگز کودک را مقصر نکنید. از کودک بابت گزارش دادن تشکر نمایید و به او اطمینان بدهید که از وی حمایت خواهید کرد. در صورت لزوم کمک حرفه ای دریافت نمایید.

منبع: puberty and adolescence resource presented by the autism speaks ATN/AIR-P

@Hello_Autism


👇

Показано 20 последних публикаций.

486

подписчиков
Статистика канала