🏡🧩مدیریت کودک اتیسم در قرنطینه قسمت دوم:
4️⃣اسباب بازی های در دسترس فرزندتان را مدیریت کنید: کودکان اغلب اسباب بازی های زیادی در منزل دارند، اما بعضی اوقات این اسباب بازی ها را فراموش می کنند. لازم است شما تعداد اسباب بازی هایی که در هر روز در اختیار کودک خود قرار می دهید را مدیریت و محدود نمایید. میتوانید اسباب بازی های کودکتان را در سبدی قرار دهید و سپس روزانه از این سبد، اسباب بازی جدیدی به کودکتان ارایه دهید؛ این اسباب بازی ها را هر روز یا یک روز در میان تعویض کنید. این کار کمک می کند تا اسباب بازی ها همواره برای او جدید و جالب باشد.
5️⃣به کودکتان در آغاز کردن وانجام فعالیت های هدفمند کمک کنید: برخی از کودکان طیف اتیسم در انجام فعالیت های هدفمند دچار ضعف هستند: لازم است شما در آغاز فعالیت، تدارک دیدن ابزار فعالیت و پیشبرد فعالیت ها به شکل هدفمند به فرزندتان کمک نمایید.
به عنوان مثال در فعالیتی مانند نقاشی، شما می توانید با ارائه ابزار متنوع برای نقاشی و یا کشیدن الگوهای ساده برای تقلیدکردن، فعالیت نقاشی او را هدفمند نمایید و بدین طریق از تکرار دائم فعالیت به یک روش جلوگیری نمایید. پس از شروع نیز می توانید بر کار او نظارت نمایید و برای ادامه دادن فعالیت او را تشویق نمایید و برایش انگیزه ایجاد کنید.
6️⃣محدودیت زمانی برای استفاده از دستگاه های دیجیتالی (تلویزیون، تبلت، لپتاپ و ...) مشخص کنید:
محدود کردن زمان تماشای تلویزیون یکی از بزرگترین چالش ها در زمان خانه ماندن است . برای کودک محدودیت زمانی بگذارید؛ برای این هدف می توانید در ابتدا از تایمر ( تایمرهای دیداری، اپلیکیشن های متنوعی در این زمینه وجود دارد) استفاده کنید.
به علاوه تعیین ساعت مشخصی در روز برای استفاده از دستگاه های دیجیتالی می تواند کمک کننده باشد! با توجه به سن و درک کودک قانون را تعیین کنید ( می توانید به صورت تصویری به دیوار بزنید ) و بر اجرای آن اصرار نمایید.
7️⃣مشاجرات بین فرزندانتان را مدیریت کنید: لازم است روزانه برای هر کدام از فرزندانتان زمان بازی اختصاص دهید (نیم ساعت بازی آزاد و دلخواه هر کودک با والد، به ارتباط شما با فرزندتان وکاهش مشکلات رفتاری کودک کمک خواهد کرد)
به علاوه زمان بازی مشترک برای فرزندانتان در نظر بگیرید، فعالیت های گروهی را مشخص کنید و به آنها اجازه دهید که با همکاری هم و با رفتار مناسب با یکدیگر و و بدون کتک کاری به هدف مشترک برسند و برای این همکاری برای آنها مشوق در نظر بگیرید.
⚠️چنانچه در اجرایی کردن هر یک از موارد فوق دچار مشکل هستید، در با ما ارتباط برقرارکنید.
منبع: ترجمه شده از وبسایتAutism speaks
@hello_autism