حباب تاریخ


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Telegram


🔮در حباب تاریخ،ورق میزنیم گذشته
https://t.me/+TAIdHOt19y1XuYhW
مجموع کنفرانس ها،کوییزهاومطالب تاریخی
انجمن حباب تاریخ...🔮
جهت ارتباط ، تبادل و ارسال نظرات: @AMIR11N0
🌐اینستاگرام : @hobab0tarikh

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Telegram
Статистика
Фильтр публикаций


پیشواز عروسی در روستای کن ‌




زنان صوفی در ساوجبلاغ - دف می‌زنند و سر تکان می‌دهند. ‌زنی روی زمین افتاده ، به قول خودشان " واصل شده " .


تخت جمشید هنوز از زیر خاک بیرون نیامده .


به توپ بستن مرد مجرم .‌.به کلاه درباریان توجه کنید . کج کلاه خان - کلاه دوبله ، کلاه تاج دار ، نگرانی مردی که عاقبت اش به خیر نشد .


جلو توپ بستن - به توپ بستن - نوعی اعدام دوره قجری که مجرم را جلو لوله توپ می بستند و شلیک می‌کردند.


زلف " کاکول " ممنوع بود . یه چهار راه روی سر احداث ! می‌کردند!


تهران - کاخ گلستان - خواجه ها و اهالی حرمسرا ...


Репост из: ྿ 𝐠𝐥𝐨𝐫𝐲 𝐨𝐟 𝐈𝐫𝐚𝐧𝐬𝐡𝐚𝐡𝐫 ྿ 
✏️اولین وقایع بعد از انقراض امپراتوری ساسانی

🖍در زمان یزدگرد سوم: یزدگرد بعد از نابودی
ساسانیان سعی کرد که با کمک چین قوایی برای ایران فراهم سازد تا ایران را ازاد کند منابع چینی هم به این قضیه اشاره میکنند


✒️در زمان فرزندان یزدگرد سوم : زمانی که در خلافت فتنه جویی شده بود و معاویه اول داشت با علی بن ابی طالب بر سر خلافت مبارزه میکرد پیروز در همین حین از یک ژنرال چینی به نام گازنگ برای ازادسازی ایران نیز کمک خواست گازنگ و پیروز موفق میشوند که شرق را فتح کنند و امپراتوری دوم ساسانیان برپا سازند به پایتختی شهر زرنگ این کار ها انجام شد ولی امویان تازه تشکیل شده به رهبری معاویه اول شرق ایران را تصرف میکنند


⚔️در زمان حال: امروزه در چین برای یادبود فعالیت ایرانیان برای ان ها ارامگاه ساخته شده است برای پیروز و فرزندان و نوه هایش و کسایی که برای ازادی ایران تلاش کرده اند مجسمه های بدون سر ساخته شده است این مجسمه ها روبروی ارامگاه ژنرال گازنگ میباشد

📕منبع: ناگفته های امپراتوری ساسانی تورج دریایی

#kaizer


https://t.me/Iran_Iranshahr


Репост из: 𝐆𝐀𝐋𝐀𝐂𝐓𝐈𝐂 𝐄𝐌𝐏𝐈𝐑𝐄 | امپراطوری کهکشانی
انتقام استیاگ پادشاه ماد از هارپاگ بنا بر گفته هرودوت


✒️زمانی که استیاگ با خبر شد کوروش بزرگ زنده اس و نمرده است خشمگین شد و هارپاگ را فراخواند و از استیاگ پرسید که با کودک ماندانا چه کردی؟ هارپاگ همه چیز را گفت از اول تا اخر استیاگ از نافرمانی هارپاگ خمشگین شد و تصمیم گرفت که سخت هارپاگ را گوشمالی بدهد


📚استیاگ رفتار خود را عوض کرد و گفت این خواست خدا و سرنوشت بوده اشکالی ندارد و یک میهمانی را ترتیب داد و هارپاگ‌ را دعوت کرد هارپاگ فرزندش را به بدرگاه فرستاد و خودش رفت به میهمانی شاه وقتی که فرزند هارپاگ به بدرگاه رسید نیرو های استیاگ اورا گرفته و تیکه تیکه کردند و گوشتش را پختند و به میهمانی بردند همه ی مهمان ها داشتند خورشت گوسفند میخوردند ولی برای هارپاگ جای گوسفند گوشت پسرش را اوردند که هارپاگ ان را بخورد هارپاگ ان را خورد و پادشاه امد گفت: با شام کیف کردی؟ هارپاگ گفت بله ولی بعدش هارپاگ همه چیز را فهمید و در دلش خشم فوروان کرد و قسم خورد که از پادشاه انتقام بگیرد


📖کتابخانه امپراتوری کهکشانی


📚𝐂𝐀𝐓𝐄𝐆𝐎𝐑𝐘 : #کتابخانه

🖍𝐌𝐀𝐃𝐄 𝐁𝐘 : #kaizer

🗓𝐉𝐎𝐈𝐍 𝐔𝐒 : @HolyGalacticEmpire


Репост из: انجمن علمی تاریخی Historium
💠ویرانه های برج پایکولی در سلیمانیه، کردستان عراق💠


🌹@HistoriumClub🌹


Репост из: انجمن علمی تاریخی Historium
💠 سنگ نوشته نرسی شاه ساسانی در پایکولی کردستان عراق💠



🔴 در نیمه سده نوزدهم میلادی باستان شناسان اروپایی در جنوب شهر سليمانيه در کردستان عراق ویرانه های برجی از دوره ساسانی  باشد که روی سنگهای آن آثاری به زبانهای ایرانی وجود داشت. این تخته سنگها گرد آوری و با بررسی بیشتر سنگ نوشته پایکولی بازسازی شد. این سنگ نوشته به دو زبان فارسی میانه (۴۶خط) و پهلوی اشکانی (۲۳خط) بود.


🟠که بر دیواره برخی مکعبی شکل کنده کاری شده بود که بر چهار دیوار آن پیکره های بزرگ نرسی هفتمین پادشاه ساسانی قرار داشته است.در این سنگ نوشته ها نخست نرسی و تبارش معرفی شده و سپس چگونگی به پادشاهی رسیدن او گزارش شده است. امروزه تکه های این سنگ نوشته ها و برخی آثار هنری به دست آمده از برج پایکولی در موزه سليمانيه عراق نگهداری میشود.


📚منبع

📗ساسانیان فرمانروایان ایرانشهر، محسن جعفری، ۱۴۰۱، ص ۹۵

🌹@HistoriumClub🌹


Репост из: انجمن علمی تاریخی Historium
💠شهر باستانی نسا خاستگاه اشکانیان💠



🔴محوطه باستانی نسا در ۱۸ کیلومتری غرب عشق آباد پایتخت کشور ترکمنستان کنونی قرار دارد. این شهر باستانی کهن ترین سکونتگاه اشکانی است.باستان شناسان روس در سال ۱۹۲۵م کاوش در این محوطه را آغاز کردند و طی سالها کاوش آثار مهمی از معماری اشکانی این مکان یافت شده است.گرداگرد شهر نسا را دیواری بلند در برگرفته بود و ارگی در بیرون شهر قرار داشت. محله های شهر اشکانی نسا به دو محله اشراف و مردم معمولی تقسیم میشد و ساختمان های بسیاری داشت دیوار دفاعی شهر هشت تا نه متر ضخامت داشت


🟠و دارای ۴۳ برج در فاصله های منظم از یکدیگر بود.ارگ نسا بنا بر لوحه ای که در آن یافت شده مهرداد کرت نام داشت و مهرداد یکم اشکانی آن را ساخته بود. باستان شناسان روس داخل‌برج معبد این ارگ شمار زیادی بنای عمومی از جمله یک کاخ به نام خانه مربع و چندین نیایشگاه کشف کرده اند. اتاق اصلی کاخ تالاری با چهار ستون بزرگ بوده که در آن تندیسهای گلی بزرگی از نیاکان اشکانیان وجود داشته است و متأسفانه امروزه به طور کامل خرد شده اند.


📚منبع

📕اشکانیان فرمانروایان فراموش شده، محسن جعفری، ۱۴۰۲، ص ۱۰۴ و ۱۰۵


🌹@HistoriumClub🌹


Репост из: انجمن علمی تاریخی Historium
💠هنر شهرسازی اشکانیان💠



🔴اشکانیان با آمیختن این دو سنت شهرسازی سبکی نو در شهرسازی ایجاد کردند که بعدها در دوره ساسانی به اوج شکوفایی خود رسید. اشکانیان برای نخستین بار در تاریخ شهر دایره ای شکل را پایه گذاری کردند که گسستی جدی از شهرسازی یونانی بود. بهترین نمونه دگرگونی شهرسازی در دوره اشکانی را در شهر مرو میتوان دید که شهر دایره ای اشکانی گرداگرد شهر چهارگوش سلوکی گسترش یافته است.


🟠ساختمانهای مهم در شهرهای اشکانی ارگ فرمانروایی و نیایشگاه بود. بازار نیز در شهرها اهمیت بسیاری داشت. گردا گرد شهرهای دایره ای اشکانی باروهایی کنگره دار خشت خام با برج هایی بلند ساخته میشد که نفوذ به شهر را بسیار دشوار میکرد.معماری شهری دوره اشکانی ویژگیهای مهمی داشت، نخست این که در ساخت شهرها از مصالح بومی بهره میبردند به همین دلیل گوناگونی مواد و مصالح ساختمانی یکی از ویژگیهای شهرهای اشکانی است.


🟢 بیشتر ساختمانهای شهری اشکانی با خشت خام، آجر و گچ ساخته می شدند ویژگی دوم معماری شهری اشکانی کاهش اهمیت ستون و رایج شدن ساخت طاقهای ضربی در معماری ساختمانهای بزرگ شهری بود. همچنین در این دوره نخستین گنبدهای ایرانی نیز ساخته شدند این هنر ایرانی بعدها در دوره ساسانی به اوج شکوفایی خود رسید. ویژگی دیگر معماری اشکانی این است که برای تزیین بناها از گچبری و نقاشیهای دیواری زیبایی بهره میبردند که اهمیت هنری بسیاری دارند.


📚منبع

📕اشکانیان فرمانروایان فراموش شده، محسن جعفری، ۱۴۰۲، ص ۱۰۳ و ۱۰۴


🌹@HistoriumClub🌹


Репост из: انجمن علمی تاریخی Historium
💠هنر شهرسازی اشکانیان💠


🌹@Historiumclub🌹


Репост из: انجمن علمی تاریخی Historium
💠سرنوشت تلخ و غم انگیز ابن مقفع(روزبه ایرانی)دانشمند و مترجم زبردست ایرانی💠



✨روزبه  نیز همچون بسیاری دیگر از ایرانیان به توطئه منصور خلیفه عباسی دچار شد. منصور به دلیل برخی اختلافهای سیاسی بر وی خشم گرفت و به سفیان بن معاویه فرماندارش در بصره دستور داد وی را بکشد سفیان در سال ۱۴۲ ه.ق این دانشمند ایرانی را با نیرنگ به کمینگاهی کشاند و فرمان داد او را به شکل بی رحمانه ای بکشند.دژ خیمان عباسی نخست دست و پای او را قطع کردند و در برابر چشمانش به تنور آتش انداختند سپس گردنش را شکستند و پیکر بی جانش را نیز در آتش سوزاندند.


📚منبع

📕نخستین دولت های ایرانی پس از اسلام، محسن جعفری، ۱۴۰۲، ص ۳۴و۳۵


🌹@Historiumclub🌹


Репост из: انجمن علمی تاریخی Historium
💠عبدالله ابن مقفع (روزبه ایرانی)دانشمند و مترجم زبردست ایرانی💠



🔴روزبه پارسی پسر دادویه با نام اسلامی عبدالله بن مقفع مهمترین مترجم کتابهای پارسی میانه (پهلوی ساسانی) به زبان عربی است. او از زرتشتیان شهر باستانی گور در منطقه فارس بود که در حدود سال ۱۳۲ ه.ق مسلمان شد و به دربار عباسیان راه یافت. او زبان فارسی میانه را به خوبی میدانست و در نوشتن به زبان عربی نیز مهارت بسیار داشت. وی با بهره بردن از این تواناییها به یکی از بزرگترین خدمتگزاران فرهنگ ایرانی تبدیل شد و با ترجمه انبوهی از کتاب های فارسی میانه به زبان عربی از نابودی بخش بزرگی از میراث ادبی ایران باستان جلوگیری کرد.


🟠مهمترین کتابی که او به عربی ترجمه کرد خدای نامک (خداینامه) بود. این کتاب در دوره ساسانی گردآوری شده بود و تاریخ ایرانیان از آغاز تا پایان دوره ساسانی را بیان میکرد و می توان آن را سند هویت ایرانیان باستان دانست. اصل عربی ترجمه روزبه پارسی امروزه در دست نیست ولی ترجمه این کتاب مهم سبب شد روایتهای تاریخی ایرانیان به کتابهای تاریخ نویسان مسلمان راه یابند و از نابودی حتمی آنان جلوگیری کند. در واقع روزبه پارسی را میتوان آغازگر راهی دانست که سرانجام به سرایش شاهنامه فردوسی بزرگ ترین سند هویت تاریخی ایرانیان انجامید.


🟢او افزون بر خداینامه کتابهای پهلوی بسیاری به عربی ترجمه کرد از جمله: آیین نامه درباره آداب و رسوم ایران باستان، التاج درباره زندگی انوشیروان، کتاب مزدک، کلیله و دمنه ،الآداب الكبير والآداب الصغير در آداب اخلاقی و کشورداری و کتاب اليتيمة في الرسائل. او همچنین برخی کتابهای فلسفی یونانی را نیز از فارسی میانه به عربی ترجمه کرد.او با اینکه مسلمان بود دلبستگی بسیاری به فرهنگ و تمدن ایران دوره ساسانی و همچنین دین زرتشت داشت.سید مرتضی از عالمان دوره آل بویه در کتاب امالی خویش معروف به غرر و دررا  گوید:

وقتی ابن المقفع به آتشکده ای از آن زردشتیان می گذشت. با آنکه اسلام آورده بود لمحه ای نگریست و این ابیات را می خواند:


یا بیت عائكة الذي العزل
حذر العدى و به الفؤاد موكل

اتي لامنحک الصدود و اتنی
قسماً اليك مع الصدود لاميل


یعنی ای خانه عاتکه ای که من از ترس دشمنان از آن کناره میکنم در صورتی که دلم بسته به او است من از تو رو بر می گردانم ولی سوگند میخورم که با وجود روگرداندن به تو مایلم


📚منابع


📕۱.نخستین دولت های ایرانی پس از اسلام، محسن جعفری، ۱۴۰۲، ص ۳۴

📗۲.شرح حال عبدالله بن مقفع، عباس اقبال آشتیانی، ۱۳۸۲، ص ۳۸ و ۳۹


🌹@Historiumclub🌹


Репост из: انجمن علمی تاریخی Historium
💠عبدالله ابن مقفع(روزبه ایرانی)دانشمند و مترجم زبردست ایرانی💠


🌹@Historiumclub🌹


Репост из: انجمن علمی تاریخی Historium
💠آتشکده نطنز یادگار دوره ساسانی💠



🔴این آتشکده در شهرستان نطنز استان اصفهان قرار دارد و از مهمترین محورهای گردشگری این شهرستان محسوب می‌شود و در راستای محله باستانی کوشک، مسجد جامع، حسینیه تاریخی، گذر تاریخی و بازار سرپوشیده نطنز واقع شده‌است.در ساخت این آتشکده از مصالح مختلفی مانند ملات گچ و خاک و قلوه سنگ های رودخانه ای با ابعاد گوناگون استفاده کرده اند.


🟠علاوه بر این از الوارهای چوبی نیز به منظور کلاف کشی طاق های آتشکده به کار برده اند تا از مقاومت بالایی برخوردار باشد.بخش های مختلفی از این بنای تاریخی در طول زمان به دلایل مختلف کاملا تخریب شد که طی چند مرحله مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت.سالم‌ترین قسمت بنا ضلع جنوبی آن است که در آنجا دو گوشواره از چهارتاق، و یکی از تاقهای چهارگانه باقی مانده‌است.


🌹@HistoriumClub🌹


Репост из: انجمن علمی تاریخی Historium
🔹کارشناسان می‌گویند که این موزاییک که ۸۴ متر مربع مساحت دارد و شامل تصاویر چشمگیری از صحنه‌های شکار حیواناتی مانند پلنگ نادر آناتولی است. کارشناسان احتمال می‌دهند که این بزرگترین موزاییک از نوع خود باشد که تاکنون در ترکیه کشف شده است.

🔸«امره چایر»، سرتیم باستانشناسانِ اعزامی توسط موزه باستان‌شناسی و قوم‌نگاری الازیغ که در این حفاری مشارکت داشتند، در گفتگو با رسانه‌های ترکیه گفت: «ممکن است موزاییک‌های بزرگتری در سایر نقاط ترکیه کشف شده باشد، اما آنها شامل الگوهای هندسی یا موضوعات اساطیری هستند.»


🔺این موزاییک مجموعه‌ای از صحنه‌های شکار را نشان می‌دهد: یک شیر یک بز کوهی را تعقیب می کند، یک خرس یک گوزن را تعقیب می‌کند و تازی‌ها یک گراز وحشی را می‌درند. در یک تصویر برجسته، یک پلنگ آناتولی دندان‌های خود را در گردن مرغی فرو می‌کند. در میان این صحنه‌های شکار، پرندگانی مانند قرقاول، اردک و غاز در کنار گل‌های رز و درختان انار به آرامی ایستاده‌اند.


▪️امره چایر توضیح داد: «شیر و خرس نشان دهنده اقتدار در سنت رومی است.»
مسئولین ترکیه هنوز تصمیم نگرفته‌اند که آیا این موزاییک را به موزه منتقل کنند یا با تاسیس مکانی محافظت شده، این موزاییک را در محل کشف آن نگهداری کنند.


🔺برای مشاهده متن خبر🔺


🏛 @HistoriumClub 🏛

Показано 20 последних публикаций.