داود فیرحی


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


📚 (بازنشر) آثار و اندیشه ها 📚

ارتباط با ادمین:
@DavoodFeirahi
@Rezataran

Связанные каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔹سخنرانی دکتر بهنام مدی در دومین دوره جایزه استاد دکتر محمد قریب، ۲۹ دی ۱۴۰۲، انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری

@iranethics
@feirahi


Репост из: نشر نی

‌در دست انتشار
«عاشورا؛ فساد و اصلاح»
داود فیرحی

عاشورا؛ فساد و اصلاح مجموعه‌ی نُه سخنرانی دکتر داود فیرحی در سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۹ است. وی بازه‌ای ۲۴ ساله از تاریخ صدر اسلام را برمی‌گزیند که از سال ۴۱ هجری ــ سال شهادت امام علی (ع) ــ آغاز شده و تا سال ۶۴ هجری ــ سالی که قدرت از آل معاویه به بنی‌مروان منتقل می‌شود ــ ادامه می‌یابد. سپس با ترسیم جغرافیای سیاسی مرکز خلافت اسلامی این دوره‌ی تاریخی یعنی مکه، مدینه، کوفه و شام و مواضع نیروها و گرایش‌های سیاسی اشخاص، اقوام و طوائف به مفاهیمی چون دولت، مشروعیت، بیعت و رأی، بحران خلافت، الگویِ حکمرانی در صدر اسلام، تبدیل خلافت به پادشاهی، سنت نبوی، مفهوم اصلاح دین و بازگشت به سنت پایه، فساد و اصلاح در تفسیر وحی و نظایر آن می‌پردازد و از منظر جامعه‌شناسی سیاسی و تاریخی ضمن پرداختن به زمین، علل و عوامل اجتماعی، سیاسی و تاریخی پیدایی عاشورا منظر جدید از عاشورای حسینی در برابر خواننده می‌گشاید.


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔹پایان عصر سلطنت و مدیریت زوال

🍃درسگفتار فقه سیاسی، جلسه پنجم، ۱۸ فروردین ۱۳۹۸

https://t.me/Feirahi/1517

@feirahi


🔸 فایل صوتی ماهیت شرعی انتخابات حق یا تکلیف؟

🎙 مرحوم دکتر داوود فیرحی

⏳ توجه داشته باشید این جلسه از آرشیو مؤسسه فهیم برداشته شده است.

@Feirahi

📎 برای مشاهده ویدیو جلسه به یکی از لینک زیر مراجعه فرمایید:

https://aparat.com/v/HUKzs
https://t.me/fahiminst/1687

🌐 در شبکه‌های اجتماعی ما را همراهی کنید:‌

تلگرام I اینستاگرام I ایتا | آپارات


Репост из: موسسه فهیم
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔸 فایل ویدیویی ماهیت شرعی انتخابات حق یا تکلیف؟

🎙 مرحوم دکتر داوود فیرحی

⏳ توجه داشته باشید این جلسه از آرشیو مؤسسه فهیم برداشته شده است.

@Feirahi

🌐 در شبکه‌های اجتماعی ما را همراهی کنید:‌

تلگرام I اینستاگرام I ایتا | آپارات


Репост из: گفتمان
📖چه مقالاتی در نظرسنجی سیاست‌نامه ۲۹ بیشترین امتیاز را آوردند؟

🔖 پانزده مقاله برتر ایران
از
بین پانصد و سی مقاله منتخب منتشر شده پس از انقلاب پنجاه و هفت، پانزده مقاله زیر موفق به کسب بیشترین آراء در نظرسنجی سیاست‌نامه شدند که با حضور بیش از صد و سی نفر از دانشوران علوم انسانی ایران به روش کلاسیک برگزار شد. درباره هر کدام از این پانزده مقاله نیز مطلبی در پرونده ویژه سیاست‌نامه منتشر شده است.

1️⃣قبض و بسط تئوریک شریعت
نویسنده: عبدالکریم سروش/ کیهان فرهنگی
📝مُعَرِف و مُنَقِد: امیر مازیار

2️⃣فربه‌تر از ایدئولوژی
نویسنده: عبدالکریم سروش/ کیان
📝مُعَرِف و مُنَقِد: جواد کاشی

3️⃣غیبت ملیت ایرانی در روشنفکری ایران
نویسنده: جواد طباطبایی/ سیاست‌نامه
📝مُعَرِف و مُنَقِد: رضا کدخدازاده

4️⃣جامعه کوتاه مدت
نویسنده: همایون کاتوزیان/ بخارا
📝مُعَرِف و مُنَقِد: علیرضا طایران

5️⃣آخرت و خدا، هدف بعثت انبیا
نویسنده: مهدی بازرگان/ كيان
📝مُعَرِف و مُنَقِد: مصطفی مهرآئین

6️⃣ایدئولوژیک شدن سنت
نویسنده: داریوش شایگان/ کیان
📝مُعَرِف و مُنَقِد: احمد بستانی

7️⃣زمینه‌های فروپاشی رژیم‌های غیردموکراتیک
نویسنده: حسین بشیریه/ ناقد
📝مُعَرِف و مُنَقِد: ابوالفضل دلاوری

8️⃣تاریخ اندیشه‌های سیاسی در قرن بیستم
نویسنده: حسین بشیریه/ اطلاعات سیاسی و اقتصادی
📝مُعَرِف و مُنَقِد: مختار نوری

9️⃣ایرانشهری و مساله ایران
نویسنده: داود فیرحی/ دولت‌پژوهی
📝مُعَرِف و مُنَقِد: محمدعلی حسینی‌زاده

0️⃣1️⃣تقریر حقیقت و تقلیل مرارت
نویسنده: مصطفی ملکیان/ آفتاب
📝مُعَرِف و مُنَقِد: طیبه محمدی کیا

1️⃣1️⃣تاملی درباره ایران
نویسنده جواد طباطبایی/ ناقد
📝مُعَرِف و مُنَقِد: موسی اکرمی

2️⃣1️⃣فرایند عرفی شدن فقه شیعی
نویسنده: سعید حجاریان/ کیان
📝مُعَرِف و مُنَقِد: علی اشرف فتحی

3️⃣1️⃣صراط‌های مستقیم
نویسنده عبدالکریم سروش/ کیان
📝مُعَرِف و مُنَقِد: حسن یوسفی اشکوری

4️⃣1️⃣استعاره‌های دولت در فقه سیاسی
نویسنده: داود فیرحی/ دانشکده حقوق
📝مُعَرِف و مُنَقِد: عبدالمجید مبلغی

5️⃣1️⃣محمد؛ راوی رؤیاهای رسولانه
نویسنده: عبدالکریم سروش/ جرس

▫️علاوه بر مدخل‌هایی که درباره این پانزده مقاله در پرونده ویژه سیاست‌نامه به رشته تحریر درآمده، مدخلی نیز درباره هشت نسل از مقالات و مجلات ایرانی به قلم مقصود فراستخواه به عنوان پیش‌درآمدی بر این پرونده ویژه منتشر شده است.

📮 سیاست‌نامه نوروزی را می‌توانید از طریق این لینک تهیه کنید: هم‌میهن

@goftemaann🦉


Репост из: Неизвестно
◽️چرا نواندیشی دینی با همه ابهاماتش مهم است؟(۲)
    ✍سینا احمدی

🔹در میان نواندیشان دینی،داود فیرحی نمونه بارزی از این نواندیشان است که با پژوهش‌هایش درصدد نقد مکانسیم انقیاد در ایران و اسلام است.فیرحی با بررسی و نقد فعالیت‌های انقیاد نظام معنایی سنت، به مجرای اصلی و هسته سخت این گفتمان، نقدهای عمیقی وارد می‌کند. با نشان دادن بنیاد اپیستمه‌های انقیاد، فیرحی گام بزرگی در پاسخ به اینکه چرا تحت سلطه درآمده‌ایم برداشته است و با پیشنهاد مکانیسم قرارداد با بهره‌گیری از متون اصلی دین و سیره پیامبر(در برابر مکانسیم ولایت)، تلاش می‌کند راه‌های رهایی از  این سلطه تاریخی را پیش رویمان بگذارد و زمینه کردارهای آزادی‌ساز و آزادی را برای جامعه ایرانی پیشنهاد دهد.از دریچه چنین نظام معنایی، نخستین اقدام پیامبر پس از پیام توحید، اعتماد به مردم و تاسیس دولت مدینه، براساس قرارداد و رضایت عموم و  تاسیس شهر و دولت-شهری است که در آن مسلمان و غیر مسلمان حقوق سیاسی برابر دارند.

🔹الگویی از عمل صالح که توسط پیامبری اسوه ساخته شد و به باور فیرحی، نه تنها پیروانش آن را بسط و توسعه ندادند بلکه به سنتی فراموش شده در غبار زمان و رواج عادت‌‌واره‌های اقتدارگرا بدل شد.

فیرحی حتی اسلام را در ذیل هم نظلام معنایی تعریف می‌کند و معتقد به یک  اسلام قراردادی است به این معنا که قرارداد در دل‌ها جاری می‌شود و مخالف تحمیل دین با ابزار زور و یا اسلام جهادی است. فیرحی معتقد است جامعه ایران دینی و ملی است و آشتی این دو در ذیل نوعی از ناسیونالیسم قرادادی ممکن است نه تبارگرا. به اعتقاد او ناسیونالیسم مدنی مبتنی بر قرارداد حول قانون اساسی شکل می‌گیرد و این تصمیم هم عقلانی و دموکراتیک است. در اندیشه فیرحی قانون اساسی، یک وفاق ملی برای اقدام ملی است و باید نسبت به نظریه‌های متناقص و  ایدئولوژی‌های سیاسی خاص، بی‌رنگ بوده و مبتنی بر اصل عمومی قرارداد باشد. این نظام معنایی مبتنی بر حقوق طبیعی است و بنیان آن را بر حقوق طبیعی و خصوصا برابری بنیادین انسان‌ها برپا می کند.

🔹نظام‌های قراردادی در این اندیشه، در صورت  وفادرای به حقوق طبیعی از مشروعیت برخوردارند و حق مقاومت برای شهروندان در صورت نادیده گرفته شدن این حقوق به رسمیت شناخته می‌شود. هر چند کار فیرحی به عنوان نمونه‌ای از نواندیشان دینی، بی‌نقد و نقص نیست اما به خوبی نشان می‌دهد که مسئله اصلی با آزادی از این سلطه آغاز می‌شود و او با بهره‌گیری از نظام معنایی قرارداد، راه را برای خردگرایی و اصلاح دین فراهم می‌آورد.

بنابراین به‌نظر می‌رسد، اگر بنا باشد نواندیشی دینی را تعریف کنیم،بهتر است با مسائل آن و خصوصا با مسئله کانونی‌اش یعنی رهای از سلطه دینی یا سکولار و البته آزادی تعریف کرد.

پانوشت:
مراد از مفهوم ولایت، معنای کلامی و اعتقادی آن نبوده و مقصود نظام‌های سلطه و اقتدارگرا در تاریخ اندیشه و سنت‌های حکمرانی است.

🌐منبع و متن کامل در سایت پژوهشکده اندیشه دینی معاصر

https://t.me/andishedinimoaser


Репост из: اندیشه دینی معاصر
◽️چرا نواندیشی دینی با همه ابهاماتش مهم است؟(۱)
     ✍سینا احمدی

🔹نواندیشی دینی در میانه، جریان سنتی و جریان سکولار قرار دارد. قرابت‌های فکری به هر دو جریان در کنار تفاوت‌هایش،  آن را به سرگیجه، ابهام و تعارض متهم کرده است.

🔹امروزه باید نواندیشی دینی را با مسئله‌هایش تعریف نمود. با بررسی تبار و حیات فکری این جریان سه مسئله اساسی را می‌توان  در کانون دغدغه‌های نواندیشی قرار داد. خردگرایی، آزادی و اصلاح دین، اضلاع اصلی فکر نواندیشی دینی است که با نگرش دینی مطرح می‌شود.

🔹به طور خلاصه می‌توان مدعی شد، پرسش اصلی نواندیشی دینی این است که چگونه می‌توان تن به انقیاد نداد. بی‌شک مکانسیم‌های انقیاد در نظام معنایی ایران در میان نواندیشان تفاوت‌های جدی دارد اما به طور کلی می‌توان مدعی شد، نظام معنایی با محوریت مفهوم ولایت، اصلی‌ترین نظام معنایی است که منجر به ایجاد و تدوام سیستم‌های انقیاد شده است.

🔹نظام ولائی در طول تاریخ، خود را در قامت نظام‌های فرهنگی، دینی، اقتصادی و سیاسی نمایان کرده و سده‌های طولانی، سرنوشت انسان ایرانی را رقم زده است. عمده‌ترین ایراد این گفتمان، خردگریزی، استبداد و نارسیسم دینی است. نظام ولایی خود را اصیل‌ترین و ناب‌ترین نظام معرفتی می‌داند و با بهره‌گیری از مفهوم ولایت در تمام ساحت‌های زندگی انسان ایرانی، سلطه گسترانده است.

🔹نواندیشی دینی با بازخوانی‌هایی که در تاریخ  ایران اسلامی انجام می‌دهد، درصدد پاسخ به این پرسش است که این  نظام چگونه متولد شد؟ چطور تحت چنین سلطه‌ای درآمده‌ایم؟ و آیا می‌توان آزاد شد؟ از نظر نواندیشان دینی این آزادی می‌تواند هر نوع آزادی معناداری باشد، به نحوی که موجب شکل‌گیری اشکال مختلف مقاومت در برابر این سلطه شود.

#پژوهشکده_اندیشه_دینی_معاصر
#نواندیشی_دینی_و_رویکردها

https://t.me/andishedinimoaser


🔹قائم مقام فراهانی؛ منازعه سلطنت مستقله و استقلال دولت
🔹متن خوانی صدرالتواریخ، نوشته محمد حسن خان اعتماد السلطنه
🔸درسگفتار فقه سیاسی، جلسه چهارم، ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
@feirahi


Репост из: داود فیرحی
✍تأملات خودمانی (7)؛

💥الف) انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی:

🔹شاید برای خیلی ها، باور ناپذیر نماید که یکی از مهمترین گسل های جامعه امروز ما، دوگانه إنقلاب-جمهوری اسلامی باشد. انقلاب عموما" به معنای دگرگونی است و جمهوری اسلامی از آن روی که "نظام سیاسی" است، لاجرم حاکی از اراده ثبات است. به همین دلیل هم، دو ترکیب زیر تفاوت بسیاری دارند ؛
"نظام انقلابی" و
"نظام بر آمده از انقلاب"
اولی متناقض و نادرست، و دومی البته درست و معقول می‌نماید. در علم سیاست، واژه انقلاب ناظر به وضعیتی انتقالی است که در میانه نظم سیاسی پیشین و پسین قرار دارد. به تعبیر صائب تبریزی؛

بر خرابی صبر کن کز انقلاب روزگار
دشتها معموره و معموره ها صحرا شود.

صائب راست می،گوید؛
1_انقلاب دائم بی‌معنی است. اصل بر نظم و ثبات است و انقلاب استثنایی بین دو نظم است و با فروپاشی نظم پیشین و استقرار نظم جدید پایان می یابد. نظم جدید حداکثر حاصل انقلاب است اما نمی تواند انقلابی باشد‎. اگر پایداری دارد و یا بی قرار است، ربطی به انقلاب ندارد، بلکه هرگونه مزیت و نقصان را در طرح یا اجرای نظام جدید باید جست.
2- سخن صائب نکته دیگری هم دارد. این که پیامد انقلاب لزوما" مثبت و یا الزاما" ناخوشایند نیست ؛دنیای ممکنات است. ممکن است "دشتها معموره و معموره ها صحرا شود".
بدین سان، این ایدئولوژی‌ها، طراحی ها و نهادهای نظم جدید هستند که "جهت, امکان"را رقم می زنند و دشتی را آباد یا باغی را صحرا می‌کنند .
🔹در هر صورت، انقلاب ها غیر از نظام های سیاسی هستند؛ "آغاز انقلاب پایان نظام سیاسی، و آغاز نظام سیاسی پایان انقلاب است"؛... "نظام انقلابی" منطقا" متناقض و عملا" ترکیبی خود شکننده است._...

#تأملات_خودمانی
@Feirahi


Репост из: جرعه
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
♦️داود فیرحی در خصوصِ ادبیات و اندیشه جواد طباطبایی سخن می‌گوید🔺

مشاهده در یوتیوب


@joreah_journal

www.instagram.com/joreah_journal


💥تأملات خودمانی(20)

✅ "ایران" غیر از "ایرانشهری" است

چندی قبل، به اقتضای پرسشی در نسبت خواجه نظام الملک طوسی و سیاست نامه او با سنت شاهی ایرانی، به اجمال اشاره کردم؛ "سلطنت ایرانشهری مرده است".
این جمله، بازتاب گسترده ای داشت و واکنشهایی بر انگیخت؛ برخی روزنامه‌ ها نوشتند"ایرانشهری مرده است"و برخی نیز تیتر کردند "سلطنت مرده است ".سرانجام، تعدادی شبکه‌های اجتماعی نیز به اشتباه دو "چیز متفاوت"را خلط نمودند؛ " ایران" و " ایرانشهری" .
❇️ توضیح ضروری؛
همین جا که ایستاده ایم، ایران است نه ایرانشهر.

🔹"ایران"، سرزمین اینجا و اکنون ماست؛ سرزمین مرکب از قومیت ها، نژادها، گویش‌ها، زبان ها، مذاهب و ادیان؛ با همه تاریخ و فرهنگ ؛ سرگذشت تلخ و شیرین آن.
♦️"ایرانشهر"، اما، یک ‏" روایت" است؛ روایتی در کنار دیگر روایت ها، از ایران اینجا و اکنون ما. روایتی که "امکان های" فراوان دارد؛ می تواند همراه دیگر روایت ها در "تجدد ایران"مشارکت نماید؛ اگر از مدار تأملات فلسفی خارج نشود و بر زورق احساس ننشیند.
همچنین، استعداد آن را دارد که بر مرکب ایدئولوژی سوار شود، سر از ناسیونالیسم باستانی ، احیاء گرا و رادیکال درآورد و تقابل ها و دوگانه های جدیدی، بویژه بین دیانت و ملیت بزاید.
♦️ احیاء گری ایرانشهری هم سنگ احیای خلافت، مخاطره انگیز است؛ بیشتر "گسل ساز" است تا مرهمی بر "بحران ایران"

#تأملات_خودمانی
@Feirahi


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔹انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری به عنوان موسسه ای غیردولتی و  غیرانتفاعی با هدف اعتلای اخلاق در جامعه علمی بر آن شد که هر دو سال یک بار در روز درگذشت استاد فرزانه دکتر محمد قریب (یکم بهمن ماه)، طی مراسمی جوایزی با عنوان "جایزۀ استاد دکتر محمد قریب" به پیشگامان، صاحبنظران و فعالان حوزه های مختلف علمی ، هنری و ورزشی که در سطح جامعه به اخلاق مداری شهره باشند اهدا نماید.

🔹این انجمن مفتخر است که دوازده نفر از شخصیت های علمی و فرهنگی شایسته و سرآمد کشور را به عنوان منتخبان دومین دورۀ جایزۀ استاد دکتر محمد قریب در هشت حوزه معرفی نماید که در این میان، زنده یاد دکتر داود فیرحی، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، برگزیدۀ گروه علوم انسانی و اجتماعی شدند.

✅دومین دوره جایزه استاد دکتر محمد قریب، ۲۹ دی ۱۴۰۲، سالن همایش موسسه نیکوکاری رعد

@iranethics
@feirahi


🔹پاسارگاد، سال ۱۳۹۵
@feirahi


انا لله و انا الیه راجعون
استاد عزیز، جناب آقای دکتر احمد خالقی دامغانی، درگذشت مادر گرامی تان را تسلیت می گوییم و از درگاه خداوند سبحان برای آن مرحوم، غفران و رحمت الهی و برای حضرت عالی و خانواده ی محترمتان، صبر و شکیبایی مسئلت می نماییم.
@feirahi


فیرحی_193064.pdf
562.1Кб
🔹روزنامه گلشن مهر گلستان، پنجم دی ماه ۱۴۰۲.

🔹️صفحه اندیشه روزنامه گلشن مهر به اندیشه های استاد فقید فیرحی پرداخته است.
با مطالبی از:
دکتر سید صادق حقیقت
دکتر سید محمد علی حسینی زاده
دکتر سید علی میرموسوی
@feirahi
https://t.me/ir_golshanemehrr


🍂 هو الباقی

▪️با نهایت تأسف و تأثر اولین سالگرد درگذشت مرحومه مغفوره حاجیه خانم دکتر  زهرا حمیدی منفرد

همسر مرحوم حجت السلام والمسلمین دکتر داود فیرحی
را به اطلاع می رساند.

🔸 مراسم سالگرد در روز جمعه مورخ ۸ دی ماه
از ساعت ۱۳ الی ۱۴ در مسجد حضرت زینب (سلام الله علیها) واقع در قم، میدان ۷۲ تن، میدان شهرداری، خیابان هفتم تیر، نبش کوی ۵۷ برگزار می گردد.

▫️حضور شما سروران گرامی باعث شادی روح آن مرحومه و تسلی خاطر بازماندگان خواهد شد.

» آدرس مسجد حضرت زینب (سلام الله علیها) شهر قم در نشان:

https://nshn.ir/917bsifSVxvQng

@feirahi


🔸 فایل صوتی جلسه نظریه پردازی، با موضوع: توسعه وجوه مردم سالار در نظریه های فقهی معاصر شیعه

🎙 استاد دکتر داوود فیرحی

⏳ توجه داشته باشید به مناسبت سومین سالگرد ارتحال دکتر داوود فیرحی جلسه نظریه پردازی ایشان از آرشیو مؤسسه پژوهشی فرهنگی فهیم تقدیم علاقه‌مندان می‌گردد.

https://t.me/Feirahi

🌐 در شبکه‌های اجتماعی ما را همراهی کنید:‌

تلگرام I اینستاگرام I ایتا | آپارات


Репост из: موسسه فهیم
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔸 فایل ویدیویی جلسه نظریه پردازی، با موضوع: توسعه وجوه مردم سالار در نظریه های فقهی معاصر شیعه

🎙 استاد دکتر داوود فیرحی

⏳ توجه داشته باشید به مناسبت سومین سالگرد ارتحال دکتر داوود فیرحی جلسه نظریه پردازی ایشان از آرشیو مؤسسه پژوهشی فرهنگی فهیم تقدیم علاقه‌مندان می‌گردد.

https://t.me/Feirahi

🌐 در شبکه‌های اجتماعی ما را همراهی کنید:‌

تلگرام I اینستاگرام I ایتا | آپارات



Показано 20 последних публикаций.