دادبان؛ مرکز مشاوره و آموزش حقوقی ویژه کنش‌گران


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Познавательное


تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ:
+905510332575
ادمین
@Dadban_Admin
Dadban.info
Support@dadban.info
Instagram.com/dadban2021
Twitter.com/dadban4
Facebook.com/dadban2021
Castbox.fm/channel/id4742865
Youtube.com/@dadban2021
کلاب‌هاوس
tinyurl.com/78ut3996

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Статистика
Фильтр публикаций



با اتهام «بغی»
سید مالک داورشناس (موسوى)، محکوم به اعدام، در زندان شیبان اهواز

سید مالک داورشناس (موسوى) از جمله زندانیان محکوم به اعدام در ایران است.

این جوان ۲۴ ساله که در زندان شیبان اهواز محبوس است، در دی ماه ۱۴۰۲ توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب دزفول به اتهام «بغی» به اعدام محکوم شده است.

آنطور که زندانیان مشارکت‌کننده در کارزار سه‌شنبه‌های نه به اعدام، در بیانیه امروز خود گفته‌اند، این جوان در خظر جدی اجرای حکم اعدام قرار دارد.

گزارش‌ها نشان می‌دهند، دلیل انتساب انخام بغی به سید مالک داورشناس و صدور حکم اعدام علیه او، «آتش زدن یک پایگاه بسیج» در شهرسنان شاوور در خوزستان اعلام شده است.

بنا بر گزارش‌ها، این جوان تا پیش از بازداشت در اردیهبشت ۱۴۰۰، به دست‌فروشی اشتغال داشته و پس از بازداشت برای اخذ اعتراف اجباری به شدت تحت شکنجه قرار داشته است.

این گزارش‌ها می‌افزایند که سید مالک داورشناس به مدت ۳ ماه در انفرادی بازداشتگاه اطلاعات دزفول بوده است. رسانه ایران وایر بهمن ۱۴۰۲ به نقل از یک منبع آگاه در این باره نوشته بود:
«مالک سه ماه در انفرادی بود و از او اقرار گرفتند و حالا بر پایه اعتراف‌های تحت شکنجه، به او اعدام داده‌اند. این بچه واقعا گناهی ندارد. از خانواده فقیری است و کس‌و‌کاری ندارد که برایش وکیلی بگیرد و از او دفاع کند. برای همین هم دارند او را قربانی می‌کنند، چون بی‌کس است و کشتن‌ او برایشان کاری ندارد.»

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021
#دادبان #سید_مالک_داورشناس #نه_به_اعدام



مخالفت و اعتراض نسبت به حکم اعدام زندانیان سیاسی، جرم نیست

همزمان با ابراز مخالفت‌های گسترده از سوی شهروندان نسبت به مجازات مرگ و اعتراض آنها در شبکه‌های اجتماعی به حکم اعدام زندانیان سیاسی، نهادهای اطلاعاتی و امنیتی در ایران نیز دست به کار شده و با تهدیدات تلفنی شهروندان، از آنها خواسته‌اند، اعتراض خود نسبت به حکم اعدام زندانیان سیاسی را متوقف کنند.

در همین بنا بر گزارش‌های رسیده به دادبان، نهادهای امنیتی در برخی از استان‌ها از جمله تهران، کردستان و آذربایجان غربی در تماس تلفنی تهدیدآمیز با شماری از کنشگران مدنی و فعالان رسانه‌ای، از آنها خواسته‌اند در مخالفت با حکم اعدام زندانیان سیاسی به ویژه پخشان عزیزی، مطلبی منتشر نکرده و مطالب قبلی خود را نیز حذف کنند.

به گفته برخی از فعالان، در این تماس‌های تهدیدآمیز به کنشگران هشدار داده شده که مخالفت با حکم اعدام پخشان عزیزی، به معنی حمایت از او محسوب می‌شود.

این تهدیدات در حالی است که قانونا مخالفت با مجازات مرگ و اعتراض به حکم اعدام زندانیان سیاسی به هیچ وجه دارای وصف مجرمانه نیست و در هیچ یک از قوانین کیفری در ایران ممنوع اعلام نشده است. از این رو توصیه دادبان به مخالفان مجازات مرگ این است که بدون ترس از تعقیب کیفری، به مخالفت خود با اعدام در شبکه‌های اجتماعی ادامه دهند.

دیگر مطالب آموزشی دادبان در سایت
https://dadban.info/opposition-execution/

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021
#دادبان #نه_به_اعدام #پخشان_عزیزی



در آستانه سالگرد کارزار، «بند مردان زندان عادل‌آباد شیراز به کارزار "سه‌شنبه‌های نه به اعدام" در هفته پنجاه‌ودوم پیوست.»

در بیانیه هفته ۵۲ کارزار آمده است:

«در ادامه اعدام‌ها و سرکوب‌های سیستماتیک که روزانه علیه شهروندان ایران اعمال می‌شود، متأسفانه حاکمان ستمگر در دی‌ماه، بیش از ۱۱۰ زندانی را اعدام کردند و از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون نیز ۹۵۰ نفر از شهروندان زندانی را بر چوبه‌های دار آویخته‌اند. این آمار نشان‌دهنده افزایش بی‌سابقه استفاده از اعدام به‌عنوان ابزاری برای سرکوب جامعه است.

در آخرین اخبار، یک زندانی سیاسی به نام مالک داورشناس (موسوی)، ۲۶ ساله، اهل شهرستان کرخه، به اتهام بغی به اعدام محکوم شده است. این زندانی که از سال ۱۴۰۰ در بازداشت به سر می‌برد، تحت شکنجه‌های روحی و جسمی وادار به اعتراف شده و اکنون در خطر جدی اجرای حکم اعدام قرار دارد.
در مقابله با این احکام غیرانسانی، جامعه و زندانیان در برابر خشونت‌های حکومت مقاومت کرده‌اند. کارزار "سه‌شنبه‌های نه به اعدام" اکنون به ۳۴ زندان گسترش یافته است و شاهد حمایت‌های گسترده در داخل و خارج کشور از این کارزار هستیم.
از جمله این حمایت‌ها، ۱۱ تشکل صنفی معلمان در استان‌های مختلف، باوجود فشارهای امنیتی، شجاعانه از کارزار حمایت کرده‌اند و در تجمعات هفتگی خود نیز بارها شعار نه به اعدام سر دادند.همچنین شاهد موضعگیری ماموستاهای شهرهای مختلف کردستان علیه اعدام بودیم.
همچنین، در ۲۹ دی‌ماه، دو قاضی بدنام، محمد مقیسه و علی رازینی، که سابقه چهار دهه نقض حقوق بشر و صدور هزاران حکم اعدام برای زندانیان سیاسی و غیرسیاسی را در کارنامه خود داشتند، توسط یک شهروند به جان آمده پاسخ جنایات خود را دریافت کردند.شادمانی و استقبال جامعه بویژه دادخواهان هزاران اعدام سیاسی را به دنبال داشت که این نتیجه ۴۵ سال اعدام و قتل‌عام زندانیان و بیانگر انزجار مردم ایران از اعدام است و نشاندهنده این است که کارزار "سه‌شنبه‌های نه به اعدام" و هر نوع کنش علیه اعدام صدای اکثر مردم ایران و لغو این حکم قرون وسطایی اعدام خواسته آنها می‌باشد.

طبق آخرین گزارش‌ها، بند مردان زندان عادل‌آباد شیراز نیز به کارزار "سه‌شنبه‌های نه به اعدام" پیوسته‌اند. هفته گذشته نیز بند زنان همین زندان حمایت خود را از این کارزار اعلام کرده بودند.»

#نه_به_اعدام #دادبان #شیراز


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
دادبان - ماموران لباس‌ شخصی، موظف به اثبات هویت خود هستند

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#دادبان


بهنام نزادی، وکیل دادگستری، به ۴ ماه حبس و یک سال محرومیت از وکالت محکوم شد.

او با انتشار پستی در صفحه خود نوشت: «متاسفانه به جهت فعالیت پیج تخلفات انتظامی قضات و علی‌رغم ایرادات اساسی پرونده از بابت تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به ۴ ماه حبس و یک سال محرومیت از وکالت محکوم شدم.

او اضافه کرد: «همچنین شعبه ۱۰۶ دادگاه کیفری اراک بابت انتشار اسرار محرمانه ۱۳ ماه و ۱۶ روز حبس بابت نشر اکاذیب به ۱۱۳ روز حبس و نشر حکم پس از قطعیت صادر که قطعی نشده است.»

صفحه تخلفات انتظامی قضات که بهنام نزادی، ادمین آن محسوب می‌شود، صفحه‌ای آموزشی است که به مخاطبانش درباره انواع تخلفات قضات و نحوه شکایت از آن‌ها آموزش می‌دهد.
@takhalofateentezamighozat

صدور این حکم علیه وکیل بهنام نزادی، به دلیل دارا بودن یک صفحه آموزشی واکنش وکلای دادگستری و همکاران او را به همراه داشت، آنچنانکه بعضی از آن‌ها نوشتند این صفحه نشان از شجاعت این وکیل بوده و قوه قضاییه باید به جای صدور حکم علیه بهنام نزادی، به تخلفات قضات رسیدگی کند.

روز چهار بهمن در حالی روز وکلای در معرض خطر نامیده شده است که هر روز فشار بیشتری از سوی نهادهای امنیتی بر وکلای دادگستری در ایران وارد می‌شود، هر روز بر تعداد وکلای محبوس در زندان‌ها اضافه می‌شود.

#وکلای_حقوق_بشر
#وکلای_درمعرض_خطر
#دادبان #بهنام_نزادی



به دلیل مخالفت چندباره با درخواست مرخصی

اعتصاب غذای علی‌اصغر امیری، زندانی سیاسی در زاهدان، در نهمین سال حبس خود

علی‌اصغر امیری، ۳۴ ساله، از جمله زندانیان گمنامی است که با اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق عضویت در گروه‌های مخالف نظام به ۱۵ سال حبس محکوم شده است.

او اهل شهرستان سرباز و ساکن زاهدان است که در نهمین سال حبس خود به سر می‌برد که از ده روز قبل به دلیل مخالفت چندباره با درخواست مرخصی او دست به اعتصاب غذا زده است.

او پس از اعتصاب به قرنطینه زندان منتقل و ممنوع‌الملاقات و ممنوع‌التلفن شده است.

#علی‌اصغر_امیری #زاهدان #زندانیان _گمنام


روایت مهتاب قربانی، نویسنده و فعال حقوق بشر از رفتار قاضی مقیسه در دادگاه:
«اسمش قاضی مقیسه بود، بهش گفتم این مامور شما چرا با صندلی کوبیده تو سر من و سرم رو شکسته، گفت بد حجاب بودی و زبون درازی هم کردی، صندلی از دستش در رفته، گفتم اگه می‌مردم؟ گفت حق داشته!!
ما در ایران برده‌هایی بودیم که برای آزادی می‌جنگیدیم.»

کشته‌شدن دو قاضی واکنش‌های بسیاری را دربرداشت.

#محمد_مقیسه #دادبان


‌ برای پنج وکیل مدافع ایرانی حکم حبس، رد اعاده دادرسی کیفری و ابلاغ برای اجرای حبس صادر شد

«در آستانه ۴بهمن ماه،روز جهانی وکلاء در معرض خطر، دادگاه انقلاب مشهد حکم حبس یک ساله برای وکیل خسرو علی کردی به اتهام تبلیغ علیه نظام صادر کرد و دادگاه تجدیدنظر استان تهران هم حکم محکومیت به حبس ۶ ساله وکیل طاهر نقوی(از وکلاء مرکز وکلاء قوه قضاییه) را صادر نمود.هر دو وکیل هم اکنون در زندان هستند.

صفحه کانون تاریخ وکلا همچنین اضافه کرد: وکیل بهنام نزادی هم امروز در پیج خود خبر از صدور حکم ۴ ماه حبس و یک سال محرومیت از وکالت در دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی(اراک) بابت بزه تبلیغ علیه نظام داد.

وکیل سیدمحمدرضا فقیهی هم که اخیرا حکم حبس ۵ساله او به اتهام
حضور در تجمع مسالمت آمیز در مقابل ساختمان کانون وکلاء مرکز در مهر ماه ۱۴۰۱ توسط دادگاه تجدیدنظر تهران(شعبه ۳۶) صادر شده بو د به تاریخ کانون وکلاء اعلام نمود:
اعاده دادرسی با تصمیم شعبه ۹ دیوان عالی کشور رد شد و
او فردا سه شنبه دوم بهمن ۱۴۰۳ برای اجرای حکم حبس ۵ساله
به شعبه اول دادیاری دادسرای ناحیه ۳۳ تهران خواهد رفت.

همچنین وکیل سیدمهدی کریمی فارسی وکیل جانباز و آزاده
که اخیرا حکم یک سال حبس او در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران تایید شده بود در پیج شخصی خود اطلاع داده بود که
روز سه شنبه دوم بهمن ۱۴۰۳ برای آغاز اجرای حکم حبس خود به
زندان اوین خواهد رفت»

@tarikhkanounvokala

این در حالی است که چند روز پیش ۱۷ تن از وکلای دادگستری در مشهد احضار و بازپرسی شدند.

به گزارش دادبان، فشار بر وکلای دادگستری به دلیل نقشی که وکلا در احقاق حقوق شهروندان و افشای اقدامات غیر قانونی و مجرمانه ضابطان و مقامات قضایی ایفا می‌کنند، به شدت افزایش یافت و شمار قابل توجهی از وکلا بازداشت، محاکمه و زندانی شده‌اند.

#وکلای_درمعرض_خطر #دادبان



جلوگیری از آزادی امیر گودرزوندچگینی، زندانی سیاسی دارای معلولیت، علیرغم صدور قرار منع تعقیب

دادبان دریافته، امیر گودرزوندچگینی، زندانی سیاسی دارای معلولیت ذهنی در قزوین، علیرغم صدور قرار منع تعقیب همچنان در زندان محبوس است.

بنا بر اطلاعات رسیده به دادبان، این شهروند دارای معلولیت ذهنی در روزهای پایانی مهر ماه سال جاری با حمله ماموران اطلاعات سپاه قزوین بازداشت و به زندان منتقل شده و از آن زمان تاکنون در زندان نگهداری می‌شود.

پس از بازداشت، پرونده امیر گودرزوندچگینی به شعبه سوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب قزوین ارجاع می‌شود. در قرار صادره از سوی این شعبه، ضابط پرونده تلاش کرده ۱۲ عنوان اتهامی را به این شهروند منتسب کند.

علیرغم تلاش ضابط پرونده، شعبه سوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب قزوین در تاریخ ۱۵ دی ماه سال جاری قرار منع تعقیب امیر گودرزوندچگینی را صادر می‌کند.

با وجود صدور قرار منع تعقیب اما، این زندانی دارای معلولیت ذهنی همچنان پس از گذشت بیش از دو هفته از زندان آزاد نشده و پیگیری‌های خانواده او برای آزادی وی نیز بی نتیجه بوده است.

به گزارش دادبان، مقام قضایی بر اساس قانون موظف است پس از صدور قرار منع تعقیب، حکم آزادی زندانی را صادر و شرایط آزادی وی را فراهم آورد. چرا که در غیر این صورت، تداوم بازداشت اوف مصداق بازداشت خودسرانه و غیر قانونی است.

#دادبان #امیر_گودرزوندچگینی #حقوق_زندانی #حقوق_معلولان



هیات قضایی طالبان در ایران:
نسبت به مجرمان افغانستانی، احکام جایگزین اعدام، صادر کنید

هیات قضایی اعزامی از سوی دادگاه عالی حکومت طالبان در افغانستان، خواستار صدور احکام جایگزین اعدام نسبت به مجرمان افغانستانی از سوی قوه قضاییه در ایران شده است.

این هیات قضایی که اخیرا به ایران سفر کرده و با کاظم غریب آبادی، معاون قوه قضائیه در ایران دیدار داشته، علاوه بر درخواست عدم صدور و اعمال مجازات نسبت به زندانیان و مجرمان افغانستانی، از دستگاه قضایی در ایران خواسته فهرست زندانیان افغانستانی در زندان‌های ایران و اطلاعات مربوط به پرونده آنها را با دادگاه عالی طالبان، به اشتراک بگذارند.

مالک حقانی، سرپرست هیات قضایی اعزامی دادگاه عالی طالبان به ایران به معاون قوه قضاییه در ایران گفته:
«اعدام یک سزای تعزیری است و اسلام در زمینه سزای تعزیری برای دادستان‌ها صلاحیت‌هایی داده است از این رو، خواست ما از مقام‌های ایرانی این است که همراه با افغان‌‌های محکوم به اعدام بر بنیاد اخوت اسلامی از نرمی کار گرفته و به عنوان حسن تعامل برای آنان به جای اعدام راه بدیلی را پیدا کنند.»

به گزارش دادبان، مجازات اعدام مجازاتی منسوخ، ناعادلانه و غیر انسانی است و علاوه بر آنکه بر خلاف اصول ابتدایی حقوق بشری است، بنا بر یافته‌های جرم‌شناسی و حقوق کیفری نیز هیچ تاثیری در بازدارندگی از ارتکاب جرم در جامعه ندارد و نه تنها نسبت به مجرمان افغانستانی، بلکه نسبت به هیچ مجرم یا زندانی با هر تابعیت نباید اعمال شود.

#دادبان #نه_به_اعدام #طالبان_افغانستانی


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram

دوشنبه اول بهمن ۱۴۰۳:
تجمع اعتراضی بازنشستگان آموزش و پرورش در مقابل این وزارتخانه

تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهند شماری از بازنشستگان فرهنگیان آموزش و پرورش در تهران، امروز دوشنبه اول بهمن ماه ۱۴۰۳، در برابر وزارت آموزش و پرورش، اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کرده‌اند.

بنا بر گزارش‌ها، تجمع امروز، نهمین تجمع بازنشستگان فرهنگی ۱۴۰۲ است که در اعتراض به به عدم پرداخت ۶۰ درصد پاداش بازنشستگی (سنوات پایان خدمت) بعد از گذشت هفده ماه از بازنشستگی برگزار شده است.

به گفته فعالان و برگزارکنندگان این تجمع اعتراضی شب گذشته ادمین‌های گروه بازنشستگان ایران زمین ۱۴۰۲ تحت فشار امنیتی بوده‌اند و گوشی موبایل مالک گروه تلگرامی نیز ضبط گردیده است.

همچنین به گفته شاهدان عینی، این تجمع با حضور ماموران یگان ویزه پلیس و در شرایط امنیتی برگزار شده است.

به گزارش دادبان، حق فعالیت صنفی از جمله برگزاری تجمع، از جمله حقوق اساسی نیروی کار است که در مقاوله‌نامه‌های سازمان بین‌المللی کار به صراحت به رسمیت شناخته شده است. از سوی دیگر حق تجمع نیز از حقوقی است که در قانون اساسی فعلی در ایران نیز برای بهره‌مندی همه شهروندان مجاز شمرده شده است.

#دادبان #حق_تجمع #تجمع_بازنشستگان_فرهنگی



در نتیجه پرونده‌سازی،
ویدا محمدی به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران احضار شد

دادبان دریافته، ویدا محمدی، شهروند ساکن تهران، در نتیجه یک پرونده‌سازی از سوی شعبه اول بازپرسی دادسرای امنیت تهران، برای محاکمه به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری احضار شده است.

بنا بر اطلاعات رسیده به دادبان، پرونده این شهروند جهت رسیدگی به اتهام اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی و تبلیغ علیه نظام به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران ارسال شده و این شعبه نیز او را برای تاریخ ۶ بهمن ماه سال جاری جهت محاکمه احضار کرده است.

پیش از این شعبه اول بازپرسی دادسرای امنیت تهران در آبان ماه سال جاری، با احضار ویدا محمدی این دو اتهام را به او تفهیم کرده بود. او پس از حضور در این شعبه، با یک قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شده بود.

به گفته یک منبع مطلع، دلیل انتساب این دو اتهام به ویدا محمدی، فعالیت او در شبکه‌های اجتماعی اعلام شده است.

این منبع مطلع به دادبان گفته که ویدا محمدی، به مشکل شنوایی مبتلاست و محاکمه او می‌بایست حتما با حضور وکیل و با توجه به مشکل شنوایی او صورت گیرد.

به گزارش دادبان، بنا بر قانون آیین دادرسی کیفری، در صورت تمایل متهم، وکیل انتخابی او می‌بایست در دادگاه حضور داشته باشد و به ویژه اگر متهم دارای مشکلات شنوایی باشد، دادگاه موظف است شرایط لازم برای حضور مترجم زبان اشاره یا دیگر نیازهای متهم برای درک صحبت‌ها در دادگاه‌ها را فراهم کند.

#دادبان #ویدا_محمدی #حقوق_متهم #حق_دفاع



بیانیه ۳۴۰۰ نفر از هنرمندان، نویسندگان و شاعران، روزنامه‌نگاران، فعالان، وکلا:
پخشان عزیزی انسانی از میان مردم ماست، از جنس دردها، آرزوها و امید‌های ما

۳۴۰۰ نفر از هنرمندان، نویسندگان و شاعران، روزنامه‌نگاران، فعالان و کنشگران عرصه‌های محتلف و وکلای دادگستری در داخل و خارج از ایران، روز یکشنبه ۳۰ دی ماه، با انتشار بیانیه‌ای در اعتراض به تایید حکم اعدام پخشان عزیزی در دیوان عالی کشور، خواستار لغو مجازات اعدام شده‌اند.

در این بیانیه آمده:
«هیچ جامعه‌ای با ریختن خون انسان‌ها عادلانه‌تر نخواهد شد و در مسیر عدالت، هیچ جایی برای کلمه اعدام وجود ندارد.»

به نوشته امضاء‌کنندگان این بیانیه «پخشان عزیزی انسانی از میان مردم ماست. از جنس دردها، آرزوها و امید‌های ما. اعدام پخشان عزیزی، زخمی بر وجدان ما خواهد بود که هرگز التیام نخواهد یافت. ما این بار نه به‌عنوان هنرمند یا فعال مدنی یا هر چهره دیگری، به‌عنوان مردم به درد آمده‌ای، به‌عنوان شهروندان این‌‌ کشور، خانواده‌های ایرانی که در برابر هرگونه ستمی تکلیفی برای خود احساس می‌کنیم، اعتراض جدی خود را به حکم اعدام پخشان عزیزی اعلام می‌کنیم.»

دیوان عالی کشور در ایران، ۱۹ دی ماه، حکم اعدام صادره علیه پخشان عزیزی از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران را تایید کرد.

به گزارش دادبان، شواهد و مدارک موجود در پرونده پخشان عزیزی، به صراحت نشان می‌دهند حکم صادره علیه او فاقد هرگونه وجاهت قانونی است و با توسل به مستندات غیر واقعی و به ویژه عدم توجه به مدارک حاضر در پرونده مبنی بر واهی بودن اتهام انتسابی، صادر شده است.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#دادبان #پخشان_عزیزی #نه_به_اعدام



روایت علی ملیحی، روزنامه‌نگار و فعال دانشجویی سابق، از قاضی مقیسه:
گفت من حرف سرباز گمنام امام زمان برایم حجت است نه یک ضدانقلاب فتنه‌گر مثل تو

علی ملیحی، روزنامه‌نگار و فعال دانشجویی، با انتشار روایت خود ار برخورد با محمد مقیسه، به عملکرد او در دادگاه و چگونگی انجام وظیفه قضاوت پرداخته است.

ملیحی که در سال ۱۳۸۸ خبرنگار بوده، نوشته:
«تیر۸۸، در دادگاه توسط قاضی مقیسه محاکمه شدم. از ابتدای جلسه با صدای بلند سر من و وکیلم آقای دادخواه داد می‌زد. خواهرم در اتاق را باز کرد، مقیسه گفت شما کی هستی؟ گفت خواهرش هستم، گفت برو بیرون، خواهرم گفت مگر دادگاه علنی نیست؟ مقیسه شروع کرد به فریاد و گفت برگه این خانم را بگیرید، باید او را هم محاکمه کنم!»

به شهادت این روزنامه‌نگار، محمد مقیسه در واکنش به اظهارات او مبنی بر ضرب و شتم و شکنجه در دوران بازداشت به او خندیده و پس ار پرسش از بازجو در این زمینه در جلسه بعدی به ملیحی گفته:
«معلوم شد تو دروغگو هم هستی! بازجویت تکذیب کرد، گفتم شما هم باور کردید؟ گفت من حرف سرباز گمنام امام زمان برایم حجت است نه یک ضدانقلاب فتنه‌گر مثل تو.»

بنا بر روایت این روزنامه‌نگار، مقیسه بدون توجه به حضور او به عنوان یک روزنامه‌نگار در اعتراضات سال ۱۳۸۸ در ایران و استدلال وکیل وی خندیده و گفته:
«ببین، «بودی یا نبودی» یه کلمه جواب بده! گفتم بله بودم گفت خب تمام شد! میری زندان تا آدم بشی. البته نمی‌گفتی هم جایت زندان بود! مرا به۴ سال زندان محکوم کرد.»

به شهادت علی ملیحی، قاضی مقیسه در پاسخ به سوال او مبنی بر چرایی صدور حکم ۷ سال زندان برای دانشجویانی مانند میلاد اسدی و بهاره هدایت، گفته:
«آنها دانشجو هستند، سنگین دادم که این دانشجوهای فتنه‌گر بترسند و انقدر تجمع درست نکنند»

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021



#دادبان #علی_ملیحی #محمد_مقیسه


روز اول بهمن زادروز اردلان قاسمی است.

او روز ۱۹آبان۱۴۰۱، با دوستش مشغول نوشتن شعارهای اعتراضی در بلوار طاق‌بستان کرمانشاه بود که از پشت سر، هدف شلیک مستقیم گلوله نیروهای امنیتی قرار گرفت و جان خود را از دست داد.

شبکه حقوق بشری کردستان به نقل از یک منبع آگاه نوشت: «سه گلوله به کتف، کلیه و کشاله ران» اردلان قاسمی اصابت کرده و ماموران او را که دچار خونریزی شدید بوده به بیمارستان طالقانی کرمانشاه منتقل کردند، اما «اجازه ندادند که سریعا مورد عمل جراحی قرار گیرد و اردلان پس از چند ساعت، «در نتیجه خونریزی شدید» جان خود را از دست داد.

این منبع آگاه همچنین گفته است که خانواده اردلان قاسمی برای تحویل گرفتن پیکر او مبلغ ۱۶ میلیون تومان به نیروهای امنیتی پرداخت کرده و تهدید شده‌اند که مطلقا درباره کشته شدن فرزندشان اطلاع‌رسانی نکنند.

نیروهای امنیتی خانواده اردلان قاسمی را «مجبور به امضای متنی کرده‌اند که در آن عنوان شده اردلان قاسمی در حین سرقت خودرو هدف تیراندازی ماموران انتظامی» قرار گرفته است.

پیکر این شهروند معترض روز شنبه ۲۱آبان‌، تحت تدابیر شدید امنیتی به شهرستان گیلان‌غرب شهر زادگاه او انتقال یافت و در «آرامستان طاقیل» این شهر به خاک سپرده شده است.

هیچ یک از قوانین کیفری در ایران جرمی را با عنوان شعارنویسی به رسمیت نشناخته و از این رو شعارنویسی به خودی خود جرم محسوب نشده و مجازاتی در پی ندارد، در حالیکه در جریان خیزش سراسری شماری از معترضان مانند سپهر بیرانوند یا ارسلان قاسمی در حین شعارنویسی کشته شدند.

اگر احتیاج به وکیل دارید با مشاوران حقوقی دادبان تماس بگیرید

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ:
+905510332575

#اردلان_قاسمی #دادبان #شعار_نویسی #کرمانشاه



حسین رزاق، زندانی سیاسی سابق، در شرح تجربیاتش از دو قاضی کشته‌شده، نوشت: ‏«با مقیسه و رازینی پرونده‌ای نداشتم اما وقتی با عبدالله مومنی هم‌اتاق بودم و او برای بیماری سرطان همسرش دنبال مرخصی بود، رازینی به وکیلش گفته بود «مریض بودن همسرش که خوب است! زودتر میمیرد. حکم عبدالله هم که تمام شد یک زن دیگر می‌گیرد!»

#علی_رازینی #محمد_مقیسه #دادبان


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram

اگر این جنایت نیست، پس چیست؟

پژمان موسوی، خبرنگار، در ایران با انتشار این ویدیو نوشت: «ببینید چگونه شیرابه‌های زباله را در رودخانه «تلار» ‎#قائم‌شهر‌ رهاسازی می‌کنند!
فکر می‌کنید این رودخانه‌ها کجا می‌رن؟ مستقیم به تمام شالیزارهای اطراف و سایر رودخانه‌ها و مزارع مرکبات و زمین‌های کشاورزی»

✍️به نظر شما این شیرابه‌های زباله با ورود به زمین‌های کشاورزی، چه میزان سلامت افراد را تهدید می‌کند؟

@pejmanmousavi

#دادبان #قائمشهر


پس از انتشار از سوی رسانه‌های داخل ایران
مرکز رسانه قوه قضاییه، حکم اعدام تتلو را تکذیب کرد

مرکز رسانه قوه‌قضاییه: حکم نهایی تتلو هنوز صادر نشده است. او طی چند روز گذشته مشمول ارفاقات قانونی شده است و صدور حکم اعدام برای تتلو تکذیب شد.

#دادبان #تتلو



قضات دادگاه کیفری یک استان تهران پس از محاکمه تتلو به اتهام سب‌النبی او را به اعدام محکوم کردند.

این در حالی است که اتهام سب‌النبی تتلو در شعبه نهم دادگاه کیفری یک استان تهران رسیدگی شد و قضات به تتلو پنج سال حبس دادند و عملش را سب‌النبی تشخیص ندادند. حال با اعتراض دادستانی به این حکم پرونده به دیوان عالی کشور ارسال و حکم نقض و پرونده به شعبه هم‌عرض ارسال شد.

پس از رسیدگی دوباره به این پرونده در شعبه ششم دادگاه کیفری یک استان تهران، قضات دادگاه با اکثریت آرا او را در برابر اتهام سب‌النبی مجرم شناخته و به اعدام محکوم کردند.

این رأی قطعی نیست و قابلیت اعتراض در دیوان عالی کشور را دارد که با توجه به روند پرونده تاکنون با اعتراض وکلای تتلو روبه‌رو خواهد شد.

«سب النبی» یکی از عناوین مجرمانه در قوانین کیفری فعلی در ایران با مجازات حدی مرگ است. بنا بر ماده ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی هر کس به پیامبر اسلام یا یکی از پیامبران عظام (نوح، عیسی، موسی و ابراهیم) دشنام دهد یا به آنها توهین کند، «ساب‌النبی» و به مجازات اعدام محکوم می‌شود.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021


#سب_النبی
#امیر_تتلو
#دادبان



تایید حکم ۶ سال حبس طاهر نقوی، وکیل دادگستری، در دادگاه تجدید نظر

طاهر نقوی، وکیل دادگستری محبوس در زندان اوین، پیشتر توسط قاضی ابوالقاسم صلواتی به شش سال حبس، ممنوعیت خروج از کشور، محرومیت از حقوق اجتماعی و عضویت در احزاب به مدت دو سال، محکوم شده بود که این حکم در دادگاه تجدید نظر عیناً تأیید شد.

به گزارش دادبان، فشار بر وکلای دادگستری به دلیل نقشی که وکلا در احقاق حقوق شهروندان و افشای اقدامات غیر قانونی و مجرمانه ضابطان و مقامات قضایی ایفا می‌کنند، به شدت افزایش یافت و شمار قابل توجهی از وکلا بازداشت، محاکمه و زندانی شده‌اند.

طاهر نقوی، از ناحیه مهره‌های گردن آسیب دیده است او همچنین از بیماری پروستات رنج می‌برد و به دلیل عدم رسیدگی پزشکی، دچار مشکلاتی همچون تکرر ادرار و درد شدید شده. ستون فقرات این زندانی دچار آسیب‌دیدگی شده و دست راست او به‌طور مداوم بی‌حس می‌شود.

#طاهر_نقوی
#بازداشت_وکلا #دادبان

Показано 20 последних публикаций.