آکادمی ارتباطات


Гео и язык канала: Иран, Фарси


آکادمی ارتباطات، مدرسه اي است از مطالب و اطلاعیه های آموزشي در حوزه ارتباطات، رسانه، روابط عمومي، فناوريهاي نوين ارتباطي، خصوصا هوش مصنوعی AI.

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Статистика
Фильтр публикаций


🔻شمار معکوس برای برگزاری جشن ۹۰ سالگی دانشگاه تهران

🔹«ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» به عنوان شعار آیین‌های دانشگاه تهران در نود سالگی، بر پس زمینه صفحات روزشمار تاریخی دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۳ نقش بسته است.

@ut_internet_tv| شبکه دانشگاه تهران
@commac


🎯 چطور آموزش کودکان به سرچشمۀ همۀ مشکلات فرهنگی امروز تبدیل شد؟

🔴 در اواخر قرن نوزدهم، جنبش‌های سیاسی، سرمایه‌گذارانِ تجددگرا و انواع و اقسام روشن‌فکران به این باور رسیدند که این دنیا، که به‌سرعت در حال تغییر است، نیازمند تغییراتی در شیوۀ تعلیم و تربیت کودکان است. به‌زعم آن‌ها، دنیای جدید به انسان‌های جدید نیاز داشت و جوانان برای اینکه واقعاً مدرن شوند، باید از سنت‌های گذشته فاصله می‌گرفتند، هنجارهای اخلاقیِ کهنه را کنار می‌گذاشتند و ارزش‌های «علمی» را جایش می‌نشاندند. بدین‌ترتیب، آدم‌هایی از گرایش‌های سیاسی مختلف مجذوبِ پروژه‌ای شدند که هدفش آزادسازی کودکان از خرافات و رسوم گذشته بود.

🔴 در دهه‌های نخست قرن بیستم، جنبش‌های سیاسی معمولاً چشم امیدشان به شخصیتی موسوم به «انسان جدید» بود. این شخصیت قرار بود، با سرشتی که به تحریف‌ها و خرافات گذشته آلوده نشده، جامعه را متحول یا احیا کند.

🔴 از رهبران انقلاب‌های سوسیالیستی، تا جنبش‌های راست افراطی و فاشیستی مجذوب افسانۀ «انسان جدید» شدند. فاشیست‌ها این «انسان جدید» را تنومند، سرسخت، پرنیرو و متعهد تصور می‌کردند. آدولف هیتلر او را «ورزیده و خوش‌اندام، سریع همچون سگ تازی، مقاوم مثل چرم و سخت مثل فولاد کروپ» توصیف می‌کرد. و تروتسکی از «ابرانسانی» سخن می‌گفت که بر احساسات خویش مسلط خواهد شد و غرایزش را تا بلندای آگاهی تعالی خواهد بخشید و گسترۀ اراده‌اش گونۀ زیستی جدیدی را ایجاد خواهد کرد که از لحاظ اجتماعی والاتر است.

🔴 چشم‌انداز آرمانشهری به آموزش کودکان برای تبدیل‌کردنشان به «ابرانسان» منحصر به ایدئولوگ‌های افراطی نبود، لیبرال‌ها، سوسیال‌لیبرال‌ها، علم‌گرایان و ترقی‌خواهان هم در آن سهم بسزایی داشتند، اما وقتی به اواخر قرن گذشته نزدیک می‌شویم، روان‌شناسان به دست‌اندرکاران اصلی آن تبدیل می‌شوند.

🔴 روان‌شناسان حداقل از سال‌های دهۀ هشتاد به این سو، پروژۀ «مهندسی اخلاقی» عظیمی را راه انداختند که هدف از آن «تغییر نگرش‌های فردی منسوخ» بود. برخلاف گذشته که کودکان در فرایند «جامعه‌پذیری» ارزش‌های رایج در جامعه‌شان را می‌آموختند، حالا روان‌شناس‌ها می‌خواستند ارزش‌های «درست» را در ذهن آن‌ها جای دهند که معمولاً در جامعه رایج نبودند، اما گمان می‌رفت که اگر رایج شوند، جامعه را به جای بهتری تبدیل خواهند کرد. چیزهایی مثل برابری جنسیتی، مخالفت با تبعیض نژادی یا محیط‌زیست‌گرایی. آن‌ها اسم این کار را «آگاهی‌بخشی» گذاشته بودند.

🔴 در سال‌های اخیر حکومت‌ها، شرکت‌های تکنولوژیک و نهادهای فراملی، مثل صندوق بین‌المللی پول به این جریان «آگاهی‌بخشی» پیوسته‌اند و کارزاری قدرتمند علیه هنجارهای فرهنگی غالب به راه انداخته‌اند.

🔴 معلوم نیست که آیا تلاش‌ها برای «آگاهی‌بخشی» به نتیجۀ دلخواهشان خواهند رسید یا نه، اما یک چیز روشن است: این پروژۀ مهندسی اخلاقی، فرایند طبیعی انتقال فرهنگی را مختل کرده است و سردرگمی عظیمی برای نسل‌های جدید به بار آورده است. جنگ‌های فرهنگی، هویت‌طلبی‌های خشونت‌بار و بحث‌های بی‌پایان دربارۀ همه‌چیز از دستاوردهای این پروژه بوده است. مهندسان اخلاقی امروزی شاید همواره دم از آگاهی‌افزایی بزنند، اما ظاهراً به‌طرز دردناکی مدهوشِ ایدئولوژیِ بدون نامی هستند که تعارضات فرهنگی را حل نمی‌کند، بلکه به آن دامن می‌زند.


📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «تعيين‌کننده‌ترين سؤال فرهنگی قرن اين است: در مهدکودک‌ها چه بايد آموزش داد؟» که در بیست‌وسومین شمارۀ مجلۀ ترجمان علوم انسانی منتشر شده است. این مطلب در تاریخ ۳ مرداد ۱۴۰۱ در وب‌سایت ترجمان نیز بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ فرانک فورِدی است و علیرضا شفیعی‌نسب آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخه کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وب‌سایت ترجمان سر بزنید.

📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/u68476
🆔 @commac




🎥پیگیری وضعیت اساتید دانشگاه‌ها توسط دستیار رئیس‌جمهور

پاد دستیار رئیس‌جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی:
🔹️ حدود ۴۰ تا ۵۰ نفر از اساتید از طریق چند استاد که شناخته شده‌تر بودند و مردم توجه بیشتری به آنها داشتند تظلم خواهی اساتید را مطرح کردند.

🔹️ از نظر ما این قابل تقدیر است که اساتید به ساز و کارهای نظام برای رسیدگی به شکایات خود اعتقاد دارند و اعتماد نه به من بلکه به این جایگاه، به این دولت و این نظام دارد.

🔹️ از آنها خواستیم که مستندات خود را ارائه کنند اگرچه مستندی ارائه نشد بنده خدمت وزیر علوم رسیدم و از ایشان درخواست کردم علی‌رغم همه ساز و کارهایی که در وزارت علوم وجود دارد مجدد دستور بازبینی بدهند. از آقای رئیس جمهور نیز درخواست کردند نسبت به این موضوع دستورات لازم را صادر کنند.

🔹️بر اساس آخرین اطلاعات به دست آمده برخی از اساتید از کارشان گره گشایی شد و به کار بازگشتند و برخی نیز کماکان با بنده در ارتباط هستند اما هنوز کارشان حل نشده است.
@IRNA_1313
🆔 @commac


🎯 آیا تلفن‌ همراه دانش‌آموزان را کندذهن‌ کرده است؟
— گوشی‌های همراه در مدارس سلاح‌های حواس‌پرتیِ جمعی هستند


📍نتایج معروف‌ترین آزمون سنجش توانمندی دانش‌آموزان در جهان نشان می‌دهد که طی چند سال گذشته عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان در کشورهای مختلف تدریجاً ضعیف و ضعیف‌تر شده است. برخی گمان می‌کردند همه‌گیری کرونا و شرایط نامطلوب آموزش در آن دوره باعث این افت بی‌سابقه شده است، ولی تحقیقات اخیر نشان می‌دهند این سیر نزولی پیش از دورهٔ کرونا آغاز شده. آخرین گزارش برنامهٔ بین‌المللی ارزیابی دانش‌آموزان، موسوم به پی‌آی‌اس‌اِی، به سه دلیل گوشی‌های همراه را مقصر اصلی داستان می‌داند.

🔖 ۱۰۰۰ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۶ دقيقه
                                       
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/w51475
🆔 @commac


✅ افشای همکاری شرکت متا با ارتش اسرائیل برای ترور مبارزان فلسطینی

🔻اطلاعات فاش شده نشان می‌دهد شرکت متا که مالک فیس‌بوک، واتس‌اپ و اینستاگرام است، از طریق گروه‌های خانوادگی واتس‌اپ اطلاعاتی در مورد تحرکات فلسطینی‌ها برای هدف قرار دادن آنها و خانواده‌هایشان در اختیار ارتش رژبم اسرائیل قرار داده است.

🆔 @rasadkhabar


تلویزیون ایتالیا به «بلندگوی» دولت تبدیل شده است

شورای سیاستگذاری شبکه رادیو و تلویزیونیRAI ایتالیا تصمیم گرفته است که وقتی به مسایل کشور اشاره می‌کند، به هیات دولت اجازه دهد که در برنامه‌های خود بدون هیچ محدودیت زمانی و هیچ مخالفی شرکت کنند. خبرنگاران و مجریان برنامه‌های خبری شبکه‌های اصلی در یازدهم آوریل برنامه‌های خبری خود را متوقف کردند تا بیانیه اتحادیه روزنامه‌نگاران این شبکه را بخوانند. این بیانیه، سیاست جدید شبکه را توضیح داده و آن را محکوم کرده و RAI را «بلندگوی» دولت خوانده است. فدراسیون بین‌المللی و اروپایی روزنامه‌نگاران (IFJ-EFJ) و اتحادیه ملی رسانه‌های ایتالیایی (FNSI)استفاده تبلیغاتی از سرویس‌های اطلاع‌رسانی عمومی را محکوم کردند و از RAI خواستند که اصول اصلی اخلاق روزنامه‌نگاری را رعایت کند: «ما با روزنامه‌نگاران RAI اعلام همبستگی می‌کنیم و به سیاستگذاران این شبکه یادآوری می‌کنیم که اصول اساسی روزنامه‌نگاری را رعایت کنند. ما از شورای سیاستگذاری RAI می‌خواهیم که در تصمیم خود تجدیدنظر کند و اجازه دهد که اطلاعات شفاف و گوناگون با رعایت اصول متقابل و منافع عمومی منتشر شوند.»

در بیانیه روزنامه‌نگاران این شبکه آمده است: «این شیوه سیاستگذاری، نقض منشور اخلاقی روزنامه‌نگاری است. روزنامه‌نگاران باید سوالاتی حتی ناخوشایند بپرسند و صحت آنچه گفته شده را بررسی کنند، و این از ما دریغ شده است.
فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران
🆔 @commac


چگونه در شبکه‌های اجتماعی بحث کنیم؟

✍🏻 جواد حیدری:

این مطلب برگرفته از نویسندهٔ جدی و خوشنام به‌ نام لوئیس وُون است که در تفکر انتقادی و نظریه‌های اخلاقی تخصص دارد. وُون در کتاب بسیار تأمل‌برانگیزش به‌ نام «فلسفه‌نگاری: راهنمای دانشجویان برای خواندن و نوشتن جستارهای فلسفی» مطلب مهمی را دربارهٔ چگونگیِ بحث در شبکه‌های اجتماعی و آنلاین مطرح می‌کند.

فرض کنید که شما می‌خواهید در شبکه‌های اجتماعی دربارهٔ موضوع سیاسی یا اخلاقی یا فلسفیِ مهمی وارد بحث جدی، صادقانه و سازنده شوید. شما قصد دارید در یک مباحثهٔ واقعی مشارکت کنید و از بحث‌های بی‌فایده‌ای که وقت و انرژی شما را هدر می‌دهند اجتناب کنید. چگونه این کار را باید انجام دهید؟ به این شیوه:

➊ قبل از هر چیز، از کسانی که فکر می‌کنید فقط می‌خواهند برتری خودشان را به رخ بکشند، جلب توجه و خودنمایی کنند، خود را آرام کنند، خشم خودشان را بر سر شما خالی کنند، یا شما را عصبانی و تحریک کنند دوری کنید. اگر در نیمه‌راه بحث متوجه شُدید که طرف مقابل شما علاقه‌ای به بحث عقلانی ندارد، خداحافظی کنید و خود را کنار بکشید. به سمت گفت‌وگوهایی بروید که در آن مباحث محترمانه و هوشمندانه رایج است.

➋ فقط روی استدلال متمرکز شوید. شکل استدلال یا صدق مقدمات طرف مقابل‌تان را نقد کنید و اصلاً به شخصیت او کار نداشته باشید. از شخصی‌کردن بحث اجتناب کنید و عواطف خود را وارد بحث نکنید و بحث بی‌ربط به موضوع را طرح نکنید.

➌ سعی کنید دیدگاه طرف مقابل را خیلی خوب فهم کنید. با این کار، مجال ارائهٔ بحث خوب را افزایش می‌دهید و چیزهایی را که نمی‌دانستید، یاد می‌گیرید و با نشان‌دادن همدلیِ خود بحث را آرام می‌کنید. با ارج‌نهادن به ایرادات طرف مقابل‌تان می‌توانید استدلال خودتان را قوی‌تر کنید و نشان دهید که در بحث جدی و منصف هستید.

➍ به طرف مقابل‌تان در بحث احترام بگذارید. حرف‌های او را با دقت بخوانید و گوش فرادهید. در مورد انگیزه‌های او، یا ارزش‌های او یا پیشینهٔ او بدترین حالت را متصور نشوید. تنها بر مبنای گرایش‌ها و تمایلات سیاسی به طرف مقابل‌تان برچسب نزنید. از اظهارنظرهای رکیک، تمسخرآمیز، فحاشانه و توهین‌آمیز اجتناب کنید.

➎ محل نزاع را عوض نکنید؛ با طرح موضوعات جانبی بی‌ربط یا با عیب‌جویی بحث را منحرف نکنید. با اشاره به اشکالات گرامری طرف مقابل‌تان یا برشمردن خطاهای تایپی و املایی او اصلاً بحث پیش نخواهد رفت و احتمالاً مهر خاتمه خواهید زد بر هرگونه شانس بحث عقلانی.

➏ احساسات خود را مهار کنید. اگر خشمگین یا مضطرب یا عصبانی هستید، نمی‌توانید، آن‌طور که باید، واضح فکر کنید. ممکن است به‌جای اقامهٔ استدلال قوی و محکم، شروع کنید به ناسزاگفتن و احتمالاً طرف مقابل‌تان هم به همین شیوه به شما پاسخ خواهد داد.

➐ بدانید که در مورد چه چیزی صحبت می‌کنید. فرض کنید که با کسی دربارهٔ یک موضوعی بحث می‌کنید. در گرماگرم بحث متوجه می‌شوید که از واقعیاتی بی‌خبر هستید. اما همچنان اصرار می‌ورزید که برحق هستید، چون برای شما بسیار عذاب‌آور است که قبول کنید دربارهٔ آن موضوع یک‌سری نکات را نمی‌دانستید. این وضعیت اتلاف وقت است. بهتر است قبل از اینکه وارد بحث و منازعه شوید از واقعیات باخبر شوید. از قبل در مورد موضوع تحقیق کنید و از استدلال‌های له و علیه موضع مورد بحث مطلع شوید.

➑ قبل از اینکه بخواهید وارد بحث جدی در یک پلتفرم شبکه‌ی اجتماعی با کاراکتر محدود مانند توئیتر شوید، دوباره فکر کنید. محدودیت کاراکتر توئیتر بحث دربارهٔ موضوعات پیچیده و طولانی را دشوار یا بی‌فایده می‌کند.

روزنامه هم‌میهن ۱۴۰۳/۱/۲۱
🆔 @commac


🎯 چه بر سر خاطرات کودکی ما می‌آید؟
—خاطرات کودکی در شکل‌گیری شخصیت و هویت ما چه نقشی دارند؟

📍بعضی‌ها دوران کودکی سختی پشت سر می‌گذارند، پر از مشکل و مصیبت‌ و درد. برخی همه‌چیز برایشان خوب و عالی پیش می‌رود، پر از شادی و سلامتی و تفریح. بااین‌حال، وقتی بحث از سال‌های اولیۀ زندگی باشد، همۀ ما در یک چیز مشترکیم: تقریباً هیچ‌چیز از آن سال‌ها به یاد نمی‌آوریم. این پدیده که فروید نام آن را «یادزدودگی کودکی» گذاشت، طی یک قرن گذشته محل تحقیقات بسیاری بوده است، اما هنوز هم خیلی چیزها دربارۀ آن نمی‌دانیم.

🔖 ۴۱۰۰ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۲۴ دقيقه
                                       
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:

B2n.ir/r18126
↪️ @commac


🔴 خبر خوش سخنگوی شهرداری تهران | خانه خبرنگاران خرداد امسال افتتاح می‌شود

🔺 رئیس مرکز ارتباطات شهرداری تهران از افتتاح خانه روزنامه‌نگاران در خرداد امسال خبر داد.

جزئیات بیشتر 👇

hamshahrionline.ir/x9cgf

🆔 @hamshahrinews
↪️ @commac


.
🎯چرا زندگی فقرا با توصیه‌هایی مثل «خودت را باور کن» بهتر نمی‌شود؟


🔴 چطور می‌توانید زندگی‌تان را بهتر کنید؟ جواب به این سوال، طبق فرهنگ رایج در زمانۀ ما، با این عبارت شروع می‌شود: «باید خودمان را باور داشته باشیم» بعدش هم نوبت به این موارد می‌رسد: بر اهدافمان تمرکز کنیم، فعال و تلاشگر باشیم و از روابط اجتماعی‌مان بهترین استفاده را بکنیم. این راه‌حل یک مشکل مشخص دارد: روی کسانی که بیش از همه نیاز دارند که زندگی‌شان را بهتر کنند، جواب نمی‌دهد. به عبارت روشن‌تر: تحقیقات متعدد نشان می‌دهد که فقرا و بیکاران موفق نمی‌شوند با باورکردن خود و توانایی‌هایشان وضع زندگی‌شان را تغییر دهند. چرا؟

🔴 در دهه‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ میلادی، باور بر این بود که آن‌هایی که در «دام فقر» افتاده‌اند نقص‌هایی اخلاقی‌ دارند: دلشان نمی‌خواهد کار کنند و ترجیح می‌دهند به کمک‌های دیگران تکیه کنند.

🔴 بر اساس همین استدلال، برنامۀ آموزشی مفصلی طراحی شد تا به فقرا آموزش دهد که «ذهنیت فقر» را کنار بگذارند. این برنامه‌ها پیش‌فرض می‌گرفتند که «همه قادرند تصمیم بگیرند چطور موانع گریزناپذیر و چالش‌های پیش رویشان را ادراک کرده و به آن‌ پاسخ دهند». تهیدستان قرار بود درک کنند که ذهنیت‌ها سیال‌اند و برخی از آن‌ها بهتر از بقیه‌اند؛ مثلاً خودباوری و متعهدماندن به برنامه‌های بلندمدت، کنترل درونی آن‌ها را افزایش داده و در طولانی مدت، باعث افزایش درآمد و بالارفتن سلامت و کیفیت زندگی آن‌ها خواهد شد.

🔴 بااین‌حال، جنیفر اسکفیگتون، روان‌شناس اجتماعی مدرسۀ اقتصادی لندن، می‌گوید: «یک مشکل وجود دارد: ذهنیت‌ها سیال نیستند». آن‌ها در شرایط خاصی در طول زندگی ایجاد می‌شوند و تغییر ارادی آن‌ها ممکن نیست.

🔴 اسکفیگتون راجع به این تحقیق می‌کند که بافت‌ اجتماعی چطور بر نحوۀ اندیشیدن ما اثر می‌گذارد، مثلاً آنچه به ظاهر ذهنیت سیال است، درواقع، محصول نیروهای اجتماعی است که به شیو‌ه‌هایی ظریف عمل می‌کند. فقرا را در نظر بگیرید: برای کسانی که درآمدشان خیلی کم است، یکی از پررنگ‌ترین جنبه‌های محیطْ کمیابی است: نداشتن پول کافی برای برآورده‌کردن نیازهای روزمره. علاوه بر کمیابی، ممکن است منابع در طول زمان بی‌ثبات باشد: درآمد در این هفته پیش‌بینی‌کنندۀ درآمد هفتۀ بعد نیست. کمیابی و بی‌ثباتی محور درک آن‌ها از جهان است.

🔴 محیطی که ویژگی آن کمیابی و بی‌ثباتی است، ذهنیت بی‌قدرتی و استیصال را در فرد نهادینه می‌کند و از قضا، این ذهنیت به تهیدستان کمک می‌کند تا به شیوۀ کارامدتری با حاشیه‌نشینی و طردشدگی خود سازگار شوند.

🔴 بی‌ثباتی باعث می‌شود تمرکز فرد شدیداً به مقابله با تهدیدات اینجا و اکنون معطوف شود. در این حالت، توصیه‌هایی همچون «ذهنت را باز نگه دار» یا «بزرگ فکر کن» انتزاعی و خطرناک به شمار می‌آید. افرادی که در حاشیه قرار دارند احتیاجی به مربی خودیاری ندارند، بلکه نیاز به اقداماتی دارند که محرومیت، بی‌ثباتی مالی و بی‌ارزشی اجتماعیِ تحمیل‌شده به آن‌ها را مرتفع کند. بنابراین قبل از اینکه برای کسانی که در سختی هستند شیوۀ تفکر خاصی را تجویز کنیم، بهتر است نگاهی انتقادی داشته باشیم و از خودمان بپرسیم: از کجا معلوم این شیوۀ تفکر برای همه مفید باشد؟

🔴 به آخرین باری فکر کنید که خودتان را به‌خاطر چیزی که خارج از کنترلتان بوده سرزنش کرده‌اید، از هرچیزی که حالتان را خراب می‌کرده رو برگردانده‌اید، یا برای استفادۀ بهینه از زمان دچار وسواس فکری شده‌اید، همۀ ما درگیر این مسائل ذهنی هستیم، و خودمان را شرطی می‌کنیم تا با خواسته‌های بازار هماهنگ شویم. ولی داده‌ها نشان می‌دهند این شیوۀ تفکر باعث می‌شود فقیران را به‌خاطر فقرشان سرزنش کنیم، و با مداخلاتی که به‌قصد حمایت از آن‌ها انجام می‌شوند مخالفت کنیم و، در عوض، از تغییر ذهنیت فردی و الگوهای رفتاری حمایت کنیم.


📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «چرا نباید از فقرا بخواهیم مثبت‌نگر باشند؟». این مطلب در تاریخ ۱۵ تیر ۱۴۰۱ در وب‌سایت ترجمان بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ جنیفر شیهی‌ـ ‌اسکفینگتون است و محمدحسن شریفیان آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخه کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وب‌سایت ترجمان سر بزنید.

📌  ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/s75842
🆔 @commac




دیسکورد به دستور دادستانی فیلتر شد

🔹از ساعاتی پیش دیسکورد به دستور مقامات قضایی فیلتر شده.

🔹دیسکورد طی سال‌های گذشته چندین بار در ایران فیلتر و بعد رفع فیلتر شده است. جامعه بازیسازان و گیمرها با فیلتر شدن گوگل‌پلی و توییچ نیز آسیب‌های جدی دیده‌اند که علی‌رغم تلاش‌هایی که وزارت ارتباطات مدعی است در حال انجام دادن آن است، تصمیم‌گیران همچنان به رفع فیلتر فروشگاه اندرویدی گوگل و توییچ قانع نشده‌اند. بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده ایران بیش از ۳۴ میلیون گیمر دارد و دولت سیزدهم وعده‌هایی مبتنی بر بهتر شدن اوضاع گیمینگ برای این قشر داده بود.

🔹دیسکورد نیز آخرین بار در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ فیلتر شد که در دی ماه همان سال با پیگیری‌های متعدد، رفع فیلتر شد.
شرق
🆔 @commac


🎯 مجبور نیستیم هر فناوری جدیدی را به زندگی خود راه دهیم
— «انتخاب‌گرایی فناوری» چیست و چه تفاوتی با بدبینی به فناوری دارد؟

📍نیل پستمن، نظریه‌پرداز برجستهٔ ارتباطات، در سال ۱۹۹۲ گفت که ما در عصر «تکنوپولی» زندگی می‌کنیم. به اعتقاد او، ذهنیت تکنوپولی پس از دورهٔ تکنوکراسی رواج یافته و اکنون «همۀ ابعاد حیات فرهنگی ما تسلیم حاکمیت مطلق تکنیک و فناوری» شده است. اما مفهوم «تکنوپولی» یعنی چه؟ ارتباط آن با رسانه‌های اجتماعی و فناوری هوش مصنوعی چیست؟‌ و آیا راهی برای گریز از این حاکمیت مطلق تکنیک و فناوری وجود دارد؟

🔖 ۳۰۴۴ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۱۷ دقيقه

📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/x92115
↪️ @commac


‏۱۶ نکته برای روابط‌عمومی سازمان هنگام مرگ یک زندانی

✍️رضا غبیشاوی

۱. بلافاصله و سریع خبر مرگ منتشر و اطلاع رسانی شود. زودتر از رسانه ها ودیگران از جمله خانواده متوفی.
۲. متن خبر، صحیح، اخلاقی با جزییات دقیق، به صورت حرفه ای و با نگاه حقوقی تنظیم شود. از ناراست گویی و دروغ پرهیز کنیم.
۳. از قضاوت در خبر خودداری کنیم.
‏۴. خبرنویس در مقام روایتگر بی طرف، خبر را بنویسد و به دنبال محکومیت یا تبرئه یک طرف نباشد.
۵. در متن خبر از ایراد اتهام وجرم ثابت نشده به زندانی یا بیان اتهام و جرم زندانی برای توجیه مرگ او خودداری کنیم.
۶. در متن خبر، به دنبال توجیه یا دلیل تراشی برای مرگ یا شرایط زندانی نباشیم.
۷. موارد مطرح شده در خبر مستند باشند و مستندات هم اعلام شوند‌. هر چه مستندات بیشتری باشد خبر باورپذیرتر می شود.
‏۸. با برگزاری نشست خبری، مسوولان به سوالات وابهامات افکار عمومی جواب دهند. حضور خبرنگاران مشهور خوشنام و رسانه های بخش خصوصی حرفه ای الزامی است.
۹. نباید اتهام یا جرم متهم علیه زندانی متوفی برجسته سازی شود.
۱۰. نظرات در خبر باید منبع یا گوینده داشته باشند.
‏۱۱. برای اطلاع رسانی، رسانه های خصوصی، حرفه ای، مستقل و خوشنام بر رسانه های دولتی، غیرحرفه ای و بدنام اولویت دارند.
۱۲. به خبرنگاران برای نوشتن خبر و گزارش کمک شود.
۱۳. در خبر اعلام مرگ، به چرایی و چگونگی حادثه اشاره شود. اگر مشخص نیست همین موضوع را اعلام و سپس در آینده اطلاع رسانی کنیم.
‏۱۴. روابط عمومی را هزینه هیچ فرد یا سازمان داخلی یا خارجی نکنیم.
۱۵. اگر از درستی موضوعی مطمئن نیستیم آن را منتشر نکنیم.
۱۶. بهتر است در خبر، ادعاها و مطالب از زبان مقام مسوول مربوطه منتشر شود تا در صورت بروز اشکال، تنها همین مقام در معرض نقد و پاسخگویی باشد و کل سازمان زیرسوال نرود.

@NewJournalism
↪️ @commac


💢حساسیت کاربران توئیتر به موضوع حجاب و گشت ارشاد بیش از تنش میان ایران و اسرائیل

🔹در شرایطی که تنش میان ایران و اسرائیل در اوج خود قرار گرفته است، کاربران توئیتر به موضوع گشت ارشاد و حجاب حساسیت بیشتری نشان می‌دهند.

🔹داده‌های توئیتر نشان می‌دهد که تا پیش از روز گذشته، فضای توئیتر کاملا متأثر از تنش میان ایران و اسرائیل بوده؛ اما از روز گذشته و به‌دنبال انتشار ویدئوهای رفتارهای گشت ارشاد بر سر موضوع حجاب، به‌مرور حساسیت‌ها نسبت به این موضوع افزایش یافته و به مهم‌ترین موضوع توئیتر تبدیل شده است.

🔸ذکر این نکته ضروری است که این نمودار فقط بر مبنای توئیت‌هاست؛ و اگر ریتوئیت‌ها نیز در نظر گرفته شوند، آنگاه مطالب مربوط به تنش میان ایران و اسرائیل بیشتر خواهد بود. با این حال از آنجایی که اقدامات سازمان‌یافته می‌تواند در تعداد توئیت یا ریتوئیت مؤثر باشد، در این مقایسه تعداد توئیت در نظر گرفته شده است.

@socialMediaAnalysis
🆔 @commac


💢چطور با کودکان در مورد جنگ و درگیری صحبت کنیم؟
اگر در کشوری زندگی می‌کنید که خبرهای مربوط به جنگ و درگیری زیاد است و فرزند شما خواسته و ناخواسته در معرض آنها قرار می‌گیرد ابتدا این ویدیو را ببینید و سپس با او صحبت کنید.
این ویدیو بر اساس توصیه‌های یونیسف تهیه شده است.
https://www.youtube.com/watch?v=sHhArZQ07Sw
@BBCPersian

☑️ @commac


🔻استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران می گوید دزد شدیم؛ دنبال دانلود غیرقانونی هستیم، نماز هم می‌خوانیم!

🔹 به گزارش utv دکتر کوثری معتقد است در مدیریت موسیقی ایران نتوانستیم به اقتصاد موسیقی سر و سامان دهیم.

🔹ما نسل جوان را از دست دادیم.

🔹در سال‌های اخیر در موسیقی سمفونیک دچار فروپاشی شدیم.

🔹صداوسیما پول‌های میلیونی به خوانندگانی می‌دهد که حتی زحمت خواندن به خودشان نمی‌دهند.

🔹یادمان باشد، پول تولید هنر نمی‌کند.

🔹برنامه‌های تخصصی را تعطیل کردیم، اما جشنواره‌هایی برگزار می‌کنیم که رسما «شو» هستند.

🔹مدیریت‌های موسیقی در ایران «پول» را انتخاب کردند.

🔹اگر ایرج خواننده سال‌ها به انزوا نمی‌رفت، زودتر پا به عرصه می‌گذاشت، درجه سه‌ها درجه یک نمی‌شدند.

@ut_internet_tv| شبکه دانشگاه تهران
@commac


🎯 گفت‌وگوی خوب چیزی است شبیه عشق

🔴 یکی از شگفت‌انگیزترین اکتشافات روانکاوی این است که صحبت‌کردن می‌تواند شفابخش باشد. فروید، پدر روانکاوی فرضش این بود که اگر انسان‌ها بدون هیچ قیدوبندی حرف بزنند -چیزی که اسمش را تداعی آزاد گذاشته بود- در نهایت منشأ مشکلات و علاج بیماری‌های روانی خود را پیدا خواهد کرد. بسیاری از نظریه‌های فروید تاکنون رد شده‌اند، اما «صحبت‌درمانی» هنوز به‌عنوان درمانی مؤثر برای اضطراب عمومی یا مشکلات روانی شدیدتر توصیه می‌شود. چه چیزی در حرف‌زدن با دیگران نهفته است که اینقدر بر ما تأثیر می‌گذارد؟

🔴 بسیاری از مردم هنوز باور ندارند که گفتگو یکی از نیازهای حیاتی ماست، شاید به این دلیل که از گفت‌وگوهای خوب یا مکفی محروم بوده‌اند.

🔴 گفت‌وگو ما را به «دیگران» پیوند می‌زند و اجازه می‌دهد تا کمبودهای خودمان را با درآمیختن با آن‌ها پر کنیم. استقبال از پیوند با کسانی که متفاوت از ما هستند، اساس یک گفتگوی خوب است. گفتگو به ما کمک می‌کند تا با ترس انسانی خود از چیزهای غیرمنتظره و متغیر مقابله کنیم و به ما این امکان را می‌دهد که عدمِ‌قطعیت و بلاتکلیفی و پایانِ باز داشتن را در محیطی امن تمرین کنیم؛ فی‌البداهه‌بودن و آزمون‌وخطا را تمرین کنیم؛ از عقاید سفت‌وسختِ خود روی گردانیم. گفت‌وگوی مداوم با دوستی که با ما مخالفت می‌ورزد بهترین پادزهر قطعیت است.

🔴 سیسرو، وکیل و سخنور قرن اول پیش از میلاد، نوشته است: «چه چیزی می تواند لذت‌بخش‌تر از این باشد که کسی را داشته باشی که بتوانی همه‌چیز را با همان اعتماد کامل که به خودت داری به او بگویی؟»

🔴 فقط گفت‌وگو با دوستان هم‌نظر و معتمد نیست که برای ما سودمند است، رقیبان نیرومند که با استدلال‌های جاندار ما را به چالش می‌کشند نیز به همان اندازه می‌توانند گفتگوهایی لذت‌بخش و مفید رقم بزنند. آخیل رید عمار، در کتاب جدیدی به اسم کلماتی که ما را ساختند، می‌گوید: گفت‌وگوهای صریح و واکاوانه در شکل‌گیری انقلاب آمریکا و موفقیت آن سهمی بسزا داشت. عمار استدلال می‌کند که بریتانیایی‌ها در جنگ شکست خوردند چون جُرج سوم اهل گوش‌دادن به رعایای آمریکایی خود نبود، چه رسد به گفت‌وگوی با آن‌ها.

🔴 گفتگو ماهیتاً بداهه است،و همیشه وجوهی نو و غیرمنتظره از خود شخص را به منصۀ ظهور می‌رساند. به همین دلیل است که هنگام گفتگو با دیگران معمولاً چیزهای جدیدی دربارۀ خودمان کشف می‌کنیم.

🔴 می‌توان گفت که در جریان گفت‌وگو فاصلۀ بین خود و دیگری موقتاً از بین می‌رود، دقیقاً همان اتفاقی که در یک رابطۀ عشقی رخ می‌دهد. در یک مکالمۀ خوب و مؤثر، گاهی سخت است که به یاد بیاوریم چه کسی چه گفته است، حتی در مواردی که طرفین در نگاه به مسائل بسیار متفاوت از هم هستند و ظاهراً در دو جهت مخالف هم ایستاده‌اند. نویسنده‌ای به نام میلتون رایت، در کتاب خود، هنر مکالمه، می‌گوید: «اگر … بتوانی خودت را فراموش کنی، آنگاه عمیق‌ترین راز هنر گفت‌وگوی خوب را آموخته‌ای».


📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «گفت‌و‌گو لذت بی‌پایان است» که در بیست‌ونهمین شمارۀ مجلۀ ترجمان علوم انسانی منتشر شده است. این مطلب در تاریخ  ۵ اسفند ۱۴۰۲ در وب‌سایت ترجمان نیز بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ پائولا مارانتز کوهن است و نیره احمدی آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخه کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وب‌سایت ترجمان سر بزنید.

📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/e46816
@commac



Показано 20 последних публикаций.