امنیتیزدایی از اقتصاد و سیاست:
پنج گام عملیاتی برای اصلاحات اقتصادی
عباس آخوندی، 17 آذرماه 1403
در این گفتگو بحث من این است که امنیتیشدن اقتصاد و سیاست موجب سلب سرمایه اجتماعی دولت و تنزل صلح و اعتماد اجتماعی در میان مردم شده است. و اینکه بدون سرمایه اجتماعی امکان تشکیل سرمایه مادی و اصلاحات اقتصادی و بهبود وضعیت معیشت مردم وجود ندارد. در این ارتباط پنج گام عملیاتی مشخص را پیشنهاد کردهام:
1- بازنگری ماموریت بنیادین نهادهای امنیتی در راستای قانون وزارت اطلاعات و خروج آنها از حوزه اقتصاد و سیاست و تمرکزشان بر حوزههای جاسوسی، ضدجاسوسی و امنیت داخلی.
2- پاسخگویی نهاد اطلاعات و امنیت کشور به دولت و نهاد سیاسی و نه بالعکس.
3- محدود سازی ماموریت حراستها به آنچه که در قانون برای آنها پیشبینی شدهاست.
4- اجرای راهبرد رقابتی سازی بازارهای فعالیتهای اقتصادی ایران و استقرار نظام رقابت آزاد و منصفانه در بازارهای اقتصادی ایران.
5- تعیین زمان پایانی برای مدت اعتبار استجازه و تشکیل دادگاههای یک مرحلهای.
تفصیل موضوع را در ویدیوی زیر ببینید.
📹 الزام امنیتزدایی از اقتصاد و سیاست
▫️در سالهای اخیر بر لزوم اصلاحات اقتصادی بیش از هر زمان دیگری تاکید میشود. اصلاحاتی که تاکید همگانی دارد، از کارشناسان اقتصادی، گرفته تا نمایندگان مجلس و دولتیها. اما این تاکید در این سالها به مرحله عمل نرسیده است، چرا؟
▫️عباس آخوندی سیاستمدار و استاد دانشکده مطالعات جهان در گفتوگو با اکوایران درباره گامهای عملی برای انجام اصلاحات اقتصادی در کشور، گفته که اصلاحات اقتصادی صرفا اقتصادی نیست، اصلاحات به مجموعهای از اصلاحات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بازمیگردد که باید انجام شوند تا ثمره آنها اصلاحات اقتصادی باشد.
▫️در سالهای اخیر یک نگرانی بزرگ درباره اجرای این اصلاحات وجود داشته که آن نارضایتی مردم بوده است.
▫️آخوندی تاکید میکند اینکه به همه چیز با یک نگاه امنیتی نگاه شود، گرفتاریهای بسیاری را در حوزه اقتصاد ایجاد کرده است و باید ماموریت امنیتی نهادهای امنیتی بازتعریف شود.
تذکر: عدد ۲۰۰۰ در مصاحبه درست است. لطفا دقت داشته باشید.
📺
@ecoiran_webtvhttps://t.me/ecoiran_webtv/34141