🔰قلدری در برابر قانون!
🔸چرا اینگونه با قلدری و زننده در برابر اجرای قانون ایستادگی میشود؟ و رسما اعلام میکنند قانونی را که قبول نداشته باشیم و یا اجرای آنرا به مصلحت ندانیم اجرا نمیکنیم؟!
🔸این اتفاق یک رویه خطرناک و دیکتاتوری زرورق شده و زمینهسازی برای هرج و مرج اجتماعی است که آثار زیانباری بر نظام حکمرانی خواهد داشت. نمونهای از این رویکرد را در تاریخ انقلاب در برهههایی در اوایل دهه شصت و بخشی از دهه هشتاد نیز شاهد بودیم که نتیجه آن اوج گرفتن تنشهای سیاسی و اجتماعی شد.
🔸پایبندی به قانون ولو قانون غلط از ابتدائیات و الزامات مردمسالاری است. اساسا ساختارها و سازوکارهای حکمرانی و اصل مترقی تفکیک قوا برای وضع و اجرای قانون و ایجاد نظم اجتماعی بنا شدهاند.
🔸یقینا حیات اجتماعی بدون قانون قابل تصور نیست ضمن اینکه خود قانون سازو کار تجدیدنظر در قوانین را هم پیشبینی کرده است و برای تشخیص مصلحت در قانون هم نهاد فرادستگاهی تدارک دیده است.
🔸خدا درجات امام عزیزمان را متعالی فرماید و عزت رهبر معظم انقلاب را روزافزون کند که در مقاطع حساس در برابر قانونشکنان محکم ایستادند.
🔸به خاطر دارم که شهید رییسی عزیز هم در پارهای از موارد نسبت به برخی قوانین ایراد جدی داشت. او به واسطه سالها کار قضایی و حقوقی و از آنجاکه تنها رییس قوه قضاییهای بود که دکترای حقوق داشت، در کسوت رییس جمهور طبیعتا اشراف، اهتمام و توجه ویژهای به ضرورت اجرای قانون به خرج میداد. به همین دلیل بود که برخی قوانین که سالها اجرای آن بر زمین مانده بود را اجرا کرد.
🔸قانون رتبهبندی معلمان یکی از این موارد بود که بیش از ۱۰ سال در دولتهای قبل اجرا نشده بود اما شهید رییسی معتقد بود وضع قانون، حقوقی را برای معلمان ایجاد کرده که اگرچه شکل اجرای یکباره آن برای دولت با توجه به محدودیتهای بودجه سخت است اما موظفیم در برابر قانون تمکین کنیم و حقوق مردم را ادا نماییم.
🔸یا با اینکه فرایند استیضاح وزیر وقت صمت را کاملا سیاسی میدانست اما با مجلس وقت از باب احترام به قانون همراهی کرد. در مورد قانون جوانی جمعیت ایرادات حقوقی و اجرایی متعددی داشت اما بیشترین حمایت را از اجرای قانون بعمل آورد.
🔸به خاطر دارم در برههای، یکی از دستگاههای نظارتی آییننامهای را وضع کرده بود که بخشی از آن خلاف قانون بود، شهید رییسی در قامت یک حقوقدان مسلط با هوشمندی و در جهت پاسداری از قانون جلوی اجرای آییننامه را گرفت تا اصلاح شود اگرچه اجرای آن آییننامه حسب ظاهر عواید مادی بسیاری برای دولت داشت.
🔸شهید رییسی معتقد بود اگر به قانونی نقد داریم وظیفه داریم آنرا اجرا کنیم اما در عین حال از طریق سازکارهای قانونی تلاش کنیم تا قانون را آنطورکه قابل اجراست اصلاح کنیم. اصلاح برخی موازین قانونی در مراجع ذیصلاح در موضوع برکناری رییس وقت سازمان استخدامی و یا سازمان سنجش از همین دست موارد بود که شهید رییسی تلاش کرد در جهت اجرای قانون رویهها را از طریق سازوکارهای قانونی اصلاح کند.
🔸او قانوندانی بود که بواسطه مسئولیت اجرایی حالا مجری قانون شده بود، لذا به کرات در جلسات دولت وزرا را به ضرورت اجرای قانون و پرهیز از ایستادن در برابر آن توصیه میکرد. او به روشنی اهمیت اجرای قانون و مخاطرات قانونشکنی را میدانست و معتقد بود نظم اجتماعی بر پایه عمل به قانون محقق خواهد شد. رحمت و رضوان الهی بر آن شخصیت جامعالاطراف.
کانال سپاه سایبری ایران
🇮🇷
@sepah_cyberi_iran